Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Hamarosan tárgyalnak az iparűz
  2007-06-08 22:36:18, péntek
 
  Hamarosan tárgyalnak az iparűzési adóról
Vg.hu 2007-06-08

Az Európai Bíróság június 28-ra kitűzte a magyar iparűzési adóval
kapcsolatos előzetes döntéshozatali eljárás tárgyalását - olvasható a
FigyelőNet.hun.

Az eljárást a Legfelsőbb Bíróság elnöke által vezetett tanács kezdeményezte,
amelyben a magyar iparűzési adó közösségi joggal való
összeegyeztethetőségének a vizsgálatát kérte.

VG
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányzati titkok a kulisszák
  2007-06-08 22:18:04, péntek
 
  Kormányzati titkok a kulisszák mögül - így döntöttek az egészségügyi reformról
2007. június 8., péntek 20:31 InfoRádió

A Miniszterelnöki Hivatal koalíciós egyeztetésért felelős államtitkára szerint a koalíció számára nincs visszaút. Horn Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy miként döntöttek a koalíció vezető politikusai az ágyszámok elosztásáról. Az SZDSZ ügyvivője szerint az volt "élete legborzalmasabb napja".

A Miniszterelnöki Hivatal koalíciós egyeztetésért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte: ma már nincs visszaút, "ha az MSZP nem gyalogol velünk előre, akkor nem csak ő bukik velünk, hanem az ország is".

Horn Gábor úgy fogalmazott: a jelenleginél gyorsabban végigcsinálták volna az egészségügyi reformot, amit fordítva kezdtek volna.

"Mi úgy kezdtük volna, hogy megcsináljuk a biztosítási reformot, és azt mondjuk, hogy ez a biztosítási piac végezze el a szabályozást. Ne a politika osztogasson ágyakat, ne az legyen, hogy sötét szobákban (én magam is ebben részt vettem, borzalmas volt) kellett politikusoknak eldönteni, hogy most akkor húsz ággyal több vagy kevesebb van Komlón vagy Makón, vagy nem tudom én hol. Ráadásul ezekben a megállapodásokban politikai alkuk születtek, hogy hol van egy olyan polgármester...
- Akkor működött valamiféle lobbi tevékenység...
- Így van, így van. Nem csak hogy az állam nem tudja jól a szakmai...honnan tudnánk eldönteni? Hogyan tudjam én azt...azt tudom, hogy túl sok a kórházi ágy, tudom, hogy a járóbeteg-ellátásban erősíteni kell, a kórházaknál pedig szűkíteni a kapacitásokat. Milyen hülyeség az, hogy abban érdekelt az egészségügyi rendszer, hogy én befeküdjek és nem abban, hogy én meggyógyuljak? Ez nem szabad, hogy így maradjon. Tehát elvileg igazunk van. Az a kérdés, hogy ezt a piac végzi el, ezt a szabályozást, az a biztosítórendszer, ami érdekelt ebben, vagy pedig mi, politikusok. Én olyan rosszul éreztem magam (ne haragudjon a szubjektivizmusért), életem legborzalmasabb napja volt az, amikor Lovasberényben ott ültem egy asztalnál, sokan ültünk ott és azon vitatkoztak (én lehetőleg minél kevesebbet, de hát ott kellett lennem, mint ezért a dologért, mármint a koalícióért felelős államtitkárnak), hogy akkor hol mennyi ágy. Hát mi közöm nekem ehhez?" - fogalmazott Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője az InfoRádió Aréna című műsorában.

A teljes beszélgetést itt meghallgathatja!
http://inforadio.hu/arena/2441/

Szöveg: Csák Gyula
Hanganyag: Ignáth Márk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már tudni, mikor ér véget az o
  2007-06-08 22:16:33, péntek
 
  Már tudni, mikor ér véget az országromboló politikai acsarkodás!
2007. június 08. DéliLap

A rendszerváltásnak becézett "szerepcsere" óta egyre-másra hozzák a törvényeket "nagyjaink", alakulnak a legkülönbözőbb parlamenti bizottságok, a vám és áfacsalások, a korrupció, hivatali visszaélések, és a fehérgalléros bűnözés visszaszorítása céljából. Az embernek néha az a benyomása támad, mintha politikusaink egyebet sem csinálnának, mint a bűnt üldöznék. A bűn azonban "rá sem hederít" a törvényalkotókra és...

...bizottság ide, vagy oda, szépen terjed, mint pongyola pitypang a májusi eső áztatta kertekben.

Honatyáink és honanyáink úgy tűnik egyfolytában kudarcot vallanak, mert nincs olyan területe a közéletnek, ahol bárminemű sikert is fel tudnának mutatni, beleértve a bevezetőben említett "bűnüldözést" is.

Gigantikus államháztartási hiány, csőd, és letargia, a rendszerváltás utáni időszak hozadéka. A magyar gazdaság mozdonya, a senki földjén, üresjáratban kóvályog a mindenkori kormányok által lefektetett, rozsdásodó vakvágányokon.

Egyre többen vélik úgy, hogy az elmúlt tizenöt-húsz évben nem sok értelme volt a parlamenti politizálásnak. Ezt a megállapítást, a gazdaság és a társadalom állapota, környezeti kultúránk, a lakosság romló egészségi mutatói visszaigazolni látszanak. Lassan tehát "egészségpolitikáról" beszélni nagyképűség lesz - ami nincs, annak politkája sem létezhet.

Eközben nem lehet nem észrevenni, figyelmen kívül hagyni, hogy felnőtt egy új generáció, amely tért, szerepet, méltó pozíciót követel magának, és kritikusan figyeli a fejleményeket.

Ők azok a 30-as éveikben járó, jó értelemben vett feltörekvő, magas iskolai végzettséggel rendelkező, több nyelven beszélő, külföldet is megjárt értelmiségiek, menedzserek, vállalkozók, akik egyre nagyobb ellenszenvvel figyelik a napi politikát, legyen szó bármilyen pártról, vagy oldalról.

Ők azok, akik már nem veszik be a régi cumit, akik már nem hallgatnak, nem ugranak a pártpolitikai lózungokra, nem dőlnek be a mindenféle ideológiai köntösbe bújtatott politikai marketingszólamoknak, pártvezérek győzelmes harcra buzdító parancsainak..

Nem hisznek a mesékben, mert van mit veszíteniük, ezért inkább jól felfogott érdeküre koncentrálnak, logikus és ideológiamentes megérzéseikre hallgatnak!

Saját eszükkel és szorgalmukkal megteremtett értékekből dolgoznak, többen közülük példás vállalkozást teremtettek szinte a semmiből az elmúlt években.
Nem olyan pannon-puma-féle sundám-bundám milliárdos állami vagyonokat lenyúló cégekből élnek amelyről ha megkérdeznék tulajdonosaikat hogy mivel foglalkoznak, nem tudnának rá igazi választ adni, a büntetőjogi felelősségre vonás következménye, vagy legalábbis kockázata nélkül.

Igen ez a feltörekvő nemzedék már a piacgazdaságban él, az internetben gondolkodik, és modern eszközökkel építi virágzó üzleti vállalkozásait. Egyre nagyobb vagyonokat összpontosít, egyre komolyabb, sikeresebb és tekintélyesebb, valódi üzleteket bonyolít. Egyre több embernek adnak munkát a fiatal menedzserek vállalatai, miközben a többi hazai vállalkozás csődbe megy, vagy legjobb esetben is stagnál és elbocsájt.

Ez a nemzedék egyelőre "csak" dolgozik, gyűjti vagyonát, de nem foglalkozik a politikával abban az értelemben, ahogy azt manapság érteni szokás. Nem, mert a felmérések szerint kevesen vannak közöttük olyanok, akik elkötelezettek lennének bármelyik párt, mozgalom, vagy ideológia irányába.
Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy számukra a manapság "járatos" politikai stílusok, pártok egyike sem nyújt alternatívát.

Összességében nem értek egyet Marx téziseivel, de van egykét dolog, amiben igaza volt.
Többek között azt is jól leírta az Öreg, hogy a gazdasági hatalom előbb, vagy utóbb politikai hatalommá konvertálódik.

Mivel a fiatal generáció tanújelét adta annak, hogy magas hatásfokkal, kiemelkedő nyereséggel működteti az üzletet, nincs kétségem afelől, hogy hamarosan eljön az idő, amikor aktívan belép a politikába is.
Ami a fentiekből logikusan következik, az az, hogy ez a réteg nagy valószínűséggel a régi politikai elitet már nem foga hatalomban tartani, éspedig azért, mert az nem felel meg érdekeinek.

Nem, mert nem áll, nem állhat érdekükben politikusokat korrumpálni, lefizetni olyan előnyökért, amiket törvényes úton, saját üzleti leleménnyel, akár etikusan is megszerezhetnek. A "Pannon-pumák" farkára meg egyszerűen rácsapják az ajtót.

Egészséges nemi identitásuknál fogva pedig megvetik az impotens, kormányokon átívelő "Grippenszexet", azt az aktust, aminek a végén már nem tudni, hogy ki, mivel, mikor és kit vesztegetett meg az egymást váltó ciklusokban.

Megvetik és elvetik a politikai eltévelyedéseket, "urambátyám" lenyúlós összefonódásokat,, mert úgy gondolják - helyesen - hogy vadászgépet vásárolni csak felszerelt harci eszközökkel érdemes, mivel bevetésre indulni szerszám nélkül, eleve kudarcra ítélt vállalkozás.

Amikor ez a generáció belép a politikába, akkor eljön az igazság órája és a vakablakkal felszerelt "üvegzsebű" politikai elitet felváltja majd az a társaság, akire igaz lesz a mondás: "minek lopna, van már elég vagyona", és hozzátehetjük; "amit ráadásul törvényes úton szerzett".

Ekkor, és csakis ekkor végre véget érhet az értékromboló politikai acsarkodás, az országmegosztó, pitiáner, saját zsebre dolgozó zugpolitizálás. Mind két oldalon.

Az óra "csörgőre állítva" ketyeg. Kövessük figyelemmel a mutatók mozgását!

Tóth Tamás
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lendvai Ildikó szidja a kormán
  2007-06-08 22:11:01, péntek
 
  Lendvai Ildikó szidja a kormányzati tájékoztatást
2007. június 8. 20:30 hirszerzo.hu

Lendvai Ildikó szerint elsősorban a kommunikáció, az állampolgárok tájékoztatása és a lehetséges partnerek megszólítása területén kell javítania a nagyobbik kormányzó pártnak.

Az MSZP frakcióvezetője egy mosonmagyaróvári sajtótájékoztatón elmondta: a szocialista párt a kormány egyéves teljesítményének értékelésére"Szemtől szembe" címmel új vitasorozatot indított tagjai és a baloldali választók körében.

Lendvai Ildikó beszélt a fórumokon leggyakrabban felvetett kritikákról is. Az eddigi találkozók tapasztalatai alapján kijelentette: a kormányzati tájékoztatást "szokták legtöbben szidni", s ezzel a bírálattal maga is egyetért.

Példaként említette, hogy célszerű lett volna az egészségügyi változásokról világos, jól érthető írásos tájékoztatót juttatni el a háztartásokba. A másik kritikus pont az, hogy "a kormányoldal nem tudta elég jól megtalálni még a lehetséges szövetségeseket sem" - ismerte el a frakcióvezető. Pedig a változásoknak nem csak kárvallottjai, hanem haszonélvező is vannak - tette hozzá a szocialista politikus. (MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány 1,7 milliárdért néps
  2007-06-08 21:39:52, péntek
 
  A kormány 1,7 milliárdért népszerűsíti a reformokat
2007. június 8., péntek 17:45 InfoRádió

A kormány 1,7 milliárd forintot fordítana arra, hogy az állampolgárok megismerjék a reformokat - mondta a kabinet kommunikációs főigazgatója. Baráth Péter beszélt arról is, hogy hogyan és mennyiből rendezik a Kossuth teret.

Idén 928 millió forintot biztosít a kormány a Kossuth tér rendbetételéhez. Eddig 8 tervpályázat érkezett be, a döntés a jövő hónap végére várható - közolte Daróczi Dávid, a Kormányszóvivői Iroda vezetője. Az összeg nem a teljes költséget jelenti, lesz mintegy 300 millió forint a jövő évi költségvetésbenis.

A Miniszterelnöki Hivatal stratégia kommunikációs főigazgatója arról számolt be, hogy az elkövetkező egy évben a kabinte 1,7 milliárd forintot költ a reformok megismertetésére és népszerűsítésére.

Baráth Péter elmondta: a következő két hétben közbeszerzési pályázatokat hirdetnek meg médiavásárlásra 800 millió forint értékben, kreatív kivitelezésre 300 millió forint értékben, emellett direktmarketing és nyomdai munkák elvégzésére is. Az összeg, mint mondta, nettó 177 forintot tesz ki állampolgáronként.

A Fidesz törvényt módosítana

A Fidesz szóvivője úgy reagált: hétfőn törvénymódosító javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek arra vonatkozóan, hogy a kormányzati kommunikációra szánt 1,7 milliárd forintot a kabinet csoportosítsa át az egészségügy gondjainak enyhítésére.

Szíjjártó Péter úgy fogalmazott: az emberek közös befizetése nem arra szolgál, hogy a Gyurcsány kormány abból egy válság közeli időszakban önmagát népszerűsítse.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Civil Akadémia
  2007-06-08 18:43:02, péntek
 
  A Szövetség a Nemzetért Alapítvány Civil Akadémiájának soron következo
eloadásait

június 14-én, csütörtökön 18 órakor tartják
a
Polgárok Házában.
(1089 Budapest Visi Imre u. 6.)

Zlinszky János volt alkotmánybíró
"Alkotmányos berendezkedésünk: az alkotmány, az országgyulés, a köztársasági
elnök,
a kormány, az alkotmánybíróság és az alkotmányos alapjogok" címmel,

míg Tarlós István, a Fovárosi Közgyulés Fidesz frakciójának vezetoje
"Az önkormányzatok a közjó szolgálatában"
címmel tartja meg eloadását.

A Civil Akadémia nyitott, a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel vár a

Szövetség a Nemzetért Alapítvány.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hosszú agónia: egy éves a Gyur
  2007-06-08 18:40:35, péntek
 
  Hosszú agónia: egy éves a Gyurcsány-kormány
Gavra Gábor 2007. június 8. 10:25

Lehet, hogy Orbán Viktornak nem lesz igaza, és Gyurcsányék kihúzzák a
ciklust előrehozott választás nélkül.
De minden, ami ezután következik, a szocialista-liberális kormány és a
politikáját jó évtizede meghatározó
elit végvonaglása lesz csupán, mielőtt a vaskosan megérdemelt politikai
bukás bekövetkezik.

Holnap lesz egy éve, hogy egy ciklusnyi szocialista-liberális töketlenkedés
után, a választók különös
szeszélyének és a Fidesz elképesztően ostoba, még az MSZP-énél is
átlátszóbban hazug kampányának
köszönhetően megalakult a második Gyurcsány-kormány.

Az a kormány, amely megkapta az újrakezdés lehetőségét a választóktól nem
csupán a koalíciós pártok,
de annak az országnak a számára is, amely, mint Gyurcsány Ferenc mára
klasszikussá vált balatonőszödi
beszédéből tudjuk, egy évvel ezelőtt annyival lépett túl saját
"lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar
Szocialista Párt
és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi".

Gyurcsány Ferenc és második kormánya elképesztő örökséget vett át Gyurcsány
Ferenctől és első kormányától.

*

Utólag aligha mondhatunk mást, mint hogy az ország pénzügyi összeomlásának
elkerülése a véletlenen múlt.
Az államháztartás 2006-os első negyedéves sokkoló adatai csak a
pénzügyminisztérium khm, kreatív ügykezelésének köszönhetően maradtak rejtve
a közvélemény és a piaci szereplők előtt; a konvergencia-program első
tervezetét hangos kacaj kíséretében kaptuk vissza Brüsszelből 2005 őszén.

Ám számos tényező együttes hatása megmentette az országot az összeomlástól,
a kormánypártokat pedig a menetrendszerű választási vereségtől.
"Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai,
amiről nyilvánvalóan
nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük" - lélegezhettek fel a
miniszterelnökkel
a kormánypártok vezetői, teljes joggal.

Talán a befektetők és a választók még az elképesztően gyenge teljesítményt
nyújtó baloldali-liberális
kormánynál is jobban tartottak Orbán Viktor és pártja visszatérésétől, talán
a másfél évtizede tartó,
négyévenkénti kormányváltásokba untak bele - Gyurcsány Ferenc, az MSZP és az
SZDSZ
mindenesetre kapott még egy lehetőséget, pedig a 2002 és 2006 közötti
kormányzati teljesítmény
sok mindenre predesztinálta a baloldali-liberális koalíciót, a sima
választási győzelmet kivéve.

Különös, ahogy a kormánypártok vezetői reagáltak, miután a piacok, Brüsszel
és a magyar választók már-már irracionális türelme, a Fidesz minden kritikán
aluli, kádári nosztalgiára és az alsó-középosztálybeli
vidéki atyafinak beltöztetett Orbán Viktorra épülő kampánya mégis az ölükbe
pottyantotta
az újabb négy év lehetőségét.

A koalíció politikusainak a két kezüket összetéve kellett volna hálálkodniuk
a Gyurcsány által emlegetett
"isteni gondviselésnek", valamint a végtelenül türelmes választóknak, hogy
az Orbán-Mikola
páros összes lehetséges tartozékával felszerelve nem rendezkedhetett be
"nyolc, tizenkettő, vagy akár húsz" évre. Esetleg vehették volna a
fáradságot, hogy az őket ismét kormányra segítő választókat legalább
ekkor megtisztelik őszinteségükkel.
Ám szembenézés helyett a győztesek hetekre eltűntek a nyilvánosság elől.

*

Gyurcsány Ferencnek a választás második fordulója és a kormányalakítás
között effektíve színét se láttuk,
vagy ha mégis, értelmetlen, patetikus frázisokat hallhattunk tőle az új
reformkorról,
vagy a megszorítások politikájára áthangolt, sunnyogó bejegyzéseket
olvashattunk a Gyurcsány-blogon
az állami bevételek növelésének és a kiadások csökkentésének
szükségességéről.

Ma már tudjuk, hogy a választás második fordulójától a kormányalakításig
eltelt másfél hónap alatt a
Gyurcsány-csomag intézkedéseinek kidolgozása zajlott (hiszen, mint azt
ugyancsak az őszödi beszédből
tudjuk, a választás előtt a megszorításokat sem merték részletekbe menően
kidolgozni,
nehogy bármilyen mozzanatuk kiszivárogjon; még a végén az ország helyzetére
vonatkozó valós információk birtokában döntöttek volna a választók
áprilisban).

De a kormány megalakulása mit sem oldott a bizonytalanságon; sőt a választók
zavarát fokozta, hogy az
"új reformkorról" szóló értekezéseket felváltotta az "új egyensúly"
emlegetése és a választási kampányban
még fölöslegesnek mondott megszorítások szükségességének taglalása, miközben
egészen októberig,
az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követő parlamenti bizalmi
szavazásig senki,
a miniszterelnök sem vette a bátorságot, hogy a közvéleményt szembesítse
azzal,
milyen játszma elszenvedői és aktív részesei voltak az elmúlt években.

A magyar választók fontos szereplői voltak a kormányzati tétlenségre és
hazudozásra épülő játszmának.
A 2000 körül kezdődött, de 2002 óta ipari méretekben zajló neokádárista
népbutítás sikerének feltétele
volt a közvélemény infantilizmusra hajlamos részének mindent felülíró
vágyakozása a mindenkit
boldogítani képes állam, a következmények nélkül osztogatható
ötvenszázalékos béremelés,
az ingyen sör és ingyen virsli világa után - de mindez nem menti föl a
választói infantilizmussal
visszaélő politikai elitet, főképp a ma kormányzó pártok vezetőit,
akik súlyos árat fizettek az előző évek tétlenségéért és hazugságaiért.

Ne legyen kétségünk: Gyurcsányék ezért fizettek hitelességük elvesztésével,
és - bármit gondol is erről a miniszterelnök és a szocialista pártelit -
távolról sem az őszödi beszéd ripacskodással
súlyosbított őszinteségi rohamáért.

*

A koalíció hitelvesztése nem a beszéd szeptemberi nyilvánosságra kerülése
után, hanem tavaly nyáron
következett be.
Amikor először az derült ki, hogy Gyurcsány Ferenc kormánya pontosan az
ellenkezőjét
teszi a választási győzelem után mindannak, amit megígért, aztán (augusztus
20-án és az azt követő napokban)
pedig az, hogy a kabinet a tőle elvárható üzemszerű működés minimumát sem
képes hozni.

Ennek a két ténynek a nyilvánvalóvá válása önmagában egyenértékű a koalíció
bukásával.
Hiszen miért is működik egy kormány, ha nem csupán az ellenkezőjét műveli a
benne résztvevő
pártok választási ígéreteinek, de máig tagjai között tudhatja az előző
ciklus államháztartási
adatainak visszatartásáért felelős pénzügyminisztert és az augusztus 20-i
katasztrófa szégyenteljes
kezeléséért felelős kancelláriaminisztert is?

A rendszerváltás óta az Antall-kormányt leszámítva nem volt kabinet, amely
olyan gyorsan
elveszítette volna a választók bizalmát, mint Gyurcsány Ferenc második
kormánya.
Érdekes, de (a főszereplők jelentős részének azonossága miatt) nem
különösebben fontos körülmény,
hogy a bizalomvesztés főként a Medgyessy- és az első Gyurcsány-kormány
politikája miatt következett be.

Lehet, hogy Orbán Viktornak nem lesz igaza, és Gyurcsányék kihúzzák a
ciklust előrehozott választás nélkül.
De minden, ami ezután következik, a szocialista-liberális kormány és a
politikáját jó évtizede
meghatározó elit végvonaglása lesz csupán, mielőtt a vaskosan megérdemelt
politikai bukás bekövetkezik.

A cikket a Hírszerzőn itt találja:
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=37317


JobbINFO: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pápai áldás Wittner Máriának
  2007-06-08 18:22:59, péntek
 
 
Laczik Erika

Ragyogó napsütésben, több mint 40 ezer hívő részvételével zajlott a szerda délelőtti általános kihallgatás a Szent Péter téren. XVI. Benedek pápa a kora keresztény időszak egyházatyáiról szóló tanításainak sorában ez alkalommal Szent Ciprián karthágói vértanú püspökről tartotta katekézisét. Ezután a pápa különböző nyelveken köszöntötte a Szent Péter téren összegyűlt zarándokokat, közöttük a Romániából, az erdélyi Szatmár megyéből érkezett magyar csoportot: "Szeretettel köszöntöm a magyar híveket, elsősorban azokat, akik Szatmárból jöttek. Zarándoklatotok Rómába, Szent Péter és Pál apostol városába erősítse meg hiteteket és az egyházhoz való hűségeteket. Ezzel a jókívánsággal adom áldásomat rátok és családjaitokra. Dicsértessék a Jézus Krisztus!"

Amint arról már hírt adtunk lapunkban, a pápai audiencián jelen volt Wittner Mária parlamenti képviselő (Fidesz), 1956-os szabadságharcos, halálraítélt. A meghívottak - közöttük Wittner Mária is - az első sorban foglaltak helyet. XVI. Benedek pápa először hozzájuk ment, és elhaladva előttük, mindannyiukkal kezet fogott, és megáldotta őket. Fejéregyházi Tamás, Krisztus Légiójának szerzetese segítségével három percen keresztül beszélt egymással a pápa és a szabadságharcos. Wittner Mária megcsókolta a pápai gyűrűt, ezután XVI. Benedek két kézzel megfogta Wittner Mária kezét. A pápai áldásban részesült Wittner Mária lapunknak elmondta, hogy a forradalmárok nevében átadta a pápának a maga varrta nemzetiszín lyukas zászlót. Áldását kérte a világ összes magyarjára és hazánkra. A pápa azt válaszolta, imádkozni fog a magyarok szabadságáért, tudja, hogy sok szenvedésen mentek keresztülül az ötvenhatos szabadságharcosok. Végezetül Szent Péter utóda rózsafüzérrel ajándékozta meg hazánk képviselőjét.

Ma 18 órai kezdettel születésének hetvenedik évfordulója alkalmából Wittner Máriát a Testnevelési Főiskola (Alkotás utca 44.) aulájában köszöntik barátai és tisztelői. Az ünneplők között megszólal Orbán Viktor, Balás-Piri László, Döbrentei Kornél, közreműködik Csurka László, Ferencz Éva, Petrás Mária, Pitti Katalin, Takács Bence és sokan mások.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyetlen parlamenti erő győzel
  2007-06-08 18:16:26, péntek
 
 
Egyetlen parlamenti erő győzelme sem hozhat számunkra megnyugvást!

Kedves elnök úr sajnos rá kellett döbbennünk, hogy Ön és cimborái a bolondját járatták és járatják velünk.

Könnybelábadt szemmel beszél, ír rólunk, erőnket, becsületünket, munkánkat dicséri, miközben nem tud, vagy nem akar az üres szavakon kívül nyújtani semmit a Nemzetnek.

A mai tűrhetetlen helyzet kialakulásához az Ön kemény munkájára is szükség volt. Hogyan követhetett el, ekkora hibát? Vagy egy terv része volt, amikor annak idején, születő pártját is teleszemetelte a volt komcsi hatalom kiszolgálóival, mondván, hogy "szakértelmükre" és kapcsolataikra nagy szüksége van most az országnak. Vajon a mára kialakult politikai és morális káosz talán a Fidesz terveinek megfelelően alakult? Akár így , akár úgy a történt, az ország vezetésére a jelenlegi ellenzék is keményen bizonyította alkalmatlanságát. Amikor módjukban állt megmarkolni a kormánykereket, láthattuk, hogy Önök is is hajbókolva szolgálták, számtalan kedvezményben részesítették a globalista országkifosztó nagytőkét, közben megnyúzva a kényszervállalkozásokból nehezen megélő honfitársainkat. Arra hivatkoztak, hogy hozzánk kell édesgetni a külföldi pénzt, ezért kell nekik biztosítani a gigantikus adókedvezményeket, és ez hasznára válik majd a gazdaságnak. Hát szép kis gazdaságot sikerült összekovácsolnia a Parlamentünket 17 éve bitorló, nemlétező szakértelmével kérkedő politikai csürhének.

A külföldi karvalytőkét nem kellett ide csalogatni. Ez a kegyetlen járvány, türelmetlenül várta, hogy átlője az országhatárt, és itteni kiszolgálóinak segítségével felkészültek nemzetünk megmaradt javainak felzabálásához úgy, hogy eközben a mitsem sejtő lakosságot az örök adósság börtönébe terelgették.

Elnökúr miért szédítenek még mindig minket?

Önökkel a kormány látszólag rendszeresen fel törli a parlamenti kövezetet. Elgondolkodtató, hogy miért történik mindez. Gyávaságból, ügyetlenségből, vagy látják a szomorú jövőt és megpróbálnak elveiket feladó túlélőkké változni, esetleg egy közös nagy terv része ez a színjáték?

Lassan szemet kéne már szúrjon, hogy egyre többen ugranak ki, a politika által mozgásban tartott szédítő körhintából, mert betelt a pohár, elégvolt a hazug politikai pártok 90 óta tartó, pusztító szakértelméből.

Orbán úr, Ön azt mondja: "Az emberek erősek, okosak, ügyesek, de a mai politika nem tud ezzel mit kezdeni. Ez a politika vérszegény, s saját tehetetlenségét próbálja az emberek nyakába varrni..." Hogy érti azt, hogy az erős, okos, ügyes emberekkel nem tud a politika mit kezdeni? Szerintem, ha az emberek nagyobb része okos és erős lenne ahogy Ön állítja, akkor valóban nem lehetett volna ilyen országkiárusító, nemzetromboló politikát folytatni. Nem tűrték volna az emberek, hogy az ország javait elkótyavetyélő, saját zsebüket dagadtra tömő, Nemzetünket örök adóságba rángató, testvéreinket megtagadtató arcátlan politikai elit mutassa meg nekünk a szebb jövő felé vezető utat.

Nagyon remélem van annyi önkritikája, hogy a politikai ripacsok körébe saját impotens csapatát is besorolja. És ha ezt, a hiúzokat megszégyenítő éleslátásával észrevette, miért nem vonja le végre a konzekvenciát! Hónaalá vághatná már politikai játszótársait, és átadhatnák a törvényhozás házát a TETTEIKBEN is magyar érdekeket képviselő utódaiknak. Elnökúr, higgye el Ön már nem az a karizmatikus politikus aki erőt és határozottságot sugárzott valamikor, és már nem is lesz az soha, mert elment az utolsó vonat. Mert sokan rájöttünk már, hogy nem is volt és nem is lesz úgy öltözve.Önnek sajnos nincs és nem is lesz olyan öltözéke amit a nagy történelmi személyiségek szoktak hordani.

A mai napig fülembe cseng a március 15-ei "nem- hagy-juk nem-hagy-juk" folyamatos, bátor skandáltatása a narancstáborral. Persze mindent hagytak mindent tűrtek, semmi sem változott.

Elnök úr! Kihagyott egy történelmi lehetőséget amivel saját magát és az országot naggyá tehette volna, és példát mutathatott volna a világnaks benne ennek az uniós masszának. Ha igazán megtalálható lett volna Önben az a bátorság, amivel sokáig ámított minket, és nem bújt volna el fülét-farkát behúzva a "külföldi, robbantós terroristák" kormány által felfestett rémképe elől, és nem porolt volna el október 23-án magára hagyva az Önben bízó, segítséget váró naiv honfitársainkat, most nem itt tartanánk. De sajnos Önök kizárólag csak a szájukkal képesek küzdeni látszólagos ellenfeleikkel.

Ha bátor hazafiak tüntetnek és a szekér kezdett volna megindulni az új cél irányába, pártja felháborodva, az alkotmányos rendre hivatkozva sziklákat görgettek a lovak elé. Vajon miért, vajon kiknek áll érdekében ezt a mindenkit megalázó "rendet" fenntartani?

Kiválóan megágyaztak maguknak a jobb oldali térfélen és ügyesen elhitették a még ma is lábaik előtt térdeplő szimpatizánsaikkal, hogy ez csak és kizárólag az Önök territóriuma lehet.

Lássunk végre tisztán, Önök úgy építették fel a politikai porond jobb oldalát, hogy csapatuk a leggyengébb teljesítmény esetén se tudjon igazán nagyot veszíteni. Vagy kormányon, vagy ellenzékben, de mindenképpen parlamenti székekben. Miért is vállalnának szolgálatiautós költségelszámolós kényelmükre veszélyt jelentő rizikót, hiszen ez csak egy haldokló ország. Ha az ember ezeken elgondolkodik kezdi megérteni miért nem sikerült a kórházakat, iskolákat, munkahelyeket, diákkedvezményeket megmenteni, miért nem óhajtottak a politikai meghurcoltaknak ígéretük ellenére segítséget nyújtani, miért nem védték meg komcsik által megveretett, megnyomorított honfitársainkat, szülőket és a könnygázban fuldokló gyerekeket. Miért nem kértek bocsánatot, hogy cserbenhagyták őket, és a Tv-ben, kényelmes fotelekbe süppedve nézték az emberek bántalmazásait.

Legyen tisztába azzal minden magyar ember, hogy Önöktől sem várhatnak semmi jót, akár az ellenzék, akár kormány padsoraiban foglalnak helyet. Borítékolom, ha valahogy kormányra kerülnének az MSZP-SZDSZ rettenetes gazdaságpolitikájára hivatkozva nem adnák vissza a népnek egyetlen egy elrabolt intézményét sem.

Vajon a SHOW meddig megy még tovább?

Isten óvja Magyarországot a jelenleg működő politikai elit 17 éve tartó ámokfutásától!
BL
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felmentette a bíróság a Kossut
  2007-06-08 18:14:58, péntek
 
  Felmentette a bíróság a Kossuth téri kordonbontásnál tüntetőket

Az elmúlt hetekben tárgyalta Pesti Központi Kerületi Bíróság szabálysértési csoportja a 2007. február 3-án, a Kossuth téren előállítottak, dr. Bene Gábor és társainak az ügyét. A szabálysértési eljárása alá vont személyek közül kettőnek, H. Lászlónak, és Sáska Bélának védelmét dr. Magyar Attila István ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány együttműködő partnere látta el. Valamennyi eljárás alá vont személlyel szemben a szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX törvény 142.§ (1) b) pontja szerinti rendzavarás miatt indult szabálysértési eljárás.

2007. február 3-án a Fidesz kordonbontásának hírére kisebb, 50 főt meg nem haladó tömeg gyülekezett a Kossuth téren. A rendezvény békés volt, garázdaságra, rendbontásra nem kerül sor. A déli órákban a rendőrség a tüntetést feloszlatta, s több személyt előállított a Gyorskocsi utcai rendőrségi fogdába. Az előállítás időtartama elérte a maximális időt, az eljárás alá vontak azonban csak az előállításukat követő 8. órában tudtak érintkezni védőjükkel. Ezen alkotmánysértés miatt a Nemzeti Jogvédő Alapítvány a visszaélést lehetővé tevő, alkotmányellenes belügyminisztériumi rendeleti cikkelyek ellen utólagos normakontrollal élt.

A rendőrség az eljárás alá vont személyeket arra hivatkozva jelentette fel, hogy állítólagosan akadályozták a villamosforgalmat, hangos kiabálásukkal zavarták az ott lakók rendjét, továbbá a feloszlatásra való felszólítás ellenére nem hagyták el a helyszínt. A dr. Magyar Attila István ügyvéd által képviselt két személy esetén, és - információnk szerint - valószínűleg a többi esetben is a Pesti Központi Kerületi Bíróság az eljárást szabálysértés hiányában megszüntette.

Erre H. László esetében 2007. május 25-én, Sáska Béla esetében 2007. június 1-jén került sor. Ugyancsak felmentették a dr. Némethy Csanád által képvislet Némethy Zoltánt és Némethy Botondot is. A bíróság az eljárást megszüntető végzések indoklásában kifejtette, a tüntetésen kődobálás, rendőrökkel szembeni fizikai erőszak, s más rendbontó, garázda esemény nem történt, így az idézett paragrafus azon tényállási eleme, hogy "rendzavarás, vagy garázdaság esetén" nem valósult meg. Az indokolás szerint a közlekedés rendjének minimális időre való korlátozása, illetve a hangoskodás a gyülekezési törvény szerinti békés demonstrációk velejárója, az nem számít kirívóan közösségellenes magatartásnak. Be nem jelentett, békés tüntetések esetén a rendőrség felszólítása ellenére való helyszínen maradás a 2007. márciusi, alkotmányellenes kormányrendeleti rendelkezés - 32/2007. (III. 06.) Korm. rendelet 3. §-a - hatályba léptetése előtt nem számított szabálysértésnek, így a bíróság a szabálysértési eljárást nevezettekkel szemben megszüntette. A Nemzeti Jogvédő Alapítvány a passzív engedetlenséget szabálysértésnek nyilvánító jogszabályhely alkotmányellenességének megállapítása iránt egyébként nemrég az Alkotmánybírósághoz fordult, erről rövidesen részletesen hírt adunk.

Budapest, 2007. június 7.
Nemzeti Jogvédő Alapítvány
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 2490
  • e Hónap: 19283
  • e Év: 152200
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.