Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Megbukott a Mobilitás program
  2007-06-20 10:47:02, szerda
 
  Megbukott a Mobilitás program
Eddig négyen igényelték a támogatást
2007-06-20 09:15 hírTV

Szinte egyáltalán nem érdeklődnek az elbocsátott egészségügyi dolgozók az Egészségügyi Minisztérium Mobilitás programja iránt, amellyel egyszeri, vissza nem térítendő támogatást kaphatnának, ha vállalják, hogy 50 kilométernél távolabbi intézményben helyezkednek el. Időközben kiderült, hogy az érintettek a vártnál lényegesen kevesebb pénzt kapnak kézhez, mert az összegből adót és járulékot vonnak. Ráadásul igencsak szűkre szabták a támogatásra jogosultak körét - írja a Magyar Nemzet.

Június 1-jétől lehet pályázni a vissza nem térítendő támogatásra, de eddig mindössze négyen igényeltek a pénzből. A szakmai szervezetek vezetői hasonlóképpen magyarázzák a Mobilitás program iránti csekély érdeklődést, s egyetértenek: a program ebben a formában nem oldja meg az állásukat veszített egészségügyi dolgozók tömegének problémáját. Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke például arra hívta fel a figyelmet, hogy a támogatás összege alacsony, a pénzből ugyanis személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást is vonnak, így az érintettek a vártnak csak körülbelül a felét kapják kézhez. Ráadásul sokakat kizártak a jogosultak közül. Nem igényelhetnek támogatást például azok, akik fekvőbeteg-ellátó intézményben dolgoztak ugyan, de nem orvosként vagy szakdolgozóként.

Kimaradnak a lehetőségből továbbá azok, akik az országnak olyan pontjára költöznének, ahol magasabb az életszínvonal, mint eddigi lakóhelyükön. Varga Ferenc szerint azokat is segíteni kellene anyagilag, akik hajlandók a váltásra, és új munkahelyük más településen ugyan, de kevesebb mint 50 kilométerre van a régitől.

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója azt kifogásolta, hogy nem kaphatnak a pénzből azok sem, akik olyan gyógyintézetbe mennének dolgozni, amely gazdasági társaság formájában vagy egyházi fenntartásban működik. A pályázat feltétele ugyanis, hogy a munkavállaló közalkalmazott legyen.

Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megrogyott a Tesco
  2007-06-20 10:45:48, szerda
 
  Megrogyott a Tesco
Napi Gazdaság/Index 2007. 06. 20., 07:25

Az első negyedévben lelassult a brit kiskereskedelmi cég hazai növekedési üteme, így részvényeinek árfolyama 3 százalékkal csökkent egy nap alatt. A társaság reménykedik a kedvező USA-beli bemutatkozásban, ugyanakkor hazai megítélését ronthatja a rejtett kamerás dokumentumfilm.

Kedden több mint 3 százalékkal zuhant a brit Tesco Plc kiskereskedelmi lánc részvényeinek árfolyama, miután a cég bejelentette, hogy az első negyedévben a szigetországban lassult értékesítésének növekedési üteme. Nagy-Britannia legnagyobb, a világ ötödik legnagyobb áruházláncának forgalma a május 26-án zárult 13 hétben csak 4,7 százalékkal bővült szemben a tavalyi év azonos időszakának 5,8 százalékával.

A társaság pénzügyi és stratégiai igazgatója, Andrew Higginson azzal magyarázza a viszonylag gyengébb hazai eredményeket, hogy a szigetországban 10 hónap alatt négyszer emelkedő alapkamat óvatossá tette a vásárlókat, csökkentette költekezési hajlandóságukat. A társaság külföldi érdekeltségei ezzel szemben 24,6 százalékos árbevétel-növekedést értek el, ezen belül Ázsiában 32 százalékos volt a bővülés. A társaság optimizmussal tekint novemberi egyesült államokbeli debütálása elé, amikor a Fress & Easy márkanevű áruházakban megkezdi tevékenységét.

A társaság nagy-britanniai megítélését és így forgalmát tovább ronthatja - bár a most megjelent adatokra még nem volt hatása - az, hogy májusban bemutattak a BBC-n egy rejtett kamerás dokumentumfilmet arról, milyen állapotok uralkodnak a Tescónál és a Sainsburysnél. A felvételek egyebek mellett azt ábázolták, hogy az áruházakban hogyan címkézik át a lejárt szavatosságú, emberi fogyasztásra már nem alkalmas árut. A rejtett kamerás felvételeken láthatók padlón lévő kész élelmiszerek is vizelet és cipők által bevitt sár között a Tesco egyik beszállítójánál.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Interaktív népbolondítás
  2007-06-20 10:44:31, szerda
 
 
Interaktív népbolondítás
2007. június 20. 09:34

"A versenyhivatal nem zárja ki, hogy az interaktív televíziós játékok szervezői megtéveszthetik a fogyasztókat, mivel a játékba való bejutás feltételeiről nem adnak pontos tájékoztatást." (Népszabadság, június 19.) Magyar Hírlap publicisztika.

Nyugdíjas úrnak kevés a pénze, viszont időmilliomos. Unja a nemrég rászakadt semmittevést, egyedül van otthon, odaül a képernyő elé. Az egyik kereskedelmi tévé játékmestere - igazi bombanő lenge öltözékben - épp húszezer forintot ajánl fel a betelefonálóknak a következő rejtvény megfejtéséért: "B.CSKA.

Találja meg a hiányzó betűt!" Nyugdíjas úr lemondóan legyint: biztos már ezren várnak a kapcsolásra. De nem. Bombanő minden csáberejét beveti, hogy valakit végre interaktivitásra bírjon, még sincs jelentkező. Nyugdíjas úrnak az az érzése, hogy a játékmester a képernyőről mindjárt a szobába lép, és gyengéd orrfricskákkal fenyíti meg őt gyávaságáért. Veszi tehát a telefont, közben torkát köszörüli, hogy zengő baritonja érvényesülhessen.

Meglepetésére azonban nem juthat szóhoz. A vonal másik végéről tájékoztatják, hogy a szám sajnos foglalt, de következő próbálkozásakor a kapcsolás esélye lényegesen növekszik. Nyugdíjas úr csodálkozik: vajon kitől-mitől foglalt a szám, hiszen szegény Bombanő már-már sírva fakad nagy elhanyagoltságában. Ez biztos csak a technika pillanatnyi kihagyása lehet.

Nyugdíjas úr ismét telefonál. Aztán újra. És negyedszer is. Bombanő szemei végre felcsillannak, és visszahallózik. De nem neki. Kettejük idilljét egy harmadik személy zavarja meg, persze férfi, hangjából ítélve vén szivar. "I, azaz BICSKA" - köhögi be az ünneprontó ürge. Bombanő szomorú mosollyal az ajkán bájosan rázza meg vörös hajkoronáját: "Sajnos tévedett, uram, de próbálja meg újra, másodszor biztos sikerülni fog."

Nyugdíjas úr elbizonytalanodik, majd diadalittasan felordít: "BÁCSKA! Más megfejtés kizárva!" És telefonál. Ötödször, hatodszor, hetedszer. Nem sikerül elcsípnie Bombanőt, aki nemsoká búsan jelenti be, hogy az adásidő lejárt, és közli a megfejtést: U azaz BUCSKA. Nyugdíjas úr lihegve rohan az értelmező szótárhoz, nincs is ilyen magyar szó.

Hívná a tévé közönségszolgálatát, de lehiggad. "Majd bebizonyítják, hogy valamilyen tájszólás." Eszébe jut: nemrég olvasta az újságban, hogy a kereskedelmi televíziók milliárdokat zsebelnek be az effajta játékokból. "A sok bolond még ilyen ócska trükköknek is bedől" - legyint megvetően Nyugdíjas úr, és úgy dönt, hogy sürgősen elfelejtkezik kalandjáról a Bombanővel. Még mielőtt felesége a telefonszámla láttán idegösszeomlást kap.

Neumann Ottó, Magyar Hírlap

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Draskovics az utolsó pillanati
  2007-06-20 10:42:04, szerda
 
  Draskovics az utolsó pillanatig kapaszkodik elnöki posztjába
2007 június 19. kedd 20:41 FH - Index

Draskovics Tibor csak akkor távozik a Magyar Villamos Művek igazgatósági elnöki székéből, ha megkapja a miniszteri kinevezését. Draskovics jövő hétfőn teszi le miniszteri esküjét, és attól kezdve az állami tulajdonú vállalatban betöltött pozíciója összeférhetetlen lesz.


A társaságnál ezután rendkívüli közgyűlést kell összehívni, amelyen megválasztják az igazgatóság új elnökét. A leendő tárca nélküli miniszternek jelenleg ez az egyetlen olyan gazdasági tisztsége, amely összeférhetetlen az állami vezetői pozícióval.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány a külpolitikai partn
  2007-06-20 08:02:11, szerda
 
  Gyurcsány a külpolitikai partnerek előtt is megbízhatatlannak bizonyult
2007.06.19. 15:40

Alibi külpolitikát folytatott az elmúlt évben a Gyurcsány-kormány, aminek fő oka a kormányfő külpolitikáról vallott felfogása - mondta Németh Zsolt a kormány egyéves külpolitikai tevékenységét értékelő sajtótájékoztatóján, kedden.

A fideszes politikus arra reagált, hogy Göncz Kinga külügyminiszter kedden a tárca egyéves munkáját értékelte a kormányszóvivői tájékoztatón.

Az Országgyűlés külügyi kabinetjének fideszes elnöke szerint Gyurcsány Ferenc a belpolitika meghosszabbításaként tekint a külpolitikára és megrendült legitimitását külföldön próbálja meg "kipótolni".

A miniszterelnök a nemzetközi kapcsolatokat arra használja fel, hogy "fényezze" kormányát, az ellenzéket és annak vezetőjét pedig "sározza" - mondta el a politikus.

A miniszterelnök a nemzetközi kapcsolatokat arra használja fel, hogy fényezze kormányát, az ellenzéket és annak vezetőjét pedig "sározza" - hangsúlyozta a képviselő, aki szerint a diplomáciai kar számos esetben, így a tavaly október 23-i események értelmezésével kapcsolatban is, "pártpolitikai ízű" megbízatásokat teljesített.

Németh Zsolt a kormány nemrég megalkotott külpolitikai koncepciójáról szólva azt mondta, hogy az elmúlt öt évben ez már a negyedik olyan koncepciógyártási kísérlete a kormánynak, ahol a leírtak és a tettek "köszönő viszonyban sincsenek" egymással.

Németh Zsolt a kormány energiapolitikájával kapcsolatban úgy foglalt állást, hogy az kiérdemli az elmúlt esztendő "külpolitikai botránya" címet.

"Amitől mindenféleképpen az év botrányának minősíthetjük, hogy képes volt, arra, hogy nem csupán Nyugaton, hanem Oroszországban is kialakítsa magáról a megbízhatatlan partnernek a képét" - fogalmazott a politikus, hozzátéve: a Nabucco-ügyben tanúsított kormányzati magatartás miatt az ország euróatlanti elkötelezettsége is megkérdőjeleződött.

A kormány nemzetpolitikai gyakorlatát úgy értékelte, hogy a magyar nemzetpolitika a kettős állampolgárságról tartott népszavazás óta "holtponton" van. Hozzátette ugyanakkor, a kormánynak egy 17 éves intézményrendszert "sikerült felszámolnia" a Határon Túli Magyarok Hivatala, a Magyar Állandó Értekezlet valamint az Illyés- és Apáczai-alapítvány megszüntetésével.

"Az Európai Unió jövője szempontjából tragikusnak tartom, hogyha nem sikerül az alkotmányos szerződés kudarcát meghaladni" - reagált Göncz Kinga külügyminiszter kijelentésére, amely szerint nem tragédia, ha nem születik megállapodás az uniós alkotmányos szerződésről a hétvégi EU-csúcson.

"Az alkotmányos szerződés és az Európai Unió jövője nagyon szorosan összekapcsolódik, nincsen Európai Unió, nincsen politikai integráció az alkotmányos szerződést övező válság meghaladása nélkül" - mondta Németh Zsolt.

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem hagyhatom szó nélkül egy m
  2007-06-20 07:58:58, szerda
 
 
NEM HAGYHATOM SZÓ NÉLKÜL EGY MONDATBAN

A tartalomból: Menekülnek a patkányok a hajóról

Olvasom, hogy Puskás Bálint RMDSZ-es Kovászna megyei szenátor,
megválasztatta magát román
alkotmánybírónak.
(Az erdélyi magyarságnak nem lesz több haszna belőle!)
Borbély László (alias Frizér Vaszi), RMDSZ-es Maros megyei parlamenti
képviselő, román lakásügyi, területrendezési és fejlesztési miniszter, a
jövőben marosvásárhelyi polgármesterkén képzeli el jövőjét.
Ezek a "jó orrú" szekus gyerekek már tudják azt, hogy az RMDSZ bukaresti
hajója süllyedő félben van,
s újabb román zsíros fizetésű állásokban menekülnek.

Mikháza, 2007-06-19
(to)

A tartalomból: Miniszter a négyzeten

A félsemíta kapzsi Borbély László (Frizér Vaszi), RMDSZ-es parlamenti
képviselő, román lakásügyi,
területrendezési és fejlesztési miniszter, megkaparintotta a felfüggesztett
Nagy Zsolt, román informatikai és távközlési minisztériumát is.
Ez már igen, az egyikhez se ért, de jó a származása: kedveli a szekuritáté!

Mikháza, 2007-06-19
(to)

Nyílt levél TOM GALLAGHER brit-román politológushoz és anglo-román euró
szélhámoshoz

A kedves, Romania liberaban is körmölgető nagy-britanniai úriember, a
Bradford-i Egyetem Ethnic Conflict and Peace (Etnikai Konfliktusok és Béke)
tanszékének vezetője, június 18-án közétett egy olyan írást
a bukaresti Romania liberabán, ami igaz, de nem is.
Írása nem vet jó fényt az angol egyetemi intelligenciára, inkább egy brit
nyakas paraszt "jólinformáltságához" hasonlítható. Azt a 2007-es
felfedezését, miszerint:
"Az RMDSZ veszélyesen kezd hasonlítani az olyan nacionalista mozgalmakra,
melyeket a Milosevics-idejebeli Szerbiában láthatunk, nem Őn találta fel.
Hát kedves britanikusz uram, az RMDSZ vezetősége és a milosevicsi rezsim
hasonlatosságáról
én írtam legelőször, még 2000-ben, az Udvarhely Szék, regionális hetilap,
III.évf., 37-es számában
(mellékelve küldöm a Birkák, s akik nyírják című írásomat).
Ez írásom miatt templomlépcsői koldussá szeretett volna küldeni az RMDSZ!!!!
Az a megállapítása, hogy az RMDSZ nacionalista párt lenne (bár az lenne!)
teljesen téves.
Kedves nagy-britanniai Úr, Ön teljesen zagyvaagyú az etnikai pártok háza
táján, mert nem tesz különbséget a szülőföldes etnikai pártok, amilyen a
romániai magyaroké is, és a spanyolországi, az olaszországi,
a németországi, stb. emigránsok pártjai között.
Mi, a szülőföldnkön szeretnénk magúnak szülőföldes európai emberi jogokat
visszaszerezni, nem úgy, mint az Európát is meglepő és ellepő emigráns
megélhetési románok.
Tetszik érteni brit Úr?!
Aztán az se volt kóser írásában, hogy az RMDSZ megmentőjeként az Ecksteint
vélte felfedezni.
Abban, hogy az RMDSZ bűnszövetkezet, abban igaza van !

Mikháza, 2007-06-19
(to)





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Papp Lajos levele a magyarok s
  2007-06-20 07:54:01, szerda
 
  Papp Lajos levele a magyarok szívéről


"Az SZDSZ Horváth Ágnessel, Molnár Lajossal és Horn Gáborral szakmai
útra vitt két tucat újságírót, hogy egy amszterdami kórházban mutassa be
a holland egészségügyi reformokat " írta az Index.

A beszámolóból idézünk:
" A kardiológiai osztály katéteres részlegén a megszokottól eltérő
környezetet alakítottak ki, itt a betegek egy új technológiának köszönhetően
(a csuklón keresztül vezetik be a katétert) csak egy napig
és csak nappal tartózkodnak.
A tágas, ízlésesen berendezett helyiségben olasz bőrből készült nyugágyak
sorakoznak, lehetőség van továbbá
internetezésre, egy fotelokkal körbevett plazmatévén pedig filmeket lehet
nézni.
Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a bejárás után úgy fogalmazott:
Sok mindenre számítottam, de ez nekem is döbbenet volt."

Papp Lajos, a neves magyar szívsebész is megdöbbent, és nyílt levelet
fogalmazott a miniszternek.

Tisztelt Miniszter Asszony!

Ez úton felajánlom azt a lehetőséget, hogy saját országában, saját
minisztériuma által irányított egyik magyarországi intézményben, a PTE
ÁOK Szívgyógyászati Klinikán megtapasztalhassa mindazt, ami hollandiai
útján az Ön elismerését kiváltotta.

Tisztelettel közlöm, hogy a csuklón keresztül végzett katéteres eljárást
Magyarországon a magyar szívgyógyászok 1997-től alkalmazzák, Ungi Imre,
a Szegedi Egyetem szívkatéteres laboratórium vezetője ezt a módszert
1997-től használja, az elmúlt tíz évben végzett több ezer szívkatéteres
vizsgálat hetven százalékát csuklón keresztül végzett katéterezéssel
oldották meg.

Intézetünkben, a PTE ÁOK Szívgyógyászati Klinikán az intézet
megalapítása óta (1999�2000) 3613 radiális (csuklón keresztüli)
katéterezést végeztünk.

A betegek egy része itt is egynapos vagy úgynevezett nappali ellátásban
részesül, reggel jönnek, délután távoznak a klinikáról a katéteres
vizsgálatot követően, miközben a katéterezésre várva a laboratórium
előkészítőjében plazma tévén figyelhetik a híreket, sporteseményeket,
nyolc csatorna kábelen érkező műsorát.

Tisztelt Miniszter Asszony!

Kérem Önt, hogy Ön és a Hollandiában járt újságírók látogassák meg
intézetünket, és amennyiben az itt tapasztaltak a legkisebb mértékben is
elmaradnak a hollandiai tapasztalataiktól, akkor nyilvánosan megkövetem,
mert most úgy látom, Ön rendkívüli módon tájékozatlan.

Azért is tölt el szomorúsággal az Ön rácsodálkozó magaviselete, mert
klinikánkat európai,
amerikai, japán szakemberek tekintették meg, akik Önhöz hasonlóan
döbbenettel ismerték meg azt a rendszert, amely nemcsak a kórházon,
klinikán belül, hanem a régióban megvalósult.

A "reform" intézkedésekig az elmúlt hét év alatt, 1999. augusztus 20-tól
2006 decemberéig olyan
regionális rendszert működtettünk, melyben megvalósult egy álmunk:
a rendkívül egyenlőtlen szerkezetű településeken élő, ezért rendkívül
egyenlőtlen esélyű magyar állampolgároknak régiónkban, Baranya, Somogy,
Tolna megye 980 ezer lakosának egyforma, egyenlő esélyt tudtunk
biztosítani szívbetegségük gyógyítására.

A szakmai munkánkat 1997-ben kezdtük meg, a régió valamennyi
kardiológus orvosát, szakasszisztensét,
valamennyi megyei, járási szintű kórház dolgozóját,
a három megyéhez tartozó családorvosokat,
az érintett lakosságot tájékoztattuk azokról a szakmai kérdésekről, amelyek
lehetővé
tették a mentőszolgálat segítségével, hogy az elmúlt évek minden
napjának minden percében az intézet fogadni tudta a rászorulókat.

Így érhettük el azt, hogy régiónkban az elmúlt hét év alatt majdnem a felére
csökkent az infarktus okozta halálozás.

Mi, a PTE ÁOK Szívgyógyászati Klinika dolgozói, elsősorban orvosai, a
régió valamennyi partnere, elsősorban egyéni és másodsorban közösségi
áldozatvállalással és összefogással hoztuk létre azt a komplex ellátó
rendszert, mely a nyugati országok szakembereinek ámulatát és csodálatát
kiváltotta.

Örülnék, ha Ön is megismerkedne ezzel a rendszerrel, s nagyobb figyelmet
szentelne arra,
hogy ezt a rendszert ne tegyék tönkre azok a "reformintézkedések", melyek
2007 januárjától sújtanak bennünket.

Tisztelt MSZP-s képviselők!

Önök közül többen meglátogatták intézetünket.
Önöket vagy hozzátartozójukat kezeltük.
Személyes tapasztalatuk van az intézetünkben végzett munkánkról.

A szívbetegségekben és a szívbetegségek okozta halálozásban a magyar
lakosság az elsők között van Európában.

Harminc évvel ezelőtt ebben a szomorú versenyben Finnországgal
vetélkedtünk. Finnországban nemzeti programot dolgoztak ki, óriási
állami anyagi áldozatvállalással, a médiumok felvilágosító tevékenysége,
az egészségre való nevelés feltételeinek és gyakorlatának
megteremtésével (sportpályák, szabadidőparkok létesítése, táplálkozás,
életmódminták adása, egészséges táplálék megszerzésének lehetősége)
25-30 év után fantasztikus eredményt hozott.

A finn lakosság szívbetegségek szempontjából az első helyek egyikéről az
utolsó helyek
egyikére került, még egyszer hangsúlyozom, óriási nemzeti összefogással,
kitartó munkával, kormányokon átívelő programmal.
Az előbb említett tevékenységet hívjuk az orvostudományban elsődleges
megelőzésnek, primer
prevenciónak.

Mi, amikor szívgyógyászati klinikai munkánkat megkezdtük, tudtuk, hogy
sem a régióban, sem országosan nem rendelkezünk anyagi javakkal e primer
prevenció véghezvitelére.

Ezért elhatároztuk, hogy minden erőnket a szívinfarktus, illetve a
szívinfarktus okozta halálozás megelőzésére
összpontosítjuk (másodlagos megelőzés, prevenció).

A szívinfarktus katasztrófaállapot, a katasztrófaállapotnak vannak előjelei,
de soha meg
nem határozható a katasztrófa, a szívinfarktus bekövetkezésének
időpontja.

Számba vettük és megtanítottuk a régió orvosaival azokat a katasztrófajelző
tüneteket, amelyek alapján a betegeket intézetünkbe irányították.

Ezzel a rendszerrel nemcsak az infarktust és az infarktusból következő
haláleseteket tudtuk megelőzni, hanem
közgazdasági szempontból is rendkívül hatékony rendszert dolgoztunk ki,
mert az infarktust, a katasztrófát megelőzve a beteg munkaképességét
megtartotta, munkájából egy-két napra esett ki.

Különösen vonatkozik ez a megállapítás a fiatal-középkorú emberekre,
akik állásukat féltve, családjuk egzisztenciáját biztosítva csak végső
esetben fordultak orvoshoz a korábbi időszakban és fognak sajnos a
"reformintézkedések" után is.

Egyetlen példát írok le a fentiek illusztrálására , de több száz hasonló
eseményleírást tudunk az Önök
rendelkezésére bocsátani.

Kaposváron egy bevásárlóközpontban fiatal-középkorú férfi hirtelen
rosszul lett, s koszorúér elzáródás alakult ki minden előzmény nélkül.

A kaposvári mentőszolgálat két-három percen belül a helyszínen volt, a
értesítette a kaposvári kórház kardiológus szakorvosát, aki elhitte a
mentősök információját a közölt EKG-elváltozások alapján, és késedelem
nélkül mentőhelikopteres szállítást kért.

Így a beteg a katasztrófa beállta után 25 percen belül klinikánk katéteres
műtőasztalán feküdt,
ahol az elzárt koszorúeret megnyitották, így 30-35 percen belül a beteg
az életmentő beavatkozást megkapta, s nemcsak hogy nem halt meg, de pár
nap múlva munkába állhatott.

Tisztelettel kérem Önöket, azt értsék meg, hogy nem egyedi esetről van
szó, hanem egyedi esetek tömegéről, rendszerbe foglalt ellátásról,
amelyet most, a jelenlegi "reform" alapjaiban ingat meg, és teljes
mértékben tönkretesz.

Ezt az állítást a következőkkel kívánom igazolni:

A PTE ÁOK Szívgyógyászati Klinika regionális ellátási feladata
2006-ig Somogy-, Baranya-, Tolna megye
980 000 lakosára 2006 első félévében 13 120,86 HBCS-pontot kapott,
melynek összege 1 784 436 960 forint volt.

A "reform" következtében a területi ellátást megnövelték, s így
régiónkhoz 2007. január 1-jétől
egymillió-négyszázötvenezer lakos tartozik,
a lakosságszám megnövelésével együtt a ráfordítási összeget az elmúlt fél év
viszonylatában
75 százalékra csökkentették:
9 828,72 pontra.

Ez intézetünk esetében azt jelenti, hogy e fél éves tárgyidőszakban 447 731
040 forinttal
(négyszáznegyvenhétmillió-hétszázharmincegyezer-negyven forinttal)
kevesebbet kapunk, mint előző évben,
amelynek az a következménye, hogy a régiónkba tartozó egy lakosra számított
2006-os ellátási lehetőségek
több mint felére csökkentek.

Tisztelt Miniszter Asszony! Tisztelt Képviselők!

Éves viszonylatban egymilliárd forinttal kevesebb pénzbeli lehetőség az
előző évi anyagi lehetőségekhez képest, 450 ezer fővel megnövelt
lakosságszám semmiképpen nem nevezhető reformnak.

Az elmúlt hét év hétezer operált betegének szívsebészeti halálozása
intézetünkben 1,5 százalék volt, a múlt fél évben ez 4,5 százalék fölé
emelkedett (a súlyosabb állapotú betegek rosszabb eredménnyel, nagyobb
anyagi ráfordítással kezelhetők).

S most az kérik tőlem, hogy mint igazgató, tízes nagyságrendben
bocsássak el dolgozókat, akik hét éve megfeszített munkával, sok
lemondással egy világszínvonalú rendszert dolgoztak ki.

Tisztelt Képviselő Hölgyek és Tisztelt Képviselő Urak!

Ezen számok ismeretében és birtokában tisztelettel és könyörögve kérem
Önöket, hogy ne Hollandiába, ne Nyugatra járjanak az általunk már lassan
egy évtizede alkalmazott módszereket tanulmányozni, hanem tegyenek meg
mindent azért, hogy a magyar körülmények között, magyar lehetőségekkel
kialakított világszínvonalú ellátást megtartsák és országszerte
elterjesszék.

Tisztelettel kérem Miniszter Asszonyt, Képviselő Hölgyeket és Urakat,
hogy a politikai indulatokat félretéve, értelmes párbeszédet alakítsunk
ki egymás között, mert a felelősség közös.

A politikai felelősség az Önöké, a szakmai felelősség a miénk.

Kérem a Képviselő Hölgyeket és Urakat, segítsenek! Segítsenek!

Tisztelettel:

Dr. Papp Lajos

egyetemi tanár, a PTE ÁOK Szívgyógyászati Klinika igazgatója










--------------------------------
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez már maga a népirtás volna?
  2007-06-20 07:52:41, szerda
 
  Ez már maga a népirtás volna?
Balogh T. Gyöngyvér 2007. június 20. 00:00


"Tehát mintegy olyan 150 gyermekkel fog kevesebb születni."

Takaros mondat.

Bele a magyar estébe, a sok-sok feszültségtől vibráló éterbe az állami
televízió hírműsorából.

Százötven gyermek. Mi az? Ekkora népnél.

"Az előzetes adatok szerint 2007 első három hónapjában 23 561 gyermek
született és 34 798 lakos hunyt el.
(.) márciusban mintegy 550-nel (6,7 százalékkal) kevesebb újszülöttet
anyakönyveztek,
így az első negyedévi születésszám 456-tal (csaknem 2 százalékkal) elmaradt
az előző évitől."

Ez utóbbit már nem az állami televízió, hanem az állami statisztikai központ
állítja.

A születésszám a sokéves drámai fogyás után tovább csökken.

(Dübörögve csökken - mondaná diadalmasan egy szép mosolyú pártelnök.)

Ilyenkor kell összetörni a lombikot: a lombikbébiprogramot.

A talán legkiválóbb európai meddőségi központban, a budapesti Nyírő Gyula
Kórházban ezt tette az állam.
Emiatt "A többi meddőségi központban közben több hónapos várólisták
alakultak ki"
- állítja a hírműsor június 18-án.

"Fikdelné Dénes Ildikó: Nagyon sokan vannak, mindig sokat kell várni, sokkal
többet, mint idáig, szerintem."

Ez igen, csak gratulálni lehet.

Amikor "rásegítés" nélkül is negyed év alatt két százalékkal - dübörögve -
csökken az amúgy is drámai születésszám, lássuk, Uramisten, mire megyünk
ketten alapon az állam tovább apasztja a születéseket.
Fokozza a dübörgést.

"Máshol is hasonló a helyzet.
A Kaáli Intézetben is már csak októberre tudnak időpontot adni.
A főigazgató szerint ráadásul minden évben csökken az állam által
finanszírozott beavatkozások száma"
- tudatja a riporter.

És itt jön a horrorisztikus mondat:

"Dr. Kaáli Géza igazgató, Kaáli Intézet: Itt az elmúlt években ötszázzal
csökkentették a kezelések számát,
tehát mintegy olyan 150 gyermekkel fog kevesebb születni."

Százötven fiatal pár, aki akarná a gyereket. Hiába akarja.

Meg lehet tenni ezt egy uniós tagállamban?

Nincs belső kontrollja a népét dübörögve pusztító államnak?

És a világ miért nem figyel?
Hiszen az ENSZ 1948. december 9-én elfogadott, a népirtás bűntettének
megelőzéséről és büntetéséről szóló egyezménye, azon belül a II. cikk még
Jóska bácsi számára is érthetően megfogalmazza:
népirtás "valamely nemzeti, népi" csoportra
"oly intézkedések tétele, amelyek célja a csoporton belül a születések
meggátolása."

Miért nincs ENSZ-vizsgálóbizottság Magyarországon?

A hazai magyar etnikum talán tekinthető "nemzeti, népi csoportnak".
A meddőségi központok megszüntetése, a mesterséges várandóssá tétel állami
támogatásának
befagyasztása talán tekinthető "intézkedésnek".

És az "eredmény" már kézzel fogható.

Tehát mintegy olyan 150 gyermekkel fog kevesebb születni."



JobbINFO: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lopják a Gyurcsány-könyveket a
  2007-06-20 07:50:11, szerda
 
  Lopják a Gyurcsány-könyveket a főkönyvtárból
Lencsés Csaba 2007. 06. 07., 12:26

Már majdnem az összes olyan könyvet kilopták a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi épületéből, amelynek címében Gyurcsány Ferenc szerepel, róla szól, vagy maga a kormányfő írta. A miniszterelnököt negatívan minősítő szerzők munkáit azonban meghagyta a tolvaj az olvasóknak.

Gyurcsány dedikálja könyvét"Ez meglepő. Valószínűleg valaki szelektíven kilopta a könyvtárból a Gyurcsány-köteteket" - közölte a könyvtáros egy érdeklődővel, aki a miniszterelnökről szóló kiadványokat szeretett volna kölcsönözni szerdán. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár munkatársa döbbenten szembesült azzal, hogy az ország legnagyobb kölcsönzéssel foglalkozó intézményének szabadpolcairól eltűntek a kormányfő által írt, a vele készített beszélgetéseket tartalmazó könyvek, valamint az életrajza. Egy kivételével mindegyikből hiányzik az összes példány.

A bárki által használható számítógépes adatbázis megerősíti azt, amit az olvasó tapasztalt. Két interjúkötet (Rádai Eszter, valamint Bálint István, Gadácsi János és Nánási Anikó munkája), valamint a Merényi Miklós által szerkesztett Gyurcsány a magyar sajtó tükrében című munka "nem hozzáférhető" a központi könyvtárban. Az összes példány hiányzik Debreczeni József: A miniszterelnök című életrajzából, valamint a kormányfő nemrég megjelent Útközben című művéből is.

Bizonyos köteteket viszont meghagyott a tolvaj az olvasóknak. Ilyen a Gyurcsány-kormány első évét kritikusan kezelő Századvég-kötet vagy az egykori MIÉP-es képviselőjelölt, Franka Tibor Gyur(t)csány című kiadványa. Volt egy tanulmánykötet, aminek témájával, úgy tűnik, nem tudott mit kezdeni a tolvaj, a Political Capital Gyurcsány vagy Orbán? című műve kölcsönözhető.

"Pillanatnyilag nincsenek meg ezek a könyvek. Egy évvel ezelőtt, amikor leltároztunk, még megvoltak" - közölte Nagy Anna, a központi könyvtár igazgatója. Hozzátette: a kiadványok nem úgy tüntek el, hogy azokat valaki kikölcsönözte, majd nem vitte vissza. A tolvaj tehát kijátszotta a könyvtár védelmi rendszerét, aminek lényege, hogy minden egyes műben rejtett jeladó található, amely a bejáratnál csipog, ha valaki engedély nélkül vinné ki azt.



Egyébként vagy figyelmetlen volt a tolvaj, vagy még nem végzett teljesen a Gyurcsány-könyvek ellopásával, ugyanis a kevésbé szem előtt lévő Társadalomtudományi olvasóban - a számítógépes rendszer szerint - még fellelhető egy Merényi-kötet.

A könyvtár - mint minden más hiányzó kiadvány esetén - 1-2 napon belül pótolja a könyveket.

[origo]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány erkölcsösségből akar
  2007-06-20 07:49:29, szerda
 
  Gyurcsány erkölcsösségből akarja kioktatni Orbánt
2007-06-19 18:01 hírTV

Néhány órával az Orbán Viktorral készített interjú megjelenése után a távirati iroda a miniszterelnökkel készített interjút közölt. Ebben szem- és gyomorforgatónak nevezte Gyurcsány Ferenc, ha egy aktív politikus kiadja politikai beszédeit, és ebből több millió forintos családi jövedelemre tesz szert.

Bár a kormányfő az MTI-nek adott interjúban nem nevezte meg Orbán Viktort, egyértelmű volt, hogy a Fidesz elnökéről beszél, akinek Egy az ország c. könyve nemrég jelent meg. Gyurcsány Ferenc szerint, ha valaki mégis pénzt csinál ebből, a bevételt kötelessége lenne jótékony célra fordítani, vagy civil szervezeteknek felajánlani. Elképesztőnek és erkölcstelennek nevezte Orbán Viktort, hogy "másodszor is eljátssza ugyanazt, vagyis hazaviszi a pénzt, és elkönyveli, hogy van tizenegynéhány millió forintja abból, hogy összegyűjtötte a beszédeit".

Gyurcsány azt mondta: nem ismer még egy olyan politikust, aki saját politikai tevékenységéből így akar hasznot húzni. Szerinte ezután előfordulhat az is, hogy a parlamentben elmondott beszédéért is pénzt fog kérni valaki. Orbán Viktor könyvéről korábban már a kormányközeli Népszavában is megjelent egy kritika, amely tartalmazta a miniszterelnök által most elmondottakat is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 660
  • e Hét: 3762
  • e Hónap: 14873
  • e Év: 168369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.