Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Felkészülés a következő Novákv
  2007-04-27 23:28:29, péntek
 
  Felkészülés a következő Novákfalvi Szerre

A Szent Korona Tanítóinak első novákfalvi Szerét továbbiak követik.

Ezt nem az teszi szükségessé, hogy az NBH érdeklődését felkeltettük, hanem részben az, hogy a "Novákfalvi bizonyságtétel" 56 első aláírójának többsége ezt kérte, részben pedig az, hogy a bizonyságtételhez csatlakozóknak is ez a kívánsága (elsőként csatlakozott két professzor, Papp Lajos szívsebész és az Amerikában élő Balogh Sándor politológus).

Szeretettel kérlek az alábbiakra:
1. Amennyiben egyetértesz a bizonyságtétellel, de még nem csatlakoztál ahhoz, e-mailban tedd meg (ezeket a leveleket archiválom).
2. Légy szíves tégy javaslatot a következő Szer időpontjára, amit Pünkösd (május 27-28) előtti vagy utáni hétvégére tervezzük.
a./ Pünkösd előtti hétvége: május 18-20.
17-e Jézus mennybemenetelének napja, így az első nap esti Szerét ennek szentelhetnénk.
Ennek az időpontnak az előnye az, hogy értelmi és érzelmi felkészülést jelent Pünkösdre.
Hátránya, hogy viszonylag közeli.
b./ Pünkösd előtti hétvége: június 1-3.

3-a Szentháromság vasárnapja. Ebben az esetben a szakrális napot a 2-án köszöntenénk.

Ennek az időpontnak az előnye, hogy a csíksomlyói búcsún is ismertetni tudjuk a Szer jelentőségét és azok, akik csak ott értesülnek erről, már ezen a Szeren részt tudnak venni.
Hátránya, hogy június 3-a pedagógusnap, ezért az érintettek nem tudnak ezen a napon ott lenni.

A javaslatokat figyelembe véve jövő héten küldjük el e-mailen és levélben a meghívókat.

Megnyugtató, hogy nem kell "biztonsági" intézkedéseket tenni (pl. a részvételi díj előzetes átutalása), hiszen akinek ott kell lennie, az ott lesz - és ez nem kis létszám, ahogyan az első Szer bizonyította.

Kelt Szegeden, 2007. április 27-én
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona Szolgálója


*** ***********

Zarándoklat a csángók magyar nyelvű miséjéért

A zarándoklat 4. napján mi is csatlakoztunk Zolihoz Győrben. Mielőtt Zolival találkoztunk volna, megláttuk a Püspöki palota közelében a kísérő kocsit - bilincsbe verve. Hiába volt kitéve a kocsi minden oldalára a zarándoklatot hirdető tábla, ez nem érdekelte a hatóságot. A 18,000 Ft-os büntetés kifizetését végül a püspökség vállalta magára.

A kellemetlen kezdet után kellemes beszélgetést folytatott Zoli dr. Pápai Lajos győri püspökkel, aki elmesélte saját csángóföldi élményeit, amiből kiderült, hogy bár először franciául beszélgetett a Jászvásári püspökkel, később kiderült, hogy ő is csángó származású de sikerült elrománosodnia, ennek ellenére a szüleivel most is csak magyarul beszél. Részletesebben az alábbi videón látható a beszélgetés: http://www.youtube.com/watch?v=Wj437R2FlU0

A győri látogatás után tovább indultunk Pápára. Itt a Szent István Római Katolikus Általános iskolában nagy szeretettel fogadtak bennünket. Az igazgatónő és Salgó Ferenc atya szívélyes beszélgetést folytatott a zarándokkal. Különösen Ferenc atya mesélt sokat a sanyarú sorsáról, ugyanis ők is kitelepítettek voltak, Érsekújvárról kellett Baranyába költözniük. Ott viszont egy német közösségbe kerültek, így itt sem hallgathatták magyarul a misét. Így nagyon jól átérzi a csángók áldatlan helyzetét. A helyi tv forgatócsoportja egy rövid interjút készített Zolival a zarándoklatról. Ezután kimentünk az udvarra, ahol a diákoknak is elmondta a csángók nehéz helyzetét, és hogy azért vállalta a 3000 km-es utat, hogy erre felhívja az egész világ figyelmét. Búcsúzásképpen együtt imádkoztunk el egy Üdvözlégyet. A pápai látogatásról készült videó itt tekinthető meg: http://www.youtube.com/watch?v=jT3Mh73ozOA

Zoli április 27-én elhagyta az ország területét, és Ausztriában folytatja útját a Vatikán felé. Május 14-én érkezik vissza Horvátországból Pécsre és utána Szegeden keresztül Erdélybe indul. Csíksomlyóra a pünkösdi búcsúra érkezik meg. Aki tudja, kísérje kerékpárral vagy gépkocsival egy-egy szakaszon, ahogy mi is megtettük. A zarándoklat egy-egy állomásán a helybéliek az érkezéskor köszönthetik Zolit, melynek nagyon szokott örülni.
Nagy élmény volt vele menni és a beszélgetéseken részt venni. Imádkozzunk az út sikeréért.
A részletes útvonal itt található: http://www.keresztszulok.hu/zarandoklat/kerekparos.htm

A napi hírek Zoli útjáról a vele történtekrol itt olvashatóak:
http://www.zarandoklat.blogol.hu/

Polgár Ferenc és Katalin




Zoli Győrben a Püspöki Palota előtt kerekezik





Dr. Pápai Lajos győri püspök szerencsés utat kíván a zarándoknak





Zoli hátán a zarándoklat plakátjával





Győr és Pápa között 60 km/h sebességgel





Pápán a Katolikus Általános Iskolában Salgó Ferenc plébános úrral
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak egyetlen Földünk van!
  2007-04-27 23:25:16, péntek
 
  Csak egyetlen Földünk van! Mégis számos állat- és növényfajunkat a kihalás veszélye fenyegeti.

A WWF igyekszik megóvni a természetet a pusztulástól.
Ehhez szükségünk van a Te segítségedre is!


Csatlakozz a Panda Klubhoz., támogasd a természet védelmét! A Panda Klub tagjaként kapsz egy tagsági kártyát, belépési kedvezményt hazai állatkertekbe és a színes WWF Magazint.

Jelentkezz most!. Támogatásod különösen fontos.

Üdvözlettel:
Márkus Ferenc
igazgató


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik támogatja a KDNP-t
  2007-04-27 23:18:18, péntek
 
  A Jobbik támogatja a KDNP-t

A Jobbik Magyarországért Mozgalom üdvözli és támogatja a KDNP családi adózásról szóló, tegnap bemutatott törvénytervezetét. A Jobbik a március 31-én meghirdetett Bethlen Gábor programjában szintén ezt szorgalmazza.

Részletek»


--------------------------------------------------------------------------------



Mélyponton az MSZP

A Medián által végzett áprilisi közvéleménykutatás szerint nem tudott elmozdulni az MSZP népszerűségének mélypontjáról. Eközben azonban a legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz sem tudott jelentős mértékben erősíteni, sőt a párt a biztos szavazók körében márciushoz képest egy százalékkal gyengült. A Fidesz előnye így is óriási, a szavazók 53 %-a választaná őket, míg csupán 28 % voksolna a szocialistákra.

A többi pártot tekintve az SZDSZ 4, az MDF 3, a Jobbik, a KDNP és a MIÉP 1-1 %-ot szerezne, ha most tartanának választásokat. Igen magas a választók bizonytalansága és a nem szavazók aránya is.

(forrás:median.hu)


--------------------------------------------------------------------------------



Vona Gábor az EchoTV-ben(2007.02.23.)

Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke volt az EchoTv Pörzsölő című műsorának vendége.

Tekintse meg nálunk a felvételt!

Részletek»


--------------------------------------------------------------------------------



A Jobbik Magyarországért Mozgalom az útdíj-rendelet visszavonásáért

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felszólítja a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumot és Kóka János minisztert, hogy vonja vissza átgondolatlan és igazságtalan rendeletét, mellyel több főúton fizetésre kényszerítették a tehergépjárművek nagy részét. Lakhelyeinkhez közeli példát, a 2/A főút Vác és Budapest közötti szakaszát említjük, de indokaink az ország többi fizetős fő- illetve gyorsforgalmi útjára is igazak.

Részletek»


--------------------------------------------------------------------------------



Civil szervezetek állásfoglalása a vasút megcsonkításával kapcsolatos kormányzati tervekről

Alulírott szervezetek, személyek megdöbbenéssel értesültünk arról a tényről, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban, illetve a MÁV ZRt. Vezérigazgatóságán olyan menetrend-tervezetek készülnek, amelyek 2008-tól a már szüneteltetett 14 mellett további 70 vasútvonalon, a magyar vasúti hálózat felén, a vasúti mellékvonalak teljes egészén, valamint néhány vasúti törzsvonalon is szüneteltetnék a személyszállítást.

Részletek»


--
A Jobbik Magyarországért Mozgalom elektronikus hírlevele.

Amennyiben tovább szeretné küldeni a hírlevelet egy barátjának, kérem kattintson ide: Kattinson ide!

Hírlevél leiratkozás: Kattinson ide!

Hírlevél beállítások megváltoztatása: Kattinson ide!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polgármester úr ne szavazza me
  2007-04-27 23:13:23, péntek
 
  Polgármester úr ne szavazza meg a több biztosítós rendszert!
2007-04-26 21:48:52 elnök

A Fidesz napirend elötti beszéde Sazabdos Ákoshoz.

Juhász Lajosné:

Polgármester Úr, Tisztelt Képviselőtestület!

Mindannyian küzdöttünk már kisebb-negyobb betegséggel, tudjuk, hogy mennyire kiszolgáltatott ilyenkor az ember. Alapvető emberi igényünk, hogy ápoljanak és gyógyítsanak meg minket ilyenkor. Alapvető emberi igényünk, hogy érezzük: a bajban nem maradunk magunkra.

Az ember biztonságérzetének ezért az egyik legfontosabb eleme, hogy bízhassunk benne: ha betegek leszünk, meg is gyógyulhatunk.

Választókörzetem polgáraival beszélgetve, az első kérdés amit feltesznek: mi lesz az egészségüggyel? Mi lesz velünk, ha betegek leszünk? Érzem a szavaikból: félnek a jövőtől. Félnek, mert zavart és bizonytalanságot éreznek az egészségügy területén. Felháborította őket a vizitdíj és a napidíj bevezetése, de nem ez a legnagyobb baj. Zűrzavart, kapkodást, a szakmai szempontok semmibevételét látják, és ez rettenti meg őket.

Tisztelt Polgármester Úr!
Ön a parlamentben még tehet azért, hogy ezek a riasztó folyamatok megálljanak.
Az Ön személyes felelőssége is, hogy milyen lesz az egészségügy jövője. A jelenlegi bizonytalanságot csak fokozza a többiztosítós rendszer bevezetése körüli vita. Az emberek nem tudják mi az, de félnek tőle. Sejtik, hogy a szerényebb jövedelműek megint rosszabbul fognak járni. Rettegnek attól, hogy ha nincs elég pénzük, szegénykórházban pusztulnak el, míg a gazdagok luxusszanatóriumban kezeltetik magukat.

Polgármester Úr!
Ne hagyja, a hogy kórházak is a lelketlen, haszonleső pénzemberek markába kerüljenek. Ne hagyja, hogy a milliárdosok igényeihez és érdekeihez igazítsák az egészségügyet. Ne hagyja, hogy egy magát liberálisnak nevező, dogmatikus szekta kisérletezzen az emberek egészségével. Egy baloldali ember ezt nem teheti. Köszönöm.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leváltotta a moszkvai rohamren
  2007-04-27 23:06:59, péntek
 
  Már Moszkvában is nagyobb a demokrácia: leváltották a brutális rohamrendőrök főnökét
2007-04-25 21:57:43 elnök

Vlagyimir Putyin leváltotta a moszkvai rohamrendőrség főnökét és több magas rangú vezetőjét.

Az orosz elnök nem indokolta döntését, de szóvivője már többször is utalt a két héttel ezelőtti kormányellenes tüntetésen történt rendőri túlkapásokra. A moszkvai rohamrendőrök brutális fellépését több nemzetközi jogvédő szervezet, az Egyesült Államok és az unió soros elnöki tisztét ellátó német kormány is elítélte.

A Putyin-ellenes tüntetők közül majd 200 embert letartóztattak, köztük Garri Kaszparov ellenzéki vezetőt, volt sakk-világbajnokot is.

Magyarországon az október 23-i békés Fidesz-nagygyűlés közönségének brutális szétverése után az akciót felügyelő Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt felelősségre vonás helyett kitüntette Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pedig megdicsérte a rendőrséget.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holttestet találtak egy csator
  2007-04-27 22:57:59, péntek
 
  Holttestet találtak egy csatornában Pesterzsébeten
2007-04-24 01:31:54 elnök

Még nem sikerült azonosítani azt a férfit, akinek Pesterzsébeten bukkantak a holttestére. A tetem egy magas partfalú csatorna alján feküdt az Eperjes utca és Ábrahám Géza utca kereszteződésénél. A rendőrséget járókelők értesítették még tegnap reggel. Információink szerint eddig nem merült fel bűncselekményre utaló jel.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feltárták a 7000 éves törzsfők
  2007-04-27 22:51:18, péntek
 
  Feltárták a 7000 éves törzsfőnök sírját
2007-04-24 01:27:51 elnök

Egyedülálló leletekre bukkantak a Tolna megyei Bátaszék mellett lévő őskori lelőhelyen a régészek a napokban feltárt, mintegy hétezer éves törzsfőnöki sírban - mondta el Zalai-Gaál István professzor az MTI-nek.

A feltárás vezetője szerint az időszámítás előtti V. évezredben a neolitikus (újkőkori) települést az úgynevezett lengyeli kultúra népe lakta.
A népcsoportra utaló első lelőhelyet a XIX. században a tolnai Lengyel község mellett fedezték fel, e település lett a kultúra névadója.

Az M6-os autópálya építését megelőző munkálatok alkalmával már eddig is olyan egyedülálló leletek, objektumok kerültek elő, melyek igazolják azokat a feltevéseket, hogy egész Európa legnagyobb ismert és kutatott őskori lelőhelyéről, temetőjéről van szó - tette hozzá a szakember.

Hangsúlyozta, hogy a napokban feltárt törzsfőnöki sír a temetkezés "eszköz- és ékszerleleteinek gazdagságával talán az egész európai őskor eddigi legkiemelkedőbb sírja".
A 2 méterszer 2 méteres sír cölöpszerkezetű, a törzsfőnök nyughelye fölött valószínűleg egy építmény magasodott.
Ezt a sír 4 sarkába leásott hatalmas cölöp tartotta. A cölöpök mellé helyezték el az edényeket, amelyekben a halottnak a túlvilági létre szánt ételt és italt helyezték el.

A sír feltárása a gazdag leletanyag miatt 3 napot vett igénybe - emelte ki a szakember. Zalai-Gaál István rámutatott arra: a sír tartalma az elhunyt társadalmi szerepére utal. A leletek között hatalmas csiszolt kőbaltára, kőékre, az ebből az időszakból eddig legnagyobb méretű kőkésre, őstulok szarvra, márvány buzogányfejre, valamint egy csiszolt, formájában már kora rézkori fejszéket utánzó kő harci eszközre bukkantak. "Alakja arra utal, hogy már ismerték a fémfejszéket, de még nem volt fémük és kőből utánozták" - hangsúlyozta Zalai-Gaál István.

Mint elmondta, a halott nyakán több száz rézgyöngyből és kagylóból készült ékszert találtak. Kagylóból faragott gyöngysor, korona ékesíti az edényeket is. A kagylók Földközi-tengeri eredetűek, az őskori cserekereskedelem útján kerültek ide. Ilyen ékszereket csak a leggazdagabbak vagy a vezetők engedhettek meg maguknak - hangsúlyozta Zalai-Gaál István.
Tavaly 14 ezer négyzetméternyi területet tártak fel Bátaszék térségében, és több mint egymillió tétel került elő a cserepekkel, táplálékmaradványokkal, elsősorban állati csontokkal együtt. Szeptember végéig pedig további 24 ezer négyzetméteren végeznek ásatásokat.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megrázó történelmi emlékek
  2007-04-27 22:46:53, péntek
 
  Megrázó történelmi emlékek - kínzások és megaláztatás 2006 Budapestjén
2007-04-24 00:45:38 elnök

Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság társelnöke szerint Magyarországon ma koncepciós eljárások folynak olyan emberek ellen, akik semmit nem csináltak, ávós módszerekkel kínoztak ártatlan személyeket, jó néhányukat két héten keresztül, egyik-másiknak az életéért kellett könyörögnie. (A képen azok láthatóak, akik állítólag ők véressé verték a magyar rendőröket)

Ma fél éve, hogy európai demokráciákban példátlan tömeges rendőri brutalitásra és szintén tömeges nagyságrendű önkényes őrizetbe-vételre került sor Budapesten - emlékeztetett a Centrál kávéházban tartott sajtótájékoztatóján Morvai Krisztina.

A véres hétfő évfordulóján rendezett esemény apropóját Civil Jogász Bizottság és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány összefogása adta. A két szervezet az őszi zavargások résztvevői elleni alaptalan eljárások megszüntetését, a meghurcoltak kártalanítását és végső esetben közkegyelmet kér.

Morvai Krisztina rámutatott arra is, hogy ezekről az eseményekről, valamint jogi megítélésükről a bizottság részletes jelentést készített. A dokumentum egyértelműen kimondta, hogy a rendőrség jogsértő gyakorlata nem október 23-án kezdődött, hanem szeptember 19-én. Ezzel kapcsolatban kiemelte azt is Morvai, hogy a szeptemberi zavargások során összevert, előállított, majd letartóztatott személyek többsége közel két hetet töltött fogságban, ahol válogatott, az ÁVH módszereire emlékeztető kínzásoknak vetették őket alá. (Például meztelenül kellett guggolásokat végezniük; a fejüket a falnak támasztva terpeszben állniuk hosszú ideig, miközben rugdalták őket; térdepelve az életükért könyörögni; gumibotozást és ökölütéseket elszenvedni.)

Ávós módszerek Október 23-án előfordult, hogy a könnygáz és a lövések elől a kapualjakba menekülő fiatalokat a rendőrök véresre vertek, majd a Magyar Rádió épületének udvarába szállították őket, ahol egyfajta kínzó-helyet berendezve tovább ütlegelték, órákig térdepeltették a 18-20 éves lányokat és fiúkat.

Megrázó történelmi emlékeket felidéző módon számokat írtak a testükre, közölve, hogy mostantól csak számuk van, nevük nincs – elevenítette fel a fél évvel ezelőtt történteket Morvai, rámutatva: mind a mai napig nem került sor annak feltárására, miként válhatott a közszolgálati rádió épülete a rendőrség főhadiszállásává s egyben az embertelen kínzások egyik fő terepévé.

Morvai arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendőrség szeptember 19.-21. közötti fellépését a kormány valamint a főváros főpolgármestere példamutatónak, jó minőségűnek nevezte. Ebből következően hasonló jogtiprások sorozatára kerülhetett sor október 23-án is - szögezte le. Ezen a napon - folytatta -, a "véres hétfőn" a nagyszámú súlyos sérülés okozása mellett szintén sor került ártatlan emberek rabszállító kocsikba tuszkolására, bebörtönzésére s velük szemben büntetőeljárások és szabálysértési eljárások indítására. Mint fogalmazott, rendkívül aggasztónak tartják, hogy a meggyőződésünk szerint alaptalanul indított eljárások jelentős része még most is folyamatban van.

"Összefogás az Igazságért" program keretében szeretnék mind a magyar, mind a nemzetközi nyilvánosságot tájékoztatni ezen eljárások sajátosságairól s megismertetni azokkal a "gyanúsítottakkal" illetve elítéltekkel, akik a nyilvánosságot vállalják - fűzte hozzá. Koncepciós perek "Szeretnénk elérni, hogy mindenki számára világossá váljék: a büntetőeljárások illetve szabálysértési eljárások jelentős számban alaptalanul indultak el s jelenleg is alaptalanul folynak"- jegyezte meg Morvai Krisztina, hozzátéve: szeretnék elérni, hogy az ügyekben eljáró jogalkalmazó kollégákra semmiféle megengedhetetlen nyomás ne nehezedhessék, s kizárólag a jogszabályoknak és jogászi esküjüknek megfelelően járhassanak el.

Ehhez elengedhetetlenül szükséges, hogy a széles nyilvánosság alapos és valós tájékoztatást kapjon a szeptemberi és októberi eseményekről s az ezekkel kapcsolatban folyamatban lévő eljárásokról - vélekedett. Egyetemisták, gimnazisták és egy nagymama lenne a csőcselék? Ennek érdekében egy háromórás, az áldozatok beszámolóit tartalmazó DVD ingyenes terjesztésébe kezdtek, és kérik a televíziós csatornákat is a felvételek bemutatására.

Ezentúl a Magyarok Világszövetsége segítségével a világszerte élő magyarság képviselőinek is eljuttatják a dokumentumokat - mondta Morvai Krisztina, a bizottság társelnöke.

A sajtótájékoztatón részt vett többek között két érettségizett lány, akik ellen több más egyetemistával együtt felfegyverkezve, csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt folyik büntetőeljárás, továbbá egy nagymama, akit korábban négy rendőr bántalmazásával gyanúsítottak meg és jelenleg is egy rendőr bántalmazása miatt folyamatban van az ügye.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovasverseny a Hősök terén
  2007-04-27 22:37:05, péntek
 
  Az ideivel együtt három évig, szeptember közepén ingyenesen rendezhet lovasversenyt a Hősök terén Geszti Péter és csapata.

Az ötletgazda által jelzett Vágta Kft., Bőhm András (SZDSZ) kulturális bizottsági elnök tartózkodása mellett, az MDF-esek támogatásával megkapta a rendezvényhez szóló engedélyt a Fővárosi Közgyűléstől.

A szakbizottsági ülésen a városháza munkatársai közölték a szervezőkkel, hogy a hatályos önkormányzati rendelet alapján jogszerű engedélyt nem kaphat ez az üzleti jellegű, idegenforgalmi esemény a Hősök tere védett burkolatára.

A Hősök tere használatát szabályozó 2002-es fővárosi rendelet ugyanis a tér méltóságának biztosítása érdekében jelentősen korlátozta az ott tartható rendezvények körét.

A témához egyedül Demszky Gábor szólt hozzá. A főpolgármester azért kérte a javaslat támogatását, mert szerinte fontos, látványos, a turizmust segítő és hagyományőrző eseménnyé válhat ez a lovas verseny a Hősök terén. A közgyűlés végül is egy kiskapuval élve protokolláris jellegűnek minősítette ezt az eseményt, s így az megtartható lesz a téren.

fn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vers mindenkinek
  2007-04-27 22:02:31, péntek
 
  BEREMÉNYI GÉZA: SOMLAI MARGIT


Somlai Margitot láttam én piacon guberálva,
Ősz kicsi kontya úgy feszült, mint rég az iskolába.
Láttam ott Somlai Margitot lila eres kezével
Szemétben turkálni, s bújtam ott, ne legyen övé a szégyen.

Bújtam a földbe, bódé mögébe,
Vén Margit néni, ne láss meg soha.
Somlai Margit, mit guberálsz itt?
Tán azt a szót, hogy ... hogy iskola?

Oxfordi diplomás Somlai, latin-angol tanárnő,
Öt nyelven tudta mondani azt a szót, hogy teremtő.
S nyolcvanöt éves kézzel ott ügyesen túrt szemétben,
A teremtő éppen nem figyelt, őhelyette is néztem.

Bújtam a földbe, bódé mögébe,
Somlai Margit, nem én,
Nem én teremtem, nincs hozzá kedvem,
Ezt a világot, nem én.

Somlai Margit, láttam én, talált egy fél pár kesztyűt,
És vele örültem lesben ott, hogy a teremtő enyhült.
Bújtomban szurkoltam: Istenem, Istenem és teremtőm,
A kesztyű párját lelje meg, segíts a vén tanárnőn.

Ultima ora non datur secunda,
A kesztyű párját lelje meg,
Add a kezébe teremtőm végre,
A végén még más találja meg.

Mivelhogy volt ott rengeteg
Szemétben túró pára,
S minden bódé mögé bebújt
Mindnek egy tanítványa.

Piacon járva láttam ezt,
Láttam, és jól megnéztem,
Úgy mondtam el most, úgy, ahogy
Volt is ez voltaképpen.

Forrás: http://lazarus.elte.hu Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2007.03 2007. április 2007.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 225 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1375
  • e Hét: 3085
  • e Hónap: 11689
  • e Év: 47630
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.