Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Szép éjt........
  2007-03-26 21:58:15, hétfő
 
 

Hosszú volt a nap...... mindenkinek jó éjszakát, szép álmokat !




 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Az előadás egy részlete: ....
  2007-03-26 21:01:10, hétfő
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az alhangya.....
  2007-03-26 20:48:55, hétfő
 
 





szereposztás:
Donny Kocsis György
Davey Szívós László
Padraic Bánvölgyi Tamás
Mairead Csorba Kata
James Tóth Lambert
Christy Varga Mónika m.v.
Brenda Kürtös Petra m.v.
Joey Boncz Ádám


Játszódik 1993-ban, Inishmore szigetén, Galway megyében.

"Lehet-e mulatságos egy történet, ami a gyűlöletről szól? Szórakozhatunk-e egy olyan színházi estén, ahol egy embert megkínoznak, többet megölnek, nem beszélve néhány macskáról, akikre szintén válogatott borzalmak várnak?

Élvezhetjük-e a ráismerés örömét, ha olyan embereket hallgatunk, akiknek káromkodás az anyanyelve?

Azt reméljük, hogy igen. "






Az alhangya--- de nem ALSZINÉSZ !!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét gyász.....
  2007-03-26 20:26:27, hétfő
 
 

Szomorú hírt olvastam ma, hazafelé jövet a Színház és jegy irodánál,-
egy gyászkeretes kép előtt megálltam.

A színészeink hamar eltávoznak.
Nem értem a médiát.
Sok, sok különbséget tesznek a vidéki és fővárosi színészek között.
Szerettem , sőt nagyon is---- Kaszás Attilát... de.....
szerettem
KOCSIS ISTVÁNT is !
Nem hallottam egy médiában sem , hogy:

" ELHUNYT KOCSIS GYÖRGY

A Szegedi Nemzeti Színház mély megrendüléssel értesíti tisztelt közönségét, hogy szeretett kollégánk, barátunk Kocsis György, életének 44. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A szomorú esemény miatt az idei évadra tervezett "AZ ALHANGYA" című előadások elmaradnak.

A megváltott jegyek az elmaradt előadás napjától számított 14 napon belül visszaválthatók, vagy egy későbbi előadásra cserélhetők.

Szíves megértésüket kérjük. "

Ez a kedves szinész csak ennyit ér?

Ő is sokat adott nekünk, szívvel játszott Ő is.


Talán sokan emlékeznek a reklámjaira is, ott is a kedves , bohókás - vigjátéki énjét mutatta meg nekünk.
Tiszteltem, mert láttam a színpadon játszani.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évforduló....
  2007-03-26 19:51:11, hétfő
 
 

Ötvenéves az EU


Komoly eredményekben gazdag, de hatalmas bukásoktól sem mentes évtizedek állnak az Európai Unió mögött, mely ötvenedik születésnapját ünnepli idén, egészen pontosan március 25-én. Ekkor írták ugyanis alá az Európai Gazdasági Közösség alapjául szolgáló római szerződést.

Az ötvenedik születésnapját ünneplő európai együttműködés eredeti célja könnyebben megfogalmazható, ha visszamegyünk a kezdet kezdetére, vagy még annál is előbbre. Robert Schuman francia külügyminiszter először 1950-ben ismertette a Saar-vidék közös francia-német igazgatás alá helyezéséről szóló elképzelést, a majdani integrált Európa magvát.

A terv eredetileg nem Schuman, hanem a francia tervhivatal felügyelőbiztosának, Jean Monnet-nek a kezdeményezéséből nőtt ki, miután a negyvenes évek végére ismét kiéleződött a vita Franciaország és Németország között a Saar-vidék körül. Lényege az volt, hogy a vitatott terület feletti torzsalkodás helyett szervezzék meg az ott található ipari bázisok és ásványkincsek közös tulajdonba helyezését és együttes kiaknázását.

A nehéz időszakban merésznek tűnő terv politikai bravúroknak is köszönhetően sikert aratott, és elvezetett az Európai Szén- és Acélközösség (1952), majd annak továbbfejlesztéseképpen az Európai Gazdasági Közösség megalakításához.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavaszi nagytakarítás.....
  2007-03-26 12:56:45, hétfő
 
 
Tavaszi nagytakarítás

Az első tavaszi napsugarak hatására határtalan boldogság lesz rajtunk úrrá, ami akkor kezd szertefoszlani, amikor belénk hasít a felismerés: újra utolért bennünket a tavaszi nagytakarítási mizéria. Tippek, ötletek, amik megkönnyítik a munkádat.

Csak elkezdeni nehéz...

Takarítani valószínűleg senki sem szeret (tisztelet persze a kivételnek), a fáradságos munkával járó ragyogó eredmény azonban legyőzi bennünk a nagytakarítás iránt érzett ellenszenvünket. Kényeztessük hát egy kicsit otthonunkat, legalább egyszer egy évben vegyünk nagyító alá minden apró zugot, és mondjunk búcsút a porcicáknak! Meglátjuk, még a közérzetünk is ragyogóbb lesz néhány átsuvickolt nap után. Ha egy teljes napunk van a takarításra, akkor egy ügyes sorrend felállításával akár már estére végezhetünk lakásunk ráncba szedésével, ám sokkal valószínűbb, hogy nem tudunk egyetlen napba sűríteni mindent – ebben az esetben haladjunk szép sorban, helyiségenként.

• Általános tanácsok •

Függetlenül attól, hogy melyik helyiséget szedjük ráncba, vannak általánosan követendő jó tanácsok, amik nem kötelezőek, ugyanakkor megkönnyítik munkánkat. Nos, hogy mik is ezek?

Amikre szükségünk lesz:
felmosóvödör, felmosórongy, dörzsiszivacs, partvis, porszívó, különféle tisztítószerek, ecet, mosogatószer, ablaktisztító eszközök, vízkőoldó, bútorfény, gumikesztyű, törlő- és tisztítókendők.
• Kezdjük a nagytakarítást egy gyors rendrakással, távolítsunk el minden oda nem illő dolgot az éppen takarítandó helyiségből, így tuti biztos mindenhez hozzáférünk majd.

• Egyszer egy évben igazán kibírjuk, ha a lakás a feje tetejére áll. Mozdítsunk el mindent a helyéről, ugyanis a gondos porolgatás, törölgetés semmit sem ér, ha közben a bútorok mögött hónapok óta összegyűlt porcicákat békén hagyjuk.

• Haladjunk föntről lefelé. Ha többszintes a lakás, kezdjük az emeleten a takarítást, de ez vonatkozik a helyiségekre külön-külön is. Először szedjük le a pókhálókat, töröljük le a képkereteket, a világítótesteket, ezután jöhet a polcok, bútorok törölgetése, végül a porszívózás, szőnyegtisztítás. Ez logikus is, hiszen semmit sem ér majd a gyönyörűen felmosott padló vagy kitisztított szőnyeg, ha csak ezután kezdjük el leporolni a szekrények tetejére lerakódott vastag porréteget vagy lepókhálózni a plafont.

• Távolítsuk el a falon lévő képeket, dísztárgyakat, és vizes ruhával finoman törölgessük át a keretet és az üvegfelületet, a képek mögötti falat pedig egy tollseprű segítségével tisztítsuk meg a pókhálóktól.

• Felosztás szobák, helyiségek szerint •

Konyha

Szinte egészen biztos, hogy a leginkább szennyezett terület a konyhánk, gondoljunk csak a tűzhelyen éktelenkedő zsíros-poros lerakódásokra. A konyhában, túl azon, ami a takarítás általános részét jelenti, gondolnunk kell a hűtőgép, a tűzhely, a mikrosütő és az egyéb konyhai eszközök tisztítására is!

• A hűtőből pakoljunk ki mindent a takarítás ideje alatt, majd langyos, mosogatószeres vízzel mossuk ki a belsejét – ne hagyjuk ki a rácsokat és az üveglapokat sem –, majd töröljük szárazra. (Nagyobb szupermarketekben vehetünk speciális hűtőtisztító kendőt is – ezzel kétségkívül gyorsabb lesz a munka.)

• A tűzhelyen éktelenkedő ételmaradványok eltüntetéséhez erős zsíroldó hatású súrolószert használjunk, környezetbarát alternatívaként az ecetet és a szódabikarbónát is bevethetjük. A tűzhely felső részét tisztítószeres szivaccsal dörzsöljük át.

• A mikrosütőbe helyezzünk egy tálban citromos vizet, és melegítsük kb. 5 percig, utána egy ronggyal alaposan dörzsöljük át a mikró belső oldalait. A citromos gőz feloldja a beleszáradt ételmaradványokat, így könnyen tisztítható és illatos lesz.

• A vízköves mosogatót ecetbe áztatott szivaccsal jó alaposan törölgessük át, másnap reggelig hagyjuk állni, majd egy nedves ruhával töröljük tisztára.

• Kukkantsunk be a tűzhely és a hűtőszekrény mögé is, itt is találunk majd bőven takarítanivalót!


Néhány jó tanács takarításhoz:
• Állítsunk össze egy listát a szükséges tisztítószerekről.
• A keményebb hatóanyagot tartalmazó oldószereket soha ne vegyítsük más vegyszerekkel.
• Ha agresszív vegyszerrel dolgozunk, gondoskodjunk gumikesztyűről!
• Óvjuk a szemünket, sose hajoljunk a vegyszerek fölé! Ne is lélegezzük be őket.
• A vegyszereket zárjuk el a gyerekek elől, mert az illatos, színes folyadékok felkelthetik az apróságok érdeklődését!
Fürdőszoba

A vizes helyiségekben elsősorban a meszes, vízköves lerakódások jelentenek kihívást, ugyanis a párás levegő és a sötét valóságos paradicsomi környezet a gombák, baktériumok számára.

• A fürdőszobai nagytakarítást kezdjük a falak, sarkok kiporszívózásával, hogy a vizes takarítás során a falra rakódott port ne mossuk bele a fugákba.

• A falicsempét mossuk le mosószeres szivaccsal, a padlót pedig mossuk fel fertőtlenítőszeres vízzel, a mosdókagylót, kádat és a többi fürdőszobai szerelvényt pedig ecetes vízzel varázsolhatjuk újra csillogóvá.

• A zuhanyfülke ajtajának sínjében remekül megtelepedhet a lerakódott piszok, vagy elindulhat a penészgombák szaporodása. Ezeket a területeket is gondosan fertőtlenítsük.

• Itt az ideje szelektálni a lejárt szavatosságú kozmetikumok között. Dobjuk ki a beszáradt krémeket, festékeket, rúzsokat!

• Az eldugult lefolyóba tegyünk szódabikarbónát, majd öntsünk rá ecetet, végül a habzás után forró vízzel öntsük le.
• A WC alapos tisztítását természetesen nem elég évente egyszer elvégezni, erre szinte hetente érdemes időt szakítani. A WC-kagylót hígítatlan Domestossal tarthatjuk tisztán – a toalettkacsákkal a perem alatt is tisztán lehet tartani a csészét. Ne feledkezzünk meg az ülőkéről sem, erre is ráfér a fertőtlenítés!


Lakótér, hálószoba

• A nappali és a hálószobák jobbára csak portörlést, porszívózást igényelnek. De itt is mindig a pókhálózással kezdjük, majd a polcok, lámpaburák letörölgetésével folytassuk, végül jöhet a porszívózás, szőnyegtisztítás. A szekrények, ágyak, kanapék mögötti részt se kíméljük!

• Ugyan meglehetősen aprólékos munkát ígér, de a könyvespolcot se hagyjuk ki a buliból. A könyvek ugyanis remek porfogók, ezért egyenként poroljuk le őket!

• Ne feledkezzünk meg az ágytakarókról, párnahuzatokról és a terítőkről sem, ezeket is alaposan poroljuk ki!

• A tavasz beköszöntével egy csapásra fölöslegessé válnak a téli gúnyáink, így vegyünk tőlük búcsút egy időre, de csak alapos tisztítás, mosás után süllyesszük őket a szekrény mélyébe. Egyúttal kiselejtezhetjük kinőtt ruhadarabjainkat is, de mielőtt a kukában landolnának, gondoljunk arra is, hátha valaki még hasznát tudná venni a kiszuperált holmiknak.
Ragyogó ablakok

A tavaszi nagytakarítás egyik legfontosabb mozzanata az ablakok tisztára mosása. Ha sok van belőlük, akkor jobban járunk, ha külön napot szánunk tisztogatásukra. De ne csupán az ablaküvegre koncentráljunk, hiszen az ablakpárkány éppúgy megérett az alapos tisztogatásra. Először mossuk körbe a párkányokat, majd száradás után nekieshetünk az üvegpucolásnak is. Lehetőleg ne verőfényes napot válasszunk, mert erős napfényben az üveg foltos és homályos lesz, a felhős, száraz idő sokkal alkalmasabb erre a célra.

• Ablaküveget soha ne tisztítsunk szárazon, mert a rárakódott portól összekarcolódik az üveg. Előbb mindig mossuk le bő vízzel, így megszabadítjuk a portól, és csak ezután lássunk neki a tényleges pucolásnak.

• A speciális ablaktisztító folyadék (mosogatószeres víz is megteszi) a legáltalánosabb tisztítószer. Ha erre esik a választásunk, akkor a tisztítószeres vízzel spricceljük be az ablakot, majd egy gumilehúzó segítségével töröljük szárazra. Ennek hiányában konyhai papír törlőkendővel törölgessük szárazra.
• A lakkozott fa ablakkeretre lerakódott légypiszkot hideg teába mártott puha ronggyal moshatjuk le a legkönnyebben.


Illatos függönyök

• A függönyöket évente legalább egyszer mossuk ki, az a legcélszerűbb, ha egybekötjük az ablakpucolással.

• Mielőtt a mosógépbe dobnánk, portalanítsuk, jól rázzuk ki őket.

• A függönyöket soha ne mossuk más mosnivalóval együtt!

• Mosás után nedvesen akasszuk a helyére a függönyöket, így kilógják magukat, és nem kell vasalni.

• Környezetbarát takarítási tippek •

Néhány közönségesnek tűnő, de hatásos konyhai alapanyaggal helyettesíthetjük a méregdrága és sokszor egészségre is ártalmas háztartási tisztítószereket.

Citrom

• A fém- és réztárgyakat kíméletesen, mégis nagyon hatásosan tisztítja.

• A citromlé képes eltüntetni a gyümölcsfoltokat is.

Ecet

• Kiváló vízkőoldó hatással bír, használjuk vízforralók, kávéfőzők, mosógép vízkőmentesítésére.

• Ha az ablaküveget ecetes vízzel mossuk le, még fényesebb hatást érünk el, és a foltok miatt sem kell aggódnunk.

• Langyos vízbe tegyünk egy kevés ecetet, és egy benedvesített ronggyal töröljük át a különböző fürdőszobai eszközöket, csapokat, a mosogató szélét és az egyéb rozsdamentes darabokat.

Szódabikarbóna

• Csodákat képes művelni a műanyag felületekkel, így a hűtőszekrény és a fagyasztóláda tisztítására is alkalmas. Langyos vízzel átitatott szivacsra tegyünk egy kevés szódabikarbónát, és törölgessük át vele a hűtő belsejét. Szagtalanító hatásának köszönhetően nagy hasznát vehetjük a hűtőben uralkodó kellemetlen szagok eltüntetésében, csak tegyünk egy kinyitott szódabikarbónás tasakot a hűtőszekrénybe, hogy magába szívja az ételszagokat.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A számítógépről.....
  2007-03-26 12:52:07, hétfő
 
 

" Azt hallottam, hogy a számítógépek alapvetően mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak, nem tudom, ezekből hogy' lesznek meztelen nők a képernyőn, de az Isten áldjon meg érte benneteket emberek ! "

Kevin James- amerikai színész-komikus

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mámor.....
  2007-03-26 12:16:37, hétfő
 
 

Mámor....

Szeretném felverni lelkem dalával
A szomorúk szivét, a világot.
Most megbocsátok annak is,
Aki bántott.

Szeretném a keblemre ölelni az
Életért küzdő, fájó rabot.
Szeretném feltámasztani,
Aki halott.

Szeretném, hogyha lassabban forogna
És végre megállna a nagy kerék.
De a legjobban szeretném,
Ha szeretnék.

És szeretnék alkotni csodásat és
Ezer gyönyörűt, szépet meg nagyot
S aztán meghalni: Mert én a
Mámor vagyok.





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mai névnap...
  2007-03-26 12:06:11, hétfő
 
 

Március 26.



Emánuel :
A héber eredetű bibliai név, Immánuél névből származik. Jelentése velünk az Isten.




Emmanuelle

A szerelem dalára,
Elindult Emmanuelle,
Ledobva láncait,
Távol otthonától
Kóborolt Emmanuelle,
Elkísérte vágyait,

Szerette Őt
a trópusi nap
törtek a szívek
egy lány miatt.
Boldog legyen,
vagy csak szabad?
Hagyta, hogy mások
válasszanak.

A szerelem dalára,
elindult Emmanuelle,
ledobva láncait,
távol otthonátol
kóborolt Emmanuelle,
elkísérte vágyait.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2007.02 2007. Március 2007.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 260 db bejegyzés
e év: 2883 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1521
  • e Hét: 5921
  • e Hónap: 20007
  • e Év: 72565
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.