Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 353 
A BKV nem alkalmaz sztrájktörő
  2007-08-31 22:59:06, péntek
 
  A BKV nem alkalmaz sztrájktörőket
2007-08-31 15:42

Az BKV vezetése eltekint a külsős járművezetők igénybevételétől, mivel a szakszervezetek elégséges szolgáltatást ígérnek. A béremelési ajánlat azonban még mindig messze áll attól, amit a szakszervezetek szeretnének.

Október 1-től 5600 forinttal kapnának többet a BKV dolgozói, amelyet jövő év január 1-től további 7500 forinttal emelne meg a közlekedési vállalat vezetése - ezt a kompromisszumos béremelési ajánlatot tette a BKV vezetése a sztrájkra készlő szakszervezeteknek. Ez négy hónapra körülbelül 2,5 százalék, 2008-ban pedig újabb 3 százalék fizetésemelés. A vállalat azonban az ajánlat fedezetét különböző egyéb juttatások megvonásával, átcsoportosításával teremtené meg.

Az egyik szakszervezeti vezető a Független Hírügynökség kérdésére azt mondta, ha egy százas sávon kellene elhelyezni az ajánlat minőségét, akkor az még az ötvenet sem érné el.

A szakszervezetek délelőtt átadták javaslatukat az elégséges szolgáltatásra. Eszerint jövő kedden a Metró, a HÉV és a Fogaskerekű szerelvények 20 százaléka közlekedne a sztrájk idején, a felszíni járatok pedig 1 óránként indulnának. Nemes Gábor beszámolt még arról is, hogy tagjaik folyamatosan kapják a fenyegetéseket a munkáltatótól, annak érdekében, hogy álljanak el a munkabeszüntetéstől. A szakszervezetek jogi lépéseket terveznek emiatt.

A BKV menedzsmentje örül annak, hogy a szakszervezetek elmozdultak a teljes forgalomleállástól. Regőczi Miklós szerint ez kevés, de tárgyalási alapnak jó. Erre való tekintettel a vállalat vezetése eltekint külsős járművezetők igénybevételétől.

FH, hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszavág a Magyar Gárda: mege
  2007-08-31 22:57:57, péntek
 
  Visszavág a Magyar Gárda: megelégelték a rágalmakat
2007. augusztus 31.

Vona Gábor bírósághoz fordul és vitára hívja ki az MSZP, az SZDSZ és az MDF vezetőit, a Fideszt nem

Bírósághoz fordul a Magyar Gárda, az egyesület szerint ugyanis a kormány "aljas és hazug rágalomkampánya" megsértette jóhírnévhez való jogukat - jelentette be Vona Gábor, elnök. Vona Gábor, a Magyar Gárda és a Jobbik elnöke egyúttal nyilvános vitára hívja ki az MSZP, az SZDSZ és az MDF vezetőit, akik szerinte igaztalan vádakkal illetek egy törvényes működő egyesületet.

Vona Gábor kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Fideszt szándékosan hagyta ki a felsorolásból, ők ugyanis meglátása szerint kimaradtak ebből a kampányból Navracsics Tibor (Fidesz) kijelentését, miszerint Magyarországnak és a Fidesznek rossz, szükségtelen a Magyar Gárda, úgy kommentálta, véleménye mindenkinek lehet.

Vona Gábor, az ötpárti nemzetközi sajtótájékoztató után azt mondta, hogy határozottan visszautasítanak minden olyan vádat,a mi a Magyar Gárdát náci, fasiszta és félkatonai szervezetnek tünteti fel. "A demokráciát a Gyurcsány kormánytól kell félteni. nem velünk élő fasizmus van, hanem velünk élő kommunizmus" - jelentette ki Vona Gábor.

A sajtótájékoztatón a szervezet elnöke közölte azt is, hogy a "hisztériakeltés és a támadások" ellenére tovább folytatják tevékenységüket, "már most 100 ezrek, milliók állnak mögöttük".

Arra a kérdésre, hogy miért javasolják tagjaiknak, hogy járjanak lövészgyakorlatra Vona Gábor azt mondta, az alkotmányban rögzített kötelessége mindenkinek a haza védelme, a sorkatonaság eltörlése miatt nincs más lehetőség.

A Magyar Gárda elítél minden diktatúrát, így Szálasi Ferencét és Gyurcsány Ferencét - mondta Vona Gábor arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Szálasiról. Újabb kérdésre válaszolva azt mondta, a Nemzeti őrseregtől azt a tájékoztatást kapta, hogy az egyenruhájukon található, a nyilaskeresztre emlékeztető embléma a rovásírás H jele, de mint mondta a karszalagot ő is csak az avatáson látta először. Vona Gábor bevallása szerint a Magyar Gárda egyenruháját egyébként a népmesék világa alapján alkották meg, amiben a szegénylegény mindig az igazságot képviseli.

Az MTI kérdésére, hogy utcai tüntetéseken a "gárdisták" ellátnak-e majd rendvédelmi feladatokat, Vona Gábor úgy válaszolt: ez a rendőrség feladata, saját rendezvényeiket viszont ők is biztosítják majd. A Magyar Gárda szombati alakulásakor tartott sajtótájékoztatón a szervezet elnöke ugyanerre a kérdésre az MTI-nek még úgy válaszolt: amennyiben a rendezvények szervezői megkérik, elképzelhetőnek tartja.

Vona Gábor beszámolt arról is, hogy kapnak fenyegető üzeneteket, de ennek ellenére egyre többen jelentkeznek a Magyar Gárdába és az országos váradás mellett egy munkaerő-közvetítő hálózat létrehozását is tervezik, van ugyanis olyan tagjuk, aki belépése miatt veszítette el állását, erről azonban nem kívánt részleteket mondani, mert nem kapott felhatalmazást. A Magyar Gárda támogatóitól másfél millió forintot kapott az elmúlt négy napban.
hirado.hu/FH/MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felhívás valamennyi, Magyaror
  2007-08-31 22:56:42, péntek
 
 


Felhívás valamennyi, Magyarországon gyógyító orvoshoz
(2007.08.31. 12:41) MOK

Hazai és nemzetközi szakértők tudományos tényekkel alátámasztott véleménye, a szakmai szervezetek folyamatos - jobbító szándéktól vezérelt - tiltakozása, a civil társadalom szaporodó jajkiáltásai, a látványosan romló statisztikai mutatók bizonysága ellenére a betegellátás rendszere feltartóztathatatlanul rohan végső veszte felé a területért felelős döntéshozók felelőtlen magatartása miatt, akik a tények célzatos elferdítése által sikerként hirdetik az egészségügy tönkremenetelét eredményező változásokat.

Folyamatosan
- romlik a betegellátás szakmai biztonsága,
- az új munkaidő-ügyeleti jogszabályozás nyomán az érintettek újabb, jelentős keresetveszteséget szenvednek el,
- az ellátási kapacitások tudatos szűkítése - várólisták kialakulása - kapcsán fokozódó feszültséget beteg és orvos között már alig viselik kollégáink,
- a gyógyszerfelírás pénzügyi szankciókkal fenyegetett korlátozására tett példátlan kísérlet pedig a legalapvetőbb, évezredes gyógyítási szabadság lábbal tiprása.


Innen már csak egy lépés a rabszolgaság!

Az egészségbiztosítás tervezett kiárusítása pedig még az ígéretek szintjén sem kínál megoldást gondjainkra!

A Magyar Orvosi Kamara Országos Küldöttgyűlés június 2-án így fogalmazott:

"A Magyar Orvosi Kamara nem először emel szót e sorsromboló, beteg- és orvosellenes folyamat megfékezése érdekében. Törvényes eszközeink szűkössége okán segélykiáltással fordulunk minden jóérzésű, a nemzetért felelősséggel bíró döntéshozóhoz, valamint az egész társadalomhoz. Nem hallgathatunk és nem is hallgatunk! Nem vállaljuk a felelősséget a betegeinket nap mint nap érő káros következményekért. Követeljük, hogy haladéktalan állítsák helyre a betegellátás biztonságát, vessenek véget az ágazatból való pénzkivonásnak, az egészségügyben dolgozók elüldözésének."

Nincs hová hátrálnunk! Határozatban döntöttünk, csatlakozunk a számos civil szervezet és társtestületeink részvételével, a NOE szervezésében sorra kerülő demonstrációhoz. Kérünk és felszólítunk minden kollégát, érezze át felelősségét saját, családja, betegei, honfitársai sorsa iránt, vegyen részt munkatársaival, barátaival, hozzátartozóival együtt a közös, jó ügyekért szerveződő megmozdulásunkon.

Felelősségtudatos fellépésünk mutathatja meg a társadalomnak mindazok felelőtlenségét, akik miatt ide jutottunk!

Budapest, 2007. augusztus 31.
A Magyar Orvosi Kamara Elnöksége
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A romlás pörsenései
  2007-08-31 22:43:03, péntek
 
 
A romlás pörsenései
2007 augusztus 31., péntek: Közélet - Háromszék

Egyhetes, országon kívüli tartózkodás és többnapos kialvatlanság után itthon nem a Tőkés-Markó európázó vita törülte ki az álmot a szememből, és nem is a Magyar Gárda körül kialakult csinnadratta a szomszédban, hanem a magyar kormányfőnek tartott Gy. F. autonómiával kapcsolatos, valamint a Szent Korona parlamenti elhelyezéséről elhangzott kijelentései.

Bennünket, határokon kívüli magyarokat az első téma szó szerint is életbe vágóan érint, a most felújított koronavita történelmi tudatunkat, históriai azonosságunkat, nemzeti érzelmeinket bántja.

,,Az az igazság, én mélyen ellenzem, hogy itt van. Szerintem ez a parlament a köztársaság parlamentje, és nem jó a királyság jelképét idehozni. A jobboldali konzervatív kormány döntött így, Orbán miniszterelnök úr" - hadovázta Gy. F. a Magyar Szent Korona bemutatása közben Angela Merkelnek.

Az ember beleborzong e szavak olvastán abba, hogy a magyar miniszterelnök nem érzékeli és összeegyeztethetetlennek tartja a Magyar Köztársaság eszméjével és gyakorlatával azt, hogy az ország ezeréves fennállása, a Magyar Királyság és a Magyar Köztársaság azonos históriai láncszemekhez tartoznak, s a korona jelképi kisugárzása a mai ország múltját, erejét is szimbolizálja. Orcátlan és hebehurgya nagyotmondása az országok egész sorát is sérti: briteket, spanyolokat, hollandokat, norvégokat, az alkotmányos monarchiák mindenikét, ahol és amelyekben a korona mint nemzeti ereklye és szimbólum az államformától független megbecsülésnek örvend.

És egyébként is, ha már a Magyar Szent Korona parlamenti ,,tartózkodásáról" szólunk, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az 1882-ben kiírt pályázatra készült Steindl Imre professzor épületremeke nem a Kun Béláék eszmerendszerére alapozott ,,köztársaságiak" számára épült, és nem azok országot rontó handabandázására, akik politikai ügyeskedésük révén megszerezhettek minden olyan értéket, amely akárcsak az ország háza, az ország népének a közös pénzéből létrehozott alkotás, s ahonnan ki szeretnének dobni minden olyasmit, ami az előző évszázadokra és elsősorban a magyarságra emlékeztető tárgy vagy eszme.

Emiatt gyűlölik a Szent Koronát, s emiatt nevezték, nem sorolom fel, hogy minek.

Tiszta szégyen.

Az autonómia országok közötti viszonyt rontó-bontó ,,kókás" badarsága nem szégyen, hanem szégyenletes és példátlan nemzetárulás. Hatásában a Benes-dekrétumok újabb alkalmazása.

Egyébként ez is, mint minden egyéb, ami kormányzati részen a szomszédban történik, beleértve a Magyar Gárda körüli ricsajt, figyelemelterelő, a romlásba rohanó ország rosszindulatú kiütése. Pörsenések a nemzet testén.

Orvosért kell kiáltani, még ha vizitdíjat kell is fizetni érte.

Szerző: Sylvester Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhatárolósdi
  2007-08-31 22:39:42, péntek
 
  Elhatárolósdi

Mostanában divat lett elhatárolódni másoktól, más eszméktől és szervezetektől. Ez a szemlélet tavaly ősszel kezdett erősödni, az "öszödi beszéd" hatására kirobbant tüntetéssorozat, valamint a durva rendőri beavatkozások kapcsán, már akkor sokan elhatárolódtak a másiktól.

Emlékszünk még az anekdotára? Mely szerint:: a rendőrség elhatárolódik a rendőrségtől (Gergényi budapesti főkapitány, Ignácz István Pest megyei főkapitány), a kormány az önkormányzatoktól, az érdekegyeztetés az érdekektől, Baló György a feleségétől (Morvay Krisztina), az MLSZ a focitól, a baranyai cigányok Baranyától, Gyurcsány Ferenc a józan észtől...

A sort lehetne folytatni ma is, mert a Magyar Gárda kapcsán már annyi mindenki határolódott el a másiktól, lassan azt könnyebb lesz számon tartani, hogy ki van kivel. Nem értem én ezeket a látványos és nagy elhatárolódásokat. Ezek valami olyasmik lehetnek, mint amikor illetékes személyek látványosan "hadat üzennek" a korrupciónak, és közben jó pénzért elintéznek a haverjaiknak ezt-azt. Nos én valahogy így látom ezt, mert meg lehet hallgatni a kormány állásfoglalását, meg lehet hallgatni a miniszterelnököt, és úgy lehet cselekedni mintha egyetértenének velük. De tegye fel a kezét az a szoci képviselő, vagy polgármester, aki nem fog örülni annak, vagy hallgatólagosan beleegyezik abba, hogy a valamelyik gárda (mert több is van, nem a csak a "felkapott" Magyar) egy állami ünnepen egyenruhában díszsorfalat áll a koszorúzáshoz, vagy a rendbe teszi és tartja majd az emlékműveket és a temetőket. Nem beszélve arról, hogy tavasszal besegít az árvízvédelemnek, amikor ember kell a gátra. Akkor is el fognak határolódni, és nem fogják odaengedni a homokzsákokhoz a gárdistákat? Mit mondanak majd az árvíz által elöntött falvak lakóinak? Jött pár fiatal, de ők ideológiailag nem voltak megfelelőek arra, hogy megmentsék az ott élő embereket, és értékeiket. Gondolják érdekelni fog ez akkor valakit? A bajban és vészben összefog a magyar, ideológiától, pártállástól, vallástól és etnikumtól függetlenül. Akkor meg miért kell most elhatárolódni még a szomszédtól is - van aki a családtagjától? Ha már annyira el akarnak határolódni valamitől, vagy valakitől a bal oldal politikusai és szimpatizánsai akkor miért nem teszik meg ezt a kizsákmányolóktól, a magyarságot tönkretevőktől - ja, hogy ők a "kenyéradó" gazdáik, és akkor tőlük ugyebár nem lehet. Miért nem határolódnak el a bűnözőktől, a magyar erkölcsi és társadalmi normákat semmibe vevőktől, a családmodell tudatos rombolóitól, a népet szándékosan félrevezető médiáktól, a magyarság tekintélyét aláásó hazai és külföldi személyektől? Nos tőlük kellene elhatárolódni, nem a békés és jó szándékú magyar állampolgároktól.

A kormány, ha annyi energiát fektetne a problémák megoldásába, mint amennyit az elhatárolódásokba és a mesterséges hisztériakeltésekbe, akkor, már régen nem itt tartanánk. Egy felelős magyar kormánynak nem az állampolgáraitól kell elhatárolódnia, hanem azon kell fáradoznia, hogy az ország lakossága minél jobban éljen, mert tudtommal a politikusaink vannak értünk és nem fordítva, de sajnos nálunk ez utóbbi igaz. A mondvacsinált riogatással és hisztériakeltéssel megint a valós problémákról akarják elterelni a figyelmet, hogy az emberek nem a megemelkedett kenyér és takarmány áráról beszéljenek, hanem arról, hogy jönnek a "nyilasok", és itt vannak a "hős" szoclib képviselők, akik megvédik az országot a veszélytől. Nem tudom ezt a mesét meddig akarják még ráerőltetni az emberekre, de nem hiszem, hogy Józsi bácsit Zemplénagárdon az izgatná, hogy "fasiszta" a nemzeti oldal vagy sem. Ő inkább azon aggódik, hogy egyre kevesebbet ér a nyugdíja, egyre magasabbak az árak és a számlák, és lassan már csak egy helyiségben tud fűteni télen, (még akkor is ha hazajönnek az unokák hétvégére), mert valamit enni is kell, és a két szoba, meg az étel együtt már nem megy...

Nem ezzel kellene foglalkozni tisztelt miniszter hölgyek és urak, elhatárolódás helyett? Vagy úgy vannak vele, hogy ami nem megy, azt ne erőltessük? Ezt is megértjük, de akkor miért nem állnak odébb és adják át helyeiket olyanoknak, akik elhatárolódások helyett az országgal foglalkoznak? Egy felelősen dolgozó kormány alatt nem azon kellene gondolkodni, hogy a csökkenő születésszám és iskoláskorú gyerekek miatt melyik iskolát zárják be és vonják össze, hanem azon, hogy növekvő gyermekáldások miatt hol nyissanak új oktatási intézményeket. Ennek viszont semmi nyomát nem látjuk, és tapasztaljuk. Sorolhatnánk ilyen példákat napestig, mert lenne mit rendbe tenni, ha foglalkoznának vele. Úgy látszik a kormány elhatárolódott a problémamegoldó készségétől, és ahogyan a kirohanásait elnézem, a józan észtől is...

Vajda Sándor
MIÉP IT elnök
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elcseszték a reformot
  2007-08-31 22:38:47, péntek
 
  Elcseszték a reformot
A szakminiszter járulékkötelessé tenné a nyugdíjat
07.8.31 12:25

A volt és a jelenlegi egészségügyi miniszter egyaránt elismerte elhibázták a reformlépések sorrendjét. Horváth Ágnes jelezte, egészségbiztosítási járulék meg kellene jelennie a nyugdíjban.

Elhibáztuk az egészségügyi reform sorrendjét, és ennek a levét isszuk - mondta Molnár Lajos pénteken egy pénzügyi konferencián. A korábbi szakminiszter szerint elsőként a biztosítási reformról szóló törvényt kellett volna megalkotni, erre már tavaly nyáron lehetőség volt. Molnár Lajos úgy véli, a rossz sorrend veszélyezteti az eddigi eredményeket.
A szaktárca jelenlegi vezetője, elmondta: ha nem erősödik az öngondoskodás, becslések szerint 2025-re a GDP 20-25 százalékát kell majd egészségügyre fordítani, a jelenlegi elenyésző arányhoz képest. Horváth Ágnes indokoltnak tartja például, hogy a nyugdíjszelvényen is megjelenjen a egészségügyi járulék. A miniszter Molnárhoz hasonlóan elhibázottnak tartja a reform végrehajtásának sorrendjét. Mint mondta, ezzel magyarázható a koalíciós pártok regionális felosztást illető dilemmája.

Gógl Árpád állítja, nincs világos jövőképe az egészségügyi kabinetnek. Az Orbán-kormány egykori egészségügyi minisztere kulcskérdésnek nevezte a nemzeti kockázatközösség kialakításának mikéntjét. Mihályi Péter, a szabad demokraták tanácsadójaként tevékenykedő szakközgazdász pedig arra hívta fel a figyelmet, nem lehet jól kommunikálni a reformot, mert az intézkedések szükségszerűen mindenkiből ellenérzést váltanak ki.

(NAPI Online)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vitázna a "hazudozókkal" a Mag
  2007-08-31 22:38:03, péntek
 
  Vitázna a "hazudozókkal" a Magyar Gárda
Hírszerző 2007-08-31 13:08

Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda elnöke vitára hívja Dávid Ibolyát, Gyurcsány Ferencet és Kóka Jánost.

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt és a Magyar Gárda Kulturális és Hagyományörző Egyesület elnöke sajtótájékoztatón kijelentette: nyilvános vitára hívja ki szervezetei nevében a "Magyar Gárda elleni hazudozásban résztvevő" Gyurcsány Ferencet, Dávid Ibolyát és Kóka Jánost - "együtt, vagy külön-külön".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szetey államtitkár volt cége s
  2007-08-31 22:27:07, péntek
 
  Szetey államtitkár volt cége szervezte az állami fesztivált
2007. augusztus 31., péntek 6:52 Lapszemle

A Magyar Nemzet szerint nettó százmillió forintért az Extreme Rendezvényügynökség Kft. szervezhette azt az augusztus 19-i fesztivált, amelyet az Új Magyarország fejlesztési terv pályázatainak népszerűsítésére hirdettek meg.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a koalíciós reformmenetrend tartható, bár kétségtelen, hogy a nyár okozott zökkenőket - írja a Népszabadság. A lap információja szerint a nyári szünet miatt számos ügyben csak a közelmúltban történt előrelépés. Igaz, a legfontosabb ügyben, az egészségügyi reform kérdésében folyamatosak voltak az egyeztetések. Hasonlóan, az adóreformról is folyamatosan tárgyalnak - állítólag legutóbb szerda este egyeztetett Kóka János gazdasági és Veres János pénzügyminiszter, de változatlanul csak a közterhek ésszerűsítése és a gazdaság "fehérítése" a két kulcsszó, vagyis érdemi adócsökkentésről továbbra sem lehet beszélni. Az ügyek többségében egyelőre úgy látszik: nagyjából tartani tudják a határidőket.

A Magyar Nemzet szerint nettó százmillió forintért az Extreme Rendezvényügynökség Kft. szervezhette azt az augusztus 19-i fesztivált, amelyet az Új Magyarország fejlesztési terv pályázatainak népszerűsítésére hirdettek meg - derül ki a hétfőn megjelent Közbeszerzési Értesítőből. A cégbírósági adatbázisból pedig az olvasható ki, hogy az Extreme Kft.-t 1993-ban Szetey Gábor alapította, aki 1993 és 1996 között tulajdonosa és ügyvezetője volt a társaságnak, amely ekkor még a Karaoke Hungary Kft. nevet viselte. A nettó százmilliós gázsiért Szetey volt cégének többek között az volt a feladata, hogy kulturális és zenei programokat szervezzen összesen hat színpadon, információs sátort húzzon föl, húszezer példányban műsorfüzetet nyomtasson, népszerűsítse az uniós tagállamok nemzeti konyháit, illetve feldíszítse az Erzsébet híd oldalsó szerkezeti elemeit.

Aránytalan, de nem is tartották be az EU-ban egységesen azt a szabályozást, amely tiltotta a folyadékok felvitelét a repülőgépekre - írja az Index. Az uniós rendeletből eredő költségek valószínűleg nincsenek arányban az előírt biztonsági intézkedések hozzáadott értékével, ezért az Európai Bizottság "sürgősen és folyamatosan" vizsgálja felül a jogszabályt - kéri az EP, amennyiben a képviselők szerdán megszavazzák az erről szóló állásfoglalást.

A Világgazdaság a szocialisták vezető testületeit idézve arról ír, hogy jövőre már biztosan nem lesz ingatlanadó. A luxusadón még vitatkoznak. Ott az a kérdés, lejjebb vigyék-e a pillanatnyilag 100 millió forintnál megállapított határt. A szocialisták erre is nemet mondanának. Mint ismert, a konvergenciaprogramban tételesen szerepel az ingatlanadó bevezetése, ám azóta halogatják a döntést. A legújabb elképzelések szerint 2008 tavaszán egy komplett adócsomagról döntenének 2009-es indítással, s ebben szerepelhetne az ingatlanadó bevezetése is.

A Napi Gazdaság terjedelmes cikket közöl a hétfőn kezdődő tanévről, és a nyáron történt oktatási átszervezésekről. A szaktárca egyelőre bizalmas adatként kezeli, hol tart a fenntartói bejelentés regisztrációja, a közoktatási intézményeknek mindenesetre máig kellett jelezniük átszervezési adataikat. Már most is sok intézmény megszűnéséről lehet tudni. A lap körkérdéséből kiderül: Pécsett 2, Debrecenben 1 iskolát zárnak be. A Nemzeti Tankönyvkiadó igazgatója szerint nem lesz gond a tankönyvekkel sem: a cég könyvei legalábbis idejében elérhetők lesznek!

A lakáshitelezés fejlődésének irányvonalai és a lehetséges következmények a mindennapi életünk részeivé váltak - írja a Portfolio.hu. Gyakorta hangzanak el megnyugtató, és kevésbé megnyugtató hírek a lakáshitel-piacra vonatkozóan. Egy azonban bizonyos: a bankok itthon is, ahogy azt az Egyesült Államokban is tették, bővíteni szeretnék ügyfélkörüket. A gazdasági portál szerint erre két lehetőségük kínálkozik, vagy bővítik az elérhető csoportot, vagyis olyan ügyfelek részére is lehetővé teszik a hitelfelvételt, akiket a korábbiakban kizártak a hitelezhetők köréből, vagy olyan termékkel állnak elő, amely árban és egyéb tényezőkben is jobb, mint a versenytársak által kínált.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Gárda nem hátrál meg!
  2007-08-31 21:16:21, péntek
 
  A Magyar Gárda nem hátrál meg!

A Magyar Gárdával kapcsolatban egy aljas és hazug rágalomkampány folyt az elmúlt hetekben. Mint a Magyar Gárda Egyesület és a Jobbik elnöke ezúton hívom ki nyilvános vitára azon parlamenti pártok vezetőit, akik a hazudozásban részt vettek. Jöhetnek külön-külön, vagy akár együtt is. Öntsünk tiszta vizet a pohárba, mert itt valaki hazudik. Én a magam részéről állok elébe a vitának.

Határozottan visszautasítunk minden olyan rágalmat, amely a Magyar Gárdát náci, fasiszta és félkatonai színben tüntette fel. Hangsúlyozni kívánjuk újra és újra, hogy a Magyar Gárda Egyesület a bíróságon bejegyzésre került, törvényesen működő szervezet. A jövőben is a törvényes keretek között kívánunk működni, de nem vagyunk hajlandóak lemondani egyetlen egy alkotmányos jogunkról sem!

A Gárda nem valami ellen, hanem valamiért jött létre. A magyarságért. A hazájukért és nemzetükért tenni akaró embereket kívánjuk összegyűjteni, hogy ők példamutatásukkal kovászává legyenek a magyarság megújulásának. A Gárda az óriási ellenkampány ellenére is megalakult. Sikerrel, békésen, méltósággal.

Arra kérjük a nemzetközi sajtó munkatársait, hogy ne higyjenek a hazugságoknak, ne legyenek eszközei a gyurcsányi őrületnek, hanem a szemükre, a fülükre és az eszükre hallgassanak.

Vona Gábor,
a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület elnöke,
a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rózsaszín háromszögtől a
  2007-08-31 21:11:10, péntek
 
  A RÓZSASZÍN HÁROMSZÖGTŐL A DÁVID CSILLAGIG

Párizsban van egy holokauszt emlékmű, ismertető tábláján kilenc darab színes háromszög és a Dávid csillag, ez utóbbi az ismert módon két egymásba illesztett háromszögből formálódik. Az emlékművet De Gaulle tábornok avatta fel 1962-ben. A színes háromszögek az alábbi csoportokban emlékeztetnek az áldozatokra: német politikai foglyok, francia politikai foglyok, zsidó politikai foglyok, cigányok, Jehova tanúi, hontalan és antiszociális személyek, homoszexuálisok és profi bűnözők. A háromszögekből álló sor végén a zsidó csillag van. A tíz csoport többsége olyanokat jelöl, akik nem illenek bele a hagyományos európai kultúrába, értékrendbe és hitvilágba. Ma pedig a hagyományos európaiság meggyalázásának korát éljük, amikor a társadalom életében a megnevezettek a legmagasabbra juthatnak.

A II. világháború óta eltelt 6 évtized alatt a fenti csoportok számos emlékművet kaptak. A történések bizonyították, mintha egy láthatatlan háttérhatalom dobta volna őket oda áldozatul, a saját embereit is, hogy utána róluk szóljon a történetírás, az emlékmű állítástól a kárpótlások véget nem érő soráig. A francia-német-zsidó áldozatokról csak annyit, hogy az Európai Unió (a kezdettől német-francia gazdasági közösség) messzemenően képviseli saját érdekeit, különösképp Közép-Kelet Európa népeinek kárára, ennek bizonyítékai egyéb írásokban megtalálhatók. Ez nem magyar kérdés, hanem a legfőbb európai, amikor a szemünk előtt amerikai-zsidó-liberális-szabadkőműves (AM-ZSI-LIB-SZAB) leigázás folyik.

A címbeli jelek újra időszerűséget kaptak a homoszexualitását reklámozó Szetey államtitkár vallomástétele után. A minap megjelent képen az államtitkárt rózsaszín háromszög jelölte, az illő felirat lehetett volna: A vallomás szabaddá tesz! Szetey egyébként is kitűzhette volna magára a büszkeség rózsaszín jelét, amint a zsidóságukkal kérkedők is szabadon hordhatnának Dávid csillagot. Nem ez történt, hanem szélsőséget kiáltó kormányzati állásfoglalás született egy jelentéktelen kérdésben, aminek alapja Szetey államtitkár magánélete, magánügye. A képmutató összkormányzati felháborodás azonban olyan fokú volt, amilyen csak az igazság kimondásánál megszokott. A jelenlegi kormány tagjai látványosan felsorakoztak az ártatlan képűnek látszó (valójában gazdasági bűntárs) Szetey államtitkár mellett. Ennek képi alátámasztása látható az augusztus 30-i Népszabadság címoldalán a miniszterelnökkel, csíkos zakóban a magyar gazdaság megrontója, Kóka és kirakatba tett kebellel Horváth miniszternő.

A Gyurcsány-féle hazugságbevallás egyéves évfordulója előtt álló ország a fentiekből felismerheti: a II. világháborúban zsidók, cigányok, homoszexuálisok és profi bűnözők csoportjaiból csinálták a legfőbb áldozatokat, ma pedig bűnbandába szervezett utódjainak ugyanaz a hatalom vezető kormánypozíciót ad. A közelgő szeptember 17-e alkalom a kérdésfeltevésre: meddig gyűrűzik még a hazugságok halmaza, kinek szolgál a személyügyekkel foglalkozó homoszexuális államtitkár, kinek az érdeke a maffiózók álkormánya, és hogyan ülhet az egészségügy trónusán az, aki soha orvosi munkát nem végzett?

Dr. Nagy Attila
orvos, közíró, Debrecen
drnagyattila@yahoo.co.uk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 353 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 353 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 14707
  • e Év: 147624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.