Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Schuster helyreteszi a nácizó
  2007-06-19 22:14:26, kedd
 
  Schuster helyreteszi a nácizó Magyar Rádiót
2007-06-19. 10:31:41

Schuszter LórántVolt náci karlendítés Olaszliszkán vagy csak a Magyar Rádió csiszolgatja tovább a náci nemzet cionista agyrémét? Felhangzott a Sieg Heil a színpadról vagy a rádió riportere hazudik egy üdülési csekkért? Schuster Lóránt, az együttes vezetője helyreteszi a zenekarát lejáratni próbáló rádiót. Ha kell, videofelvétellel is tudja igazát bizonyítani. A Magyar Rádió interjúja.

Schuster Lóránt véleménye szerint tudósítónk, akinek - szavai szerint - az IQ-ja nem éri el a szobahőmérsékletet - folyamatosan le akarja járatni a zenekart. - A tények azok, hogy a P. Mobilnak nincs olyan száma, amelyben a Sieg Heil van, a zenekar nem kiabálta és nem énekelte, és az az állítás, hogy a színpadon ilyet kiabáltam volna, ez sem igaz. Ezért be fogjuk perelni a hölgyet - mondta határozottan a zenekar vezetője.

- Mi történt ott a tömegben? Mert az biztos, és ezt az Index videója is bizonyítja, amit éjszaka tettek fel a hálóra és már megnézhető, hogy cigányoztak, zsidóztak a tömegben és üvöltöztek. Nem a színpadról van szó, hanem a tömegről. Nyilvánvalóan összekeveredhettek a dolgok, hiszen a zenekar tagjai meg integettek a rajongóiknak a színpadról és összekeveredhetett itt a rock karlendítés egy náci karlendítéssel, ami persze nem megbocsátható, de érthető.

- Nem! Elvárom a Magyar Rádió tudósítójától, hogy különbséget tudjon tenni például, hogyha a G8 csoport vezető politikusai integetnek a közönségnek, akkor ne keverje össze azt az ott álló komoly politikusi gárdát náci vezetőkkel, mert ugyanis mindegyik tartja a kezét és integet.

- Azt mondom, hogy elég nagy zűrzavar lehetett. Voltak Szálasi pólók is a tömegben.

- Nem én öltöztetem a közönséget. Ezek az aprócska csúsztatások... a Magyar Rádió és a média folyamatosan ismételgette azt, hogy a P. Mobil szövegei nem segítik elő a megbékélést. Maga a Cigányönkormányzat képviselője mondta el, hogy semmi bajuk nincsen a P. Mobillal. Azt mondták, hogy az özvegy el se jön a koncertre, nem tart igényt a pénzre. A tanár úr özvegye a két nagy lányával a koncert után odajött hozzám és megköszönte az előadást. Ezekről kellene tudósítani és nem összevissza írni mindent, mert ebben a cikkben ilyenek vannak, hogy fekete trikóban jöttek az emberek. Milyen pólóban jöjjenek? Pirosban? Vagy sárgában? Én elég öreg vagyok már ahhoz, hogy emlékezzem, annak idején az '50-es években sárga ing volt, akkor azt letartóztatták a rendőrök. Én azt gondolom, hogy olyan színvonalú riportot csinálni, mint amilyet annak idején a Nagy Feróról és a Beatricéről állítottak, hogy csirkéket daráltak a színpadon, azért 2007-ben idáig visszafejlődni egy komoly mutatvány!

- Milyen volt a hangulat? Mert egyébként azt több újságcikkben meg a neten is olvastam, hogy nem volt ott szó igazi megbékélésről, végig feszült volt a helyzet, hiszen ott volt 300 rendőr. Aztán a helybeli cigányok nem nagyon mertek elmenni erre a koncertre. Megpróbálkoztak valami kis ellenkoncerttel, de hát ez hamvába holt. Volt egy emlékkoncert, megbékélés meg nemigen. Ezzel egyetért?

- Nem értek egyet. A falunak ugyanis az egészséges része, akik ezt a rendezvényt szervezték, és akik nem engedtek be egyetlen egy rendőrt sem a sportpálya területére, azok tökéletesen elégedettek voltak a dologgal.

- Közbevetőleg mit jelent az, hogy a falunak az egészséges része?

- Azok, akik például nem gyilkolnak.

- Ez azt jelenti, hogy a falu lakosságának a 99,9 százaléka, hiszen az nem gyilkolt.

- Nem csináltam százalékos felmérést, de Ungváry Krisztiánnak jelent meg tavaly a Figyelőben egy írása "A mi kis falunk" címmel, a következőt írja benne: "A lincselés egyébként a munkaidő kellős közepén, fényes nappal történt, de a falu lakosságának egy bizonyos, elég pontosan körülírható része ebben az időpontban se a szőlőhegyen, hanem a portája előtt semmittevéssel töltötte az időt." Ungváry Krisztiánt idéztem a Figyelőből.

- Ez hogy jön ide, hogy mivel töltötték az időt?

- Úgy, hogy az újságban olyan jelent meg ebben az anyagban, és folyamatosan olyan anyagok jelennek meg, amikkel teljesen félretájékoztatják a közvéleményt. Az embereknek elege van a bűnözésből.

- Menjünk vissza oda, hogy mi volt a tömegben? Mit tapasztalt? Milyen hangulat volt? Mert valahogy megkerültük azt, hogy bizony volt ott cigányozás rendesen.

- Mi játszottunk. Nem a színpadon történt ez. A tömeget kellene meginterjúvolni.

- Most a rendezvényről beszélünk. Maga az egyik szemtanú. Ott volt, látta. Mit hallott? A tömeg hangulata nem volt olyan békés és kiegyenlített, mint amit az emlékkoncert sugall. Nem gondolja?

- Én egyetlen egy dolgot hallottam, amit legalább 3-4-5 szám után is kiabáltak és ütemesen skandáltak, az a "Ria, ria, Hungária" volt.

- Mást nem hallott?

- Nem az, hogy nem hallottam, nem volt! Az, hogy a tömegben - és ez lehet futballmeccs, akár temetés - egy-két hülye van, akármelyik oldalon, ez sajnos ez a nagy számok törvénye, hogy ilyen előkerülhet. Előjöhetnek provokátorok akármelyik oldalról, de nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy a koncert békésen lezajlott, segítettünk a tanár úr családjának és nem hagytuk cserben Olaszliszkát, ugyanis a jelenség nem csak Olaszliszkára vonatkozik.

(MR)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levéllel Gyurcsány lemon
  2007-06-19 22:13:49, kedd
 
  Nyílt levéllel Gyurcsány lemondásáért
2007. június 19. FigyelőNet-lapszemle

Távozásra szólítja fel Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a Magyar Nemzetben megjelent nyílt levelében Fricz Tamás politológus.

Fricz magyar állampolgárként azt írja, hogy a totális válságból való kibontakozás érdekében Gyurcsány Ferencnek, mint leköszönő miniszterelnöknek fel kell szólítania a két kormánypárt frakcióját arra, hogy kezdeményezze a parlament feloszlatását és előre hozott választások megtartását. A politológus szerint ez igazán bátor, demokratikus, szenvedélyesen igazságkereső lépés lenne Gyurcsány Ferenctől.

Fricz Tamás három érvet fogalmaz meg arra, hogy miért kellene Gyurcsánynak lemondani kormányával együtt és miért kellene a parlament feloszlatását kezdeményeznie. Ezek a választások tisztaságával kapcsolatos alapvető normák megsértése, a politika erkölcsi dimenzióinak semmibevétele és a reformok társadalmi elfogadtatásának és legitimálásnak teljes hiánya - áll a lapban közzétett nyílt levélben.







Fricz Tamás: Gyurcsány Ferencnek távoznia kell
2007. június 19. 11:27



MNO
Fricz Tamás: Ön, ha mindenáron ragaszkodni kíván a hatalmához, valójában csak az időt húzza, s minél később következik be a hatalomvesztése, ön annál nagyobb és időtállóbb vereséget fog szenvedni. Új legitimitás kell Magyarországon, különben széthullik az ország. Nagyon bízom abban, hogy ön a fentieket mérlegeli, s mint bátor ember, a helyes döntést hozza meg. Ezt várja öntől Fricz Tamás magyar állampolgár.
S még nagyon sokan ezt várják öntől.

(Magyar Nemzet, 2007. június 19.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A függöny
  2007-06-19 14:26:01, kedd
 
  A függöny
2007 június 18 - hétfő, 9:44 L88.hu

Egyre kevésbé tudom magamtól elhessegetni a gondolatot, hogy ami ma a Magyar Országgyűlésben folyik, csupán színjáték.

A függöny...

Nem tudom, milyen álláspontra helyezkedjek azután, hogy a magyar Országgyűlés - beleértve az ellenzék elsöprő többségét is - feltétel nélkül és feltűnő gyorsasággal szavaz meg országos fontosságú kérdéseket.
Egyre kevésbé tudom magamtól elhessegetni a gondolatot, hogy ami ma a Magyar Országgyűlésben folyik, csupán színjáték. És miközben belefeledkezünk a színjátékba, miközben magával ragad bennünket a cselekmény, s kacarászunk ócska vicceken, elcsépelt csattanókon, nem vesszük észre, hogy amit nézünk, az egy többfelvonánsos tragédia, amely rólunk szól, és a végkifejlet már igen közel van...

Ha mi, nézők, a sztahanovista nemzedék maradékai vennénk a fáradságot, hogy felkeljünk kényelmes székeinkből, és eme cirkuszi előadás közepette óvatosan, de kíváncsiságtól hajtva benézzünk a díszletek mögé, ugyancsak hideg veríték csapna ki rajtunk, mert rádöbbennénk, hogy itt mindenki színjátékot játszik. Csak mi voltunk azok, akik az egészet komolyan vettük, pedig az egész csak a mi becsapásunkat szolgáló, hevenyészett színjáték volt.

Ha mégis bepillantanánk a színfalak mögé, ugyancsak sok ismerős arccal találnánk magunkat szembe!
Politikusokéval. Azokéval, akikben hittünk! Akikben megbíztunk. Akik reményeink voltak nekünk, hiszékeny magyaroknak.

És ha elhúznánk azt a nehéz bársonyfüggönyt, megláthatnánk őket, amint együtt tivornyáznak a lelketlen nagyurakkal, s alkudoznak a mi életünkre, vérünkre, bőrünkre...

S ugyancsak arcukra fagyasztanánk a vigyort, ha ők észrevennék, hogy lelepleződtek! S ha mi, a sztahavonista mozgalom nyomorúságos utódai, vennénk a fáradságot, hogy azt a nehéz bársonyfüggönyt széjjel is húznánk, egy szempillantás alatt rádöbbennénk, hogy ez az őrjítő, színes, hangos színjáték már a vége felé közeledik, s hogy nekünk sincs már sok hátra, mert a végkifejlet közel van.

S ha vennénk a fáradságot, hogy elhúzzuk azt a nehéz bársonyfüggönyt, talán még egy icipici remény lenne arra, hogy a nagy ijedség kijózanítson és felrázzon minket bódultságunkból.

De ha nem vesszük a fáradságot, és nem nézünk a dolgok mögé, akkor jelenlegi kábultságunkban irgalmatlanul ledarálnak minket, és mint egy hatalmas tölcséren át, lefolyunk, elfogyunk - végleg...

(Czékus Jób)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Publicisztika
  2007-06-19 10:45:41, kedd
 
  Tisztelt Listatagok!

A csatolmányban olvasható írás a JHF 201-es számában fog megjelenni.

Mindenkinek jó olvasást és jó szórakozást kíván a szocialista nagyváros
öntudatos polgára

www.johafigyelunk.hu



GPS*

- avagy Wiener Waltzer magyar módra a senki földjének határán -

Nézem az autósműsort a televízióban. A Toyota luxusmárkájának, a pompát és fényűzést már a nevében is magában hordozó Lexus legújabb ,,zászlóshajójának", az LS 460-asnak a bemutatóját.
Ezeknek a több tízmilliós autócsodáknak ma már az alapfelszereltség szintjén része az ún. GPS (Global Positioning System) -, azaz a Globális Helymeghatározó Rendszer, melynek segítségével gyakorlatilag utca és házszám szintjéig elnavigálja a rendszer a gépkocsivezetőt a világon bárhová.
Vagy mégsem?
Nos, úgy tűnik mégsem!
Az LS 460-as bemutatásakor a műsorban ismét elérkezünk ahhoz a kínos mondathoz, amely más autógyárak hasonszőrű luxuskocsijainál is el szokott hangozni, nevezetesen, hogy Hegyeshalomnál véget ér a tudomány, itt elfogy a térkép, innentől a senkiföldje következik. Úgy tűnik, az autógyártók, de az is lehet, hogy a GPS-rendszereket gyártó cégek, egész egyszerűen nem jegyzik hazánkat, még arra sem tartják érdemesnek, hogy térkép készüljön róla.
De nincs is mit csodálkoznunk ezen!
Ugyan vajon, mi a francot keresne ennek a nagyságos és fényességes Európa-háznak a több tízmilliós luxusjárgányon furikázó ura és parancsolója a hátsó fertály táján, a cselédlépcső és a mosókonyha között? Lehet, hogy azt sem tudja, egyáltalán létezik ilyen, vagy hogy hol van. Majd a személyzet, elvégre erre tartja, nem igaz?
Ilyen és hasonló gondolatok kavarogtak a fejemben, amikor felidéztem a bécsi Stephans Platz-on eltöltött hosszú és meglehetősen fárasztó, ám annál gyönyörűbb nap emlékét.
Hazatérve, a császárváros szívében eltöltött nap a GPS-t, ezt a mi fatornyos kis hazánkból holmi úri huncutságnak látszó ,,játékszer"-t juttatta az eszembe.
Sétálsz a Stephans Platz-on, idilli nyugalom vesz körül, pezseg az élet, zsibong a belváros, konflisokon sétakocsikázó polgárok. Üdítő kivételként egyikük szalmakalapban az ,,Éljen Magyarország"-ot énekli félúton a Spanyol Lovasiskola felé, senki mással össze nem téveszthető sajátos orgánumával.
(Gondoltam is, jó lesz még idejében autogrammot kérni tőle, mielőtt még valamelyik szemfüles impresszárió elcsábítja a világot jelentő deckák feléJ
Az alkalmilag összeverbuválódott nézősereg a szédítően pörgő-forgó utcai aszfalt-táncosok lélegzetelállító produkcióján szórakozik, míg a tér másik oldalán pom-pom lányok csapata ropja a koreográfiát egy tempós rock and roll számra.
Mindeközben a multikulturális zsivajba beleolvadva a tér egyik szegletében a Stephans Platz-on szokatlan látványt nyújtó zászlók erdeje lobog. Az ázsiai turisták mosolygós érdeklődéssel néznek az Árpádházi lobogókra, soha sem láttak ilyet azelőtt, próbálják beazonosítani, vajon melyik ország nemzeti zászlaja lehet ez, láthatóan kevés sikerrel, inkább vigyorognak tovább, és bőszen kamerázzák a Stephans Platz felé tartó csapatunkat.
Idilli nyugalom, zsibongó belváros, és a multikulturális kakofónia sajátos hangzavarából kiemelkedik egy hang, a segélykérés hangja. A segélykérésé, a figyelemfelhívásé, de nem a kétségbeesésé! És ez nagyon fontos!
El kellett jönnünk otthonról, ki kellett mennünk a Kaiser városába, át kellett lépnünk Senkiföldje határát, ha tetszik, rá kellett lépnünk a térképre - hiszen látjuk, a művelt világ Hegyeshalom után kezdődik csak -, el kellett jönnünk onnan, ahol hazug a szó, oda, ahol minden további nélkül megszólalhattunk.
Felemeltük szavunkat, hadd hallja meg a nagyvilág!
Mindeközben a gondtalan osztrákok kávézók napernyőerdei alatt hűsölve múlatják gondtalanul az időt. Hol vannak az ő gondjaik a mi gondjainkhoz képest? Fényévekre. Közöttük sétálva, az emberek arcán nem látod a gondot, senki nem rohan sehova, mindenki és minden nyugodt, szép kényelmesen hömpölyög a szombati nap. A koronás címeres lobogóra és a ,,rettegett" Árpád-házi zászlóra rácsodálkozó helybéliek nem igazán értik, vagy egész egyszerűen nem tudják elhinni azt, hogy tőlük alig egy köpésre létezhet egy olyan európai uniós tagállam, ahol ma, a XXI. században még mindig diktatúra van. Pedig Eva Maria Barki anyanyelvi szinten intézi hozzájuk szózatát ékes németséggel.
De talán mindez nem is érdekli őket. Köszönik szépen, ők jól vannak, ez a ,,rebellis" magyarok problémája, oldják meg maguk.
És talán igazuk is van. Az Európai Unió ugyanis nagykorú demokráciák elit klubja - legalábbis papíron - , mink meg hát ugye nem nagyon felelünk meg egyik kritériumnak se. Sem nem vagyunk nagykorúak, pedig állítólag a gengszterváltás belépett a tizennyolcadik esztendejébe, sem nem vagyunk demokrácia, hiába jönnek most az őszödi beszéd felvizezett lightos változatával.
(Akkó' mán inkább a kurvás változatot kérnénk, abba' legalább vót spirituszJ
Meg hát, kezit csókolom, oldanánk mi azt a nyüves problémát, csak hát ez a qrva műminiszterelnök, ez a böszme, ez még mindig itt ül a nyakunkon, teccik tunni?! Oszt úgy áll a helyzet, hogy nem nagyon tudunk mit csinyáni vele!)
A Globális Helymeghatározó Rendszer kijelölte a mi helyünket is. A gyarmatbirodalom félperifériáján, melyet már a térkép sem jelöl. Még éppen látótávolságra a demokratikus berendezkedéstől, még éppen észleljük, még éppen érezzük, ahogyan elhúzzák előttünk a viszonylagos jólétben és demokratikus berendezkedésben való létezés mézes madzagát. Néha napján ókor-ókor ki-kiruccanhatunk néhány napra, mint annak idején a szépemlékű Gorenje-korszakban, hogy szippantsunk egyet a szabadság, és a demokrácia, valamint a - hazai mértékkel mérve - tényleg nagy jólét friss levegőjéből. Hogy aztán visszatérve fatornyos kis hazánkba, annál nagyobb legyen a pofára esés. A letargia és a csalódott legyintés, ahogyan visszazökkenünk a nagy magyar valóságba. Ahogyan keserűen és fásultan vesszük tudomásul az árnyalatnyi különbséget. Ennyi jutott nekünk. Ennyit juttatnak nekünk eftikéim. (Erre mondták azt annak idején, hogy az osztrákoknál még a fű is zöldebb.)
Kiporciózva adagolják az européer jólét illúzióját, mint annak idején, amikor hetente leadtak egy-egy részt a Dallasból. Olyankor kiürültek az utcák, mert a pórnép, a proletariátus, ha csak egy kis időre, egy fertály órácskára is, de belekóstolhatott a gondtalan életbe. Legalábbis a képernyőn.
(Akit érdekel a gondtalan élet, annak mellékesen megemlítem, hogy elkezdték kiadni DVD-n a Dallas teljes sorozatát. Mindenki számára elérhető. Vegyék, vigyék. Csak aztán ne egyszerre nézzék meg az összes részt, mer' a végén még csömört kapnak a nagy jóléttől.)
De megyünk tovább!
Részlet az Index internetes oldal ,,Bécsben tüntettek Gyurcsányék ellen" című írásából:
,,A magyar nyelven elhangzott beszédeket a bécsiek csekély érdeklődése kísérte.
,,Itt a magyar politikai elnyomás ellen tüntetnek", azonban ,,in falscher Hauptstadt", azaz ,,rossz fővárosban" - magyarázta a rendezvényt biztosító rendőrök egyike egy járókelőnek.
Itt az egyik legnagyobb baj, kedves barátaim! Jelzésértékű, s nem mehetünk el szó nélkül amellett, amit ez a derék bécsi rendőr mondott.
Ugyanúgy, ahogyan a mainstream (fősodratú) média híreitől eltérő értelmezések és vélemények nem jutnak el a külföldről a magyar olvasóhoz - elsősorban nyelvi nehézségek és hiányosságok miatt, hiszen a magyar mainstream (fősodratú) média csak meghatározott külföldi médiából szemezget hírmorzsákat, ugyanúgy igaz ez visszafelé is, a hatalom és az általa kézben tartott szervilis ölebmédia hermetikusan zár, erősen megszűri, hogy milyen információ kerülhet ki az országról, az országból.
A hazánkba delegált külföldi tudósítók is megérnének egy külön misét. Ez ügyben mindenkinek szíves figyelmébe ajánlanám a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójának, hazánk minden bizonnyal egyik legtájékozottabb és legfelkészültebb újságírója, Lovas István e tárgykörben végzett eddigi munkásságát.
,,In falscher Hauptstadt", azaz ,,rossz fővárosban" - mondja a rend osztrák őre. Mindezek ellenére mi magyarok, és mi pécsiek meg aztán különösképpen, mégis reménykedünk. Reménykedünk, mert abban bízunk, hogy végre Európa - és nem az európai politikusok, hanem az egyszerű emberek -, maguk az oly sokat és oly sokszor emlegetett európai polgárok, a valódi, a hús-vér emberek, akik közül egyre többen elégelik meg a fejük felett elvtelen döntéseket hozó globalizátorok uralmát, mégiscsak felkapják a fejüket és - talán szolidaritásból? - de a hangjukat is hallatják érettünk.
Miért?
Hát talán azért, mert Európa - még ha a Mammon szolgálatában álló hatalmasságok erről nem is akarnak tudomást venni (lásd az elvetélt uniós alkotmánytervezet) - mégis csak egy szakralitáson, tradíciókon, keresztény értékeken alapuló közösség bölcsője, melyben az egyik legcsodálatosabb és legfontosabb gondolat a szolidaritás, az egymásért való kiállás és helytállás gondolata. Ez egyfajta kovász, amely a közösségeket összetartja.
Ez a közösség, az európai polgárok, az européerek közössége pedig olyan közösség, ahol nem nézik tétlenül azt, amikor lábbal tiporják a demokráciát és az embereket. Nem nézi tétlenül, amikor a szemébe hazudnak egy népnek, aztán utána megy minden tovább, mintha mi sem történ volna. Nem nézi tétlenül, amikor egy megválasztott vezető, egy felelősséggel felruházott politikus nyíltan és hazug módon nem a választóiért politizál, hanem azok ellen.
De vajon, miben tud segíteni nekünk magyaroknak az európai polgár, az européer?
Abban, hogy megmutatja számunkra a civil önszerveződés erejét és nagyszerűségét. Az Európa-szerte kibontakozó nemzeti mozgalmak jó példával járnak elől, megmutatják, hogyan lehet enyhíteni, vagy egyes esetekben kiküszöbölni a felelőtlen politikai elit baklövéseit, vagy a pénzközpontú világ mindent felzabáló profitéhségét.
Talán nincs is olyan messze az a nap, amikor a bécsi rend derék őre is rájön arra, hogy - sajnos - 2007. június 16-án Bécs volt a ,,jó" főváros, és nem Budapest, ahhoz, hogy a magyarok a politikai elnyomás ellen tüntethettek.
Talán nincs is olyan messze az a nap, amikor Magyarország végre ismét felkerülhet a demokrácia térképére.
Isten áldja Magyarországot!
A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu


*: GPS (Global Positioning System) Globális Helymeghatározó Rendszer, az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma (Department of Defense) által (elsődlegesen katonai célokra) kifejlesztett és üzemeltetett - a Föld bármely pontján, a nap 24 órájában működő - műholdas helymeghatározó rendszer.
Forrás: Wikipédia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért mosolyog végül mégis Kók
  2007-06-19 10:38:24, kedd
 
  Miért mosolyog végül mégis Kóka?
gondola 2007. június 18. 17:54


"Ha a te gyenge embered miniszter maradhat, akkor az én gyenge emberem is
lehet miniszter" - vélhetően efféle politikai alku miatt változott meg a
hétvégén sz SZDSZ
minisztercserékkel kapcsolatos véleménye,
állítja a Fidesz.

Nyilván a koalíción belül úgy gondolták, tenni kell valamit, valami újat
kell produkálni még a nyári szünet előtt,
hogy megállítsák a népszerűségvesztést - mondta el feltételezését Pokorni
Zoltán arra vonatkozóan, hogy milyen kormányzati szándék állhatott a
miniszterek cseréje mögött.

Hiúnak bizonyult ez a remény, új kezdetet ez a botrányos hatalmi osztozkodás
nem jelent - vélekedett a Fidesz alelnöke.

Utalt rá, hogy akik hazudtak és megtévesztették az országot
(Kóka János, Veres János, Gyurcsány Ferenc), a helyükön maradtak, de Horváth
Ágnestől sem vált meg a kormányzat.

Mindenki kíváncsian várta, mit is mond majd a kisebbik koalíciós párt, amely
a hétvégén még szokatlanul
keményen reagált a minisztercserékre.

Hétfőn aztán ez a hozzáállás megváltozott.

Nem tudni, hogy a bátor nekibuzdulás, a "bajuszakasztó" nyilatkozatok után
miért mosolyog az SZDSZ pártelnöke ehhez a hatalmas osztozkodáshoz.

Csak feltételezésekkel élhetünk - mondta a fideszes politikus, és
hozzátette:
"feltesszük, az történt, hogy világossá tette a szocialista párt,
ha Horváth Ágnes maradhat egészségügyi miniszter,
akkor Szilvásy György is lehet titkosszolgálati miniszter.

Két, egyaránt botrányos és gyenge tárcavezetőről van szó
- fogalmazott a fideszes képviselő, utalva egyebek mellett az elmúlt
egy év Szilvásy nevéhez köthető botrányaira.

A licit fordítva indult el:
"ha a te gyenge embered miniszter maradhat, akkor az én gyenge emberem is
lehet miniszter.
Tehát ilyen jellegű politikai alkuk köttettek a hétvégén, és az SZDSZ nagy
hanggal beharangozott
bejelentése feltételezhetően ezért maradt el" - jelentette ki a Szövetség
alelnöke.

Pokorni Zoltán szerint a kormányátalakítás azt is jelzi,
hogy az államreform és a fejlesztéspolitika Gyurcsány Ferenc által
fémjelzett elképzelésnek
vége.
Ebben a tekintetben Gyurcsány Ferenc személyes bukásáról van szó -
tette hozzá.

Vége az egy évvel ezelőtt nagy hangon bejelentett
államreformnak,
a közigazgatás megreformálásának, amelyet
a "magunkon kezdjük a spórolást" szlogennel jelentettek be,
hiszen Draskovics Tibor Államreform Bizottsága megszűnik,
ő ezután "szuper közigazgatási államtitkárként" dolgozik - mondta
Pokorni Zoltán.

Hozzátette: a szintén Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére
létrejött Fejlesztéspolitikai Irányító Testület is megszűnik,
bár azt sem lehet tudni, hogy ez a "bukott miniszterek tanácsa"
pontosan mit csinált azon kívül, hogy felvették a fizetésüket.

Arra a kérdésre, hogy tudnak-e valamit, vagy csak feltételeznek, a Fidesz
alelnöke azt mondta: a nyilatkozatokból olvasnak, szerinte nehéz mással
magyarázni, hogy az SZDSZ a harcos kijelentések után most miért viselkedik
így.

"Megzsarolták egymást, kiegyeztek egymással a koalíciós partnerek" -
fogalmazott.

A kormányszóvivő reagálás helyett a múltat idézte csak

Daróczi Dávid kormányszóvivő a Fidesz alelnökének szavaira úgy reagált:
Pokorni Zoltán kizárólag az Orbán-Torgyán kormány tagjaként szerzett
élményeit idézhette fel, amikor politikai alkuról beszélt.

"De meg tudom nyugtatni: amióta a választók úgy döntöttek, hogy leváltják az
akkori kormányt a szabad választásokon, Orbán Viktor politikai praktikái
kizárólag a Fideszben élnek tovább" - tette hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kéretik közhírré tenni!
  2007-06-19 10:24:00, kedd
 
  Kéretik közhírré tenni!

Itt a JELENTÉS!
2007. június 4.

http://www.oktober23bizottsag.hu/2007_06_04_3.html




Megjelent a Civil Jogász Bizottság JELENTÉSE.
A könyv megvásárolható a Kairosz Kiadónál (1134 Budapest, Apály u.2/b).

További információk a 359-9825 telefonszámon és a
kairosz@hu.inter.net emailcímen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az információ szabadsága
  2007-06-19 10:20:44, kedd
 
  Az információ szabadsága
Ugró Miklós
Magyar Nemzet 2007. június 19. 0:01

Nehéz ezeken a szabad demokratákon kiigazodni.
Itt van az újjáalakított kormány, csupa munkába zakkant szakember, az SZDSZ
mégsem tud felszabadultan örülni. Nekik fanyalogniuk, kötözködniük kell.
Persze, nem a személyekkel van bajuk.

Nekik Kiss Péter és Vadai Ágnes egyre megy.
Értik és helyeslik ők, hogy a kormányátalakítás nem személyekről szól, hanem
a megváltozott működésről
meg felelősségi viszonyokról, a tények hallatán mégis bevágták a durcát, s
azóta sem enyhültek meg teljesen.
Pénteken még úgy reagált Horn Gábor, a párt ügyvivője, hogy az SZDSZ nem
fogadja el tényként
a miniszterelnök által bejelentett átalakítást.
Azt mondta, alaposan megvizsgálják a kormányfő "javaslatát", s amennyiben a
bejelentett terv a kormányzat működésének javítását és a reformok
előrevitelét szolgálja, az SZDSZ támogatni fogja azt.

Úgy látszik, a hét végén látványosan javult a kormányzat működése, a
reformok is lendületesen előbbre jutottak,
mert Kóka János hétfőn délben már arról zengedezett: az SZDSZ tudomásul
veszi a miniszterelnök döntéseit,
csak néhány ponton maradtak fenntartásai. Javasolják külgazdaságért felelős
kormánybiztos kinevezését, nem javasolják viszont Bajnai Gordon hatalmának
növelését.
Szerintük nem jó, ha a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az új önkormányzati
miniszter felügyelete alá tartozik,
hiszen a liberálisoknak kevesebb beleszólásuk lesz az ügynökség dolgaiba,
magyarán:
nehezebben jutnak az ott elosztott pénzekhez.

Ám legnagyobb szívfájdalmuk az, hogy a kormányzati informatika irányítását
Gyurcsány sunyi módon
áttette a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszterhez, az ő
nélkülözhetetlen Szilvásy komájához.
Az SZDSZ - nem minden ok nélkül - félti az MSZP-től az információ
szabadságát, mert a szocialisták szeretik, olykor törvénytelen eszközökkel
is, begyűjteni az információkat.
Miközben a felszínen "dúlt" az eleve eldöntött médiaháború a jobb- és a
baloldal között, a háttérben
a szocialisták és a liberálisok szép csendben aprítják egymást az
információs monopólium megszerzéséért.
Jó ideje már a szocialisták állnak nyerésre, és a
Gyurcsány-Szilvásy-tandemet aligha tántorítja el olyan apróság,
mint a koalíciós lojalitás.
Az információs hatalom nem csak a médiumokra gyakorolt befolyást vagy a
titkosszolgálati titkok
tulajdonlását jelenti.

A Medgyessy-féle 100 napos program első napján az APEH adatbázisát másolták
le a kormány számára,
mindmáig ismeretlen célból.

Az adatokat állítólag nem használták fel, hanem megsemmisítették, amely
tényt kétségbe vonni
nem áll módunkban.

Aki e-mailben adja fel adóbevallását (a vállalkozóknak így kötelező), az
csak a kormányzati portálon
keresztül jut el az APEH-ez - ez ellen tiltakozni sem érdemes.

Már többször említettük, hogy az egészségügyi reformok részben azt a célt
szolgálják,
hogy az állampolgárokról diszkrét, nemegyszer kényes információkhoz
juthassanak a kormányzati szervek.

Erős a gyanú, hogy a nagy melldöngetéssel létrehozott Állami Egészségügyi
Központban
legalább oly fontos feladat lesz az adatgyűjtés, mint a gyógyítás.

Felelőtlen fényűzés lenne a katonák és rendvédelmiek kórházának vezetője és
a titkosszolgálati miniszter közötti testvéri kapcsolatban rejlő lehetőséget
kiaknázatlanul hagyni.

Az SZDSZ joggal fél attól, hogy az MSZP rátenyerel az információkra, s a
liberálisok kimaradnak.

Elég, ha az ellenzék meg a lakosság elől titkosítják a tudnivalókat, a
szövetségest, a cinkost, a tettestársat tudatlanságban hagyni nem
"demokratikus" eljárás.

Az SZDSZ természetesen nem nyílt, hanem mutyiban kötött megállapodást
szeretne arról,
hogy a kormányzati informatika és titkosszolgálatok összefonódása után is
hozzáfér a lóvéhoz és az információkhoz.

Ha így lesz, akkor minden további nélkül elfogadhatónak találják Szilvásy
György személyét,
a kormányzás hatékony lesz, a reformok pedig megállíthatatlanok.


JobbINFO: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Államilag szervezett kartellek
  2007-06-19 10:19:02, kedd
 
  Államilag szervezett kartellek?
Népszabadság . Stadler János . 2007. június 18.

A második Gyurcsány-kormány szándéka szerint belekezdene egy "piaci alapú,
több, egymással versengő biztosítóra" alapozott rendszer kiépítésébe.
Több független magánbiztosító látná el az egészségügyi szolgáltatásokkal
kapcsolatos teljes ügyintézést.

Nézzük meg, hogyan illeszthető ez versenyjogi kategóriákba.

Az első kérdés az, hogy gazdasági tevékenységről van-e szó.
Arról, hiszen jelenleg is gyógyító szolgáltatást kap a páciens, és azokat,
akik azt nyújtják,
ezért jelenleg is anyagi dotációban részesülnek.

Második kérdés: kik lennének a piaci szereplők?

Az önálló orvos vagy az egészségügyi intézmény az eladó, a páciens a vevő,
és ha klasszikus piacgazdaságról
lenne szó, akkor a kezelés után a páciens kifizetné a szolgáltatás
ellenértékét, és ezzel vége is lenne a piaci viszonynak.

Vannak is ilyen országok, csak épp a kezelés ellenértékét (illetve annak
jelentős részét) a beteg viszszaigényelheti
attól a biztosítótól, amelyikkel betegbiztosítási szerződést kötött, és
amelynek folyamatosan fizeti a biztosítási díjat.

Ezt a rendszert tenné általánossá a jelenlegi kormány, ami azonban nem olyan
organikus módon jönne létre,
mint pl. az USA-ban, hanem művi úton, egy csapásra, felülről alakítanák ki.

Mégpedig úgy, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) helyett
vagy mellett több biztosító
kezébe adnák a nemzeti jövedelemnek az egészségügyre fordítandó teljes (vagy
csak nagyobb?) részét,
így csak azok vásárolhatnák meg a szolgáltatásokat a betegek részére.

Emiatt a betegek számára megszűnne a jelenlegi (eléggé) szabad választási
lehetőség orvosok és intézetek között, mert kizárólag biztosítójukon
keresztül tudnák igénybe venni a szolgáltatásokat.

Versenyjogi kategóriák szerint tehát a reform után nem a páciensek képeznék
a "vevői oldalt",
hanem az egymással - úgymond - vetélkedő biztosítók.

Továbbra is a szolgáltatásokat nyújtó intézmények lennének az "eladók", de
számukra a releváns piac
már nem az a betegkör lenne, amelyiket eddig elértek, hanem a biztosítók.

Ennek következtében rögtön kétfelé szakadnának a piaci viszonyok, és
versenyjogilag nézve
kialakulna egy biztosító-intézmény piac és ezzel párhuzamosan egy
biztosító-beteg piac.

Még nem vehető ki tisztán, hogyan fogják kialakítani e két, egymással
összefüggő piaci szféra viszonyát,
de vannak arra utaló jelzések, hogy nem minden biztosító számára lenne
szabad a vásár,
mert csak egy szűkített körrel kíván megállapodni a kormány.

Ez európai versenyjogi szempontból aggályos is lehet, hiszen ha tiszta piaci
viszonyokat vezetnek be,
akkor itt elvben minden arra alkalmas európai biztosító számára esélyt kell
adni a belépésre.
És nemcsak az indulásnál, hanem később is.

Mert ha nem, akkor esetleg államilag szervezett kartellnek is tekinthetik a
dolgot a kívülmaradók.

Nem tűnik tiszta piaci megoldásnak az sem, hogy az egészségbiztosítási
hozzájárulást a munkáltatóknak
és az önálló keresettel rendelkezőknek egy olyan egészségbiztosítási
pénztárba kell kötelező módon átutalniuk, ahonnan annak legnagyobb része a
magánvállalkozásnak számító biztosítókhoz kerül,
ám nem fizetés esetén az állam továbbra is fenntartja a járulékok közadók
módjára történő behajtásának jogát.

Kérdés, nem teszi-e kifogás tárgyává az Európai Bizottság egy ilyen
piacidegen eszköz bevetését.

Amit a Római Szerződés 86. cikke szerint a vállalkozásoknak biztosítható
különleges és kizárólagos jogokra hivatkozással kellene legitimáltatnia a
magyar kormánynak.

Ilyen esetekben a kivételesnek minősített helyzet csak olyan mértékben és
addig tartható fenn,
amíg a körülmények azt feltétlenül szükségessé teszik (ezt szigorúan
értelmezik), és minden egyéb
vonatkozásban a tilos megegyezésekkel (kartellekkel) szembeni fellépésről
szóló 81. cikk és az erőfölénnyel
való visszaélést tiltó 82. cikk szerint kell megítélni a piaci hatalommal
bíró vállalkozások piaci magatartását.

Az ilyen fellépéseket azonban már nem a kormánnyal, hanem közvetlenül a
konkrét piaci szereplőkkel
szemben foganatosítja az EU bizottsága.

Ha vizsgálatuk igazolja a versenyjogi sérelmet, akkor a vállalkozások a
sérelmezett magatartástól
történő eltiltásra és jelentős bírságra számíthatnak.

Esetünkben ezek lehetnek a biztosítók, de adott esetben az egészségügyi
intézmények is.

Ha a biztosítók kedvező árakat alkudnak ki bizonyos kórházi ellátásokért, és
a szerződésbe
belekényszerült kórházak nem találják meg számításaikat, erőfölénnyel való
visszaélés
(vagy esetleg kartellezés) miatt versenyfelügyeleti eljárást indíthatnak a
biztosítók ellen.

A fordított helyzet is életszerű: ha egy adott régióban egyetlen kiemelt
kórház képes csak
megfelelő szintű ellátást nyújtani, akkor az bizony erőfölényben lesz az ott
élő betegeket képviselő
biztosítókkal szemben, és ezt esetleg érvényesíti is szolgáltatásai árában
(vagy elzárkózik a betegek fogadásától).

Ha a mentő- és betegszállítók kedvező díjtarifákat akarnak elérni, nagyon
óvatosan kell egyeztetniük,
nehogy kartellvád érje őket.

Ha a különböző diagnosztikai eszközöket működtető vállalkozások
tisztességtelenül magas szinten
állapítják meg a díjszabásukat, azért erőfölénnyel való visszaélésben
marasztalhatók el
(ha pedig egyeztetnek, akkor kartellt szerveztek). Stb. stb.

Ráadásul, ahány részpiac, annyi lehetőség versenyjogi jogsértésre, így
versenyjogi eljárás indítására.

Intő figyelmeztetés a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2006 decemberében
hozott elmarasztaló határozata
több biztosító és az autójavító-műhelyeket képviselő szakmai szervezet ellen
a gépkocsik kötelező biztosításával kapcsolatos javítási munkák óradíjainak
összehangolása miatt.

A GVH úgy találta, hogy a kartelltilalomba ütköző megegyezésnek köszönhetően
tudták
2004-2005-ben túl magasan tartani a káreseteknél alkalmazott szervizdíjakat,
és emiatt csak úgy repültek a százmilliós, sőt milliárdos bírságok.

És most feltűnt egy újabb veszélyforrás: az Európai Bizottság célja
megkönnyíteni a versenykorlátozások
miatt kárt szenvedetteknek, hogy polgári peres úton érvényesíthessék
kártérítési igényeiket.
(A versenyhatóságok - tehát a GVH vagy az Európai Bizottság - ugyanis mint
közigazgatási szervek csak bírságot vethetnek ki, kártérítést csak polgári
bíróság állapíthat meg.)

Mivel már készül a Fehér könyv, azaz a jogszabályt előkészítő anyag, és a
tagállamok széles köre
támogatja a változtatást, borítékolható, hogy a biztosítók magasabb
biztosítási díjakkal akarnak
majd védekezni a kártérítési kockázatok ellen.

Talán érdemes lenne még egyszer megfontolni, nem egyszerűbb-e ésszerűen
megreformálni a létező
"egybiztosítós" egészségellátó rendszert, mint keresztülverni a
több-biztosítós modellt, mely valóságos keltető telepévé válhat a senki
által sem kívánt versenyjogi ügyeknek.
Nem azon kellene-e gondolkodni, hogy ha piacosítunk, akkor inkább e
különlegesen fontos piac vevői oldalának valódi jogosultjai, a betegek
váljanak valóságos piaci szereplőkké.
Hogy a gyógyító intézmények rivalizálása és együttműködése - vagyis a
tisztességesen zajló verseny
- ne inkább közvetlenül az ő érdekeiket szolgálja, mint a mindenkinél jobb
érdekérvényesítési lehetőségekkel rendelkező biztosítókét.

A szerző Versenyjogi szakértő, a Gazdasági Versenyhivatal volt alelnöke





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Indul a kormányzati pénzosztás
  2007-06-19 10:17:07, kedd
 
  Indul a kormányzati pénzosztás
2007. június 19., kedd 7:06 InfóRádió - Lapszemle

Több ezer milliárd forintot oszt szét néhány héten belül a kormány, amikor a legnagyobb volumenű uniós fejlesztésekről dönt. És bár szakmai zsűri is van, sokak szerint nem kérdés, hogy a döntések jó része politikai alapú lesz - írja a Népszabadság.

Az úgynevezett kiemelt projektekre a napokban tettek javaslatokat a régiók fejlesztési tanácsai a kormánynak, amely majd július végén dönti el, hogy az ajánlottak közül melyekre juthat uniós pénz az idén vagy jövőre.

Felháborodást kelt a kettes metró június 9. óta fülsüketítő robajjal járó felújítása Zuglóban az Örs vezér tere és a Pillangó utcai állomás között élők körében - olvasható a Magyar Nemzetben.

Bár a BKV előre elnézést kért a lakóktól, az illetékes kőbányai építési hatóság határozatával és a helyi zajvédelmi rendelettel is ellentétesen végzett éjjeli, vasárnap hajnali munkákért felelősséget nem vállal, kártérítést pedig nem adnak a lakóknak.

Változatlanul hatalmas, tizenhétszeres különbség van az uniós országok minimálbérei között - már ahol egyáltalán van. Ugyanis a 27-ből hétben nincs kötelező minimálbér. Az Eurostat szerint Magyarország a 258 eurós minimálbérrel a középmezőnybe tartozik - derül ki a Napi Gazdaságból.

Rekordokat döntöttek a chicagói és a francia búzajegyzések az elmúlt napokban a világpiaci készletek csökkenése és a szárazság miatt - közli a Világgazdaság. Bár a 4 millió tonna körüli magyar termés fedezi a 2-2,5 milliós belföldi igényt, a nemzetközi kereslet a hazai árakat is "csillagászati" magasságokban tartja. Az új gabonaszezon 32-37 ezer forintos tonnánkénti árakkal indul, ezek 20-40 százalékkal haladják meg a tavalyikat.

Lassan két évtizede exponenciálisan nő az internet adatforgalma. A szakértők szerint emiatt összeomolhat a világháló, az infrastruktúra nem fogja elbírni a meredeken növekvő terhelést. A kilencvenes évek óta most éljük át a harmadik nagy adatforgalmi pánikot - írja az lndex.

A portfolio.hu interjúiban a mértékadó külföldi befektetési bankok elemzőit kérdezte a MOL-lal, illetve Rahimkulov részesedésszerzésével kapcsolatban. A szakértől eltérően ítélik meg az orosz olajcégek érdeklődését, ugyanakkor egyetértenek abban, hogy az OMV a közeljövőben várhatóan nem vásárol MOL-papírokat.
Gál Ildikó
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kistérségű társulásokban szo
  2007-06-19 10:16:21, kedd
 
  Kovács Zoltán: A kistérségű társulásokban szocialista hálózatépítés folyik
2007. június 18. 15:07 MNO

A kormány átalakításának tanulságairól, illetve gazdasági, mezőgazdasági és fejlesztési kérdésekről volt szó hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Eörsi Mátyás, az SZDSZ frakcióvezetője szerint a kormányátalakításnál három alapelvet kell alkalmazni. Az első az, hogy bizonyos területek a szocialistákhoz, mások a liberálisokhoz tartoznak, és egymás jelöltjeit tudomásul veszik. A második esetében az általános hatékonyságot kell szem előtt tartani, vagyis ha új pozíciót hoznak létre, meg kell fontolni, majd meg kell magyarázni, mitől, miért növeli a hatékonyságot. Harmadikként hozzátette: a kormányátalakításnak jobban kell szolgálnia a koalíció összhangját.

Dávid Ibolya (MDF) sürgette, hogy az Országgyűlés hozza létre a fővárosi parkolási visszásságokat vizsgáló bizottságot, amelynek felállítását valamennyi frakció támogatta. - Nem választ várok kérdésemre, hanem intézkedést - mondta az ellenzéki párt elnöke, aki megkérdőjelezte a kormány komolyan vehetőségét ebben a témában.

A KDNP-s Medgyasszay László azt mondta: pártja továbbra sem tudja elfogadni az idei, a kormány által biztosított mezőgazdasági kárenyhítést. Mint mondta, az agrárkamara szerint 100 milliárd forintos jég-, fagy- és aszálykár érte a gazdálkodókat. A kárenyhítési alapban lévő összeg ennél jóval kevesebb - fűzte hozzá. A képviselő megkerülhetetlennek nevezte, hogy a kormány jobban átgondolja álláspontját, és mélyebben a zsebébe nyúljon.

Válaszában a kormány részéről Gőgös Zoltán elmondta, hogy folyamatosan épül a kártalanítási rendszer. Az agrártárca államtitkára hozzátette: nem pártpolitikai alapon irányítják az ágazatot.

A vidékfejlesztéssel összefüggésben szólalt fel Kovács Zoltán (Fidesz). Mint mondta, a többcélú kistérségi társulásokban szocialista hálózatépítés folyik. Példaképpen azt említette, hogy többek között a pásztói, hajdúszoboszlói, ercsi, tamási és berettyóújfalui kistérségekben MSZP-s vezetésű fejlesztési irodák nyertek támogatást a pályázatokon. Ezek a kistérségi vezetők korábban szocialista polgármesterek vagy képviselő-jelöltek voltak -emelte ki a fideszes képviselő.

Gőgös Zoltán reagálásában közölte: a fejlesztési irodák vezetőinek kiválasztásánál nem volt olyan kitétel, hogy korábbi polgármester nem lehet ilyen vezető.

Kékesi Tibor (MSZP) a gazdaság helyzetéről szólva azt mondta, hogy a költségvetés már 2006-ban jobban alakult, idén pedig a reáljövedelmek és a fogyasztás nem esett vissza olyan mértékben, mint ahogy előre jelezték. A ciklus végén megint jobban fogunk élni - mondta a szocialisták képviselője, hozzátéve: a strukturális reformokat végig kell vinni.

Veres János pénzügyminiszter ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, nehéz, de eredményes időszakon van túl az ország. Hangsúlyozta, hogy megszülettek az államháztartás stabilabbá tételét szolgáló jogszabályok.
MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 10267
  • e Hónap: 21378
  • e Év: 174874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.