Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Erről van szó - a többi locsi-
  2007-07-19 22:48:51, csütörtök
 
  erről van szó - a többi locsi-fecsi


http://kuruc.info/reszletes.asp?MainID=26&HirID=14391

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
érdemes elolvasni
  2007-07-19 22:23:31, csütörtök
 
  érdemes elolvasni


Miért írtam alá a levelet?

Balás Béla püspök a mai magyar valóságról

Márciusi levél címmel nemrégiben drámai hangú levelet fogalmazott meg Csoóri Sándor költő a mai magyar valóságról, amelynek helyzetértékelésével számos jeles értelmiségi, köztük több katolikus püspök is egyetértett, aminek aláírásával adott nyomatékot. Ez alkalommal Balás Béla kaposvári püspököt kérdeztük a Márciusi levél kapcsán.



- Sok mindenhez nem értek, néhány dolog viszont már dereng.

Nem értek az adók ingatáncához, az ágyszámok elosztásához, a vizitdíjak jogosságához. Fogalmam sincs az alkotmánybírák alkalmasságáról, a rendőrök erkölcséről, tájékozatlannak érzem magam az árpádsávok tisztasága körül, és kellemetlen az "alultápláltságom" ügynökeink meg tartótisztjeik viszonyát illetően. Van azonban néhány ügy, amiben sajnos megalapozott a gyanúm.

Idestova fél évszázada kiszakadtam a főváros "kultúrájából", s azóta vidékről nézem az életet, zuhantában élem papságomat.

Úgy tűnik, ennyi kellett a "noviciátusomhoz", hogy tisztábban lássak. A kereszténység az Eszme egyfajta ejtőernyőzése, vagyis az Ige megtestesülése az adott kultúrában.

Társaimmal tanulmányaink végeztével és pappá szentelve "kiugrottunk a gépből", pontosabban nekiugrottunk a munkának, csakhogy zavar állt be. A "Föld" nem közeledett, hanem egyre inkább száguldó mozgással távolodott, elbizonytalanítva a megtestesülés célpontját. Radnóti repülőjének még "térkép" volt a táj, mára ugyanaz csak gyepű, megtűzdelve emléktáblákkal.

Mifelénk gyakorlatilag megszűnt a magyar falu. Elment a postás, elment a bakter, a boltos és az orvos, el az érettségiző és el a tanítója. Feladta a vállalkozó, de megmaradt a templom beázó tetejével és az elárvult parókia. Agonizál a "szülészet". Marcaliban volt idő, amikor elfekvőnek használták, ma nem tudom, hol tartanak. A legtöbb művelődési házat bezárták, és szenvednek a könyvtárak is. Félig eladták a somogysárdi ménest, pontosabban elúsztak a legelők, szélnek eresztették a lovászokat, a maradék ló meg éhezik, s valószínűleg arról álmodik, hogy egy következő tüntetés előtt neki is jut harapnivaló. A Dráva mentén elfogytak a felszedhető sínek meg az ellopható táblák.

Az iskolák még a vakáció előtt elcsendesednek, hiszen a legöregebb legény sem emlékszik, mikor volt az utolsó lagzi. Az Arany János korabeli "aprónép" már csak a régi képeken észlelhető. Ma az intelem így szól: "Ha valahol takaros, új házat látsz, tanulj hollandul, de siess, mert nyakadon a kínaiak!" Néhány éve két nagy városunkba, Kaposvárra és Nagykanizsára meghívtam az illetékes rendőrparancsnokokat, tanítsák papjaimat, akik néha mint bájos "teológiai elefántok" mozognak törékeny, omladozó környezetükben. A két rendőrtiszt elszántan állította: az összes szórakozóhelyre megérkezett a kábítószer, de ők tehetetlenek. A hír hallatára elgondolkodtam, lám, lám! Egy szabad országban nem kell érte utcára vonulni, házhoz jön a halál. Papjaim persze bíznak tudós jegyzeteikben, meg talán az őrangyalaikban. Kellő számú munkatárs ugyanis nincs, hiszen sem a kántorokat, sem a káplánokat nem tudjuk fizetni - akik birtokainkat átvették, az árukat rég eltapsolták. Aztán elfogytak a halottak is, és rájövünk, nincs mit folytatni, kezdődik Jézus Krisztus egyházának "zöldmezős" beruházása, szigorúan "magántőkéből", hiszen etikaoktatás nélkül, médiajelenlét híján jobban elzártak minket a társadalomtól, mint a diktatúra "legszebb" éveiben. Ebben a helyzetben elvárják tőlünk, hogy "papoljunk" úgy, mint régen, amikor sokan ezért egy életre megutáltak. Sikerült is már néhány fiatalunkat megtéveszteni, akik - szerencsére tőlünk távol - latinul celebrálnak, újból háttal miséznek, és gyűjtik az ódon, csipkés papi ruhákat. Amikor ezen elvárásokkal szembeszállva szólok a ma emberéhez, mai nyelven, elszörnyülködnek, hogy politizálok... Ezek után mit tegyek?

Ha az országos pusztulásban elnémulok, megöl a lelkiismeretem. Ha beszélek, a fenyegető levelekkel megtelik a levelesládám. A mieink közben szorgalmasan hallgatnak, talán félnek - úgy, mint régen...

Ezek után csoda-e, hogy megörültem Csoóri Sándor levelének? Azt írta, amit nekem kellett volna. Áldja meg érte mindnyájunk Istene!







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem wellness központ, lakópark
  2007-07-19 18:18:19, csütörtök
 
 
Nem wellness központ, lakópark épül Csepelen
2007. július 19., csütörtök 8:39

A civilek attól tartanak, hogy fáikat, bokraikat, a pázsitot is elvesztik

Hogy mi lesz, wellness vagyis szabadidő központ-e, ahogy a csepeli önkormányzat ígérte vagy exkluzív lakópark, még nem tudni. Az is lehet, hogy mindkettő. A lényeg, hogy a helyi civilek ragaszkodnak a vadregényes, másképp mondva elhanyagolt zöldterülethez és nem akarják, hogy ott lakóházak épüljenek. De ki gondolná éppen andalogva Csepel fás-bokros Duna-parti részén, hogy az élmények konzerválását például Budapest városépítési keretszabályzata megakadályozhatja. A papíron így szerepel: nagy zöldfelületű intézményekre szolgáló övezetben lakófunkció nem létesíthető a Duna szigetein, de ez alól kivétel Csepel-sziget.

Mivel helyi szabályozási terv változtathat ezen, éltek ezzel a csepeli döntéshozók még 2002-ben, tehát lakásépítési tilalom alá helyezték a területet. Ezt csinálták vissza két évre rá a képviselők, így születhetett meg később egy elvi építési engedély a most felháborodást keltő lakóparkra. A civilek a korábbi szabályok mellett és azok szerint érvelnének, vagyis ne lehessen lakóházakat építeni a Királyerdő Kis-Duna-parti részére.

- Az önkormányzat elvi építési engedélyt adott bizonyos beruházónak 2006. decemberében arra, hogy összesen 2x180 darab lakást létesítsen, plusz 2-2 darab üzlet és földszint, valamint plusz négy emelet és tetőtér szintes magasságokba, mondja Snir Mária, a Levegő Munkacsoport elnökhelyettese, aki így folytatja: ott egészen más a beépítés, családi házas övezet, ami illeszkedik a Kis-Dunapartnak a miliőjéhez és a természeti környezethez, oda földszint plusz négy emeletes lakóházak nem valók. Ha ilyesmit annyiban hagynánk, akkor egy egyszerű közönséges ingatlanfejlesztésnek a szabad területévé válna Budapest.

- Önök azok, akik terveik szerint a napokban demonstrációt szerveznek az Andrássy úti, önök által izraeli Ibiza Kft.-nek emlegetett székhely elé. Mik az okok? A beépítés tervei nem újak, hiszen egy wellness park létrehozása kampánytéma volt és nyert is a polgármester, illetve az önkormányzat ezzel a tervvel. A terület rendezése mindenképpen megtörtént volna.

- Igen, de egy wellness park és egy lakótelep nem összehasonlítható, mondta Mancsik István, a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesült elnöke. Hogyha az egyiket elfogadják a lakók, az nem arról szól, hogy ide bármit lehet építeni, mert akkor toronyházakat is. Az keltett felháborodást, hogy átverte őket az önkormányzat, mert teljesen másokat ígért, mint amiről most szó van, tette hozzá.

- A Fővárosi Tervtanács múlt hét szerdán tárgyalta az építésre kiszemelt telekre benyújtott tervdokumentációt és nem értett vele egyet. Többfélét kifogásoltak, az építészeti megoldást, az aránytalan nagy építészeti beépítéseket. Így fogalmaztak: közhelyépítészetnek nevezik a látványtervet.

- Igen. Az a baj, hogy a tervtanácsnak csak javaslati szinten van joga. Nekünk más erőnk nincs, csak a nyilvánosság és tervezzük többek között Makovecz Imrét is meghívni, hogy hogyan illik ebbe a környezetbe ez a förmedvény.

- Nem érzik azt, hogy politikai nyomásgyakorlás lesz végül ebből, hiszen a fideszes képviselők azok, akik egyértelműen önök mellé állnak?

- Folyamatosan ránk akarják sütni, hogy mi a Fidesz bábjai vagyunk, de ezt elutasítjuk, mert annyi baloldali ember van az ügy mellett és az egyesületnek a tagja, hogyha kell, akkor vannak olyan emberek, akik tagkönyvet is mutatnak. Sajnos csak az önkormányzatunk szlogenje, hogy mi a Fidesz bábjai vagyunk.

- Miért nem wellness park épül, ahogy azt ígérték?

- Ezek így nem függnek össze, nem kizárólagosak természetesen, egymásra legfeljebb hatással vannak, mondta Orosz Ferenc, Csepel alpolgármestere. Sőt, folytatta, a mostani álláspont szerint most már nem is a szomszédságban épül, hanem egymástól távolabb fog megépülni, de a Duna-parton van mind a kettő tervezve. Az önkormányzat a lakópark megépítésében közvetlenül nem érdekelt, hisz nem saját beruházása, míg a wellness megépítésében az önkormányzat teljes mértékben testületi határozat alapján abszolút mértékben érdekelt.

- Mit szólnak ahhoz, hogy a Fővárosi Tervtanács javaslata is negatívan ítéli meg azt, hogy a jövőben lakóparkot építtessenek?

- A tervtanács írásos álláspontja még nincs meg, közli Orosz Ferenc, három válasz közül, támogatás, elutasítás és átdolgozás közül, konzultálva a főépítész asszonnyal, az várható, hogy átdolgozásra visszaadják. Ez a hatósági oldala. Ami a civilek tiltakozásait jelenti, ez folyamatos, ez ügyben az érdemi konzultáció megkezdődött, semmi nem dőlt el véglegesen, hiszen nincs a lakópark megépítéséhez jogerős építési engedély. Az a politikai felhang, amit kapott ez az ügy, csak ront a helyzet kezelésén. Azt gondolom, hogy ez egy tudatos félremagyarázás.

- Azzal támadják önöket, hogy közben módosították az építési törvényeket, hogy kettéosztották ezt a telket.

- Budapest Főváros Közgyűlése megengedő határozatot, rendeletet alkotott a tekintetben, hogy a Dunaparton, minden máshol nem, de Csepelen lehet ebben a bizonyos IZ övezetben - intézmény, zöldövezet övezetben - lakásokat is elhelyezni. A beruházó ezt a lehetőséget ragadta meg. Tehát itt nem jogsértés van, érdeksértés van, és azt gondolom, hogy a kettőt jogállamban élve más-más módon kell, meg lehet orvosolni. A cég fog változtatni, kisebb lakásszám lesz, tekintettel arra, hogy ez valóban egy exkluzív terület ebből a szempontból, de a jogi eljárást ezt követően nem Csepel önkormányzatának polgármesteri hivatala, nem a városépítési irodánk, hanem egy más, tőlünk független hatóság fogja elbírálni. Hogy ki, azt a közigazgatási hivatal dönti el.

Nagy Emese - MR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mukkanni sem mernek a bezzegg
  2007-07-19 18:16:36, csütörtök
 
 

Mukkanni sem mernek a bezzeggyár dologzói
2007. július 17., kedd 20:45 InfoRádió

Nem fizetik ki a túlórákat a Hankook alig egy hónapja nyílt dunaújvárosi gumigyárában, ünnepnapon is normál bérért kell dolgozni, ráadásul az alkalmazottak nem is mernek közvetlenül a nyilvánossághoz fordulni panaszaikkal - mondta az InfoRádiónak Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének alelnöke.

A Hankook dunaújvárosi gumigyárában dolgozók kifogásolják, hogy nincsen rendezett munkaügyi kapcsolat, és nem ismerik el a szakszervezetet - közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének alelnöke.

Székely Tamás kiemelte: a Hankook dolgozói nem mernek megszólalni az ügyben.

A gumigyárban nem fizetik ki a túlórákat, az Országos Munkaügyi Főfelügyelőség pedig azt vizsgálja, hogy ünnepnapokon is a normál bérért kell dolgozni - mondta a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének alelnöke.

Székely Tamás hozzátette: egy szakszervezeti rendezvény keretében Gyurcsány Ferenc kormányfőt is megkeresi az ügyben.

Az InfoRádió keresi a dél-koreai céget is, amely egyelőre nem válaszolt.

"Az évtized beruházása"

A Hankook 131 milliárd forintos beruházással, Dunaújvárostól északra épült gyárában június 26-án kezdődött meg a termelés. Az ünnepségen résztvevő Kóka János gazdasági miniszter az évtized magyarországi beruházásának nevezte az üzem megvalósítását.

A Hankook a mintegy 25 milliárd forintos teljes állami támogatást akkor kapja meg, ha minden kötelezettségének eleget tesz - hangsúlyozta a gazdasági tárcavezető.
Hanganyag: Albert Dénes
2007. július 17., kedd 20:45 InfoRádió

Nem fizetik ki a túlórákat a Hankook alig egy hónapja nyílt dunaújvárosi gumigyárában, ünnepnapon is normál bérért kell dolgozni, ráadásul az alkalmazottak nem is mernek közvetlenül a nyilvánossághoz fordulni panaszaikkal - mondta az InfoRádiónak Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének alelnöke.

A Hankook dunaújvárosi gumigyárában dolgozók kifogásolják, hogy nincsen rendezett munkaügyi kapcsolat, és nem ismerik el a szakszervezetet - közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének alelnöke.

Székely Tamás kiemelte: a Hankook dolgozói nem mernek megszólalni az ügyben.

A gumigyárban nem fizetik ki a túlórákat, az Országos Munkaügyi Főfelügyelőség pedig azt vizsgálja, hogy ünnepnapokon is a normál bérért kell dolgozni - mondta a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének alelnöke.

Székely Tamás hozzátette: egy szakszervezeti rendezvény keretében Gyurcsány Ferenc kormányfőt is megkeresi az ügyben.

Az InfoRádió keresi a dél-koreai céget is, amely egyelőre nem válaszolt.

"Az évtized beruházása"

A Hankook 131 milliárd forintos beruházással, Dunaújvárostól északra épült gyárában június 26-án kezdődött meg a termelés. Az ünnepségen résztvevő Kóka János gazdasági miniszter az évtized magyarországi beruházásának nevezte az üzem megvalósítását.

A Hankook a mintegy 25 milliárd forintos teljes állami támogatást akkor kapja meg, ha minden kötelezettségének eleget tesz - hangsúlyozta a gazdasági tárcavezető.
Hanganyag: Albert Dénes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdélyt vissza!
  2007-07-19 18:00:39, csütörtök
 
  Erdélyt vissza!
[ 2007-07-19 ] Erdely.ma

Ez aztán a bátor, a trianoni traumát lelkileg máig sem kiheverő erdélyi magyaroknak szóló markói új üzenet! És úgy fogjuk a mi Erdélyünket visszavenni, hogy ezentúl nem Bukarestben döntenek majd az erdélyiek sorsáról, hanem mi itt, e térségben egymás mellett élő magyarok, románok és németek (utóbbiak ugyan hol vannak már?).

A 15 éve folyamatosan regnáló RMDSZ elnök eddig azt sulykolta a választók agyába, hogy milyen fontos a parlamenti jelenlétünk, a mindenkori (bármilyen színű és szagú) román kormányban való részvételünk, mekkora eredmény, hogy vannak minisztereink, államtitkáraink ésatöbbi, ésatöbbi. Több száz fő éjt nappallá téve értünk dolgozik Bukarestben, (hogy közben még arra is van idejük, hogy milliárdosokká váljanak, az csak a zsenialitásuknak és rátermettségüknek újabb bizonyítéka). Csakis ügyes és ravasz politikai lobbyzásuknak (és a kiváló törvényeknek) köszönhetjük folyamatos anyagi és szellemi gyarapodásunkat.

2000-ben ebben a szellemben hirdették meg a parlamenti választások előtt a hurráoptimizmust sugárzó: "Erdélyben a jövő!" szlogent. Csak az indoklás volt egészen más. (Aztán közben létszámunk 200 ezer fővel apadt.)

Történelmi tény: Erdély Románia része közel 90 éve. A régió etnikai térképe teljesen átalakult, a többmilliós nagyságrendű betelepítések miatt a magyarság kisebbségbe szorult a régi történelmi városaiban, tömbben már csak a Székelyföldön élünk.

Íme az új transzilvanizmus: Erdélyt vissza az erdélyieknek! Napjaink Erdélye nem az ott lakóké - mondja Markó bánatosan. Hát kié akkor? - kérdezhetjük megdöbbenve a kijelentés oktondiságán. Amíg a talpunk alatt van Erdély földje, és a temetőkben nyugszanak a mi őseink, addig - tartozzék területileg bárhová, Erdély a miénk!

Papp Kincses Emese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éjjeli menedék
  2007-07-19 14:20:53, csütörtök
 
  Éjjeli menedék

A Nemzeti Hírháló olvasóinak szíves figyelmébe ajánljuk az ÉJJELI MENEDÉK c. műsor pénteki / július 20.-i adását, amelynek főszereplője Kosaras Péter Ákos, a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium volt történelem tanára, akit azzal vádoltak meg, hogy un. náci egyenruhában pózolt.

Az elképesztően lehengerlő médiakampány következtében először leváltották igazgató-helyettesi posztjáról, majd közös megegyezéssel távozott a gimnáziumból.

Tüntetés és aláírásgyűjtés is indult védelmében.
Jelenleg állás és egzisztencia nélkül keresi helyét a társadalomban.
Ha tudunk, segítsünk neki.

Éjjeli menedék - Péntek, 22.30. Echo TV
szombat 8.05, 15.30 ismétlés
vasárnap 18.05 ismétlés
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tuti fasisztázós?
  2007-07-19 14:18:30, csütörtök
 
  Tuti fasisztázós?
2007-07-18 18:46 Barikád.hu

Alig hűlt ki a pesti flaszter a meleg felvonulástól, alig ért véget a médiaoffenzíva, amely Szetey Gábor elmorzsolt szárazkönnyeivel indult és megannyi aggódó sóhajjal folytatódott, már itt is van az utómunkálat. A Heti hetesnek, ennek a műveltségi mélyaknának egyfajta kibővített stábja fogalmazott egy derék, humanista kiáltványt. Úgy érzi ez a néhány szerencsétlen SZDSZ-"minifon", hogy most kell megálljt parancsolniuk. Fel kívánják emelni a szavukat a félelemkeltéssel szemben. Véleményük szerint nem csupán a homoszexuálisokat, hanem a demokráciát védik. Aha, persze...

A teljesség kedvéért menjünk végig ezen a kedves névsoron. Alföldi Róbert - álmunkból felébredve is megmondtuk volna, Bajor Imre - a Szomszédokban volt alkalma beleélnie magát a problémába, Cserhalmi György - apró meglepetés, Gálvölgyi János - tuti aláíró, Harsányi Levente - ha így folytatja, még bármi lehet belőle, Hernádi Judit - szintén tuti volt, Hujber Feri - dísz-hetero, Jáksó László - félnek tőle a nők, Mester Tamás - reméljük nem a tanítványai vonaglottak a platón, Ónodi Eszter - szóra sem érdemes, Parti Nagy Lajos - szóra sem érdemes 2., Sugár Bertalan - csengess be hozzá, szépfiú!, Szirtes Ági - félnek tőle a férfiak, Szurdi Miklós - esélyes, hogy filmet forgat a témáról, Xantus Barbara - ő kapja majd a főszerepet, Vágó István - nem kérdezte meg a közönséget.

Hát ők a 16-ok. A nemzet gyöngyszemei. Azon bátor hölgyek és férfiak, akik felemelik a szavukat, akik kiállnak, ha kell. Akik nem hunyászkodnak meg, nem pislognak, nem fordulnak el, nem beszélnek mellé. Akik nem félnek néhány "szélsőséges csoport" erőszakjától. Igen. Ők azok. Ők a szabad demokrácia őrszemei. A vigyázók.

Mögöttük pedig ott sunyít a jó öreg SZDSZ. A tröszt. De hogy is zajlik egy ilyen kiáltvány tető alá hozása? Íme egy lehetséges forgatókönyv:

G. Péter üldögél irodájában a Gizella utcában és aggódik, de piszkosul. "A média tele van ezzel a szélsőjobboldali csürhével. Kimondja azt, amit a társadalom többsége gondol. Kimondják, hogy ez a felvonulás egy aljas provokáció. Hogy, akik az utcára vonulnak aberrációjuk bemutatása céljából, beteg emberek. Kimondják, hogy az egész gusztustalanság mögött mi állunk. Jaj, mi lesz így?! A népszerűségünk zuhan. Nekünk kellenek a melegek. Hogy fogjuk így szétverni az egészséges családokat? Hogy fogjuk így elérni, hogy az Új Generáció fiú párjainak is lehessen gyermeke?"

Hősünknek ekkor fantasztikus ötlete támadt. Már tárcsázta is J. László számát.
- Donáld kacsa, te vagy az?
- Ne szórakozz már! Mit akarsz. Mindjárt felvételem van.
- Írtam egy közleményt, alá kellene írnotok.
- Oké... De, miről szól? Tuti fasisztázós?
- Persze. Elolvasod, behalsz. Úgy fasisztázunk, mint az állat.
- Már alá is írtam. Beszélek a többiekkel is. Nyugodtan vésd alá az ő nevüket is.
- Kösz.
- Ne viccelj, szívesen!
- Szia!
- Szia!

Nagyon valószínű. Persze lehetnek más forgatókönyvek is. De nem is ez a lényeg. Inkább azt kellene megkérdezni egyenként ettől a 16 szabadmadártól, hogy hol voltak tavaly ősszel. Akkor nem tiltakoztak a demokrácia megvédéséért? Amikor szemeket lőtt ki a rendőrség, amikor kardlapoztak, amikor füstgránátok robbantak, amikor gumilövedékek repültek? Mondhatja valaki, hogy néhányan közülük akkor is felemelték a szavukat. Ez igaz. Ugye, emlékszünk még a szánalmas képeslapos összeborulásra? Na, abban.

Az is a fenti forgatókönyv szerint jött össze.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új kommunizmus -multiparadicso
  2007-07-19 14:11:36, csütörtök
 
  Új kommunizmus -multiparadicsom

szerda, 2007. július 18.

25 milliár állami támogatás a hankook-nak (forrás ma m1 híradó), ez az új kommunizmus?

Az MSZOSZ és az ágazati szakszervezetek tiltakoznak a Hankook autógumigyár ellen, amely szerintük nem tartja be a munkaügyi törvényeket. A dél-koreai tulajdonú, dunaújvárosi cégnél a helyi szakszervezet szerint rosszul és szabálytalanul számolják el a fizetéseket, és megfélemlítik a szakszervezeti tagokat.

Az érdekképviseletek közleményben hangsúlyozzák: nem engedhető meg, hogy egy multinacionális vállalat versenyelőnybe kerüljön a törvényt betartó cégekhez képest. Ezért arra hívták fel a kormány figyelmét, hogy csak a rendezett munkaügyi kapcsolatok szakszervezeti igazolását követően biztosítsa az állami támogatásokat.

Korábban a Hankook dunaújvárosi gyárának dolgozói súlyos törvénytelenségekről panaszkodnak. Jelezték, hogy problémák vannak a bérszámfejtéssel, a bérkifizetésekkel, a túlórákkal, és a hétvégi munkával. A június közepén megalakult szakszervezet szerint szabálytalanok az elbocsátások is.

Fejlesztési adókedvezmény és közpénzek

Ismert: kulcsiak egy csoportja referendum kiírását kezdeményezte mert nem értettek egyet azzal az elképzeléssel, hogy egy kft. magántulajdonosoktól 31 hektáros földterületet vásároljon a községben, s ott a dunaújvárosi Hankook gyár mintegy 400 dolgozója számára sor- és társasházi lakásokat, illetve apartmanokat építsen.

A Hankook üzem létrejöttének előzménye, hogy Dunaújváros szocialista városvezetése a gazdasági minisztériumtól származó bennfentes információkra alapozva ingatlanfelvásárlásra kért fel üzletembereket. A területet értékén alul apportálta egy magántársaságba, amely rá egy hétre jelentős haszonnal tovább értékesítette azt.

Dorkota Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő, Dunaújváros alpolgármestere akkori közlése szerint a gazdasági tárca az ügylethez 15 milliárd forint közpénzt, a Hankooknak pedig ötmilliárd forint adókedvezményt biztosított, és soron kívüli eljárásra kérte a hatóságokat.

A Magyar Nemzet információi szerint a munkahelyteremtő program áldásaiból azok a Koreából érkező munkások is részesülnek, akiknek számáról ellentmondásosak a nyilatkozatok. A kormány álláspontja az, hogy a koreaiak csak addig dolgoznak Dunaújvárosban, míg be nem tanítják a magyar munkásokat.

(MN)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért hallgatnak az egyházak,
  2007-07-19 13:44:27, csütörtök
 
  Miért hallgatnak az egyházak, amikor buzi parádékkal provokálnak bennünket?


Csókás Béla: A pedofilia súlyosabb deviancia, mint a végbélszexet kultiváló homokosság. De nem árt tudni, hogy a homokosok nagyobb arányban éreznek pedofil késztetést, mint a heteroszexuálisok. Valamit nem értek: az egyházak vezetői miért nem szólaltak meg sohasem a "meleg büszkeség" parádéi ellen? Pedig a biblia számos helyen egyértelműen szól: Pál apostol azt írja, istentelen az a társadalom ahol helyeslik, sőt kérkednek azzal, hogy nők, nők iránt és férfiak, férfiak iránt gerjednek vágyra (Róma(1,18-32).



Erdő Péter még soha
nem lépett föl a meleg
parádék ellen.

Katolikus egyház és pedofil bűnök:
hatszáz millió dolláros kártérítés.


Federico Lombardi vatikáni szóvivő egyháza elkötelezettségét hangsúlyozta a pedofília elleni küzdelemben, hogy ne ismétlődhessenek meg a szexuális bűncselekmények a papság részéről.

Lombardi a vatikáni rádióban elhangzott keddi jegyzetében arról a peren kívüli megállapodásról foglalt állást, amelyet a Los Angeles-i érsekség kötött 508 szexuális bűncselekmény áldozata ügyében. Velük szemben az érsekség papjai, szerzetesei vagy hívei követtek el szexuális visszaélést. A katolikus egyház által fizetendő kártérítés eléri a 660 millió dollárt.

A jezsuita szóvivő a botrány kapcsán azt hangoztatta, hogy a Vatikán elkötelezett a pedofília elleni harcban, de úgy vélte, hogy ez a probléma nem kizárólag a katolikus egyházé, s más intézményeknek is felelősséget kell vállalniuk.

Megállapítása szerint a Los Angeles-i érsekség peren kívüli megállapodásának híre érthetően nagy figyelmet keltett mind az érintett esetek nagy száma, mind pedig a kártérítés mértéke miatt. De - amint azt Roger M. Mahony, Los Angeles érseke is hangsúlyozta - "az egyház természetesen és mindenekelőtt az áldozatok és családjaik szenvedése miatt szomorú, fájlalja azokat a sebeket, amelyeket tagjainak súlyos és megbocsáthatatlan viselkedése okozott, és határozottan elkötelezi magát, hogy mindenképpen megelőzi a hasonló gyalázatos cselekedetek előfordulását" - írta rádiós jegyzetében Lombardi.

A szóvivő szerint e megegyezés és az ezzel járó kártérítés is ennek az elkötelezettségnek a jele, egyben jele annak a döntésnek, hogy lezárják ezt a fájdalmas fejezetet és előretekintenek a megelőzés területein.

Mivel a gyermekekkel szembeni visszaélések problémája, illetve a gyermekek megfelelő védelme egyáltalán nem korlátozódik az egyházra, hanem sok más intézményt érint, helyénvaló, hogy ezek a szervezetek is döntést hozzanak a szükséges lépésekről. Az egyház tudatában van felelősségének az ifjúság nevelésében, ezért tehát elsők között akar részt venni a pedofília elleni küzdelemben, amelybe mind nagyobb társadalmi rétegek kapcsolódnak be a világ sok országában - zárta jegyzetét Federico Lombardi vatikáni szóvivő.

http://www.udk.hu/index.php?subaction=showfull&id=1184711731&archive=& ;start_from=&ucat=48,54,60&
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szetey amazonként harcolna az
  2007-07-19 09:55:36, csütörtök
 
  Szetey amazonként harcolna az "árpád-sávos neofasiszták" ellen


http://jobbinfo.tvn.hu/news.php?readmore=1195

Hofi Géza egyszer úgy nyilatkozott, hogy: "volt amikor büntették a buziságot, aztán már csak enyje-bejnye volt. Nos, én nem akarom megvárni, amíg kötelezővé teszik!".

- Szetey Gábor személyügyi államtitkár szerint büszkén kell vállalni a másságot. (Büszke buzi, nem mondom... szerk.)


Az egyik internetes oldalnak adott nyilatkozatában Szetey Gábor személyügyi államtitkár elmondta: �büszkén, de nem kérkedve� kell vállalni a másságot, a meleg házasság legalizálása pedig csak egy nyelvtani akadály a homoszexuálisok párkapcsolatában. Továbbá amazonokat meghazudtoló harciassággal szólított fel küzdelemre az �árpád-sávos neofasisztákkal� szemben.

Szetey Gábor a hvg.hu internetes oldalnak adott nyilatkozatában elmondta: meleg ügyben az lenne a legjobb, ha nem kéne többet megszólalnia, mert a politikának -értsd SZDSZ-nek- kell tudnia a dolgát. Szetey gombnyomásszerűen megismételte és kicsit átköltötte szállóigévé vált mondatát miszerint: �Nem meleg politikus vagyok, hanem politikus, személyügyi szakember, sok minden más, és persze mellesleg � meleg. Fontos a sorrend.� Hozzátette, a homoszexualitás nem magánügy, mert a magyar lakosság 5 százalékát érinti, plusz a homoszexuális hozzátartozókat. Tehát, fordítsuk le: emberi számítások szerint is, 95 százalékot, a többséget, nem érinti a meleg-kérdés.

Újságírói kérdésre válaszolva azt is elmondta az államtitkár, hogy Gyurcsány Ferenc előtt már korábban szóba került, az hogy �ezzel a dologgal� szeretne valamit kezdeni, de a �coming out�-tal kapcsolatban nem tűztek ki pontos időpontot. A MeH viszont egy emberként segítette a pityergő államtitkár performanszát a háttérben. Szetey elmondta, élete végéig bánta volna, ha nem osztja meg a nagy nyilvánossággal, hogy ő más. Ezen a ponton rá is pirított a hvg.hu-s újságíró kollégára, hogy azért mégis csak illetlen olyan jelzőket aggatni rá, hogy �hivatásszerű meleg�. A sajtó munkatársa pedig valószínűleg megszívlelte az elhangzottakat, mert ezután alákérdezésekkel segítette interjúalanyát, nehogy megint konfliktusra majd pityergésre kerüljön sor. Így tehát a szeretet és az egymásra hangoltság jegyében arra terelődött a szó, hogy jól tette-e Szetey, hogy eddig elbújt a nagy nyilvánosság elől. Válaszképpen csak megható történeteket mesélt az államtitkár, a coming-outot követő, őt körülvevő szeretetről, egymásra találásokról, megbocsátásról, civil coming-outról, a Szonda Ipsos támogató �közvélemény kutatásáról�.

Az idilli hangulatot, amelyben a megbocsátás és a szeretet már-már túlcsordult és tapinthatóvá vált, egy huszárvágással elvágta a �trágárkodó tojásdobálók és a "neofasiszta árpád-sávosok� intoleranciája. Mert nyugaton már teljesen természetes, ha kétmillió homoszexuális mutogatja magát az utcákon, és nem történik semmi, míg itthon ezek az �árpád-sávos üvöltöző neofasiszták� még nem toleránsak eléggé. AZ államtitkár pedig nem érti, miért. �Ez nem betegség�-erősítette meg Szetey a devinaciájába vetett hitét. Jó tanácsként elmondta, azért sorstársai inkább járják az arany középutat: �nem kell nagyon visszafogottnak lenni, de nem szabad túlságosan kihívóan és követelőzve sem fellépni�. Szerinte az azonos neműek házassága csak egy nyelvtani bukfenc, tehát megoldható a probléma, ha nem úgy hívjuk, hogy házasság, de ugyanazok a jogok illetik meg a melegek párkapcsolatot, mint amikor két heteroszexuális ember összeköti az életét. �Eh, mi név?�

Az interjú záróakkordjaként bulvárosabbra váltottak, mert Szeteyvel így is lehet beszélni. Megtudtuk, hogy �párjával� nem fognak a plénum előtt �puszit� adni, sőt kéz a kézben sem láthatjuk majd őket. Ezt azért nem sajnáljuk annyira.

barikád.hu nyomán
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2007.06 2007. Július 2007.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 574 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.