Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
DEPORT-'56 Nyílt levél
  2007-02-04 23:19:54, vasárnap
 
  DEPORT-'56 Nyílt levél

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök,
Dr. Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint
Dr. Kondorosi Ferenc igazságügyi és rendészeti államtitkár részére

Miniszterelnök Úr, Miniszter Úr, Államtitkár Úr!

Megdöbbenéssel hallgattam az Önök nyilatkozatait, amelyekkel következetesen megtévesztették a közvéleményt. Az elmúlt hetekben a hatalom mindent elkövetett annak érdekében, hogy a Kossuth tér lezárásának ügye ne kerülhessen a bíróság elé. Most pedig azt nyilatkozzák, hogy be kell tartani a jogállami normákat, és először ki kell meríteni a jogorvoslati lehetőségeket, vagyis meg kell várni, hogy a független magyar bíróság miként dönt.

Az '56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-'56) elnökeként, 2006. november 24-én bejelentettem a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, hogy 2006. december 9-én, délelőtt 10 órától 11 óráig tartó tüntető felvonulást szervezek a Kossuth térre, tiltakozásul a tér műveleti területté nyilvánítása ellen.

Gergényi Péter (Gábor)2006. november 28-án kaptam kézhez a BRFK végzését, amelyet személyesen Gergényi Péter rendőr vezérőrnagy Budapest rendőrfőkapitánya írt alá, és amelyben érdemi vizsgálat nélkül elutasított azzal az indokolással, hogy a Kossuth tér mindaddig nem közterület, ameddig műveleti területté nyilvánítása meg nem szűnik. A végzés ellen még ezen a napon fellebbezéssel éltem. Fellebbezésemet az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese utasította el, amelyet 2006. december 15-én vettem kézhez. Ezen határozat felülvizsgálata iránt közigazgatási pert indítottam az Országos Rendőr-főkapitányság ellen. A keresetlevelet szabályosan, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon terjesztettem elő 2006. december 19-én.

Végre megnyílt az út arra, hogy a független magyar bíróság döntsön abban a jogvitában, hogy a Kossuth tér lezárása jogszerű vagy jogellenes.

A Pp. 330 § (2) bekezdése szerint az elsőfokú közigazgatási szerv a keresetlevelet az ügy irataival együtt öt napon belül felterjeszti a másodfokú határozatot hozó szervhez, amely azokat - a keresetlevélben foglaltakra vonatkozó nyilatkozatával együtt tizenöt napon belül továbbítja a bírósághoz. Tehát legkésőbb 2007. január 11-én meg kellett volna érkeznie a keresetlevélnek a Fővárosi Bíróságra.

Miután 2007. január 22-én észleltem, hogy az iratok még nem érkeztek meg a bíróságra, panaszt nyújtottam be az Országos rendőr-főkapitányhoz, majd 2007. január 26-án ismételten tapasztaltam, hogy még mindig nem küldték meg az iratokat, ekkor már dr. Petrétei József miniszter úrnál tettem panaszt. Egyik helyről sem kaptam választ.

Az iratok 2007. február 2-ig sem érkeztek meg a Fővárosi Bíróságra, és ekkor már az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyetteséhez fordultam, a keresetlevél visszatartásával megvalósított alkotmányos visszásság megállapítása iránt.

A fentiekre tekintettel Önöknek nincs erkölcsi alapjuk felháborodni azon, hogy 2007. február 2-án végül is "polgári engedetlenségi" akció keretében került sor a Kossuth teret lezáró vasfüggöny lebontására.

Budapest, 2007. február 4.

dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-'56 elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KDNP: Ki ellen fegyverkezik Gy
  2007-02-04 23:18:32, vasárnap
 
 
KDNP: Ki ellen fegyverkezik Gyurcsány?
MNO 2007. február 4. 15:58


A KDNP parlamenti frakciója közleményben szólította fel Gyurcsány Ferencet,
hogy valljon színt: ki ellen fegyverkezik?

A kereszténydemokraták arra is kíváncsiak lennének, mi indokolja, hogy a
Parlament környékére
példátlan méretű rendőri erőt összpontosít a miniszterelnök.

A rendszerváltozás 17. évében a kordonok visszaépítésével Gyurcsány Ferenc
azt üzeni a magyar társadalomnak, hogy a hatalom egyedül az övé.

Ha kell, erőszak árán is megvédi a bevallott hazugságokkal megszerzett
kormányzati pozíciót
- áll a KDNP közleményében.

A KDNP azt üzeni a miniszterelnöknek, hogy egy demokráciában a társadalom
tagjait sem lélekben,
sem testben nem lehet kordonon kívülre zárni, a tulajdonát képező
közterületeiről kitiltani,
és mindezt arrogáns nyilatkozatokkal, ötórás tévéshow-kkal, a "baráti"
sajtóban közzétett áltanulmányokkal igazolni.

Gyurcsány Ferencnek tudomásul kell vennie azt is, hogy demokráciában
demokratikus minimum nem létezik.

Vagy van demokrácia, vagy nincs.

Ahol demokratikus minimumot áhítanak, ott többé-kevésbé diktatúra van -
fogalmaz a közlemény.

Végezetül a KDNP arra kéri Gyurcsány Ferencet, hogy a Kossuth térről vonja
ki csapatait,
bontassa el a kordonokat, mielőtt azok a törvényhozókat zárják karanténba.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelt Fidesz Frakció! Honfi
  2007-02-04 23:17:07, vasárnap
 
  Tisztelt Fidesz Frakció! Honfitársak!
(Magyarok! Szimpatizánsaink, itthon és a világ minden pontján!)

Egy most alakult müncheni honlap vezércikkéből idézek. Ébresztő gyanánt! Ajánlom minden felelősen gondolkodó számára, e "velencei tisztaságú" TÜKRÖT, amely kíméletlenül leleplezi a kisimításra váró "ráncokat". Ebből egyértelműen kiderül, politikai "ÉTRENDVÁLTÁSSAL" ÚJJÁSZÜLETHET a FIDESZ, ha Ők is úgy akarják, belátván, illik tanulni a hibákból.

Nemcsak ÖNÉRDEKBŐL, hanem ELSŐDLEGESEN a várva-várt NEMZETI MEGÚJHODÁS érdekében, amelyre számtalan esetben lett volna mód, megtenni a szükséges lépéseket, de vallják be végre önmagukkal szemben is KÍMÉLETLENÜL: a döntő helyzetekben, sorozatosan BETLIZTEK! Az okok most másodlagosak, a lényeg, ezt többé NEM TEHETIK MEG!!!

NEM, NEM,SOHA!!!
ÍME:

"... A mai, öreg Fidesz lelassult, láthatóan beállt a sorba, talán a 2002-es választási "kudarcnak" köszönhetően, az akkori eszméletlen mennyiségű csalásnak, amiért a Fidesz nem "hápogott" csak színpadiasan tátogott, pedig akkor is kiment a tömeg, de akkor is egyedül maradt. A Fidesz még a vereség frissességében visszabújt székházába és elfogadta a szocialistáknak jegyzett nagytőkés neokommunisták győzelmét. Egy cél, egy közösen kitervelt cél érdekében?
Ekkor a legfanatikusabb Fideszesek is meg voltak győződve arról, hogy a MIÉP parlamentből való kiszorítása miatt "nem lehetett fellebbezni" a csalások ellen az OVB-nél. Ha a MIEP bekerül hét százalékkal, a Fidesz koalícióra kellett volna lépjen vele, hogy kormányozni tudjon. De a MIEP kiesett, 0,1 százalék híján a parlamentből. Ez lett volna a megegyezés az Eurokomfort jegyében? Az évszázadok óta tartó rosszul konspirált Magyar politika újabb hatalmas hibája volt ez. Félt a Fidesz felvállalni a MIEP-et. Amitől nem féltek Ausztriában a Szociáldemokraták, hogy összeálltak Haiderrel, attól rettegett egy magyarországi nemzeti érzelmű párt, hogy koalicióra lépjen egy, a baloldali média által fasisztának kikiáltott párttal. Ez egy kis magyar kórkép. A jobboldali gondolkodást tömegében, a baloldali média irányítja. Rajtuk múlik, hogy ki a jó ellenzék és ki a rossz. Nevetséges, de ez az igazság. Most éppen jó ellenzék Dávid Ibolyka, aki szétverte az MDF-et.
Ez a valóság és ez volt a valóság. A MIÉP-nek ki kellett esnie bármi áron, mert jelenléte kellemetlen volt. A MIÉP kiesett, soha nem látott mennyiségű szavazólapot érvénytelenítettek ennek érdekében, amelyek hemzsegtek a MIÉP-re és a Fideszre adott szavazatoktól. A Fidesz ezt -nem jól mérve fel a jövőt- elfogadta, számára is kényelmesebb volt egy csendes ellenzékieskedés, mint közösség egy, az igazságért fejjel a falba rohanó, valóban nem szalonképes társaság szövetsége. A MIÉP szereplése pedig az európai politikát ismerve nem lett volna tragédia. Máshol is megtörtént, Európában mindennaposak a MIÉP-ek a parlamentekben, a koalíciókban, mégsem szakad le a plafon. A magyar MIÉP csalással való kiszorítása viszont sokkal több volt. Ezáltal kiszorították hosszú időre a nemzeti pártokat az ország irányításából.

A Fidesz megkezdte mélyrepülését. A csalódottság elképesztő volt. A szavazatokat az OVB hihetetlen gyorsan megsemmisítette, a Fidesz szűzlányosan pityergett, lakótornyába visszavonulva. Először hagyták el a Fideszes tömeget.
Amikor Medgyesi bukott, a Fidesz nem használta ki a történelmi lehetőséget választások kiírására. Kolosszális hiba volt, mint ahogy kolosszáris hiba a Fidesz által szorgalmazott Köztársasági Elnökök személye is. Ez a fajta passzivitás, gyávaság a koros, nyugis-nyugdíjas "hattyúdalos" elnökurak részéről ismeretlen a nyugati politikai kultúrában. Mintha a vének infúziós tanácsa lenne. Minősíthetetlen hibákkal, túlóvatoskodott nyilatkozatokkal, visszahúzódó véleményekkel. Nevetséges, de komolyan!
Következtek a csendes hétköznapok, miközben a szociáldemokratává avanzsált kommunisták harácsoltak, milliárdosokká váltak, raboltak. A Fidesz valami egészen elképesztő helyzetbe került. Játszotta az ellenzéket, próbált a nyugat által elvárt stílusnak megfelelni. Ez már más.
A párt hibát-hibára halmozott. Rosszul megválasztott Fidesz személyek a vidéki körzetekben, a velük kapcsolatos hangos botrányok, amelyek egy ilyen médiakörnyezetben ezerszeresen bömbölnek.
A Fideszt lassan kezdtük eltemetni. Ötlettelen, unalmas beszédek, szinte lebeszélés a szavazatok leadásáról az Országgyűlési választásokon. Megráncosodott, öregarcú fiatalok bambultak le a paláktokról, eltűnt a tűz, a lelkesedés. Túl sok lett a mea culpa, az önigazolás, a szemérmes kifordulósdi. A gyurcsányi vonallal láthatóan nem tudtak megbirkózni. A túl harsány, nyilvánvalóan hazugságokra épülő, egocentrikus "idegen" kampánymenedzsment a mocskos sajtóhadjáratával együtt lenyomta a hirtelen nagy szemekkel bámuló, naivvá vált Fideszt. Vesztett, méghozzá nagyon sokat, nagyon, nagyon. Nem a Fidesz vesztett, hanem az egész nemzet. Nem csak Magyarország, hanem minden magyar, de azok is akik a leghangosabban üvöltenek a Fidesz ellen.

Most mégis valami más történt. Olyan valami, amire ezrek, százezrek ugrottak talpra és kapták fel a telefont, hogy hirdessék, mégis van remény, nem vagyunk egyedül. Tetszik, nem tetszik a Fidesz az egyetlen esély, a Fidesz parlamenti párt! Aki bent van, meghallgattatik, aki kint van megverettetik. Aki bent van, a világban van, neve van. Aki kint van, már lehet, nem is él. Aki kint van, csak egy darab.

Feltámadt a Fidesz?

A tegnapi nap visszarepített az időben: 1989. Ruszkik haza! Skandálta a tömeg, skandáltam én is, begyulladt a torkom, csak recsegve jött már ki belőlem a hang, de jól esett! Először, nyilvánosan hangzott el a kimondhatatlan és most rengetegen, vagy egymilliónyian ordítottuk a Hősök terén.

Ez történt tegnap. Megtörtént a lehetetlen. Le lehet rombolni a korlátokat, mint ahogy hajdanán a Fodor-Ungár féle, határozottan ellenszenves Magyar Narancsos Fideszből nemzeti Fidesz lett, az unalmas, túlpolitizált Fideszből lehet aktív, vagány, győztes, kemény Fidesz.

Tegnap ezt a Fideszt láttam. Spontán, fiatalos és erős, határozott és MEGTÁMADHATATLAN volt! Ez adta vissza egyik pillanatról a másikra a reményt az azonnal reagáló tömegeknek világszerte -Münchenben is ováció kísérte a történéseket.
Olyan ez, amikor megtörténik a nagy kibékülés. Csendes elfordulások után egy hatalmas ölelés, hátba veregetés. Ez a legnagyobb szövetség. Olyannak láthattuk a Fideszt, amilyennek nagyon, de nagyon régen nem, mert túltaktikázta magát, mert lagymataggá vált, nem volt izgalmas, mert visszahúzódott. A választásokon pedig az volt a hallgatóság egy részének a véleménye, hogy a Fidesz nem akar nyerni, mert a győzelem biztos vereség.

Történt mindez február másodikán, egy nagyon jelentős napon... "



Teljes anyag: www.bajornaplo.de
Kézfogással:
Péteri Attila Árpád
ált. koordinátor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hova pisilnek a Kossuth teret
  2007-02-04 23:13:18, vasárnap
 
  Szőnyi Bartalos Mária
MAGYARORSZÁG
HOVA PISILNEK A KOSSUTH TÉRI RENDŐRÖK?
SZERVEZETÜK SALAKANYAGÁT HOVA ÜRÍTIK?

Nálunk, Magyarországon nem mindegy, hogy kinek kell éppen pisilni a Parlament előtti Kossuth téren..A köznép nem teheti meg, a békésen tüntetők sem, mert ott vannak a rendőreink által őrzött kordonok. A minap valaki arra hivatkozott, hogy nem lehet eltűrni a köznép szervezetének szükséglettermékét a Kossuth téren, mert bűzlik.

Ahol valami bűzlik, ott nem működnek az egészséges folyamatok sem.
Kérdezem én, hogy a nyilatkozóé nem bűzlik?
Ki mondta, hogy türjék el? Vigyék el onnan! Úgy tűnik, ennek megoldására, megszervezésére sem képes a kormány.
A Kossuth teret óvó rendőröké nem bűzlik? Vagy a rendőrök különleges fából faragott fickók, akiknek nincs is ilyen szükségletük?

Hova pisilnek a Kossuth teret őrző rendőrök?
Nézve a napjainkban zajló eseményeket, az jutott eszembe, hogy a rendőrök is emberek, vannak alapvető szükségleteik, mint minden embernek: evés, ivás, alvás, de a szervezet salakanyagának kiürítésése is idetartozik. Amennyiben ugyanaz a néhányszáz rendőr állandóan a parlament épülete előtt tartózkodik, nekik is fontos időnként elvégezni "kis-nagy" dolgukat. Főleg, ha annyit kell mozogniuk, hogy óránként kiszoritgatják még a Kossuth tér környékéről is az ott gyülekező embereket.

Az ember fizikai mozgása felfokozza szervezetének salakanyag kibocsátását.
Ezért merült fel bennem a kérdés: Kossuth téren hova pisilnek a rendőrök? Ugyanis ők többen vannak, mint a békés tüntetők. Láthatóan cipelik a nehéz eszközeiket és mennek-mennek, kiszorítanak; aztán ácsorognak parancsra várva, meg igazoltatják az arra járókat.

Na, és nekik szabad odapisilni?
A népnek nem?
A rendőri szervezet salakanyagát el tudják takarítani?
A népét nem?
És a sajátjukat?

Ugye, rájöttek már, ez nem lehet hivatkozási alap arra, hogy kitiltsák azt a békésen tüntető tömeget a Kossuth térről, amely azért megy oda, mert becsapva érzi magát, ezért élni kíván a szólásszabadságának jogával, a vélemény nyilvánításának jogával, mert nincs megelégedve a jelenlegi kormány munkájával, és le akarja váltani azt.
Mit szólnának ahhoz, ha gyerekek lepnék el a Kossuth teret és mindannyian odapisilnének?
Nem is egyszer!

Mit szólnának ahhoz, ha kutyákat, vagy tyúkokat, kacsákat, libákat engednének be az emberek - a FIDESZ által lebontott, a rendőrök által újra felépített - hatalmas erővel őrzött kordon mögé a Parlament előtti Kossuth téren?

Legszívesebben postagalambokat engednék fel a kordon nélküli Kossuth téren, a Parlament előtt.
MOST.
Komárom-Szőny, 2007. február 4.
http://www.irokilencek.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kordon - ketrec
  2007-02-04 17:46:09, vasárnap
 
  M.Szabó Imre:
A HATALOM ÖNMAGÁRA ZÁRTA SAJÁT KETRECÉT

"EZEKET NEM MEGHALLGATNI, HANEM ÜTNI KELL!"
"Szabad vagyok, szabad. Éljen a szabadság, éljen Magyarország!"

Minél inkább gyengül a kormány hatalmi pozíciója, annál inkább veti be a brutális eszközöket.
Saját uralma alá gyűrt - azért ez nem lehetett nagyon nehéz- rendőrségét, pincérmédiáját, besúgó hálózatát.
A titkosszolgálatok is döntő szerepet kapnak.
Előkerültek a múlt állambiztonsági szolgálatának már-már letűnt, nem is oly Apró befolyással bíró emberei is, akik fontos szerepet töltenek be a miniszterelnök mellett, szinte vele egyenrangú döntési helyzetbe emelkedve vagy süllyedve.
A külföldi banki érdekeltségek, a nagytőke - mind-mind érdekelt abban, hogy a jelenlegi kormány maradjon.
Mert csakis abban a politikai környezetben nem sérülnek érdekviszonyaik, ha Gyurcsány Ferenc kormánya hatalomban marad. Cégek, földek, hatalmas ingatlan együttesek, nemzeti értékeink, föld mélyén rejlő kincseink így, csakis ezzel a velejéig romlott- korrupt kormánnyal, gazdasági bűncselekményeket - amelyek már elévültek- elkövető miniszterelnökkel, lekötelezett, megvásárolt, elvetemült pártkatonákkal (SZP-SZDSZ): segítségükkel juthatnak javaink birtokukba.
Megmaradásuk tehát elemi érdeke a nemzetközi és hazai nagytőkének egyaránt.
Őrült-e, az az ember vagy csupán rendkívül fondorlatos-megszállott, hatalommániás szélhámos, aki öt órás, egy héten át tartó televíziós interjúban sulykolja a tenyeréből étkező, mikrofonállvány- műsorvezetőnek, Friderikusz Sándornak (ert ugye nyilván nem ingyen csinálja) s általa magyarázza be a magyar népnek, hogy kiváló miniszterelnök, értük cselekszik, nekik jó, ha megszűnik a kórház, ha újabb adókkal sarcolják, tehát támogassák boldogan?
A média külön fejezetet érdemelne. Csak annyit: mérhetetlen károkat okoznak újságírók, szerkesztő, televíziósok egyaránt. Azok, akik pillanatnyi érdekük által motiváltan kritika nélkül kiszolgálják a neokommunista diktatúrát, démonizálva, lejáratva a nemzeti értékeket- s kizárólag a nemzetközi tőkecsoportok érdekit képviselő politikusokat favorizálják, magyar kultúrát viszont száműzik a közgondolkodást befolyásoló médiából.
Nagy a felelősségük, egyszer el kell számolniok, remélem!
Itt a Kossuth tér esete!
Mint az mindenki előtt ismeretes, műveleti területté minősítette Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány.
Ilyen fogalmat, törvényt viszont nem ismer a jog!
Hadműveleti terület persze létezik a csatatéren, de ahhoz szükségeltetik egy had vagyis hadsereg, katonai konfliktus - az meg ugye nincs!
Mégis, a diktatúra erejével keresztülverik, elfogadtatják még független magyar bíróságokon is!
Mégis elmarasztaló bírósági ítéletek születtek - csaknem kétszáz esetben!
Arra való hivatkozással, azzal az indoklással, hogy az események során műveleti területen tartózkodott egy járókelő, netán tüntető.
Az egész világ visszafojtott lélegzettel figyeli a magyarországi eseményeket.
Ismerik a felháborító történeteket, harcképtelenné tett áldozat, most vádlottként eljárás alá vont- embernek a sípcsontján ugráló, azt három darabra törő rendőr súlyos bűnét, a visszafelé feszített újj kitörését, a lefogottak durva, embertelen bántalmazását. Hogy megbilincselve tartják órákon át szerencsétlen hazafiakat, miközben köpködik őket, meztelenre térdepeltetnek a lányt a hideg udvaron, utána nyolc napon át nem engedik tisztálkodni! Nem vehették fel a kapcsolatot a családdal, ügyvédeikkel.
Amikor csak tehetem, kamerával járom a bírósági tárgyalótermeket s döbbenten látom- hallom a hazudozó, a rendőrségi törvényt felmondó, leteperő, ütő, lábon ugráló, pimaszul viselkedő rendőrtanúk viselkedését!
Elképesztően műveletlenek, süt belőlük a tudatlanság, a butaság, így aztán igen hamar leleplezik egymás hazugságait, amit aztán persze nem vesznek észre..!
Nekünk nem ilyen rendőrökre van szükségünk, igaz, nem is ez a jellemző!
Hanem tisztességes, határozott, rendet jogszerűen fenntartó, becsületes és képzett magyar rendőrökre.
A fegyőrök kíméletlensége is megérne néhány szót, mert rasszista dührohamaikkal - "piszkos magyar" folyamatosan alázzák meg a politikai őrizeteseket. Verbálisan és fizikálisan is bántalmazták azokat az embereket, a politika foglyokat, akik semmiféle jogellenes cselekményt nem követtek el.
Mert bizony, 2006- 2007-ben elértük, Magyarországon igenis zajlanak koncepciós politikai perek!
A napokban hosszú beszélgetést folytattam az egyik bíróság elnökével, aki teljesen helyénvalónak tartotta a jelenlegi helyzetet. A rendőrség hetvenkét órára őrizetbe veszi az előállítottat, utána a bíróság elrendeli - szinte valamennyi esetben - az előzetes letartóztatást. Ezután gyorsított - statáriális - eljárásban születik valamilyen ítélet, az illető szabadlábra kerül, s másodfokon jogerősen a legtöbb meghurcolt áldozatot felmentik. Ez tökéletes jogi megoldás.
Igen ám, de ezeknek a szabadságjogokkal élni szándékozó, vagy éppen hazafelé térő embereknek amíg ez a bizonyos jogi folyamat lezajlik, addig fáj. Fáj, ha verik a rendőrségen, ha megalázzák a fogdaőrök, fáj, ha nem láthatják szeretteiket. S nagy veszteség éri őket, mert elveszítik munkahelyüket, megbélyegzik őket - mielőtt jogerős felmentő ítélet születik.
Ebben lényegében egyet is értettünk.
Most szinte kísértetiesen megismétlődött a szeptemberi-októberi helyzet. A Fidesz frakció, Orbán Viktorral, Navracsics Tiborral, Szájer Józseffel az élen, s az EU parlamenti képviselői kötelességet ellátó tagjaival a Kossuth téren kavicsot ejtettek a posványos közéleti állóvízbe. Vagyis megelégelték, hogy több mint száz napja jogellenesen tartják vasrácsokkal bekerítve a Parlament épületét, (a hatalom önmagára zárta magát saját ketrecével), amit fiatalos hévvel fél óra alatt szétszedtek.
A rendívül imponáló cselekedet híre azonnal leterjedt, s reménykedve özönlöttek az emberek.
A rendőrség nyomban megerősítette a parlamenti kempingtáborát, újabb csapategységeket vezényelve helyszínre, a környező utcákba, lovakat, pajzsos, fegyveres rendőrökkel.
Azonosító szám nélküli, símaszkos, fáradt tekintetű fiatalemberek lestek az arcukon maradt keskeny "lőrésen" kifelé.
Valaki, mellettem odaszólt az egyik rendőrnek, egyáltalán nem sértő hangon.
Mire társa odavetette: ezeket nem meghallgatni, hanem ütni kell!
Vajon a REBISZ, a Rendőrségi Biztonsági Szolgálat parancsnokai ezt sulykolják ezekbe a nyomorultakba, akik mellesleg ugyanolyan megszenvedői a Gyurcsány diktatúrának, mint a legtöbben ebben a sokat szenvedett hazában.
Mielőtt a lebontott vasrácsrendszert visszaállították volna, a rendőrsorfalon keresztülrohant egy piros fehér zöld zászlót lobogtató fiatalember.
Berontott a Kossuth tér közepére és azt kiáltotta:
"Szabad vagyok, szabad. Éljen a szabadság, éljen Magyarország! "
Amit persze nem élvezhetett sokáig, mert az állítólagos műveleti területről pillanatok alatt kivezették, a sorfalon kívülre.
Megkérdeztem tőle, miért kockáztatott, miért rohant be?
Mert már majd szétrobbantam attól, hogy nem lehetek szabad ember!
Ezt felelte ez a tiszta tekintetű derék magyar!
Délután híre terjedt az egyik kereskedelmi rádióban annak, hogy Gergényi Péter főkapitány lemondani készül.
Ez kacsának bizonyult. Sokan ettől várják ugyanis a megoldást.
Aztán következett a komikus oszlatás, úgy éjfél körül.
Legalább negyven tüntetőt szorított ki több száz rohamosztagos!
Bravó fiúk, bravó magyar rendőrség, bravó magyar jogállam!
Állítólag őrizetbe vételek is történtek - miért ne?
Mindennek, az elképesztő jogszerűtlen sorozatnak egyetlen oka van.
A magyar nép nagy, már-már meghatározó része nem tűri, hogy az őt lekúrvázó, sanyargató, hazug - nagytőkéseket, a pénzvilágot rezzenéstelen arccal kiszolgáló- diktátor, Gyurcsány Ferenc legyen a miniszterelnök - és kormánynak is távoznia kell - ezt a gondolatot képviselve "sértik a gyülekezési törvényt...".
Nagy nehezen megszólalt a köztársasági elnök is. Akinek persze bőven lett volna lehetősége határozottsággal, bölcsességgel megteremteni azt, amit a közjogi méltóság jelképez: a nemzet egységét. Ám ez kiegyensúlyozgató-méricskélő nyilatkozatokkal, magatartással lehetetlen!
Persze Gyurcsány Ferenc távozása egyáltalán nem oldaná meg a jelenlegi kaotikus helyzetet.
A teljes kormánynak mennie kell, a képviselőknek vissza kellene adniuk mandátumaikat s új választásokat kiírni.
Akkor, talán.
Ám ki tudja, mit tehet a leendő FIDESZ kormány az irtózatos pazarlás és korrupció következtében felgyülemlett hatalmas adóssággal, a morális és gazdasági válságba, csődbe kormányzott országgal.
Valamit azért, talán nem is keveset, bizonyára!
Egy bizonyos.
Ezen az állapoton változtatni kell.
Még akkor is, ha európai és tengeren túli hatalmak, s az ott serénykedő magyar származású tanácsadók, politológusok, kongresszusi képviselők, pénzhatalmi tényezők minden erejüket s befolyásukat latba vetve pincéreik megmaradásáért, s ezzel a magyar nemzet romba döntéséért előszobáznak, nyilatkozgatnak, üzengetnek.
A magyar nép mérsékelt türelemmel viseli a folyamatosan rá mért csapásokat.
Egészen addig, amíg elementáris erővel, egységessé válva, fel nem lázad.
S akkor nem lesz menekvés.
Életbe lép a magyar zéro tolerancia.
Vagyis: nem lesz kímélet!
S ez kisvártatva be is következhet!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sólyom és a zágoni falubíró
  2007-02-04 17:43:07, vasárnap
 
  Stoffán György: Sólyom és a zágoni falubíró



Nos, Sólyom László kiírta magát a demokraták névsorából, amikor törvénytelennek minősítette Orbánék kerítésbontó tettét. Igaz, megjegyezte, hogy a kerítés is törvénytelen... Ha pedig egy törvénytelenséget valaki megszüntet, az Sólyom szerint szintén törvénytelen. Nos, András bácsi bizonnyal sokkal bölcsebb lett volna ez esetben is, mert ő nem mindenkinek adott igazat.... a maga korában. Sólyom pedig senkinek nem ad igazat de az igaz ügyet alaposan szemközt pökte. Ugyanis Sólyom uram hülyeségeket mond. Milyen csúnya dolog ezt állítani egy köztársasági elnökről... de igaz... sajnos.



A múlt században élt Zágonban egy falubíró, Fazakas András, aki korábban a M. Kir. Csendőrség tisztje volt, s később Zágon község bírójává választották. Többek között neki köszönhető, hogy a Mikes-kúriát nem egy román bojár birtokolja, hanem a község önkormányzata, mert az öreg András bácsi visszavásárolta azt 1920 után a falu részére. De ez egy másik szép történet - volna, mégsem ide tartozik.

András bácsi igazság és békeszeretetéről viszont fennmaradt egy anekdota: - Felkereste őt a Községházán egy férfi, aki elpanaszolta neki bajait egy másik embert illetően. András bácsi meghallgatta, majd azt mondta - igazad van. Ám, jött a másik ember, aki az előőzőre mondott ezt azt, szíve szerint. Fazakas András falubíró ennek is azt mondotta - igazad van... Végül a községházi irodaszolga megkérdezte a bírót: - Mondja meg nekem, hogyan lehet igaza mindkettőnek? Mire a válasz - neked is igazad van - volt.

Nos, ezt Zágonban, a falu békéje érdekében meg lehetett tenni. Amikor viszont Magyarország köztársasági elnöke próbál hasonló bölcsességgel élni, az aligha lehet eredményes. Főként nem nevezhető bölcsességnek egy nemzetet tekintve.



(Zágonról még annyit: Itt született a jó Mikes Kelemen, s ez az a falu, amelynek vezetői fel akarták építeni az összeomlott Mikes-házat Rodostón, s mert a magyar miniszterelnök El Quro, valamint Szili Katalin is össze-vissza hazudoztak nekik, végül a terv, terv maradt, s egyetlen beígért fillért sem kaptak e nemes cél végrehajtására. Most azon igyekeznek, hogy Zágon ad helyt a magyar széppróza megteremtője rodostói házának. Lám erről sem tud a várbéli államelnök....)



Nos, Sólyom László kihúzta magát a demokraták névsorából, amikor törvénytelennek minősítette Orbánék kerítésbontó tettét. Igaz, megjegyezte, hogy a kerítés is törvénytelen... Ha pedig egy törvénytelenséget valaki demokratikus eszközökkel, az Alkotmányban meghatározottak szerint megszüntet, az Sólyom szerint szintén törvénytelen. Nos, András bácsi bizonnyal sokkal bölcsebb lett volna ez esetben is, mert ő nem mindenkinek adott igazat.... a maga szomorú korában. Sólyom pedig, senkinek nem ad igazat, de az igaz ügyet alaposan szemközt pökte. Ugyanis Sólyom uram hülyeségeket mond. Milyen csúnya dolog ezt állítani egy köztársasági elnökről... de igaz... sajnos.



Sólyom uramnak azt kellett volna emlegetnie, hogy bizony-bizony ez a Gyurcsány-furmány hazudozik, csalással nyert választásokat, hazugságokkal hergette a magyarságot a magyarság ellen 2004. december 5-e előtt, s máig nem kért bocsánatot azért, hogy röpke négy esztendő alatt ki tudja miként, de erkölcsileg és gazdaságilag teljesen lerombolta Magyarországot... mármint a mostani kicsit. A nagyobbiknak csak a magyarjait taposta sárba, mint egy igazi nemzetközi kommunistához illik. Arról is írhatott volna ez a Sólyom nevű, hogy Gyurcsány El Quro Ferenc régebben abból gazdagodott, hogy lopott a magyar államtól, ugyanis be nem jegyzett cégekkel smúglerolt, ... igaz, erről nem lehet írni, mert a politikától függetlennek mondott adóhivatal már megállapította, hogy mindent rendben talált e nemzeti bohócnak az aktái között. Hát igen! Az ügyészség meg állapította meg, hogy ez a Gyurcsány gyerek csinált ezt-azt régebben, de az már elévült... És akkor nem beszéltem arról, hogy október 23-án mit is tett ez a lélektelen hazaáruló és jeltelen bosszúálló fegyveresei... És a moszkvai kapcsolatok... de nem is folytatom. Tehát mindez a jogállamiságot jelenti Sólyom uram számára. És aki ezt a jogállamot és a demokráciát törvénytelenséggel akarja megváltoztatni, az Sólyom szerint elítélendő...

Voltaképpen a TV-t nézve csak elképedtem ezen a balga, ostoba, elmebeteg kinyilatkozatáson. Mert ez a demokráciát ássa alá, a teret ad annak a csalónak és söpredékének, akik ma ezt az országot csalással megkaparintották. Ma is jeltelen, egyenruhába öltözött terrorlegények ,,védik" a Kossuth teret, ma is, immár kétsoros rács veszi körbe a magyar Parlament épületét, s ma sem adott ki újabb kommünikét Sólyom uram, hogy mindez törvénytelen.

Sólyom uram talán valami rút betegség okán, még a szocializmusban éli napjait. Hiszen ott mondták, hogy ,,szocialista demokrácia, ami egyenlő volt a proletárdiktatúrával". Ebben a közleményében Sólyom ezt az állapotot erősítette meg, s ennek a szellemi, lelki, politikai, erkölcsi fogyatékosságának adott hangot tizenhét évvel a nagy népátverősdi után.



Fazakas András bácsi most - nyugodjon - forog a sírjában... Mert ő nem ilyen példát mutatott, mint falubíró, mint ember, mint magyar. Igaz, sokaknak igazat adott, de soha nem törvénytelenül. Fazakas András bácsi, amit kimondott, az úgy volt helyes. Nem erővel védett hazug állításokat, hanem állításai voltak megkérdőjelezhetetlenek. Ígéretei mindig betartott ígéretek voltak. Ja, és Fazakas András bácsi a magyar érdekeket védte körömszkadtáig, mert ő magyar ember volt, magyar közszolga, aki a faluban megtestesítette a Magyar Királyság erkölcsi és jogi feddhetetlenségét.



Ez sajnos nem illik ma Sólyom uramra. De nem azért, mert ma nincs Magyar Királyság...


 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Vörös kísértet
  2007-02-04 17:40:13, vasárnap
 
 
Vörös kísértet

Csak egy kérdés a Budapest Kossuth térről kiszorítottak felé és az állítólag rendőrségi állományba tartozók felé:

Senkinek nem jutott eszébe, hogy a személyi azonosság igazolására felszólító rendőrnek kell igazolnia magát, ha az az intézkedés alá vont személy igényli? Sőt ezt magától, az intézkedés megkezdésekor előre meg kell tennie az intézkedést kezdeményező rendőrnek - ha tetszik ez a rendőrnek, ha nem -, mégpedig tanúk számára is hallható tagolt kiejtéssel, a teljes név, rendfokozat, személyi azonosítójának bemutatása, meghatározva az intézkedés célját, valamint okát, és jogalapját. Magyarul, be kell mutatkoznia a rendőrnek.

Az intézkedés alá vont személyt az intézkedés megkezdésekor (!) kell tájékoztatni arról, hogy hol, kinél, hogyan és milyen formában élhet panasszal az intézkedés személyét érintő ügyben. Azt is előre el kell mondania a rendőrnek, hogy mit tervez tenni az eljárás alá vont személlyel az intézkedés során, méghozzá pontról pontra. Ha tetszik a rendőrnek, ha nem, ez a kötelessége, amikor egy-egy személyt igazoltat a nyílt utcán, még akkor is, ha a rendőr megítélése szerint az illető személy nyilvánvalóan úgynevezett rendbontással gyanúsítható, ami egyébként is megfoghatatlan jogi értelmezés. Ez nem illem kérdése, vagy kéklő kedvüktől származó kegy, hanem a törvény rendelte kötelességük. És pont.

Úgy is lehet fogalmazni az országban kialakult helyzet függvényében, hogy az intézkedést kezdeményező rendőrökre van bízva, mi több ők erre bíztatva-utasítva vannak, hogy cselekedjenek minél elrettentőbb módon és eszközökkel az úgynevezett közrend és köznyugalom fenntartása érdekében. Ez tömegek szerint túlnyomó többségében megfelel a valóságnak. Márpedig a nép szava az istenek szava, mint azt tudjuk - legalább is mi. Akik csupán a viperához és a magyarok elgázosításához értenek a bűn valódi elkövetőinek üldözése és elfogása helyett, Budanauként hagyták maguk mögött az elmúlt ősszel a betonba kergetett magyar fővárost. A főkápók hihetetlen szavaitól még a sokat látott Nyugat is elámult, s volt, aki a vetítések alatt elsírta magát.

Azért azt ne felejtsük el, hogy csipkés zsebkendőjüket futólag szemük sarkához emelve, távoztak az ülésteremből, akár egy szívtipró gigagagyi film után.

Ez megtörtént? Lehet. Akkor pedig az is nyilvános, hogy erre is szabadjon a videó mögött munkálkodók figyelmét felhívni. Meg kell örökíteni rögtön a helyszínen az esetleges törvénytelenséget, és egyet sem szabad kihagyni.

Igaz az, amit a fideszesek hangoztattak tegnap, amikor felhívták a figyelmet a kordonbontás esetleges jogi következményeire. Szerintük és a kormányzó hatalmat bitorló - majdnem kicsúszott a billentyű alól a birtokló kifejezés - erők egyetértenek abban, hogy mindenkinek vállalnia kell tette következményét. Hangoztathatják, hogy ez így meg úgy békés megmozdulás. Végül magukra hagyták választóikat, még akkor is, ha nem kívánnak élni a mentelmi jog adta lehetőségekkel!

A másik olvasatban ez úgy is hangozhat, hogy emberek mi a ti általatok megválasztott képviselőitek cselekvőképtelenek vagyunk arra nézvést, hogy megvédjünk, hovatovább vezessük harcotok a bitorló hatalmi csoporttal szemben. Eztán mindenki kizárólag önmagára számíthat.

Hihetetlenül káros ez az üzenet!!!

Számomra ez nyilvánult meg a fideszesek ötleteléséből. Mert ez egy-csináljunk-egy-jó-kis-bulit ízű napsütéses séta volt. Semmi több.

Szó sincs itt semmiféle európai, meg emberjogi értékekről. A biztos pártválasztók száma minden országgyűlési politikai alakulatra egyformán vonatkoztatva vészesen csökkent az utóbbi időben. További veszélyforrás az ódon falak mögött ülő összeseknek, hogy a tőlük eltávolodottak nem jelentek meg az ellenfél táborát gyarapítók körében.

2007. februárjában ez egy egyszerű politikai felhajtás volt. Azért egyszerű felhajtás, mert akik ezt kiötlötték - akár rögtönözve, akár eltervezve - gyűjtöttek volna annyi muníciót, hogy a véleménynyilvánítás szabadságára kiéhezett testileg is éhező magyarokat hívhatták volna. Nem tették! Ismét nem tették! Sokadszor nem tették! És most szándékosan alkalmazok egy ideilleszthető hasonlatot, ami az összes hasonlattal együtt csak részben alkalmazható.

Valamikor a módszerváltás környékén volt az Országház előtt egy hatalmas tüntetés, amelyet szakszervezetek kezdeményeztek. Azon a bizonyos borongós koradélutáni megmozduláson a többszázezer ember között bőven voltak csirkelábat lóbálók, akik a csirkelábakhoz táblát is mellékeltek az akkori vezetésnek címezve: "Nekünk csak ez maradt" felirattal.

Jött az akkori szakszervezeti főfeledhető, beszélt fahangon összesen talán tíz darab percet, aminek a fele közbekiabálás volt, majd minden bejelentés nélkül elhúzott onnan, vezetés nélkül magára hagyva az elkeseredett embertömeget. Emlékszem a szemüket földre szegező, megszégyenülten elkullogó, még egy keveset morgolódó munkás emberekre. Előérzetük nem csalta meg őket. Mert aki olyat tesz, amivel hiába bolondítja az utcára a reménykedő embereket, az leírta magát előttük. Ez a főfeledhető is így járt.

Ugyanez történt tegnap a Kossuth téren, csak a megjelenők későbbi létszámának borítékolása mellett a kamera lencséjének szerepeltek egész nap az ellenzék képviselői.

Némi borsot törtek a bitorlók orra alá, és vége. Vége?

E helyről üzenem a jelenlegi ellenzék képviselőinek, hogy egyetlen szóra várt az ország. Ez az egy szó az: Utánam!

Teljesen biztos, hogy szem nem maradt volna szárazon az örömkönnyektől, miközben az ország döntő többsége mindenét odahagyva engedelmeskedett volna. 2007. február 2-án, Gyertyaszentelő napján megjelent volna a FÉNY a magyarok lelkében, és egyként sorakoztak volna a vezér mögé.

Csak annyit kellett volna mondani, hogy mindenki az utcára! Most! Mindenki a Kossuth térre! Most! Ezért a néhány szóért minden helytelen tettét, tévedését elfeledte volna az ország. De nem ezt tette, noha teljesen tisztában volt azzal, hogy mindenki, de mindenki ezt várja. Ezt várták!!! Ezt az egészen egyszerű szót beleordítani a kamerába, hogy utánam!

2007. február 3-án szabad országban ébredtünk volna, ahol meglakol a tolvaj, ahol a nép újra önmagára talál, de legfőképpen kezet nyújtanak egymásnak akik évek óta egymás köszönését sem fogadják. Mindannyiunknak vannak ilyenek a környezetében, s úgy tűnik lesznek még egy darabig.

Lesznek köszönés helyett elfordulók, mert nem hangzott el az az egyetlen egy szó, hogy utánam.

A rendőrök féltik kenyerüket. Nem értenek máshoz, mint a keserű szavak üvöltőit megalázva mindenhonnan kiszorítani. Erre képezték őket, ezért tartják őket. Viselkedhetnek bármilyen kultúráltan, akkor is egy mélységesen megcsömörlött, végleteken túlra züllött és az őrület határán támolygó, önmagának is össze-vissza hazudozó, ámító gépezetet fedeznek - menekülés közben.

A zártosztály jellegűvé aljasított Parlamentet még nem akarják elhagyni, pedig egyre sürgetőbben nyilvánvaló számukra is ennek elkerülhetetlensége. Törvénytelenségben fogant hatalmuk megtartása érdekében semmitől nem riadnak vissza. Semmitől.

Aljas, kegyetlen fegyverek támogatásától tébolyultan, a hatalom mámorától megrészegülten magukon hordozzák a teljes diktatúra minden ismertető jegyét. Beszédük, taglejtésük, minden megnyilvánulásuk gyógyíthatatlan kényszeres viselkedésre utal. Miközben félelmeiket ellenfeleikre kivetítik, megszületett, kialakult a delírium politicus. Ez az új embertípus nélkülözi a társadalom alapvető viselkedési elvárásaihoz kötődést, s ezen keresztül az érzelmek bármilyen megnyilvánulását. Kizárólag a haszonelvűség mentén, de leginkább rikácsoló indulatoktól vezérelve képesek a felszínen maradni.

Nincsen fájdalmat érző központjuk, így a nép kínjai meg sem érintik őket.

Homályos politikai tudatuk önfejükben visszhangzó vezényszavaktól bódul. Hogy ebbe sok ember belepusztulhat, őket kevéssé érdekli. Másnap pedig kezdődik elölről - a még nagyobb haszonért és a még hamarabb megtérülő befektetésekért.

Világossá vált tegnap, hogy a nép, az istenadta nép teljes mértékben magára hagyatott. Kiszolgáltatottá vált a magyar nemzet. De úgy is lehet értelmezni, hogy teljes körű szabadsága van a világgazdaság rablóinak igájába behajolni, vagy kivívni érdekeinek megvalósulását. Nincs több választási lehetőség a magyarok megmaradása érdekében - ha meg akarunk maradni.

Szabadok vagyunk tehát? Szabadok? Így lehetünk szabadok? Szabadon hajolhatunk igába, esténként mosva és átkötözve a korbácsok nyomait? Utolérhetetlen, fátumszerű eleganciával szabadon hajolhatunk a fűrészporos kosár fölé? Szabadon vásárolhatunk kötelet a nyakunk köré?

Mennyi kellék szükséges egy nemzet végső elpusztításához?! Ők már csak tudják! Több évtizede tudják.

Egyet felejtenek el! Most nem támogatja őket több ezer ideiglenesen hazánkban állomásozó hernyótalpas.

Végezetül talán nem kellett volna pont Gyertyaszentelő napján ezt üzenni!

Talán most megtanulja a nemzet, hogy a szívével gondolkodjon és az eszével érezzen, mint vagy kétezer évnek előtte egy ma is tisztelt bölcs tanácsolta.

Hamarosan Nagyböjt ideje köszönt reánk. Hosszú böjt következik. Sok éhes szájjal nagy-nagy böjt. Olyan böjtöt szántak nekünk megrablóink, hogy a bőrünkön kívül semmink se maradjon, nemhogy országunk. A feltámadás is csak az övék lenne, meg akinek ők majd megengedik, miközben riszálva tolatnak minden erre tévedő kóbor vigéc elé, már nem csupán szembe meghajolva. Undorító! Hánytató még az álszent tekintetük is, mert nem a saját tulajdonukat árulják. Undorító, velejéig bűzösen rothadt mind egy szálig. Politikai zombik.

2007. február 3.

Lengyel Károly
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napirenden az Európát domináló
  2007-02-04 17:20:15, vasárnap
 
  Napirenden az Európát domináló szláv hegemónia kérdése Koszovó ürügyén

VÉLEMÉNY
A Koszovói rendezést célzó javaslatok miatt nyilatkozatokat olvashatunk az autonómiák körüli vitákban. Vitathatatlan, a koszovói ENSZ autonómia tervezet a teljes önrendelkezéssel és a szinte függetlenséggel egyenértékű kereteket biztosítja a koszovói albánok számára. Az Európa Unió és egyes nagyhatalmak nyilván azért próbálnak a kérdésben előre menekülni, mert a balkáni kérdés megoldatlan maradt, és az EU azt reméli, hogy Szerbia elnyelése az EU számára ennek a veszedelmes gócpontnak az ellenőrzését jelentheti. A terület bevonásának előfeltétele az EU-ba azonban a koszovói kérdés rendezése lenne, amit az EU egy eddig példátlan mértékű és sohasem látott és az EU-ban eddig soha el nem ismert maximális önrendelkezést biztosító autonómia elrendezés bemutatása volt a napokban és amit nem kis vajúdás előzött meg a nemzeti létet nagyrészt érzéketlenül kezelő liberális berendezkedésű, inkább racionalista alapokon nyugvó Európa Uniós gyakorlatban.

Már ősszel látható volt, hogy a szerb elnököt látogató magyar államfő, aki liberális és a nemzeti színeket nem kedvelő EU feltétlen híve, előőrs volt ebben az ügyben a térségben. Sólyom Lászlótól tehát nem várható Magyarországon sem az, hogy megértse a magyarság ősi vágyát, hogy szülőföldjén végre saját kultúrája és törvényei szerint éljen, tehát inkább egyensúlyoz a moszkovita, illegitim önkényeskedő kormányzat és a liberálisok között, mintha harmadik erő, a magyarság milliói nem is léteznének. Hiszen ezt kívánja tőle a vélt virtuális Európai liberális szuperállam, és ez az ő szubjektív igyekezete, amit egy virtuálisan alkalmazott alaptörvény értelmében gyakorolhat. Így azonban minden kérdés, így maga az autonómia kérdések megítélésében térségünkben, illetve minden természetszerűleg jelentkező problémával való szembenézés kérdésében a magyarság milliói politikai, társadalmi és gazdasági keretek nélkül, és vezetés nélkül, magukra maradtak. Ennek megfelelően aztán több, tárgyilagossággal küszködő véleménnyel kell találkoznunk. Vizsgáljunk meg néhányat, ami minket, felvidéki magyarokat érint. Milyen mozgáslehetőségünk van?

A koszovói albánok melletti kiállással Duray a vajdasági magyaroknak okoz gondot, mert a Koszovóból kiszoruló szerbek a Horvátországból és Boszniából kiszoruló szerbek mintájára a Vajdaságba menekülnének, ami elfogadhatatlan. A Vajdaságnak, vagyis helyesen a déli magyar megyéknek területileg és szervezetileg semmi keresnivalója nincs a Szerb államban. Jugoszlávia megszűnése, sőt Montenegró leválását követően a "Vajdaság", egy név, amit a szerbek találtak ki, helyzete, rendezetlen maradt. Koszovó még mintegy 2O-25 évvel ezelőtt is 5O%-ban szerb lakossággal rendelkezett. A szerb nagyhatalmi erőszakoskodások miatt Jugoszlávia más részeiben azonban elhanyagolták ősi szülőföldjüket Rigómezőt, vagyis Koszovót, és most ahhoz kétségbeesetten ragaszkodnak. Időközben azonban az elmaradott viszonyokhoz jobban illeszkedő albánok egyszerűen túlszaporodják a szerbeket.

Sem Albánia gazdasági helyzete, sem a szerbek kérdés nincs megoldva. Márpedig van ilyen kérdés éspedig az Ottomán Birodalom léte és szétesése óta, amikor mi ugyanis ideiglenes menedékjogokat biztosítottunk a Dunától északra eső magyar megyékben a menekült szerbeknek hazatelepülésükig a szülőföldjükre a Dunától délre eső területekre, amikor az majd felszabadul az Ottomán uralom alól. Az orosz erőszakoskodások miatt a Balkánon azonban Szerbia nem a saját meghatározó alapkérdéseinek megoldásával foglalkozott, hanem nagyhatalmi vágyakat kezdett kergetni az pánszlávizmussal kísérletező cári, majd szovjet berendezkedésű, illetve ma KGB utód Putyini Orosz Birodalom árnyékában. Az iraki bonyodalmak miatt pedig ez a probléma visszaköszönhet Európába, amire fel kellene készülni. Ne felejtsük el azt sem, hogy Magyarország ma a Gyurcsányi, Putyint kiszolgáló, budapesti, moszkovita rezsim markában vergődik, amit egy nyugati, ultraliberális, szélhámoskodó, Soros által pénzelt liberális párttal riogatnak és miközben a magyar önszerveződést képtelen helyzetbe hozzák, mintha Haynau osztrák katonai megszállása alatt élne a magyarság.

A nagyhatalmak nem merték Koszovó északi részét teljesértékű szerb autonómiának elismerni, mert mindennemű területi átrendezéstől félnek. Csak hát az a tény, hogy a Versaille-i békeszerződésben csinált Irak háromfelé osztásának felvetése megtörtént nagyhatalmi szinten, sőt a mai iraki belső elrendezés ezt a háromfelé osztást autonómia szinten meg is valósította a kurdok, siíták és szunnik között, sőt az, hogy ennek a megoldásnak a komoly mérlegelése, Irak végleges három Önálló államra való osztása, mint végleges megoldás egy amerikai kivonulás biztosítékaként komolyan szerepel a mérlegen. És mivel a komolyan sértődött ameriakaiak szerint úgymond az európaiak magára hagyták az amerikaiakat Irakban, mindez a a Versaille-i világrend és szindróma immár komoly sérülését, illetve feladását és pusztulását jelentheti. Az amerikai neokonzervatívok, akik az iraki beavatkozás kitervelői és megvalósítói voltak és akik semmi mások, mint az amerikai Republikánus pártba beférkőző, konzervatívnak álcázott extrémista neoliberálisok a clintoni, neo-wilsoni politika képviselői. Az amerikai nehézségek Irakban és ennek a politikának a népszerűtlensége vonzata egyben a neo-wilsoni politika bukása is, ami határozottan előny és játéktér megnyílása a a magyarok számára. Gyurcsányt Amerikában a neokonzervatív, neo-ultraliberálisok támogatják a külügyminisztérium mozgatásával és a törvényhozással, vagyis a Kongresszussal szemben.

A neokonzervatívok beférkőzése a Republikánus pártba azt eredményezte, hogy a Reagan elnök alatt kialakult konzervatív koalíció szétesett, a Republikánus pártból pedig kivonultak a konzervatívok. Komoly széttagozódás figyelhető meg az amerikaiak és az európaiak között is és egy balkáni orosz beavatkozás esetén pl. Koszovó miatt az amerikaiak nem biztos, hogy az európaiak mellé állnak, legalábbis az elején nem valószínű. Egy Fico-orosz-szerb együttműködés ebben az esetben azonban megjelenhet a látóhatáron. A koszovói kérdés tehát fontos geopolitikai problémákat vet fel. Ezek le-egyszerűsítése pl. a felvidéki magyarok önrendelkezése körüli vitában súlyosan csorbítja a perspektívákban való látókört. Bugár kijelentése a kulturális autonómiáról pedig egyenesen öncsonkítás, mivel az önrendelkezés alapvető emberi jog és nem szűkíthető le a rabszolgatartó Római Birodalomból megmaradt feudalista paternalista szemlélet pánszláv szűkagyúsággal kegyeskedő engedékenységet vázolgató idiotikus alaptalan bugári hitegetésekre és reménykedésekre. Az önrendelkezés olyan harc, amit meg kell vívni, mégpedig a saját történelmi alapjainkra való következetes elhelyezkedés pozíciójából. Erre kell ma figyelmeztetni.

Geönczeöl Gyula, az MVSZ SZOT elnöke
Léva, 2OO7.2.4.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jogállamban teljes mértékben t
  2007-02-04 16:33:51, vasárnap
 
 
Jogállamban teljes mértékben tarthatatlan állapot
A szabad gyülekezés joga mellett most már a sajtószabadságot is korlátozza a
rendőrség
2007. február 4. 12:35

Az MSZP két vezető politikusa bűnrészességet vállalt a kormánynak a
szabadságjogokat sértő magatartásával kapcsolatban azzal, hogy pártjuk nem
lép fel a Kossuth téri vasfüggöny felszámolása ügyében.


Szájer József és Balsai István a sajtótájékoztatót eredetileg a Parlament
parkolójában tartotta volna, ám a rendőrség nem engedte be a sajtó
képviselőit a helyszínre, így a két politikus a kerítés mögül tájékoztatta
az újságírókat.

Józan ésszel senki sem gondolhatta volna, hogy 17 évvel a rendszerváltozás
után így kell beszélni a szabadon megválasztott országgyűlési képviselőknek
a sajtó képviselőivel - jellemezte a fennálló helyzetet Balsai István.

Szájer József idézte Gergényi Péter levelét, amiben az áll, hogy a kordont a
képviselők biztonsága érdekében tartják fenn és közölte, vasárnap délelőtt a
társaságában megjelent Balsai István volt az egyetlen képviselő a házban,
aki viszont nem igényelte a több száz rendőr védelmét.

Szájer József a tegnapi napon levet írt Lendvai Ildikónak és Hiller
Istvánnak.

A két szocialista politikus válaszolt.

Szájer József a válaszlevél kapcsán elmondta, hogy az említett két MSZP-s
politikus megtagadta azt, hogy bármilyen módon lépést tegyenek a kormánynál
annak érdekében, hogy a Parlamentet övező vasfüggönyt eltávolítsák.

Az MSZP-s pártelnök és frakcióvezető ráadásul úgy nyilatkozott, hogy egy
ilyen lépés
alkotmányellenes lenne a részükről.

"Léteznek alkotmányos lehetőségek a rendőrséggel kapcsolatban annak a
kérésnek a végrehajtására, amelyet Deutsch-Für Tamással együtt a tegnapi
napon Hiller Istvánhoz és Lendvai Ildikóhoz intéztünk" - fejtette ki a
Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője.

Szájer József aláhúzta: az MSZP két vezető politikusa bűnrészességet vállalt
a kormánynak
a szabadságjogokat sértő magatartásával kapcsolatban azzal, hogy megtagadták
azt,
hogy a polgárok szabadságát, gyülekezési és véleménnyilvánítási jogát
akadályozó vasfüggöny ügyében a kormányhoz forduljanak.

"A kormány sunyi módon a rendőrség mögé bújt, Lendvai Ildikó, Hiller István,
és az MSZP pedig sunyi módon - félve a polgárok véleménnyilvánításától - a
kormány mögé bújt" - tette hozzá.

Hol van az az ország akár Európában, akár széles-e világon, ahol egy
rendőrtábornok a parlamenti képviselőket hónapokra elbarikádozza a
választóiktól, és amikor mindezt fölvetik, akkor 100 napig nincs
válasz? -kérdezte Balsai István.

A fideszes politikus feltette azt a kérdést is, hogy egy kapitányi levél
felülírhatja az Alkotmányt?

A képviselő kifejtette: október 22-e óta naponta több millió forintot
pocsékol el a
Parlamentnél rendőrség az adófizetők pénzéből.

Túlzás nélkül állítható, hogy milliárdokba kerül az a semmivel sem
indokolható, jogszerűtlen lépés,
amellyel megkárosítják a magyar választópolgárokat - tette hozzá. Balsai
István elmondta,
hogy a Fidesz a pénteki tettével ráirányította a figyelmet a helyzet
tarthatatlanságára.

Az, ami itt a téren történt az elmúlt három hónapban, az egy jogállamban
teljes mértékben tarthatatlan állapot.

Az államnak is be kell tartani a szabályokat, vagyis a rendőrökön
azonosítójelnek kell lenniük,
szabályosan kell viselkedniük - fejtette ki Szájer József. Európai Parlament
néppárti képviselője
feltette azt a kérdést, hogyan várhatja el a miniszterelnök bármely magyar
állampolgártól
a szabályok betartását abban az esetben, ha az ő általa irányított rendőrség
nem tartja be ezeket a szabályokat?

Szájer József újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy az elkövetkező
két-három nap során
dönt a Fidesz és frakciója elnöksége, hogy mi lesz a következő lépésük,
miután nem hajlandóak belenyugodni a minden jogalapot nélkülöző,
egy rendőrtábornoki döntés alapján felállított vasfüggönybe.

fidesz.hu










 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kordont borogatni nem jogsérté
  2007-02-04 16:31:38, vasárnap
 
  Kordont borogatni nem jogsértés?
2007. február 4. 13:14

Az állampolgári engedetlenség az alkotmányjogi tankönyvekből ismert fogalom, a hatályos magyar jogban azonban ilyen nem szerepel - mondta el a Népszabadság kérdésére Kolláth György alkotmányjogász. Más szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy a budapesti főkapitánynak a műveleti terület kialakítását elrendelő intézkedése nem tekinthető államigazgatási határozatnak. Amennyiben az intézkedés valóban csak belső rendelkezésnek tekinthető, a képviselők nem követtek el semmilyen jogsértést.

Kolláth György szerint a polgári engedetlenség körébe kizárólag olyan - akár extrém - figyelemfelhívó, tiltakozó akciók tartozhatnak, amelyek nem valósítanak meg törvénysértést. Lehet például ülősztrájkolni, plakátba burkolt szendvicsemberként az utcán sétálgatni, de nem lehet a rendőrség által felállított kerítést önkényesen elbontani. A kordon egyébként valószínűleg jogellenesen állt a Kossuth téren - véli Kolláth. Álláspontja szerint a műveleti területté nyilvánítás okai hosszú ideje nem állnak fenn - a rendőrség által védeni kívánt parlament hosszú ideig nem is ülésezett -, ezért a kerítést le kellett volna bontani. Az egyik oldal jogsértésére azonban elfogadhatatlan válasz, ha az ellenérdekű fél is törvénytelen módszerekkel lép fel - tette hozzá. Az alkotmányjogász szerint az lett volna a legjobb megoldás, ha egy, a Kossuth térre bejelentett tüntetés betiltása esetén a szervezők bírósághoz fordulnak. Ha valaki ezt teszi, már régen kiderül, hogy jogszerű vagy sem a Kossuth téri kordon.

Más szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy a budapesti főkapitánynak a műveleti terület kialakítását elrendelő intézkedése nem tekinthető államigazgatási határozatnak. Ha ez így van, a dokumentum kizárólag a rendőrökre nézve állapíthat meg kötelezettségeket, az állampolgárokat viszont nem köti. Ezt az álláspontot erősíti, hogy Gergényi Péter hosszú ideig megtagadta az intézkedés nyilvánosságra hozatalát, így annak tartalmát nem is ismerhettük meg. Egy államigazgatási határozat viszont olyan publikus irat, amelyről minden érintettet tájékoztatni kell, különben aligha várható el, hogy az abban foglalt rendelkezéseket betartsák.

Amennyiben az intézkedés valóban csak belső rendelkezésnek tekinthető, a képviselők nem követtek el semmilyen jogsértést. Ám akkor sem lesz egyszerű helyzetben az igazságszolgáltatás, ha a dokumentumot mégis szabályos államigazgatási határozatnak minősítik. Nincs ugyanis olyan tényállás sem a szabálysértési kódexben, sem a Büntető törvénykönyvben, amelynek alapján fel lehetne lépni ellenük. A kordon békés felborogatása egyszerűen kívül marad a hatályos jogon, s legfeljebb a rongálás szabálysértésébe lehetne "beletuszkolni". Más lett volna a helyzet, ha a rendőrök megpróbálják megakadályozni a bontásban a "tetten ért képviselőket", és ők ellenállnak. Akkor szóba jöhetne a rendzavarás szabálysértése, esetleg a hivatalos személy elleni erőszak is.

nol.hu - fidesz.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2007.01 2007. Február 2007.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 269 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 675
  • e Hónap: 4420
  • e Év: 157916
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.