Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Csoóri Sándor és a politkai re
  2007-02-28 21:23:23, szerda
 
  Csoóri Sándor és a politikai rendőrség ügynökei - könyvbemutató
2007. február 27. 18:43

Szellem a célkeresztben - Csoóri Sándor és a politikai rendőrség ügynökei címmel jelent meg
Kiszely Gábor történész könyve, amelyet kedden mutattak be Budapesten.

Harmincegy év alatt kilencszázharmincnyolc jelentést készített a kommunista politikai rendőrség
Csoóri Sándorról, mintegy hatvanöt ügynök közreműködésével, csaknem kétezer oldalon
- olvasható a könyvről készített sajtóanyagban.

Mint írják, mindez csupán irányszám, mivel ennyi dokumentumot tud jelenleg rendelkezésre bocsátani az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára a költő "aktájaként", amelynek tartalma azonban arra utal, hogy ennél jóval több jelentés keletkezett - ennek csaknem kétszerese.

Hollétükről semmi sem tudható.

"A kutathatóról viszont lehetetlen hallgatni, hisz nem csupán egy isten- és embertelen rendszer
mindmáig kiható inhumanitását dokumentálja, hanem olykor szinte irracionális rettegését a szellemtől,
amelyet célkeresztbe vett, eszközévé züllesztve irodalmi berkekben megannyi jobb sorsra érdemes személyt" - olvasható a kötet bemutatásában.

MTI - fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Segítséget kérek!
  2007-02-28 18:29:33, szerda
 
  Segítséget kérek!

Alulírott Gőbl György Soproni lakos 2006. október 23-án Budapestre utaztam többed magammal, hogy részt vegyek az ünnepi eseményeken. Emlékezetem szerint 15 óra körül az Alkotmány utca Bajcsy-Zsilinszky út torkolatánál az események sűrűjébe kerültem. Amikor az Alkotmány utcából, az ott lévő emberekkel a rendőri fellépést követően kiszaladtunk, a pillanatnyi nyugalmi helyzetet kiakartam használni. Elindultam a rendőrsorfal felé egyedül, lassú léptekkel, (hátamon nemzetiszínű zászló, és kopasz vagyok, látsd mellékletben küldött kép) és átérezve a helyzet feszültségét még a kezeimet is a magasba emeltem, ezzel is jelezve békés szándékom, ami felvilágosítás kérésére irányult volna ( mikor engedik be az embereket a Kossuth térre). A rendőr sorfalból azonban 3-5 fő félelemkeltően felém rontott, ekkor egy íves karéjt futottam nyomomban üldözőimmel, kik végül leszakadtak.

Ez ügyben, és a nap további részében tapasztalt, illetve médiákban, látottak-hallottak miatt a Soproni Ügyészségen 2006. okt. 26-án ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettem. Kértem a feljelentésem második részében felvetett esetek kivizsgálását (bejelentett békés Kossuth téri rendezvény jogellenes felszámolása, vipera megnevezésű ólomfejes fémbot használata, azonosító jelvény nélküli bevetés, tekintettel az Alkotmánybíróság 54/2000. (XII. 18.) AB határozatára, a rendőrök kollégáik túlkapásait nem akadályozták meg, nem tettek feljelentést, stb,). Feljelentésemet elutasította a Budapesti Nyomozó Ügyészség, majd panaszomat a Fővárosi Főügyészség utasította el 2006. 12. 28-án.

Ez után a Budapesti Nyomozó Ügyészség indít eljárást velem szemben, mint gyanúsított, csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, három ott szolgálatot teljesítő rendőr tanúvallomása alapján.Azóta már öt rendőr tanú vallomásában szereplő (ezeket már ismerem) valótlanságok bebizonyítására kérném a SEGÍTSÉGÜKET.

Védelmem érdekében szükségem lenne az Alkotmány utcában és annak Bajcsy-Zsilinszky úti torkolatában és annak környékén készült minnél teljesebb vágatlan felvételekre, fotokra. Továbbá kérem azon személyek szíves jelentkezését, akik szem- illetve fültanúként látták a mellékelt kép

(furaila képtárában is látható)
http://furaila.xfree.hu/57285
készítése körüli idöpontban zajló eseményeket, és az ott tapasztaltakat hajlandók a nyomozó hatóság illetve bíróság előtt tanúvallomásukban elmondani.

A fennálló "demokratikus kormánynak" talán azért állok útjában, mert Sopronban egyik szervezője vagyok a szeptember óta folyamatos demonstrációknak, tevékenyen résztveszek a soproni, megyei, régiós, országos félpályás útlezárások szervezésében, az IGAZ ORSZÁG megteremtéséért, melyért mindig alkotmányosan, békésen, rendbontás nélkül teszünk.

Kérem a fellelhető videó anyagok, képek kigyűjtését, és elküldését részemre, valamint tanúk jelentkezését.

Sopron, 2007. február 28.
Előre is hálás köszönettel: Gőbl György
E-mail: goblgy@gmail.com 06/20/23-73-222,


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma nincs demokrácia Magyarorsz
  2007-02-28 13:50:38, szerda
 
  Orbán Viktor: Ma nincs demokrácia Magyarországon
2007. február 28. 09:40
"Én az alkotmányosság és a demokrácia keretein belüli megoldásokat keresem még most, amikor Magyarországon egyébként már nincsen demokrácia. Szerintem egy demokrácia nélküli többpártrendszer van ma Magyarországon" - nyilatkozta többek között Orbán Viktor a TV2 Tények este című műsorában.

A riporter, Bárdos András azzal a kérdéssel kezdte az interjút: bocsánatot kér-e a Fidesz elnöke Petrétei József igazságügyi és rendészeti minisztertől, amiért azzal vádolta meg a rendőrséget, hogy politikai utasításra cselekedett október 23-án?

Orbán Viktor azt válaszolta, hogy éppen ellenkezőleg. "Megismétlem a korábbi álláspontomat. Az a véleményem, hogy Magyarországon 2006. október 23-án a rendőrség politikai nyomásra és utasításra hajtott végre saját polgáraival szemben brutális rendőri akciókat." Arra a kérdésre, hogy mivel tudja ezt a véleményét alátámasztani, Orbán Viktor elmondta azt a tényt, hogy a rendőrség vezetője október 22-én este, 23-án napközben és az esti órákban is találkozott a miniszterelnökkel.

"Miután aznap súlyos események zajlottak Magyarország utcáin, és miután a rendőrség reagálásai napszakról-napszakra egyre brutálisabb és durvább lett, nyilvánvaló, hogy ezeken a találkozásokon politikai bátorítást kellett kapnia a rendőrségnek" - jelentette ki az elnök. Mindehhez hozzáfűzte: szeptember 17-én és 18-án, amikor a Magyar Televízió előtt zajlottak a brutális jeleneteket, akkor maga a miniszterelnök jelentette be, hogy ő végig kapcsolatban volt telefonon a rendőrséggel, és utasításokat is adott. "Miért lett volna ez másképp október 23-án?" - tette fel a kérdést Orbán Viktor. Elmondta, hogy még miniszterelnöki korából ismeri a jelenlegi rendőri vezetőket, és jól tudja, hogy ezek a rendőrök politikai bátorítás és hátország nélkül soha nem tettek volna olyasmit a magyar polgárokkal szemben, amit tettek október 23-án. Nem azért mert gyávák - válaszolt a riporter kérdésére -, hanem mert törvénytisztelők voltak hajdanán.


"Egy demokráciában a rendőrség nem az állam rendőrsége"


A volt miniszterelnök nem csak azért nem ért egyet azzal, hogy a rendőrséget politikai célokra használták fel, mert az rossz volt azoknak a békés polgároknak, akik részt vettek a tisztességes megemlékezéseken, hanem mert ez rossz a rendőrségnek is. "Egy demokráciában a rendőrség nem az állam rendőrsége, hanem a mi rendőrségünk. Ha viszont az történik, hogy politikai döntéseket rendőrszakmai döntéseknek minősítenek, azzal a rendőrséget betolják a politikába, ott a politikai viták kereszttüzébe kerül, és nem tud jól reagálni, mert nem erre képezték ki, nem ez a dolga" - mondta el Orbán Viktor.

Arra a felvetésre, hogy sok ezer nem békés, és nem törvénytisztelő ember is előre be nem jelentett tüntetéseket szervezett október 23-ára, a Fidesz elnöke elmondta: ez is felvet bizonyos szakmai kérdéseket, ám "százezres nagyságrendben voltak olyan magyar polgárok, akik bejelentett, engedélyezett, leszervezett, tisztességesen biztosított, békés ünnepi nagygyűlésre érkeztek, és brutális rendőri támadás áldozatai lettek. Ez a tényhelyzet."


"Magyarországnak érdeke volna egy előrehozott választás"


Hogyan és mikor képzelne el egy előrehozott választást? - szólt a következő kérdés. "Erre nem tudok válaszolni. De Magyarországnak valóban érdeke volna egy előrehozott választás" - válaszolta Orbán Viktor. Mint mondta, Magyarországon ma egy gazdasági és politikai válság alakult ki. Ezt a láthatóan elhúzódó válságot fel kellene oldani. Alkotmányos eszközökkel ezt a válságot feloldani annak van módja, akinek a kezében van a parlamenti többség, azaz a kormánypártoknak. Az ellenzék annyit tud tenni, hogy egyre-másra teremti azokat a lehetőségeket, amelyekkel vagy él a kormánytöbbség vagy nem, s folytat mindent úgy, ami a válsághoz vezetett.

Az önkormányzati választások konzervatív győzelme az ország általános gazdasági és morális állapotáról is szólt. A kormánykoalíció levonhatta volna akkor a tanulságokat. Nem tették meg. Utána békés gyűléseket tartott a Fidesz, hogy értsen a kormány a szóból: változtatni kell. Nem tették meg. Ezek után az ellenzék is részt vett Gyurcsány Ferenc bizalmi szavazásán, amelyen megint lehetősége lett volna a kormánykoalíciónak a válság megoldására. Nem tették meg. Következőként szakértői kormány felállítását javasolta az ellenzék. Ezt sem tették meg. "Még egy lehetőségünk van: ez a népszavazás. Hátha ezt az utolsó, még az alkotmányos kereteken belül rendelkezésre álló lehetőséget kihasználja a kormánykoalíció" - nyilatkozta a Fidesz elnöke.

Akkor, ha kiderül egy kormányról, hogy a választások óta eltelt egy év után nem tudja tartani az erkölcsi értelemben vett pozícióját, mert kiderült, hogy hazudott, hogy ők a felelősek az ország tönkretételéért - és ezt titokban el is mondják -, hogy a reformjaik egyre nagyobb káoszt és zűrzavart idéznek elő, és az emberek egyre inkább kifejezik, hogy nem értenek egyet azokkal az intézkedésekkel, amelyekről őket nem kérdezték meg - Orbán Viktor felfogása szerint ilyenkor egy demokratikus erőnek, egy parlamenti többségnek az volna a dolga, hogy feloldja ezt a konfliktust.

Bibó István demokráciáról vallott nézetei kapcsán - mely szerint demokráciáról akkor beszélünk, ha az embereknek módjuk van megválasztani azokat, akik vezetik őket, módjuk van ellenőrizni ezeket az embereket, és ha elégedetlenek, módjuk van elkergetni őket - a műsorvezető megkérdezte, hogy Orbán Viktor szerint ebben a helyzetben mit jelent az "elkergetés"? Az elnök válasza: a Fidesz az alkotmányos kereteken belül tud felkínálni lehetőséget a polgároknak arra, hogy elmondhassák a véleményüket a kormányról, a kormánynak, és nyomást gyakoroljanak rá.

"Én az alkotmányosság és a demokrácia keretein belüli megoldásokat keresem még most, amikor Magyarországon egyébként már nincsen demokrácia. Szerintem egy demokrácia nélküli többpártrendszer van ma Magyarországon. A demokrácia lényege az, hogy akik a hatalmat gyakorolják kötelesek elszámolni és vállalni a felelősséget mindazért, amit tesznek. Magyarországon ma a kormány nem számolt és nem számol el azzal, amit tett és tesz, és semmiért sem vállalja a felelősséget" - jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint el lehet mondani, hogy formailag ugyan működnek demokratikus intézmények Magyarországon, ám tartalmilag nem demokratikusak.


Március 15.: méltó helyen emlékezik a Fidesz


A Március 15-i ünnepség helyszíne kapcsán felvetett kérdésre, mely szerint jelképes-e, hogy ott lesz a megemlékezés, ahol október 23-án kordont építettek a tüntetők, Orbán Viktor elmondta, hogy a Fidesz március 15-kéhez illő, szimbolikus helyszínt keresett. A Kossuth téren nem lehet, hiszen vasfüggönnyel van lezárva, a legklasszikusabb hely, a Nemzeti Múzeum pedig a mindenkori kormány ünneplésének a helyszíne. A Március 15-e tér tűnt a legmegfelelőbb helynek, de mivel a Fidesz hívei számára kicsinek bizonyulna, ezért a térhez legközelebb eső ponton lesz az ünnepség. Még azt is tekintetbe vette a Fidesz, hogy Demszky Gábor 13 órakor tartandó, szokásos megemlékezését se zavarja a 16 órára meghirdetett ünnepség. "Az összes civilizációs norma figyelembe vételével ez a helyszín tűnt a legalkalmasabbnak" - mondta el Orbán Viktor.


Eltűnt százmilliárdok


Arra a kérdésre, hogy hogyan lehet feloldani azt az ellentmondást, mely szerint mindig kevesebb a pénz, mint amennyi kell, a Fidesz elnöke szerint az a legfontosabb, hogy mindenfajta pazarlást meg kell szüntetni az államigazgatás minden szférájában. Az egészségügy gondjainak a megoldását például addig nem lehet hihetően meghirdetni, amíg ki nem mondjuk azt az alapvető igazságot, hogy a magyar egészségügy az európai átlagnál jóval kevesebb pénzből dolgozik. Magyarország arányaiban jóval kevesebb, 5-5,5 százalékot költ a nemzeti össztermékből az egészségügyre, míg az európai átlag 7-7,5 százalék. Addig, amíg nem költünk mi is az európai átlagot megütő összeget az egészségügyre, addig nem is lesz megreformálható.

"Abban mindenki egyetért ma Magyarországon, hogy akármilyen reformról beszélünk, ha valamiben valóban minőségi változást akarunk végrehajtani, azon rövid távon sohasem lehet spórolni, hanem mindig pénzt visz. Ezt minden közgazdász elismeri Magyarországon. Ma az egészségügyre fordított összeg csökken, az állam pénzt vesz ki a rendszerből, holott ha reformot akarnának, akkor pénzt kellene beletennie. Ezért mondtam már azt a választások előtt is, hogy létre kell hozni egy olyan egészségügyi reformalapot, amibe bele kell helyezni azt az összeget, amit erre a célra fordítanánk" - mondta Orbán Viktor. Hogy honnan lenne rá a pénz? 2005 decemberében, amikor a kormány 450-500 milliárd forintért eladta a repülőteret, a Fidesz azt mondta, hogy ezt az összeget nem a költségvetés zsákjába kellene beletenni, hanem egy nemzeti egészségügyi alapba. Ez az összeg azóta eltűnt.

"Azért hiszem azt, hogy eltűnt a 450-500 milliárd forint, mert a parlament arra adott felhatalmazást a kormánynak, hogy ezt az összeget adósságcsökkentésre használja. A következő évben elolvastam az Állami Számvevőszék jelentését, amely leírja fehéren-feketén, hogy nem arra költötték. Egy rendes országban ilyenkor azonnal felelősségre vonás következik, és a kormány előveszi a megfelelő miniszterét. Hogy mire ment el ez a pénz, az mindannyiunk közös kérdése" - jelentette ki Orbán Viktor.


Reform-kerekasztalok


Ha sokkal kevesebb a gyerek, mint 10-20 éve, akkor ma is kell annyi tanár, mint régen? - vetette fel a riporter. "Nem az a kérdés, hogy hány tanár kell, hanem hogy mit akarunk a gyerekekkel megtaníttatni. Vagy egy oktatási reformot akarunk, és akkor felrajzolunk egy hosszú távú tervet, amelybe lehetőleg bevonjuk az érintetteket is, a pedagógusokat és a szakembereket, vagy pedig azt mondjuk, amit a kormány most tesz: elbocsátunk ennyi embert, bezárunk ennyi iskolát, punktum. Szó sincs arról, hogy miért tesszük mindezt. Arra a kérdésre nem tud válaszolni a kormányzat, hogy ennek mi az értelme" - mondta Orbán Viktor, aki szerint a kormány még azt sem vallja be, hogy azért teszi mindezt, mert pénzt akar kivenni az oktatásból.

Milyen lesz az oktatási rendszer, milyen tudással lesznek felvértezve azok a gyerekek, akik kikerülnek az iskolából, hova akarjuk tenni hosszabb távon a kötelező iskoláztatási kort, így akarjuk-e hagyni a felsőoktatás rendszerét? Ezekhez kell szabadni a következő kérdést, vagyis ahhoz, hogy a gyerekeink ilyenfajta neveltetéséhez hány tanár kell - jelentette ki Orbán Viktor. Mint mondta, szerinte minden egyes kistelepülésen meg kellene őrizni az általános iskola alsó tagozatát, még ha kevés gyermek is van. Akkor már kitűnne, hogy nem lehet egy egységes diákosztály létszámmal operálni, mert városban ez a szám magasabb, míg egy kistelepülésen alacsonyabb.

"Ezekről a kérdésekről nem is tudunk értelmesen beszélni, mert a kormány annyit mond: ide a pénzt, kevesebb tanár, kevesebb iskola. Ebben kimerült a reform. Ezért javasoltam én azt korábban, hogy ott, ahol valóban reformokat akarunk végrehajtani, és nem egyszerűen pénzt elvenni, ott hozzunk létre reform kerekasztalokat. Egészségügyit, adórendszerbelit, nyugdíj- és oktatásügyit. Az érintettek bevonásával, amelybe beletartozik a kormány is, de az akadémiai világ képviselete, a szakszervezetek és egyéb érdekképviseletek is" - mondta Orbán Viktor.


"Az ország tönkretételét és a hazudozást nem lehet elfogadni"


Az ennek kapcsán felmerült kérdésre, mely szerint az ellenzék ebbéli javaslatait nem kellene-e oly módon is képviselni, hogy nem vonulnak ki az ülésteremből Gyurcsány Ferenc felszólalásai alatt, Orbán Viktor úgy válaszolt: "A magyar oktatásügyön nem segítene, ha meghallgatnánk őt. Az viszont segítene, ha a parlamenti bizottságokba és a plenáris ülésekre benyújtott javaslatainkat érdemben megfontolná a kormánykoalíció. Volt már rá példa, de inkább és többször nem." Arról valóban volt vita a Fideszen belül, hogy továbbra is kivonuljanak-e a miniszterelnöki beszéd alatt, de az elsöprő többség úgy döntött, hogy semmi nem változott meg, amiért az ülésteremben kellene maradniuk. Csak így tudják világossá tenni a közvélemény számára is, hogy nem tartják a politikában elfogadhatónak azt a magatartást, amelyet a miniszterelnök képvisel, az ország tönkretételét és a hazudozást.

Az Árpád-sávos zászló körül kibontakozott vitával kapcsolatban Orbán Viktor kijelentette, hogy mint minden komoly kérdésnél, ez esetben is a tények tisztázásával kell kezdeni. Vagyis azzal, hogy az Árpád-sávos zászló nem nyilas zászló. "A nyilas zászló úgy festett, hogy az Árpád-sávos zászlóba nyilaskeresztet tettek. Ilyen zászlókat én ma nem látok a köztereken, ami nagyon helyes, mert szerintem az bűncselekmény volna, lévén hogy önkényuralmi jelképet szimbolizálna" - szögezte le az elnök. Hozzátette: az ötvenes években a kommunista diktatúra is beletette a magyar zászlóba a maga önkényuralmi jelképet, amelyet aztán ´56-ban kivágott belőle a magyar nép - de még ma is nemzeti lobogónként használjuk. Ugyanígy az Árpád-sávos zászló is egy önkényuralmi jelképtől megszabadított történelmi zászló.

orbanviktor.hu - fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Torkos Matild: Kik a felelősök
  2007-02-28 13:37:37, szerda
 
  Torkos Matild: Kik a felelősök mindezért?
MNO 2007. február 27. 10:43



Torkos Matild:
Nagyon fontos lenne, hogy a parlament a két jelentés megállapításait is
figyelembe véve feltárja végre,
miért történhetett meg, ami szeptember-októberben a pesti utcákon történt,
és kik a felelősök mindezért.

Ha Gergényi Péter fővárosi rendőrfőkapitány a felelős, a főváros fossza meg
a Pro Urbe-díjtól,
és távolítsák el a rendőrségnek még a környékéről is.
Ha a rendészeti ügyekért felelős miniszter, Petrétei József is hunyó, akkor
ő is menjen Gergényi után.

Ha Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felelőssége, hogy a politikai hatalom
kérésének megfelelően
verték meg brutálisan a békés tüntetőket, akkor az Országgyűlés vagy levonja
a megfelelő következtetést,
vagy ha nem képes erre, akkor sürgősen oszlassa fel önmagát, és a
köztársasági elnök írja ki az új választást.

(Magyar Nemzet, 2007. február 27.)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Veres: Újabb pénzügyi "intézke
  2007-02-28 13:35:14, szerda
 
  Veres: Újabb pénzügyi "intézkedésekre" készül a kormány
MNO 2007. február 27. 19:47

Az elfogadott, 2007-re vonatkozó konvergenciaprogramban vannak még olyan
intézkedések, amelyeket ezután hoz meg a kormány - jelentette ki Veres János
Brüsszelben, az uniós pénzügyminiszterek találkozóján.

Itt elfogadták a magyar konvergenciaprogramot, de hangsúlyozták: készen kell
állni az esetlegesen szükséges további lépések megtételére.

Az unió pénzügyminiszterei elfogadták a szeptemberihez képest kevés
változtatással decemberben beadott
magyar programot.

Azt kérik Magyarországtól, hogy szigorúan hajtsa végre idei költségvetését,
tekintettel arra, hogy ebben az évben várhatók a nagy kiigazítások.

"A kiigazítás megvalósítása érdekében Magyarországnak szigorúan végre kell
hajtania a 2007-es költségvetést, mérsékelnie kell a kiadásokat, beleértve a
közigazgatási és az egészségügyi rendszerek kiadásait,
általánosan javítania kell a költségvetési ellenőrzést, és készen kell
állnia az esetlegesen szükséges
további lépések megtételére" - állt az Európai Bizottság február 7-i
közleményben, amelyet most elfogadtak a pénzügyminiszterek.

Veres János azt mondta: ha szükséges, 2009-ig újabb intézkedéseket hoz a
kormány.

- Azt tudom mondani, hogy a 2007-es költségvetés rendben van, 2009-ig pedig,
ha kell hozni újabb intézkedéseket, akkor azt hozzuk meg. Jelentem, tudjuk,
hogy kell hozni.

Nincs kétség bennünk, el is mondtuk, mit kell meghozni, tudjuk mindannyian.

A 2007-es költségvetés tartalmán túlmenően az elfogadott
konvergenciaprogramban vannak
még meghozandó intézkedések.
Erre készülünk, ennek az előkészítése folyik - mondta Veres János
pénzügyminiszter.

A konvergenciaprogram célja az, hogy 2009-re az államháztartási deficit 3
százalék körülire csökkenjen, a jelenlegi majdnem 10 százalékról.

(hirtv.hu, MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A leigázás 45 alapelve
  2007-02-28 13:28:47, szerda
 
  A leigázás 45 alapelve, avagy hogyan bánjunk a
bennszülöttekkel?(állampolgárokkal)...

Moszkva 2. 6. 1947. Szigorúan titkos!
K. AA/CC 113. utasítás NK/003/47/.

1. A nagykövetség épületeinek területén tilos a bennszülöttek soraiból
általunk beszervezett informátorokat fogadni. Az ezekkel az emberekkel való
találkozás egy erre kijelölt szolgálat szervezi, a találkozók kizárólag
nyilvános helyeken történhetnek. Az információkat a nagykövetség veszi át
különleges szolgálatunk közreműködése mellett.

2. Főként annak kell nagy figyelmet szentelni, hogy katonáink és a civil
lakosság között semmiféle kapcsolat ne jöhessen létre. Megengedhetetlen,
hogy tiszti kádereink a bennszülötteket azok lakásaiban látogassák, szintén
megengedhetetlen egyszerű sorkatonák bennszülött nőkkel való érintkezése,
megengedhetetlen katonáink és a bennszülött lakosság, katonaság közötti
kapcsolatteremtés.

3.Meggyorsítani azon bennszülöttek likvidálását, akik Lengyelország
Kommunista Pártjával, a lengyel Kommunista Ifjúsági Szövetséggel, a Hazai
Hadsereggel, a parasztzászlóaljakkal és más társaságokkal és szervezetekkel
állnak kapcsolatban, amelyek nem a mi kezdeményezésünk folytán keletkeztek.
Ennek az ügynek az érdekében ki kell használni a fegyveres ellenzék
jelenlétét.

4. Ügyelni kell arra, hogy minden fegyveres akcióban azok a katonák vegyenek
részt, akik a Kosciuszko-hadseregbe /a Szovjetunió területén a Vörös
Hadsereg oldalán harcoló lengyel Hadsereg ) való belépésük előtt országunk
(a Szovjetunió) területén tartózkodtak, és elérni teljes megsemmisítésüket.

5. Meg kell gyorsítani az összes párt egy szervezetbe történő egyesítését,
ügyelve arra, hogy minden kulcsszerep olyan embereknek jusson, akik a
különleges osztályunk szolgálatába állnak.

6. Egyesíteni az összes ifjúsági szervezetet, és járási vezetőktől felfelé a
vezető helyekre különleges szolgálatunk által jóváhagyott embereket kell
helyezni. Még a végső egyesítés előtt likvidálni kell a cserkészmozgalom
ismert vezetőit.

7. Megszervezni és figyelni arra, hogy a pártkongresszusok küldöttei által
megválasztott funkcionáriusok az előttük álló teljes időszakra ne tarthassák
meg mandátumukat. A küldöttek semmiesetre sem hívhatnak össze vállalatok
közötti gyűléseket. Ha nincs más megoldás, és ha egy ilyen gyűlést
mindenképpen össze kell hívni, el kell távolítani azokat az embereket, akik
a koncepciók tervezésében és a követelések felerjesztésében aktivitást
fejtenek ki. Minden elkövetkező kongresszusra új küldötteket kell válogatni,
csakis olyanokat, akiket különleges szolgálatunk szemel ki.

8. Különös figyelmet kell szentelni a szervezési képességekkel rendelkező és
népszerűségre esélyes egyéneknek. Az ilyen embereket be kell szervezni,
amennyiben ellenállást tanúsítanak, nem engedni őket magasabb posztra.

9. Elintézni, hogy az állami alkalmazottak (a biztonsági szerveket és a
bányaipart kivéve) alacsony fizetést kapjanak. Ez elsősorban az
egészségügyet, a bíróságokat, a közművelődési szférát, valamint a vezető
beosztásban dolgozókat érinti.

10. Minden kormányszervbe, valamint az üzemek többségébe különleges
szolgálatunkkal együttműködő egyéneket kell beépíteni (a helyi közigazgatási
szervek tudomása nélkül.)

11. Különleges figyelmet kell szentelni annak, hogy a bennszülött sajtó ne
közölje a hozzánk szállított áru mennyiségét és fajtáját. Úgyszintén nem
szabad ezt üzletnek nevezni. Ügyelni kell arra is, hogy a sajtó kiemelten
írjon a bennszülötteknek kiszállított áru mennyiségéről. Emellett meg kell
említeni, hogy ez árucsere-forgalom keretén belül történik.

12. Nyomást kell gyakorolni a bennszülött hivatalokra, hogy azon személyek,
akik földet, parcellát, telket szereznek, ne arról kapjanak papírt, hogy
tulajdonosok lettek, hanem csak arról, hogy azt kiutalták.

13. A paraszti magángazdálkodással szemben olyan politikát kell folytatni,
hogy a magángazdálkodás ráfizetésese legyen, esetleg minimális haszonnal
járhasson. Ezután pedig el kell kezdeni a vidéken a kollektivizálását.
Amennyiben nagyobb ellenállás keletkezik, csökkenteni kell a termelőeszközök
kiosztását és növelni az állami beszolgáltatási kötelezettségek kvótáit. Ha
mindez nem vezetne eredményre, meg kell szervezni, hogy a mezőgazdaság ne
tudja fedezni az ország élelmiszerellátását. A hiányzó mennyiséget
behozatallal kelljen pótolni.

14. Mindent megtenni annak érdekében, hogy a határozatok és rendeletek-
legyenek azok jogi, gazdasági, vagy szervezeti jellegűek-, megfelelően
pontatlanok legyenek.

15. Mindent elkövetni annak érdekében, hogy az egyes ügyek tárgyalásával
egyszerre több komisszió, hivatal és intézmény foglalkozzon, de egyikük sem
hozhat határozatot, mielőtt a többiekkel nem konzultált (kivételt képeznek a
bányaipart érintő ügyek).

16. Az üzemi önkormányzatok semmiféleképpen sem fejthetnek ki hatást az üzem
tevékenységére, kizárólag a határozatok teljesítésén dolgozhatnak.

17. A szakszervezetek nem szegülhetnek ellent az igazgatóság utasításainak.
A szakszervezeteket más feladatokkal kell elfoglalni, úgymint a vállalati
üdültetések szervezése, a nyugdíj-és kölcsönkérelmek elbíráslása, kulturális
és szórakoztató programok, kirándulások szervezése, a hiánycikkek
elosztásának megszervezése, a politikai vezetés határozatainak és nézeteinek
az igazolása.

18. Meg kell szervezni, hogy csak azokat a dolgozókat és vezetőket léptessék
elő, akik a rájuk bízott feladatokat példamutatóan végrehajtják, és akik nem
hajlamosak azon problémák analizálására, amelyek túlérnek tevékenységük
határain.

19. Azon bennszülöttek tevékenységéhez, akik párt-, állami és gazdasági
funkciókat viselnek, olyan feltételeket kell kialakítani, hogy azok
alkalmazottaik szemében kompromitálják őket, és lehetetlenné tegyék
visszatérésüket eredeti környezetükbe.

20. A bennszülött tiszti káderekre csak ott bízható felelős pozíció, ahol
már el vannak helyezve különleges szolgálatunk emberei.

21. Minden fegyveres akció és éleslövészet alatt a lőszer mennyiségét
fegyverre való tekintett nélkül állandóan szigorúan ellenőrizni kell.

22. Megfigyelés alatt kell tartani minden tudományos kutatóintézetet és
laboratóriumot.

23. Nagy figyelmet kell szentelni a feltalálóknak és újítóknak, valamint
fejleszteni és támogatni tevékenységüket, de minden egyes találmányt
következetesen fel kell jegyezni, a jelentés pedig a központba küldendő.
Csak azon találmányok megvalósításához szabad hozzájárulni, melyek a
bányaiparban hasznosíthatók, valamint azokat, melyek különleges
utasításainkban vannak feltüntetve. Nem valósíthatók meg azok a találmányok,
amelyek a termelés növelését, ezzel párhuzamban pedig nyersanyagtermelés és
nyersanyagbányászat visszaesését eredményeznék, vagy akadályoznák a
határozatok teljesítését. Ha egy találmány már ismertté vált, meg kell
szervezni annak külföldre való eladását. A találmány értékéről és leírásáról
szóló dokumentumok közlése megengedhetetlen.

24. Az egyes szállítmányok pontosságában zavarokat kell előidézni (kivéve az
NK 552-46 számú utasításban szereplő szállítmányokat).

25. Az üzemekben kezdeményezni kell a különböző problémafelvető és szakmai
értekezletek összehívását, feljegyezni az ott elhangzott javaslatokat,
észrevételeket és azok szerzőit.

26. Népszerűsíteni kell a dolgozókkal folytatott beszélgetéseket, melyek
időszerű termelési témákkal foglalkoznak, valamint olyan beszélgetéseket,
melyeken helyet kap a múlt és a helyi problémák bírálata. Nem szabad
megengedni azonban a bírált jelenségek okainak megszüntetését.

27. A bennszülött vezetés nyilvános fellépései lehetnek nemzeti és
történelmi színezetűek, de azok nem vezethetnek a nemzet egységéhez.

28. Figyelni kell arra, nehogy az újjáépítés alatt álló vagy az újonnan
felépített városokban és lakótelepeken léteznek-e olyan
vízvezetékrendszerek, melyek nincsenek rákötve a fő vízhálózati rendszerre.
A régi, nem bekötött vízvezetékeket és az utcai kutakat szisztematikusan fel
kell számolni.

29. Az ipari objektumok rekonstrukciója és építése során ügyelni kell arra,
hogy az ipari hulladék azon folyókba legyen irányítva, melyek
ivóvíztartalékként szolgálhatnak.

30. Az újjáépített városok és az új lakótelepek lakásaiban nem lehetnek
többlethelyiségek, melyekben hosszabb időre háziállatokat lehetne tartani,
vagy nagyobb mennyiségű élelmiszer-tartalékot felhalmozni.

31. A magántulajdonban lévő termővállalatok és az iparosok csak olyan
alapanyagot és berendezéseket kaphassanak, amelyek meggátolják a jó minőségű
áruk előállítását. Ezen termékek árai magasabbak legyenek, mint az állami
vállalatok hasonló termékei.

32. Elő kell idézni a hivatali adminisztráció minden szinten történő
terebélyesedését. Megengedhető az adminisztratív szervek tevékenységének
bírálata, de semmiképpen nem engedhető meg számbeli megfogyatkozásuk, és
normális működésük sem.

33. Ügyelni kell minden gyártási tervre a bányaiparban, valamint a megfelelő
instrukciókkal megjelölt vállalatokban. Meggátolni a belföldi piaci
ellátást.

34. Különös figyelmet kell szentelni az egyházaknak. A kulturális-nevelő
munkát úgy irányítani, hogy általános ellenszenv alakuljon ki ezen
intézmények ellen. Figyelni és ellenőrizni az egyházi nyomdákat,
levéltárakat, a prédikációkat, az énekeket, a vallásoktatás tartalmát, de
még a temetési szertartásokat is.

35. Az alap-, illetve szakiskolákból, de különösen a közép- és főiskolákból
el kell távolítani azokat a tanítókat, akik köztekintélynek és
népszerűségnek örvendenek. Helyüket kinevezett emberekkel kell feltölteni.
Megszüntetni a tantárgyak közötti különbségeket, korlátozni a forrásmunkák
kiadását, és a középiskolákban beszüntetni a latin és ógörög nyelvet, az
általános filozófia, a logika és a genetikai oktatását. A
történelemoktatásban nem szabad megemlíteni, hogy melyik uralkodó szolgálta,
vagy akarta szolgálni az ország javát, hanem rá kell mutatni a királyok
zsarnokságára, és az elnyomott nép harcára. A szakiskolákban be kell vezetni
a szűk specializációkat.

36. Inspirálni kell olyan állami művészeti és sportrendezvények
megrendezését, amelyek a bennszülöttek harcát ünneplik a (az oroszokat
kivéve, különösen a német) megszállókkal szemben, s melyek a szocializmusért
vívott harcot hirdetik.

37. A helyi kiadványokban nem engedhető meg azon bennszülöttekről szóló
művek megjelenése, akik a forradalomig és a második világháború alatt nálunk
éltek.

38. Ha létrejön egy olyan jellegű szervezet, amelyik ugyan támogatná az
országunkkal való szövetséget, de ugyanakkor szorgalmazná a hivatalos
vezetés gazdasági tevékenységének ellenőrzését, azonnal be kell indítani
ellene nacionalizmus és sovinizmus vádjával egy rágalomhadjáratot. Ezt a
következőképpen kell csinálni: emlékhelyeink megszégyenítése, temetőink
megrongálása, nemzetünk és kultúránk befeketítését hirdető, és a velünk
kötött egyezmények értelmét kétségbe vonó röplapok kiadása. A
propagandamunkába be kell vonni a bennszülötteket, és kihasználni a velünk
szemben létező gyűlöletet.

39. Gondoskodni a hidak, utak és az összekötő-hálózat kiépítéséről, hogy egy
szükséges katonai intervenció esetén gyorsan és minden oldalról elérhető
legyen az ellenállás helyszíne vagy az ellenzéki erők összpontosításának
helye.

40. Odafigyelni arra, hogy a politikai ellenzék képviselőit lecsukják.
Megdolgozni azokat az ellenzékieket, akik a bennszülött lakosság tekintélyét
élvezik. Az úgynevezett véletlen események során, mielőtt még betörnének a
köztudatba, likvidálni vagy köztörvényes kihágás vádjával bezárni őket.

41. Meg kell gátolni a politikai perekben elítélt személyek
rehabilitációját. Amennyiben ez a rehabilitáció elkerülhetetlen, csak azzal
a feltétellel lehetséges ezt megtenni, hogy az eset bírói műhibának minősül,
nem lesz perújrafelvétel, valamint a hibás ítéletet okozó (bírák, tanuk,
vádlók és informátorok) nem lesznek beidézve.

42. Azokat a párt által kinevezett vezetőket, akik tevékenységükkel károkat
okoztak, vagy az alkalmazottak elégedetlenségét idézték elő, ne állítsák
bíróság elé. Drasztikus esetekben vissza kell hívni őket funkciójukból, más
hasonló vagy magasabb szintű pozíciókba helyezni őket. Végső esetben vezető
állásba kell tenni őket, és a későbbi változások idejére kádertartalékként
számolni velük.

43. Nyilvánosságra kell hozni azoknak a vezető pozíciókban dolgozó
személyeknek pereit (elsősorban a hadügyben, minisztériumokban, főbb
hivatalokban, iskolaügyben dolgozókról van szó), akiket népellenes,
szocializmusellenes és az iparosítást ellenző tevékenységgel vádolnak. Ez a
dolgozó tömegek figyelmét felkelti.

44. A munkahelyeken gondoskodni kell a különböző funkciókban dolgozó emberek
leváltásáról, és a legkisebb szakértelemmel rendelkező iskolázatlan
munkásokkal helyettesíteni őket.

45. Meg kell szervezni, hogy a főiskolákra legalacsonyabb társadalmi
rétegekből származók kerüljenek be elsősorban, akiknek nem érdekük
szakértelmük növelése, csupán a diploma megszerzése.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adjátok vissza!
  2007-02-28 13:26:34, szerda
 
  Adjátok vissza!
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet 2007. február 28. 0:01

Gyurcsány Ferenc, miután elment kicsit okosan nézni a Che
Guevara-fesztiválra, elhatárolódott a kádári örökségtől.
Kádár Jánostól és rendszerétől.
Horn Gyula, Lendvai Ildikó és mind a többiek majd szívrohamot kaptak ettől,
de azóta már minden szinten folyik az elhatárolódás.

Mert Gyurcsány azt mondta.
És most fogcsikorgatva elhatárolódnak.
Gyurcsány Nagy Imre mellett tette le a voksát.
Most majd mind leteszik a voksukat ugyanoda.

Gyurcsány két röpke évtizede még megtagadta a saját apját, amiért az
"forradalomként" emlegette 1956-ot.
Most meg leteszi a garast.
És leteszik mindnyájan.
Ezek egész életükben oda tették le a garast, ahol az megfialt.
Néha kicsit későn, de azért valahogy mindig eltalálták a megfelelő
garasletevő helyet.
Most maga Vitányi Iván jelenti ki, hogy nem vállalható az állampárti
örökség.
Őrületesen örvendetes ez az elhatárolódás.
Éppen itt volt az ideje.
S most már igazán csak egy apróságra van szükség: ha nem vállalják az
állampárti örökséget,
akkor ne vállalják az állampárti örökséget!
Ez nagyon fontos!
E nélkül ez is csak ugyanolyan hazugság, mint minden, ami elhagyja a
szájukat.

Ha még mindig nem érthető, akkor: ha nem vállalják az állampárti örökséget,
akkor adják vissza!

Adják vissza mindenestül!
Teljesen!
Haladéktalanul!

Adják vissza az ingatlanokat!
Mindet!

Az összes volt téeszcséirodát, pártirodát, ami a rendszerváltás (mennyire
utálom ezt a hazug szót!) után automatikusan az övék lett!

Azt mind-mind adják vissza!
Adják vissza a kastélyokat is!
A kúriákat!
Adják vissza az elrabolt villákat!
A Szemlőhegyi úti elrabolt villát is adják vissza, haladéktalanul, mert azt
is lopták!

Adják vissza a festményeket, könyvtárakat, ékszereket, dísztárgyakat,
ingóságokat!
Mindazt, amit a rendszerváltás (mennyire irtózom ettől a semmit sem jelentő
szótól!)
pillanatában kihordtak az országból, és pénzzé tettek!

Hogy legyen miből átvészelni a nehéz időket!
(Tragikusan szomorú és igazságtalan tény, hogy nekik soha, semmikor se
voltak nehéz idők.
S fontos igazság: aki minden rendszerben legfelül van, az egészen biztosan
gazember.
Ugye tudják, hogy így van? Persze, hogy tudják, de ez sohasem zavarta őket.)

Adják vissza a spontán privatizáció során zsebre vágott javakat!

Az állampárt legutolsó aljasságát úgy hívták: előprivatizáció.

Ez volt az az aktus, amelynek során az állampárt működtetői, irányítói,
haszonélvezői és bűnösei,
az egykori gyilkosok -
és a ma hatalmon lévő utódaik, akik szellemi, erkölcsi közösséget vállalnak
ezekkel -
elloptak mindent.

Mindent, ami még működött, mindent, amiből még hasznot lehetett húzni.

Akkor lettek milliomosok, milliárdosok.

Akkor lopták el tőlünk másodszor is az országot.
Először a háború után, amikor azt üvöltötték, hogy a magántulajdon bűn,
másodszor pedig a rendszerváltás
(micsoda tragikus tévedés volt részünkről a rendszerváltás ilyetén
értelmezése!)
előtti utolsó pillanatban, amikor már készültek az új időkre.

Ezt most mind-mind vissza kell adniuk!

Mert ez maga az állampárti örökség.

A ti állampárti örökségetek, Cipolla!

A miénk a tönkretett élet.
A szüleim, nagyszüleim tönkretett élete.

Mert azért az nem úgy volt ám, Cipolla, hogy "születtek szerelmek, lettek
kiskertek, és jött az első Trabant meg Wartburg"; nem, Cipolla, ez így ócska
hazugság és eufemizmus.

Ez elkenése a bűnnek.
Ez leköpése szüleim, nagyszüleim tönkretett életének.

De mert azt úgysem tudjátok visszaadni, legalább azt adjátok vissza, amit
elraboltatok!
Ott van minden, megvan minden, abból élsz, abból éltek.

Adjátok vissza!
Vagy majd egyszer visszavesszük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2007.01 2007. Február 2007.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 193 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 19
  • e Hét: 361
  • e Hónap: 3487
  • e Év: 35217
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.