Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Hódmezővásárhelyi győzelem
  2007-04-16 18:33:21, hétfő
 
  A Fidesz nyert Hódmezővásárhelyen az időközin
2007-04-16 00:54:03 elnök

Varga András, a Fidesz-KDNP-MDF jelöltje nyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást Hódmezővásárhelyen - mondta a helyi választási bizottság elnöke.
Szemző Margit elmondta: az előzetes eredmények szerint a választási részvétel csaknem 33 százalékos volt.

Varga András 428 szavazatot kapott, ami a voksok 54 százaléka.

Kissné Urgyán Mária, az MSZP jelöltje 173 szavazatot, azaz 21,8 százalékot,

Kovács László, a MIÉP jelöltje 135 szavazatot, 17,1 százalékot,

Szabó Gáspár független jelölt pedig 56 szavazatot, azaz 7,1 százalékot ért el.

Az időközi választást azért írták ki, hogy betöltsék a januárban elhunyt Csorba Mihály alpolgármester helyét, aki a tavaly őszi önkormányzati választáson Hódmezővásárhely 2. számú egyéni választókerületében a Fidesz-MDF színeiben a szavazatok 54,11 százalékát nyerte el – ismertette.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zöld számot indított a Fidesz
  2007-04-16 18:29:40, hétfő
 
  Zöld számot indított a Fidesz
2007-04-16 00:33:22 elnök

A Fidesz létrehozott egy zöld számot azok számára, akik úgy ítélik meg, hogy az egészségügyi ellátásuk nem megfelelő - jelentette be Pokorni Zoltán sajtótájékoztatóján.

A kormány szakmaiatlan döntései és intézkedései az egészségügy területén hozott veszélybe sodorták Magyarország kórházainak, egészségügyi intézményeinek, betegellátásának biztonságát - szögezte le Pokorni Zoltán
Tetézte a bajt, hogy a kormány még csak tárgyalni sem volt hajlandó a kórházakat fenntartó önkormányzatokkal, a kórházakat irányítókkal és az őket képviselő szakmai szervezetekkel, hatalmát diktátum formájában kívánta érvényesíteni - emelte ki a politikus, majd megjegyezte: a Fidesz úgy ítéli meg, hogy a kormány alkalmatlannak mutatkozott az egészségügy területén. Káosz, zűrzavar és fejetlenség jött létre mára az egészségügyben, sokszor nemhogy a betegek, de az orvosok, mentősök, a betegellátást végző személyek sem tudják pontosan, hogy az új szabályozás szerint mi a helyes, törvényes követendő irány - hangsúlyozta.

A Fidesz a maga eszközeivel igyekezett mindent megtenni a kórházak bezárása, a magyar embereket sújtó újabb és újabb megszorítások ellen - emlékeztetett Pokorni Zoltán, majd hozzátette: a most kialakult helyzetben a Fidesz direkt és operatív segítséget kíván nyújtani, ezért létrehozott egy zöld számot azok számára, akik úgy ítélik meg, hogy az egészségügyi ellátásuk nem megfelelő, kárt szenvednek, vagy az új beutalási rend, a kórházak átalakítása és az ágyszámok csökkentése veszélyezteti az ellátásuk biztonságát.
A

06-80-1000-88

-as telefonszám ingyenesen hívható munkaidőben (8 óra 30 perctől 16 óra 30 percig)

- tájékoztatott a politikus, hozzátéve: a panaszokat, kérdéseket, észrevételeket jogászok és orvosok segítségével igyekeznek nemcsak megválaszolni, hanem adott esetben az érintettek képviseletét is vállalva el is intézni.
A szakértői teamhez e-mailben a

sokkterapia@enternet.hu

címen lehet fordulni - ismertette Pokorni Zoltán.
A leendő új egészségügyi miniszter számára Pokorni Zoltán felajánlotta a Fidesz támogatását és közreműködését az egészségügy rendbetételéhez abban az esetben, ha a párt által felsorolt három pontot megfontolják.
"Három pontot kérünk, hogy fontoljanak meg, és ha ezt megteszik (...), akkor mi ezen a területen, az egészségügy területén minden lehetséges támogatást megadunk, hogy ezt a válságban levő ágazatot kihúzzuk a bajból" - fogalmazott.

Így a kormány tekintsen el a vizitdíj beszedésétől, vonja vissza az ágyszám-rendeletet, és garantálja az állampolgárok számára az egységes szolidaritáson alapuló biztosítási rendszer fenntartását - ismertette a párt feltételeit Fidesz alelnöke.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Békéscsabai meghívó!
  2007-04-16 18:22:44, hétfő
 
  Meghívó

Tisztelettel és szeretettel meghívunk mindenkit,aki Aggodalmat és
felelősséget érez nemzete sorsa iránt,
találkozzon velünk, és hallgassa meg vendégeinket Április 17.-én 17 órától
Békéscsabán a Kossuth téren!

Vendégeink:
DURAY MIKLÓS politikus,író
DR.PAPP LAJOS szívsebész professzor
TŐKÉS LÁSZLÓ Királyhágó-melléki püspök
KOVÁCS GÁBOR előadóművész

Program:
16.00:
Gyülekező a Kárpátia könyvesbolt előtt
/Gyóni G.utca/,majd közös séta a Kossuth térre

17.00:
Vendégeink beszédei, Kovács Gábor műsora

18.00:
Séta az IfIHÁZ-ba,a program folytatása, beszélgetés vendégeinkkel

Az igaz országért,a hazugság ellen!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz harca a képviselők ...
  2007-04-16 18:14:15, hétfő
 
  A Fidesz harca a képviselői vagyonoknyilatkozatok nagyobb nyilvánosságáért
2007-04-16 00:09:17 ELNÖK

Pesterzsébet Önkormányzata Földesi Gyula (Fidesz) javaslatára megtárgyalta a képviselők vagyonnyilatkozatának honlapon történő közzétételéről szóló javaslatot, valamint a kötelezően közzétételre kerülő Önkormányzat által kötött szerződések értékhatárának kérdését - amely dr. Vas Imre (Fidesz) felvetése volt. Mindkét javaslat a tisztább közélet megteremtését szolgálta.

A bizottsági tárgyalások során mindkét javaslattal kapcsolatban ellenvéleményüket fejezték ki az MSZP - MDF - SZDSZ koalíció tagjai. "Ha ezt tudjuk, nem is vállaljuk a képviselőséget" - mondja a szocialista alpolgármester

Először a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos előterjesztést tárgyalta a testület.
Az MSZP-s képviselők azzal érveltek, hogy ők, amikor a választáson indultak, nem kellett azzal számolniuk, hogy vagyonnyilatkozatuk felkerül a honlapra, ha ezt tudják, lehet nem is vállalják a képviselőséget.
Komoróczy László alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy a vagyonnyilatkozatok honlapon történő megjelenésével ők politikusok lesznek.
Majd némi gondolkodás után úgy helyesbített, hogy a szó jobb értelmében lesznek politikusok.
(A Fidesz kérése: "Alpolgármester úr, legyen végre a szó jó értelmében politikus..").

Úgy látszik Komoróczy úr is "másnak" érzi magát és a városvezetést.

Mi is.

Talán a kedves olvasó kap elég információt honlapunkon ahhoz, hogy igazat eldönthesse, mi is igazából a helyi városvezetés...

Alapvető törvényekkel sincsenek tisztában A jegyző helyett a Fideszes Ügyrendi Bizottság elnöknek kellett felhívni a vörös-zöld koalíció figyelmét, hogy az önkormányzati képviselők és a polgármester vagyonnyilatkozata 2002-től nyilvánosak és azt most is bárki kikérheti a hivataltól és bármelyik honlapon, vagy sajtótermék útján bárki nyilvánosságra hozhatja.
(A jegyző helyett végzett munka ellentételezéseként a Fideszes bizottsági elnök nem kérte a jegyző illetménye egy részének a számlájára utalását és a továbbiakban sem fogja kérni.)
Ezek után a koalíciós képviselők más kiutat nem látván a helyzetből, megszavazták a Fideszes előterjesztést, így a szavazás eredménye 23 egyhangú igen szavazat.

Csakhogy. Megvalósítás - az ördög a részletekben bújik meg Kedves Olvasó!

Ha Ön most meglátogatja a www.pesterzsebet.hu oldalt, megtalálja ott a képviselők vagyonnyilatkozatát?

Ugye nem. Csak annak a módját, hogyan lehet ezt kikérni. Miért kell - jogilag ugyan betartva a határozati javaslatot - az előterjesztés valós szándéka ellenére mégiscsak tovább nehezíteni a választópolgárok tisztánlátását? Tartsuk be a törvényt a beszerzések nyilvánosságánál.
A válasz: Nem

A másik Fideszes javaslat arról szólt, hogy több mint 3 éves késéssel tegyen eleget a hivatal annak az államháztartási törvényi előírásnak, hogy az államháztartás pénzeszközeinek felhasználásával kötött, az 5 millió forinttól éves szinten vagy szerződésenként elérő, illetve meghaladó építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra vagy vagyoni értékű jogátadásra valamint koncesszióba adásra vonatkozó jogügyletek kiemelt adatai) - érték, szerződés típus, szerződő fél és a szerződés időtartama - megjelennek a honlapon.

Tehát ez a javaslat arról szólt, hogy végre tartsuk be a törvényt.

A javaslat másik része szerint a törvényi lehetőséggel élve, az önkormányzat a 2 millió és 5 millió forint közötti, fent nevezett szerződések kiemelt adatait felteszi a honlapjára.
Szabados parlamenti képviselőként megszavazza, Polgármesterként nem tartja be
A Fideszes előterjesztő felhívta a polgármester úr figyelmét, hogy annak idején országgyűlési képviselőként az államháztartási törvény fenti módosítását megszavazta.

A koalíció képviselői szóban támogatták a törvényi rendelkezések betartását, de nem támogatták, hogy a jövőben a 2 millió és 5 millió forint közötti szerződések kiemelt adatai a hivatalos honlapon közzétételre kerüljenek.
Azzal érveltek, hogy a túl sok adat áttekinthetetlenné teszi a honlapot.

Az cikkíró fejében inkább az fordul meg, hogy 2 és 5 millió forint között jellemzően tanácsadási szerződések vannak (Potoczkyé 4.2 M Huf), ahol az elvégzett szóbeli tanácsadás teljesítése később ellenőrizhetetlen, és nem jó az, ha erről az ellenzéki képviselők tudnak. Ilyen előzmények után a többséget alkotó koalíció a javaslat mindkét részét (a törvények betartását is) leszavazta.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghívó Csobánkára
  2007-04-16 17:13:01, hétfő
 
  Szövetség az életért!


MEGHÍVÓ CSOBÁNKÁRA 2007 április 21-re.

2006-ban több mint 10.000 ember bízta ránk az adójának 1%-át.
Nagyon meglepett és meghatott ez a hatalmas bizalom és szeretet.
Úgy érezzük, hogy ennek a szeretetnek valami nagyon konkrét szép gyümölcse
kell, hogy legyen.

Magyarország prímásával, dr. Erdő Péter bíboros úrral egyeztetve és a kedves
Szociális Missziótársulat főnöknője, Simon Anna Gabriella jóságából, akik
átengedték 100 évre a csobánkai hajdani hadi árvaházat,
melyet nemrég kaptak vissza kiüresítve az államtól, szeretnénk létrehozni
szentéletű Prohászka Ottokárról elnevezett élet házát.

Szövetség szeretetből az élet házáért, mely befogadhatja azokat a gyermeket
váró fiatal párokat,
akiknek saját otthonuk nem lévén, az abortuszt mint szerencsétlen megoldást
fontolgatják.

Célunk az lenne, hogy Csobánkán, átmeneti otthonként egy szobát felajánlva,
segítsük a fiatalokat,
hogy az élet mellett döntsenek.

Célunk, hogy az áldott állapotba került kismama testileg, lelkileg
felkészüljön a gyermekvállalásra, tisztázza a kapcsolatát párjával, a
jövendő gyermek nagyszüleivel, az állami, gyermekvédelmi hatóságokkal.

Az lenne a végső cél, hogy a megszületett kisbabának legyen egymást szerető,
tisztelő édesapja és édesanyja és a háttérből gondoskodó, jóságos
nagyszülei,
hogy így a baba jó eséllyel induljon neki az életnek, a kibontakozásnak.

Április 21-én szeretnénk imádságos szeretettel, ünnepélyesen is megkötni
Csobánkán,
ezt a több mint 10.000 ember által vállalt szövetséget az életért, és
elkezdeni a konkrét munkát,
hogy őszre átadhassuk a felújított házat az "életnek".

A helyszínen délelőtt 10 órától várjuk a kedves vendégeket, az épület
megtekintése után, 11 órától a dévai gyermekek köszöntik az egybegyűlteket,
majd átadják a szót Csobánka polgármesterének, Török Istvánnak.

A polgármesteri köszöntő után a Szociális Missziótársulat főnöknője, Simon
Anna Gabriella
nővér az intézmény múltjáról beszél.
A Szent Ferenc Alapítvány részéről Böjte Csaba atya az intézmény jövőjéről
mondja el gondolatait,
mely után imádságban kérnénk Isten áldását a Szövetségünkre, kérve az élet
Urát, hogy ő vezessen bennünket, tegye munkánkat eredményessé, hogy minél
több fiatal párt tudjunk az élet vállalásának az útján elindítani.

Kóka Rozália Magyar Örökség díjas mesemondó meséjével zárul az ünnepség.
A szövetség kötés után agapé mellett kötetlen beszélgetésre is alkalom lesz.

A helyszín Csobánka, Margitliget u. 609. hrsz., Csobánka Pomáz felőli végén
az utolsó ház.
Budapestről megközelíthető a Szentendrei út felől. Szentendre előtt balra
kell fordulni
Pomáz felé és Pomáz után az első úton balra Csobánka felé, ahonnan már
látszik jobb kéz felől a kastély épülete.
Parkolási lehetőség a kastéllyal szemben lévő épület udvarán, az útról balra
fordulva lesz.

Nagy szeretettel várjuk mindazokat, akik a bajba jutott életek
szeretetteljes szolgálatára, velünk szövetséget akarnak kötni.

Kisebb testvéri szeretettel: Csaba t.
Déva, 2007. április 10.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lex Földesi: érvényben marad a
  2007-04-16 11:05:34, hétfő
 
  Lex Földesi: érvényben marad a piti szoci bosszú
2007-04-15 15:45:02 elnök

A Fidesz képviselő csoportja rendkívüli Képviselő Testületi ülést hívatott össze április 12-re, hogy a 2007. évi munkatervet eredeti, konszenzusos időrendre módosítsuk vissza.

Történt ugyanis - ahogy ezt már korábban megírtuk - , hogy az MSZP-MDF-SZDSZ nagy koalíció a költségvetés tárgyalásának elhúzódása miatt úgy "büntette" a Fideszt, hogy azokra a napokra módosította az ülések időpontját, amikor a Fővárosi Közgyűlés ülésezik, így azon a mindkét köztestületben tag Földesi Gyula valamelyiken ne tudjon részt venni / Lex Földesi/.

"Ez a pitiáner kis viselkedés a Fidesz Frakciót nem hátráltatja, hogy határozottan és következetesen képviseljék a választók akaratát"-kommentálta Földesi Gyula az eseményeket. "Tulajdonképpen megtisztelő, hogy személyemet fiatal korom ellenére ennyire kiemelten kezelik. De hát a szocialisták mindig is tartottak azoktól a fiataloktól, akik nyíltan kimondják az igazságot. Az eset jól mutatja, hogy esze ágában sincs a helyi MSZP-nek korrekten együttműködni velünk a kerület érdekében. Minden hónapban kiderül valami piszokosság vagy piti sunyiság. Ez éppen az e havi"

Titokzatos influenza kor szocialisták közt? De nézzük a tényeket. A Polgármester 2007. április 12-én csütörtökre, 14 órára összehívta a Képviselő testületet.
A Fidesz képviselői megérkeztek, azonban a derék szocialisták és árnyéktámogatóik egyszerűen nem jelentek meg.
Egyikük sem.
Nem akarnak dolgozni vagy mindegyik egyszerre betegedett le?

Vagy inkább az áll közelebba valósághoz, hogy nem akarják - mert nem lehet - megmagyarázni a Fideszre szavazó Erzsébetieknek, hogy miért is veszik őket semmibe?

Az MSZP kiállított magáról egy újabb elégtelent.
Bebizonyították, hogy számukra a demokrácia és a választók akarata semmit nem jelent, ha azok pillanatnyi érdekeiket hátráltatják. Pontosan úgy, mint ahogy ezt Gyurcsányék teszik. Nincs különbség.

A Nemes László által képviselt MSZP XX kerületi frakciójának ezek szerint az a fontos: ne legyen ellenzék a kerületben, de ha még is van akkor az úgy politizáljon mint az elmúlt 8 évben. Magyarán sehogy.

Olaj a tűzre És mi lesz ezután?
A Fidesz helyi vezérkara még nem döntött, de egy biztos, hogy a tempóból nem vesznek vissza. Sőt! Gyorsítani fognak.

Gyorsítani kell mert a kerület rossz úton halad.
Több gyanús ügyre derült fény az elmúlt hónapokban, erről bőven olvashatnak honlapunkon.

Ahogy országosan, úgy itt is megpróbálják a földbe döngölni a demokráciát a szervezetei és működési szabályzat (SZMSZ) múltkori módosításával vagy közérdekű adatok visszatartásának kísérleteivel.

A javításra A Fidesz mindig ad lehetőséget a szocialistáknak. Állítólag meg lehet javítani a rossz gyereket is.... Ha nem, akkor felelősséget és a következményeket nekik kell vállalni, a még jobban elmérgesedő hangulatért.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csáky és Bugár közös sajtótájé
  2007-04-16 11:00:12, hétfő
 
  Közös sajtótájékoztatót tartott Csáky és Bugár
2007-04-15 01:45:00 elnök

A parlamentben közös sajtótájékoztatót tartott Csáky Pál MKP-elnök és elődje, Bugár Béla. Csáky tájékoztatta az újságírókat, miszerint az MKP vezetősége nem azonosul Duray Miklós Bugár Bélával kapcsolatos kijelentéseivel.

Szankciók Duray ellen azonban nem lesznek, és bocsánatot sem kell kérnie Bugártól. "Duray Miklósra a kongresszus előtt nagy nyomást gyakorolt a sajtó" - mondta Csáky, aki szerint ez hatással lehetett Durayra, hiszen nem lehetett kellemes állandóan azt olvasnia, hogy személye veszélyt jelent.

Bugár nem vár bocsánatkérést és nem tesz jogi lépéseket sem Duray ellen.

Csáky viszont elnézést kért Bugártól néhány kongresszus előtt tett kijelentéséért.

Bugár ezzel lezártnak tekinti az ügyet. "Nem szívesen folytatnám azt, hogy most kinek van igaza. Az MKP tagja maradok, és meg kell tennünk mindent azért, hogy a párt ne veszítse el választópolgárait" - mondta az exelnök.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdély nagy fejedelmei Játékis
  2007-04-16 10:56:03, hétfő
 
  Erdély nagy fejedelmei

Játékismertető

A magyar történelem dicső korszakát, az erdélyi fejedelmek szabadságharcainak idejét feldolgozó történelmi-földrajzi játék klasszikus táblás társasjáték, amely dobókockával családi-, vagy gyermekközösségben játszható. Erdélyország fejedelmei közül a nyolc legismertebb személyiség életútját követhetik nyomon a történelmi Magyarország térképén, megismerve azok élettörténetét és azokat a helyeket, ahol nevezetes tettek kötődnek nevükhöz.



A játékdoboz borítója (méret 32 x 51 x 4 cm)

A játék kis példányszámban jelent meg és kiskereskedelmi forgalomba nem kerül,
így biztosítható az aránylag alacsony ár: 3000 Ft + áfa
Megrendelési lehetőség: erzsebet.viranyi@uni-corvinus.hu
Tel: 06 20 367 7275

Mivel ez a játék egyszeri lehetőség keretében készülhetett el, ha Ön úgy gondolja, hogy ismerőseinek esetleg tetszene egy ilyen egyedülálló, történelmi tematikájú, a fiatalok műveltségét játékos keretek között építő szórakozás, tudassa velük ezt a lehetőséget, küldje tovább az e-mail-t.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdély nagy fejedelmei Játéksz
  2007-04-16 10:52:59, hétfő
 
  Erdély nagy fejedelmei

Játékszabály

A játék során Erdélyország fejedelmei közül a nyolc legismertebb személyiség életútját követhetjük nyomon a történelmi Magyarország térképén. A külföldi helyek (pl. Varsó, Rodostó) távolságát nem lehetett a térképen arányosan ábrázolni, csak egy-egy a nyíl mutatja, hogy nagy messzeségben vannak.

Tartozékok
Játékszabály, játéktábla, 8 fejedelem-kártya, 7 városszelvény-lap, 6 figura, dobókocka

Előkészület
Az első játék előtt a 7 városszelvény-lapot vágjuk szét: összesen 84 városszelvényt kapunk, melyek közül 10-10 db tartozik János Zsigmond (a játéktáblán ezeket a helységeket lila mező jelöli), Báthory István (sárga), I. Rákóczi György (narancssárga) és II. Rákóczi György (szürke) életútjához. 11-11 db városszelvény tartozik Bocskai István (a játéktáblán ezeket a helységeket zöld mező jelöli), Bethlen Gábor (kék), Thököly Imre (barna) és II. Rákóczi Ferenc (piros) életútjához.

Hogyan játszunk?
A játékot 2-6 személy játszhatja. Mindenki választ magának egy fejedelmet, s annak a játéktábla térképén ábrázolt születési helyéről indulhat (tehát: Budáról, Szilágysomlyóról, Szerencsről, Sárospatakról, Kolozsvárról, Marosillyéről, Késmárkról és Borsiból), felvéve az illető fejedelem születési helyéhez tartozó városszelvényt. Dobókockával mindenki tetszés szerinti irányokban lépegethet a bábujával a térképen rajzolt útvonalakon. Egy mezőre ketten is ráléphetnek. Amikor valakinek sikerül rálépnie egy-egy színes mezőre, ott felvehet egy darab városszelvényt (ha még más nem vette fel), teljesen függetlenül attól, hogy ő éppen melyik fejedelem életútjához tartozó városszelvényeket gyűjti. Következésképpen a játék során a játékosok szabadon cserélgethetik egymás között a városszelvényeiket: valamit valamiért, vagy egyért akár többet is lehet kínálni... Vannak több színű mezők is, aszerint, hogy az illető hely hány fejedelem életútjában játszott jelentős szerepet, s az ilyen helyekhez értelemszerűen több szelvény tartozik.

Ki nyer?
A cél az, hogy sikerüljön összegyűjteni a fejedelmek életútjához tartozó összes városszelvényt. Akinek sikerül egy fejedelem életútjához tartozó teljes sorozat városszelvényt összegyűjtenie, felveheti a kérdéses fejedelem kártyalapját. A játékot előzetes megegyezés szerint vagy az nyeri meg, akinek elsőként sikerül egy fejedelem kártyáját megszereznie - függetlenül attól, hogy melyik fejedelem születési helyéről indult eredetileg -, vagy az, akinek elsőként sikerül kettő, vagy három fejedelem arcképét kiváltania az életutat reprezentáló, összegyűjtött városszelvényekkel. Ha kevesen játszanak, az nyer, akinek a játék időtartama alatt a legtöbb fejedelem arcképét, ill. kártyáját sikerül ilyen módon megszereznie.

A játékhoz jó szórakozást kíván a játék tervezője, Tózsa István,
és gyártója, Vitéz András
Budapest, 2007
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki viszi át a Szerelmet
  2007-04-16 10:44:37, hétfő
 
  Nagy László: Ki viszi át a Szerelmet

Létem ha végleg lemerűlt
ki imád tücsök-hegedűt?
Lángot ki lehel deres ágra?
Ki feszül föl a szivárványra?
Lágy hantu mezővé a szikla-
csípőket ki öleli sírva?
Ki becéz falban megeredt
hajakat, verőereket?
S dúl hiteknek kicsoda állít
káromkodásból katedrálist?
Létem ha végleg lemerűlt,
ki rettenti a keselyűt!
S ki viszi át fogában tartva
a Szerelmet a túlsó partra!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2007.03 2007. április 2007.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 225 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5518
  • e Hét: 6898
  • e Hónap: 7845
  • e Év: 43786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.