Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Az órák az éjbe ömölnek....
  2007-07-09 23:14:21, hétfő
 
 



Mindenkinek jó éjszakát, és szép álmokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örök igazság NŐK-nek....
  2007-07-09 22:26:47, hétfő
 
 



Tudni fogod,ha megtaláltad a hercegedet,mert nem csak az arcod fog mosolyogni,hanem a szíved is!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a Pasik.... igy nagybetűvel...
  2007-07-09 22:24:49, hétfő
 
  "A férfiak háromféle csoportba oszthatók.
Egyesek tanulnak abból, amit elolvasnak.
Néhányan a megfigyeléseikből vonnak le következtetéseket.
Az összes többinek rá kell pisilnie egy villanydrótra, hogy okuljon belőle."
(Will ROGERS)
... de azért szeretjük őket......


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ír bölcsesség.....
  2007-07-09 22:18:24, hétfő
 
  Szakíts időt a munkára,
ez a siker ára.
Szakíts időt a gondolkodásra,
ez az erő forrása.
Szakíts időt a játékra,
ez a fiatalság titka.
Szakíts időt az olvasásra,
ez a bölcsesség alapja.
Szakíts időt a kedvességre,
ez a boldogság kapuja.
Szakíts időt az álmodozásra,
ez az út vezet a csillagokhoz.
Szakíts időt a szerelemre,
ez az igazi öröm az életben.
Szakíts időt a vidámságra,
ez a lélek zenéje.
/ Ír bölcsesség /
de itt M.o-on is érvényes...... .....




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
7 uj világcsoda.....
  2007-07-09 21:43:12, hétfő
 
  Pénteken végződött az a világméretű szavazás, amelyen több mint 100 millió beérkezett szavazat alapján állították össze az újkori világ hét csodáját. A heves vitákat kiváltó szavazás nyerteseit szombaton jelentették be hatalmas ünnepség keretében a lisszaboni Fény-stadionban.




az első helyezett....

(máris kérdésessé tették, mert a kinaiak sokan vannak.......)



a Tadzs Mahal azért is világcsoda, mert egy feleségnek, a szerelem emlékének állít emléket..... ( ma megtenné valaki?? , na jól van ehhez pénz is kellene... :)))



a római Colosseum



Kukulcan piramis pedig a legutolsó, és talán a legnagyobb maja piramis.

A majákról mindig szivesen olvastam, és az ismeretterjesztő csatornákon szivesen álltam meg, ha a maja évezredes kulturát tárták elénk....




Brazília jelképe,,,
( nekem a brazil sorozatok emléke , ma már nem sok időm jut rá :))



az inka birodalom alapítója 1440-ben várost épített a felhők közé és Machu Picchunak
ide eljutni egy álom lenne...



Petra romváros - Jordánia
Az ünnepségről láttam képeket, és felvételt, szép volt és nagyon tetszik az énekük, az összetéveszthetetlen orgánumuk.... az a mély és tiszta hang -- már többször hallottam , szinte elvarázsol...




és a 6 700 km hosszu kínai Nagy Fal..
Erről sajnos más jut eszembe..... mi legalább ilyen távolságra vagyunk a politikusainktól....
( ugy gondolatban, mint pénzügyileg, és ez egyáltalán nem csoda....
sőt nem is a 7. csoda:(((
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Lecsót főzni , mindhalálig....
  2007-07-09 21:18:30, hétfő
 
  Érdekes cikket találtam....

Ön mihez kezdene, ha tényleges életfogytiglani börtönre ítélnék, ha a cellából már csak a temetőbe vihetne az útja?
Az Európában egyedülálló büntetés következtében Magyarországon tucatnyian tudják, hogy sosem lépnek már ki a börtön falai közül, de több száz másik ember is legfeljebb hajlott hátú aggastyánként szabadulhat. Addig pedig havi egy látogató egy órára, lecsó, jó magaviselet esetén nagyjából heti egy alkalom a közösségi szobában, nagy ritkán egy kis jégkrém és magyar börtönviszonylatban luxuskörülmények. Az [origo] a Csillagbörtönben kutatta a tényleges életfogytiglanra ítéltek örömeit és reményeit.




Most örülök, hogy itt vagyok. Egy fellélegzés volt, hogy ide kerültem" - mondja az egy előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölésért elítélt fegyenc a szegedi Csillagbörtönben. A legveszélyesebb bűnözők, tényleges életfogytiglanra ítélt sorozatgyilkosok között kapott helyet az intézmény Hosszú idős Speciális Rezsimében, a HSR-ben, ahol néha még pingpongozhat is. Harminc évet kapott, kilencet már leült, hatvanéves lesz, ha szabadul.
János (így nevezzük ezután, mert valódi nevét titokban szeretné tartani) a szinte beláthatatlanul messzi szabadulás ellenére nem hagyta el magát. Pedig lenne oka elkeseredésre: állítása szerint nem ő lőtte le azt az embert, akinek a haláláért a 123 éves, vaspántos ajtók mögé csukták. Összeroppanás helyett mégis új életről és egy régi, állólámpás Mercedesről álmodozik, napi 8 - vagy akár 12 órát - dolgozik, és szívesen beszélget.

Börtön a börtönben

"Otthont teremteni az elítélteknek, akik már nem tervezhetik, hogy saját otthonuk lesz az életben" - ezzel a céllal hozták létre 2005-ben a Csillagbörtön HSR-körletét, ahol János és 11 társa a többi börtönlakótól hermetikusan elzárva raboskodik. Mára a részleg inkább a legveszélyesebb bűnözők elkülönítőjévé vált, mint életfogytig tartó otthonná: szuperbiztos börtön a börtönben, ahol a tényleges életfogytiglanra vagy nagyon hosszú időre, 30-40 évre ítélt embereket egy részét tartják. Háromhavonta vizsgálják felül, hogy kit indokolt ebben a mindennél szigorúbb részlegben őrizni.

Az itt fogvatartottaknak már nincs mit veszteniük, akkor sem kaphatnak nagyobb büntetést, ha megölnek még egy embert - vázolja a HSR légkörét Csapó József dandártábornok, a Szegedi Fegyház és Börtön intézetparancsnoka. Emiatt teljesen más az életrendjük, mint a többi elítéltnek, elkülönített cellákban élnek, zárkájukban dolgoznak, és nem vehetnek részt a börtön közös kulturális, nevelési és sportprogramjaiban sem. Helyette saját közösségi szobát kaptak, de abban is maximum ketten lehetnek egyszerre: a csocsóasztallal, pingpongasztallal és főzőkonyhával felszerelt szoba gyakran üresen kong, akár a folyosó: ide kerülni jutalom, egy jó magaviseletű HSR-lakó egy héten átlagosan egyszer jut be.

"A magyar állam erkölcsi nagyságát mutatja, hogy az életfogytiglanra ítélteknek ilyen humánus körülményeket biztosítanak" - mondja a fegyház parancsnoka. A HSR-lakó életrendje szigorúbb, körülményei azonban jobbak, mint a többi fogvatartotté: nagyobb cellában él, saját tévéje van, és néha főzhet is. A börtönparancsnok szerint "magyar börtönviszonylatban luxusnak számító" körülmények azt szolgálják, hogy a kilátástalan életű fogvatartottak ne épüljenek le teljesen.
"Az emberek itt egyik napról a másikra terveznek, és - bár a tétlenség nagy veszélyt jelent - szerintem sajnos szoktak unatkozni" - mondja Csapó József . Lehetőségük van ugyan levelezésre, sportolásra és könyvtárhasználatra is, szinte az egyetlen kapaszkodójuk mégis a televízió, amit reggeltől estig nézhetnek. Látogatót egy hónapban egyszer, 1 órára fogadhatnak: a monotóniát legföljebb az töri meg, ha valakit az egyik cellából áthelyeznek egy másikba.

Azt kell mondanom, hogy az ilyen sok ideig elitélt, fogvatartott rabokat, sajnos mi tartjuk el. semmit nem érdemelnének.
Elvették embertársuk életét, és ők azért ha nem is szabadon , de élhetnek, és nem is rossz körülmények között, amit nekünk kell megfizetni, --- "szabadlábon lévőknek"


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mai névnap...
  2007-07-09 16:46:30, hétfő
 
  Július 9.



Lukrécia :
Római eredetű Etruszk nemzetségnévből származik. A név jelentése megnyerő, vonzó.




Boldog névnapot !




Frakk és Szerénke is boldog névnapot kiván!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mai horoszkopunk: ....
  2007-07-09 16:33:28, hétfő
 
  Ma kevésbé leszünk toleránsak egymással! Ügyeljünk arra, hogy meg tudjuk őrizni a higgadtságunkat!





Kos (III. 21 - IV. 20.)

Ma rendkívül kritikus szemléletű lehetsz.Jobban teszed,, ha nem beszélsz sokat, és a háttérből szemléled az eseményeket. Így nem sérted meg mások érzéseit. Este pihenj, olvass egy jó könyvet.
Lehet, hogy ma kerül sor a családi vagy szívügyek rendezésére. Ugyanez várható a munkában is. Ma minden megtörténhet: pozíciód erősödhet és gyengülhet, tárgyalásaid jó irányba mozdíthatják el a vállalkozásodat, de zsákutcába is vihetik. Bármibe kezdesz ma, számíts rá, hogy vagy nagyon jó lapot húzol, vagy nagyon rosszat.




Rák (VI. 22 - VII. 22.)


Kimondottan jó hangulatban telik az idő, pedig sok a dolog. Játszva megbirkózol szakmai és személyes kötelezettségeiddel. Főnököd jóindulattal és elismerően szemléli mozgalmas tevékenységed.
Elmúlt a vihar kavarta rosszkedv. Barátaiddal való találkozásod időleges nyugalmat ad neked. Ha teheted, ne maradj most egyedül. Itt a szabadság ideje, már csak egy-két hét és szabad vagy. Addig dolgozz rendesen, gyorsabban múlnak a napok. Este menj el egy hangulatos olasz vendéglőbe kedveseddel, és élvezd az olasz konyha ízeit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nőből vagyok....
  2007-07-09 16:14:53, hétfő
 
 


Mivel nőből vagyok,
nem mondom ki mit akarok,
de fenntartom a jogot,
hogy hisztizzek, ha nem kapom meg.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szú...
  2007-07-09 16:12:34, hétfő
 
  "Szú.
Láthatatlan, faőrlő rovar, amely régi bútorokban szeret lakni,
és a hagyomány szerint addig él az ember, amíg a szú hangját hallja.
A legújabb tudomány kiderítette, hogy ez a haszontalan kis kártevő bogár is Ámor szolgálatában van, mert hangját néha úgy tudja változtatni éjszakánként, mintha fuvolázna, vagy dalolna... és ezzel a huncutságával hozzájárul,
hogy az álomba merült emberek akaratukon kívül is megszerelmesedjenek.
Azért legjobb kipusztítani a szút a minket körülvevő bútorokból.
Sajnos, elpusztításának módját még nem találták fel."

(Krúdy Gyula 1878-1933)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2007.06 2007. Július 2007.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 193 db bejegyzés
e év: 2883 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 383
  • e Hét: 745
  • e Hónap: 2879
  • e Év: 55437
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.