Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Szögi Lajos nem forog sírjában
  2007-06-21 22:32:52, csütörtök
 
  Szögi Lajos nem forog sírjában
Győzött az örökmozgó
2007. június 17. 21:29
HunHír.Hu-információ


A P. Mobil nem hagyta cserben az olaszliszkaiakat. Hiába volt a gyűlöletkampány, a felheccelt cigányok kirekesztő, agresszív akciója, a P. Mobil együttes megtette azt, amit megkövetelt a nemzeti rocker lelkiismeret. Hatalmas számú rajongó előtt fergeteges koncertet adott a zenekar a cigányok által egy éve brutálisan meggyilkolt Szögi Lajos családja megsegítésére.

A Magyarországon működő kettős mérce iskolapéldája, hogy hiába hallunk nap mint nap különféle súlyos bűncselekményekről, amit egy bizonyos kisebbség tagjai követnek el, s mostanság már új közlekedési táblákat is ki kell rakni bizonyos településeken, mert ha véletlenül áldozatul esik egy cigány a figyelmetlen autósnak, vagy ő szabálytalankodik, s emiatt kerül veszélybe élete, a bosszúszomjas rokonság bármikor kész a gyilkosságra, a lincselésre.

Szögi Lajost meggyilkolták, brutálisan agyonverték gyermekei szeme láttára, mert autójával meglökött egy cigánylányt, akinek nem történt semmi baja. Azóta reszketnek az autósok, nehogy cigányokkal kerüljenek karambolhelyzetbe, mert bármi előfordulhat. Szögi Lajost eltemették, és a Schuster Lóránt vezette P. Mobil együttes úgy gondolta, egy koncertbevétellel támogatja az apa nélkül maradt családot. De abban az országban, ahol egy bizonyos kisebbség mindent megtehet, hiába vannak tele velük a börtönök, és a származásra való hivatkozással egy csomó bűncselekményt is meg lehet úszni, a kommunikációs gyűlöletkeltést is kiválóan alkalmazzák. Közülük valók gyilkoltak, s mégis ők mondták azt, hogy a P. Mobil fellépése feszültséget okozhat a falu lakóinak életében. Nem a jószándékú rockzenekar, hanem a gyilkos cigányok okozták és okozzák a feszültséget, akik igaz a gyilkosság után már kevesebb kertet és portát fosztottak ki Olaszliszán, mint általában, de vélelmezhetően ez a tendencia is éppolyan gyorsan megszűnik, mint ahogyan szeretnék, hogy feledésbe merüljön a brutális bűntett.

Schuster Lóránt és Nemzeti Front-beli barátjai külön buszt indítottak a koncertre, amelyet már Budapest határában lekapcsoltak az állig felfegyverkezett kommandósok. Átvizsgálták a buszt, felírták mindenki adatait. Természetesen nem találtak közbiztonságra veszélyes tárgyakat, ne adj isten fegyvereket, de cigányországban kellett ez a rendőri erődemonstráció. Schuster Lóránt, a P. Mobil frontembere arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy hatalmas és fegyelmezett tömeg gyűlt össze Olaszliszkán, hogy adózzon Szögi Lajos emlékének, s meghallgassa a segélykoncertet. A hatóság a határőrséget is igénybe vette, úgy látszik, ez már a kezdeti integráció része, hiszen a határőrök is ellenőrizték a tót gúnyhatártól azért még elég messze lévő úton közlekedőket.

Mint Schuster közölte, a média szép számmal volt jelen, és legalább kamerázhatták a sok jóarcú, nemzeti színű, és Árpád-sávos időst és fiatalt. A zenekar frontembere a legnagyobb sikernek azt tartja, hogy amit akartak, azt megtehették, nem hagyták cserben az olaszliszkaiakat. Megvolt a koncert, amely örök mementója is lehet annak, hogy bőrszínre való hivatkozással és csinált előjogokkal sem lehet köztörvényes bűncselekményeket, brutális gyilkosságokat elkövetni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fizetni sem, dolgozni sem akar
  2007-06-21 22:30:51, csütörtök
 
  Fizetni sem, dolgozni sem akar az ingyenélő
Kilakoltatják a cigánysort
2007. június 21. 18:06
HunHír.Hu

Elfogyott a türelem a rezsit nem fizetőkkel szemben Komlón. Azt ígérik, mindenkit utcára tesznek, akinek jelentős tartozása van. Nem tűrhető tovább Komlón, hogy vannak, akik egy árva forintot sem fizetnek lakbérre, ugyanakkor akkor sem akarnak dolgozni, ha a munkát tálcán kínálják számukra - jelentette ki Páva Zoltán polgármester.

Az önkormányzat megbízta a városgondnokságot, hogy kezdje meg, és legkésőbb 2008 májusára fejezze be a komlói önkormányzati lakások felülvizsgálatát. Az intézkedéssel nem csak a lakások általános műszaki állapotát, de azt is nézik, hogy kik, és miért nem fizetik a lakbért. Az önkormányzatnak több mint harmincmillió forinttal tartoznak.

Páva Zoltán leszögezte, senkivel nem fognak kivételezni: akinek 100 ezer forintot meghaladó lakbértartozása van, és nem fizet, utcára rakják. Komlón így 82 család kerülhet nagyon nehéz helyzetbe hamarosan. Gyermekes család esetén intézkednek arról, hogy a gyermeket állami gondoskodásba vegyék, de a szülőknek menniük kell - mondta a polgármester. Páva Zoltán azt reméli, hogy lesznek, akik talán még tudnak, akarnak változtatni eddigi magatartásukon és fizetnek. Ezt még a kiköltöztetés napján is megtehetik, ám nincs további haladék, részletfizetés, a teljes tartozást ki kell egyenlítenie annak, aki továbbra is a bérlakásban kíván maradni.

Akkor döntöttek ily szigorúan, amikor a közelmúltban egy közmunkaprogramra kerestek embereket. Többen voltak ugyanis olyanok, akik kaphattak volna munkát, ám egész egyszerűen megtagadták azt, miközben jelentős összeggel tartoznak az önkormányzatnak.

STOP nyomán

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját állítása szerint romák t
  2007-06-21 22:20:57, csütörtök
 
  Saját állítása szerint romák támadták meg a Magyar Nemzet munkatársát
NOL - Népszabadság Online - 2007. június 20.

Megtámadta három fiatal a Magyar Nemzet című lap újságíróját Miskolc belvárosában szerda délelőtt, a régiós tudósító könnyebb hámsérüléseket szenvedett - erről maga az érintett Tolcsvai L. László tájékoztatta az MTI-t.

Közlése szerint Miskolc belvárosában, a Kossuth utca közelében egy parkolóórába akart pénzt bedobni, amikor az út közepén megállt egy bordó Opel Astra, három roma fiatal kiszállt belőle - negyedik társuk a volán mögött maradt -, és neki támadtak. Ő védekezett, majd visszaütött, mire támadói elmenekültek. Az esetnek szemtanúi is voltak. Az újságíró elmondta: elesett, és a karján könnyebben megsérült.

"Vélhetően cikkeim miatt estek nekem, ugyanis azt kiabálták: hagyjam békén a romákat, ne foglalkozzak velük" - mondta Tolcsvai L. László, hozzátéve, hogy legutóbb az olaszliszkai segélykoncerten történtekről írt. Cikkében Schuster Lórántot, a P. Mobil együttes frontemberét idézte, aki egyebek mellett azt mondta: "...a fogvatartottak személyenként napi több ezer forintos ráfordítással úgy élnek a börtönökben, mint Marci Hevesen".

Tolcsvai L. László közölte: telefonon elmondta a vele történteket a rendőrségnek, ahol azt tanácsolták neki, hogy tegyen feljelentést. "Ettől azonban elállok, meghallgatásokra, szembesítésekre nincs időm" - indokolta döntését, megjegyezve: sérülései amúgy is jelentéktelenek, támadói pedig "megkapták a magukét".

A telefonos bejelentés tényét az MTI érdeklődésére Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette.
(MTI)






12 éves gyerek késelt meg egy nőt
2007. június 19. NetHírlap

Késelt egy 12 éves gyerek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron. Vita után hátbaszúrt egy 19 éves nőt, aki súlyos sérülésekkel került kórházba. Az életkora miatt nem büntethető késelő beismerte tettét.

Az egész család aludt, amikor a szomszéd fiú bement a házba tegnap hajnalban. Egyből a 19 éves nő ágyához ment és a hátába szúrta a magával hozott 20 centiméteres pengéjű konyhakést. Ezután elszaladt és elbújt otthon. A nő, aki mellett ott aludt kisgyermeke és élettársa is, súlyos sérüléseket szenvedett.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség sajtóreferense elmondta: miután a fiút megtalálta az anyja, ő maga hívta ki a rendőrséget. A fiú bevallotta tettét.

"A késelő gyerek előző nap többekkel együtt focizott az udvaron, összevesztek valamin, és ebbe a veszekedésbe kapcsolódott be a később megszúrt nő is. Úgy tűnik, hogy a gyerek emiatt a veszekedés miatt állt bosszút másnap reggel" - mondta a szóvivő.

Tekintettel arra, hogy csak 12 éves, tettéért nem büntethető, ezért a gyámhatóság bevonásával folytatják a vizsgálatot.






A kisebbségnél hamar előrelendül a kézben tartott kés
2007. május 14. 21:37 HunHír.Hu-információ

A potenciális polgárháborús veszélyre korában már többen felhívták a figyelmet, mert a cigányság egyes tagjainak bűnöző magatartása már olyan mértékűvé vált, hogy előbb-utóbb robban az etnikai bomba, és egymásnak feszül a kisebbség, illetve a többség. A cigányokról csak pozitívan lehet beszélni.

A pozitív diszkrimináció esetén meg lehet említeni származásukat, de a közülük nagy számban előforduló bűnelkövetők származása még mindig tabutéma. Íme egy újabb, HunHír.Hu-hoz eljuttatott eset, amely azt mutatja, hogy a cigánykérdés azon belül is a kisebbség bűnöző részének kezelése semmiképpen sem megoldott Magyarországon.

Teljes cikk: http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=6823




Újabb javaslat a gyűlöletbeszéd szankcionálásáról
2007. június 20., szerda 13:29

A gyűlöletbeszéd szankcionálását javasolja a Legfelsőbb Bíróság elnöke és a MAZSIHISZ. Közösen kezdeményezik a Polgári Törvénykönyv módosítását. Javaslatukat szerdán adták át az Országgyűlés Alkotmányügyi Bizottsága elnökének.

A közös javaslat értelmében, ha egy csoportot vallási, nemzeti vagy etnikai hovatartozása, illetve a tagok személyiségének más lényegi vonása miatt ér sérelem, akkor a csoport bármelyik tagja benyújthat keresetet. Az eddigi gyakorlat ugyanis a gyűlöletbeszéddel kapcsolatban nem tette lehetővé az egyéni fellépést. Márpedig - mondják a javaslattevők -, a közösséget ért sérelem az egyén méltóságát is érinti.

Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke hangsúlyozta, hogy tervezetük nem csak a zsidóságot akarja védeni, hanem a többi egyházhoz tartozókat is és mindenkit, akit származási vagy faji alapon támadás ér, és így már a református és katolikus egyház is támogatja az elképzelést.

A MAZSIHISZ-nak van egy önálló javaslata is, amely már nem a polgári, hanem a büntető törvénykönyv módosítását indítványozza. Az a célja, hogyha egy magánszemélyt ér sérelem, akkor ne csak ő, hanem az érdekeit védő csoport, szervezet vagy az egyház is kérhesse a büntető eljárás megindítását, ugyanis van, aki önállóan ezt nem meri megtenni, vagy például sírrongálásnál már nem élnek hozzátartozók.

Avarkeszi Dezső, a bizottság szocialista elnöke azt mondta, a pártoktól kéri majd, hogy a nyáron döntsék el, támogathatónak tartják-e valamelyik javaslatot, és ha igen, akkor ősszel bizottsági indítványként a parlament elé viszik. Egyébként, mint ismert, a kormánynak is van egy tervezete, amely a gyalázkodást két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné. Ez a javaslat szintén ősszel kerül az országgyűlés elé.

Nánási Anikó, MR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árpád éve
  2007-06-21 21:56:51, csütörtök
 
  Árpád éve
2007-06-21. 00:07:47

1100 esztendeje 907. július 7-én esett el a győztes pozsonyi csatában a korszak meghatározó egyénisége Árpád fejedelem.

Neve a mai magyar közgondolkodásban leginkább a 896-os honfoglaláshoz kapcsolódik, a vérszövetséghez, valamint a pusztai szerhez, a magyarság legalapvetőbb szükségszerűségéhez az összefogáshoz. A kései utódok mára már alig tudnak valamit középkori uralkodóházunk megalapítójáról, arról a nagyszerű államférfiról, akit gyermekkorától fogva harcosnak, vezérnek neveltek, akit a bizánci császárok kértek szövetségesüknek, aki a Nyék törzs vezetőjeként 20 éves korától hadjáratokat vezetett, aki Megyer törzs vezéreként népe élén bevonult a Kárpát-medencébe, akinek négy fia esett el különböző hadjáratokban, aki maga is karddal a kezében vérét és életét áldozta értünk is.

Testét a Megyer törzs szállásterületén az aqvincumi római romok mellett, ősi szokás szerint " két víz közé" a Duna és egy kis folyó forrásánál helyezték nyugalomra, amely fölé az emlékét őrző leszármazottak -Árpád-házi királyaink- templomot emeltek. A Fejéregyház templom romjai az 1500-as években még láthatóak voltak, mára azonban teljesen elenyésztek.

Valószínűsíthető helyén, az Árpád-híd (nem véletlenül a név...) budai hídfőjénél egy kis templom áll, amelynek hátulsó oldali üvegvitrinjében nemrégiben még olvasható volt egy kis megemlékezés mindezekről. A templom mellett néhány faragatlan kőtömb minden jelzés nélküli. Az erre haladó ember modern szoborcsoportnak vélhetné, pedig ez annál több. Árpád vezér jeltelen síremléke. A budai oldalon még egy apró jel, amely az említett hely irányába mutat: az Árpád fejedelem útja.

Semmi egyéb. Jelképét, amely a magyar történelem legdicsőségesebb korszakát hírdeti, a nyolcszor osztott Árpádházi zászlót a modern kori politkusok újra és újra megbecstelenítik, hazug mítoszokkal próbálják kitörölni a nemzettudatból, sőt azokat a gondolkodókat, akik ellenállnak ennek a nemzeti érzést sárba tipró próbálkozásnak, azokra hazug bélyegeket sütnek, zaklatják, letartóztatják, meghurcolják, mint e sorok íróját is.

Nem a mai embert kell hibáztatni e szomorú helyzet miatt. Hibás minden olyan rendszer, amely tudatosan szakítani akart a klasszikus magyar gondolkodás gyökereivel, amely szerint szövetséget kötni erény, azt fenntartani dicsőség, harcolni érte kötelesség. A szövetségek megkötése csak egyenrangú partnarek között ért valamit, a felmerülő problémákat közösen oldották meg a felek, s ha veszély fenyegette a szövetséget, a legvégső esetben -ismétlem a legvégső esetben- a fegyverek dötöttek.

Az utolsó évtizedek értékválsága összekeverte ezt a sorrendet. Elvtelen szövetségek, kétségbeesett kompromisszumok, nagyhangú minden alap nélküli ígérgetések, elkerülhető egyéni érdekek gerjesztette háborúskodások, mind-mind hozzájárultak ahhoz a példátlan helyzethez, hogy a magyar köztudatban a magyar nép talán legnagyobb - hármas egységet képviselő-személyisége pusztán a Feszty körkép főalakjaként lesz ismert.

1100 év telt el azóta, hogy egy pusztán nevelkedett, páratlanul tehetséges harcos örökre megpihent. Egy öreg harcos, aki képes volt összefogni egy cél érdekében hét ambíciózus törzset, amely a történelem viharában előbb néppé, majd nemzetté magasztosult. E nemzet fiai között midig akadt olyan, aki nem csak álmodott, nem csak beszélt, tett is, áldozatot is hozott. Nem csak szövetségeket kötött, de tudta is, hogy mikor elkerülhetetlen az ellenállás.

Ellenállni pedig akkor kell amikor közel a nép halála, amikor közel a nemzet pusztulása.
Árpád éve van.

Tatár József
Rendszerváltó Fórum


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Skandalum Szolnokon?
  2007-06-21 21:34:41, csütörtök
 
  7. évfolyam 25. szám, 2007.06.21.
MI LENNE, HA A MÚOSZ AZT KÍVÁNNÁ MEGMONDANI AZ ÚJSÁGTULAJDONOSOKNAK, HOGY KIT SZERZŐDTESSENEK FŐSZERKESZTŐNEK?

Skandalum Szolnokon?
Balázs Péter kiverte a biztosítékot, hogy színiigazgató mert lenni Szolnokon. Nagyon-nagyon sértve érzi magát az úgynevezett szakma.


Érdemes figyelni a nyilatkozók arcát, egyik sem hülyéskedik, mindegyik nagyon felzaklatott állapotban védi az igazát.

De lássuk, mi is az izgató Balázs Péterben!

Talán nem színházi ember? Érthető lenne a szakmai felháborodás, ha az otromba szolnoki önkormányzat közlekedési rendőrt vagy útkarbantartót suvasztott volna Thália papnői közé, hogy szabjon irányt a tetteknek. Kikérhetnék maguknak. S akkor is, ha főkönyvelőt jelölnének a posztra, kiszolgáltatva a művészetet és a művészeket az üzleti szempontoknak.

Csakhogy Balázs Péter Jászai Mari-díjas színész-rendező. Igaz, a komédiás ágból, akivel nem szereti magát azonosítani a színházi elit. Nagyobbik bajnak tűnik azonban, hogy Balázs politikai rendezvények színpadain is előszeretettel mutatja meg magát, s nem az SZDSZ-én vagy az MSZP-jén, ami a balliberális meghatározottságú színivilágban több mint bűn.

Egyenlő mércék persze nincsenek. Az új szolnoki igazgatóhoz hasonló pályaívet rajzoló, s a nyolcvanas évek végén az MSZMP Központi Bizottságában(!) is megvillanó Szilágyi Tibor soproni székfoglalása után elmaradt a botrány. A szakma nem érezte magát megalázva, s nem akart törvényt módosítani. S azt hiszem, nem érték- vagy ideológiai azonosság vagy különbözőség, sokkal inkább szimpla materiális okok miatt.

A színházi vezetők súlyos pénzek, évente százmilliók fölött diszponálnak. Szerződéseket kötnek és mondanak fel, s egyáltalán nem lényegtelen, hogy kik és mennyiért alakíthatják általuk a kultúrát. Hogy működik-e a körmagyar, amelyben - Nyíregyházától Budapesten át Győrig - főként azok juthatnak nagy szerephez, s a kulturális interpretáció lehetőségéhez, akik elfogadják a szakmainak mondott, írott és íratlan szabályokat. (2002 végén a Hír Tv három kiválóságot kért fel, hogy legyen a csatorna hangja, és - sűrű exkuzálódás közepette - azzal tértek ki a feladat elől, hogy majd ha el akarják veszíteni megbízásaikat, azonnal jelentkeznek.)

Mi lenne, ha a MÚOSZ azt kívánná megmondani az újságtulajdonosoknak, hogy kit szerződtessenek főszerkesztőnek? Persze, szigorúan szakmai alapon. És kikérné magának, ha másként döntenek. Nem kérdés, hogy felháborodást váltana ki, de legalább kinevetnék az újságírói szervezetet.

Ki kell nevetni a "színházszakmai" sértődöttséget is. (Nem a szakmai érveket!) A zsűri elmondhatta a véleményét. Ha több jogosítványt vindikál magának, gyanakvásra ad okot. Illene megnyugodnia abban, hogy a felelősség a színháztulajdonos önkormányzaté. Az igazi játék, az előadások nyomán a jegyet váltó és polgármestert választó közönség igazolja vagy cáfolja majd a döntést.

A többi tekinthető szimpla színjátéknak.

http://www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=16018
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi az igazi probléma?
  2007-06-21 21:28:15, csütörtök
 
  Mi az igazi probléma?

A magyar nemzet sorsdrámája a végéhez közeledik. Részesei vagyunk ennek a sorstragédiának szereplőként, és tehetetlen-tétlen nézőként is, hacsak talpra nem állunk.

A világot háttérből irányító szervezett magánhatalom - sorsdrámánk írója és rendezője - szabadulni akar nemzetünktől, mert szülőföldünket más célra, másoknak szánja, s ezt nem is titkolja.

A dráma első felvonása 1920-ban ért véget, amikor a történelmi, etnikai és az önrendelkezési elv megszegésével, igazságtalanul kettős mércét alkalmazva, feldarabolták Magyarországot.

A dráma második felvonásaként 1945 után, megsemmisítették a magyar nemzet vezetőrétegét, amelynek még volt érzelmi és tudati kötödése az 1100 éves magyar államhoz.

A sorsdráma harmadik felvonása 1956. A magyar nép nem kért az internacionalista kommunizmusból, de helyette nem a mostani kozmopolita globalizmust akarta, hanem a saját útját akarta járni, az önrendelkezését visszaszerezni, és munkája eredményével rendelkezni. Teljesítményét ne vegyék el tőle sem kommunista rendőrállami erőszakkal, sem eladósítással, pénzügyi módszerekkel történő folyamatos sarcolással. A már akkor is együttműködő kommunista és globalista érdekcsoportok vereségre ítélték a magyar nemzet forradalmát.

Hogy soha többé fel ne állhasson, új urai rávették a tömeges agymosásnak kitett lakosságot, hogy állami ösztönzésre, orvosi segédlettel megölesse saját utódait. A mintegy nyolc millió abortusszal kivéreztették a maradék Magyarország törzsmagyarságát. Ezt a veszteséget nem lehet kiheverni, de túl kell élni.

A negyedik felvonás 1989. A pénzimpérium felkészített ügynökei és a hazai kollaboráns technokraták segítségével - pénzügyi technikákkal, eladósítással - elvette a magyar nemzet vagyonát. Ma a lakosság 80%-a vagyontalan, nincs tőkejövedelme. Az új milliárdos réteg pedig teljesítmény nélkül szerezte vagyonát. Magyarország tartozásállománya külföld irányába meghaladja a 40 ezer milliárd forintot, 210 milliárd dollárt. Ebből az államadósság 80 milliárd dollár, 15 ezer 500 milliárd forint. Ennek az összegnek kell a hozamát, tőkejövedelem, profit és kamat formájában a magyar népnek minden évben kitermelnie és átadnia. Ezt csak maradék vagyona felélésével és további kölcsönök felvételével tudja ideig-óráig teljesíteni. Magyarország többé nem a magyaroké. Országunk, hazánk mások tulajdona lett. Ma már nagyrészt bérmunkásként, cselédként dolgozhatunk mások tulajdonában, mások hasznára.

Az ötödik felvonás 2004. Magyarország elveszíti szuverenitását, egy nemzetek feletti birodalmi struktúra autonóm tartománya lesz, független állam helyett. A szervezett magánhatalom által létrehozott Európai Unióba a viszonosságot megtagadó, igen hátrányos és igazságtalan feltételekkel, kényszeritették be Magyarországot. 2003-ig 8866 milliárd forint nettó veszteséget okozott a magyaroknak az EU-tagságra való felkészülés. 2004 óta pedig évi 2500 millárd forintba kerül a tagság. Kezdettől nettó befizetők vagyunk. Az un. támogatás nem egyéb, mint a már átadott összegek egy részének a keserves visszaszerzése pályázatok útján.

A magyar költségvetési-hiány és külkereskedelmi deficit egyik legfőbb okozója az, hogy az EU folyamatosan sarcolja Magyarországot, nem pedig támogatja.

Az EU a szervezett magánhatalom intézménye az ellenségnek számító nemzetállamok olcsó és önkéntes felszámolására. Az EU természetellenes és fölösleges, elbürokratizálódott vízfejjé vált.

Ami jót hozott - emberek és árúk szabadabb mozgása, vámok csökkentése, szorosabb együttműködés az öreg földrész államai között - azt olcsóbban és hatékonyabban el lehetett volna érni nélküle. Nem kellett volna feladni nemzeti szuverenitásunkat, önrendelkezésünket, az önálló magyar jogrendszert.

Az EU természetellenes, mert nem olyan közösség, mint a biológiai ás társadalmi reprodukcióhoz nélkülözhetetlen család, és a nagyobb család, a nemzet. Ez utóbbi teszi lehetővé a történelmi és kulturális önazonosság megőrzését. E két család az élet nélkülözhetetlen előfeltétele. Az EU viszont élősködő - funkciótlan - képződmény.

Most a magyar nép sorsdrámájának az utójátékát éljük. Folyamatban van a termőföld és a lakóingatlanok elvétele a magyaroktól és átjátszása külföldiek tulajdonába. Már minden előkészület megtörtént.

2006 fordulópont volt. A magyar lakosság többsége ekkor értette meg, hogy nincs hová hátrálnia, ha kollaboráns vezető rétegei - a pénzvilág zsarolásának engedve - beszüntetik a nemzeti kockázatra épülő nagy szolidaritási rendszerek közfinanszírozását. Az előző rendszer a rendkívül alacsony munkabéreket kiegészítette béren kívüli juttatásokkal. A közvagyont magának kisajátító és külföldieknek játékpénzért átengedő kollaboráns érdekcsoportok arra hivatkozva akarnak most szabadulni a közfeladatok finanszírozásától, hogy az állami vagyon eltűnt, és nincs meg már a belőle korábban befolyt tőkejövedelem. De a lakosságnak sincs tőkejövedelme, mivel a közvagyon nem az ő magánvagyona lett. A koalíciós kormányzat akkor hivatkozhatna joggal arra, hogy a magyarok most már egyénileg gondoskodjanak magukról, ha a közvagyont a privatizáló érdekcsoportok neki juttatták volna.

Ezt a tragikus helyzetet az ideiglenesnek szánt alkotmány is elősegítette. Tele van szankció nélküli csonka szabállyal, amelyek nem kikényszeríthetőek. A választási törvény miatt az állampolgárok fele ki van rekesztve az Országgyűlésből az antidemokratikus - és mielőbb eltörlendő - 5%-os szabállyal.

A tömegtájékoztatás is a pénz-és korporációs oligarchia tulajdonában és az ellenőrzése alatt van. A lakosság ténylegesen nem tud élni a szólás és a sajtószabadsággal.

Egyedül a gyülekezési szabadság maradt volna az elégedetlenség kifejezésére, de a nemzetközi pénzvilág és magyarországi kiszolgálói rendőrállami módszerekkel fojtották el a tüntetéseket. Először kirekesztették a polgárokat a parlamentből, majd pedig álszent módon követelték az utcai politizálás beszüntetését.

Ahhoz, hogy megmaradjon a magyar nemzet, vissza kell szerezni Magyarországot, vissza kell állítani a magyarok által létrehozott nemzeti vagyon magyar tulajdonát. Vagyoni alap nélkül, nincs sem egyéni, sem nemzeti önrendelkezés. A vagyon hatalom, és a hatalom vagyon.

Őseink megszerezték hazánkat, de újból meg kell harcolnunk érte. Nincs más választásunk, új honfoglalásra van szükség, mert a fogyó és mesterségesen csökkentett magyar népesség helyére tömegesen idegeneket akarnak új uraink betelepíteni. Erre már elkészültek a tervek.

Melyik birodalom tette gyarmatává Magyarországot? Hazánk az egyetlen igazi szuperhatalom, a PÉNZIMPÉRIUM provinciája lett. A magyar közvagyon legértékesebb részét beolvasztották a nemzetközi pénzügyi közösség globális részvényvagyonába. A magyarok bérből-és fizetésből élő függőhelyzetű munkavállalókká váltak önállóan gazdálkodó szabad polgárok helyett - saját hazájukban. Munkájuk minden eredménye elhagyja hazájukat tőkejáradék, profit és kamat formájában. A magyarok ma pénzfeudalizmusban élnek, és évente három és fél hónapot robotolnak ingyen arctalan pénzviszonyokba elrejtőzött ismeretlen uraiknak.

Kik ezek az új oligarchák? Ők a világ felett az uralmat megszerzett magánpénzmonopólium tulajdonosai. Erre a monopóliumra támaszkodva szerezték meg az emberiség termelő vagyona feletti ellenőrzést. A pénzimpérium tőrzsvagyona szupergazdag dinasztiák családi alapítványaiba, holdingjaiba, befektető alapjaiba, több ezer alapítványba van gondosan elhelyezve, és magántulajdonban lévő kollektív vagyont alkot. Mértéke több ezer milliárd dollár. Ez az óriási vagyon pedig állandóan növekszik. A tokiói ENSZ Intézet kutatói állapították meg 2000-ben, hogy ha az emberiség létszámát 10 főre, a világ vagyonát pedig 100 dollárra redukálnánk, akkor egy emberé lenne 99 dollár, és 9 emberé egy. Ennek a vagyoncentralizációnak felel meg a hatalom szélsőséges koncentrációja egy szűk szupergazdag csoport kezében. Ővéké a világot uraló pénzimpérium. Ennek lett Magyarország a tulajdona. Pénzügyi módszerekkel vették el hazánkat, hasonló módszerekkel kell vissza venni tőlük.

Megvannak erre a történelmileg helyesnek bizonyult technikák. Most csak a közpénzrendszer visszaállítására, a termelő és infrastruktúra fejlesztő állami programok beindítására utalok. A központi bankok a pénzimpérium intézményei, magánérdekek szolgálatában állnak. A közhatalom ellenőrzése alá visszahelyezve hatékonyan tudnák elősegíteni az állam, a gazdaság és az állampolgárok adósságfüggésének a megszüntetését. Pénzuralmi korszakban pénzügyi technikákkal kell harcolni. Így kell most végrehajtani az új honfoglalást is, hogy nemzetünk fennmaradhasson.

A legszégyenletesebb az, ami az egészségügyi rendszerrel és az iskolákkal történik. Bátor orvosok és egészségügyi dolgozók úgy döntöttek, hogy ellenállnak a magyar egészségügyi rendszer szétverésének és szatócs-tevékenységgé silányításának. Létrehozták az Összefogás Népünk Egészségéért Pártot. Vezetőjük - Dr. Lőke Miklós, főorvos, egykori kórházigazgató, igazságügyi orvosszakértő - itt van sorainkban. Sok sikert bátor vállalkozásukhoz!

A magyar társadalom vert helyzetben van jelenleg, de viharos történelmünk során már nem egyszer tudtunk hasonló helyzetből végül is győztesen kikerülni. Sarkunkra kell állni. Talán soha nem voltak annyira időszerűek nagy költőnk szavai, mint most, hogy "Talpra Magyar! Hi a haza, itt az idő, most vagy soha! Rabok legyünk vagy szabadok, ez a kérdés válasszatok." Fel kell állnunk, mert csak az lehetetlen, amit meg se kísérlünk. Ütött a cselekvés órája.

20 esztendő, 80 milliárd dollár adósság

A példa nélküli privatizáció ideológiája mindig az volt, hogy a befolyt összegből a külföldi adósságot törlesztjük. Mindeközben az eredeti, 1989-es 20 milliárd dollár adósság ma 80 milliárd dollár; az eredeti 20 milliárdot eddig hatvanszor visszafizettük; mindeközben eltűnt 1500 milliárd forint állami vagyon; túladott az ország aranykészletén a Surányi György vezetése alatt álló Magyar Nemzeti Bank; eltűnt a társadalombiztosítás vagyona, a nyugdíjalap; mindeközben az 1990 óta felvett kölcsöneink mindössze 20 százaléka aktív felhasználású, vagyis ekkora része fordítódik a gazdaság fejlesztésére vagy életszínvonal-emelésre. A 80 százaléka kamattörlesztésre megy el - vagyis kölcsönökből fizetjük a korábbi kölcsönök kamatait; s mindeközben állítólag eltelt húsz esztendő.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoppá! Horn Gyula kitüntetését
  2007-06-21 21:27:09, csütörtök
 
  Hoppá! Horn Gyula kitüntetését Sólyom is megvétózza?
2007-06-21 17:01:41 VGO

Sólyom László államfő aggályosnak tartja, hogy Horn Gyula kormányfőt kitüntessék, "mert 1956-os tevékenysége ellentétes a Magyar Köztársaság Alkotmányának értékrendjével" - mondta Wéber Ferenc, a köztársasági elnök sajtófőnöke - írja a hirado.hu az MTI-re hivatkozva.

Wéber Ferenc közölte: az államfő Horn Gyula kitüntetésének ügyében megvárja az Alkotmánybíróságnak (Ab) a kitüntetésekre vonatkozó alkotmányértelmezését. Mint mondta, a sajtóban megjelent hírek szerint az Ab még a testület nyári szünete előtt dönt a kitüntetésekkel kapcsolatos alkotmányértelmezésről.

Wéber Ferenc felhívta a figyelmet arra: 2006 októberében Horn Gyula, a német Die Welt című német napilapnak úgy nyilatkozott, hogy 1956-ban a pufajkás osztagban a törvényes rendet védte.

Az MTI csütörtökön kormányzati körökből értesült úgy, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levélben azt javasolta Sólyom László köztársasági elnöknek, tüntesse ki Horn Gyulát 75. születésnapja alkalmából, a külügyminiszterként és a miniszterelnökként az ország érdekében végzett tevékenységéért.

Öt évvel ezelőtt, 2002-ben már született egy hasonló javaslat: Medgyessy Péter akkori miniszterelnök fordult levélben Mádl Ferenc akkori köztársasági elnökhöz annak érdekében, hogy Horn Gyula 70. születésnapja alkalmából magas állami kitüntetést kapjon. Mádl Ferenc levélben visszautasította a kérést, és a volt szocialista kormányfő kitüntetése ellen több civil szervezet is tiltakozott.
MTI-MTV


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját csapdájában a Gyurcsány
  2007-06-21 21:26:21, csütörtök
 
  Saját csapdájában a Gyurcsány kormány
Elhárul a törvényi akadály a szovjet emlékmű elköltöztetése elől

Dr. Szerdahelyi Szabolcs és Patrubány Miklós közös sajtótájékoztatót tartott június 21-én, Budapesten a Szabadság téri szovjet emlékmű előtt.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az Országgyűlés hétfőn ejti meg a zárószavazást arról a deregulációs törvényről, amelynek része az 1945. évi IX. törvény is.

Jóllehet a zárószavazás még hátra van, az eredmény nagy valószínűséggel borítékolható: a módosító indítványokról megtörtént a szavazás, ezek nem érintették a Szabadság téri szovjet emlékmű ideológiai alapját képező 1945. évi IX. törvényt, ezért hétfőn - a zárószavazással - hatályát veszti az a törvény, amelynek hatályon kívül helyezéséért a DEPORT'56 és a Magyarok Világszövetsége az év elején népszavazási aláírásgyűjtést szervezett. Ezzel elhárul a törvényi akadály a szovjet emlékmű elköltöztetése elől.

Az idő igazolta hogy helyes döntés volt nem leadni az összegyűlt több mint 210.000 aláírást, és ezáltal nem beindítani a népszavazást. Így a Gyurcsány kormány saját csapdájába kényszerült. Amikor az említett törvény hatályon kívül kerül, az a DEPORT'56 és a Magyarok Világszövetsége győzelmét jelenti a hatalmas túlerőben levő ellenféllel szemben. Ezúttal az ész erejével. - mondta a Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke.

Nem kétséges, hogy a népszavazási aláírásgyűjtés kényszerítette ki a törvény deregulálását. Ez tekinthető egy új módszernek is. Bebizonyosodott, hogy a népszavazási aláírásgyűjtés nyomásával meghátrálásra lehet késztetni a politikumot. Így az MVSZ következő népszavazási indítványa - a magyar állampolgárság helyreállítását célzó - is sikerre vihető - mondta Dr. Szerdahelyi Szabolcs, a DEPORT'56 elnöke.

Az 1945. évi IX. törvény hatályon kívül helyezése az első lépés a szovjet emlékmű elköltöztetésében. Az MVSZ folytatja a harcot. Első lépésben helyre állíttatja a törvénytelenül lebontott Ereklyés Országzászlót, amelynek helyét a tavaszi népszavazási aláírásgyűjtés félidején, egy Ereklyés Nemzetzászlóval jelölte meg.

Könyves Kálmán grafikusművész, aki pár hónappal korábban egy nagysikerű videóval képzeletben már száműzte a Szabadság térről az idegen hatalmi jelképet, újabb, rendkívül szuggesztív alkotással erősítette fel az 1945. évi IX. törvény "kimúlását". Lásd képsorunkat.

MVSZ Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A védelem bére
  2007-06-21 21:18:13, csütörtök
 
  Bódis András, itthon@hetivalasz.hu 7. évfolyam 25. szám, 2007.06.21.

A védelem bére
A Heti Válasz kiderítette: az Egymásért-ügy kulcsszereplői lényegében "védelmi pénzt" fizettek titkosszolgálati és belügyi kapcsolataiknak.
http://www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=16017



A nyilvánosságot már megjárta az a tény, hogy az Egymásért Egy-Másért Alapítvány milliárdos csempészettel gyanúsított kuratóriumi elnökét, az alezredesi rangban leszerelt Földesi-Szabó Lászlót tavaly nyugállományú rendőr ezredessé léptették elő. Hősünk az ezredfordulón hagyta ott az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság főosztályvezető-helyettesi posztját - a hírek szerint "önként és dalolva". A valóságban viszont megelőzendő egy 2001-es eseményt: rendőrségi forrásaink szerint Földesi-Szabót hat éve - korábbi nyomozói tevékenysége "elismeréseként" - hivatali visszaélés és parancs iránti engedetlenség miatt pénzbírságra ítélték. Az utólagos ezredesi kinevezése tehát több mint pikáns, pláne, hogy 2004-2005-ben a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) titkosszolgának is kiszemelte Mehmet Károly majdani hazahozóját, de végül nem találta alkalmasnak a beszervezésre.

Az Egymásért Alapítvány tehát - miként előző cikkeinkben már utaltunk rá (Heti Válasz, 2007. május 3., 24.) - eleve bűnben fogant. Földesi-Szabó mellett az alapító kuratórium tagja volt az a Jakubinyi Róbert, akit 1997-ben csalás és magánokirat-hamisítás miatt négyévnyi börtönbüntetésre ítéltek, de később kegyelmet kapott. Úgy tudjuk, a kegyelmi kérvény egyenesen az Országos Rendőr-főkapitányságtól(!) érkezett az akkori igazságügy-miniszter, majd Göncz Árpád államfő asztalára. (Szilvásy György Nemzetbiztonsági Irodája két hete azt állította: nem a szocialista Vastagh Pál, hanem az MDF-es Dávid Ibolya minisztersége alatt született a kegyelmi döntés. Ennek ellentmond az a tény, hogy Jakubinyi 1997 végén, amikor a Szilvásy-teória szerint még börtönben kellett volna ülnie, résztulajdont vásárolt a vendéglátással foglalkozó Bridgency Kft.-ben, és - a cégbírósági dokumentumok szerint - a kezdetektől fogva tiszteletét tette a társaság taggyűlésein.)

Adva volt tehát egy elítélt rendőr és egy, a rendőrség "kegyelméből" szabadlábra helyezett visszaeső bűnöző. 2004 nyarán ők hozták létre az Egymásért Alapítványt - s kurátortársat is találtak maguknak Nagy Lajos, az NBH rendszerváltáskori főigazgatója személyében. A csempészetre később egész céghálózat szerveződött: a távol-keleti élelmiszereket a Herba Hungary Zrt. érdekeltségei importálták; az aktuális tételt a Herba-családhoz tartozó Palotai Vámügynök Kft. raktáraiban helyezték el; a vámraktározást követően az áru a Horse Trading Ltd.-hez került, melyet e hongkongi társaság átadott a kiemelkedően közhasznú - azaz a vám- és áfamentességre bazírozó - Egymásért Alapítványnak.

A Nemzetbiztonsági Iroda jelentése szerint az Egymásért nem volt fedőcég, sőt, lapunk megkeresésére a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok egyik illetékese leszögezi: a csempészláncolat többi tagjára nézve is ugyanez az állítás igaz. Nem hivatalos titkosszolgálati informátoraink azonban mégis kvázi fedőcégként írják körül az élelmiszerek vámkezelésében segédkező Palotai Vámügynök Kft.-t. NBH-s jóváhagyás nélkül ugyanis nem működhetne az ügynökség telephelyén az Észak-Pest Térségi Vámhivatal egyik kirendeltsége. És hogy mi ebben a "bolt"? Egy magáncég azáltal jut rendszeres üzleti előnyhöz, hogy - meggyorsítandó az importőrök számára kötelező vámkezelési eljárásokat - állami fináncok költöznek ki a bázisára.

Szintén titkosszolgálati biztosíték lehet( ett), hogy a Herba Hungary Zrt. mellett a Palotai Vámügynök Kft. állandó jogi képviseletét is az a Szőke András látja el, aki 2002 óta felügyelőbizottsági tag a Horn-periódus nemzetbiztonsági beszállítójaként ismert, jelenleg megszűnőfélben lévő Nádor-95 Rt.-ben. Vámos dokumentumok bizonyítják, hogy az utóbbi hónapokban az Egymásért-kuratóriumból ismert Simon Ibolya ugyancsak bekapcsolódott a Palotai ügynökség védelmébe - márpedig ő 2007. május 31-ig az NBH külsős jogásza is volt.

A fedőcég-nem fedőcég vita persze - lévén szó titkos minősítésű információkról - újságírói eszközökkel eldönthetetlen. Tény azonban, hogy az Egymásért-Herba koalíció lényegében "védelmi pénzt" fizetett a titkosszolgálati és belügyi kapcsolatainak (lásd ábránkat). Az NBH-s főosztályvezető Gyarmati György és a volt nemzetbiztonságiakat foglalkoztató BM-kórház mellett az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központja székhelyén működő Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány is az Egymásért "arany fokozatú" támogatottjai közé került. Miközben a kiképzőközpont a rendvédelmi elit szabadidős és sporttevékenységének biztosítására szakosodott, a Császár Józsefné (nyugállományú rendőr ezredes, a Belügyminisztérium volt személyzeti főnöke) vezette alapítvány volt BM-dolgozók összefogásán-jóltartásán ügyködik. S hogy Földesi-Szabóék nem véletlenszerűen adományozgattak, bizonyítja, hogy még Császárné lányának tanácsadó cége is elnyert kétmillió forintot - úgymond "egészségmegóvó programokra".

A Szívügy Új Évezred Alapítvány esete viszont kilóg az eddigi sorból. Bár az Egymásért 2007. január 3-án szerződésben vállalta, hogy 24 millió forintos támogatást nyújt a határon túli magyar területek, illetve a fejlődő országok megsegítésére rendelt Szívügynek - "melyet havonta egyenlő részletekben utal át" -, Földesi-Szabó már márciusban átadott 23,5, majd 3,4 milliónyi készpénzt a társalapítványnak. Úgy értesültünk, az Egymásért e többletösszeggel egy közvélemény-kutatást finanszírozott - amit maga az NBH rendelt. Kérdésünkre - használta-e hát bármilyen feladatra a hivatal az Egymásért alapítványt - a fent idézett polgári nemzetbiztonsági illetékes leszögezte: a szolgálati munka jellegéből adódóan ilyen kérdésekre az NBH soha nem ad választ.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyolcadik utas az szdsz
  2007-06-21 21:14:13, csütörtök
 
  Nyolcadik utas az szdsz


Nyílt levél Papp Lajos Professzor úrnak, és a többi magyar orvosnak

Mélyen tisztelt Papp Lajos Professzor úr!

Míg olvastam fantasztikus levelét az jelenlegi nemzetirtási minisztérium vezetőjéhez, egyre elcsodálkoztam azon, honnan ez a hit Önben. A szakmai alázat olyan minőségét mutatta fel, és az Önnel együttműködő munkatársai, ami csakis hivatásukat életvitelszerűen, a szinte önrombolásig, önfeláldozásig tisztelő embereknél tapasztalható.

Honnan ez hit? Természetesen kell valami többlet is ahhoz, hogy valaki ezt megvalósítsa környezetében. Kell egy olyan gárda is, akik hasonlóan fanatikusak (a szó legjobb értelmében), következetesek, felkészültek.

Nem a háláról kell ehelyütt ódákat írni! Nem a rengeteg meggyógyított embert kell kérdezni! A tények magukért beszélnek, s ezt Ön kimerítő részletességgel, már amit egy ilyen jellegű írás terjedelme és jellege lehetővé tehet, megtette.

Arról a szemléletről kellene inkább szólni, ami a mostanra kialakult hihetetlenül kártékony tevékenység következménye. Mert azt azért senki nem gondolhatja komolyan, hogy ezek az úgynevezett reform intézkedések a magyar egészségügy mennybemenesztését szolgálják. Éppen ellenkezőleg. Kérem, bocsásson meg egy laikusnak olyan kijelentést, amit vélhetőleg inkább az indulat vezérel, mint szakmai rálátás. Noha családom több tagja dolgozott az egészségügyben, nagyobb felkészültség kell ahhoz, hogy valaki ki merjen mondani olyan gondolatokat, amit kellő hevület nélkül a tudatalattiba szoktunk száműzni.

Nem kertelek tovább, Ki kell mondanom. A magyar egészségügyben, s itt nem csupán a kardiológia szakterületeit kell érteni, tudatos, rendkívül széleskörű népirtás vette kezdetét. Ennek szemléletes jelei igazán csak ez év áprilisától váltak mindennapjaink kényszerű részévé.

Önök, professzor úr hiába ágáltak jogos szakmai felháborodásukban. Hiába kezdeményeztek, s máig hiába kezdeményeznek szakmai vitákat. A politika döntött. A politika pedig nem szokta visszájára fordítani saját elhatározását, különösen akkor nem, amidőn a rendelkezésére álló hatalmi gépezetet érdekei, elképzelései szerint programozta. Egy gigantikus paragrafus-robotot keltettek életre. Valakinek, valakiknek kipattant a fejéből a káoszra építő, vagyis a megvonások miatti kényszerpályásított kapkodásra építő cselekvés víziója. Először kicsiben kezdte, majd ahogy egyre több embert harapott meg, úgy növekedett vérüket szívva. A mi vérünket orozzák. Az életünket veszik el, a szó legszorosabb értelmében.

Tisztelt Professzor úr!

Borítékolom, hogy ki kell ábrándítani Önt abból a tévhitből, hogy ez a kialakult helyzet ezzel a hatalmi berendezkedéssel még jóra is fordulhat. Lehet még egy darabig hinni abban, hogy megesik a szíve ennek a diktatúrának a jó magyarokon. Jó volna hinni, hogy egyszerre megvilágosodik az elméjük! De nem! A beléjük programozott célok érdekében mindent elkövetnek, s annak végrehajtását, végrehajtatását kőkeményen megkövetelik.

Önöknek, mai Semmelweis Ignácoknak egy lehetőségük maradhat ezek után. Az anyák megmentője amikor meggyőződött a klórmész hatékonyságáról, és ezzel megszakította a cinterem és a szülőszoba közötti mérgezési láncot, az egyetlen lehetséges módon cselekedett. Oda állt a szülőszoba ajtajába, amikor jöttek a neves doktorok, s azt kiáltotta a szemük közé: "Csak a holttestemen át!".

Illő tisztelettel meg kell kérdeznem mindőjüktől valamit. Megfordult már az utóbbi időben az önök gondolatai között, hogy jelképesen ugyan, de követik nagy elődjük korszakot nyitó életpéldáját?

Illő tisztelettel azt kell mondani, hogy ha eddig nem fordult meg a fejükben, akkor fel kell vetni a kérdést, hogy nem volna-e itt az ideje? Nem volna-e itt az ideje annak, hogy megálljt parancsoljanak a nyolcadik utasnak?

Tudom, a híres fantasztikus filmben ez szinte csak robbantással, meg egyéb trükkökkel voltak képesek elérni a szereplők. Most azonban nem volnék meglepve kétkezi cselekvésen sem.

A magyar emberek szíve csordultig telt meg aggodalmakkal, félelmekkel. Ez a félelem a nyolcadik utas, az szdsz belénklopott tojása. Ez mostanra elhagyta burkát, belülről rág minden embert. Önöket könyörgésre, haragra, elkeseredésre próbálja rávenni. Ha ez bekövetkezik, már ott is él a testükben a félelem magva. Nőttön növekedve birtokba fogja venni minden porcikájukat. Minket, nem-orvosokat ugyanezekkel a feszültségekkel környékez a nyolcadik utas, csak szinte ellenkező előjellel. A magyar nyelv szerint a szó legszorosabb értelmében gyakorlatilag reszketünk majd a puszta létünkért. A sugalmazás pedig egyre arról szól, hogy ez természetes velejárója a magyar egészségügy szervezeti és egyéb átalakításának.

Ez a hóhérattitűd. Ez a mentalitás egyenesen futószalagot képez a magyarok számára a bölcsőtől a koporsóig. Ez az idegenszívű modern Taigetos.

Mélyen tisztelt Professzor úr!

Kérem Önöket, beszéljenek arról, hogy mit lehetne tenni annak érdekében - bármi hatékonyat -, hogy ez a helyzet megváltozzon. Osszák meg elképzeléseiket a magyar emberek legszélesebb rétegeivel.

Egyet ne feledjenek! A nyolcadik utas mindaddig belénk fészkel, és szaporodik a vérünk árán, ameddig a félelem szükségességét a változtatás érdekében képes a lelkekben életben tartani.

Tisztelettel kívánok Önnek és minden kollégájának hivatásuk gyakorlásához jó erőt, egészséget, megtartó hitet, és cselekvésre ösztönző bölcsességet!

Budapest, 2007. június 20.
Lengyel Károly
http://www.fusz.hu/node/5678
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 709
  • e Hét: 2631
  • e Hónap: 6376
  • e Év: 159872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.