Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Milyen erős az immunrendszerü
  2007-08-26 22:52:05, vasárnap
 
  Dr. Csath Magdolna: Milyen erős az immunrendszerünk?
2007-08-26 10:57 Barikád.hu

Csath Magdolna

Az elszemetesedés az immunrendszer gyengülését jelzi. Nem, most nem a nálunk lerakott német szemétbálákról akarok írni. Bár ennek kapcsán is fel lehetne vetni azt a kérdést, hogy mi lett volna, ha mindez fordítva történik. Biztosan tele lenne az európai sajtó azzal, hogy már megint mit tettek a barbár magyarok. Lehet, hogy egészen Attiláig és a kalandozásokig mennének vissza, bizonyítandó, hogy mi soha nem leszünk képesek ,,európai módon viselkedni" és ,,felzárkózni a művelt Nyugathoz".

Hasonló reakciókat váltana ki, ha mondjuk mi szennyeznénk Ausztria folyóit és nem fordítva. Az az Ausztria viszont, amely valamennyi hiteles nemzetközi kutatás szerint az egyik, a környezetére legérzékenyebb, a fenntartható fejlődést a legkomolyabban vevő ország, gyakorlatilag semmit nem tesz az osztrák cégek magyar vizeket szennyező tevékenysége ellen. Hozzátehetjük, hogy a magyar hatóságok tevékenysége is csak értekezletek egymás utáni megrendezésében merül ki. Úgy tűnik tehát, hogy velünk mindent meg lehet tenni, nem védjük meg elemi érdekeinket sem.

Vagyis: gyengülőben van nemzeti immunrendszerünk. De mint mondtam, most nem erről akarok írni. Nem a fizikai, hanem a lelki szennyezés az, amire a figyelmet fel szeretném hívni. Ugyanis a lelki szennyezés még mélyebbre hatol, és ezért sokkal rombolóbb lehet. A Balatonon nyaralva sok ilyen történetet hallottam.

Egy hölgy elmesélte, hogy a szabad strandon pihent párjával, aki a parton ülve halkan gitározott. Népdalokat játszott. Ez azonban nem tetszett a közelben hangoskodó, söröző német fiataloknak, és közölték vele, hogy ha nem hagyja azonnal abba, akkor széttörik a gitárját. Vagyis lassan már nem kell vajdasági magyarnak lenni ahhoz, hogy valaki, magyarságáért verést kapjon. Egyébként a vajdasági magyar-verések ügyében sem tesz túl sokat a kormány. El tudják képzelni, mi történne, ha mondjuk Magyarországon magyar emberek rendszeresen vernék valamelyik etnikum képviselőit?

Először is óriási botrányt kerekítene köré a hazai liberális csapat felhasználva a liberális médiát, mint hűséges kiszolgáló szócsövét. De a nemzetközi sajtó is tele lenne a hírrel, hogy milyen rasszisták és kirekesztők és ki tudja még mi mások is a magyarok, fellépést, büntetést követelve a hatóságoktól. Mindezt viszont egyik említett csapat sem tette meg az október 23-ki magyar veréssel, szemkilövéssel és brutalitással kapcsolatban. Sőt a főliberális főpolgármester mélységes magyargyűlölete kifejezéseként kitüntette a magyarverők vezérét, akiről hamarosan kiderülhet, hogy nemcsak magyarverő, de anyagi ügyekben sem feddhetetlen.

Demszky Gábor azonban még nem kért bocsánatot a magyaroktól. Még nem jelentette be, hogy visszavonja a kitüntetést. De visszatérve balatoni élményeimre, az egyik déli parti faluról az a hír járja, hogy egyik szórakozóhelyére hollandok vették be magukat, magyar pedig oda többé be nem teheti a lábát. Aki megpróbálja, azt megverik. Magyarországon! De Sopron is tele van hasonló történetekkel: a határon mulatni, a hámból kirúgni átjövő, magukból kivetkőző külföldiek rémtetteivel.

Mi történik itt? Miért feledkeznek meg az emberi viselkedés minimális normáiról és követnek el olyan képtelenségeket külföldiek, amelyek otthon eszükbe sem jutnának? És mindezt miért tehetik meg?
Ezek az események - szerintem - egyet jeleznek: hazánk folyamatos leértékelődését a külföld szemében. Olyan ország-kép - imázs - kialakulását, amely szerint nálunk mindent lehet: szemetelni, hangoskodni, részegeskedni, verekedni, rendezvényeken hátsórészt mutogatni.

A neoliberális értékrombolás, a társadalom lelki erejének, belső moráljának folyamatos támadása pedig oda vezetett, hogy az emberek alig lépnek fel, alig tiltakoznak ezek ellen az egyre sokasodó jelenségek ellen. Európa bármely, magára valamit is adó országában, beleértve a volt szocialista országokat is, legalábbis jól megvernék az ilyen kellemetlenkedőket. De nagyon valószínű az is, hogy az igazságszolgáltatás is eljárna velük szemben. Nálunk az emberek kikerülik őket, és legfeljebb magukban méltatlankodnak, dohognak, éppenúgy, mint az utak mentén sokasodó szeméthegyek láttán. A neoliberális rombolás a gazdaságban a legnyilvánvalóbb, de a legnagyobb tartós sebeket a lelkeken üti, ezzel a társadalom immunrendszerét gyengíti le, és az egészséges önvédelem igényét öli ki az emberekből.

Ehhez a hatáshoz sorolnám azt is, hogy az üdülőben, ahol már több nyáron is eltöltöttem néhány napot, korábban minden augusztus 20-án ,,nemzeti sült" volt az ebéd: ami egy piros-fehér-zöld körítéssel tálalt hússzelet volt. Ezen kívül az étteremben kitették a nemzeti zászlót és a nemzeti színű szalaggal átkötött új kenyeret. Két éve azonban ez a szokás eltűnt. A zászló kikerült az utcára, a nemzeti sült pedig lekerült az étlapról. Liberális nyomásra, mondják az alkalmazottak. Valakiknek - állítólag - nem tetszett ez a ,,magyarkodás".

Tudna valaki említeni egyetlen olyan országot, ahol az egyik legnagyobb - ha nem a legnagyobb - nemzeti ünnep tisztességes megünneplése a társadalom bármely csoportját idegesítené? Nálunk azonban ez is egyre általánosabb jelenség, mégpedig lélekromboló, belső ,,szemetesedést" okozó jelenség. Ha pedig a belső szemetesedés terjed, akkor miért csodálkozunk azon, ha a külföldiek is természetesnek tartják nálunk a fizikai és lelki szemetelést?

Magyarország a legutóbbi nemzetközi elemzések szerint a vizsgált országok között a sor végén kullog nemcsak a gazdasági teljesítmények de az etikai normák, a társadalmi felelősségérzet, a vezetők hitelessége és a társadalmi bizalom szintje tekintetében egyaránt. Ez általános gazdasági, társadalmi és morális leépülést érzékeltet. Fejlődés helyett lemaradást sőt visszafejlődést.

Felzárkózás helyett partvonalra szorulást, gyarmati, perifériális sorsot. Gazdasági növekedésünk mutatója folyamatosan romlik. Az egy évvel ezelőtti 4% feletti gazdasági növekedés mára 1,7%-ra mérséklődött. Társadalmi mutatóink romlása azonban még ennél is nagyobb és hosszabb távú veszélyt jelez.

Egy ország fejlődését a GDP - a bruttó hazai termék - növekedési üteme ugyanis nem írja le tökéletesen. A társadalomtudósok szerint egy ország akkor fejlődik, ha a gazdasági növekedés mellett csökken a szegények és a gazdagok közötti szakadék, csökken a létminimumon, illetve az alatt élők száma, mérséklődik az infláció, javul a lakosság tudásszintje és egészségi állapota, erősödik a társadalmon belül a bizalom, javul az értékrend, csökken a korrupció, és egyre jobban működik a társadalom valamennyi intézményrendszere, beleértve a rendőrséget, a minisztériumokat, az iskolákat, és a kórházakat is.

Hiába nő a GDP, ha a többi területen nincs előrehaladás, akkor nincs fejlődés. Ha pedig nincs fejlődés, akkor az visszahat a gazdaságra, és előbb-utóbb a gazdasági növekedés is lelassul. A gyenge gazdaságú és társadalmú országok pedig lemaradnak, másoktól függő, kiszolgáltatott országokká válnak. Mi már jelentősen előrehaladtunk ezen az úton, és lefelé csúszásunk egyre gyorsabb.

Nem véletlenül mondta Nagyszeben polgármestere egy interjúban: természetes, hogy csak német nyelvű feliratok vannak mindenütt kirakva, és magyarok nem, ugyanis egy gazdaságilag és társadalmilag gyenge ,,anyaország" nem jelent támaszt a határon túli magyaroknak.

És most itt van a Magyar Gárda megalakulása. Nem ismerem céljaikat, nem beszéltem közülük senkivel. Az viszont feltünt, hogy hogyan ugrott rájuk a neoliberális csapat. Nem tudom mi zavarja igazán őket? Talán a név, hogy valami ,,magyarról" van szó? Azt sem értem, hogy a homoszexuálisok miért tartották fontosnak, hogy tüntessenek ellene? Miért, csak az ő másságukat kell tiszteletben tartani? Azt sem értem, hogy a másság tiszteletére olyan sokat adó SZDSZ most miért nem állt ki egy, a másságát, esetünkben magyarságát vállaló csoport mellett? Talán éppen azért nem, amiért a katolikusokat ért mocskolódások, a magyar koronával szembeni tiszteletlenség és az októberi magyar verés ellen sem emelt szót?

Vagyis a neoliberálisok számára a jogok csak az ,,egyesekre", a kötelezettségek meg csak a ,,kettesekre" vonatkoznak? Ez a helyzet, mint tudjuk, nem a demokráciákra, hanem a diktatúrákra jellemző állapot. A kivételeken alapuló, a kettős mércét természetesnek tartó vezetés pedig csak csődbe vihet egy országot. Ez ma már egyre nyilvánvalóbban látszik a gazdasági eredmények, a versenyképesség és az életszinvonal romlásában egyaránt.

Dr. Csath Magdolna

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Társadalmi morál avagy Gáspár
  2007-08-26 22:40:14, vasárnap
 
  Társadalmi morál avagy Gáspár Győző 10 milliót keres havonta

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/3935

Miért is tartom érdemesnek ezt a cikket a Jobbik Netre?
Nos, ki-ki gondolkozzon el azon, hol is tart jelenleg a közmorál, ahol egy roma "rapper" ennyit keres havonta a nagy semmiért!

Nem véletlenül beteg ez az ország!

Adásonként több mint 2,2 millió forintot, azaz havonta 10 millió forintot kap a Gáspár család a Győzike show következő szériájáért. A roma showman fizetése így több mint Sólyom László, Gyurcsány Ferenc, Vágó István és Fábry Sándor havi keresete összesen.


Gáspár Győző jobban keres, mint az állami vezetők -értesült a Blikk. A roma showman ma írja alá az ő és családja életét bemutató valóságshow következő szériájáról szóló szerződést.

Adásonként 2,2 millió forint

A nyolc epizód várhatóan március 19-től kerül adásba, s Gáspár Győző 18 millió forintot, vagyis részenként 2 millió 200 ezer forintot kaszálhat vele. Ez havi 10 milliós fizetést jelent. A showman azonban ezt is keveselte, inkább aludt az ajánlatra még kettőt.

Titkolják a szerződést

Az előző 14 epizódért Győző 46 milliót szeretett volna kapni, ám hogy mekkora összeg került végül a szerződésbe, az RTL Klub üzleti titokként kezeli. Akárcsak a mostani kontraktus részleteit. Herman Péter, a csatorna vezető producere úgy fogalmazott, hogy érvényes szerződésük van Gáspár Győzővel, így csak a folytatás részleteiről kell megállapodniuk.

A roma showman is szűkszavúan ködösített a fizetéséről szóló kérdéssel kapcsolatban.
- Soha nem titkoltam, mennyit keresek a műsorral. Annyit azonban elmondhatok: nézett a műsorom, így meg is kérem az árát - közölte.

Szegény állami vezetők (no azért annyira ne sajnáljuk őket - szerk.)

Fizetése így is sokkal több, mint a hazai állami vezetőké. Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 1,365 millió forintot keres havonta. A Magyar Nemzeti Bank elnöke 3,8 millió forintot visz haza. A médiában is tekintélyesnek számít Gáspár Győző honoráriuma, hiszen Vágó István a Blikk szerint 2,5, Fábry Sándor 2 millió forintot keres havonta.

(VV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MDF: minden párt zárja ki sor
  2007-08-26 22:28:06, vasárnap
 
 
MDF: minden párt zárja ki soraiból a Magyar Gárda tagjait
2007. augusztus 25. 18:38

AZ MDF azt várja, hogy minden párt zárja ki soraiból azokat, akik a Magyar Gárda alapítói, vagy tagjai - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, a Magyar Demokrata Fórum szóvivője szombaton az MTI-nek. "A Magyar Demokrata Fórum azt várja, hogy minden párt zárja ki sorából azt, aki a Magyar Gárda alapítója, vagy tagja" - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs.

Az MDF szerint a parlamenti pártoknak el kellene határolódniuk a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól is. A pártoknak egyértelműen állást kell foglalnia a Magyar Gárdáról - tette hozzá. A szóvivő hangsúlyozta: a Magyar Gárda egy nyíltan katonai szervezet, amely veszélyt jelent a "csendes többségre".

Az MTI kérdésére válaszolva Kerék-Bárczy Szabolcs elmondta: az MDF nem tudja, hogy milyen lépéseket tesz majd a jövőben a Magyar Gárda, de már az egyenruhájuk és az árpádsávos jelvényük is elég ahhoz, hogy félelmet keltsen. Ráadásul az alapítók maguk határozták meg, hogy egy félkatonai szervezetről van szó - fűzte hozzá.

Az MDF szerint meg kell találni az egyensúlyt a Magyar Gárda jelentőségével kapcsolatban: fel kell hívni a figyelmet a potenciális veszélyre, de nem szabad túlreagálni az eseményeket. Arra a kérdésre, hogy a Magyar Demokrata Fórum egyetért-e a gárda megalakulása elleni tüntetésekkel a szóvivő hangsúlyozta: a párt nem hisz az utcai politizálásban.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem fordulhat elő, hogy nincs
  2007-08-26 22:14:34, vasárnap
 
  2007-08-21 22:46

Nem fordulhat elő, hogy nincs mit tenni

Az ország a harmadik világ felé tart, és eközben a kormány az uniós milliárdokat nem a leszakadó régiók felzárkózatására, nem az oktatásra, hanem autósztrádákra költi. A közvagyont igyekszik kisajátítani és privatizálni. Hegedűs Zsuzsa szociológus, aki a társadalmi mozgalmak szakértőjeként is ismert, tiltakozó levelek írására buzdítja a polgárokat.


http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=134185


- Mit tehet a civil társadalom, ha azzal szembesül, hogy a kormány politikája az ország jövőjét teszi tönkre?
- A modern demokráciában, mint amilyen a miénk is, az állampolgároknak előbb-utóbb rá kell jönniük, hogy nincs jó hatalom. A társadalom tagjai csak úgy tudják elérni, hogy a hatalmat gyakorlók ne éljenek vissza jogosítványaikkal, ne sajátítsák ki a jövőnket hosszú távon meghatározó döntéseket, ha naponta gyakorolják a számonkérés jogát. Ősztől minden azon múlik, hogy az emberek hajlandók lesznek-e élni azokkal a jogokkal és lehetőségekkel, amelyeket a demokrácia lehetővé tesz számukra ahhoz, hogy két választás között is, ha kell, beleszóljanak a jövőjüket meghatározó döntésekbe. Az ellenzék teszi a dolgát, de csak korlátozott eszközei vannak arra, hogy felhívja a figyelmet, ha a kormány nem jó irányba vezeti az országot. Ha ez nem jár eredménnyel, az állampolgárokon a sor, hiszen az ő jövőjükről van szó. Magyarországon ma a közfeladatokat ellátó rendszerek lebontása folyik. Az emberek előbb-utóbb rá fognak kényszerülni arra, hogy saját kezükbe vegyék a jövőjüket meghatározó iskolák, kórházak ügyét. Az elmúlt hónapokban is láttuk, a társadalom milyen aktívan képes kifejezni ellenvéleményét.

- De a megszorítások mellett impozáns beruházások indulnak.
- Az uborkaszezonban fontos kormányzati intézkedések történtek, ezek tízmillió embernek nemcsak a jelenét, hanem a jövőjét is hosszú távon meghatározza. Egyikhez sem volt joga. Az első, az augusztusban közzétett Bajnai Gordon nevéhez fűződő nemzeti fejlesztési terv. Ez azért kulcsfontosságú, mert ettől függ, milyen fejlődési pályára áll az ország, hogy bekapcsolódik-e a tudásalapú világba, hogy a gyerekeinknek öt-tíz-tizenöt év múlva ugyanolyan lehetőségei lesznek-e, mint a tőlünk Nyugatra élő társaiknak. Ne feledjük: az uniós polgárok adójából felállított strukturális és kohéziós alapok célja, hogy a volt szovjet országokban élő emberek behozhassák hátrányaikat. Ezeket a szolidaritási alapokat azért hozták létre, hogy megteremtsék az itt élő emberek felzárkózásának feltételeit a tudásalapú világhoz. Ezeket a pénzeket nem lehet akármire felhasználni. A tudásalapú világhoz való felzárkózás és az autópálya-építések ügye ma már ellentétes. Az autópálya-építés az ipari társadalmakban a hetvenes évekig jelentette a jövőt. Ez ma már nem így van. A Bajnai-tervben az uniós pénzek nagy részét autópályákra költenék, azon belül is az M4-esre. Ez főként a Romániába befektetők érdekét szolgálja, akik egyébként használhatnák a vasutat is, ami elsőséget élvez az unióban. Az autópálya zsákutcába vezet. Az új autóút is elegendő volna, ráadásul harminc-negyven százalékkal olcsóbb is. Ha tranzitországgá teszik Magyarországot, rajtunk keresztül fog átjárni az a rengeteg kamion, amelyet Ausztriából már igyekeznek kitiltani, ez a mi környezetünket szennyezi, ettől a mi gyerekeink lesznek betegek. Ráadásul a mi adóforintjainkból végzik majd az útfelújításokat is, és ami még nagyobb baj, ez nem hoz semmiféle hozzáadott szellemi termékre alapuló termelő tevékenységet. Még munkahelyet sem teremt, mert Keleten a munkaerő azért egy kicsit mindig olcsóbb lesz. De ha mindenáron vállalni akarja a kormány a Romániába vezető autósztráda megépítését, akkor sem költhet rá arányaiban ennyit, mert ez ellentétes az unió által elfogadott prioritásokkal, a környezetvédelemmel és a vasúti közlekedés fejlesztésével. Ezzel szemben a kormány éppen most szünteti meg a vasúti mellékvonalakat. A budapesti metró pedig elvisz egy csomó pénzt, miközben semmi sem jut az elővárosi vasútfejlesztésre. Vajon miért nem oldották meg már réges-régen az uniós támogatásokból a Duna budai és pesti oldalán száz-száz kilométeren a leggazdaságosabb és leginkább környezetkímélő hajóközlekedést? Vagy legalább a HÉV-et, amellyel Tatabányáról is be lehetne járni Pestre.

- A tandíj bevezetése miatt egyre kevesebben gondolhatnak a továbbtanulásra is.
- Ez a jövőnket, a következő generációk esélyeit hosszú távon leginkább romboló döntés. Miközben a fejlett világban állandóan növelik az oktatásra-kutatásra fordított költségvetési hányadot, a Gyurcsány-kormány húszmilliárd forintot von ki az oktatásból, pedagógusok sokaságát bocsátja el. Holott a tudásalapú társadalom feltétele a minél több kiművelt ember. Alapkérdés, hogy a bölcsőde, az óvoda, az általános és a középiskola, az egyetem szavatolni tudja-e az esélyek kiegyenlítését elsősorban azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei már leszakadtak vagy leszakadóban vannak, és nem képesek otthon megadni a szükséges tudást, kultúrát, sőt - szomorúan teszem hozzá évek óta - sokszor már a létfeltételeket sem. Ne feledjük, Magyarországon ma több százezer gyermek éhezik. Ez a Bajnai-féle terv pontosan ezeket a gyerekeket fosztja meg a kitörési lehetőségnek még az esélyétől is. A végső döntést az unió hozza. Még van lehetőség arra, hogy mindannyian felemeljük a szavunkat. Az uniós tagságból következik, hogy a magyar választókat nemcsak a magyar Országgyűlés, hanem az Európai Parlament is közvetlenül képviseli. Ha nem lehet megakadályozni itthon, hogy visszafordíthatalanul rossz irányba vezető döntések szülessenek, és erre felhasználják azokat a forrásokat is, amelyeket a jó irányba való felzárkózásra szánt az unió, el lehet menni az Európai Parlamenthez is. Tessék tollat, papírt fogni, és tessék megírni az EP összes magyar képviselőjének: tiltakozom ez ellen, és kérem, hogy interpelláljon. Az Európai Bizottsághoz közvetlenül is lehet fordulni. Barsiné Pataky Etelka, az uniós közlekedéspolitikáért felelős fideszes EP-képviselő egyetlenegy állampolgár tiltakozása ügyében is köteles eljárni. Demokráciában nincs olyan, hogy nincs mit tenni. Ezt a fejlesztési tervet társadalmi vita lefolytatása nélkül állította össze a kormány, ez ellentétes az unió szabályaival. Jól kimutatható: a pénzek nyolcvan százalékát nem az itt élők, az itt vállalkozók felzárkóztatására szánják. Ez is ellentétes az unió prioritásaival. Ha minden állampolgár, civilszervezet és önkormányzat ír egy tiltakozó levelet az Európai Bizottságnak, kérve, hogy vizsgálja felül ezt az úgynevezett nemzeti fejlesztési tervet, mert nincs összhangban az unió prioritásaival, és a magyar emberek érdekeit sem szolgálja, akkor ezzel megvétózhatják a kormány tervét, és megakadályozhatjuk, hogy Magyarország olyan fejlődési pályára álljon, ahonnan nem a tudásalapú világ centrumába, hanem a perifériájára vezet az út. Az Európai Parlament képviseli az unió összes állampolgárát, önkormányzatát, civilszervezetét, ennél közvetlenebb népképviselet nincs is a földön. Tehát amikor itthon azt tapasztaljuk, hogy a tüntetések nem vezetnek eredményre, akkor a tiltakozás más formáját, például tilatkozó levelek küldését kell választani. Országunk ma a harmadik világ felé tart, és ezért tízmillión vagyunk felelősek, ha megengedjük a kormánynak, hogy ezt tegye hazánkkal. A társadalmi leszakadás regionálisan is iszonyú méreteket öltött nálunk. Most már nemcsak a keleti országrész van Ukrajna szintjén, hanem a Dunántúl jelentős része, sőt Északnyugat-Dunántúlon is most már csak szigetekben találunk fejlett részeket. Iszonyatos léptékkel haladunk regionális szinten is a harmadik világbeli struktúra felé. A strukturális és a kohéziós alapot kifejezetten ezeknek a régióknak a társadalmi felzárkózásáért hozták létre. Rajtunk múlik, hogy valóban erre szolgál-e.

- Ön volt az egyik kezdeményezője annak a levélnek, amelyet a köztársasági elnöknek írtak a közvagyon védelme érdekében. Lett valamilyen eredménye az akciójuknak?
- Azt kértük a köztársasági elnök úrtól, hogy ne írja alá azt a törvényt, amely a kormány hatáskörébe utalná a maradék közvagyon kiárusításának jogát. Szeptember 8-án délután tüntetés is lesz. Arra kérünk mindenkit, segítsenek megakadályozni, hogy a közvagyont, illetve a közfeladatot ellátó intézményeink épületeit a kormány kisajátítsa és privatizálja. Írjon mindenki levelet képviselőjének, szólítsa fel, hogy az újra benyújtott törvényjavaslatot szavazza le. Az akciónk nemcsak a közvagyon védelme szempontjából fontos, hanem annak próbája is, hogy Magyarországon működik-e a parlamenti demokrácia, vagy megyünk a kínai típusú reformdiktatúra felé. Ha két-hárommillió levelet kap az Országgyűlés és az Európai Parlament a közvagyon, illetve a nemzeti fejlesztési terv ügyében, a kormány kénytelen lesz meghátrálni mindkét ügyben. ennél még fontosabb, hogy mindenki meg fogja tapasztalni: demokráciában valóban rajtunk múlik, hogy szenvedő alanyai vagy cselekvő alkotói leszünk-e jövőnknek.

Torkos Matild
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eljárás Gergényi ellen - utazá
  2007-08-26 22:02:11, vasárnap
 
  Eljárás Gergényi ellen - utazási szerződéseket vizsgálnak

FH
2007-08-26 19:41
http://www.hirszerzo.hu/cikk.eljaras_gergenyi_ellen_-_utazasi_szerzodeseket_vizsg alnak.43299.html



Az RTL Klub Híradójának információi szerint a szombati adásban bemutatott szerződést is vizsgálják a volt budapesti rendőrfőkapitány ellen elrendelt fegyelmi eljárásban.



A megállapodás szerint Gergényi Péter későbbi üzlettársa havi 200 ezer forintért szervezett utazásokat egy rendőrökből álló civilszervezetnek. A szervezet magyar szekciójának elnöke viszont azt mondja, hogy szerződés ugyan volt, de ilyen utazások és így ezzel kapcsolatos kifizetések nem. Gergényi Péter ellen a napokban rendelt el fegyelmi vizsgálatot az országos rendőrfőkapitány, mert állítólag több, a volt főkapitány által kötött szerződésben is találtak hiányosságokat - számolt be róla az RTL Klub Híradója.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság tavaly novemberben kötött szerződést azzal a tunéziai férfivel, aki most Gergényi Péter üzlettársa. A szerződést a volt budapesti rendőrfőkapitány írta alá. A megállapodás szerint a férfi havi 200 ezer forintot kapott azért, hogy utakat szervezzen a nemzetközi rendőrszövetségnek, az úgynevezett IPÁ-nak. Emellett tolmácsolást is vállalt.

Gergényi Péter ellen a napokban fegyelmi eljárást rendelt el az országos rendőrfőkapitány, mert több BRFK-ás szerződésben hiányosságokat találtak. Azt nem árulták el, pontosan milyen szerződésekről van szó. Az IPA magyar szekciójának elnöke, aki egyben az Országos Rendőrfőkapitányság gazdasági főigazgatója is azt mondta, hogy sem az ORFK, sem az IPA nem tudott a szerződésről. Sipos Gyula szerint az IPA magyar szekció elnöksége az ügyet egy etikai bizottsággal megvizsgáltatta, és az írásos jelentés szerint semmiféle utaztatásra vagy út szervezésére nem került sor, vagyis az arab férfit sem foglalkoztatták.

Azt majd a fegyelmi vizsgálat deríti ki, hogy a kifizetések megtörténtek-e. Gergényi Péter egyébként távozása előtt nem sokkal egy külső céggel is szerződést kötött a fővárosi rendőrségi objektumok védelmére. A cég Bodrácska János, egykori budapesti rendőrfőkapitány érdekeltségébe tartozik. A cég évi bruttó csaknem 200 millió forintért vállalta volna a feladatot. Ezt a szerződést Gergényi Péter távozása után felbontották.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány egy „sajátos e
  2007-08-26 21:52:55, vasárnap
 
  MTI - fidesz.hu 2007. augusztus 24. 12:37

Nem vettük elég komolyan saját polgári létünket



Gyurcsány egy ,,sajátos erkölcsi-politikai-pszichológiai problémakomplexum" Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke a Polgárok Házának fennállásának harmadik évfordulóján beszélt.

A politikus a Polgárok Házát megtöltő hallgatóság előtt arról beszélt, hogy amikor a "Gyurcsány Ferenc néven anyakönyvezett sajátos erkölcsi-politikai-pszichológiai problémakomplexummal" állunk szemben, akkor gondoljunk arra, hogy Gyurcsány Ferenc ugyan egyfelől problémáink, bajaink közvetlen okozója - akinek, ha "idegesen hadonászó kezei közül nem mentjük a ki a kormánykereket, akkor Magyarország újabb, netán végzetes történelmi lecsúszásának jövőbeli okozója is lesz". Ám a miniszterelnök inkább következménye annak, hogy nem vettük elég komolyan saját polgári létünket és ebből származó mindennapi kötelezettségeinket. A politikus példákon keresztül arról beszélt: ilyen kötelezettség a magunkért és az egymás mellett való kiállás, akár a saját egzisztencia rovására is.

A Fidesz 2002-es választási veresége is annak a következménye, hogy a polgári társadalom, a nemzet újjáépítésében kudarcot vallott. 1990-ben üresen hagyták az életünk nagy terrénumait, de ezek elfoglalására nem voltunk felkészülve, (...) most az a dolgunk, hogy elfoglaljuk, azt ami a miénk, a saját életünk, a munkahelyünk, a falunk, a városunk, az országunk, a nemzetünk, visszafoglaljuk azoktól, akik megpróbálták ezeket a fogalmakat, gondolatokat, intézményeket még a fejünkből is kitörölni.

A Fidesz ebben jó úton jár, közel van ahhoz, hogy ne csak Közép-Európa legerősebb politikai szervezetét, közösségét hozták létre, hanem újra meg tudják szervezni a saját közösségeiket helyben, a magyar társadalmat és a magyar nemzetet is.

Az ünnepségen Hende Csaba, a Polgárok Házát fenntartó Szövetség a Nemzetért Alapítvány kuratóriumi elnöke azt mondta: a Polgárok Háza előtt nem volt a nemzeti oldalnak független saját otthona, a házat a Parlamenthez hasonlóan, a "nemzet jobbik fele építette az egész nemzetnek". Ha a polgári körösök csak ennyit tettek volna, az is elég lenne, de emellett ők abroncsozták össze a nemzeti oldalt a Fidesz 2002-es választási veresége után, de nem rajtuk múlt a december 5-ei népszavazás és a 2006-os választási vereség sem.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyurcsányi hadviselés, orw
  2007-08-26 21:50:01, vasárnap
 
  Balogh T. Gyöngyvér 2007. augusztus 26. 12:34

A gyurcsányi hadviselés, orwelli forgatókönyvvel

http://gondola.hu/cikkek/55672


Lehetséges, hogy a Magyar Gárda megalapításához valamelyik titkosszolgálat adott impulzust?

Távolról sem arról van szó, hogy Vona Gábor és a Jobbik megbízott lenne - ők lelkes aktivisták e föltételezés szerint; hazafiak, akik nem tudják, hogy honvédő elszántságukkal közvetve idegen érdekeket szolgálnak.

Az elképzelés a következőkön alapszik.

Mit is írt Orwell a háborús pszichózisról az 1984 című regényében?

,,Nem az a lényeg, hogy valóban van-e háború, s mivel döntő győzelem úgysem lehetséges, nem is az, hogy a háború jól megy-e vagy rosszul. Csak arra van szükség, hogy háborús állapot legyen" - írja.

Nos egy ,,félkatonainak" mondott szerveződés - még ha tagjainak egyenruhája bornírt módon kiforgatott népviselet is, mozdulataik alakiassága pedig az első hetes újoncok esetlenségét idézi is - kiváló elem a háborús állapot fenntartására.

Hiszen nézzük csak meg, mit nyilatkozott az egyik posztkommunista frakcióvezető: ,,A Fidesz parlamenti képviselője személyesen üdvözölte a különítményeseket. Ez példátlan, semmivel nem menthető, egyértelmű politikai színvallás, amelyre a Fidesz frakciója többé nem válaszolhat mellébeszéléssel."

Különítményesek - mondta. Az orwelli elvnek megfelelően: a háborús állapotot érzékeltetve. Majd legfőbb hadúrként azt parancsolta, hogy a vele szembenálló párt ,,színt valljon", s ne ,,mellébeszéljen".

Egy posztkommunista kormányfő pedig a következőképp szólt: ,,A kontinens demokratái már felfigyeltek arra, hogy a Jobbik és a Magyar Gárda jelképrendszere és szóhasználata sokban emlékeztet a fasizmus szimbolikájára és a megfogalmazásaira. Hozzátette: a Jobbik aktivistái a gárdával megerősödve immár nemcsak a melegeket támadják meg, hanem mindazokat, akik másképp gondolkoznak, mint ők."

A kontinens - mondta. Fokozva a fenyegetettség érzését, hiszen már nemcsak idehaza rettegünk, hanem az egész földrészen félnek a mi ellenségünktől. Mert annyira veszélyes!

És a fenyegetettség idehaza is eszkalálódik: ,,immár nemcsak a melegeket támadják meg, hanem mindazokat, akik másképp gondolkoznak, mint ők."

Már mindenki veszélyben van, nemcsak a Párt, hanem a társadalom is. De majd mi bátran megvédjük az embereket, a csendes többséget.

,,Csendes többség"... Ez a populista elem a másik posztkommunista párt demagógiájában is előkerül. ,,A békés többség nem akar gárdákat" - fogalmazott kissé újszerűen degeneráltnak tűnő módon egy ifjú szóvivő. A mondat az orwelli abszurditást is túllépte, hiszen egy kétszázalékos pártot - azaz a 98 százalékos békés többség által elutasított, sokszor szélsőségesnek tűnő szervezetet - képviselt.

A nagyobbik Párt vezetői dörgedelmes levelet is intéztek az ellenoldalon álló párt vezetőjéhez: Ön ,,kimondta egyik leghírhedtebb tusnádfürdői szentenciáját? Ebben a baloldallal kapcsolatban - mint közös tulajdonságokkal leírható állatfajok esetében szokás - genetikai meghatározottságra - utalt, illetve arra, hogy e politikai közösség menetrendszerűen ráront - a saját nemzetére. E milliók becsületét sértő és a liberális demokrácia alapelveivel is ellentétes mondatát Ön szintén nem vonta vissza..." A levél az orwelli útmutatásnak tökéletesen megfelel, hiszen - olvashatjuk a regényben: ,,A tudathasadás, amelyet a Párt megkíván a tagjaitól, s amely háborús légkörben könnyebben elérhető, már majdnem általános, de minél magasabban van valaki a ranglétrán, annál szembeötlőbb. Éppen a Belső Pártban a legerősebb a háborús hisztéria és az ellenség gyűlölete."

A magyar származású brit szerző így látta előre a történelmet: ,,A demokratikus, az utcai radikalizmussal szakító fordulat csak e tételes válaszok megadásával válhat teljessé. Nélküle csupán a politikai pankráció része maradna: egy újabb álszent lépés, amitől jottányit sem megy előrébb sem az ország, sem a nemzet ügye."

Hoppá, itt tévedés van: ez utóbbit nem Orwell írta, ez még mindig abból a levélből való, amelyet a posztkommunista Párt fogalmazott a szembenállóknak.

Orwell a következőket írta: ,,Vezető funkciójában gyakran tudnia kell egy Belső Párt-tagnak, hogy ez vagy az a háborús hír nem igaz, s gyakran annak is tudatában lehet, hogy valójában nincs is háború, vagy egészen más célokért folyik, mint a deklarált célok."

És Orwell hozzátette: ,,Tény, hogy egyetlen Belső Párt-tag sem inog meg egy pillanatra sem abban a szinte vallásos hitében, hogy a háború valódi."

Nos, akár megtervezetten, akár spontán: az 1984 című regény útmutatása szerint zajlanak az események a Magyar Gárda körül, s ez tökéletesen megfelel a Párt érdekeinek. Mert miről is tereli el a figyelmet a háborús állapot?

Vészes eladósodottság. Nulla körüli gazdasági növekedés. Az állami vagyon utolsó darabjainak elkótyavetyélése. A bűnözés terjedése. Furcsa ingatlan-felvásárlások. Tömeges elbocsátások. Áremelkedések és várható áremelkedések. Népességfogyás.

Mindezek helyet a Magyar Gárda ,,fenyegetése" uralja a közbeszédet és a nyilvánosságot.

Kinek áll mindez érdekében?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Belügy!
  2007-08-26 21:44:08, vasárnap
 
  Szőnyi Bartalos Mária: HÖLGYEIM ÉS URAIM! AMI MAGYAR BELÜGY, AZ MAGYAR BELÜGY!
Publicisztikák
http://www.fusz.hu/taxonomy/term/5


2007.08.25.

A címsor nem véletlenül íródott részemről úgy, ahogy!
Mindenkit - hangsúlyozom: MINDENKIT! - emlékeztetek arra, hogy nincs joga egyetlen országnak és egyetlen nagyhatalomnak sem beavatkozni Magyarország belügyeibe!
Minden ország vezető politikusait kérek arra, hogy szíveskedjenek távol tartani magukat a magyarországi belügyektől, és véleményükkel, tanácsaikkal ne akarják befolyásolni a tanácstalan magyar miniszterelnököt, ugyanis egyetlen külföldi politikusnak sincs joga beavatkozni hazánk belügyeibe. Márpedig a Magyar Gárda és a Honi Gárda megalakulása MAGYAR BELÜGY!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tom Lantos, a neoszovjet ameri
  2007-08-26 21:40:29, vasárnap
 
  Tőkéczki László: Tom Lantos, a neoszovjet amerikai
Publicisztikák

2007.08.25.

Tőkéczki László: Az amerikai polgároknak ilyen képviselet mellett nem kellene csodálkozniuk azon, hogy országuk népszerűsége rohamosan hanyatlik, kivéve azoknál, akik ott akarnak anyagilag boldogulni. Tom Lantos vaskos üzenete ugyanis az, hogy tessék meghunyászkodni! Mi tudjuk a rendet, s ha itt valaki ugrálni kezd, nem mehet - mint terrorista - Amerikába! Én ugyan nem hiszem, hogy mindenki annyira vágyódna Amerikába - tehát a fenyegetés is ostoba -, de úgy néz ki, hogy Tom Lantos elérte az egykori NDK vezetőinek szintjét, akik 1953-ban, a berlini munkásfelkelés nyomán elveszítették bizalmukat a népben. (Nem kéne a népet leváltani? - írta az etikailag szerfölött problematikus kommunista Bertolt Brecht.) Nem kéne az ilyen - enyhén szólva gyengécske - demokrata importot leállítani, kedves balliberálisok, mert így tönkremegy az amúgy is erősen megrendült "demokráciahit". Persze ha az importőrök még az importnál is gyengébbek, akkor nincs mit várni. Itt logika és erkölcs nélkül fontoskodó egyéni pénzvadászok uralgnak, akik azt hiszik, hogy az egyre nehezebb életű népet a nem túl bölcs Magyar Gárda zavarja, s nem az, hogy az "igazságosság" nevében lassan már megélni sem tud. Egy valódi, amerikai demokratát ez kellene hogy érdekeljen. De hol vannak itt olyan - Izraelen és az olajügyeken kívül - értékelvű demokraták, akiket az alapító atyák értelmet adó hite mozgat?

Tom Lantos szomorú bizonyítványt állított ki újra a demokráciáról, s még inkább arról a hazai háttérről, amely őt itt mozgatja. Van ennek ugyan haszna is. Hiszen az illúziók elmúlása is gyógyítja a társadalmat. A veszély csak az, ha ilyen primitívségek után/miatt az egész - sok szempontból ugyan mindig is problematikus - demokratikus gondolat válik hitetlenné, Uraim (ha illik önökre még a megszólítás), jobb értelmesnek és etikusnak, mintsem anyagilag mohónak s csak ideiglenesen győztes hatalomelvűnek lenni. Persze ha ehhez az ellenoldalon egyesek sokszor értelmes logika nélkül megteremtik a győzelmes lehetőséget, akkor Önöknek van legalább egy mentségük.

(Magyar Nemzet, 2007. augusztus 24.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adjon Isten, szebb jövőt
  2007-08-26 21:30:50, vasárnap
 
  Adjon Isten, szebb jövőt
Köszöntjük a Magyar Gárdát


Erőt sugárzó, magabiztos, impozáns volt a Gárdisták bevonulása. Reményt, hitet adott mindannyinknak az esemény. Jó volt visszahallani a szónoklatokból azt, amit mi magunk is gondolunk, s jó volt újra ilyen sokan együtt énekelni szent nemzeti dalainkat.

Ha valamit mégis köszönhetünk ennek az átkozott sátánfajzatnak, (?) akkor eszmélésünk, egymásratalálásunk lehet az

Jó volt ott fenn a Várban magyarnak, igaz, hű magyarnak lenni, délceg fiaink körül, s ismét bizonyságot nyerni arról, hogy együtt, összekapaszkodva, általunk hatalmas a Nemzet ereje.
Semmit nem ér a ricsajozás, a fenyegetés, a vicsorgás. Ha akarunk valamit, akkor az úgy lesz. Mert mi mind úgy akarjuk.

Valami elkezdődött, s a folyamat visszafordíthatatlan. Hívunk, várunk mindenkit, aki elfogadja a szebb jövőt, mert ad az Isten. Csak kérni kell tőle. És meg kell érte harcolni. Hittel, akarattal, keményen. Mert azért ember, azért magyar a magyar ember.
És kérjük fiainkat, jöjjenek. Öltözzenek feketébe, és viseljék büszkén e komor színt, mert ettől lesz vidám és derűs majd a magyar élet. És kérjük a szülőket. Küldjék fiaikat a Gárdába, hisz ott tisztes munkát, felelősséget, szorgalmat és kitartást, emberséget, magyarságot tanulnak. S bizony, mindezek kellenek a szebb jövőhöz, ahol a fekete majd kiszínesedik.

Legyen minden családban egy fiú, vagy több akár, aki tagja e seregnek. Aki vért ad, ha kell, vagy zsákot rak a gáton. Aki edzett lélekben és testben, s ha társaival, - mindannyinkkal, - karöltve kiáll az igazáért, akkor meghátrál a rossz, s fejet hajt előtte, aki látja.

2

És akkor eljön az a szebb jövő, amelyet a Szent Korona eszme alapelvei, vagyis a Szabadság Alkotmánya garantál az egész, egyetemes magyarság számára. És nem akad senki, aki ne örülne csillogó szemmel, ha a Parlament kupolacsarnokában meglátja a Szent Koronát.

Mert ne feledjük! Se szülők, sem fiaik, lányaik ne feledjék:

- Magyarország örökké szabad. (Hungaria semper libera) Ez az első alapelv, s mi mást követeltek 1956-ban is, ösztönösen, törvényszerűen, ha nem ezt? "Szabad és független Magyarországot!"

- És mi is, mindannyian, akik a Szent Korona értékrendje szerint élünk, mind szabadok vagyunk (Una et eanem libertas), mondja a második, s mind a többi fontos a jövő számára, mert e szabadság alapjait biztosítják.

Küzdjünk meg hát újra szabadságunkért, mint tettük ezt annyiszor, mert mi büszke, szabad nép vagyunk. Ám szabadságunk, most korlátozott.

A Magyar Gárda mától csatasorba állt. Büszkék vagyunk rájuk, s egyek vagyunk velük. Ott voltunk a születésnél, s ott leszünk a küzdelemben is.
Köszönjük mindazoknak, akik megteremtették e lehetőséget, s ezzel újra hitet és erőt adtak mindannyinknak.

Nemzettel a Hazáért Összefogás Közössége
Vass István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 353 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.