|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2007-07-01 21:12:13, vasárnap
|
|
|
Mozart-szelet
Kelt tészta:
200 g nagyon lágy vaj
180 g porcukor
1 tasak vanillincukor
6 tojássárgája (közepes méretű)
300 g darált dió
100 g apróra darabolt csokoládé
3 evőkanál liszt
200 g gyors Hermann-tészta
6 tojásfehérje (közepes méretű)
Krém:
500 ml hideg tejszín
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál Mozart likőr (csokoládélikőr)
2 tasak habfixáló
Máz:
100 ml Mozart likőr (csokoládélikőr)
1 tasak színtelen tortazselé
Szóráshoz:
kevés csokoládéforgács
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a tojássárgájával. A diót elvegyítjük a csokoládéval, a liszttel és a Hermann-tésztához adjuk. A tojásfehérjét olyan keményre verjük, amíg vágható lesz, majd mindent jól összekeverünk.
A tésztát egyenletesen beleöntjük egy zsiradékkal kikent és belisztezett tepsibe (30 x 35 cm), melyet a sütő alsó felébe tolunk és a tésztát megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 oC (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 oC (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc
A krémhez a tejszínt felverjük a porcukorral, a Mozart likőrrel és a habfixálóval. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, és kanállal kis mélyedéseket alakítunk ki a felszínén.
A mázhoz a Mozart likőrt elkeverjük a tortazselével és felfőzzük.
Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, amíg sűrűsödni kezd, majd a kialakított mélyedésekben elosztjuk. A végén a süteményt megszórjuk a csokoládéforgácsokkal és tálalásig hideg helyre tesszük.
Gyors Hermann-tészta:
Hozzávalók:
150 ml langyos tej
fél tasak Instant Élesztő
3 evőkanál liszt
Elkészítés:
A tejet az élesztővel és a liszttel jól elkeverjük. Letakarva szobahőmérsékleten 24 órát állni hagyjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2007-07-01 21:08:23, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók: személyenként 1 csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál zsemlemorzsa, flekken fűszer, késhegynyi őrölt bors.
Elkészítése: A húst füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, flekkenfűszerrel bedörzsöljük. A maradék szalonnát két vékony szeletre vágjuk és tűzálló tál aljára fektetjük. Erre a meghámozott, karikára vágott vöröshagyma kerül, majd-tűzdelt felével felfelé a combok. A tejfölt borral simára keverjük, és a csirkére locsoljuk. Csipetnyi őrölt borssal megszórjuk, és a zsemlemorzsát ráhintjük. A vajat a tetejére morzsoljuk, és a tálat lefedve, a forró sütőbe toljuk. Addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve a pecsenyét szépen megpirítjuk. A legjobb hozzá a párolt vegyes zöldség.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2007-07-01 21:06:02, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
500 g liszt
500 g fött krumpli átnyomva
1 evökanál só vagy mégtöbb (kóstolni, jó sósnak kell a tésztának lennie)
150 g vaj vagy zsír (zsírral finomabb)
1 élesztö cukros tejben felfuttatva
1 pohár tejföl, van, hogy több, van, hogy kevesebb a krumplitól is függ, hogy mennyit vesz fel
Elkészítés:
Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, azonnal szaggatjuk, be a tepsibe, tojással megkenni, lehet rá tenni reszelt sajtot, köménymagot, de szezámmagot is. Azonnal forró sütöben 200 fokon sütni. Hamar meglesz, ca. 20-25 perc. De sütöje válogatja, ki kell próbálni
Tanácsok:
Én még a sütő ajtón szoktam, egy kicsit keleszteni.
Van hogy adok hozzá, füstölt húsos szalonnát, amit előzőleg kisütök, majd összeaprítom, és ezt belekeverem a tésztába. Ilyenkor kicsit kevesebb zsír kell. Nekünk így jobban izlik!!
|
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2007. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
28 db bejegyzés |
e év: |
767 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 539
- e Hét: 2438
- e Hónap: 6842
- e Év: 38571
|
|
|