Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Január elsejétől 5-15%-al csök
  2007-08-28 23:06:31, kedd
 
  Január elsejétől 5-15%-al csökkennek a nyugdíjak
2007. augusztus 28. 16:10 | Forrás: MTI

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=186533


Kevesebbet visz a postás

Csökken a 2008-tól megállapítandó nyugdíjak összege az addig megállapítottakhoz képest - közölte az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság szakigazgatási főosztályvezetője.

Kapcsolódó cikkek
Fidesz: a kormány ne vegye el a 13. havi nyugdíjat!

A változás egyik legfontosabb oka, hogy a nyugdíj összegének megállapításakor az eddigiekhez képest más kereseti, jövedelmi adatokat kell figyelembe venni - mondta el Hidasi László.

A figyelembe veendő kereseteket, jövedelmeket csökkenteni kell a személyi jövedelemadón túl a nyugdíjjárulékkal, az egészségbiztosítási járulékkal, a magánnyugdíj-pénztári tagok esetében a tagdíjjal, a munkavállalói járulékkal, a vállalkozói járulékkal, így a megállapítás alapja alacsonyabb lesz.

A csökkenés mértéke változó lehet a különböző tényezők hatására, "lehet, hogy valakinél öt százalékos lesz, másoknál 15 százalékos is lehet" - mutatott rá a főosztályvezető. A 2008. január 1-jétől kezdődő időszakban megállapítandó saját jogú nyugdíjakat már a "teljes valorizáció" alapján kell kiszámítani - olvasható nyugdíjbiztosítási főigazgatóság honlapján.

A nyugdíjat az 1988. január 1-jétől a nyugdíjazásig elért keresetek, jövedelmek átlagából kell kiszámítani, úgy, hogy a régebbi, alacsonyabb jövedelmeket aktualizálják, azaz valorizálják. Ez eddig a nyugdíjazást megelőző három év előtti jövedelmekre vonatkozott, míg az új szabályozás szerint ez teljes körű lesz, azaz a nyugdíj megállapítását megelőző évig fog megtörténni.

STOP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
öt nap alatt teljesült Gyurcsá
  2007-08-28 22:12:07, kedd
 
  Kuruc.info: öt nap alatt teljesült Gyurcsány kívánsága
2007-08-28 19:33

Az igazságügyi miniszter öt nap alatt teljesítette Gyurcsány Ferenc kérést, kidolgozott egy olyan javaslatot, mely hatékonyan lép fel a Kuruc.info és az összes hasonló hangnemű portál ellen. Takács Albert az állítja, hogy a tervezet a jogrendszer felforgatása nélkül nyújt megoldást.

Öt nap alatt végzett a Kuruc.info elleni fellépés tervével az igazságügyi miniszter. Takács Albert a részleteket csak azután hozzák nyilvánosságra, ha a miniszterelnök átolvasta a javaslatcsomagot. A szaktárca vezetője előzetesen csak annyit közölt, a tervezet a jogrendszer felforgatása nélkül nyújt megoldást a kirekesztőnek minősített véleményekkel szemben.

Gyurcsány Ferenc múlt csütörtökön, két nappal a Magyar Gárda eskütétele előtt utasította az igazságügyi minisztert azonnali fellépésre a Kuruc.info ellen. A minisztériumban hétvégén is dolgoztak, de elismerték, megnehezíti a fellépést, hogy az internetes portál külföldi szerverről üzemel. A kormányszóvivő állítása szerint a szaktárca tervezete az összes hasonló hangnemű portálra vonatkozik, így a tegnap óta működő ellenkurucinfora is.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három év börtönnel fenyeget a
  2007-08-28 21:09:08, kedd
 
  Három év börtönnel fenyeget a BKV
Index 2007. augusztus 27., hétfő 21:43

74 milliárdos adósságállománnyal küzd a BKV, ez nem mehet tovább a menedzsment szerint. Ezért nem engednek a szakszervezeteknek. Szerintük törvényes a sztrájktörés is, sőt, aki akadályozza szeptember negyedikén a munkafelvételt, az a közúti közlekedés biztonságát veszélyezteti, és ezért 0-3 évig terjedő büntetés vár rá.

Az Index információi szerint a főpolgármesteri kabinet hétfői ülésén tárgyaltak Budapest vezetői a BKV elégséges szolgáltatási színvonaláról. Ismert, hogy a szakszervezetek 0 százalékos teljesítményt adnának le szeptember negyedikén, amikor sztrájkba akarnak lépni. A városvezetés viszont szeretne egy bizonyos szintű szolgáltatást megtartani, hogy Budapest működőképességét fenn tudják tartani.

Nem egyértelmű a sztrájktörvény

A sztrájktörvény a kérdést nem rendezi egyértelműen, mondta el hétfőn az Indexnek Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. Ezért ha a Fővárosi Közgyűlés döntene az ügyben, az sem biztos, hogy elegendő szabályozás lenne, hiszen a sztrájktörvény nem ír elő, és nem is szankcionál semmilyen mértéket.

A főváros ennek ellenére szeretné, ha két szintet állapítanának meg: az egyik szerint csúcsidőben 90, napközben pedig 80 százalékos lenne az elégséges szolgáltatási színvonal a BKV-nál, a másik verzió, amely a szakszervezetek álláspontjától még mindig messze van, az a reggeli csúcs idején 90, a délutáni csúcs idején 80, napközben pedig 60 százalékos teljesítményt írna elő.

Legalább a mentősök tudjanak dolgozni

A főváros és a BKV álláspontja szerint azt mindenféleképpen biztosítani kellene, hogy legalább a legfontosabb közüzemek (víz- elektromos és gázművek) dolgozói vagy a mentősök elérjenek a munkahelyükre.

Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese a Hír tévé Esti gyors című műásorának elmondta, hogy a 0 százalékos szakaszervezeti ajánlat nem elégséges szolgáltatás. A cég ezért toboroz szeptember negyedikére alkalmi sofőröket, akik egy-kétnapos kiképzést kapnak egy busztípusra és egy útvonalra.

Nem jogellenes a sztrájktörés

Ezért a szokásosnál magasabb fizetést kapnak, bruttó harmincezer forint körüli összeget. Ezzel kompenzálják az egynapos munkát és az ezt megelőző kiképzést.

Regőczi szerint nem jogellenes, hogy a sztrájk idején a BKV gondoskodni akar egy minimális szolgáltatásról. Szerinte a törvények előírják, hogy a sztrájkolók nem akadályozhatnak meg másokat munkájuk ellátásában. Ezért Regőczi nem sztrájktörésről beszélt, hanem arról, hogy ha valaki a munkába állókat akadályozza, az a közúti közlekedés veszélyeztetése bűncselekményt követi el, és ez 0-3 évig terjedő büntetést von maga után.

Három munkaerőforrás

Regőczi elmondta, hogy három forrásból toboroznak munkaerőt szeptember negyedikére. Egyrészt a BKV dolgozóinak negyede nem tagja semmilyen szakszervezetnek. Másrészt a nemrég (5-10 éven belül) nyugdíjba vonult kollégákat is behívnák szükség esetén, harmadrészt alkalmi munkára toboroznak embereket újsághirdetésekben.

A vezérigazgató-helyettes szerint nem törvényellenes az sem, hogy előzetes adatgyűjtést végeznek arról, hogy ki akar sztrájkolni szeptember negyedikén. Mindenesetre az adatvédelmi biztossal egyeztetnek az ügyben, aki keddre (augusztus 28-ára) ígért hivatalos véleményt.

74 milliárdos adósságállomány

A BKV adósságállománya jelenleg 74 milliárd forint, mondta Regőczi, aki szerint tarthatatlan, hogy a cég jegyárbevétele 44 milliárd forint, miközben csak a bérköltség 55 milliárd a vállalatnál. Ezért nem tudnak engedni a szakszervezeti követeléseknek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztrájktörők
  2007-08-28 20:40:10, kedd
 
  Sztrájktörők

Ugró Miklós
2007. augusztus 28. 0:02


Magyar Nemzet

A ,,baloldali szolidaritás" kifejezést kihúzhatjuk a szótárunkból, kiiktathatjuk az aktív szókincsünkből, ezentúl nem lesz több, mint egy jelentését vesztett, gyakorlati jelentőség nélküli hangsor, esetleg valami történelmi, nyelvi relikvia. Kár érte. Jobb sorsra lett volna érdemes, mint az a balsors, amit pont a baloldal mért ki számára.

Bolsevik szakmunkák (félő, még ma is azokból tanítanak) azt állítják, hogy a szolidaritást a francia forradalom hirdette meg, majd a proletariátus osztályharcában kapott különös fontosságot. A nemzetközi munkásmozgalomból emelődött át a kommunista erkölcsbe, annak egyik központi követelményét alkotva. Így tartották ezt eddig a baloldalon (legalábbis elméletben), ám mára nemcsak a kommunista, de mindenféle erkölcsöt sutba vágtak a proletariátussal együtt, ott pusztuljanak a nemzetközi munkásmozgalom acélos ölében, ha nem hajtanak elegendő hasznot. Nem azért váltottak nekünk rendszert a legderekabb baloldaliak (Horn, Gyurcsány, Lendvai stb.) összefogva a legderekabb liberálisokkal (Demszky, Magyar, Kuncze stb.), hogy holmi kétkezi emberek azt higgyék, ezentúl ők is jártathatják a szájukat. Sajnos, a rendszerváltásba belekeveredtek mindenféle jobboldali erők is, bizonyság rá, hogy törvényes sztrájkjogot adtak a munkásoknak, akiket a népámítók, demagógok és populisták oly mértékben félrevezetnek, hogy megpróbálnak élni is azzal. Márpedig a modern hatalomgyakorló baloldal nem tűrheti, hogy a munkavállalók a jogaikat követeljék, mert negatív példát mutatnak a társadalom egyéb csoportjainak, s az még rossz vért szülhet.
Ezért érthető, hogy a baloldali vezetésű főváros közlekedési vállalata baloldali lapokban hirdeti, miszerint alkalmi autóbuszsofőröket keres, akik a tömegközlekedési dolgozók szeptember 4-re hirdetett, béremelést követelő munkabeszüntetése idején hajlandók autóbuszra ülni, s 15 ezer forintos napidíjért tovább szorítani a forgalmi dugókat. Leírhatjuk ezt egyszerűbben és közérthetőbben is: a baloldali város- és cégvezetés sztrájktörőket alkalmazna. Sztrájktörő. Ebben a kifejezésben összesűrűsödött és kicsúcsosodott mindaz, ami egy tisztességes, megélhetéséért küzdő, öntudatos munkás számára ocsmány és visszataszító. A sztrájktörők nagy szerepet játszottak az 1886-os chicagói, McCormick gyárbeli sztrájk idején is, mert a rendőrök a sztrájktörők védelmében mészároltak le számos embert. Ezen gyászos esemény emlékét őrzi, lenne őrizni hivatott május 1-je, a munkásság nemzetközi ünnepe.

Remélem és hiszem, most nem kell sortüzektől tartani, de én félek, ha egy olyan félresikeredett maoista, mint a Demszky, sztrájktörőket toboroz. Augusztus vége felé járunk, s akadt már vagy száz vállalkozó. Nyilván van közöttük néhány vezetni sem tudó, meggyőződéses mozgalmár, aki a párt hívó szavára jelentkezett, de a többséget ne ítéljük el. Nagy úr a szegénység, a nyomorúság, sok ezer családban a 15 ezer forint egy heti élelmiszert jelent. Nem rajtuk kell elverni a port, hogy közreműködésükkel továbbra is alacsonyan tarthatják a béreket, nem rajtuk kell számon kérni a szolidaritás semmibevételét. Hiszen a magyar munkavállalók 1945 után, majd 1956 óta egyáltalán nem találkozhattak a munkások önérdek-érvényesítésével, így a szolidaritásról sincsenek közvetlen tapasztalataik. Számukra csak néhány kontraszelektált, munkakerülő senkiházi jelenítette meg az ,,érdekvédőket", akikre szinte nosztalgiázva ismernek rá, ha meglátják a főpolgármestert, amint a tisztességes munkabérek ellen acsarog és vicsorog. Kiköpött olyan, akár egy szakszervezeti bizalmi. Nem csoda, hogy innentől kezdve vége van mindenféle balos szolidaritásnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány és az ő politikai ér
  2007-08-28 20:24:29, kedd
 
  Gyurcsány és az ő politikai érzéke


Balogh T. Gyöngyvér

2007. augusztus 28. 00:00

Gyurcsányi sértés a briteknek (is)





Nem EU-konform a budapesti kormányfő... Fájdalmas ezt időről időre újfent tapasztalni. De sajnos: csökönyös dilettantizmusával lejáratja az országot.

Amikor terroristáknak minősítette az USA legfontosabb arab szövetségesének futballválogatottját, a gyurcsányi külpolitika globális méretekben vált bumfordivá.

Amikor Putyinnak megköszönte, hogy 1945-ben a Vörös Hadsereg ,,felszabadította" az országot, diplomáciai és történelmi szamárságot mutatott fel: legközelebb az 1956-os ,,ellenforradalom" leverését fogja megköszönni Moszkvában.

Külpolitikai analfabétizmusát árulta el akkor, amikor külügyminiszternek egy szociológust állított.

Most pedig az Európai Unió hét országát rekesztette ki, és minősítette elmaradottnak bornírt populizmusával - a német kancellár jelenlétében.

A gyurcsányi mondat így hangzott: ,,Az az igazság, hogy én mélyen ellenzem, hogy itt van. Szerintem ez a parlament a köztársaság parlamentje, és nem jó a királyság jelképét idehozni."

A Szent Koronára célzott. A királyságot szidta.

Nesze neked spanyol János Károly, angol második Erzsébet, holland Beatrix királynő, norvég ötödik Harald király...

A ,,modern Európában" szégyellni kell a királyságot...

Legalábbis ezt üzeni a budapesti kormányfő.

Ami valóban modern, az a köztársaság.

Az alkotmányos monarchia már túlhaladott.

Mondja ezt a Kommunista Ifjúsági Szövetség, a KISZ egykori üdvöskéje. A posztkommunista párt elnöke.

Pirulj el svéd tizenhatodik Károly Gusztáv, dán második Margit, belgiumi második Albert...

Budapest szégyell benneteket.

Elszállt fölöttetek az idő ,,vasfoga" - sugallja a budapesti haladó, a liberális párt támogatottja, a rendvédelmi szervezet feje.

Vajon ezekben a XXI. századi európai királyságokban gumilövedékkel lövik-e a nemzeti évforduló megünneplőit? Lovas rendőrök vágtatnak-e közéjük? Véresre verik-e egy titokzatos udvarban a fiatalokat az állam egyenruhásai? Megrugdossák-e a rendőrségi folyosón falhoz állított egyetemistákat a politikusok által felbőszített foglárok? Elítélik-e fiatal bírók - nem bírák, ehhez fel kellene nőniük - az ártatlan tizenéveseket?

Vajon eme a királyságokban zsidó családtól einstandolt luxusvillában lakik-e a főpolitikus? Szociális rászorulónak hazudott, gazdag pártállami családból jött egyetemista lány kaphat-e luxuslakást az államtól? Elévülés nyomán büntetlenül maradt politikus szónokolhat-e a parlamentben?

Nem tudjuk, de valószínűleg ilyenek nem történhetnek meg egy királyságban. Ilyesmi csak a modern köztársaságokban fordulhat elő.

A gyurcsányi politika megtestesítője még mindig nem vette észre, hogy Európában él. Az uniós fórumokat, ha megfordul ilyeneken, vélhetően egy komszomolista nagygyűlésnek hiszi.

A német kereszténydemokratát pedig jó elvtársának.

Elvtársnőnek, aki találkozott Leninnel, és akivel lehet szapulni a királyokat, hercegeket, grófokat, a naplókat és burzsoákat.

A Szent Korona előtt Budapest kormányfőjében feltámadt az elnyomott proletár.

Gyurcsány Ferenc lett Magyarország szégyene.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szemét világvárosa
  2007-08-28 19:58:22, kedd
 
  A szemét világvárosa


Közterületen szétszórt szemét, utcai falfirka és kutyapiszok mindig is volt Budapesten, ám a magyar fővárost elcsúfító tevékenységek Demszky Gábor főpolgármesterségének eddig eltelt 17 éve alatt öltöttek tömeges méretet. Míg azokban az országokban, ahol a politikai elit alkalmasabb és tisztességesebb emberekből áll, csupán marginális jelenség, ám szigorúan büntetett cselekedet a városi élettér rondítása, addig Budapestet - beleértve még az elitnek nevezett kerületeket is - elárasztja a kosz, a falakat és a tömegközlekedés járműveit pedig befedi a legocsmányabb grafiti. Ma már nemcsak a ,,nyócker" és a hasonló helyzetű lakónegyedek, hanem az egész főváros slumosodik.

Tavaly ilyenkor a magyarországi média vezető híreinek egyike arról szólt, hogy elvetemült vandálok savval maratták össze - több millió forintos kárt okozva - az éppen csak forgalomba állított új körúti villamosok, a combinók ablaküvegeit. Akkor el is fogták a tetteseket, és a körúti hernyók ablakai azóta is sértetlenek, de a többi vonalon közlekedő buszok és villamosok védelmét a Demszkyék által felügyelt BKV azóta is képtelen megoldani.

Elsősorban a tömegközlekedési járművek belső terében garázdálkodnak a grafitis vandálok, míg a buszok és villamosok külső részén ritkábban látni firkálmányokat. Utazás közben viszont folyamatosan szemlélhetjük a jármű belső terét elborító gusztustalan firkákat, az üvegen való kilátást akadályozó karcolt vagy savazott foltokat, csíkokat. Kedvelt célpontjai még a grafitizőknek a megállók fedett várakozóhelyei és a járattal kapcsolatos információkat tartalmazó táblák, melyeket előszeretettel tesznek olvashatatlanná. Miközben a viteldíjak drasztikus emelkedésével arányosan romlik a BKV által nyújtott szolgáltatások színvonala, a fővárosunk tömegközlekedését lebonyolító nagyvállalat - és persze a rendőrség - szinte semmit nem tesz járműveinek védelmében, szabad teret engedve a vandálok pusztító ösztöneinek.

Az utcákat, tereket tekintve sem különb a helyzet. A zömében rendkívül csúf, az emberek szépérzékét durván sértő grafitik még az idegenforgalmi szempontból kiemelt fontosságú városrészekben is ellepik a házfalakat. Például az V. és az I. kerületnek is jócskán kijut a falfirkákból, ám a lakótelepeken még rosszabb a helyzet. Mostanság nemigen akad Budapesten olyan panelház, amelynek elérhető részeit ne borítanák az esztétikai érzékünket mélyen sértő mázolmányok.

Nem valószínű, hogy a fékevesztett grafitizés visszaszorítása megoldhatatlan feladat lenne a hatóságok számára, ám úgy néz ki, hogy maga a politikai hatalom is megértéssel, jószándékú elnézéssel szemléli a falfirkáló tevékenységét. Sőt a kormánypárti médiumok többnyire azokra a valóban esztétikus falfestményekre hivatkozva veszik védelmükbe a grafitizést, amelyek aránya elenyésző a visszataszító mázolmányokhoz képest. Az ország pusztító neoliberális hatalom nyilván a hasonlót tiszteli a grafitizőkben, persze csak addig, amíg betartják a politikai korrektség elvárásait, vagyis tartózkodnak a nacionalista vagy antiszemita megnyilvánulásoktól, és persze a kormánypártok bírálatától. Az ilyesmi szöveges vagy képi megjelenítését pillanatokon belül eltűntetik a közfalakról, míg például a Hit Gyülekezetének nézeteivel rokonítható feliratok (készülj Teremtőd elé, bűneid zsoldja a halál, Isten szeret téged stb.) már évek óta díszelegnek Budapest utcáin és terein.

A városkép másik elcsúfítója, a szemét, ugyancsak Demszky Gábor uralkodása alatt jelent meg nagyobb mennyiségben Budapest közterületein. Elsősorban is az emberek pihenését, kikapcsolódását szolgáló zöld területeket árasztotta el a hulladék, ám az utcákon, tereken is egyre több a szemét.

Mostanában, ha sétálni indulunk valamelyik fővárosi parkba vagy erdőbe, felkészülhetünk arra, hogy a természeti környezet telítve van háztartási és ipari hulladékkal. Már egy rövidebb kirándulás is elegendő annak megtapasztalásához, hogy egyes zöldterületeken folyamatos és nagymértékű az illegális szemétlerakás, aminek elkövetői zavartalanul folytathatják pusztító tevékenységüket. Úgy látszik manapság kifizetődő a városi pihenőterületek elszennyezése. Bár újabban a hatalmi klikk előszeretettel hangoztatja a bűnözőkkel és szabálysértőkkel szembeni zéró toleranciát, a fővárosunk zöldterületeit szennyel beborítók iránt maximális engedékenységet tanúsít.

Szerencsére a nagyobb mennyiségű hulladék illegális elhelyezésével foglalkozók a lakott közterületet, az utcákat, tereket, játszótereket még elkerülik, ám a lakossági szemetelés ezeken a helyeken is szembetűnő. Elsősorban is azért, mert a fővárosban nincs hatékonyan megoldva az utcai szemét feltakarítása és elszállítása. Sokszor napokig hánykódnak a közterületen eldobált papír- és műanyagzacskók, sörösüvegek és üdítős palackok, cigarettacsikkek és a különféle dobozok. Szemetesek és sokszor akkor is kutyagumival telítettek a játszóterek, ha külön futtató van kijelölve az ebeknek.

Demszky Gábor és társai a korábbi választási kampányok során tetteket, lendületet és szépülő világvárost ígértek a Budapestieknek. A fővárost 17 éve megszakítás nélkül uraló és irányító neoliberális koalíció ténykedése viszont nem igazán tekinthető sikeresnek. Igaz, a saját vagyonosodásukat, gazdagodásukat tekintve kiemelkedő eredményeket értek el, a rájuk bízott várost azonban kifosztották, eladósították és elcsúfították. Grafitivel és szeméttel telített fővárosunk egyre inkább emlékeztet a fővárosi vezetőség által imádott Amerika nagyvárosainak nyomornegyedeire, fekete gettóira.

Varga Imre

fuggetlenseg.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÚJSÁGÍRÓKLUB Szerkesztősége!
  2007-08-28 19:53:59, kedd
 
  ÚJSÁGÍRÓKLUB Szerkesztősége! ATV!
CÍMZETTEK!

Szíves figyelmükbe ajánlom a Magyar Gárda Alapító Nyilatkozatának tartalmát, pontos szövegét. (Honlapjukon megtalálható!).
http://magyargarda.hu/alapito_nyilatkozat

Tájékoztatom továbbá Önöket, a tárgyban, hogy a mai műsoruk közben szemérmetlen módon a nézők szándékos félrevezetésétől sem riadtak vissza. Pl. Avar János nyilas karszalagról beszélt, amikor az Önök rendezője többször is bevetítette a tényleges különbséget, a bizonyos tekintetben joggal bírált, 45 előtti szervezet emblémáját és a szombaton megalakult Nemzeti Gárda társ-egysége tagjainak karján látható, egészen más motívumú rajzolatot.

Mészáros Tamás pedig szintén elengedte a képletes "gyeplőjét", mert Ő meg "POSZTNYILAS" szervezetként aposztrofálta a szombaton megalakult Gárda szellemiségét, programját, amikor az általa tett kinyilatkoztatása szerint, azt EL SEM OLVASTA!!! Különben nem mondana -feltételezem, jóhiszeműen- ilyen valótlanságot!

Arra kérem Önöket, mint olvasni jól tudó, tanult embereket, segítsenek nekünk és bizonyítsák már be, mert komolyan érdekel bennünket, hol látható bármelyik kiadványban, magában az Alapító nyilatkozatban, nyilas, vagy náci eszméket hordozó jelző, programnyilatkozat? Ha nem találnak ilyet és az alapítóktól sem hallottak sem írásban sem élő beszédben ilyetén megnyilatkozást, akkor honnan veszik maguknak a bátorságot, hogy meghamisítsák a VALÓSÁGOT, a közvetlen közelmúltat, amely ma már történelem?

Ez nagyon veszélyes játék! Arra kérem Önöket, NE TEGYÉK többé! Önveszélyes és tisztességtelen játszma ez, ugyanis addig kiáltanak farkast, amíg egyszer valóban előbújik és akkor megehetik, amit megfőztek maguknak. Persze erre nem fog sor kerülni, mert a magyarság, önszántából soha nem tesz /tett/ ilyet, az egyedüli kivétel a német megszállás alatti terror idején volt tapasztalható, igen szűk méretekben, kényszer alatt cselekedvén, amikor a csendőrség és egyéb más testület önmaga is FOGOLYKÉNT, teljesen kiszolgáltatott helyzetben lévén, kész tények elé volt állítva. Parancs az PARANCS!!!

Ha elvétve voltak visszaélések, háborúban bármi megtörténhet. Ettől függetlenül, különösen vidéken, de a fővárosban is, pl., a kormányzó úr parancsára, több tízezer zsidó embert mentettek meg a biztos bevagoníroztatásától.

Kérdezzenek rá az IGAZAK díjkiosztóira, akik jól tudják, mi az IGAZSÁG, hisz számtalan zsidómentőt tüntetek már ki, az elmúlt évtizedekben.

Nézzenek utána annak is, mit tettek a nagy Felszabadítók, 44-45-ben, majd azt követően, a hatalom törvénytelen úton való magukhoz ragadását követően, a 48 évi nagy fordulat után, Rákosi Pajtással és kiszolgálóival összhangban? Erről miért nem beszélnek???

POSZTKOMMUNIZMUS NEM LÉTEZIK? Érdekes, akkor Önök, akik kiszolgálták az előző rendet s a hajuk szála nem görbült 90-et követően, az állítólagos rendszerváltozás után, akkor mit keresnek még ma is az ATV kamerái előtt? A mai MSZP mit és kiket képvisel? A miniszterelnök vajon milyen gyökerű? Segítek Önöknek, bizony-bizony posztkommunista a javából! Ez a nagy veszély a magyarságra nézve, nem pedig a Magyar Gárda programja és ünnepélyes zászlóbontása. Remélem világosan fogalmaztam és ez nem félreérthető, mint a karszalag-rajzolat motívumai?

Nagyon érdekes, hogy erről Önök soha nem beszélnek műsoraikban, csak a magyarságot ócsárolják, ha kell, ha nem, minden ok nélkül, ami mérhetetlen aljasság és HÁLÁTLANSÁG, az Önök és kenyéradó gazdáik részéről, akik szó szerint erre uszítják magukat, a nemrég elhunyt kiváló gondolkodó, Supka Magdolna véleményét idézve, az elhitványosodott értelmiség képviselőiről, akik semmitől nem riadnak vissza, nem ismernek se Istent, se embert és állandó táptalaját képezik, az Önöknek és megbízóiknak igen jól jövedelmező BÉKÉTLENSÉG meggyökereztetéséhez, mert van miről, gátlástalanul papolniuk, amihez szócsövet is kapnak, amint hétfőnként tapasztalhatjuk, az ATV csatornáján.

Azt javaslom, jó szívvel, kérjenek bocsánatot a magyar nézőktől, amíg nem késő, akiket hetente, az orruknál fogva igyekeznek vezetni, mindmáig büntetlenül.

Vajon meddig még? L(((
Szégyelljék magukat!
/Péteri Attila Árpád/
népművelő
Budapest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
DEPORT-'56: "Ezekkel szemben
  2007-08-28 19:50:12, kedd
 
 
DEPORT-'56: "Ezekkel szemben mindent szabad"

Az 56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-'56) rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy a Magyar Gárda megalakulása kapcsán ismételten rossz híre keltődik Magyarországnak. Ezért azonban azoknak kell vállalniuk a felelősséget, akik hatalomban tartják Gyurcsány Ferencet. A miniszterelnök ugyanis lehetetlen helyzetbe manőverezte magát, és ezáltal kormányát, aminek következtében politikai ellenfelei okkal érezhetik úgy, hogy:"ezekkel szemben mindent szabad". Márpedig ez rendkívül veszélyes állapot.

A balatonöszödi hazugság-beszéd lelepleződésének, majd az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulón kirobbant tüntetés szétverésének ez az igazán súlyos következménye. Gyurcsány Ferenc lényegében törvényen kívül helyezte magát. Az ellenzék megteheti, hogy nem áll vele szóba, levegőnek tekintheti. A gazdasági megszorítások előbb-utóbb tömeges polgári engedetlenséghez vezetnek. Ilyen pozícióból semmiféle reform nem vihető keresztül eredményesen.

A DEPORT-'56 szerint a miniszterelnök személyének köszönhető, hogy a régió országai közötti versenyben a listavezetőből sereghatók lettünk, hogy az ország radikalizálódik. Karhatalommal persze pozícióban lehet tartani bárkit egy darabig, és a forradalom ötvenegyedik évfordulóján ismételten lehet vérfürdőt rendezni. Ha azonban nem sikerül elhitetni a választókkal, hogy Magyarországot fasiszta veszély fenyegeti - ami ugyebár képtelenség - akkor 2010-ben iszonyatos vereség vár a kormánypártokra. Még az is előfordulhat, hogy a Fidesz érdemtelenül jut kétharmados többséghez, hacsak Orbán Viktor nem akarja állandóan leváltani Gyurcsány Ferencet, és nem erőlteti szüntelenül az előrehozott választásokat.

Budapest, 2007. augusztus 28.

dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-'56 elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Velünk élő kommunizmus
  2007-08-28 19:41:05, kedd
 
  Velünk élő kommunizmus: Vona vs. Vajnai (videó)
2007-08-28 18:34 Barikád.hu



Vona Gábor, a Jobbik és Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 elnöke vitázott a Hír TV Reggeli járat c. műsorában 2007. augusztus 23-án

1. rész

http://barikad.hu/node/7331
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Pokorni Zoltán rés
  2007-08-28 19:18:14, kedd
 
  Nyílt levél Pokorni Zoltán részére

2007-08-28 13:50 Barikád.hu



Pokorni Zoltán: Nem jó ötletPokorni Zoltán: Nem jó ötletTisztelt Pokorni Úr!

A minap olvastam a Magyar Nemzet Belföld című rovatában egy cikket, melyben Önt idézik miszerint rossz a Magyar Gárda. Igen meglepődtem a cikk olvasása közben, nem értem, hogy Ön miért támadja a Magyar Gárdát, miért érzi, hogy félelemkeltésre ad okot a szervezet? Ön is beállt a hisztériakeltők sorába, az imakommandósok közé? Pokorni Úr, higgye el nekem, hogy aggodalomra semmi ok, a Magyar Gárdisták soha nem fogják túllépni a törvényesség határát, a későbbi kiképzésük során tanultakat nem fogják népünk ellen fordítani. Ők nem REBISZ-es rendőrök lesznek.

Igen nagy tisztelettel nézek az Ön valaha volt törpe (7%-os) pártjára, mely ugyan nagy utat megtéve 1990 óta, de mégis csak a nemzeti oldal mólójánál kötött ki és vált az ország meghatározó nemzeti pártjává, sok magyar ember utolsó mentsvárává. Csakhogy ezen az oldalon vannak a választóknak, kényszerválasztóknak és szimpatizánsoknak elvárásaik is. Önt a Magyar Gárdával kapcsolatos nyilatkozata után Gyurcsány Ferenc méltán megdicsérhette, pártjának szimpatizánsai azonban tudatzavaros állapotba kerültek és jó, ha nem kérik vissza pártjára leadott szavazataikat. Önnek Pokorni Úr abban igaza van, hogy a miniszterelnök nem képes elszámolni az ország állapotával és fedőbotrányokkal tereli el a figyelmet a nemzet sorskérdéseiről, az ország kincseinek kiárusításáról.

De mit tesz Ön ennek a megakadályozására? Mit tettek az elmúlt 6-7 évben azért, hogy a következő választáson hatalomra kerülve (ez csaknem bizonyos) ne csak bábkormányként a külföldi tőke helytartóiként végezhessék felelős országvezetői munkájukat, hanem igazi politikusként, önök közül néhányan adja Isten államférfiként cselekedhessenek? Tudom, hogy a Xll kerület - mely gyermekkorom kedves otthona volt - önkormányzatának ablakából, sok százezer forintos biztos állami tiszteletdíj hátterével halványabban látszik az ország lakosságának szenvedése, de higgye el, hogy az elkeseredés határtalan.

Mi itt a végeken nagyon bízunk a népszavazás országunk szempontjából pozitív kimenetelében, de nem nézzük tovább tétlenül sehová sem vezető politikai csatározásaikat. Nem nézhetjük tovább tétlenül, mert elveszítjük egzisztenciánkat, tönkre megyünk, gyermekeink elhülyülnek, betegeink nem gyógyulnak, stb...... .......és a végén elpusztulunk mindannyian. Bízunk a FIDESZ sikerében, de már nem vakon. A nem vakonbízásnak az egyik kézzelfogható jele a Magyar Gárda. Ez akár figyelmeztetésként is felfogható mind a bal oldal, mind a jobb oldal számára. Pokorni Úr értse meg! Kiürült a kamra, elfogyott a türelem is, az oroszok helyett mások meg már nem a spájzban, hanem a nappaliban vannak.

2007-08-28

Wolf Gábor
az Ön egyik kortársa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 353 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 861
  • e Hónap: 4606
  • e Év: 158102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.