Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Az Index.hu hiteltelenné vált
  2007-05-11 13:07:20, péntek
 
  A hír szent, a vélemény szabad - de nem az Index.hu-nak!
Az Index.hu hiteltelenné vált
Íme a bizonyíték a hamisításra. Az Index tagad.


Az Index tagad. A szerkesztőség mint a rajtakapott gyerek felháborodik, és nem jön el a Hír Tv meghívására. Még csak meg sem akarják Indexék magyarázni. Nincs is mit. Csalnak, hazudnak. Undorító! Történt, hogy a Hír Tv operatőre PRESS feliratú kabátban ment az ántifasiszta felvonulásra dolgozni, nehogy október 23-i mintára őt is jól összeverjék a rendőrök. Az index lefényképezte az operatőrt, majd a kabátjáról a PRE feliratot kiretusálták (a képen egyértelműen látható, szemmel láthatóan a Photoshop stamp effektjét használták), és szépen alkottak egy náci SS feliratú kabátot, és operatőrt.

(Fotók a http://furaila.xfree.hu/68484 albumában láthatók.)

Remek munka volt fiúk!

Ezeknek semmi se' szent!

Skodacsek András, Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mi felelősségünk!
  2007-05-11 13:03:38, péntek
 
  Tisztelt Címzettek!
Kedves Barátaim!

Tüntetés, demonstráció! Vagy mindent elfogadunk és beletörődünk? A mi felelősségünk!

Az Ön / TE FELELŐSSÉGED!!! Ne hárítsd a politikusokra!

Rendezvény célja: "Kiállás az Egészségünkért az Igaz Országért"

Országosan összehangolt, vélemény nyilvánító tüntetés az egészségügyi dolgozók elbocsátása ellen, valamint a társadalmi szolidaritás alapján, az egy biztosítós, biztosítási rendszer mellett. Békés, törvényben biztosított módon.

Helyi aktualitás az Erzsébet kórház strog 22%-os (45 ágyról 35 ágyra) és pszichiátriai 36%-os (44 ágyról 28 ágyra) aktív ágy szám csökkentése, mely osztályok eddig is teljes kihasználtsággal folyatták gyógyító munkájukat. A jelentős ágy szám elvonás mellett növekedett az ellátandó feladat, a megszüntetett Kapuvári kórházban eddig kezelt betegek ellátási
kötelezettségével.

A rendezvény időpontja: 2007. május 19-i szombaton 8:45-től 12:00-ig

A rendezvény helyszíne:Sopron városba bevezető négy sávos út (Győri út) befelé vezető két sávjából a jobboldali szélső sáv, a forgalmat irányító fény jelző készüléktől a sáv végéig.

Kérem, kérlek felelősen cselekvően vegyen részt, az előkészítésben, a hírverésben (propagandában), és a tüntetésen!

Biztos részvételét ha lehet, kérem előre jelezni. Köszönettel.

"..mert vétkesek közt cinkos, aki néma" Babits (Jónás könyve)

A rendezvény szervezője:
Civilek a Nemzetért Mozgalom, Sopron
Gőbl György
tel: 06-99-789-139
06-20-23-73-222,
e-mail: goblgy@gmail.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiltakozzunk a hungarofóbia el
  2007-05-11 12:59:26, péntek
 
  Tiltakozzunk a hungarofóbia ellen!

A Jobbik Magyarország Mozgalom elítéli a napjainkban tapasztalható valós rasszizmust, a magyargyűlöletet. A balliberális kormánykoalíció hungarofób tevékenysége, a kormányzati eszközökkel megszervezett rasszizmus ellen kell ma az utcákon tiltakoznunk. A Jobbik ezért meghirdette a zéró toleranciát a magyarellenességgel szemben.

Részletek


--------------------------------------------------------------------------------



Kormánypárti politikusok érintettek a "kendermagos" tüntetésekben

A marihuána-fogyasztás büntethetősége ellen tüntet az ország 5 városában május 13-án, az SZDSZ által támogatott Kendermag Egyesület. Mivel a Gyurcsány-kabinet - érintettsége folytán - nem próbálja határozottan megakadályozni a szélsőséges szervezet tevékenységét, ezért a Jobbik a tüntetések helyszínein és időpontjában ellendemonstrációkat szervez.

Részletek


--------------------------------------------------------------------------------



A legkevesebb, hogy Gyurcsányt tojásokkal megdobálják a Jobbik elnöke szerint

A Jobbik elnöke szerint Gyurcsány Ferenc népnyúzó, népirtó politikát folytat. Vona Gábor, a szervezet elnöke a Magyar Televízó Nap-kelte című műsorában úgy fogalmazott: "a kormány a betegeknek és az időseknek azt üzeni az egészségügy átalakítása kapcsán, hogy haljatok meg. A fiatalok számára, akiknek ez a kormány nem tud alternatívát nyújtani, akiknek nincs jövőképük, azoknak nem segíteni kíván, hanem azt üzeni nekik, hogy el lehet menni ebből az országból. Ez számunkra magyarellenesség" - mondta.

Részletek


--------------------------------------------------------------------------------



Vona Gábor az MTV Napkeltében(2007.05.10.)

Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke volt az MTV Napkelte című műsorának vendége, ahol többek közt a baromfiuvarról és a reformer bőrbe bújt farkasról beszélt.

Videó megtekintése


--------------------------------------------------------------------------------



Önállóan indul a Jobbik a debreceni választáson

Vona Gábor, a Jobbik elnöke bemutatta a párt debreceni képviselőjelöltjét, Kulcsár Gábort. Szomorúnak és örömtelinek nevezte az elnök azt az eseményt, hogy Debrecen 4-es számú választói körzetében időközi választást kell tartani. Szomorú, mert egy tragikus gyilkosság miatt kell választást tartani. Mind az elnök úr, mind a képviselőjelölt úr mély együttérzését fejezte ki Balla Irma hozzátartozói, barátai felé a történtek miatt. Ugyanakkor abból a szempontból örömteli is az esemény, hogy a Jobbik önállóan állíthatott képviselőjelöltet a körzetben.

Részletek


--------------------------------------------------------------------------------



Bíber József Tibor az EchoTV-ben(2007.05.04.)

Bíber József Tibor a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke volt az EchoTV Éjjeli menedék című műsorának vendége 2007. május 4-én (pénteken). Videó megtekintése
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elutasították a Wass-per újra
  2007-05-11 12:54:47, péntek
 
  Elutasították a Wass-per újrafelvételét, a család fellebbez
[ 2007. május 10., 21:13 ] Erdely.ma

A kolozsvári bíróság elutasította a per-újrafelvételi kérelmet a Wass Albert-ügyben, jelentették be csütörtökön Kolozsváron nyilvános ítélethirdetésen. A határozat csütörtöktől számítva tíz napon belül megfellebbezhető.

A kolozsvári bíróság szóvivője, Petre Urs a Krónika érdeklődésére elmondta: az ítélet indoklása húsz napon belül készül el, de a fellebbezés ettől függetlenül a tíznapos határidő előtt benyújtható. "A kolozsvári táblabíróságtól kérni fogom a mostani ítélet hatályon kívül helyezését, valamint azt, hogy a perújrafelvételnek elvben helyt adva tegye lehetővé, hogy a régi és az új bizonyítékok elemzésével szülessen korrekt ítélet" - reagált az ítélet hírére a Krónikának Kincses Előd ügyvéd. A csütörtökön Magyarországon tartózkodó marosvásárhelyi jogi szakértő közölte: május 16-án tér haza, 17-én pedig postázza a táblabíróságnak a fellebbezést, amelyet már a per-újrafelvételi kérelem április 26-i, érdembeli letárgyalását követően - negatív döntés esetére - előkészített.

Tények és zavarok

Wass Albert fia, Czegei Wass András megbízásából Kincses Előd azt kívánja elérni: tárgyalják újra a kolozsvári népbíróság által 1946. március 13-án az 1946/1. számú iratcsomóban emberiség elleni bűntett vádjával távollétében halálra ítélt Wass Albert író perét. A korabeli vádak szerint Wass Albert és édesapja, Wass Endre bujtották fel Cege katonai parancsnokát, Pakucs hadnagyot négy vasasszentgotthárdi személy - Iosif Moldovan, Ioan Câţiu, valamint a zsidó származású Mihály Eszter és Mihály Rozália - kivégzésére. Ugyancsak Wass Albert utasította Csordás Gergely hadnagyot, az Omboztelkén beszállásolt honvédek vezetőjét tizenegy helyi román lakos agyonlövésére. Ezekhez az 1940. szeptember 23-i gyilkosságokhoz azonban Wass Albertnek semmi köze nem volt, érvelt Kincses Előd. Állítását a román honvédelmi, illetve a külügyi tárca levéltárából származó, eddig ismeretlen korabeli dokumentumokkal támasztotta alá. Az ügyészség képviselője szerint ezek azonban semmi újjal nem szolgálnak, a Wass-iratcsomóban található bizonyítékok elegendők az író bűnösségének igazolására. Kincses szerint viszont az új bizonyítékok indokolttá teszik a perújrafelvételt, mert azok 1946 márciusában nem álltak a kolozsvári népbíróság rendelkezésére.

A marosvásárhelyi ügyvéd szerint 1946-ban alig tizenhat nap alatt több helyszín több cselekményében vádolt 64 személy ügyében mondtak ki ítéletet, így aligha születhetett minden részletet mérlegelő korrekt ítélet. A Wass-pert kutató kolozsvári történész, Vekov Károly a tegnapi ítélet kapcsán a Krónikának elmondta: furcsa, hogy a kolozsvári bíróság még az író perének dátumát is elhibázza, a határozat szerint ugyanis Wass Albertet nem 1946-ban, hanem 1948. március 13-án ítélte halálra a népbíróság.

Hiányos iratcsomó

Kincses Előd szerint a korabeli dokumentumok egyike sem bizonyítja, hogy Wass Albert részt vett volna az 1940. szeptember 23-i, vasasszentgotthárdi és omboztelki kivégzések előkészítésében, illetve az ezekre való felbujtásban. "A román titkosszolgálat korabeli jelentései szerint csak az egyik Wass gróf utazott át Cegéről Vasasszentgotthárdra, ő pedig Wass Endre volt, Wass Albert édesapja. A dokumentumok szerint Wass Endre a gyilkosságok előtt egy nappal átkocsikázott Vasasszentgotthárdra, ahol a Schillig-kastélyban elszállásolt magyar tisztikar tagjaival találkozott, de ezek a források sem bizonyítják, hogy Wass Endrének köze lett volna a másnapi kivégzéshez" - részletezte Kincses Előd. Az ügyvéd szerint a dokumentumok egyikéből sem derül ki, hogy Wass Albert is Vasasszentgotthárdra vagy Omboztelkére ment volna, vagy köze lenne a kivégzésekhez, az azonban igen, hogy az omboztelki kivégzések felbujtója egy Körösi és egy Szokács nevű helyi civil lakos volt. "Az 1946. márciusi per során Körösit felmentették, helyette pedig a vádiratban eredetileg nem is szereplő Wass Albertet ítélték távollétében halálra" - magyarázta Kincses Előd.

Benkő Levente, Krónika
www.kronika.ro
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kéréseink Csaba testvér hívó
  2007-05-11 12:52:04, péntek
 
  Kéréseink a május 12-én Csobánkára önkéntes munkára érkezőkhöz

Kedves barátaink!

Köszönjük mindazoknak, akik Csaba testvér hívó szavára május 12-én önkéntes munkára csatlakoznak csapatunkhoz Csobánkán, hogy együtt, szövetségben építhessük fel az Élet Házát.

Hívjuk és várjuk szeretettel mindazokat is az elkövetkező szombatokon, akik most május 12-én nem tudnak velünk tartani, hogy kezünk munkájával közösen építsük Isten országát. Együtt imádkoznánk és dolgoznánk, az életért! (Kérjük, hogy mielőtt útra kelnének, mindig nézzék meg honlapunkon - www.devaigyerekek.hu és www.magnificat.ro - az aktuális szombatra vonatkozó információkat és konkrét kéréseinket.)

Az önkéntes munkát május 12-én (és az ezt követő mindegyik szombaton) szeretnénk szépen és jól megszervezni, ezért szeretettel néhány kérést megfogalmazunk:
- a munka jól szervezhetősége és a reggeli tájékoztató megtartása érdekében tisztelettel kérünk mindenkit, aki az önkéntes közmunkában csatlakozik hozzánk, hogy érkezzen meg reggel 9 órára Csobánkára, a Margitligeti kastélyépülethez.
- Kedves önkénteseinket kisebb csapatokba osztva szeretnénk az egyes munkákra beosztani. Kérünk tisztelettel mindenkit, hogy ne kezdjen addig munkába, amíg az önkéntes munkát a helyszínen koordináló munkatársunk nem osztotta be valamelyik csapatba, valamelyik munkához.
- Május 12-én a következő munkákban kérjük szeretettel önkénteseink segítségét, és kérjük, hogy az egyes munkákhoz, aki tud, hozza magával az alább jelezett eszközöket:
- Fűnyírás (kasza, sarló, védőszemüveg, védőkesztyű, fűnyíró-gép)
- Épület-takarítás (vödör, felmosórongy, súrolószivacs, védőkesztyű, tisztítószerek)
- Kerítés festés előtt kerítésről régi festék eltávolítása (drótkefe, drótkorong, védőszemüveg, védőkesztyű, smirgli)
- Bozótirtás a kerítés mentén (ágfűrész, fafűrész, metszőolló, sarló, védőszemüveg, gereblye, talicska, lapát)
- Bontott építőanyagok átrakása (munkakesztyű, talicska)
- Az ebédet egy kellemes agapé keretében szeretnénk együtt elkölteni, ezért kérünk mindenkit, hogy hozzon magával egy-két szendvicset, egy kis süteményt, amit megoszthatunk egymással.

Hálás szeretettel köszönünk minden segítséget, a szervezők nevében:

Boros András, Csekő Krisztina és Érsek Emese

2007. május 8.

Prohászka Ottokár - Élet Háza
csobanka.elethaza@gmail.com
H-2014 Csobánka, Margitliget 1.
Telefon: +36(30) 267 7372
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dőltömre tökmag Jankók lesnek
  2007-05-11 12:36:02, péntek
 
  Doltömre tökmag Jankók lesnek" - Exkluzív interjú Usztics Mátyással
2007-05-10 21:49 - Benedek Krisztina
http://www.barikad.hu/node/3739

Usztics Mátyás: "Magyarország a magyaroké"Usztics Mátyás: "Magyarország a
magyaroké" - Usztics Mátyás neve hallatán 10 évvel ezelott a színmuvészet
ugrott be mindenkinek, most sokaknak a politika is. Szándékosan vállalt
közéleti szerepet, vagy a sors akarta így?

- Nem tartom tolakodónak a kérdést, mások is megkérdezték, igaz, hogy nem
riport keretén belül, hiszen ma már riportot sem szabad velem készíteni,
mert az is veszélyes, és súlyos következményei lehetnek. A barikád.hu
olvasóit, vagy ez esetben szerkeszto asszonyt nem fenyegeti ez a veszély,
mert ha jól értesültem, a honlapon megjeleno írások nem kerülgetik a
lényeget s a szerver épen maradt… A kérdésre visszatérve mindkét tényezonek
szerepe van ebbéli elfoglaltságomban, hiszen a maga módján minden muvészeti
ág, vagy annak képviseloje politizál is egyben, és ezt azzal teszi, amit
muvészi tevékenysége tárgyául választ. Én a színház és a film mellett
döntöttem, jóllehet megjelent két regényem, verskötetem, színdarabom. A
választott tárgy, a muvek tárgya már politikai tett. Jelesül, hogy például
az Isten tenyerén c. regényem a magyar történelem egy kevéssé ismert
szakaszáról szól, a levert szabadságharc utáni megtorlásokról, az amerikai
hazugságokról, ígéretekrol. Politikai tett, ha valaki ma Magyarországon
magyarnak vallja magát. Én magyar színész vagyok, ennek minden
következményével. Az, hogy 2002. áprilisában nyíltam vállaltam politikai
szereplést, megpecsételte a sorsomat. A gyoztesek azonnal kizártak
mindenhonnan a kiállásomért, akik mellett pedig én álltam ki, sosem álltak
ki mellettem.

- Köztudomású, hogy katonás, szigorú ember, mint ahogy az is tény, hogy
korunk ifjúsága egyre tunyább. Fizikai vagy lelki eredetu a baj?

- Az utóbbi feltételezheti az elobbit, vagy ha tetszik, akár fordítva is
igaz lehet, hiszen egyik gyengesége feltételezi a másikat. Mára nincs
hadsereg, a sunyi SZDSZ –s „kezdeményezés" valójában csak befejezése volt
annak, amit annak idején a Horn kormányban Keleti elvtárs kezdeményezett.
Megszüntetni a Magyar Honvédséget, lejáratni a katonai pályát,
ellehetetleníteni azokat, akik még hivatásuknak tekintik azt. Valamikor egy
közösségben rangja volt annak, aki katonaviselt embernek mondhatta magát.
Rangja és tekintélye. Kiállta a férfiasság próbáját. Önálló lett. Felnott
ember, aki fegyelemben, összetartásban, parancsok és végrehajtások között
töltött el két, vagy több évet szolgálattal. Egy falusi közösségben a lányok
kinevették azt, aki nem vált be a sorozáson. Esélye sem volt ara, hogy lányt
kapjon magának. Mára a sok tornából felmentett kendermagos elérte, amit
akart, nincs sorállományú katonaság, nincs élo ero, és mára már más ero sem.
Megszunt a magyar páncélos és tüzér alakulatok mindegyike, a többi meg már
régebben sem volt. Nincs magyar hadsereg, felderítés, elhárítás. Azt
hazudják betegesen és aljas módon, hogy nincs ellenség. Ha valaha volt,
akkor most nagyon van. Ellenség mindig van, csak hadsereg nincs. De ebben
nem az a baj, hogy nincs, hanem az, hogy a körülöttünk levo összes
szomszédunknak van. Mindegyikük eros hadsereggel rendelkezik, ezek közül a
szerbekkel soha sem voltunk jóban, és az tudnivaló, hogy csapataik harcban
edzett csapatok, tisztjeik nagy része, rendorségük, határorségük úgyszintén.
A magyar határorség beolvadt, a rendorséget naponta alázzák, szidalmazzák,
elvesztette minden tekintélyét. Ki végi meg a bajban a hazát? A bankárok? A
pénzoligarchia, az MSZP? Újjászervezik a Munkásorséget?

- Mit jelent Önnek a magyarsága?

- Mára többet, mint amit jelenthetett valaha. Veszélyes dolog lett magyarnak
vallanom magam. És nemcsak nekem. Mire körül nézünk, látnunk kell, hogy
bármilyen nemzetiségunek vallhatom magam ma Magyarországon, elismernek,
támogatnak, klubot alapíthatok, zászlóm, jelvényem lehet, felvonulhatok és
orizhetem a szokásaimat. Ha viszont mindezt, mint magyar teszem a hazámban,
és „ok nélkül" vállamra veszem a magyar zászlót és felvonulok, vagy
kivonulok, vagy bevonulok vele, akkor letartóztatnak. Ki érti ezt? Ma
egyetlen nemzetet rekesztenek ki, és különböztetnek meg hátrányosan
Magyarországon és ez a magyar nemzet. Csak magyarnak nem vallhatom magam. A
többi rendben van. Hát nem! Bármennyire is nem tetszik egy pár ezer
politikacsináló alkusznak, spekulánsnak, bérencnek, Magyarország a magyaroké
kell, hogy maradjon, mert ok alapították, védték meg, és védik meg ma is.
Több könyv nem íródott meg. Az egyik közülük az a könyv, amely azt
tárgyalná, hogyan viselkedtek a befogadottak, az a sokféle náció, amelyek
tagjai biztonságot, jövot, megélhetést kaptak itt a Kárpát medencében. Hová
álltak és kit, vagy mit képviseltek akkor, amikor bajba került a haza? Vajon
a hazájuknak, vagy lakcímüknek tartották, vagy tartják Magyarországot?
Nekünk, akik Radnótival együtt valljuk, hogy „szülohazám itt e lángoktól
ölelt kis ország" sokat jelent a magyarságunk, és ragaszkodunk hozzá, mert
így teljes és igaz az életünk, hogy magyarok vagyunk.

- Jó ideje "barikádot húzott" Usztics Mátyás köré a hazai, balliberális
kultúrpolitika. Szélsoséges, homofób és egyéb jelzok röpködtek. Milyen
kapcsolatot tud fenntartani a régi munkatársaival?

- Szinte semmilyent. Hetedik éve, hogy feketelistán vagyok. Semmiféle
nyilvánosságot nem kaphatnak színházi vagy filmes elképzeléseim. A Magyar
Rádióban az évekkel ezelott felvett kabaré musorok ismétlésén kívül semmiben
sem vagyok hallható és egyetlen televízióban sem vagyok látható. Sem
szinkron, sem film nem érhet utol. Még hozzánk a Nemzeti Kamara Színházba
felkért muvészeket sem egyeztetik, nem adják ki nekünk, vagy ha tetszik
nekem. Nem haragszom a színészekre, mert félnek. Az igazgatójuktól félnek, o
meg a feletteseitol a minisztériumban, vagy az önkormányzatnál. A vidéki,
vagy a városi muvelodési házak vezeto, munkatársai ugyancsak félnek meghívni
a színházat vagy engem, ugyanezért. A kör bezárult. Mindenki fél, úgy fél,
mint az ötvenes évek idején. Van is mitol.

- Miközben az állami csecseken hizlalt, poszt aczéli kultúrmuhelyek is egyre
nehezebb helyzetben vannak, hogyan tud talpon maradni a Nemzeti Kamara
Színház?

- A Nemzeti Kamara Színház magánszínház, nem kell félnie a
gyurcsánymányoktól, a hilleriádáktól. A közönyös és lagymatag értelmiségtol
azonban igen. Szembe kell néznünk azzal, hogy a magyar jobboldal – ha
egyáltalán van ilyen – nem tud, nem akar, nem mer eltartani egy olyan
színházi együttest, amely magyar mer lenni. Nem az ideimportált
kultúrszemetet játssza, hanem magyar szerzok muveit. Még állandó
játszóhelyünk sincs. Mégis elmondható, hogy sikerrel, és új bemutatóval
zárjuk ötödik színházi évadunkat. Vannak még olyan magánszemélyek, akik bár
a háttérben kívánnak maradni, támogatták és támogatják a színház
tevékenységét, jegyeket vásárolnak, eloadások létrehozásához járulnak hozzá.

- Gondolom, a Magor Mozgalom sem nyitott még bécsi cukrászdát?

- Nem, és belátható ideig nem is fog. Nagyon nehéz helyzetben van, és ennek
kialakulásáért legelsosorban a jobboldal, vagy, ha tetszik, a két nagy magát
jobboldalinak nevezo párt felelos. Az elmúlt öt évben egyetlen politikus a
száján ki nem ejtette a Magor nevét, sem a parlamentben, sem azon kívül. Sot
olyan ismert politikus is akadt, aki a mozgalomba belépett édesapját,
illetve annak cégét kiparancsolta onnan. A magyar parlamentben nem magyar
élelmiszereket hoznak forgalomba, egyetlen Magor terméket sem lehetett
kapni, a felmosó szerektol kezdve a WC papírig mindenbol volt magyar
megfelelo. Joggal várhatta volna el a Magor mozgalom, hogy ez így legyen. Ha
sehol máshol, akkor legalább itt, vagy a minisztériumokban, a
közintézményekben, az egyházaknál, az iskolákban, a rendorségen. Nem. Sehol.
Egyetlen egy helyen, egyetlen egy szervezetnél, egyetlen egy önkormányzatnál
sem sikerült elérni, hogy Magor termékkel takarítanak, vagy a közkonyhán
ilyen termékkel fozzenek. Néma maradt a FIDESZ, a legnagyobb jobboldali
párt. Egyetlenegy alkalommal sem tett semmit, sem mint párt, sem annak
vezetoi azt, hogy megmentsék a magyar termeloket. Csak annyit kellett volna
tenni, hogy egyszer, valamelyik vezetojük bemegy egy üzletbe és ott ilyen
terméket vesz. Ahogyan a Demokrata és Magyar Nemzet példányszáma megugrott,
a magyar termékek fogyasztásával is ez történhetett volna, de nem. Minden
hatalom és ero maradt a multiknál, és értelemszeruen a búsás megvesztegetési
pénzek a politikusoknál.

- Nemrég ünnepelte 58. születésnapját. Ezúton is Isten éltesse! Abban biztos
vagyok, hogy tele van tervekkel. Lehet tudni ezekrol valamit?

- Május 25-én mutatja be a Nemzeti Kamara Színház a Záróra nincs. c. új
musorát, amely musor a legjobb magyar kávéházi szerzok muveibol ad egy
csokorra valót, természetesen nem hagyva ki olyan kávéházi látogatókat, mint
Ady Endre, Márai Sándor, Hamvas Béla és a többiek. Június 6 -11-ig a nagyon
elnyomott és megvert Délvidékre látogatunk el, de nem bajt keverni és
hobörögni, ahogyan ezt nem ritkán teszik, hanem hat eloadással újra az
ottani magyar közönség elé lépni, ahogyan tettük ezt három éve, karácsony
elott. A Nemzeti Kamara Színház talpon van, és sokak szívfájdalmára magam
is, bár, a már említett zseni, Ady szavaival élve, „doltömre tökmag Jankók
lesnek."

barikad.hu

***

Isten éltesse Usztics Mátyást !
2007-04-09 11:44 - Galánthai Zoltán
http://www.barikad.hu/node/2223

Usztics MátyásUsztics MátyásA Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penészlek
községben ma 58 éve megszületett Usztics Mátyás színész, rendezo,
forgatókönyvíró. Karrierje 1969-ben indult a Nemzeti Színházban, ahol
1970-ig játszott. 1973-1975 között a szolnoki Szigligeti Színház
társulatának tagja volt, majd átszerzodött a 25. Színházhoz. 1977-ben a
Magyar Filmgyártó Vállalat muvésze lett, késobb szabadfoglalkozásúvá vált.

Mind a komédia, mind a komolyabb mufajok terén megállja a helyét, régebben
gyakran szerepelt a Rádiókabaréban. Jelenleg a Nemzeti Kamara Színház
igazgatója, a Magor-mozgalom alapítója.

Ismertebb filmjei: "Kérnék egy kocsit!" (forgatókönyvíró, rendezo),
Vasárnapi szülok, Lutra, Dráma a vadászaton, Kisváros, Angyalborben.

Isten éltesse!

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Genocídium?
  2007-05-11 12:19:48, péntek
 
  Genocídium?

SOS! Sajnos a bezárás réme fenyegeti a légzésbénult betegeket ellátó Osztályunkat, mivel a Budai Gyermekkórház is felkerült a bezárandók listájára!

Kérek minden ötletet, vagy jó(befolyásos!) e-mail címet, hogy nyomást gyakorolhassunk a miniszterre vagy a Regionális Tanácsra, hogy ez ne történhessen meg. Egy krónikus osztályon a biztos halál vár ránk, mert az életünk és nem csak az életünk minősége függ attól, hogy ezt elkerülhessük! Minden ötletet várok!

Doszkocs Zsuzsa a Budai Gyermekkórház Légzésrehabilitációs
Osztály betege
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nincs baj az alkotmánnyal"
  2007-05-11 12:06:36, péntek
 
  Sólyom: Nincs baj az alkotmánnyal
2007. május 11. 0:02 Magyar Nemzet

Az államfő számára továbbra sem világos a kormány által kezdeményezett átalakítások értelme

Interjúsorozat indul a Magyar Nemzetben: szombatonként a magyar közélet egy-egy ismert és fajsúlyos személyiségével olvashatnak nagyobb lélegzetű beszélgetést. Elsőként Sólyom László köztársasági elnököt szólaltatta meg lapunk.

A Magyar Nemzet holnapi számában megjelenő interjúban az államfő egyebek mellett kijelenti: a rendszerváltozás nagy erkölcsi adósságai - így például az ügynökkérdés rendezetlensége - nem az alkotmányon múltak; szerinte a magyar alkotmánnyal az égvilágon semmi baj nincs, azzal kifogástalanul lehet működtetni egy parlamenti demokráciát. Sólyom László öncsalásnak tartja, ha valaki a mai bajokért a rendszerváltozást teszi felelőssé.

A köztársasági elnök ugyanakkor kritikusan szól a magyar közélet szereplőiről és romló közállapotainkról. Úgy véli, a durvaság és a normanélküliség uralkodik el mindenütt. A gyógyulás ebből az állapotból hosszú és nehezen tervezhető, de lehetséges. Sólyom László megerősítette, napirenden kívánja tartani az őszi események ügyét, mert a történtekből mindenkinek tanulnia kell. Az államfő számára továbbra sem világos a kormány által kezdeményezett átalakítások értelme.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegedi diáktüntetés
  2007-05-11 12:05:21, péntek
 
  Szegedi diáktüntetés - politikai felhangokkal
2007-05-11 09:20 hírTV

Ellenzéki pártok ifjúsági szervezetei és a Jobbik tartott tüntetést a májustól megdrágult vonatjegyek ellen tiltakozva Szegeden május 9-én. A demonstráción a szegedi EHÖK és a HÖOK is a bírálat tárgyává lett.

Magyar és Árpád-sávos zászlók alatt ötven-hatvan fiatal és néhány tucat idősebb ember tüntetett május 9-én a szegedi vasútállomás előtt a május elsejétől jelentősen megdrágult vonatjegyek miatt.

A tüntetőkhöz elsőként Kohári Nándor fideszes önkormányzati képviselő, a város Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke szólt. Szerinte a kormány ismét hazudott, amikor a diákkedvezmények megtartását ígérte. Egyben jelezte: a város fiataljait károsan érintő intézkedések érdekében kompenzációs rendszer kidolgozását és ifjúsági kerekasztal összehívását kezdeményezi Szegeden. Tóth Péter egyetemista, a Jobbik szegedi alelnöke bírálta az SZTE EHÖK és a HÖOK "politikáját". Szerinte ezek a szervezetek elpuhultak és nem a hallgatók érdekeit képviselik. Tóth Péter szerint ezért nekik kell fölvállalniuk a hallgatói érdekvédelmet. Az EduPress megkereste Török Márk szegedi EHÖK-elnököt, a HÖOK elnökségi tagját, ám ő nem kívánt reagálni a tüntetésen elhangzott vádakra.
(www.edupress.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar falurombolás
  2007-05-11 11:53:49, péntek
 
  Magyar falurombolás
2007. május 11. 09:09

Az Ormánságban éppen most birkóznak egy százhúsz méteres viadukt szétbontásával. Nehezen megy, mert a békebeli acélszerkezet nehezen adja meg magát. Hulladékfém lesz belőle, mint a villamos kábelekből, csatornafedelekből vagy a komlói hárfás kislány szobrából. Csak annyi a különbség, hogy ezt a hidat megvette valaki, s nem ellopta, mert ahhoz talán túl nagy lett volna. Valamivel több, mint egymillió forintot fizetett érte az önkormányzatnak, amely tőle tudta meg, hogy a viadukt a község tulajdona. A Magyar Hírlap írása.

Ha Draskovich báró előrelátó ember lett volna, biztosan nem épít hidat és vasutat a Dráva árterülete, az ormánsági vizenyős rétek fölé. Balga módon örökkévalónak hitte a kiegyezés utáni fellendülést, a boldog békeidők gazdasági és szellemi pezsgését. Persze még igaza is lehetett volna, hiszen nem a nagy világégések, még csak nem is a kommunizmus, hanem maga a felfuvalkodottságig büszke ormánsági nép tette tönkre önmagát már a múlt század első felében végzetes egykézésével.

Bájos milliárdok

Kecses vonalvezetése ellenére a híd nem számít ipari műemléknek. A Duna-Dráva Nemzeti Park is csak most kezd eszmélni, hogy a tájból hiányozni fog talán, ha már egyszer a MÁV és a helyi önkormányzat nem tart rá igényt. De hogyan is tartana, ha évekkel ezelőtt fölszedték a síneket is. Az Ormánságban nincs számottevő gazdasági élet. Az egykor dúsgazdag református falvak méretes házai máról holnapra élő, segélyekért sorban álló lakók szállásául szolgálnak csupán.

Jó múltkorjában váltottam néhány magánlevelet egy divatos közgazdásszal. Arra lettem volna kíváncsi, komolyan gondolta-e egyik nyilatkozatát, amely szerint az ezer lélekszámúnál kisebb falvaknak nincs létjogosultságuk Magyarországon, "ahogy Nyugat-Európában sincs". Komolyan gondolta. Magánlevélben talán őszintébb az ember, így azt is hozzátette: kár, hogy Magyarországon nem divat a golf, és nincsenek magas hegyek, mert az "életképtelenné vált" települések lakossága nyugodtan járhatna ötven kilométerről dolgozni a golfpályák és síparadicsomok kiszolgálására.

Van valami bájos abban, amikor makroközgazdászok száz- és ezermilliárd forintokkal dobálóznak. Amikor például pozitív szociális intézkedésekről van szó, nem azt mondják, hogy egy négytagú családnak ennyi és ennyi ezer forint könnyebbséget jelent majd az intézkedés, hanem hogy az állami költségvetést x milliárd forinttal terheli meg. Tehát mindenki érezzen bűntudatot, mennyi pénzt pazarol rá a derék, jóságos kormányzat.

Térképek törökdúlás után

Ugyanez a szemlélet sugárzik a falvak sorsa iránti érzéketlenségből. Az úgynevezett reformközgazdászok részéről még sohasem hallottam, hogy a vasút-, egészségügyi, bolt- és iskolahálózat ritkítását bejelentő sajtóértekezleten arról is nyilatkoztak volna, hogy mi lesz az ott élő emberekkel. Hogy beleélték volna magukat akár csak egy percre is azok helyzetébe, akiknek nincs sem hivatali, sem magánautójuk, akikhez nem jár be az autóbusz (mert csak három méter széles az út), s akik egy élet munkáját fektették házukba, kertjükbe, kis magángazdaságukba, s akik most hirtelen ott találják magukat minden kereskedelmi, közszolgáltatási és kulturális infrastruktúra nélkül.

Segítség, empátia, kilábalási program helyett két fontos információt kapnak a kormányzattól: 1. ők a békák, akiket a mocsár lecsapolása előtt nem szoktak megkérdezni; 2. ettől kezdve "öngondoskodóknak" kell lenniük.

Tulajdonképpen még dicséretnek is vehetném azt a vállveregetést, amelyet a fővárosban és külföldön szocializálódott közgazdásztól kaptam: milyen nagyszerű, hogy egy ezerlelkes falu osztatlan alsó tagozatából indulva egyetemet tudtam végezni. Nyilván heroikus küzdelem volt a részemről, de nem az a cél, hogy egy faluból csak egyetlen ember végezzen egyetemet. Hiába is próbáltam volna felvilágosítani, hogy csupán az én 1966-ban végzett osztályomból hárman végeztünk jogot, hatan pedagógusok lettek, kevés kivétellel a többiek is érettségiztek, szakmát tanultak. Nem: a falusi kisiskola ab ovo csak korszerűtlen lehet. Utaztatni és digitális tábla elé kell ültetni a gyereket. Hátha kedvet kap hozzá, hogy soha vissza ne kívánkozzon életképtelen falujába, ahol még köszönnek egymásnak az emberek, rá mernek szólni a más rakoncátlankodó kölykére, és lenyírják az árokparton burjánzó gazt.

Azt ugyanis szintén hajlamosak elfelejteni a makroközgazdászok, hogy nem csupán lumpen elemekkel elárasztott, amortizálódott aprófalvak vannak Magyarországon. Minden számkivetettségük, minden ellenük irányuló reformpolitika dacára milliók viselik gondját az évszázados magyar kultúrának. Gondozzák a kerteket, úgy-ahogy rendben tartják a házakat, művelik a földeket, őrzik a középületeket, műemlékeket, templomokat, temetőket. Mindazt, amit ez a nép - lehet kacagni: ez a nemzet - egy évezreden át alkotott. Még nincs ebek harmincadján minden, de ha több száz aprófalu ellehetetlenül, akkor 2030-ban nyugodtan elő lehet venni a törökdúlás utáni térképeket.

Megunni a sötétséget

Igazából csak azt nem értem, mi értelme volt csatlakoznunk az Európai Unióhoz. Mi értelme volt, ha csupán azokat az előírásokat vesszük át és teljesítjük szolgai módon, amelyek a lakosság megsarcolásával, megregulázásával járnak? Az úgynevezett reformokat kidolgozó politikusok oda sem figyelnek, ha valaki az EU új vidékfejlesztési stratégiájáról beszél. Jellemző, hogy az én közgazdász levelezőpartneremnek is csupán annyi megjegyzése volt az unió doktrínaváltásához, hogy a mezőgazdasági támogatások átcsoportosításával a tájfenntartás irányába Brüsszel nem a falusiaknak akar kedvezni, hanem a városi adófizetők pénzét akarja megóvni a felesleges dotáció finaszírozásától.

A postahivatalok, vasutak, iskolák, orvosi rendelők felszámolásával, a falvak szisztematizálásával (lásd: Ceausescu összes művei) újra és újra felvetődik a kérdés: mi lesz az ellehetetlenült tanyák, falvak lakosságával? Ma - Edison legnagyobb dicsőségére - Magyarország dél-alföldi részein százezer család (!) él villanyvilágítás nélkül. Hogyan lehetséges, hogy ha Kádárnak nem, hát a rendszerváltás után valamelyik kormánytényezőnek sem jutott eszébe ez a mintegy háromszázezer fős szavazóbázis? Miért csak egyszer rendeztek petróleumlámpás tüntetést a Parlament előtt? Mert már ahhoz is gyengének érzik magukat, hogy úttorlaszokat emeljenek? De ezek az emberek előbb-utóbb megunják a sötétséget, a tanyavilágban fosztogató bandák terrorját, és elkezdik majd jogaikat követelni. Lesz-e új Sztálinváros, Kazincbarcika, Inota, Komló, uránbánya és Ózd, hogy felszívja a vidékről, a mezőgazdaságból kinyomorított százezreket? Körvonalazódik-e arra bármiféle kormányprogram, hogyan lehet majd az elértéktelenedett házaikból - egyetlen vagyonukból - kiköltözőket emberi hajlékhoz segíteni? Nem néhány családról van szó, hanem irdatlan tömegekről.

Mi lesz a gazdátlan kertekkel, gyümölcsösökkel, kutakkal, tűzoltószertárakkal, művelődési otthonokkal, ravatalozókkal, utakkal, villany- és vízvezetékekkel? Ki műveli majd a nagyüzemileg nem hasznosítható területeket? Vagy nőjön be mindent a gaz, a bozót, legyen az enyészeté?

Ez is egy megoldás, kétségkívül. De akkor tessék kimondani. Akkor vállalni kell, hogy a mai kormányzat Magyarország kilencvenháromezer négyzetkilométerének csak x százalékáért és a lakosság y százalékáért érez felelősséget. Főként városokért és városlakókért, valamint a kistérségi központokért. Hogy azon túl mi történik: hulljon a férgese.

Sikertelenek nyafogása

Kétségkívül idegesítő, ha a sajtó még érdeklődő része az országot irányító politikusok zsebében turkál. Különösen, ha annak a bizonyos első milliónak a megszerzése izgatja az embereket. (Mellesleg joggal, ha egyszer akadtak, akik mohó és piszkos kezekkel turkálhattak és turkálhatnak az egyre zsugorodó bőség kosarában.) Az eredeten túl azonban kevesen vizsgálják a vagyon, a gazdagság személyiségformáló hatását. A "ki mint él, úgy ítél" egyszerű igazságára gondolok. Akinek olyannyira nincsenek napi filléres gondjai, hogy inkább pénzének befektetése okoz problémát, akinek von Haus aus burjánzó és bőven termő kapcsolati tőkéje van, hogyan is tudná átérezni, mit jelent rettegve várni a hónap végét, a számlák végeláthatatlan áradatát? Hogyan tudná átélni azok lelkivilágát, akik munkahelyük elvesztése miatti félelmükben minden megaláztatást kénytelenek elviselni?

Populizmus. A sikertelen emberek nyafogása. Az örök vesztesek irigysége. Ezzel intézik el manapság az iménti kérdéseket "mértékadó körökben". Teszik, mert tehetik. Nem tudni, miért, de még tart a varázslat.

Havasi János, Magyar Hírlap

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2007.04 2007. Május 2007.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 457
  • e Hét: 1200
  • e Hónap: 2147
  • e Év: 38088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.