2007-08-27 08:49:03, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg sütőtök, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 1 egész paradicsompaprika, 2 evőkanál olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 teáskanál szárított tárkony, 1 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 zöldségleves kocka, só, darált bors.
Elkészítése:
Egy lábosban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk üvegesre. Szórjuk rá a pirospaprikát, keverjük össze, és öntsünk rá két deci vizet. Daráljunk rá fekete borsot, szórjuk rá a tárkonyt, ízesítsük sóval és a zöldségleves kockával. Forraljuk jól össze, majd tegyük bele a falatnyi darabokra összevágott sütőtököt, a paradicsompaprikát és a felszeletelt sárgarépát. Lefedve pároljuk öt-hat percig, majd hideg vízzel elkevert liszttel sűrítsük be a pároló levét. Öntsük hozzá a kevés vízzel felhígított tejfölt, és az egészet jól forraljuk össze.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|