Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Jakab gazda...
  2007-08-02 23:18:36, csütörtök
 
  Kedves Mindenki!
Jakab gazda és a Luganói tanulmány közti összefüggés


Nem tudom, hogy ismeritek-e a Lugánói tanulmányként elhíresült írást.
Szerzője: Susan George, Franciaországban élő amerikai filozófus és politológus, kinek könyve angolul 1999-ben, franciául pedig 2000-ben jelent meg. A mű elemzését Dr Csath Magdolna egyetemi tanár készítette. Ebből idéznék csak egyetlen gondolatot, ami Jakab úr félrelépéséről jutott eszembe.
Idézet:
"Erősíteni kell minden szeparatizmus iránti igényt, és növelni kell az egymás iránti bizalmatlanságot. Ez jól szolgálja a nemzeti összetartozás, a szolidaritás LEÉPÍTÉSÉT, és így azt, hogy a lakosságcsökkentési terv észrevétlenül végrehajtható legyen. Azokat a NEMZETI ELKÖTELEZETTSÉGŰ VEZETŐKET PEDIG, AKIK ÉRTIK MI TÖRTÉNIK ÉS TENNI AKARNAK ELLENE, LEHETETLENNÉ ÉS HITELTELENNÉ KELL TENNI. Így el lehet érni, hogy az emberek bizalma elforduljon tőlük."


Nem tudom, h. Jakab gazda új szíve választottja milyen ember, de hogy gátlástalanul elvonta és lejáratta új "választottja" figyelmét az ország gazdaügyeiről, az is biztos!!!
Vegyétek sorra pl. Csurka szívügye miatt pl. már nemcsak a családjától szigetelődött el, hanem a saját pártjától is...
Persze, nemcsak ezért esnek szét ezek az emberek, hanem azért is, mert ezerrel dolgoznak a beépített spiclik mindenhol!!!

Nem lettek elszámoltatva, mint pl. a németeknél a stázit...

Csakhogy, ha el akarjuk számoltatni a kádári SUTTYOM-TERRORT kiépítő- hálózatépítőket, ahhoz meg kell szerezni a hatalmat. Azt viszont nem lehet mindaddig megszerezni míg a spiclik ott rondítanak bele a nemzeti elkötelezettségű vezetők és nem vezetők életébe, ahol nem szégyellnek! Márpedig nem szégyellnek semmilyen becstelen, aljas eszközt is bevetni ellenük, ellenünk!

Ez egy ördögi kör, ami ellen csakis úgy lehet védekezni, ha nem dőlünk be semmilyen kerítő, csábító, de annál ártóbb szándékú némbernek, vagy mácsónak látszó pasinak...

Üdv. BMI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányzati luxus megszorításo
  2007-08-02 20:00:24, csütörtök
 
  Kormányzati luxus megszorítások idején
2007. augusztus 2. 17:19

A következő 4-5 év vizitdíja, kórházi napidíja és tandíja fedezi a 170 milliárd forintra becsült kormányzati negyed felépítését, gabona kérdésben pedig sürgős intézkedést vár a Fidesz a kormánytól.
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője elmondta: a kormányzati negyed beruházása kapcsán 142 milliárdos nettó költségről beszélnek, ami azt jelenti, hogy jelenleg 170 milliárdos költségről lehet tudni. Ezt már eleve kétkedéssel kell fogadni, hiszen eddig a szocialista-szabaddemokrata kormányzás alatt minden egyes beruházás végül jelentős mértékben meghaladta az előre tervezett kiadásokat - fűzte hozzá.

Ami a kormányzati negyed építésével eldőlt az az, hogy az elkövetkező 4-5 évben a magyar emberek azért fizetnek vizitdíjat, kórházi napidíjat és tandíjat, hogy az új arisztokrácia kormánya új irodákba költözhessen. Ugyanis négy-öt évnyi költségvetési bevétel felel meg nagyjából annak az összegnek, amelybe a most jelzett kormányzati negyed felépítése kerülni fog - mutatott rá Szijjártó Péter.


Videó: Szijjártó Péter és Font Sándor sajtótájékoztatója

http://fidesz.hu/index.php?CikkID=81998


"Elképesztő arcátlanságnak tartjuk azt, hogy amíg a kormány nap mint nap hoz újabb megszorító intézkedéseket, amíg napról-napra válik nehezebbé az emberek, családok élete és a vállalkozások működése, addig a kormány számára az a legfontosabb kérdés, hogy hol és kinek a tervei alapján, hogyan épüljön fel több mint 100 milliárd forintból új kormányzati negyed" - jelentette ki a szóvivő, hozzáfűzve: a Fidesz többször felszólította a kormányt, hogy ne a saját luxusa és kényelme számítson akkor, amikor az emberek élete napról-napra nehezebbé válik.

Ráadásul olyan furcsa körülmények, botrány-gyanús kérdések merülnek fel a kormánynegyed építésekor, amelyekből az derül ki, hogy minden, a kormányzati negyed felépítésében illetékes döntéshozó testületben ott ülnek Gyurcsány Ferenc és Szilvásy György emberei. Olyan emberek, akik üzletileg, barátilag, vagy KISZ-béli múltjukból fakadólag szoros kapcsolatot ápolnak Gyurcsánnyal vagy Szilvásyval - mutatott rá a szóvivő.

A mezőgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke rámutatott: a miniszter ma úgy foglalkozott a várható élelmiszerár-emelkedéssel, s azzal, hogy hogyan jutottunk idáig, mintha újkeletű problémáról volna szó. Holott a Fidesz már kora tavasszal figyelmeztetett arra, hogy idén gondok lehetnek, s az OECD is folyamatosan jelezte, hogy a világ mezőgazdaságának jelentős gabonatermelő országaiban nem lesz olyan kínálati piac, mint eddig. A figyelmeztető jelzések tehát fél év óta ismertek voltak, mégis "egyetlen egy szerv, a magyar kormány nem vette ezt komolyan, s tett úgy, mintha ki tudná kerülni a világgazdasági jelenségeket, s az eközben jelentkező magyarországi természeti hatásokat" - mondta Font Sándor, hozzáfűzve: a jelenlegi nehéz helyzethez tehát a kormány is súlyosan hozzájárult.

Egyrészt azzal, hogy elvettek a gazdáktól 25 milliárd forintot, másrészt azzal, hogy az áfa-törvény módosításakor nem módosították az úgynevezett kompenzációs felárat, s ezzel 60 milliárdos terhelést raktak rá a gazdálkodói körre. Ez még párosult két olyan intézkedéssel, aminek egyelőre nem lehet látni a következményeit: egyik az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv újabb változata, amely nem szolgálja a magyar gazdák érdekeit, és az EU is visszaküldte átdolgozásra. A másik, hogy a magyar állami kézben lévő termőföldeket olyan konstrukcióban, 100-150-200 hektáros összefüggő területmennyiségben kínálja fel, amelyre a helybeli gazdák képtelenek lesznek pályázni, így a földeket a tőkeerős befektetők fogják csak tudni megvásárolni - mutatott rá a képviselő.

A Fidesz örömmel vette, hogy egy hetes tétovázás és ellentmondás után végre a kormány is egyetért az intervenciós gabonakészlet Magyarországon tartásával. "Mi azt javasoljuk, hogy minél gyorsabban döntsenek arról is, hogy a másik, a gazdáknak visszaadandó 25 milliárd forintról szóló javaslatunk is minél előbb elfogadásra kerüljön, hogy a 15-20 százalékos áremelkedést is el tudjuk kerülni, vagy legalábbis ellensúlyozni. Felkérjük a kormányt, hogy ne csináljon presztízs kérdést ebből az ügyből, és ne az fájjon, hogy a Fidesz előrébb gondolkodott, mint ők" - mondta Font Sándor.

A képviselő figyelmeztetett: az intervenciós gabona hazánkból történő kiszállítását azonnal meg kell állítani, mert minden nap újabb és újabb, több tonnányi gabonát hordanak el, külön erre a célra bérelt kamionokkal hazánkból más országokba. Rámutatott: ha egy héttel korábban meghozta volna a döntést a kormány a raktáron lévő, intervenciós gabona itthon tartásáról, akkor nem 1,5-1,8, hanem 2,5 millió tonna gabonát, azaz kínálati piacot tudnának felkínálni a saját gazdáinak leszorított árakkal, nem pedig duplájára emelt áron.


fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szakadék szélén a mezőgazdaság
  2007-08-02 11:09:39, csütörtök
 
  Szakadék szélén a magyar mezőgazdaság
2007. augusztus 1. 11:20


Egyre súlyosabb problémákkal küzd a magyar mezőgazdaság, de a kormány képtelen a helyzet kezelésére - derült ki Font Sándor sajtótájékoztatóján. Éppen ezért mind a Fidesz, mind pedig a szakmai szervezetek életképes problémakezelési javaslatokkal álltak elő. A kormány azonban nem hajlandó a párbeszédre.
Kapcsolódó cikkek:

A kormány ne az uniós érdekeket védje

A politikus emlékeztetett a közelmúlt eseményeire: az elmúlt héten a Pénzügyminisztérium közzétette a jövő évi tervezési köriratot a költségvetéssel kapcsolatban, mely egyértelműen egy új "Gyurcsány-csomag" eljövetelét jelezte, hiszen ez a tervezet nem szól másról, mint reálbér-csökkenésről, növekvő hiányról és elbocsátásokról - szögezte le.


Videó: Szakadék szélén a magyar mezőgazdaság (Font Sándor)

http://fidesz.hu/index.php?CikkID=81905


Minden előrejelző intézet már jóval korábban kimutatta, hogy a mezőgazdasággal komoly problémák lesznek, hiszen a gabonatermés világszerte messze elmarad a korábbi évek mennyiségeitől, és ezért komoly hiányra lehet számítani idén - idézte fel a képviselő. Ezt a tendenciát az OECD már fél évvel korábban pontosan jelezte, illetve a magyar szakemberek is megtették észrevételeiket, miszerint a hiány hatása egyértelműen élelmiszerár-emelkedésre kell számítani - mondta az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke.

Felhívta a figyelmet arra, hogy amikor a Fidesz ezt a hírt közzétette, akkor megvádolták azzal, hogy túlzott élelmiszerár-növekedéssel riogatja az embereket -, holott a fentiek azt bizonyítják, hogy igazuk volt.

Az OECD tanulmánya szerint az élelmiszerár-növekedés minden bizonnyal tartós lesz, és akár az 50 százalékos növekedés sem kizárt. Hangsúlyozta, hogy ez nyilvánvalóan nagyon negatívan fog hatni az emberekre, főként a rosszabb anyagi körülmények között élő családokra. De - mint mondta - a Fidesz első sorban nem erre a tendenciára kívánja felhívni a figyelmet, hanem sokkal inkább arra, hogy mint kellett volna eddig tennie a kormánynak, hiszen már fél éve tisztában voltak vele, hogy ez a jelenség be fog következni.

Kijelentette, hogy a kormány számos hibát vétett, melyek közül a legnagyobb az volt, hogy a természeti csapásoktól sújtott mezőgazdaságot súlyos megszorító intézkedések alá vonta. Utalt itt a 25 milliárdos elvonásra, a 60 milliárdos "sújtásra" - ami a kompenzációs felár megváltoztatásával alakult ki -, valamint arra az Új Magyarország Fejlesztési Tervre, mellyel a kormány egy olyan elképzelést küldött ki Brüsszelnek, melyet mind a mai napig nem fogadtak el, s melyet most visszaküldtek a kormánynak "átgondolásra". Ugyanis ez az elképzelés egy nagybirtokrendszert akar kialakítani Magyarországon a családi alapú mezőgazdaság helyett - jelentette ki a képviselő.

Az egyre súlyosabbá váló helyzet miatt a Fidesz hétfőn egy törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, melyben a párt követeli, hogy a kormány adja vissza a mezőgazdaságtól elvett 25 milliárd forintot, és tegye vissza a Mezőgazdasági Kárpótlási Alapba. Valamint benyújtottak egy határozati javaslatot is, mely az intervenciós gabonakészlet itthon tartására vonatkozott. Ezekkel a kezdeményezésekkel tompítani lehetne a rövidesen jelentkező élelmiszerár-növekedés hatását - mutatott rá képviselő.

"Meglepő és egyben nevetséges, hogy miközben tudjuk, hogy gabonahiány van, és már duplájára emelkedett a gabona ára, Magyarország korlátlan mennyiségben szállítja ki a konkurens gazdálkodói körnek ezt a gabonát" - húzta alá Font Sándor. Mint mondta, ezért nyújtották be a határozatjavaslatot, ugyanis Magyarországnak nem érdeke az intervenciós gabonakészlet EU-s országokba szállításának fenntartása, s ezért azonnal felül kell bírálni ezt a korábbi kétoldalú szerződést.

Utalt rá, hogy a szakmai szervezetek is döntően azt az álláspontot képviselik, amit a Fidesz szakpolitikusai. Ugyanis ezek a szervezetek is jelezték, hogy az intervenciós gabonakészletre nagyon nagy szükség lenne idehaza.

"Nagyon megfontolandó a szakmai szervezetek által javasolt élelmiszer-áfa újragondolása" - jelentette ki. "Mint tudjuk, nemrég egységes 20 százalékos áfa-kulcs alá került minden élelmiszer. Különböző uniós országokban azonban élnek a kedvezményes kulcs lehetőségével, ami azt jelenti, hogy néhány termék rendkívül kedvező kulccsal kerülhet besorolásra" - emlékeztetett a képviselő. Mint mondta, az egyik szakmai szervezet fölveti, hogy az élelmiszerár-növekedés ellensúlyozására egyes élelmiszereknek a 20 százalékos körből 5 százalékos körbe kellene visszakerülnie.

Valamint érdemes foglalkozni a szakmai szervezeteknek azon felvetésével is - húzta alá a politikus -, hogy a költségvetési törvényben amúgy is beállított, gazdáknak járó támogatások kifizetését hozza előbbre a kormány. Ugyanis a magyar kifizetési gyakorlat az, hogy december végén elkezdik kifizetni, és következő év ápriliságig elhúzzák azoknak a támogatásoknak a gazdákhoz való eljuttatását, melyek még az előző évre vonatkoztak volna. Tehát nincs nagyobb pénzigény, csupán arról van szó, hogy figyelembe véve a rendkívüli helyzetet, hozzák előrébb ezeknek a támogatásoknak a kifizetését - összegezte.

A kormány sorozatos kudarcai, valamint a kormányzat párbeszédre való hajlandóságának hiánya miatt az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának rendkívüli ülését hívta össze hétfőre Font Sándor, melyre meghívták mind a szakmai szervezetek, mind pedig a kormány képviselőit.

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 577
  • e Hét: 1414
  • e Hónap: 10018
  • e Év: 45959
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.