Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
pulykamell rokfortos dióval
  2007-06-07 00:36:31, csütörtök
 
  Hozzávalók:

80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg kék rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.

1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (enyhén, mert a szalonna és a sajt is sós!).
2. A sajtokat összekeverjük a durvára tört dióval, a finomra vágott petrezselyemmel, majd hengereket formázunk belőle. Beletesszük őket a pulykamellbe, és a hússzeleteket, két végüket behajtva, felgöngyöljük. Szalonnával körbefonjuk őket, és zsiradék nélkül (vagy kevés zsiradékon!) lassú tűzön sütjük.
3. A mártáshoz a mézet karamellizáljuk, beleöntjük a bort, egy csipet sót teszünk hozzá, és visszaforraljuk a felére. Ha kész, vízzel kikevert keményítővel sűrítjük. A megsült pulykát rézsútosan vágjuk fel. Medvehagymával díszítjük, és kevés durvára őrölt borssal még megszórjuk. Rizzsel kínáljuk.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Florentin szelet
  2007-06-07 00:35:05, csütörtök
 
  Hozzávalók (75 darabhoz):

30 dkg finomliszt, 1 kk. sütőpor, 18 dkg vaj (margarin), 9 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás, 10 dkg cukrozott cseresznye, citrom- és narancshéj, 1,25 dl tejszín, 5 dkg méz, 5 dkg vaj (margarin), 15 dkg cukor, 15 dkg mandulaforgács, 20 dkg étcsokoládé.

Előkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, pici sóval. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a por- és a vaníliás cukrot, a tojást. Cipóvá összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben fél órán át pihentetjük.

1. A tejszínt, a mézet, a vajat és a cukrot összeforraljuk. Belekeverjük a mandulát és az apróra vágott cukrozott gyümölcsöket. A sütőt 180 °C fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit.
2. A tésztát kinyújtjuk, a tepsibe terítjük, egyenletesen elkenjük rajta a mézes masszát, és középső bordamagasságon 30-35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután deszkán körbevágjuk, és azonos nagyságú, kb. 2x5 cm-es szeletkékre szabjuk.
3. A csokoládét vízfürdőbe állított lábaskában felolvasztjuk. Belemártogatjuk a szeletkék mindkét végét, és rácsra rakosgatva hagyjuk megszáradni.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sárgabarackos csirkemell
  2007-06-07 00:32:50, csütörtök
 
  Hozzávalók (4 személyre):

4 csirkemellfilé, 1 nagy doboz sárgabarackbefőtt, 5+2 ek. olívaolaj, 3 ek. borecet, 2 ek. szójaszósz, 3 ek. ketchup, 1 ek. méz, negyed kk. őrölt gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 20 g puha mazsola, 250 g hosszú szemű rizs, 50 g vaj/margarin, 2-3 szál petrezselyem.

1. A melleket 2 lapra vágjuk, kissé kiverjük. A sárgabarackot leszűrjük, 8-12 fél barackot félreteszünk, a többit villával pépesre-habosra törjük.
2. A páchoz 5 ek. olívaolajat adunk, a borecetet, szójaszószt, ketchupot, mézet, gyömbért és az áttört fokhagymát összekeverjük a barackpéppel, sóval és borssal. Megkenjük vele a hússzeleteket, lefedjük, és a hűtőben egy órát érleljük.
3. A mazsolát forró vízzel leöblítjük. A rizst enyhén sós, bő vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, összekeverjük 2 ek. olajjal és mazsolával, utánasózzuk, melegen tartjuk.
4. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint. A hússzeletekről ,,letakarítjuk" a pácot, és mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük. Hozzáadjuk a pácot, 1 dl befőttlét, végül a félretett barackokat, és éppen csak összeforrósítjuk. A rizst előmelegített tálra púpozzuk, elrendezzük rajta a hússzeleteket, bevonjuk a mártással, és a fél barackokkal, valamint petrezselyemlevélkékkel díszítve, mihamarabb tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
pikáns csirkemell
  2007-06-07 00:30:10, csütörtök
 
  Hozzávalók (4 személyre):

4 csirkemellfilé, 1 ek. görög fűszerkeverék, fél citrom, 4 + 2 ek. olívaolaj, 60 dkg sárgarépa, 20 dkg cukkini, 2 szál szárzeller / 80 g gumó, egy nagy csokor újhagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, egy csipet csilipor, 1 dl száraz fehérbor.

1. A húst leöblítjük, lecsepegtetjük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk a citromlével és 4 ek. olajjal, majd letakarjuk, és a hűtőben legalább egy órát pácoljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és nem túl vékonyan felkarikázzuk - ha zellergumóból dolgozunk, azt apróra felkockázzuk.
2. Az újhagymát 10-12 cm-es zöldjével együtt 2 cm vastag, rézsútos karikákra vágjuk, és megfonnyasztjuk 2 ek. forró olajban. Rádobjuk a zöldségeket, folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk, aztán az áttört fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal és a csilivel ízesítjük. Fedő alatt, saját levükben-gőzükben 12-15 percig, puha-ropogósra pároljuk.
3. A csirkemelleket kiemeljük a pácléből, szárazra törölgetjük, majd meghintjük sóval és borssal. A páclé tetejéről serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, beletesszük a melleket, és mindét oldalukat megkapatjuk. Alájuk öntjük a maradék páclét és a bort, majd fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a párolt zöldséget, átforgatjuk a pecsenyelében, és azonnal tálaljuk. Petrezselymes burgonya illik hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Lasagne
  2007-06-07 00:26:36, csütörtök
 
  Lasagne Bolognese

Hozzávalók: 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor cellerzöld, 2 kanál olaj, 50 dkg darált marhahús, 2 kanál paradicsompüre, 1/2 kg friss paradicsom, só, bors, 1-1 kiskanál szárított bazsalikom és kakukkfű, 1,25 dl leves, 1,25 dl vörösbor, 2 kanál vaj, 2 kanál liszt, 5 dl tej, reszelt szerecsendió, 12 db lasagne tésztalap, 7,5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet. Az olajon megpirítjuk a darálthúst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel, a borral, hozzáadjuk a húshoz, és 50 percig főzzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, és addig főzzük lassú tűzön, míg sűrűsödni nem kezd. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, még 10 percig főzzük állandó keverés mellett. A tepsibe (kicsit mélyebb legyen) beleöntjük a besamelt, erre ráhelyezzük a tésztalapokat, ezt megkenjük a bolognai mártással, erre megint a tésztalapokat rétegezzük, végül besamellel befejezzük. Rászórjuk a reszelt parmezánt, és 40 percig aranysárgára sütjük.

Háromsajtos-sonkás lasagne

Hozzávalók: 30 dkg lasagne tészta, 30 dkg sonka, 15-15 dkg tejszines krémsajt, füstölt sajt és ementáli, 3 dkg margarin, 2 evőkanál liszt, 0.5 l tej, 3 dl tejszín, só, bors, reszelt szerecsendió
Tetejére:2-3 paradicsom, 3 dkg vaj, 2-3 db paradicsom
Elkészítés: A margarinon megfuttatjuk a lisztet, tejjel felengedjük, besűrítjük és belekeverjük a tejszínes krémsajtot és a reszelt füstölt sajtot. A sonkát apróra, az ementálit dobókocka nagyságúra vágjuk.
A kivajazott formát kibéleljük a tésztalapok harmadával és meglocsoljuk a tejszin felével, erre jön a sajtkrém majd a sonka meg az ementáli fele. Folytatjuk a rétegezést a hozzávalók arányos részével, a tetejére fél centi vastagra szeletelt paradicsomkarikák és vajdarabkák kerülnek. Fóliával lefedjük és előmelegített sütőben 35 percig, majd a fóliát levéve további 5 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 767 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1844
  • e Hét: 3743
  • e Hónap: 8147
  • e Év: 39876
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.