Belépés
bulac57.blog.xfree.hu
A tegnap történelem, a mai nap ajándék, a holnap pedig meglepetés! Bús László
1957.05.14
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Anya a lányához :-)
  2007-01-09 18:10:37, kedd
 
  Kedves lányom!
Lassan írom levelem, mert tudom, hogy nem tudsz gyorsan olvasni. Már nem ott lakunk ahol eddig, mert apád olvasta, hogy a legtöbb baleset az otthontól 20 km-es körzetben történik, úgyhogy elköltöztünk.

A házszámot sajnos nem tudom megírni, mivel az előző lakók magukkal vitték, hogy ne kelljen a címüket megváltoztatni. Az új házban minden nagyon szép és jó. Mosógép is van, bár nem működik valami jól. Beletettem a ruhát, meghúztam a láncot, és azóta nem láttam belőle semmit. Mindent összevetve nem rossz itt.

A múlt héten csak kétszer esett az eső, egyszer három, egyszer meg négy napig. Elküldtem a kabátot, amit kértél, de apád szerint a gombok miatt túl nehéz lett volna a csomag, úgyhogy levágtam mindegyiket, és beletettem őket a kabát zsebébe.

Az a lüke bátyád valamelyik nap bezárta a kocsikulcsot, és több mint két órába telt, míg apádat és engem kiszabadítottak az autóból.

A nővérednek ma gyermeke született, de még nem tudjuk fiú-e, vagy lány, így azt sem tudom megírni, hogy nagynéni vagy nagybácsi lettél.

Képzeld! A szomszéd beleesett a pálinkáshordóba. Néhányan megpróbálták kihúzni, de ő hősiesen ellenállt, és megfulladt. Szegény embert 3 napig hamvasztották.

Máskülönben nincsen sok újság, minden a megszokott mederben folyik.

Csókol szerető anyád

Ui. Akartam pénzt is tenni a borítékba, de már le volt zárva.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hellóóóóó!!!
  2007-01-09 00:53:26, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyitott almás pite
  2007-01-09 00:42:59, kedd
 
  Hozzávalók:

1 csomag friss vagy mélyhűtött leveles tészta, 80 dkg savanykás alma, 1 kisebb fürt kékszőlő, 1 teáskanál őrölt fahéj, 3-4 evőkanál porcukor, fél evőkanál étkezési keményítő, fél citrom leve, 1 evőkanál vaj.

Elkészítése:

Ha szükséges, nyújtsuk ki a leveles tésztát fél centi vastagságúra, (a friss levestészta már ki van nyújtva), majd béleljünk ki vele egy kerek sütőformát, a tészta kilógó széleit vágjuk le. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk négyfelé, és magházát távolítsuk el.

Daraboljuk fel a negyedeket, majd tegyük egy nagy tálba. Szórjuk rá a porcukrot, őrölt fahéjat, étkezési keményítőt, ízesítsük citromlével és adjuk hozzá a szőlőszemeket is. Óvatosan keverjük össze, majd töltsük a kibélelt sütőformába, kezünkkel egyengessük el egyformára, majd a tetejét kenjük meg bőven olvasztott vajjal. Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 30-35 percig.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Jó szex – visszanyert év
  2007-01-09 00:41:22, kedd
 
  A kielégítő, rendszeres szexuális élet és a vele járó kiegyensúlyozottság, megelégedettség fiatalít, segít megőrizni az egészséget és a jó közérzetet

Bár azt még egyértelműen nem bizonyították, hogy a jó szex következménye-e a jó egészség vagy fordítva: a hosszan tartó jó egészségnek köszönhető a megfelelő intenzitású szexualitás, azonban egyes kutatások szerint a kielégítő, rendszeres szexuális élet és a vele járó kiegyensúlyozottság fiatalító hatású. Egy Amerikában megjelent bestseller szerint a nemi életnek fontos öregedést gátló hatása van. Ha valaki hetente legalább kétszer szeretkezik, akkor a ,,valódi életkora" 1,6 évvel kevesebb, mintha csak hetente egyszer tenné.

A könyv következtetései egy Walesben végzett tanulmány eredményeire támaszkodnak, melyeket 1997-ben tett közzé a Brit Orvosi Folyóirat ,,A szex és a halál - van köztük összefüggés?" címen. A tanulmány végkövetkeztetése szerint azoknak a férfiaknak, akik hetente legalább két orgazmust élnek át, kevesebb, mint feleakkora esélyük van arra, hogy valamilyen okból meghaljanak a következő 10 év során, mint azoknak a férfiaknak, akiknél kisebb az orgazmusok gyakorisága. A kutatók szerint egyértelmű az összefüggés: minél sűrűbben éli át valaki a szexuális kielégülést, annál tovább él.

Persze könnyű lenne mindent csak a szexre fogni. A fiatalság megőrzéséhez sok egyéb másra is oda kell figyelni: például a testsúlyra, a napi kalóriabevitelre, és nem szabad elhanyagolni a fizikai aktivitást sem.

Hogyan tarthat fiatalon a szex?

A szex önmagában is meghoszszabbítja az életet, de megvédhet például a szívinfarktustól is. Nehéz erre válaszolni. Biztos, hogy a szex és a jó egészségi állapot általában együtt járnak, kérdés azonban, hogy melyik az ok és melyik az okozat. A szex segíti elő a jó egészségi állapotot, vagy épp a jó egészség az, ami lehetővé teszi a rendszeres nemi életet?

Az öregedéssel kapcsolatos első, hosszú távú tanulmányra a Duke Egyetemen került sor az ötvenes években. Az eredményeket 1982-ben tették közzé, és arra a következtetésre jutottak, hogy a nemi aktusok nagyobb gyakorisága (férfiak esetében) és a szex élvezete (nőknél) hosszú életkilátásokra enged következtetni. Más vizsgálatok azt mutatták, hogy a szexuális kielégületlenség a szív- és érrendszeri betegségek előjele lehet. Egy 1976-ban megjelent tanulmány száz, szívbetegségben szenvedő nőt hasonlított össze egy kontroll-csoport tagjaival. Az eredmény szerint a szívbetegek között 65% panaszkodott frigiditásra és kielégületlenségre, az egészségesek között viszont mindössze 24%. Ezek az adatok tehát szintén megerősítették a szex élvezete és az egészség közötti összefüggést, de az előzőekben feltett kérdésre - melyik az ok és melyik az okozat - nem adtak választ.

Egy, az idős kor pszichológiájával foglalkozó könyv szerzői úgy találják, hogy ,,annak, hogy fiatalnak látsszunk, két titka van: aktívnak maradni és fenntartani egy jó szexuális életet". 3500, harminc és száz év közötti ember képét mutatták meg ismeretlen embereknek, és megkérdezték, hány évesnek tartják a fotón szereplő illetőket. Azokat, akiknek rendben volt a szexuális életük, 4-7 évvel fiatalabbnak becsülték.

A szex azáltal segít megőrizni a fiatalosságot, hogy ,,oldja a stresszt, ellazít, növeli a bensőségesség érzését, és segíti a jó személyes kapcsolatok kialakulását".

Szex idős korban

Akármilyen meglepő lehet a dolog egy húszéves számára (különösen saját szüleivel kapcsolatban), az idősebb emberek is folytatnak nemi életet. Egy felmérés szerint 68 évesen a férfiak 70%-a aktív szexuálisan, de ez az arány 78 éves korra 25%-ra csökken.

Miközben a férfiak a szexuális vágy - a libidó - a folyamatos csökkenését élik át a tesztoszteron (férfi nemi hormon) szintjének a lassú csökkenése miatt, a nők esetében a menopauza során fellépő folyamatok sokkal összetettebbek. Egy 70 éves hölgy arról számolt be, hogy semmiféle csökkenést sem tapasztalt a nemi vágy terén - igaz, hogy ezt a hormonpótlásnak tudta be, amit az első hőhullámok megjelenése óta kapott. Az ő esetében a vágy erőssége egyáltalán nem attól függött, hogy a menopauza előtt vagy után volt, hanem a kapcsolat minőségétől. Arról is beszámolt, hogy évekkel válása után, 60 éves korában, amikor ,,őrülten szerelmes volt", ugyanolyan forrónak érezte a szexet, mint bármikor. Más nők viszont arról számoltak be, hogy a változókor után időnként fellépő hormonszintcsökkenés miatt mérséklődött a nemi vágyuk. Súlyos esetben az is előfordulhat, hogy az illető teljesen érdektelenné válik nemcsak a szex, hanem szinte minden iránt az életben. Szerencsére azonban ebbe nem kell beletörődni: megfelelően megválasztott hormonkezelés segítségével a nők ismét ugyanolyan szexisek és ,,lelkesek" lehetnek, mint fiatal korukban voltak.

Gyakorlat teszi a (koros) mestert!

A férfiak és a nők esetében egyaránt elmondható, hogy a nemi aktivitás megőrzésének titka: soha ne hagyjuk abba! A vagina például egy olyan szerv, amely a sűrűbb használattól ,,jobban működik". A szex eredményeként - legyen szó akár szeretkezésről, akár maszturbációról - javul a természetes nedvesedés. A férfiaknál is hasonló a helyzet: a nemi izgalom könnyebben következik be a rendszeres szexuális életet élőknél.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
Sápadtarcú lányok gyógynövénye
  2007-01-09 00:39:54, kedd
 
  Nem azért vasfű, mert vasat tartalmaz. ĺgy a vashiányos anémiát nem lehet vele kezelni.

A vasfű (Verbena officinalis L.) Európában, Ázsiában, Afrikában és Amerikában előforduló, parlagokon, utak mentén termő évelő növény. Kb. 50 cm magas, elágazó, négyoldalú szárú, a levelei érdekesen szárnyasan szeldeltek, a virágai a szár végén hosszú füzérben helyezkednek el, színük halványpiros.

Érdekes a vasfű latin nevének az értelme. A verbena a verbum szóból keletkezett, ami esküt jelent.

A görög nők férjeiknek a ruhájára tűzték annak jeléül, hogy hűek legyenek feleségükhöz és hazájukhoz, olyan hűek és kemények, mint a vas. Vagyis nem azért vasfű, mert vasat tartalmaz, és esetleg gyógyítani lehet vele a vashiányos anémiát. Nem lehet.

Gyógyászati szempontból értékes a növény virágos-leveles hajtásának felső része, ami kb. 30-40 cm hosszú. Akkor kell gyűjteni, amikor virágzik, vagyis május végén, június-júliusban.

Hatóanyagai: a verbenalin és a hasztatozid iridoid glikozidák. Továbbá tartalmaz flavonoidokat, nyákot, illóolajat, cserzőanyagot, szaponinokat, terpéneket és terpénes alkoholokat.

Gyógytulajdonságai: étvágygerjesztő, epehajtó, vizelethajtó, tejválasztást fokozó, enyhe fájdalomcsillapító, értágító és nőgyógyászati betegségeket kedvezően befolyásoló növény.

Gyógyászati felhasználása

1. A verbenalinnak paraszimpatikus hatása van, vagyis jó az emésztés serkentésére, ugyanis fokozza az emésztőnedvek kiválasztását.

2. A verbenalin fájdalomcsillapító és lázcsillapító tulajdonságát fel lehet használni fej- és fogfájásnál, és jótékony a sebek gyógyításánál is.

3. Összehúzza a méhizomzatot és serkenti a méh működését. Ezért nem ajánlatos vasfűteát inni áldott állapotban lévő nőknek.

4. Mivel a vasfű hatóanyagai fékezik a pajzsmirigyhormon termelődését, alkotórésze lehet a pajzsmirigytúltengésre alkalmazott teakeveréknek, amelynek az összetétele a következő: 40 g vasfű, 20 g macskagyökér, 15 g bojtorjángyökér, 15 g csalán, 10 g édesgyökér. Két evőkanálnyit fél liter vízbe áztatunk, és 6-8 órán keresztül állni hagyjuk, majd rövid időre forrásba hozzuk. Ezt a mennyiséget nem isszuk meg egyszerre, hanem 1 nap alatt kortyonként fogyasztjuk el. A vasfű fő hatóanyagai gátolják az agyalapi mirigy elülső lebenyében képződő THS-t (thyreotropin) képződését, ezeknek a receptoraihoz kötődnek, és következtében csökken a túlzott hormontermelődés. Ez annyit jelent, hogy a pajzsmirigytúltengésnél észlelt tünetek, mint az idegesség, gyengeség, fogyás, szapora pulzus, álmatlanság és szívritmuszavar enyhülnek vagy elmúlnak.

5. Mivel keserű anyagokat is tartalmaz, étvágygerjesztőként is számításba jöhet. Ezt a hatását fokozza a paraszimpatikus hatása és az illóolaja is. Tehát a gyenge gyomrúak és sápadt arcú lányok gyógynövénye.

6. Hány idős ember panaszkodik, hogy ,,lusták a belei", és csak minden harmadik nap van székletük. Addig még ez bekövetkezik, a vastagbélben erjedési és rothadási folyamatok mennek végbe. A gázok rossz közérzetet, puffadást és migrénes fejfájást okozhatnak. Itt is segít a vasfű, mert fokozza a belek tónusát. Nem hashajtó, hanem kiürülést segítő szer. Ez lényeges különbség, ugyanis nem a tünetet kezeli, hanem az okot.

7. A cserzőanyag nagyon jó szolgálatot tesz a szájban előforduló gyulladásoknál, mint pl. az aftáknál, torokgyulladásnál, hangszálgyulladásnál, rekedtségnél. Ez az összehúzó, fertőtlenítő hatása érvényesül a rosszul gyógyuló fertőzött sebek kezelésénél is.

8. Mivel csökkenti a lázat, a hársfavirággal, fekete bodzavirággal és a rozmaringlevéllel együtt lázcsillapító teakeverék alkotórésze lehet.

9. A belőle készült tea segít idegesség, álmatlanság és félelem esetén. Erősebb a hatás, ha a vasfüvet más gyógynövényekkel, mint pl. az angyalfűvel, orbáncfűvel, bazsalikommal, levendulával, rozmaringgal és citromfűvel kombináljuk.

10. Fejfájás esetén a szárított, megáztatott vasfűből, vagy a nyers és egy kicsit szétzúzott vasfűből borogatást tegyünk a homlokra.

11. Valamikor a vasfüvet úgy használták tea formájában, mint ma használjuk a kínai teát, úgy, mint enyhe serkentőt. Orosz-országban még ma is szívserkentőként alkalmazzák.

12. A vasfű jó szolgálatot tesz vesebántalmak (pl. krónikus vesegyengeségnél vagy krónikus vesegyulladásoknál, amikor az egyik vese érzékenyebb, mint a másik) kezelésében. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és antibiotikus hatású. A teakeverékben lehet vasfű, kakukkfű, majoránna, ánizs, édeskömény, bazsalikom és orvosi zsálya. A tea elkészítése és adagolása: belső használatra 3 evőkanálnyi mennyiséget forrázunk le 1 liter vízzel, 15 percig hagyjuk ázni, szűrjük le és három részre osztva 1 nap alatt fogyasszuk el. Külső használatra 8 evőkanálnyi mennyiséget 1 liter vízben forraljunk fel, 20 percig hagyjuk lúgozódni, majd szűrjük le.

Ha megfelelően adagoljuk, akkor nincs mellékhatása, nem okoz mérgezést, de mégis vannak, akik nem fogyaszthatják: az áldott állapotban lévő nők, akiknek lassú a szívverése, az asztmások és azok, akiknek vastagbélgyulladása van.
 
 
1 komment , kategória:  Egészségünk  
Vitaminokkal a stressz ellen
  2007-01-09 00:37:36, kedd
 
  Napi háromszáz-ötszáz milligramm magnézium

A stressz mindennapunk része, s ideális esetben hozzájárul ahhoz, hogy tökéletesen alkalmazkodjunk a környezet kihívásaihoz. Ha azonban ez a hatás állandósul, és a szervezet felfokozott készültségi állapotát nem követik nyugodt, ellazult periódusok, akár meg is betegedhetünk. A stressz káros következményeit a vitaminok és a nyomelemek is segíthetnek enyhíteni.

C-vitamin - és jobban bírjuk!

Azt már mindenki tudja, hogy náthás időszakban több C-vitamint érdemes fogyasztania. Most eláruljuk: stresszes életmód esetén szintén, mert szervezetünk igénye ilyenkor is megemelkedik. Száz milligrammot is szedhetünk, s biztosan jobban bírjuk majd a hajszát, avagy tudományosabban: megnő a stressztűrő képességünk.

Panthenol, az antistressz-vitamin

Jótékony hatása miatt antistressz-vitaminnak is nevezik a B5-vitamint, azaz a panthenolt. Segít a szervezetnek más vitaminok felhasználásában, a sejtépítésben és a központi idegrendszer működésében. Jó tudni, hogy nagy dózisban sincs mellékhatása. Együnk sok hüvelyes növényt, gabonafélét!

Magnézium a jó alvásért

Ha tartós stresszben élünk, vagy csak ,,simán" dolgozunk, vagy éppen munkahelyet keresünk, akkor számunkra a legfontosabb ásványi anyag a magnézium, méghozzá kissé megemelt adagban. Napi háromszáz-ötszáz milligrammra van szükségünk ahhoz, hogy jól aludjunk, nehéz helyzetben is tudjunk koncentrálni, és ne legyünk idegesek.

Tipp: Érdemes egyszerre szedni B6-vitaminnal, mert ez segíti a magnézium felszívódását.

Réz a kötélidegekért

Kis mennyiségben a központi idegrendszer egyik hatásos erősítője a réz. Stresszes életmód esetén is csak majdnem a szokásos napi adagra van belőle szükségünk, de arra aztán tényleg! Remek rézforrások a szervezet számára a hüvelyesek, a gabonafélék és a máj.

Szelén a szívnek

Ha egyre többet idegeskedünk, előbb-utóbb szívünk bánja, s magas vérnyomás is kialakulhat. Mindkettő ellen hatásos a szelénbevitel. Mivel csak igen kis menynyiségre van belőle szükség, a szokásos multivitamin-tablettánkban lévő adagot csak néha, kúraszerűen, vagy egy-egy ,,nehéz" időszakban egészítsük ki!

Mit igyunk?

Ha ásványvizet veszünk vagy gyógyvizet választunk, két szempontot tartsunk mindig szem előtt: 1. lehetőleg minél magasabb kalcium- és magnézium-tartalma legyen; 2. minél kevesebb nátriumot tartalmazzon! Ezeket sokszor igen apró betűkkel tüntetik fel az üvegen, de feltétlenül olvassuk el, és hasonlítsuk össze a többi termékkel!
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
Triple Play: a tévézés
  2007-01-09 00:36:16, kedd
 
  Triple Play: a tévézés új korszaka

A DSL-technológián alapuló szolgáltatás egyik legnagyobb újítása az elektronikus műsorújság, a kép a képben funkció, de a Magio előfizetői az elektronikus videokölcsönzőből is kivehetnek néhány filmet - 55 koronáért darabját. Az Orange szolgáltatása is hasonló, igaz, a technológia más, és sokkal nagyobb sebességet tesz lehetővé. Itt is megtalálható a videokölcsönző, folyamatosan bővülő kínálattal.

A műsorújság vége?

Lássuk, mi mindent változtat meg a Triple Play! Nyugodtan el lehet felejteni a műsorújságokat, hiszen az ilyen televíziókban lesz egy on-line műsorújság, mely naponta legalább kétszer frissíti majd az adatbázist. Ezzel elkerülhetőek lesznek a műsorváltozással járó kellemetlenségek.

Mivel a televízióhoz egy merevlemez is jár, a műsorokat fel tudjuk játszani, és azt akkor nézzük meg, amikor akarjuk. Sőt, előre is be lehet táplálni, hogy melyik filmet, műsort szeretné megnézni. Ha sorozatról van szó, akkor pedig elég egyszer beállítani, hogy ennek a sorozatnak az összes részét szeretné rögzíteni, és a készülék teszi a dolgát. Ha műsorváltozás van, ha minden egyes rész más és más időpontban van műsoron, ön akkor se marad le egy percről sem, hiszen a Triple Play jóvoltából minden a merevlemezén lesz - mindaddig, amíg ki nem törli onnan.

Több műsor nézhető

Az, hogy egyszerre több műsor is követhető a televízió képernyőjén, talán már nem is számít újdonságnak. A sarokban egy kis keretben követhető, hogy a másik csatornán milyen műsor megy, vagy hogy vége-e a reklámnak.

Ha vendége jön, és éppen a kedvenc filmje megy a televízióban - nincs gond, elég megnyomni egy gombot, és a készülék máris rögzíti a filmet, melyet, miután távozott a hívatlan vendég, ott folytathat, ahol abbahagyta. Sőt, az sem baj, ha a csatornán még fut a film, ön késleltetheti az adást, így nem marad le semmiről.

Mint ahogy azt az egyik legnagyobb szolgáltató, a T-Com bemutatóján megtudhattuk, az sem jelent gondot, ha dugóba kerül, és pár perc múlva kezdődik a kedvenc csapatának focimeccse. Ehhez nem kell más, mint egy mobiltelefon, és azzal utasítást ad az otthoni televíziójának, hogy játssza fel a mérkőzést, és ön, miután hazatért, az elejétől izgulhatja végig.

Javul a minőség

Persze, a Triple Play egyik legnagyobb előnye, hogy sokkal jobb a minőség, és jelentősen megnövekszik a választható csatornák száma. Ám ha ezek közül se tud választani, elmehet egy virtuális videokölcsönzőbe, és ott kiválaszthatja azt a filmet, amelyhez éppen hangulata van - ezekben a kölcsönzőkben több ezer film közül lehet majd válogatni (Video on Demond.

A Triple Play legnagyobb hátránya jelenleg, hogy nagyon alacsony a lefedettség. Jelenleg csak Pozsonyban van vételi lehetőség, igaz, a T-Com ígéri, az év végére több százezer felhasználóhoz eljuttatja a vételi lehetőséget.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Mit takarnak a rövidítések
  2007-01-09 00:34:37, kedd
 
  A szolgáltatás feltétele a szélessávú internet
Mit takarnak a rövidítések és a technológiák?

A Triple Play megjelenése után nagyon sok új szóval, rövidítéssel találkozunk majd. De mit jelentenek ezek a terminusok, hogyan jut el otthonunkba a digitális televízió és a Triple Play?

IPTV (Internet Protocol Television) olyan digitális tv-szolgáltatás, mely IP (Internet Protokoll) használatával jut el a végfelhasználóhoz. A szolgáltatás feltétele a szélessávú internet. Az IPTV-t sokszor említik a Video on Demand (VoD) rendszerrel együtt. A szolgáltatók az IPTV-t az úgynevezett Triple Play-csomag keretében fogják biztosítani az előfizetők részére, amely a digitális tévén kívül magába foglalja a szélessávú adatátviteli szolgáltatást és az internetes telefont (VoIP) is. Mindezek kiegészítését mobiltelefon-szolgáltatással nevezzük Quad Play-nek.

Az IPTV-t általában a szélessávú internetszolgáltató biztosítja, egy zárt hálózati rendszerben. Az IPTV-t gyakran hozzák összefüggésbe az Internet TV-szolgáltatással, amely a szokásos internethálózaton keresztül igénybe vehető tévészolgáltatás, egyszerűbben WebTV szolgáltatás - ellentétben az IPTV-vel, ami olyan adattartalom, mely helyi számítógép-hálózatokon keresztül érhető el.

1994-ben az ABC volt az első társaság, mely az interneten keresztül közvetítette az egyik televíziós műsorát a CU-SeeMe videokonferencia-program segítségével. 1998-ban az internetes rádiózással foglalkozó AudioNet[1] elindította az első élőben közvetített adását. Korábban ez a technológia a szélessáv hiánya miatt nem volt elérhető. Azonban az IPTV gyors fejlődésének köszönhetően ez a szolgáltatás már jelenleg is több mint 100 millió háztartásban található meg világszerte. A legtöbb telekommunikációs szolgáltató potenciális lehetőségként tekint az IPTV-re, mely versenytársat jelent sok szokványos kábeltelevíziós szolgáltatónak. Az IP-hálózatok működésükben eltérnek. Az itt szolgáltatott tartalmak úgymond a hálózaton belül maradnak, és csak az előfizető számára kiválasztott tartalom kerül továbbításra. Tehát az IP-hálózaton keresztül igénybe vehető szolgáltatásoknak csak az előfizető igényei szabhatnak korlátot. Az interaktív műsorszolgáltatás előnye, hogy lehetővé teszi a műsorok és kapcsolódó szolgáltatások csoportosítását különböző feltételek alapján, mint például cím, szereplők neve, elérhető funkciók az adás alatt (picture-in-picture), vagy akár a tartalom leírását is.

Az IPTV sokkal hatékonyabbá teszi a televíziózási szokásokat, ami az interaktivitásban és a személyreszabhatóságban valósul meg. Ilyenek például a műsorok alatt rendelkezésre álló kiegészítő információk. Egy futballmérkőzés alatt információkat tekinthetünk meg egy adott játékosról, vagy akár más szögből is megnézhetjük a jeles pillanatokat. Továbbá a számítógépeken tárolt fényképeket böngészhetünk, vagy hallgathatunk zenét a tévén keresztül. Telefonunk segítségével beállíthatjuk a gyakran nézett csatornáinkat, vagy rögzíthetjük kedvenc sorozatainkat, de elvégezhetjük akár a biztonsági funkciók kezelését is (pl. gyermekzár).

Az IPTV sokkal hatékonyabb tömörítési eljárást alkalmaz, mint a digitális televíziós adattovábbítás esetén, melynek eredménye a sokkal kisebb továbbítandó fájlméret lényegesen jobb minőségben.

A hagyományos televíziós adások rézkábelen vagy antenna segítségével foghatók. A telefon működéséhez is többnyire a ,,régi öreg" telefonkábel-hálózatot használják. Az internet pedig az előbb említett két hálózat valamelyikén érhető el. Úgy a kábeltelevíziós szolgáltatók, mind az egyéb telekommunikációs szolgáltatók egyre inkább arra törekszenek, hogy az előbb említett három szolgáltatást együtt kínálják. A Triple Play tulajdonképpen egy elnevezés, melyet a szolgáltatók használnak a hármas szolgáltatásra (telefon, adat és egyirányú videójel-továbbítás, azaz a szokásos televíziós szolgáltatás).

A Triple Play-szolgáltatás során nem szükséges az internet protokoll használata, mint a telefon- és a televíziós szolgáltatás esetén, hanem mindezen szolgáltatások működhetnek úgymond analóg módon is.

A Quad Play a Triple Play kiegészítése, amely magába foglalja a mobil technológia alkalmazását is, mint az előfizetők részére nyújtott csomag egyik része.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Villámviccek
  2007-01-09 00:31:47, kedd
 
  Kovácsék

Kovács és Kovácsné külföldi utazáson egy angollal kerülnek egy kupéba. Indulás után előveszik a hazait, evés közben mutogatva kínálgatják az angolt:
- Egy kis töpörtyűt?
- No, thank you.
- Egy kis kolbászt?
- No, thank you.
- Egy kis disznósajtot?
- No, thank you.
Kovácsné:
- Te, János, biztosan azért nem fogadja el, mert nem mutatkoztunk be neki.
- Hát persze! Uram, ezt itt a feleségem!
Mire az angol:
- No, thank you.

Gázolás

Egy autós elüt egy rendkívül kövér gyalogost. A helyszínre érkező rendőr megkérdezi:
- Miért nem kerülte ki?
- Nem volt annyi benzin a tankban.

Recept

- Doktor úr, leszek én még olyan állapotban, hogy nővel aludjak?
- Miért ne? Felírok magának egy jó altatót, azzal bármilyen nővel akkorát aludhat, amekkorát csak akar.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki 2007-ben születik...
  2007-01-09 00:30:12, kedd
 
  Szöul. A kínai naptár szerint a 12 állat zodiákusa közül a 2007-es év a disznó éve. A dél-koreaiak különösen nagy várakozással és örömmel tekintenek erre az évre, mert ez egy igen különös ,,disznóév“. 2007-es az ,,Arany Disznó“ éve, amely a hagyomány szerint csak 600 évenként jön el. Azok az emberek, akik ebben az évben születnek, nagyon jó szülők lesznek. Az Arany Disznó évében született ember becsületes, tisztességes és egyenes beszédű. Könnyen átlátja a dolgokat, népszerű, hosszan tartó barátságokat köt és jó szomszéd - írja a Seoul Times. A kínai asztrológusok úgy tartják, hogy akik ebben az évben születnek, azoknak kényelmes és gazdag életük lesz - írja a Hírszerző.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2006.12 2007. Január 2007.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 317 db bejegyzés
e év: 3520 db bejegyzés
Összes: 7056 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 308
  • e Hét: 2879
  • e Hónap: 10506
  • e Év: 403699
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.