Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Ügynökök tarthatják túszul ...
  2007-05-10 15:37:11, csütörtök
 
  Amikor ügynökök tarthatják túszul a magyar közéletet


1.) A harmadik utas politikával nem lenne sok problémám, mert, egyfelől hajlok arra, hogy amit a Fidesz, mint néppárti szövetség nem tehet meg, nem képviselhet a magyar parlamentben kellő radikalizmussal, addig egy harmadik utasnak nevezett radikálisabb párt képviselhetné!!!

Ezzel teljesebb lehetne a magyarság parlamentáris képviselte!!!

Sajnos, erről kellett a Fidesznek és a magyar népnek lemondania, mert:
1.1. Magyarországon kialakult az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után, az egész magyar társadalmat lefedő titkosügynöki hálózat.

Ezzel a hálózattal megvalósult a kádári suttyom-terror.


1.2. Amiért a hálózatot nem számolták fel a rendszerváltozás kezdetén, átmentették az ügynököket mindenféle bújtatott állásokba és ezzel kialakult egyfajta illegális hálózat, amivel fékezni, gátolni lehetett és lehet a valódi rendszerváltozást.

1.3. A rendszerváltoztató pártokat is ezen ügynökök tartják, szinte túszul. Ezen ügynököknek az volt/van a feladatuk, hogy - mint a fociban - ,,fedezzék" és ,,blokkolják" azon személyek tevékenységét, akik bármit is képesek lennének tenni embertársaik sorsának jobbrafordulásáért! (Egy 170 oldalas szociográfikus, társadalmi néprajzi írásban dokumentáltam a rendszerváltoztató pártok ,,tündöklését" és ,,bukását" Bp. XX. Ker.-ben. Ezzel az írásommal a Magyar Írószövetség által meghirdetett, a ,,Magyarság önképe az ezredfordulón" c. szociográfiai pályázaton középdíjat nyertem 1998-ban. Hogy, nem jelent meg azóta sem, ennek egyik oka a ,,fedezeteim" szorgos-dolgos minden tevékenységemet gátló és blokkoló munkája!!!)

1.4. Visszatérve a helyi szervezetekre, mégiscsak itt/ott dőlnek el a dolgok. És, bizony - mint a lakóhelyemen is megtapasztalhattam - a legjobban magyarkodó, templomi ájtatosságot produkáló ügynök-párttagok lehetetlenítik el a valódi rendszerváltoztató folyamatokat.

2006. október 26.

(Bóna Mária Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átmentett légió
  2007-05-10 15:17:41, csütörtök
 
  Átmentett légió
2007-05-10 00:21:25 elnök


Az 1956-os forradalomban feloszlatott államvédelmi szervek romjain, ötven éve szerveződött újjá a megtorlások irányításában főszerepet játszó politikai rendőrség. Írásunk az ÁVH utódjának - a BM III. Főcsoportfőnökség elődjének -, a korai Kádár-korszak állambiztonsági szervének állományát mutatja be.

1956-ban a forradalom átmeneti győzelmével teljesült a felkelők egyik követelése, az Államvédelmi Hatóság feloszlatása.

A szervezet felbomlása azonban korántsem egységesen történt.
Egyes csoportoknál az elbizonytalanodás már 1956 nyarán elkezdődött, amikor a szovjet kommunista párt XX. kongresszusa után felgyorsult a korábbi ÁVH-s "törvénysértések" felülvizsgálata.

A zavart csak növelték a belügy október 23-tól kiadott, értelmetlen, ellentmondó parancsai. Nagy Imre október 28-i - a szovjet csapatok kivonulását és az ÁVH feloszlatását is tartalmazó - bejelentése után pedig néhol eluralkodott a káosz. Más szervezeti egységekben a tervszerű, céltudatos munkát a lehetőségek határáig folytatták.



BOMLÁS ÉS ÚJRAKEZDÉS

A forradalom napjaiban szerzett tapasztalatok vízválasztónak bizonyultak az államvédelmisek sorsában is. Ezek az élmények meghatározták a későbbi újrakezdés módjait, az állomány mentalitását, módszereit.

Az új rezsim megerősítéséért folytatott harc pedig a kezdeti nehézségek után elvezetett az újjászervezett kommunista párt (MSZMP) és az egykori ÁVH-sok egymásra találásához. Az 56 októberében végzett tevékenység alapján az egykori ÁVH-sok négy csoportba sorolhatók. Közel ezren külföldre menekültek.

A legfelső vezetés tagjai Moszkváig repültek, a többség a környező országokba távozott.

Az állomány jelentős része illegalitásba vonult, titkos objektumokban vagy rokonoknál, ismerősöknél igyekezett átvészelni a forradalmat.

Néhányan lebuktak, és egy-két napot fogságban töltöttek, majd november 4-én sértetlenül szabadultak.

Fegyveres akciókban főként a karhatalmi alakulatok tagjai vettek részt. Így a harcok körülbelül százfőnyi "ÁVH-s" áldozata elsősorban az ő körükből került ki.


A titkos, operatív munkával foglalkozó központi állomány nagy része azonban folytatta tevékenységét.


Az újjászerveződő kisgazdapárt üléseiről például még október 28-án is érkeztek ügynöki jelentések. A többség csupán a feloszlató rendelkezés után két nappal, október 30-a körül hagyta el szolgálati helyét, és rendezetten vonult el a főváros környéki szovjet katonai bázisokra, illetve táborokba.

Többségük november 4-e után a szovjet csapatokkal érkezett vissza Budapestre, közülük kerültek ki az újjászülető politikai rendőrség vezetői. Az újjászervezés nem ment egyszerűen, ugyanis a szovjet segítséggel és önerőből működni kezdő államvédelmisek kezdetben nem illettek bele a politikai rendszerbe.

Az ÁVH október 28-i feloszlatásában részes volt az új vezetés két meghatározó alakja, Kádár János és Münnich Ferenc is. Ráadásul november 4-e után Kádár kétfrontos harccal próbálkozott a "rákosisták" és az "ellenforradalmárok" ellen.
Ennek megfelelően november 7-én Münnich Ferenc a fegyveres erők minisztereként a vidéki államvédelmi szervek újjáélesztését megtiltó rendeletet adott ki.


A volt ávósok megítélésében november közepén állt be változás, miután Kádár belátta, hogy nincs ereje a kétfrontos harchoz, ezért utat nyitott a rákosisták második vonalának. Célja a párt hatalmának megerősítése volt. Ezért az 1948-ban (belügyminiszterként) általa létrehozott ÁVH tagjait, egyszersmind az egykor őt és társait is letartóztató államvédelmiseket igyekezett szigorú kontroll alatt tartani.

1956. november 27-én a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány elnökhelyettesének és a legfőbb ügyésznek közös rendelete jelentette be az államvédelem munkatársainak felülvizsgálatát. Eszerint a megszüntetett államvédelmi szervek beosztottait a Belügyminisztérium állományából december 1-jéig el kellett bocsátani, és valamennyiüket felülvizsgálat alá kellett vonni, nem részesek-e korábbi "törvénysértésekben".

Mindebből semmi sem valósult meg. A rendeletet rögtön visszavonták, a forradalom megtorlásához ugyanis nélkülözhetetlenek voltak a tapasztalt biztonsági erők. 1957. január 8-ig 4986 volt ÁVH-s ügyét vizsgálták felül, mindössze 11 főt nem igazoltak, de néhányan közülük is rövid időn belül munkába álltak. Tömeges elbocsátásról (Moldova György regényének terminológiájával "elbocsátott légióról") tehát szó sem volt.

A megtorlás beindulásától 1957 augusztusáig is csupán 102 főt távolítottak el a politikai nyomozó szervektől, azaz az új belügyi szervek az egykori ávósok 98 százalékát átvették.


A sajátos kádári megoldás "a megszüntetve megőrzés" lett.


A vizsgálatok szerepe az volt, hogy tudatosítsa az egykori ÁVH-s állományban: hatalma nem saját erejéből ered, a forradalom leverésében és az új rendszer kialakításában az MSZMP-t illeti a vezető szerep.

A sztálinista-rákosista restaurációtól való félelem, a pénz- és káderhiány, illetve a nyílt fegyveres fellépés igénye együttesen indokolhatta, hogy az új államvédelmi apparátust kezdetben kisebb létszámmal hozták létre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság keretében megszervezett politikai nyomozó főosztályon a korábbi ötezer helyett csak másfél ezer főnyi státust biztosítottak, s a létszámot csak márciusban emelték 4500-ra. A márciusi újrakezdésig tehát az ÁVH-sok zöme a karhatalmi alakulatokban vagy a megbízhatatlanságuk miatt leváltott rendőri vezetők pozícióiban vett részt az új rezsim megfélemlítő akcióiban.

A korai Kádár-korszak politikai rendőrségének felállítására a MÚK-mozgalom elhárítása és Biszku Béla belügyminiszterré történő kinevezése után, ötven éve került sor.



RÉGI-ÚJ KÁDEREK

A politikai nyomozó főosztály vezetői állományának alakulása jól érzékelteti az egykori államvédelmisek befolyását, a testületekben megfigyelhető folytonosságot. Az újjászervezést Mátyás László ezredes kezdte, de őt "erélytelensége" miatt leváltották.

1957 februárjában utódjának Horváth Gyulát nevezték ki. Életútja hasonlított Mátyáséhoz, hiszen koncepciós ügyben elítélték, és 1951 és 1954 között ő is börtönbüntetést szenvedett. Posztján azonban ő sem maradhatott sokáig. A vezetők helyét Biszku Béla belügyminiszter 1957. május 3-i parancsa véglegesítette (lásd a táblázatot).

Az 1957-ben kinevezett tizenöt vezető közül csak ketten, Hazai Jenő és Hollós Ervin nem tevékenykedtek az állambiztonság területén. Őket a párt az ifjúsági munkáról küldte a két kulcsfontosságú osztály élére.

A májusban véglegesítettek között megtalálhatók voltak azok, akiket illegális kommunista tevékenységük (Móró, Kucsera, Dáni, Ács), illetve származásuk miatt (Rajnai, Kunos, Hidegkuti), vagy mindkét okból (Hazai, Hollós) üldöztek 1939 után.

Többen a munkaszolgálaton kívül megjárták a Horthy-korszak börtöneit is, így áldozatként tapasztalatokat szerezhettek a korabeli államvédelmi módszerekről (Hazai, Hollós, Móró és Kucsera).

Ketten szovjet hadifogságból tértek haza (Dáni, Markó), néhányan pedig az 1945 előtti előélettel nem rendelkező, a testülethez került "munkásszármazású", illetve a "népi" kádereket képviselték (Selmeczi, Szalma, Dobróka).

Miközben az 1957-es 15 vezetőből 11 személy életútja megfelel a korábbi sémának, a később kinevezettek kevésbé maradtak meg az alacsony presztízsű állambiztonsági munkánál.

Pártkarrierjüket folytatták (Korom Mihály, Tömpe András), elbocsátásuk után gazdasági vezetők lettek (Jámbor József, Mérő Károly) vagy diplomáciai szolgálatba kerültek (Vértes János).


A korszak osztályvezetői közül sokan kirívóan nagy felelősséget viseltek az ötvenes évek törvénytelenségeiért (Ács, Kucsera, Rajnai, Selmeczi, Szalma).

Ugyanakkor egyetlen személyről sem mondható el, hogy a Rákosi-rendszerben maga is törvénysértések áldozata lett volna.

Tehát az osztályvezetők döntő többsége a legortodoxabb sztálinisták közül került ki.

A vezetők személyi jellemzői erősen hasonlítottak az állomány egészének mutatóihoz.


A statisztikák szerint az állomány közel 90 százaléka munkás- vagy parasztszármazású volt, a nyomozótiszteknek pedig 98 százaléka volt párttag.

Az 1957-ben kinevezett 247 vezető között csupán három diplomást és 48 érettségizettet lehetett találni, az összállomány 63 százaléka pedig csak négy-nyolc osztályt végzett.

Nem volt tehát egyedülálló Galambos József panasza 1958-ban: "Az alacsony politikai és kulturális színvonal miatt nagy nehézséget jelentett általában a magasabban kvalifikált ügynökök vezetése. Az operatív tisztek nemegyszer tárgyalóképtelennek bizonyultak, ha az ügynök szakmai problémákat vetett fel, és nemegyszer okozott zavart az is, hogy politikai vagy kulturális témák merültek fel az ügynökkel folytatott beszélgetés során."


Az állambiztonsági tisztek műveltsége még a korszak végére is sok kívánnivalót hagyott maga után. Az idegennyelv-tudás különösen problematikusnak bizonyult. 1963. március 28-án figyelmeztetni kellett a III. főcsoportfőnökség érintettjeit, hogy a nemzetközi kapcsolattartás területén tűrhetetlen hanyagságok észlelhetőek, a külföldi leveleket nem vagy éven túli határidőkkel válaszolják meg.


Az iskolai végzettséget más oktatási forma sem pótolta. 1957-ban az állomány háromnegyede nem végzett pártiskolát, szakiskolai képzésben pedig a vezetők fele és az összállomány 60 százaléka nem részesült.

A vezetők és tisztek közül ezer fő végzett fél- vagy egyéves iskolát, többnyire az 1950-től megszervezett, a szovjet Cseka megalapítójáról, Dzerzsinszkijről elnevezett iskolában.



VÁLTOZATLAN MÓDSZEREK

A fiatal, alacsony iskolázottságú, az ötvenes évek elején munkáskáderekből toborzott és egykori ÁVH-s parancsnokok által vezetett politikai nyomozó osztályokon a legrosszabb módszerek éledtek újjá.

A párthatározatokban, BM-parancsokban és utasításokban megfogalmazódó új irányelvek: a "szocialista törvényesség", a differenciált politikai munka csak lassan valósult meg.
A megyei főkapitányságok 1957-es ellenőrzése során "szinte mindenütt felvetődött a verések problémája. Előfordult, hogy nemcsak a gyanúsítottakat bántalmazzák, hanem gyakran az utcai igazoltatáskor vagy más alkalommal, okkalok nélkül bántalmaznak. (...) A vezetők általában egyetértenek a verésekkel, azt képzelve, hogy azzal a rendőrség tekintélyét visszaszerzik".

Korom Mihálynak (későbbi igazságügy-miniszter, KB-titkár) még 1959-ben is szóvá kellett tennie a megyei szerveknél előforduló bántalmazásokat.
Az országos értekezleten burkoltan fogalmazva üzent munkatársainak: "Azt hiszem, mindannyian egyetértünk, hogy ezek a vizsgálók gyengeségét mutatják... nem kell sokat beszélnem ebben a teremben, mit jelent valakit veréssel beismerő vallomásra bírni."

A korabeli és későbbi pártdokumentumok alapján igazolható továbbá, hogy a Politikai Nyomozó Főosztályt is behálózta a korrupció, a vezetők súlyos fegyelmi problémákkal küzdöttek. 1945/46-hoz hasonlóan a zavaros közállapotokat a második "ÁVH-s" nemzedék is kihasználta anyagi bázisának megteremtéséhez.

A forradalom napjaiban a konspirált lakásokról berendezési tárgyak eltűntetése vagy a nemzetközi csempészhálózatba történő bekapcsolódás csupán kisebb jelentőségű ügyeknek tekinthetők.

A közlekedéselhárítás osztály beindítását egy kisebb maffia megszervezésével kezdték. Az 5-10 százalékos jutalékkal dolgozó "osztályidegen" nepper kivándorolni szándékozóktól az útlevélért cserébe 200 ezer forintot, három villát, nyolc lakást, két autót, négy szobabútort kötöttek le a BM részére.
A bevételből a vezetők és az állomány is részesült.
Botrány akkor robbant ki, amikor vita támadt a bevételek elosztása körül.
Az antiszemita megjegyzéseket sem nélkülöző, a felső vezetésig érő korrupciós ügy éles fényt vetett az állomány erkölcsi állapotára.

A levélellenőrzési osztály munkájában a pénzszerzés más módja érvényesült. Ennek mértékét jelzi, hogy 1960-ban, az alig három éve kinevezett Hidegkuti Károlyt fegyelmi úton váltották le, miután a vizsgálat megállapította: "Több bűncselekményt követett el.
Nem tett intézkedéseket a levélellenőrzés során elkobzásra kerülő értékek megbízható kezelésére és továbbítására, sőt az elkobzott értékekből beosztottait megajándékozta, s eltűrte, hogy egyesek az elkobzott értékekből másokat megajándékozzanak. ...nem tudja kimutatni, hogy továbbküldték-e az 1959. évben elkobzott 210 640 Ft-ot, 4686 USA dollárt, 13 605 osztrák schillinget, 580 belga frankot, 437 svájci frankot stb. (...)
Figyelembe véve az osztály munkájának titkos jellegét, ügyét vádhatóságnak nem javasoljuk átadni." Kisebb-nagyobb fegyelmi problémák majd minden osztályon előfordultak.
Az illetékes pártszervek több éven keresztül folytattak kampányokat az italozás és az "erkölcstelen életmód" ellen.

Az 1956-os megrázkódtatás után az államvédelmi szervek állománya tehát visszatért korábbi munkakörébe.

A kádári vezetés szigorú pártkontroll mellett, az ÁVH ötvenes években szocializálódott állományát használta fel a megtorlás és pártállami restauráció feladatainak végrehajtására.


Az állambiztonsági szervek a BM II. Főosztályának keretében, 98 százalékban változatlan állománnyal működtek tovább.

Bár a kádári történetírás igyekezett úgy tenni, mintha 1956, illetve a konszolidációt jelentő 1962 cezúrát jelentene a BM történetében, erről szó sem volt.

A korábbi "törvénysértések" elkövetőit továbbra is politikai szempontok alapján, és a szükség szerint szelektálva, eltérő időben vonták felelősségre vagy tértek napirendre ügyük felett.

Az egyes karrierek vizsgálatával pedig nemcsak az állapítható meg, hogy a politikai rendőrség vezetése zömmel volt ÁVH-sok kezében maradt, hanem az is, hogy a III. Főcsoportfőnökség vezetése 1989-ig döntően olyan személyekből állt, akik karrierjüket az ÁVH-nál kezdték.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na, de alpolgármester úr!?!
  2007-05-10 15:03:08, csütörtök
 
  Na, de alpolgármetser úr !?!
2007-05-10 00:50:31 elnök
Vajon meggyullad-e az alpolgármester úr nyakkendője? Vagy itt más készükődik....? :)) A képen Komoróczi László alpolgármester és Kristyánné Aknai Erzsébet önkormányzati képviselő tüntet a kirekesztés ellen...

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NH főig. támogatta a csaló ...
  2007-05-10 14:57:12, csütörtök
 
  A Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója támogatta a csaló alapítványt
2007-05-10 00:05:14 elnök


A két hete dagadó Egymásért-botrány egyre nyilvánvalóbbá teszi, hogy nem túlzás cégként kezelni a hazai titkosszolgálati szerveket.

A Heti Válasz kiderítette: a Nemzetbiztonsági Hivatal alapító főigazgatója, illetve az Apró-Gyurcsány érdekeltségeknél segédkező hitvese pénzzel is támogatta az áfacsaláson kapott alapítványt. Egymásért Egy-másért Egészséges és Művelt Emberekért Kiemelkedően Közhasznú Nemzetközi Alapítvány; hiába e túlcsorduló gondoskodást sejtető elnevezés, nincs kizárva, hogy a szervezet ügye a 2006-2010-es ciklus Kulcsár-botrányaként köszön majd vissza a krónikákból.

Merthogy itt is gazdasági bűncselekmény-sorozatról lehet szó - igaz, nem sikkasztásról, csak "egyszerű" csempészetről és importáfacsalásról. Miként látni fogjuk, ebben a történetben szintén vannak nagykutyák, ám a balhét - legalábbis a lapzártánkig érvényes forgatókönyv szerint - néhány strómangyanús figura, köztük a Mehmet Károly hazahozatalát forszírozó Földesi-Szabó László viheti el. (Háttérbeszélgetéseink során úgy tapasztaltuk, a nagypolitika máris gyártja a forgatókönyveket arra az esetre, ha a kulcsszereplő netán "énekelni" kezd a kapcsolatrendszeréről.) S nem mellékesen: a Kulcsár-ügyhöz hasonlóan itt is előkerült egy-egy fényképköteg.

Az utókornak megörökített "céges" összetartásokon Földesi-Szabó - az őt lefülelő vám- és pénzügyőrségen kívül - majd minden rendvédelmi szerv vezetőjével fotózkodott: Galambos Lajossal, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatójával, Béndek József országos határőrparancsnokkal, Bene László - szintén országos - rendőrfőkapitánnyal (de Petrétei József igazságügyi miniszter is vállalt vele egy közös fellépést). APROPÓ APRÓ Az Egymásért-nyomozás eddigi mérlege: Földesi-Szabó és a Herba-cégcsoporthoz tartozó társutasok azt a látszatot keltették a vámhatóság előtt, hogy a Távol-Keletről behozott élelmiszercsomagjaikat - karitatív célból - átengedték a fenti, hosszú nevű alapítványnak (így vám- és áfamentesen kezelhették a szállítmányt).

Az árukat azonban az alapítvány nem vette át, hanem a Tesco-, Auchan-, Interspar-közértek polcaira irányíttatta. A múlt hétig Földesi- Szabóval együtt hét személyt vettek őrizetbe - 1,22 milliárd forint értékű vám- és áfacsalás gyanújával.

A napi híradásokból ugyan kiderült, hogy az Egymásért-kuratóriumban egykori és jelenlegi NBH-alkalmazottak is feltűnnek (Simon Ibolya és Gyarmati György személyében), az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ők mindössze egy éve csatlakoztak a Herbával 2004 óta összedolgozó alapítványhoz.

Nem úgy Nagy Lajos, az NBH rendszerváltáskori főigazgatója, aki a kezdet kezdetétől (2006-os elhunytáig) részt vett az alapítványi kezelő szerv munkájában. Sőt, miként a Heti Válasz a rendelkezésére álló Egymásért-papírokból kikutatta, Nagy Lajos és hitvese - két családi cégen keresztül - az alapítvány anyagi támogatásából is kivette a részét.

Akár olcsó hatásvadászatnak is tűnhet, ha e helyütt felemlegetjük: NBH-s karrierje után Nagy közös biztonságvédelmi részvénytársaságot alapított Gyurcsány Ferenc mostani anyósával, Apró Piroskával (lásd alábbi táblázatunkat). Ám figyelemre méltó: az inkriminált S-Komplex Rt.-ben az Egymásért Egy-másért Alapítvány eddig néven nem nevezett negyedik kurátorát, Nagy Sándort is tulajdonos-igazgatósági tagként jegyezték.

S ami talán ennél is megkapóbb: az alapítványi akciók idején az NBH-exfőigazgató Nagy Lajos felesége, Svoboda Petra épp Apró Piroska személyi titkáraként segédkezett, amit az Apró-Gyurcsány érdekeltségek (Altus Zrt., Raendo Kft.) cégbírósági dokumentumai is bizonyítanak; ezeken tanúként szerepel Nagyné neve, de Svoboda Petra már 2002-2003-ban is Apró mellett dolgozott a Budapest Airport elnökségén.

HERBA ÉS TÁRSAI Az imént már említettük, Nagy Lajos és neje két családi céggel is feliratkozott az Egymásért támogatói listájára (a Herba csoport és mások mellé).

A B. S. Tanácsadó Kft. - melyben a Martonyi János "informátori" múltjával nemrég előálló Kende Péter is tulajdonostárs volt - egy vidéki településnek nyújtott készpénzadományt.
Az Absztrakt Tanácsadó Bt. viszont a Császár Józsefné fémjelezte Nemzedékek Biztonságáért Alapítványt finanszírozta meg 2 millió forinttal az Egymásért-hálózaton keresztül; a politikai körökben csak Jolikaként emlegetett Császárné 1999-ig a Belügyminisztérium nagy hatalmú személyzeti főnöke volt, azóta leginkább rendőrárvák és -nyugdíjasok jótevőjeként véteti észre magát (Heti Válasz, 2005. január 13.).

Az Egymásért Egy-másért Alapítvány más forrásból is gondoskodott a "nemzedékek biztonságáról"; Földesi-Szabó László idén március 9-én, azaz egy hónappal a csempészbotrány kirobbanása előtt még 3,5 milliós készpénztámogatásban részesítette Császárnééket.

Földesi-Szabó hasonlóan jó ütemérzékkel - 2007. február 23-án - kötött 6 millió forintos megállapodást Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő kancelláriaminiszter István nevű testvérével, a BM Központi Kórház nevében eljáró főorvos-igazgatóval. S mint ismert, a másik Szilvásy testvért, Pétert eközben grafológus szakértőként foglalkoztatta az Egymásért-stáb.


Mindezek alapján kijelenthető, hogy a most áfacsaláson kapott alapítvány 2004-től a kormányelitig érő kapcsolatrendszert épített - ami az Apró-Gyurcsány-körbe bejáratos Nagy Lajos leigazolásával kezdődött és a Szilvásy fivérek, valamint régi belügyesek és nemzetbiztonságiak "megszelídítésével" végződött.


Nyitott kérdés persze még eztán is adódik.

Például: miként lehetséges, hogy a miniszterelnöki bizalmasok, rutinos titkosszolgák és belügyesek nem tudtak arról, amit az Index internetes portál napok alatt kiderített, vagyis hogy az alapítvánnyal szimbiózisban működő Herba-csoport vezetői ellen 2003 óta eljárás folyik, mert hajléktalanok nevére íratott cégeket használtak élelmiszerügyi tranzakcióikhoz? (Ráadásul a Földesi-Szabóék számára végzetesnek bizonyuló vámszervi vizsgálat is már fél éve, azaz 2006 szeptembere óta folyt, amikor az alapítványnak sikerült behálóznia a Szilvásy István-féle BM kórházat.)

ALAPÍTVÁNY, ÜZLET, PÁRT S ha már a bűnügyi vonalnál járunk, íme egy további adalék. Úgy hírlik, az Egymásért Egy-másért Alapítvány ötletgazdája valójában nem Földesi-Szabó László volt - ezért jellemeztük őt korábban strómangyanús figuraként -, hanem Jakubinyi Róbert. Róla annyit tud a rendőrség, hogy a 90-es évek elején hamis váltókkal több százmillió forintot csalt ki a Merkantil Banktól, és éppen az akkortájt még az ORFK szervezett bűnözés elleni egységénél foglalkoztatott Földesi-Szabó csoportja nyomozgatott ellene.

Ám Jakubinyi nem vonult börtönbe, hisz egyéni kegyelmet kapott Göncz Árpád köztársasági elnöktől - a miértre lapzártánkig nem felelt az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium.


Forrásaink mindenesetre egybehangzóan "vádalkuszerűséget" emlegetnek Jakubinyivel kapcsolatban.

Ami tény:
- az Egymásért első kuratóriumában Jakubinyi már együtt ült a volt NBH-s Nagy Lajossal és az exrendőr Földesi-Szabóval, mi több, az alapítvány személyi döntéseit mindvégig fia, Jakubinyi Roland hozta meg. (Az alapítványi kezelőszervben az idők során feltűnt még a Story Tv születésénél is bábáskodó Pákozdi Sándor, továbbá egy Song Wu Qiang nevű kínai férfi, aki személyes adatai alapján nem lehet más, mint a budapesti Asia Center megálmodója. Igaz, a kuratóriumi papírokon Song szignói oly mértékben elütnek egymástól, hogy Szilvásy Péter grafológus szakvéleménye nélkül is megkockáztatjuk: egy kéztől aligha származhatnak.)

Napokkal az Egymásért 2004. szeptemberi nyilvántartásba vétele után Földesi-Szabó megegyezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Barabás polgármesterével: átvállalja a község étkeztetését. Ennek nyomán az alapítványt néhány héten belül kiemelkedően közhasznú szervezetté sorolta át a bíróság - ám ha igaz a vámnyomozók gyanúja, a karitatív buzgalom csak a csempésztevékenység elfedését szolgálta. "Járják a térséget a vállalkozók, nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ne fogadjuk el egyikük-másikuk segítségét" - magyarázza az alapítvánnyal kötött stratégiai szövetségét Daróczy Pál.

Barabás első embere csak felsőfokban hajlandó beszélni Földesi-Szabóról, aki Magyarok Egymásért Szövetsége néven még megyei pártot is alapított a 2006-os választásokra, a polgármestert pedig felkérte a vásárosnamény-barabási körzet jelöltjének.

Az eredmény: 2,97 százalék, tehát bukás. Amikor az Egymásért holding, azon belül is a párt mai állapota felől kezdünk érdeklődni Daróczynál, csak annyit mond: "nem fizettem a tagdíjat, úgyhogy kizártak".

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bejelentette lemondását a brit
  2007-05-10 14:14:15, csütörtök
 
  InfoRádió RENDKÍVÜLI HÍRADÁS

Bejelentette lemondását a brit miniszterelnök

A brit miniszterelnök egyéni választókörzetében hivatalosan is bejelentette:
június 27-én távozik az általa 13 éve vezetett Munkáspárt élérol, és így a
tíz éve betöltött miniszterelnöki posztról.

Teljes cikk: http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-121160
Ezt a levelet az InfoRádió RENDKÍVÜLI HÍRADÁS szolgáltatása küldte Önnek
saját kérésére.
Leiratkozás: http://inforadio.hu/hirlevel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
XVI. Benedek pápa: ...
  2007-05-10 14:12:32, csütörtök
 
  XVI Benedek pápa: kiátkozandók az abortuszt támogató politikusok
2007-05-10.

XVI. Benedek pápa támogatja azoknak a politikusoknak az egyházi
kiközösítését, akik a közelmúltban a muvi terhesség-megszakítás mellett
szavaztak Mexikóvárosban.

A katolikus egyház tanítása szerint automatikus kiközösítés (régebbi
elnevezéssel kiátkozás) jut osztályrészül mindazoknak, akik elhajtják
magzatukat.

Egyházi illetékesek néhány napja indítványozták: átkozzák ki a mexikóvárosi
közgyulés azon politikusait is, akik április végén megszavazták az
abortuszt, hogy a nok megszakíttathassák terhességüket az elso 12 hétben
akkor is, ha az anya egészsége nem forog veszélyben.

A katolikus egyház illetékesei közölték: az abortuszmutéteket elvégzo
orvosokat és az azokban segédkezo ápolókat is kiközösítéssel fogják sújtani.

"Nincs ebben semmi új, ez normális, nincs szó önkényességrol. Így
rendelkeznek az egyház tantételei" - mondta a kiközösítések kiterjesztésérol
XVI. Benedek újságíróknak a Brazíliába tartó pápai repülogép fedélzetén.

A katolikus egyházfo sajtótájékoztatóján kitért többek között arra is,
mennyire aggasztja a Vatikánt az a tény, hogy Latin-Amerikában a római
katolikus hívok tömegesen térnek át az evangélikus hitre.

mti nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keresztszülők, kedves érdeklőd
  2007-05-10 14:11:04, csütörtök
 
  Keresztszülők, kedves érdeklődők!

Szeretettel várjuk Önöket a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért
Egyesület májusi klubdélutánjára!

A délután folyamán szeretnénk ízelítőt adni Ferkó Zoltán kerékpáros
zarándoklatából:
- személyes élménybeszámolókat hallhatunk a kísérőktől
- Polgár Ferenc levetít nekünk két, 20 perces videófilmet: egyiket az
április 22-i ünnepségről és indulásról, másikat pedig a győri szakaszról

Zoliék éppen szombaton jönnek el Rómából, reméljük, be tudunk számolni már a
vatikáni fogadtatásról is. A zarándoklatról minden nap friss híreket,
beszámolókat olvashatnak a blogon: http://www.zarandoklat.blogol.hu/ és a
honlapunkon is: http://www.keresztszulok.hu/zarandoklat/kerekparos.htm

Emellett természetesen beszélgetni fogunk más, aktuális témákról is, mint
például a lábnyiki Gyermekek Háza avatásáról, vagy az alakuló
falu-klubokról. Erről részleteket itt találhatnak:
http://www.keresztszulok.hu/faluklub/faluklubok.htm

Helyszín: Háló Központ, V. ker. Ferenciek tere 7-8. III. lph. II. em. 9.
(Kárpátia Udvar)
Időpont: május 12. szombat 14-16h

Egyúttal szeretném figyelmükbe ajánlani, hogy a Kossuth Rádió Vasárnapi
Újság c. műsorában minden vasárnap reggel 8 óra után összeállítást
hallhatnak a zarándoklat legfrissebb híreiből.

Üdvözlettel,


Hegedüs Dóra
elnök
Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület

+36/ 20/ 966-1636
www.keresztszulok.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hátha valaki nem tudja....
  2007-05-10 14:09:40, csütörtök
 
  Hátha valaki nem tudja ...



Május 10-e van. Hatvanhét évvel ezelott, 1940. május 10-én a német csapatok,
megkerülve a francia védelmi vonalakat, a Benelux államokon keresztül
megtámadják Franciaországot, s június 14-én bevonulnak Párizsba. Ezzel az
egy évvel korábban kirobbant háború világháborúvá, II. világháborúvá
terebélyesedett ki.



Hitler, akit a franciák nagy ellenszenvvel fogadtak, gesztust tett a francia
nép felé: Bécsbol, a Kapucinusok kriptájából Párizsba vitette Napóleon fiát,
a Reichstadt-i herceget, a Sasfiókot, aki ugyan soha nem került trónra, de
akinek trónra való jogosultságát (II. Napóleonként) III. Napóleon a harmadik
sorszám felvételével deklarálta (Ahogy az 1815-ban a restaurációval trónra
lépo XVIII. Lajos is a kivégzett Dauphinnak tartotta fenn a XVII. számot).
Párizsba vitette, s a pontosan száz évvel korábban Lajos Fülöp király
parancsára a Belle Puelle francia fregatt fedélzetén Szent Ilonáról
hazahozatott apja mellé helyeztette az Invalidusok dómjában.



Figyelemre méltó, hogy Hitler szinte valamennyi rendelkezését késobb
visszavonták, kivéve ezt, illetve még kettot: a jobboldali közlekedésre való
áttérést, és a gót írás elhagyását.




Dobai Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virágot osztott az óvodáknak..
  2007-05-10 13:45:56, csütörtök
 
  Virágot osztott az óvódáknak a Fidesz
2007-05-09 14:47:18 elnök

Földesi Gyula és a Fideszes önkormányzati képviselők saját képviselői keretük terhére 700 növényt osztott szét a kerületi óvodáknak.

A kerületünkben található 17 óvoda mindegyike 2 láda növényt kapott.
Olyan egynyári növényeket ajánlottak fel a képviselők melyek megfelelő gondoskodás mellet egész nyáron, sőt még kora ősszel is díszítik különböző virágszínekkel az óvodák udvarait/ lásd a fotón/.

Ez a kezdeményezés nem egyszeri alkalom volt! Jövőre már meg is rendeltek 2500 növényt kerületi óvodáknak. Sajnos az Önkormányzat költségvetésében nem jut plusz pénz az óvodák ilyen jellegű támogatására.

Földesi Gyula a Fidesz választókerületi elnöke lapunknak elmondta hogy, ezzel a lépéssel is szerettek volna hozzájárulni, a MADARAK Fák napi Környezetszépítő versenyhez. Ráadásul ebben a korban lehet a legkönnyebben megtanítani és megszerettetni a növényeket magát a környezetvédelmet.

Az idei évben először a Fidesz javasolni fogja, hogy ezen a versenyen az óvodák egységesen kaphassanak pénzjutalmat.
" Nem lenne tisztességes, ha a 17 óvoda közül csak az első három részesülne jutalomban. Hiszen a szülők pedagógusok önzetlen munkájáról és a 3 - 6 éves gyermekek vidám lelkesedéséről van szó."

Úgy tudjuk hogy az óvónők egyöntetűen támogatták ezt a javaslatot. 2007. május 9.én fog dönteni a bizottság. Reméljük ők is egyetértenek a javaslattal, mert itt gyerekekről van szó nem politikáról...

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Olvasott-e Hitler
  2007-05-10 13:12:51, csütörtök
 
  Bayer Zsolt: Olvasott-e Hitler Marxot?
2007. május 9. 12:03


MNO
Bayer Zsolt: Moldova sem zavar már sok vizet, mindössze remekül szimbolizálja, hol tartunk tizenhét év küszködés után. Ellenben az mégiscsak fontos kérdés lenne, hogy akkor hogyan állunk ezekkel a különféle szocializmusokkal.
Ilyenkor, ,,antifasiszta" felvonulások idején, amikor maga a miniszterelnök fog beszédet mondani, egyáltalán nem érdektelen, ha megvizsgáljuk, mi is az a marxizmus.

Már csak azért gondolom, mert ott, ezen az ,,antifasiszta" felvonuláson sok lesz ám a marxista. Ezért nem árt, ha felteszünk néhány alapkérdést. Például azt: vajon van-e különbség aközött, hogy valakit faji alapon vagy osztályalapon taszítanak ki a társadalomból?

Érdekli-e az áldozatot, hogy azért ölik meg, mert zsidó, vagy azért, mert kulák?

Van-e valami alapvető különbség a nácizmus hatmillió zsidó áldozata és a kommunizmus százmillió áldozata között?

S az egyik legfontosabb kérdés: mentes-e a marxizmus a fajelmélettől? Az antiszemitizmustól?

Vagy még egyszerűbben: olvasott-e Hitler Marxot, s ha igen, kapott-e Marxtól muníciót?

Nos, a tisztánlátás érdekében az alábbiakban a marxizmus két alapító atyjától, Karl Marxtól és Friedrich Engelstől olvashatnak idézeteket.

Tőlük, illetve az általuk szerkesztett Új Rajnai Újság (Neue Rheinische Zeitung) egyéb alkotóitól.

Aztán döntsék el maguk, mi a válasz a kérdésekre! S természetesen ajánljuk ezt a kis szöveggyűjteményt elsősorban a felvonuló ,,antifasisztáknak". Csak hogy tudják, mi ellen is vonultak utcára...

(Magyar Nemzet, 2007. május 9.)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2007.04 2007. Május 2007.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 157
  • e Hét: 780
  • e Hónap: 3906
  • e Év: 35636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.