Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Állami zsebekkel gyűlhet meg a
  2007-07-21 13:02:03, szombat
 
  Állami zsebekkel gyűlhet meg a baja a korrupcióbizottságnak
Sáling Gergő 2007. 07. 19., 16:13

Közbeszerzés, pártfinanszírozás - főleg ezek azok a területek, amelyek miatt Magyarország a korrupciós lista középmezőnyének alján kullog az európai rangsorban, állítja a Transparency International egyik koordinátora. Az igaszságügyi minisztérium antikorrupciós bizottságot hoz létre, amelynek feladata a korrupcióellenes stratégia kidolgozása lesz. A Transparency szerint kézzelfogható eredményeket is elérhetnek, csak az a kérdés, milyen jogköröket kap a testület és kik ülhetnek be a civilek közül.

Akár hatásos is lehet a korrupció elleni küzdelemben az augusztusban felálló Antikorrupciós Testület, ha lesznek jogkörei, és független marad - mondta az [origo]-nak Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország koordinátora. A korrupciófigyelő szervezet szívesen részt venne a testület munkájában, hogy az ne csak egy látszatintézmény legyen.

Az augusztus 2-i alakuló ülést követően 2007-ben havonta, 2008-tól kb. negyedévente ülésezik majd az Antikorrupciós Koordinációs Testület (AKT). "A testület működése idén gyakorlatilag nulla forintba kerül, ugyanakkor a minisztériumnak 2007-re nyolcmillió forint áll rendelkezésre a korrupció elleni átfogó stratégia kidolgozásának támogatására. 2008-tól pedig évi kétmillió forintot különítünk el a testület titkársági feladatainak ellátására, a nem állami képviselők költségtérítésének kifizetésére, terembérletre, hangosításra" - tudta meg az [origo] az igazságügyi minisztériumtól.

Az állami szervezet egy hosszú távú, ciklusokon átnyúló korrupcióellenes stratégia kidolgozásáért lesz felelős. Ahogy Takács Albert igazságügyi miniszter, a felálló testület elnöke a kormányszóvivői tájékoztatón fogalmazott: a bizottságnak fel kell tárnia, "milyen formában, milyen tipikus esetekben, milyen élethelyzetekben fordulnak ezek elő, és milyen okok vezetnek egyes korrupciós jelenségek kialakulásához".

"Az európai középmezőny alsó részén vagyunk, ha az országokat a tisztaság szerint állítjuk sorrendbe" - mondta az [origo]-nak Alexa. Jelenleg még nincs részletes felmérés az egész állami intézményrendszert behálózó korrupcióról, de a Transparency decemberre elkészít egy átfogó tanulmányt. "Már most látszik ugyanakkor, hogy Magyarországon a közbeszerzés és a pártfinanszírozás területén a legnagyobb a korrupció."

A korrupció nem feltétlenül egyenlő a kenőpénz átadásával és elfogadásával, ide tartozik például az adatokhoz való hozzáférés megnehezítése is: "a különböző érdekeknek megfelelően sokszor titkosítanak állami szerződéseket, s a nyilvánosság kizárásával ágyaznak meg a korrupciónak" - mondta Alexa.

A Transparency szükségesnek tartja a korrupcióellenes stratégia kidolgozását, így szakértői szívesen részt vennének a 18 főből álló antikorrupciós testület munkájában. A szerevezetbe ugyanis a hat kormányzati (például a Gazdasági és az Egészségügyi Minisztérium) és a hat állami szerv (például a Gazdasági Versenyhivatal, az Állami Számvevőszék, az adatvédelmi biztos) delegáltjai mellé civil szakértőket is meghívnak. A testület állami képviselői az első ülésen döntik el, mely civil szervezetek delegálhatnak majd tagot. Alexa elárulta, hogy a minisztériummal ők régebben már tárgyaltak erről az ügyről.

Alexa azt mondta, a testület hatékonysága függ a jogköröktől és attól, hogy a szervezet valójában mennyire lesz független. "Nem tudok még sokat a most felálló testületről, de a nemzetközi tapasztalat azt mutatja, lehet hatásos egy ilyen kezdeményezés." Ám mivel a testület stratégiai kérdésekkel foiglalkozik, az eredményeket majd csak később láthatjuk.

[origo]


2007(1707).07.21
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZDSZ: legyenek az egyetemek
  2007-07-21 13:00:42, szombat
 
 
SZDSZ: legyenek az egyetemek gazdasági társaságok!
2007-07-21 09:33 Barikád.hu

Az egyetemek alapvető feladata az oktatás. Természetesen az SZDSZ ezt is másképpen látja; számukra nem más, mint egy újabb lehetőség, ahol a vagyon és a hatalom magánkezekbe kerülne. Az MSZP és az SZDSZ között még mindig "nagy viták" folynak a felsőoktatási intézmények ügyében: gazdasági társaságok legyenek, vagy maradjanak az ingatlanok állami kézben?

Magyar Bálint még májusban kifejtette véleményét, miszerint sokkal jobb lenne, ha az intézmény - tehát a tulajdonos - saját kezében tartaná pénzét. Nem szabva gátat ezzel a felsőoktatás pénzügyi meghatározottságának, erősítve azt a folyamatot, hogy mindinkább csak a gazdag csemeték járjanak egyetemre.

Egyenlőre kompromisszumkényszer van a két párt között. Az MSZP csak akkor támogatja az SZDSZ-es javaslatot, ha ő is hasznot szakíthat, jelen esetben azt, hogy a már meglévő vagyon (ingatlan) maradjon "állami kézben".

Tatai-Tóth András MSZP-s oktatáspolitikus elismert, hogy ha érvénybe lépne az új rendszer, az egyetemek alapfeladataikat nem tudnák sikeresebben elvégezni. Természetesen a közalkalmazotti státuszt, mint olyat elfelejthetjük akkor, ha az SZDSZ kiharcolja akaratát.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még csak most jönnek a csoport
  2007-07-21 12:47:59, szombat
 
  Még csak most jönnek a csoportos elbocsátások

2007. július 21., szombat 7:04 InfoRádió

Nem tudta betölteni szerepét az egészségügyi átalakítások miatt menesztett orvosok, szakdolgozók álláskeresését segítő Mobilitás program - fogalmazott az InfoRádió megkeresésére az egészségügyi tárca államtitkára. Kovács Attila azzal indokolta ezt, hogy még nem kezdődtek meg a csoportos elbocsátások.

Csak ezután jönnek a csoportos elbocsátások - mondta az InfoRádióban az egészségügyi tárca államtitkára arra a kérdésre, hogy eddig hogyan segítette az elbocsátott orvosok és szakdolgozók elhelyezkedését a Mobilitás program.

Korábban bejelentették, hogy mind a munkakeresőkről, mind a betöltetlen állásokról nyilvános adatbázist vezetnek majd, Kovács Attila azonban egyelőre nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy ez a nyilvántartás mikorra készül el.

Mint mondta, a kórházak egyelőre nem nagyon jelentik le, hogy milyen orvosokra lenne szükségük.

Kovács Attila szerint azért nem, mert így "lebukhatnak", azaz kiderülhet, hogy már nincs elég emberük azoknak a tevékenységeknek az elvégzéséhez, amelyhez korábban az akkor meglévő orvosgárdájukkal engedélyt kaptak.
Hanganyag: Gál Ildikó
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyolcszáz neolibsi egy listán
  2007-07-21 12:47:00, szombat
 
  Nyolcszáz neolibsi egy listán
2007. július 20. 22:13 HunHír.Hu


Három nap alatt több mint nyolcszázan csatlakoztak a kezdeményezés szociálparazita elindítói megfogalmazásában a "melegeket érő gyűlölet elleni tiltakozáshoz". Az eddig összegyűlt aláírásokat tartalmazó lista szerint ismert személyiségek, Alföldi Róbert, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Jáksó László, Vágó István,Tamás Gáspár Miklós és Bródy János is csatlakozott a melegvédő felhíváshoz.

A melegpártiak szerint "a tiltakozás összekovácsolta a társadalom egészen különböző csoportjait: aláírók között éppúgy megtalálható középiskolás diák és egyetemi hallgató, mint fizikai munkás, vállalkozó, tanár, orvos és nyugdíjas".

Az aláírók kedden kibocsátott neoliberálpropaganda-kiáltványukban arra szólítottak fel, hogy "emeljük fel a szavunkat a félelemkeltő, kirekesztő és erőszakos gondolatok, szavak és tettek ellen. Mondjunk nemet a bezárkózó maradiságra, a gyáva vaskalaposságra, és mondjunk igent a szabadságra és az elfogadásra".

Az eddigi aláírók túlnyomórészt civilek, a média agyhullám áthangoló gépezetével befolyásolt "átlagemberek", mivel az ő csatlakozásuk a kezdeményezők elsődleges célja. Az ismert emberek segítségét éppen az ő mozgósításukra - más megfogalmazásban megtévesztésére, befolyásolására - kérték. Ez alapján írta először alá a felhívást Sugár Bertalan, Alföldi Róbert, Bajor Imre, Cserhalmi György és Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Hujber Ferenc, Ónodi Eszter, Szirtes Ági, Xantus Barbara színművész, Harsányi Levente, Jáksó László és Vágó István műsorvezető, Mester Tamás rockzenész, Parti Nagy Lajos író, valamint Szurdi Miklós rendező.

A dokumentumban a devianciapártolók hangsúlyozták, hogy nem mehetnek el szó nélkül amellett, hogy egyesek azért vernek meg embereket az utcán, mert azok egy kisebbséghez tartoznak, nem törődve azzal, hogy a vád nem megalapozott. Valamint úgy érzik, nem hagyhatják, hogy a Magyar Orvosi Kamara honlapja helyet adjon egy "nyíltan a melegek ellen uszító cikknek" - írják a deviánsokon is élősködő szociálparaziták.

Az MTI-hez eljuttatott, az eddig összegyűlt aláírásokat tartalmazó lista szerint ismert személyiségek közül - mások mellett - Bácskai Júlia pszichológus, Bródy János előadóművész, Forró Evelyn újságíró, Oroszlán Szonja színművész, Bitó László, Kornis Mihály, Kukorelly Endre, Nádasdy Ádám, Spiró György, Závada Pál író, Selmeczi Tibor humorista, illetve Hódosán Róza szociológus, Tamás Gáspár Miklós filozófus, valamint Vásárhelyi Mária társadalomkutató csatlakozott a felhíváshoz.

HunHír.Hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rövidebb nyitva tartás, kevese
  2007-07-21 12:45:41, szombat
 
  Rövidebb nyitva tartás, kevesebb munkahely

2007. július 10., kedd szdsz.hu

Az SZDSZ elutasítja Semjén Zsolt kezdeményezését a kötelező, vasárnapi üzletbezárásokról. A KDNP javaslata ellentétes a vásárlók érdekeivel, a piacgazdaság elveivel, ráadásul elbocsátásokhoz, munkahelyek megszűnéséhez vezethet.

Az SZDSZ nem támogatja a kötelező vasárnapi üzletbezárást

Rá kell bízni a vásárlókra, hogy akarnak-e vasárnap bevásárolni, és rá kell bízni a kereskedőkre, hogy nyitva akarnak-e vasárnap tartani. Így van ez a közlekedésben, a vendéglátóiparban, az üzemanyag-forgalmazásban is. Elutasítjuk, hogy a konzervatívok írják elő számunkra, miképpen helyes élnünk, mikor helyes vásárolnunk, meddig helyes nyitva tartani az üzleteket.

Az SZDSZ is fontosnak tartja a munkavállalók egyéni és kollektív érdekeinek védelmét. Ezért úgy helyes, ha vasárnap csak önkéntes alapon, megfelelő többletjuttatás mellett vállalnak munkát a dolgozók. Partnerek vagyunk abban, hogy ezt az igényt jogszabályban rögzítsük. Semjén Zsolt paternalista javaslata abból indul ki, hogy az állam mondja meg megint, hogy mi jó az embereknek. Mi liberálisok abban hiszünk, hogy ezt az államnál az emberek és a piac szereplői jobban tudják, így rájuk lehet bízni a döntést.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bolgár György:
  2007-07-21 12:41:26, szombat
 
  Bolgár György:
A Fidesznek mindent szabad
2007. július 20. 11:03 MNO

Bolgár György: Sokan éppenséggel az egészpályás kommunikációs letámadásnak tulajdonítják a Fidesz nagyarányú térhódítását is, és az MSZP kommunikációs szerencsétlenkedésének a kormánypártok népszerűségvesztését. Pedig a kommunikációs technika csupán eszköz: az a lényeg, ami mögötte van. Ezúttal nem a gazdasági mutatókra, az életszínvonal csökkenésére gondolok (bár az természetesen nagyon mögötte van), hanem arra, hogy a Fidesz politikai stílusa és kommunikációs technikája mögött egy új generáció másfajta gondolkodásmódja és viselkedése áll. Ez ugyanis a "mindent szabad" nemzedék.
(Népszava, 2007. július 20.)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Féregtelenítés
  2007-07-21 12:40:15, szombat
 
  Féregtelenítés

Írta: www.arpadvonal.hu
2007. július 21. szombat 01:12

A hét elején a salgótarjáni SZDSZ irodája előtt tüntetett a Jobbik Salgótarján Mozgalom, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Nemzeti Front. A kánikulai melegben tartott tüntetésen a hangulat is forró volt, nem csoda, hogy tucatnyi fiatal jelentkezett utána az MNF szervezetébe. Elmondásuk szerint a leghatékonyabban ebben a szervezetben tudnak a liberálbolsevik élősködők ellen fellépni.

A kánikulai meleg ellenére a demonstráción közel százan vettek részt, a közönség árnyas helyen hallgatta a szónokokat, akik egy napsütötte lépcsősorról mondták beszédüket. Talán a perzselő napnak is köszönhető, hogy a beszédek is forróra sikeredtek.

Róka György, a Jobbik Salgótarján Mozgalom elnöke arra szólított fel, hogy mindenki emelje fel a hangját ott, ahol a magyarság értékei nem érvényesülnek. Véleménye szerint a tüntetés lehetőség arra, hogy a közös elveket valló emberek megismerjék egymást, és hogy jó barátságok is kialakulhatnak ilyenkor..

Szabó Tamás, az MNF alelnöke élesen kikelt az SZDSZ nemzetromboló tevékenysége ellen.

Beszédében az SZDSZ szervezetét az élősködőkhöz hasonlította, nekünk pedig mint mondta, jó gazda módjára féregteleníteni kell. A kommunista provokátorok által megzavarni próbált beszéd itt hallgatható meg.

ImageA rendezvény végén az MNF küldöttségét Vass Csaba a Dr. Förster Kálmán Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke kalauzolta el a Salgótarjáni Kálváriához. 1943-ban szentelték fel a hit és hazaszeretet összeforrott szimbólumát, a mára méltatlanul elfeledett Kálváriát.

Egykor az egész város láthatta a díszkivilágítással felszerelt Nagy-Magyarország kontúrjaival határolt szentélyt, benne az országfelajánlás szentséges pillanatát, s a csúcson a Golgota hármas keresztjét. Mára csak a kommunisták által befalazott barlangbejáratra festett kontúrok emlékeztetnek arra az időre, amikor még hazafiak vezették a várost.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Falvakban nyomul majd lemondás
  2007-07-21 12:39:14, szombat
 
  Falvakban nyomul majd lemondása után Kóka
[origo] 2007. 07. 20., 8:45

A magyar gazdaság irányítása helyett a falvak járását, a vidéki pártépítést választja Kóka János. A gazdasági miniszter bejelentette: december végén távozik a tárca éléről. Kóka ehelyett az SZDSZ-t szeretné építeni egyben felkészíteni a 2008-as népszavazásra, a 2009-es EP-kampányra valamint a 2010-es országgyűlési választásra. Miután lemondott a miniszterségről, a politikus átveszi a parlamenti frakció irányítását is Eörsi Mátyástól.

"Lesz három nagy megmérettetés" - indokolta Kóka János, az SZDSZ elnöke egy zárt sajtóbeszélgetésen, hogy miért távozik év végén a jelenlegi legnagyobb, a gazdasági minisztérium éléről. Kóka fel akarja készíteni a pártot a keménynek ígérkező 2008-as népszavazási, a 2009-es európai parlamenti és a 2010-es országgyűlési választási kampányra, és ez "más típusú politizálást követel". A pártelnök december végén, a 2008-as költségvetés elfogadása után távozik a minisztérium éléről, és ekkortól veszi át a párt parlamenti frakciójának vezetését Eörsi Mátyástól.

Kóka nagyon fontosnak nevezte, a lemondás után is tagja marad a stratégiai döntéseket meghozó kormánykabinetnek és a gazdasági kabinetnek is, hogy felügyelhesse a reformok végrehajtását. Az év végén távozó miniszter azt mondta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta döntését, és támogatta, hogy tagja maradjon a kabinetnek. Kóka azt mondta, nem azért mond le a miniszterségről, mert kormánytagként egy másik párt elnöke, a miniszterelnök a főnöke. "Nekem nem Gyurcsány Ferenc a főnököm, hanem a liberális választók" - közölte.

Kóka az SZDSZ szervezésére kíván koncentrálni. "Teljes erőmmet a párt építésére akarom fordítani" - ismételte többször az újságírók előtt Kóka. Ez irányú terveiről a pártelnök elmondta, hogy különösen a vidéki, falusi sejtek kiépítését akarja megvalósítani. "Minden 500 fő feletti településen meg fogjuk találni azt az embert, akire építkezhetünk helyben" - ígérte Kóka, egyben hozzátette: ha a kisebb községekben sikerül elérniük a jelenlegi nulla népszerűség helyett a 3-4 százalékot, akkor már 8-9 százalékos párt az SZDSZ. "Napi tizennégy óra munka mellett, be kell valljam, a vidéki pártépítésre már nem maradt idő" - állította Kóka.

Már megválasztásakor felmerült a lemondás

Már akkor szó volt arról, hogy a pártvezetés egész embert kívánó feladat, amikor Kóka János megnyerte az elnökválasztást - mondta az [origo]-nak Eörsi Mátyás SZDSZ-es frakcióvezető. A politikus megfogalmazása szerint Kóka két missziót vállalt, amikor az SZDSZ élére állt: egyrészt erősíti a kormányban a reformok iránt elkötelezettséget, hiszen idei év az utolsó, amikor végre lehet hajtani az alapvető átalakításokat, másrészt azt, hogy megerősíti a liberális pártot. Tudtuk, hogy utóbbihoz egy teljes ember kell - tette hozzá.

Támogatom Kóka Jánosnak ezt a lépését, mert már a pártelnökségért vívott küzdelmünk alatt is azt az álláspontot képviseltem, hogy nem jó, ha a kisebbik koalíciós párt elnökének a nagyobbik partner vezetője a főnöke - jelentette ki Fodor Gábor, hozzátéve, hogy akkor ez vitapont is volt közöttük. Mostanra cseréltek: Kóka lemondott, Fodor viszont környezetvédelmi miniszter lett. A politikus szerint is egész embert köt le a liberális párt megerősítése, mert ehhez szervezeti és politikai változásokra is szükség van.

Kuncze Gábor, az SZDSZ előző elnöke viszont nem kívánt válaszolni az [origo]-nak arra a kérdésére, hogy tapasztalatai szerint mennyire nehéz a párvezetés mellett vállalt kormánytagság (a politikus négy évig töltötte be a belügyminiszteri posztot, és ebből valamivel több mint egy évig egyben a liberális pártot is irányította). Az SZDSZ-es Pető Iván annyit mondott, hogy kinek-kinek belátása szerint kell eldöntenie, mit kíván párhuzamosan elvállalni.

Kormányszóvivő: tovább gyorsítanak

"Semmilyen formában nem érinti a kormány munkáját a bejelentés" - így kommentálta Daróczi Dávid kormányszóvivő a hírt, majd hozzátette: "Nemhogy lassulna a tempó, hanem gyorsul, hiszen most már hetente kétszer ülésezik a kormány. Ezt a ritmust, ezt az ütemet semmilyen mértékben nem befolyásolja a miniszter döntése. Az év végéig teljes erőbedobással gazdasági és közlekedési miniszterként kell dolgoznia" - fűzte hozzá a szóvivő.

Daróczi Dávid elmondta még, Kóka telefonon tájékoztatta a miniszterelnököt távozási szándékáról, amit Gyurcsány Ferenc tudomásul vett. Az utódlás kérdésével kapcsolatban a szóvivő közölte: "megfelelő időben, megfelelő egyeztetések után megszületik a bizonyára gyors döntés, így aztán semmi nem veszélyezteti azt, hogy utána ugyanolyan zökkenőmentesen folyjon a kormányzati munka".

Bejelentését magyarázza Kóka

A szocialista frakció tiszteletben tartja Kóka János döntését - közölte Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezetője. Lendvai emlékeztetett arra, hogy a koalíciós megállapodás számos feladatot rögzít, amelyet a gazdasági tárcának kell megvalósítania. Ezekben a kérdésekben a frakció kész a folyamatos munkára és együttműködésre a jelenlegi és a leendő miniszterrel is - írta a frakcióvezető.

Háromból három

"Számolom, a hetedik biztos befutónál járunk" - reagált mosolyogva Kóka a lehetséges utódjelöltekkel kapcsolatos találgatásokra. A miniszter ugyanakkor azt állította, még nem hozta meg a döntést arról, hogy ki követi majd a gazdasági tárca élén, viszont biztosnak nevezte, hogy a jelölt legkésőbb decemberben leteszi majd az eskült a Parlamentben. "Ha meghozom, azonnal közlöm majd a döntésemet, mert ha elmondom valakiknek, az úgyis kiszívárog" - utalt a miniszter arra, hogy miközben távozásáról csütörtökön tájékoztatta az SZDSZ ügyvivőit, valaki szinte azonnal közölte a hírt a sajtóval.

Az [origo] kérédésére, hogy az úgynevezett fodoristák, vagyis akik az elnökválasztási kampányban ellenfelét, Fodor Gábort támogatták most miként vélekedhetnek arról, hogy teljes egészében a párt vezetésével kíván foglakozni, a következőt válaszolta: "Nincsenek az SZDSZ-ben fodoristák. A párt egységesen mögöttem áll, Fodor Gáborral pedig kitűnő a személyes kapcsolatom" - közölte a tárcavezető, aki ezt követően dícsérte egykori ellenfele ezidáig rövid tevékenységét a környezetvédelmi minisztérium élén.

Arról, hogy ki követi Kókát a miniszteri poszton, Horn Gábor, a párt ügyvivője csak annyit mondott, 3-4 olyan nevet is fel tudna sorolni, aki alkalmas lenne erre, de még korainak tartaná erről beszélni. Sajtóértesülések szerint esélyes lehet például Garamhegyi Ábel, a tárca jelenlegi államtitkára is. A Kormányszóvivői Irodán nem tudták egyelőre megmondani, hogy mikor reagálnak Kóka lemondására.

A 2006-ban felálló újabb Gyurcsány-kormánynak három SZDSZ-es minisztere volt. Közülük az egészségügyi tárcát vezető Molnár Lajos április elején - pár nappal a legjelentősebb egészségügyi reformok elindítása után - lemondott, utódja addigi államtitkára, Horváth Ágnes lett. Persányi Miklóst május elején váltotta a tárca élén Fodor Gábor, miután néhány szavazattal alulmaradt az SZDSZ elnökválasztásán Kóka Jánossal szemben. A jelenlegi pártelnök távozásával így a harmadik liberális miniszter is másnak adja át a helyét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar történelem meghamisít
  2007-07-21 12:35:47, szombat
 
  A magyar történelem meghamisítói
2007. július 20. 22:09 HunHír.Hu-információ

Minden más nép megteheti, szent kötelességének tartja azt, nemzettársainkat megtaníthatják igaz történelmükre, csak mi magyarok nem tehetjük meg. Csak mi nem szólhatunk bele abba, hogyan írják, hogyan tanítják a történelmet, a mi történelmünket. Ezt nem is Isten, nem is valamiféle idegen hatalom tiltja, mint a monarchia vagy a szovjet megszállás idején, hanem főként a magyar adófizetők pénzéből létesített és fenntartott magyar pénzből élő Magyar Tudományos Akadémia.

Ha egy római megírta Róma történelmét, nem csupán az eszével, hanem a szívével is írta. Ha nem így tett, nem volt igazi római, esetleg a neve volt az. Úgy írta, ahogyan szeretett édesanyjáról írt volna. Egy idegen erre képtelen. Azt a szívvel és szeretettel is írott történelmet szívesen vallotta magának minden nemzet hű fia és az iskolában is ilyen történelmet tanítottak és tanítanak. Ez minden népnek, nemzetnek egyszerre joga és kötelessége. Csak mi magyarok nem írhatjuk így, tehát szívünkkel is a történelmet, mert közbeszól rögvest az akadémia.

Minden más nép megteheti, szent kötelességének tartja azt, nemzettársainkat megtaníthatják igaz történelmükre, csak mi magyarok nem tehetjük meg. Csak mi nem szólhatunk bele abba, hogyan írják, hogyan tanítják a történelmet, a mi történelmünket. Ezt nem is Isten, nem is valamiféle idegen hatalom tiltja, mint a monarchia vagy a szovjet megszállás idején, hanem főként a magyar adófizetők pénzéből létesített és fenntartott magyar pénzből élő Magyar Tudományos Akadémia. Az akadémia illetékeseinek meg kéne már tanulnia egyszer, hogy nem a nemzet van az akadémiáért, hanem az akadémia van a nemzetért. A nemzet akaratát érzéseit tartsa tiszteletben az akadémia és a minisztérium egyaránt. Ha ez a kérés és jogos követelés nem tetszik az akadémia és az illetékes minisztérium egyes urainak, akkor le is út, fel is út, nagy a világ, menjenek máshová. Nagyon is tisztában vannak azzal az emlegetett urak, hogy a pénz nélkül nem kutathatja egyetlen nemzet tudós múltját sem.

Aki eltér a megkövesedett, mumifikált akadémia hivatalos dogmáitól, az ne számítson állami kitüntetésekre, érdemekre. Csak "demokráciánknak" köszönhető, hogy nem nyilvánítják bolonddá, hogy nem küldik rács mögé, mint felforgatót. Bizony egyes magyar pénzből élősködő intézmények többet költenek népünk butítására, mint tanítására és az igazság keresésére. Jó példa lehet erre a jelenlegi magyar média és benne a "nemzetköziek" a másként "gondolkodók" döbbenetes túlsúlya. Így aztán ne is csodálkozunk azon, hogy nemzetünk őstörténetéről jóval többet tudnak a külföldi tudósok, mint a magyar tudósok.

Míg egyes népek, nemzetek mesékből alkotják meg a történelmüket, a magyar nemzet történelmének kezdetét akadémiánk urai mesékké nyilvánítják, bár tisztában vannak azzal, hogy minden nép történelme regékkel, mondákkal kezdődik, s aki ezt tagadja, az hazudik, azzal kár is vitatkozni.

Ők a magyar történelem meghamisítói, s aki ezt tagadja, az hazudik, azzal kár is vitatkozni. E hamisítás sokkolta nagyobb bűn, mint a minden államban szigorúan büntetett pénzhamisítás. De jó pénzért hajlandóak ezek a nem is olyan régi és sokak által ismert történelmi tények események meghamisítására is. Gondoljunk csak az 1956-os forradalomra, amikor ellenforradalomként tüntették fel. Mióta csak ránk telepedtek a Habsburgok majd a németek, oroszok megállás nélkül tart az új urak parancsára a magyar történelem meghamísítása és folytatódik ma is.

Tehát az igaz magyar történelem megismerése céljából is szükség van a gyökeres politikai változás bekövetkeztére azaz most regnáló egygyökerű politikai elit leváltására. Ezt a célt pedig csak a valódi nemzeti erők képesek megvalósítani, amelyek tettekben is hajlandóak vállalni a haza mindenek előtti képviseletét, nemcsak szavakban.

Harangi Fülöp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2007.06 2007. Július 2007.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 574 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.