Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2015. Június 23. - A Fiúszerel
  2007-06-25 23:12:27, hétfő
 
  2015. Június 23. - A Fiúszerelem Napja


Június 23. - A Fiúszerelem Napja avagy nem számít, hogy Ő még csak most 14...


barikad.hu


2015. június 23. Budapest, Andrássy út: kamionok dübörögnek végig a
világörökség részét képezo allén. A fedélzeten szájukat nyalogató 40-es
férfiak ölében hamvas fiúcskák mosolyognak a napsütésbe. A hangszórókból
Michael Jackson Heal the World-je és Hevesi Tamás Jeremy-je szól. Az úton
színes zászlócskákat osztogatnak önkéntesek a bámészkodóknak. Ez a
"Fiúszerelem avagy a Pedofil Büszkeség Napja"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bolgár György cinikusan is (ba
  2007-06-25 23:05:49, hétfő
 
  Bolgár György cinikusan is (bal)talpnyaló marad
2007-06-22 22:48 Barikád.hu



Bolgár György: forrás: kuruc.infoBolgár György: forrás: kuruc.infoA Népszava lassan már olyan népszerű a nemzeti olvasók körében is, mint az általa megcélzott szocialista-liberális (manapság inkább ős-szocialista) közegben. Ha kellő nyitottsággal forgatjuk, inkább szórakoztató, mint bosszantó a lapokról sütő szolgalelkűség. Alant a fő "agit.prop. munkatárs" ma hajnali írása. Tolle, lege!

Bolgár György:Készüljünk a hatalomátvételre!

Mindenki felkészül, visszaszámlálás indul! Csapataink elfoglalták harcálláspontjukat, és már csak a tűzparancsra várnak. Az eddigi elszórt csetepaték, kisebb-nagyobb összetűzések, incidensek ne tévesszenek meg senkit: a nagy hadművelet még hátra van. Az őszi hatalomátvételi kísérlet ugyan nem döntötte el az élet-halálharcot, hiszen a nemzetáruló gengszterbanda még mindig kormányon van, de megmutattuk erőnket, új szövetségeseket szereztünk, és minden fronton védekezésbe kényszerítettük az ellenséget. Mivel az önkormányzati választásokon szinte mindenütt irányító pozícióba kerültünk, kipróbálhattuk, mire vagyunk és mire lennénk képesek, tapasztalatokat szerezhettünk arról, hogy az ellenség mennyire gyengült meg, vannak-e még tartalékai. Megkóstoltuk őket minden oldalról, rajtuk ütöttünk, ahol csak lehetett, belemartunk a karjukba, bokájukba, némelyiküknek a torkába is, hogy ijedten meneküljenek. Erősek vagyunk, miénk a kezdeményezés, a lendület, mögöttünk a nép elkeseredettsége, csalódottsága és a közvélemény-kutatások eredménye, velünk szemben pedig csupán egy ideggyenge pozőr. Aki azonban képtelen felmérni a reális helyzetet, és nem hajlandó beadni a derekát. Hát akkor tűűűz!

Fidesz-forgatókönyv, 2007 nyara. De lehetne ősze és tele is, vagy ha addigra nem születik meg a kívánatos eredmény, 2008 eleje. Tavaszi hadjárat és nyári, őszi vagy téli, mindegy, a hadsereget állandó mozgásban és készültségben tartani, a fegyvert zsírozni, az ellenséget folyton lőni és bombázni kell. Egyetlen napnyi szünet is rossz üzenet volna: mintha a vezénylő tábornok nem hinne már a győzelemben, és lélekben föladná a harcot, vagy legalábbis elhalasztaná a döntő ütközetet 2010-re. Hát nem. Egy ideggyenge hatalombitorló ellen pedig, aki most már az egész országot veszélybe sodorja, nem is szabad letenni a fegyvert. Éppen ellenkezőleg, most kell szuronyt szegezni. Ez a harc lesz nemhogy a végső, de a legelső, az azonnali, hiszen a haza nem engedheti meg magának, hogy beteg kezekben legyen. Le vele, de rögtön!
Ehhez képest minden más jelentéktelen, másod- és harmadlagos pótcselekvés. Most mondják meg, tisztelt polgártársaim, számít az valamit, hogy előrenyomultunk például színházi fronton? Hogy szép csendben menesztjük a soproni színigazgatót, nagy zajjal a győrit, vagy még nagyobb harci zajjal bevisszük az emberünket Szolnokra, és melegítünk már Veszprémben is? Ugyan már! Nem a színházakban fogjuk megnyerni a háborút, ott csak a hadtápszolgálatosoknak adunk némi munkát és munkabért (és persze érzékeltetjük, hogy aki velünk tart, az megkapja megérdemelt jutalmát). Vagy komolyan gondolják, hogy nemzeti zászlók kitűzésével meghódíthatjuk a Mount Everestet és elfoglalhatjuk a Parlamentet? Ugye, nem? Ez nem azt jelenti, hogy nem végez kiváló munkát pártunk alelnöke, a XII. kerület polgármestere, amikor egy társasház-felújításokra adható pénzügyi támogatásra olyan pályázatot írt ki, amelyben ez olvasható: "előnyben részesülnek azok a társasházak, amelyek (...) vállalják a nemzeti és kerületi zászló kihelyezését 3 éven keresztül folyamatosan." Nagyon helyes, kedves barátaim és harcostársaim: értessük meg az emberekkel, hogy aki nem szégyelli a magyarságát, valamint nem szégyelli, hogy a mi, némi anyagi ellenszolgáltatást is tartalmazó ajánlatunkra fölfedezi magában a 3 évig tartó magyarságot, az előnyben részesül. Ebből is könnyen megérthető még a hülyének is, hogy aki magyar, velünk tart.
Nem sokan maradnak az ellenség táborában. Az okosok és a hülyék - kivéve az ideggyengéket - mind velünk vannak. Akadnak persze olyan, mindenkinél mindig mindent jobban tudó okoskodók, akik azt állítják, hogy egy társadalomban a se nem okosok, se nem hülyék vannak a legtöbben, de hogy ne legyen félreértés, nekik is előre megmondom, hogy mire számíthatnak, ha végre megnyerjük a háborút. Először is feltétel nélküli megadást követelünk az ellenségtől. Másodszor begyűjtjük tőlük a fegyvereket: minden, ami elsülhet (főleg, ami számunkra rosszul), csak nálunk lehet. Harmadszor olyan, de olyan polgári Magyarországot rittyentünk, hogy fejvesztve fog innen menekülni a mohácsi vészt egykor ránk hozó zsidó királyi kincstárnok, bizonyos Fortunatus Imre (kedves barátom és publicistám szíves és jóízű közlése) minden mai utódja, Fekete Jánostól Surányi Györgyön át a Világbankig, mert mi pontosan olyan kemény legények leszünk, mint Argentína, és odavágunk. Negyedszer szellemi, értelmiségi felsőházat is csinálunk legkedvesebb barátainknak (és kötelező olvasmánnyá tesszük a Márciusi Chartát), hogy felülről, sűrűn bólogatva hagyják jóvá, amit mi alul, a nép közé vegyülve és mindig csak a nép szolgálatában teszünk. Ötödször: minden hatalom a dolgozó népé, közelebbről a nép megválasztott vagy megnépszavazott vagy felszabadító háborúban győzedelmes fiaié!
Addig is jogos önvédelemből koncentráljunk az ideggyengékre! Az nem lehet, hogy szeretett hazánkat olyan ember irányítsa, akinek nem pusztán jellemhibái, hanem idegi problémái is vannak. Az nem lehet, hogy olyan ember hozzon döntéseket a sorsunkról, aki - mint szolgálatkész, többnevű kabinetfőnökünk mondta - "ideggyengesége miatt nem tud uralkodni az érzelmein, nem tud parancsolni magának, gondolatainak, cselekedeteinek." Akinek ennek következtében "politikája is ideggyenge, és ez a politika az, amelyik egyre inkább legyengíti Magyarországot." Nem tűrhetjük tovább, ebbe belebolondul az ország. E helyről követelem tehát, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésszakon váltsa le tisztségéről a miniszterelnököt. Az eljárás keretében parlamenti vizsgálóbizottságnak kell tisztáznia, hogy az ideggyengeség milyen konkrét tüneteket takar, milyen lelki, fizikai következményekkel jár az egyénre, a kormányra és drága, ámbátor jelenleg sorvadó hazánkra nézve. A vizsgálóbizottságnak elfogultság miatt nem lehetnek kormánypárti tagjai, elnökéül a nemzet orvosát fogom javasolni. Mellesleg a vizitdíjat eltöröljük, és nagylelkűségünk bizonyítékaként az ideggyenge, átmeneti miniszterelnöknek sem kell majd kórházi ápolási díjat fizetnie. Vészhelyzet van, tisztelt hölgyeim és uraim, katonák, magyarok. Olyan nagy a vész, hogy ettől egy lélegeztető gépen tartott, gyenge idegzetű, zavarosan viselkedő ember csak összeomlani tud. És ezek a nemzetvesztők még a Lipótot is bezárták. Ezennel ünnepélyesen vállalom, hogy újra kinyitom. Rám még az ideggyengék is számíthatnak.

Bolgár György, 2007.06.22., nepszava.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Batiz cége nyolcmillió forinto
  2007-06-25 22:30:37, hétfő
 
  Batiz cége nyolcmillió forintot kaphat egy hónapnyi munkáért a MeH-től

A Miniszterelnöki Hivatal Batiz András tanácsadó cégével megbízási keretszerződést kötött, amely szerint a volt kormányszóvivő a miniszterelnöki kabinetiroda vezetői számára tart tréningeket prezentációs készségeik javítására, illetve felkészíti őket a médiában való megjelenésekre.

MTI (ugyelet@mail.index.hu)
2007. június 25., hétfő 17:07


Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta, a Batiz András cégével június 7-én kötött megállapodás hangsúlyozottan keretszerződés, előre meghatározza, hogy meddig szól és hogy összességében legfeljebb mennyi tréninget rendelhet meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Batiz Consulting Kft.-től.

Azt azonban, hogy ténylegesen hány órát tart majd a cég, az a Miniszterelnöki Hivatal megrendeléseitől függ: a szerződés csak a maximumot határozza meg. A kormányszóvivő elmondta, a keretszerződés az év végéig szól, és legfeljebb 160 órára. Az óradíj nettó 49 900 forint, ami az összes költséget - alkalmazottak, technika, iroda, rezsi - tartalmazza. Ezért a pénzért Batiz a miniszterelnöki kabinetiroda vezetői számára tart tréningeket prezentációs készségeik javítására, illetve felkészíti őket a médiában való megjelenésekre.

Ez összességében azt jelenti, hogy a megrendelés értéke még akkor sem éri el a közbeszerzési értékhatárt, ha a Miniszterelnöki Hivatal a teljes keretet kimeríti. A kormányszóvivő kitért arra, Batiz András elismert szakember, megbecsült tagja volt a miniszterelnök csapatának is, ahonnan azért vált ki nem sokkal a választási győzelem után, mert gyermeke született, és szeretett volna több időt tölteni a családjával. Szaktudására azonban továbbra is igényt tart a Miniszterelnöki Hivatal.
Vége
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: demokrácia nélküli több
  2007-06-25 22:26:28, hétfő
 
  Orbán: demokrácia nélküli többpártrendszerben élünk - interjú
2007-06-25 07:44:06 VGO

Programok helyett új eszme alapján fejlesztené az országot a Fidesz elnöke. Orbán Viktor a reggel.hu-nak azt mondta: a népszavazások újraerősithetik az egységet Magyarországon.

- A hét elején a képviselők munkája mellett eredményesnek ítélte a parlamenti kivonulást a miniszterelnök felszólalásai előtt. Sokak szemében ellenszenves ez a lépés. Van ennek annyi politikai hozadéka, hogy megérje fenntartani a kivonulást?

- Elvi ügyről van szó, amit nem érdemes politikai aprópénzre váltani. A kérdés arról szól: elfogadjuk-e, együtt élünk-e egy olyan helyzettel, hogy a demokráciában a miniszterelnök elveszítse a szavahihetőségét, és semmibe vegye az emberek akaratát, vagyis elfogadjuk-e a hazugság politikáját. Ha erre nemet mondunk, akkor azt ki kell fejezni. A demokrácia lényege, hogy az embereket nem lehet semmibe venni, ezért a magunkfajta, tőről metszett demokraták nem tehetnek mást.

- Az önök politikusai egyre többször felvetik az előrehozott választások szükségességét. Visszatekintve az elmúlt egy év politikai eseményeire, mennyire lát reális esélyt arra, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció nem tölti ki a ciklust?

- Sajnos sem kártyalapokból, sem egyéb módon nem tudok jósolni. Azt tudom megmondani, hogy mire van szüksége az országnak: mihamarabbi kormányváltás kell, mert az emberek mindennapi megélhetése és anyagi biztonsága került veszélybe, ezen az úton nem szabad tovább haladnunk. Erős Magyarországra van szükségünk a mai gyenge helyett.

- A miniszterelnök szerint ugyanakkor nem lehet visszatérni, mivel az még több pénzbe kerülne. Ráadásul ezek a lépések rövid időn belül meghozzák az eredményeket.

- A magyar egészségügyet, az oktatást, a közigazgatást érdemes átalakítani. A mostani, senkivel nem egyeztetett, az emberek által elutasított reform káoszt eredményezett. Ha nem akarjuk, hogy a káosz tovább gyengítse Magyarországot, ki kell javítani a reformokat. A kormány egy olyan eszme nevében hoz lépéseket, amelynek érvényesítése veszélyes. Álláspontjuk szerint Magyarország bajain úgy lehet segíteni, hogy minden területet bevonunk az üzletszerű működtetés körébe, legyen az oktatás, vagy egészségügy. Az elszegényedő emberek száma hónapról hónapra nő. Ma már a munkából élők is azzal találják magukat szemben, hogy havi jövedelmük épp hogy fedezi a számlákat. Ilyen körülmények között öngondoskodást kérni az emberektől több mint arcátlanság.

- Miközben egyre többször kormányképesnek tüntetik fel magukat, addig meglehetősen keveset hallani arról, hogy milyen program mentén is haladnának.

- Magyarország ma nem programhiánytól szenved, szakmai javaslatokkal tele a padlás. Az orvosi, a pedagógus, a Kereskedelmi és Iparkamarától, a Fidesz szakpolitikai műhelyéig különböző szervezetek, csoportok ontják magukból a programokat. Nem egyszerűen új programra van szükség, hanem jóval többre. Egy másik eszme alapján újra megerősíthetjük az országot. A piac jó a gazdaságban, ennek hívei vagyunk, de van egy határ, amit nem lehet átlépni. A Fidesz a kölcsönös felelősségvállalás eszméjére épített Magyarországot hangsúlyoz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Elfogyott a levegő Gyurcsány
  2007-06-25 22:25:10, hétfő
 
  "Elfogyott a levegő Gyurcsány Ferenc körül"
2007. június 25., hétfő 10:56 InfoRádió

Elfogyott a levegő Gyurcsány Ferenc miniszterelnök körül - mondta Giró-Szász András politológus, a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója a Goldman Sachs londoni befektetési ház elemzésének eredményére utalva. A tanulmány szerint az MSZP-n belül több jel mutat bizonyos reformfáradságra, és a miniszterelnök párton belüli támogatottsága is csökkent.

Az elmúlt egy év politikai történései, kormányzati cselekvései következtében nagyon nagy mértékű népszerűségvesztést könyvelhetnek el a koalíciós pártok - jelentette ki a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Giró-Szász András az InfoRádióban azt mondta: elsősorban a nagyobbik koalíciós pártnak volt veszítenivalója, az MSZP jelenlegi támogatottsága a törzsbázisra korlátozódik.

A politikai elemző szerint ezzel magyarázható a szocialisták elbizonytalanodása, hiszen attól kell tartaniuk, hogy tovább csökkenhet a támogatottságuk.

"Amennyiben átlépik azt a klasszikus határt, ami a szimpatizánsokat és a törzsbázist elválasztja és utóbbi is amortizálódik, akkor bizony könnyen elképzelhető, hogy ez visszafordíthatatlan folyamattá válik. Ennek az lehet a következménye, hogy az MSZP nagypártból középpárttá válik" - fejtette ki Giró-Szász András.

"Elfogyott egy kicsit a levegő a miniszterelnök körül. Hogy talál-e magának olyan rést, ahol újabb lélegzetet tud venni, vagy sem, az a jövő kérdése, azonban az egyértelműen érzékelhető, hogy a szocialista párton belüli pozíciói, erőközpontja mindenképpen meggyengült az utóbbi időben" - vélekedett az elemző.

A Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója szerint ennek egyik jeleként, mintegy előremenekülésként is felfogható a kormányátalakítás, Gyurcsány Ferenc ezzel kívánta megelőzni azt, hogy az MSZP nagyobb nyomás alá helyezze.

A Fidesz által kezdeményezett népszavazásról szólva Giró-Szász András a résztvevők számának jelentőségére is felhívta a figyelmet.

"Ha egy évvel ezelőtt teszik fel ezt a kérdést, akkor azt mondtam volna, hogy egy népszavazásnak morális következménye van, amely elbizonytalaníthatja a kormányt a munka tovább vitelében. Azonban az elmúlt egy évben számtalan olyan dolgot tapasztalhattunk, ami azt mutatta, hogy a morális kényszerek nem működnek Magyarországon" - mondta a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója az InfoRádióban.

Mit is írt a Goldman Sachs?

A Goldman Sachs globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlege múlt héten úgy fogalmazott: több jel mutat "bizonyos mértékű reformfáradtságra" az MSZP-n belül.

A vezető londoni befektetési ház elemzése szerint a magyarországi szerkezeti reformok lendülete a következő egy évben kifulladhat.

A Goldman Sachs a szocialisták "reformfáradtságának" jelei közé sorolja Kiss Péternek, "az MSZP erős emberének" kinevezését kancelláriaminiszterré, megjegyezve, hogy Kiss Péter Gyurcsány Ferenc kormányfő ellenjelöltje volt a miniszterelnöki posztra 2004-ben, és az MSZP "élvonala őt részesítette volna előnyben".

Az elemzés szerint Kiss Péter kinevezése úgy értelmezhető, hogy Gyurcsány helyzete meggyengült az MSZP-n belül, és a kormányfőnek kompromisszumot kell kötnie a "régi" vezetéssel.
Hanganyag: Litauszky Balázs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvaiék nem kérnek a "szerkes
  2007-06-25 22:22:10, hétfő
 
  Morvaiék nem kérnek a "szerkesztett" igazságból
2007-06-25 12:38

Dr. Péterfalvi Attila Adatvédelmi Biztoshoz fordult a Morvai Krisztina vezette Civil Jogász Bizottság az október 23-i illetve azt megelőző, szeptemberi eseményekről szóló titkos rendőrségi jelentés, a "Papp-jelentés" nyilvánosságra hozatala érdekében. A rendőrség vezetői az okirat szerkesztett változatát kívánják csak a nyilvánosság elé tárni, arra hivatkozva, hogy az anyag államtitkokat illetve szolgálati titkokat tartalmaz.

A Civil Jogász Bizottság nyílt levélben kérte a rendőri vezetőket - név szerint Bencze József Országos Rendőrfőkapitányt, Tóth Gábor Budapesti Rendőrfőkapitányt valamint Takács Albert Igazságügyi és Rendészeti Minisztert -, hogy a rendőrség 2006. október 23-i illetve azt megelőző, szeptemberi tömeges jogsértéseit feltáró vizsgálati jelentését tegye nyilvánossá. A Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnokát, Csere Lászlót, pedig a BV intézetekben elkövetett jogsértésekről szóló jelentés nyilvánosságra hozatalára kérték fel.

A őszi eseményekkel foglalkozó titkos jelentés létezését, melyet "Papp-jelentésnek" neveznek, Bencze József a sajtón keresztül elismerte és ígéretet tett arra, hogy szerkesztett változatát július 5-ig megismerhetővé teszi - a "Papp-jelentés" a vizsgáló bizottságot vezető rendőrtiszt vezetéknevére utal, aki azonos a Rebisz újonnan kinevezett vezetőjével.

A rendőrség a nyilvánosság részére csak a hivatalos anyag "szerkesztett" változatát tenné megismerhetővé, ezév július 5-ig. A szerkesztésre Bencze szerint azért van szükség, mert az anyag államtitkokat illetve szolgálati titkokat tartalmaz. A Civil Jogász Bizottság problémásnak tartja azt a tényt is, hogy nem jelölte meg a "titkosítás" anyagi jogi jogalapját és nem adott ismertetést a minősítési eljárásról, a titok birtokosról ("titok-gazdáról") sem az Országos Rendőrfőkapitány.

A Civil Jogász Bizottság álláspontja szerint a jelentés teljes egészét nyilvánosságra kell hozni és ennek érdekében felkérték Péterfalvi Attilát, hogy a jogszabályok által lehetővé tett minden lehetséges eszközzel biztosítsa ebben országos jelentőségű ügyben a közérdekű adatokhoz való hozzáférés jogát az állampolgárok számára.

(hírTV, OS)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nincsen Magyarországon d
  2007-06-25 22:21:15, hétfő
 
 

Czakó Gábor:
Miért nincsen Magyarországon demokrácia?
2007. június 25. 10:25 MNO

Czakó Gábor: A mai demokrácia egyik alapintézménye a többpárti népképviselet. Tényleg?


Hanem a magyar parlament elmúlt öt évében soha, semmilyen bölcs okfejtés, fényes igazság, vagy égbekiáltó, népellenes gazság nem rendített meg egyetlen egy honatyát sem. Miféle államférfiúi gyülekezet az, amelyben soha senkinek a lelkiismerete nem szólal meg? Talán kitiltatott a demokratikus, jogállami és alkotmányos államéletből tisztesség és a személyes felelősségvállalás? És Steidl Imre gyönyörű alsóházi tanácstermébe a "közjogi méltóságok" közül sem lép be soha senki, hogy lemondásra szólítsa Házat azzal, hogy ő többé a gazsággal néma cinkosságot nem vállal...

Egy szál egyedül? A Böszme, a többség, a Böszme Kutyák Kara ellenében? Igen. Ott, a templom udvarán is abszolút többségben látszott lenni a gazság, amikor az egyik csirkefogóban a lelkiismeret átszakította az öncsalások-hazugságok páncélkérgét, s az illető elpályázott, majd a többi is "egymás után". Azaz nem közösen, egy másik kutyabandától menekülve, hanem saját felelősségük és valódi méltóságuk boldogságára rádöbbenve. Vidáman, egészen biztos, hogy földerülő megköny-nyebbülésben, mert az üdvösségükért oda merték adni az előzőleg bitorolt rangjukat a hordában.

Lehet, hogy a demokrácia ma ott kezdődik, ahol a tisztesség? A tisztesség pedig ott, ahol véget ér a posztszoci-neokon "jogállam"?
(Magyar Nemzet, 2007. június 25.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
85 évre titkosították az olajü
  2007-06-25 22:13:00, hétfő
 
 
85 évre titkosították az olajüggyel kapcsolatos információkat
2007. június 25.

http://www.nethirlap.hu/cikk/nethirlap.25665.html

Az olajbizottság iratait, csakúgy, mint több más olajüggyel kapcsolatos információt 85 évre titkosították. Máig nem világos azonban, hogy erre miért volt szükség.

Korábban a pártok nem, csak egyes képviselők, és a Papa néven elhíresült Sándor István, korábbi főnyomozó kérte, hogy oldják fel az olajügyekben hozott titkosításokat. Ma már az MDF is követeli, hogy a közvélemény is megismerhesse az iratokat. Nagyon sok nyomozás volt a 90-es évek óta az olajszőkítések és az államkasszát megrövidítő olajimportok miatt. Ilyen például az Energol-ügy, amelynek a bírósági szakasza még nem zárult le. Az egyik vádlott betegsége miatt pont ma halasztották el az ügyész beszédét szeptemberre.

A legtöbben mégis a Pallagh László, azóta nem politizáló, egykori kisgazda politikus nevével fémjelzett vizsgálóbizottságra emlékeznek. Bár a bizottság ülései nyilvánosak voltak, mégis volt olyan meghallgatás, amikor zárt ülést rendeltek el. A bizottság akkor valós eredmény nélkül zárta le a munkát. A sajtót mégis az foglalkoztatja, hogy az olajügyekben mit és miért kellett 85 évre titkosítani.

A Kossuth rádió reggeli műsorában Takáts Albert igazságügyi és rendészeti miniszter úgy nyilatkozott, ő is utánanéz, hogy a kormánynál milyen titkosítás van, és mit lehet ezek közül feloldani. Korábban a titkosszolgálatokért felelős Szilvásy György is ugyanezt mondta.

A Parlamentben is téma volt a brutálisan bántalmazott újságírónő esete. A miniszterelnök arról beszélt, hogy Kármán Irén azt kérte blogbejegyzésében, hogy a Fidesz és az MDF ne emeljen szót az érdekében, mert épp az ő kormányzásuk idején ütközött a legnagyobb ellenállásba az olajügyek felderítése. Pető Iván szabad demokrata politikus szerint politikai bizniszt csinálnak az ügyből a farizeusok. Azt mondta: a politikai nyilatkozatok csak nehezítik az ügy kivizsgálását. Pető szerint közös érdek parlamenti vizsgálóbizottság felállítása és a titkosság feloldása.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fordulat a parkolási perekben?
  2007-06-25 22:06:06, hétfő
 
  Fordulat a parkolási perekben?
http://www.nethirlap.hu/cikk/nethirlap.25662.html
2007. június 25.



A Centrum Parkoló Kft. nemrégiben elkezdte behajtani a be nem fizetett csekkek után évekre visszamenőleg a bírságot, esetenként több tíz- vagy százezer forintot akár. Sokan persze nem tudnak ekkora összeget fizetni, de aki tudna, az is vitatja a követelés jogosságát. A bíróságon általában a Centrum nyer, mert az autósnak kell bizonyítania, hogy nem volt azon a parkolóhelyen adott időpontban, évekkel ezelőtt. Egy ügyvéd azonban sikeres taktikát választott: a parkolási kft-t kényszerítette bizonyításra. Megbízójának, egy cégnek így nem kellett fizetnie.

- Mitől sikerült most pert nyerni és eddig miért volt mindig általában a parkoló társaság javára a döntés?

Murányi József, az Emberibb Parkolásért Mozgalom főtitkára:
- Eddig elfogadták a bíróságok ezt az úgynevezett számítógépes listát bizonyítéknak. Ezt a bírósági hozzáállást mi, nemcsak mi, hanem minden jogérzékkel bíró állampolgár erősen kifogásolta. Tudniillik a parkoló társulás úgy állította be, hogy ez egy zárt számítógépes rendszer. Én magam informatika-mérnök vagyok, tehát felelősséggel kijelentem, hogy zárt számítógépes rendszer nem létezik. Attól függetlenül ez a rendszer nem volt zárt, beviteli oldalról ez egy teljesen nyitott rendszer volt, bárki bármilyen adatot bármikor bevihetett, a rendszer csak azt ellenőrizte, hogy a gépjármű színe, típusa és a rendszáma egyezik-e a belügyminisztériumi nyilvántartással, illetve, ahogy most már a parkolási perek folynak, egyre inkább kiderül, hogy ez sem nagyon egyezik. Úgy tűnik, hogy egyre több olyan kétely merült fel a bíróságok részéről is, illetve az emberi jogok országgyűlési biztosa által lefolytatott vizsgálat is ezt eredményezte, ami erősen kifogásolta ezt a joggyakorlatot ennek az úgynevezett számítógépes listának, illetve a nyereségérdekelt gazdasági társulás alkalmazottai által felvett tényállásnak a bizonyítékként való értékelésébe lépett be ez a változás. Ez a per pontosan ugyanúgy zajlott le, mint ahogy az előző perek, és amire eddig a bíróságok mindig azt mondták, hogy igen, arra a bíróság most azt mondta, hogy nem.

- Mi az oka ennek a váltásnak?

Murányi József:
- Én azt gondolom, hogy elvileg közvetlen a jogrendszerre nincs hatással az emberi jogok országgyűlési biztosának vizsgálati jelentése, de azért a közvetett hatása erősen érezhető. Nem titkos, de mindenesetre nem nyilvánosan forgalmazott bírósági rendszereken, a bírói belső munkát értékelő kiadványokban is már többször felmerült ez, hogy elfogadható-e az, hogy egy felperesi állítás, miszerint a gépkocsi ekkor és ekkor ott parkolt, az elegendő ahhoz, hogy ezt ha csak nem tudom bebizonyatani, hogy nem állt ott, márpedig hogy tudjam bebizonyítani, hogy négy évvel ezelőtt nem volt ott az autóm, elfogadhatóságában korlátok vannak.

- Konkrétan mik ezek?

Murányi József:
- Nagyon komoly problémák vannak azzal az engedményezési láncolattal, ahogy egyáltalán a parkolási esemény a Centrumhoz került.

- Tehát hogy az önkormányzat miért bizonyos céget bíz meg ezzel a munkával.

Murányi József:
- Ez sem olyan egyszerű, erről szólna majd a Magyar Demokrata Fórum által kezdeményezett parlamenti vizsgálóbizottság, hogy a Centrumnak van-e egyáltalán joga arra, hogy közterületen felvegyen egy állásfoglalást és ebből levonjon valamilyen következtetést és ez egy bírósági pernek jogalapját képezze. Egy nagyon bonyolult jogi folyamatról van szó, mert az önkormányzatok összeálltak egy társulásba, azok megbíztak egy céget, az megbízott még egy céget és utána az megbízta a parkolóőrt, szóval rendkivül hosszú lánc ez, majd talán ez a parlamenti vizsgálóbizottság esetleg tisztázza. Szerintem itt jogszerűtlenül történt meg jogok átadása. A parkolás ugyanis a közúti közlekedés része. Ennek ellenőrzésére nevesített hatóságokat bíz meg a jogszabály, a közúti közlekedési törvény. Itt azzal, hogy egy magáncégnek kiszignálják a parkolási rendszer ellenőrzését, hangsúlyozom, itt az ellenőrzésről van szó, azt a tényt, hogy valaki vétkezett, nem vett parkolójegyet, lejárt a jegye, stb. nincs rokkant kártyaája vagy van rokkant kártyája, ezt a tényt szerintem egy magáncég, egy korlátolt felelősségű társaság nem teheti meg, hogy ezt a tényt tényállásként közterületen fölveszi, és még kevésbé sem teheti meg, hogy ez alapján pert indít.

- Úgy tűnhet, hogy a legerősebb érv önök mellett vagy a Centrum ellen az, hogy a gépkocsi azonosításához alvázszám és motorszám szükséges.

Murányi József:
- Igen. Lényegében ő a gépkocsit a fotó alapján jogszerűtlenül azonosítja. Mert valaki megszerezheti ezeket az adatokat. De erre tipikusan egy korlátolt felelősségű társaság nem jogosult.

- Mire számítanak, mert az önök szervezeténél most 25-30 ügyet is készítenek elő, hogy bírósági perre vigyék.

Murányi József:
- Én azt gondolom, hogy ha most valami elmozdult, akkor talán elmozdul ez az egész joggyakorlat és ha elmozdul az egész joggyakorlat ebbe az irányba, akkor valószínűleg ezzel együtt felborul az egész budapesti parkolás és még jó néhány nagyvárosban bevezetett parkolási rendszer. Nem azt jelenti, hogy ezentúl nem lehet majd fizető parkolót üzemeltetni. Lehet, csak jogszerűen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dávid Ibolya szerint visszatér
  2007-06-25 21:51:04, hétfő
 
  Dávid Ibolya szerint visszatért a kommunizmus - A barikád.hu szerint az ő személyében
2007-06-23 20:25 Barikád.hu


A visszatért kommunizmusA visszatért kommunizmusA kommunizmus kaméleonként idomult a megváltozott környezethez és a populizmus álarcát felöltve visszaosont a politikába - mondta Dávid Ibolya szombaton a somlóvásárhelyi nagyréten, az MDF hagyományos Szabadság-napi megemlékezésén, több száz érdeklődő jelenlétében. "A populizmus politikai kalandorként a valódi megoldások helyett a hatalom megszerzését állította a politikája középpontjában - tette hozzá a Magyar Demokrata fórum (MDF) elnöke. A politika - mivel hátat fordított a valóságnak - gyermek mesévé vált; s abban a jó, a rossz, a szeretem, a gyűlölöm, a herceg és a sárkány szerepe "aszerint változik, hogy melyik párt meséli el".

"Az állam pedig megszerzendő kinccsé, a hatalom puszta eszközévé vált" - vélekedett az MDF elnöke. Szerinte a populisták "unos-untalan azt szuggerálják", hogy az egyénnek nem feladata a magáról való gondoskodás, hanem majd "az állam gondoskodik róla és gondolkodik helyette". Dávid Ibolya szerint a populisták azt mondják, hogy "a szabadság méltósága luxus, mert káoszt teremt, az alávetettség viszont biztonságot ad". "Az intézményesített értékek cinikus és tudatos eljelentéktelenítésével bekövetkezett értékválságot kihasználva, a pártokat már nem köti a józan ész és a felelősség" - fogalmazott az MDF elnöke.

"Minket, valódi konzervatívokat azonban a populizmus tündérmeséje soha nem tudott megtéveszteni" - hangsúlyozta az ellenzéki politikus, rámutatva arra, hogy demokratikus álcájában is felismerték a kommunizmus szellemét. Mint mondta: "felismertük a semmitmondó kampányokban, a középosztály rovására folytatott ígéretlicitekben, az Országyűlésből való ki-bevonulásban, a politikusok utcai hangoskodásában és felismerjük a reformok önkényességében".

"Tudatosítsuk magunkban a populizmus elleni kérlelhetetlen fellépés szükségességét!" - szólította fel a jelenlévőket Dávid Ibolya. Az MDF elnöke szerint "egy nemzet csak úgy lehet erős, ha a kormányzat nem maga akarja a polgárai számára kijelölni az üdvösség útját, hanem azért dolgozik, hogy a szabadság, a verseny, a piac (...), a kapitalizmus teremtsen jólétet".

Dávid Ibolya szerint mindkét nagy párt ugyanazt a szavazatmaximáló stratégiát követi: a nyugdíjasokat és a szegényeket segélyekkel próbálja elérni, a legbefolyásosabb, leggazdagabb rétegekkel pedig "szüntelenül keresi a különalkuk és támogatások lehetőségeit". Szerinte arról viszont mindenki hallgat - kivéve az MDF-et -, hogy a "segélyeket a szegényeknek, támogatást az elitnek stratégiát és az ennek érdekében konzervált, kiskapuktól hemzsegő elosztórendszert a középosztály adó- és járulékbefizetéseiből tartják fent".

A konzervatív politikus hangsúlyozta, hogy az MDF "Magyarország fejlődésének kulcsát a kommunizmus és a populizmus által egyaránt sújtott középosztályban látja". Dávid Ibolya szerint "a populizmus fél évtizedes ámokfutása sokak szemét kinyitotta és egyre többen ismerik fel, hogy be kell fejezni azt a feladatot, amit Antall József és az MDF 1990-ben megkezdett".

(metro.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 814
  • e Hét: 4578
  • e Hónap: 8323
  • e Év: 161819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.