Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Demokrata-cikk: Utcára, magyar
  2007-08-29 22:51:33, szerda
 
  Demokrata-cikk: Utcára, magyar, utánam!

(Cs.Zs.) 2007-08-29 11:17:34

Ha az a törvénytervezet, amelyet a kormány benyújtott, hatályba lép, végleg kisemmizett nemzetté válhatunk. Semmink nem marad. Az állami kórházak és felsőoktatási intézmények ingatlanjai, a minisztériumi épületek, a termőföld, az állami tulajdonban lévő közműtársaságok mind egy pillanat alatt eladhatóvá válnak - nyilatkozta lapunknak Molnár Oszkár, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője, aki a kormány által egyszer már megszavazott, ám Sólyom László köztársasági elnök által visszaküldött vagyontörvénnyel szemben saját javaslatot nyújtott be a parlamentben.

- Az Alkotmány szerint az állam vagyonával kapcsolatban az Országgyűlés dönthet, amely Országgyűlésben éppen a szocialista-szabad demokrata koalíció tagjai vannak többségben. Ezek szerint ők megalkothatnak és megszavazhatnak egy új vagyontörvényt is.

- Az Alkotmány kimondja, hogy a nemzet vagyona a magyar nemzeté, vagyis mindannyiunké, s arról kizárólag az egész népet képviselő szervezet, tehát az Országgyűlés, vagy az annak alárendelt szervezet dönthet. Nem rendelkezhet vele kizárólag a magyar kormány. Az általam benyújtott, a nemzeti vagyonról szóló törvénytervezet továbbra is az Országgyűlés előtt van. A kormány által benyújtott tervezet értelmében egy zártkörű részvénytársaságot alakítanának a megmaradt nemzeti vagyon kezelésére, s ennek elnök-vezérigazgatóját és tagjait a miniszterelnök nevezné ki hat esztendőre. Ezzel szemben az általam benyújtott tervezet szerint egy költségvetési szervezet kezébe utalnánk az állami vagyonnal kapcsolatos döntések jogát, amely szervezet igazgatóját a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés kétharmados többséggel nevezné ki.

- Milyen egyéb, alapvető különbségek vannak a két törvénytervezet között?

- Komoly aggályaink vannak azzal kapcsolatban, hogy az előbb említett részvénytársaság elnök-vezérigazgatója ötszázmillió forintos értékig egy személyben rendelkezhet bármiféle nemzeti vagyon sorsa felett. Elméletben akár tíz alkalommal is egy nap. Ha az a törvénytervezet, amelyet a kormány benyújtott, hatályba lép, végleg kisemmizett nemzetté válhatunk. Semmink nem marad. Az állami kórházak és felsőoktatási intézmények ingatlanjai, a minisztériumi épületek, a termőföld, az állami tulajdonban lévő közműtársaságok mind egy pillanat alatt eladhatóvá válnak.

- Az ön által benyújtott tervezetben a védett vagyoni kör bővebb vagy szűkebb a jelenleginél?

- Ezek a vagyontárgyak jelenleg viszonylag erős védettséget élveznek, s a Kincstári Vagyoni Igazgatóság kezelésében vannak. A KVI a most hatályos szabályozás szerint csak nagyon szigorú feltételek mellett értékesítheti a nemzeti vagyon egyes elemeit, az új törvény szerint azonban ez a védettség megszűnne: a védett vagyoni kör elnevezés már nem is létezne. Minden kikerül az úgynevezett üzleti vagyonkörbe.

- A hétköznapi ember számára milyen érezhető változásokat jelentene a törvény életbelépése?

- Mielőtt erre kitérnénk, hadd említsek egy nagyon fontos elemet, amelyet természetesen nem vertek nagydobra. A törvénytervezet értelmében minisztériumoktól, az állami tulajdonban lévő kórházaktól és felsőoktatási intézményektől a magyar állam bérleti díjat kérne, hiszen ezek az ingatlanok is az üzleti vagyonkörbe tartoznának, a piac pedig a pénzből él. Mindezt nem úgy oldanák meg, hogy bérleti díjként az intézmény fizetne a magyar államnak, hanem a költségvetésüket a díj összegével már eleve csökkentenék.

- Vagyis az egész nem szól másról, mint további elvonásokról.

- Pontosan. Csak másképp nevezik. Ráadásul az új kormányzati negyed kapcsán ezzel még azt is el tudnák hitetni sokakkal, hogy az kevesebbe kerül az államnak, mint a jelenlegi minisztériumi épületek fenntartása. Ez persze nem igaz, de jól hangzik. A kórházaknak és felsőoktatási intézményeknek már most is alig marad pénzük, s a tervezet életbelépésének az embe-rek mindennapjaira nézve is súlyos következményei lennének: a vizitdíjak és kórházi napidíjak, illetve a tandíj emelésére kényszerülnek majd ezek az intézmények, mert másból nem lesznek képesek létezni. Ez vár ránk. Amíg az emberek nem érzik saját bőrükön egy-egy távolinak tűnő országgyűlési döntés következményét, sajnos hajlamosak nem is foglalkozni velük. Amikor pedig már a saját bőrükön érzik, rendszerint késő. A vagyontörvény-tervezet életbelépésének is elsősorban hosszú távon lennének tragikus következményei. A vizitdíj néhány száz forinttal való megemelése talán legtöbbek számára még nem jelentene szörnyű érvágást. A felsőoktatási intézmények által kényszerűségből beszedendő tandíj megemelése már súlyos tíz- és százezrekben lehet mérhető; ez azonban kevesebbeket érint. Ha azonban az állami kórházak ingatlanjai eladhatóvá válnak, s emellett belépnek a rendszerbe a magánbiztosítók, amelyek természetesen haszonérdekelt szervezetek, akkor senki nem finanszírozza majd egy hetvenéves asszony csípőprotézisét. Olyan kiszolgáltatottá válik majd ez a nép, amit most még szinte el sem tudunk képzelni. Sze­gény­kórházakban gyógyítják majd a magyar em­­berek döntő többségét, mert más ellátási formára nem lesz pénzük.

- Szeptember 10-én átnyújtják a petíciót Szili Katalinnak, nyilván megteszik ismét a saját módosító javaslataikat; mire számítanak? Lesz vajon néhány kormánypárti képviselő, aki hirtelen a fejéhez kap, s rájön, milyen végzetes hibát készülnek elkövetni?

- Csodák nincsenek, s engem meglepne, ha így történne. Én azt tartom legvalószínűbbnek, hogy lényegében változatlan formában, egy emberként szavazzák meg újra a tervezetet. Persze Al­kot­mány­bírósághoz ezután is lehet fordulni, de mivel már nem hiszek abban, hogy Magyarország egy demokratikus ország, mire ebben az ügyben döntés születhet, addig eltelhet akár három-négy év is, s akár a teljes, jelenleg meglévő nemzeti vagyon is eladásra kerülhet. Éppen ezért kérjük, hogy minél többen jöjjenek ki az utcára szeptember 8-án.

- Mi történik majd szeptember 8-án?

A teljes beszélgetés a Demokrata augusztus 30-i számában olvasható
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hideg zuhany
  2007-08-29 22:46:21, szerda
 
  Demokrata-cikk: Hideg zuhany
(Cs.Zs.) 2007-08-29 18:48:55

Váratlanul rossz eredményről számolt be a Statisztikai Hivatal: a második negyedévben Magyarországon mindössze 0,2 százalékkal nőtt a bruttó nemzeti termék, ami így csupán 1,4 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi szintnél. A Pénzügyminisztérium így kommentálta a hírt: ebből is látszik, hogy jó irányba indult a gazdaságpolitikai korrekció. Ugya­nak­kor azt ígérik, ez már a mélypont, és év végére 2 százalék fölé kerül a GDP növekedése. Ennyire rossz helyzetet utoljára 1996-ban, a Bokros-csomag időszakában mutattak a statisztikák.

Csupán 1,4 százalékkal volt magasabb Magyarország GDP-je a második negyedév végén, mint egy évvel korábban - derül ki a Statisztikai Hivatal sokkoló bejelentéséből. Sokkoló, mert elemzők közel a duplájára számítottak, és sokkoló, mert 11 éve nem mutattak ennyire alacsony számot a statisztikák. Ráadásul az 1,4 százalék nagy része is a tavalyi év végén felhalmozott ,,tartalékból" adódik, 2007 második negyedéve ugyanis mindössze 0,2 százalékos bővüléssel szerénykedhet. Bár a részletes elemzést csak a jövő hétre ígérik a statisztikusok, gazdaságkutatók egybehangzóan állítják: a lassulást a lakossági fogyasztás visszaesése okozza.

A GDP, vagy a bruttó nemzeti termék megmutatja: mennyi javat állítanak elő egy országban egy év alatt. A konkrét iparcikkeken kívül a mutatóba beleszámítanak természetesen a beruházási javak, a szolgáltatások, sőt (valós értékükön számolva) még az ingyenes közszolgáltatások is. És természetesen az sem mindegy, milyen az árszint, ugyanis a magasabb áron értékesített termékek magasabb értéket, vagyis magasabb GDP-t jelentenek.

Az uniós csatlakozás időszakában úgy tűnt: az úgynevezett felzárkózó országok a következő egy-két évtizedben tartósan berendezkedhetnek az 5-8 százalék közötti GDP-növekedésre. Az uniós csatlakozás ugyanis felpörgeti az áruforgalmat, nő a kivitel, nő a termelés, amit ráadásul a magasabb bérek miatt élénkülő fogyasztás belülről is ösztönöz. Ahogy ezt Írország, Spa-nyolország vagy Portugália példája is bizonyította, amelyek csatlakozásuk után legalább 4 százalékos gazdasági növekedés felmutatására voltak képesek.

Hasonlóan indult Magyarország is. Miután a kilencvenes évek második felében eldöntött ténnyé vált hazánk közeli beolvadása az Európai Unióba, a külföldi befektetők rohama nyomán erősen bővülni kezdett a GDP. Amit csak fokozott, hogy 2001-től a polgári kormány mesterséges eszközökkel is élénkíteni próbálta a gazdaságot. Pozitívan hatott a GDP-re a belföldi fogyasztás erősödése is. Ezt segítették a 2001-ben és 2002-ben végrehajtott rendkívüli minimálbér-emelések, majd a 2002-es választások után az állami szerveknél végrehajtott 50 százalékos fizetésemelések is. Magyarország GDP-je 1997-2005 között végig 4-5 százalék közötti mértékben bővült, 2000-ben pedig az 5,2 százalékot is elérte. Mivel eközben Nyugat-Európában csupán 1,5-2,5 százalékot jegyeztek, úgy tűnt, hazánk biztos úton jár a felzárkózásban. A merészebbek ki is számolták: amennyiben fennmarad a tempó, húsz év alatt utolérhetjük a spanyolokat, portugálokat, újabb húsz év után pedig a németek életszínvonalán élhetünk.

Tavaly harsant fel először a figyelmeztetés: hiba is csúszhat a számításokba. Akkor ugyanis mindössze 3,9 százalékkal gyarapodott a GDP, ami éppen évtizedes mélypontot jelentett. Be kellett látni: hiába az uniós csatlakozás lendülete, a gyors növekedés csak megfelelő gazdaságpolitikával együtt tartható fenn. A számok azonban egyre erősebben mutatták, hogy rossz irányba mennek a dolgok: 2006 közepén még 4,1 százalékos GDP-növekedésről számolt be a Statisztikai Hivatal, 2006 végén már csak 3,9 százalékról, 2007 első negyedévében 2,9 százalékról, s innen sikerült lecsúszni az 1,4 százalékos mélypontra.

Ez pedig régiós összehasonlításban is mély-pontot jelent. A környező országok ugyanis töretlenül robognak tovább az uniós felzárkózás pályáján. A leggyengébben teljesítő kelet-európai tagállam, Csehország...

(A teljes cikk a Demokrata augusztus 30-i számában olvasható)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a magyarok keresnek a legkeve
  2007-08-29 22:44:24, szerda
 
  Gazdaság
Visegrádi országok: a magyarok keresnek a legkevesebbet
(Cs.Zs.) 2007-08-29 18:48:13

Ötszáz euró bruttó keresetből a legkevesebb pénz a lengyelek, közvetlenül utánuk pedig a magyar munkavállalók zsebében marad az adók és járulékok megfizetését követően, míg ezer eurós bruttó keresetet alapul véve a magyar munkavállalók kapják a legkevesebbet kézhez - derül ki a Deloitte Magyarország által összeállított, a visegrádi országok munkavállalóinak nettó keresetét összehasonlító adatokból.

A Deloitte táblázata 500 illetve ezer euróra - azaz nagyjából a visegrádi országok havi átlagkeresetére, illetve annak kétszeresére -, egy kétgyermekes család egyik keresőjére vetített nettó jövedelmeket hasonlítja össze, a 2007-ben érvényes adójogszabályok figyelembevételével készült számítások alapján.

Eszerint a magyarok az 500 eurós bruttó jövedelem 72,4 százalékát, a lengyelek 70,67 százalékát, a csehek 84,42 százalékát, a szlovákok 85,6 százalékát kapják meg nettóként.

Ezer eurós bruttó keresetet alapul véve Magyarországon a nettó kereset aránya a bruttóhoz képest 57,2 százalék, míg Lengyelországban 68,35 százalék, Szlovákiában 78 százalék, Csehországban 79,79 százalék.

A százalékban mérve hasonló társadalombiztosítási járulékterhelés ellenére jelentős eltérések keletkeznek az adórendszerek különbözősége (az adóalap számítása, az alkalmazott sávok száma, szélessége, az adókulcsok mértéke illetve a családi kedvezmények) miatt - kommentálta az adatokat Ágoston Katalin, a Deloitte Magyarország adóosztályának menedzsere.

Csehországban 2008-ra olyan adóreform bevezetését tervezik, amely a munkáltatók összköltségének változatlanul hagyása mellett, a speciális családi kedvezmény következtében jelentős nettó jövedelemnövekedést eredményezhet az adózó magánszemélyeknél. A tervezett terhekkel számolva 500 eurós bruttó keresetnél a nettó kereset 501,07 euró (a bruttó 100,21 százaléka), ezer eurós bruttó keresetnél pedig 883,93 euró (a bruttó 88,39 százaléka).

(hvg.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt Levél a FIDESZ Magyar Po
  2007-08-29 22:31:52, szerda
 
 

Nyílt Levél a FIDESZ Magyar Polgári Párt részére!




Tisztelt FIDESZ, Tisztelt Orbán Viktor, Kövér László,Szíjjártó Péter,Pokorni Zoltán úr!


Megdöbbenéssel olvastam, hogy a FIDESZ elhatárolódik a Magyar Gárdától, sőt önök pártjuk tagjait, és szimpatizánsait felszólítják (nem csak kérik, hanem szeretnék parancsba adni) ne támogassa a gárdát semmilyen módon! A Fidesz eme lépése mélységesen minősíti a pártot, a párt Magyar polgárokhoz, és a bal-liberális oldallal folytatott háborúhoz (Ugyanis ideológiai háború zajlik a fejekben) való viszonyát. A Fidesz lépése számomra több olyan gondolatot hozott a felszínre, amely számomra bizonyító értékű arra nézve, hogy a Fidesz "elfáradt" és teljességgel alkalmatlanná vált bármiféle előre mutató lépésre hazánk érdekében. Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy a lépésük politikai, és ezzel ismét hárítani igyekeznek a "szélsőjobb Fidesz" vádakat, amelyek a kormányoldal felől érkeznek. Ez azt hiszem hazánkban minden állampolgár számára világos, és logikusnak tűnő kérdés. Ismerjük be, nincsen nehéz dolgunk, hisz lassan több mint egy évtizede ütötte meg ezt a hangot az MSZP, és a FIDESZ azóta cáfolja, és igyekszik elkerülni a "szélsőséges" jelzőt. Mondhatnánk; még mindig ott tartunk, hogy az MSZP eme kisded játékában partner. És ez a fő prioritású kérdés!
Nem tudom észrevette e a Fidesz, (vagy csak monoton ismételgeti) de hazánk a teljes pusztulás felé halad, egy hurrikán sebességével. A Fidesznek a szavazók körében aratott sikerét összesen három dologra lehet visszavezetni, ezek a Kossuth téri megjelenés, a kordonbontás, és az erőfeszítés, amellyel igyekszik a 2006 október 23-i eseményeket feltárni, a felelősöket megnevezni, és "ítéletre átadni" honpolgáraink számára.
A Fidesz jelenlegi előnyét sem az elhatárolódás, sem egyéb kommunikációs "hadgyakorlatai" nem segítik elő. Sőt kifejezetten hátráltatják. A tettek kell beszéljenek. A Pohár mindenkinél betelt!

Úgy veszem észre, hogy a Fidesz Magyar Polgári Párt éppúgy kezdi elveszteni realitás érzékét, mint a kormányzó pártok, mert ha nem így lenne már belátta volna Október 23-a után, hogy bizony a jelenleg is folytatott politikája felett eljárt az idő. A központosított, FIDESZ centrikus jobboldal elképzelése rendre megdől, és folyamatosan választási kudarcot hoz. A demokrataként beállított már-már álszent politikai sugallatok, és a centralizált jobboldal törekvése kecsegtető út a FIDESZ politikai jövőjét tekintve, ám eddig kudarcot hozott, és tettekért kiáltó nép igényeit tekintve immáron teljesen járhatatlan. Ezt az utat felverte a gyom!

Jelenleg az ország minden lakosát egyetlen kérdés nyugtalanítja! Hogyan tovább? Hova tovább? Hátra már nincsen út, ha menekül is a Magyar csak előre teheti! A második kérdése pedig -szorosan az első után- ki az aki segíti ebben, és ki az, aki akadályozza! A FIDESZ fellépése már szinte csak akadályt gördít elé! Segítséget nem kaptunk, sem a Kossuth téren, sem más tüntetésekkor. Most pedig ismét magunkra hagy, hogy sütögethesse saját politikai pecsenyéjét, mely nem szól másról; próbáljuk meg kivéreztetni a baloldalt, így kihasználva a helyzetet, és kizárólagos előnyt szerezni. Az én vérem is folyik eközben. 10 millió vér folyik. Nem a baloldalé!

Tisztán, és világosan belátom én is, és minden józan gondolkodású ember, hogy a politikai síkon végzett harc az országért szükséges, és ennek megfelelően a népszavazási kezdeményezés is helyes lépés. Ám a problémák drasztikus súlyosbodása megköveteli, hogy ahol lehet, ott próbáljuk "oltani a tüzet", hogy legyen idő a népszavazást lebonyolítani. Szemmel látható, hogy a politikai harctér egyértelműen álló háború, ahol még a meghirdetett népszavazást is egy bohózatba illő tragikomédiává sikerült degradálni. Az időnk fogy, a FIDESZ erőlteti azt az utat mely többszörösen bizonyította a járhatatlanságát. A jelenlegi Fidesz politika felett eljárt az idő, és a sikertelenségéről már több mint 12 éven át folyamatosan meggyőződhettünk.
A kizárólagos politikai erőfölény kialakítására tett törekvések pedig egyértelműen a kormánypártok számára hoz előnyt, s a választási kampányokban számtalanszor ki is használták. Az utolsó két választási kampányt erre építették, és bizony sikeresnek is bizonyult.
Mindezeket összegezve ki merem jelenteni, hogy az Antalli örökség (vagy inkább átok) amely nem lépett fel az egykori kádári politika szereplőivel szemben, hatalmas lufiként durrant szét 2006 szeptemberében. Erre a Fidesznek nincsen válasza, és sosem volt! A történelmi lehetőség, - mely szerint lezárható a rendszerváltás, és megszabadulhatunk ettől az "Antalli örökségtől"- adott, ám a jobboldal egyetlen pártja sem volt képes kihasználni 12 éven át, és most sem alkalmas. A Fidesz szemmel láthatóan még mindig hiszi, hogy egy "politikai dekázgatással" képes térdre kényszeríteni a baloldalt. A probléma ott kezdődik, hogy ez a meccs elhúzódott, és a lelátón kétféle közönség foglal helyet. Egyik felük elindult hazafelé mert megcsömörlött, a másik fele pedig kezdi fontolóra venni, hogy berohan a pályáéra, és lefújja ezt a meddő mérkőzést!
Az igazi probléma eközben leginkább az, hogy a meccs ideje alatt szépen lassan elkezdett széthullani a stadion...

Biztos vagyok benne, hogy az alábbi gondolatok nem jelentenek újdonságot sem a baloldal, sem a liberális, sem a Fidesz szavazói számára. Biztos vagyok benne, szemmel látható, hogy az a politika amelyet a Fidesz folytat változatlanul az időhúzásra épül, és bizalmát egy olyan népszavazásba fekteti, amely lebonyolításának ideje bizonytalan, végkimenetele pedig végképp az. Eközben pedig kéne legalább egy kőműves aki nekiáll javítgatni ezt a stadiont, mielőtt -valamelyik politikai oldal bukásával együtt- a fejünkre omlik!

Minden Magyar Állampolgár (szándékosan nagybetűvel) tudja már azt, hogy sürgősen TENNI kell valamit, és sem nyilatkozatokkal, sem elhatárolódással, sem pedig egyéb kommunikációs bolhacirkusszal nem lesz tisztább a levegő amit beszív, nem lesz ehetőbb az étel amit meg tud venni (már ha meg tudja venni ugyebár), nem lesz melegebb a hajléka télen a kikapcsolt gáz mellett. Nem érdekli sem a Fidesz nyilatkozata, sem az MSZP ígérete. Egyet akar! Látni, hogy történik valami, őérte! Ő pedig ezt szavazatával fogja jutalmazni! A lelátó ugyanis kezd vészesen kiürülni...

A Fidesz Magyar Polgári Párt tettekkel kivívott egy előnyt a választók körében, mert hiszik neki, hogy képes változtatni, és az elmúlt 12 év járhatatlannak bizonyult politikáját ezúttal hétköznapi cselekvésre cseréli. Ha nem ezt az utat követi a Fidesz, az előnye olyan roppan gyorsan apadhat el, ahogyan azt megszerezte.

A Magyar Gárda egy olyan kezdeményezés, mely tenni akar, és nem beszélni. Értelme sem lenne, mert amit mond az a tiszta keserűség, de hite Istenben, honfitársaiban erős. A Gárda lesz az, aki nem politikai dekázgatást akar, és nem nyilatkozatot kiadni arról, hogy sok a parlagfű, hanem odamegy, és kitépi. Aki allergiás, annak zsebkendőt ad. Ha szemetet lát az utcán felveszi, ha jön az árvíz lapátot ragad. A Magyar nép, és összes honfitársunk megelégelte, hogy a gátak állapotáról mindenki elmondta véleményét, de senki nem erősítette meg azokat. Az árvíz még most is fenyeget. Két Fidesz kormány után is...
A szavazók nem nyilatkozó, hanem dolgozó embert akarnak látni. Aki ebben partner, az a bizalmát élvezi, aki nem partner, azt nem támogatja.
A FIDESZ Magyar Polgári Párt elhatárolódása a Magyar Gárdától egyértelműen azt jelenti, hogy egy támadási felülettel kevesebbet akar a baloldal felé, (ezt a bolhacirkuszt 12 éve folytatják) de ez azzal jár, hogy (ismét) cserben hagyja szavazóinak többségét. Pillanatnyi politikai előnyért hajlandó lemondani szavazói véleményéről, és képes lenne hagyni, hogy a fejére omoljon a stadion!
A Magyar Gárda erejét pontosan az elmúlt 12 év adja, s ez a pohár Gyurcsány Ferenccel telt be, de a Fidesz bűne is, hogy megtelhetett!

Nyomatékosan kérem tehát a FIDESZ Magyar Polgári Párt tagjait, és vezetőit, hogy ne tagadják meg a Magyar Gárdát! A Magyar polgárokat már nem elégíti ki egy nyilatkozat háború, ígéretek, politikai lidércek serege. Minden Magyar polgár igénye, hogy valaki egyszer végre tegyen is valamit.
Kérem tehát a legnagyobb ellenzéki párt képviselőit, szavazóit, tagjait, hogy ezúttal tegyék félre a politikai pecsenye sütögetést, és fogjanak össze mindenkivel, aki gyakorlati lépéseket kíván tenni hazánkért!
Felkérek (és nem felszólítom!) tehát minden jobboldali szavazót, hogy támogassa a Magyar Gárdát, akár anyagilag, akár munkával, mert immáron nincsen elvesztegetni való időnk. Az összefogás széles társadalmi igénye kötelezi a Fideszt is, nincsen helye elhatárolódásnak, nincsen helye nyilatkozat háborúnak. Ha ezt nem képes belátni a Fidesz, nincsen helye a Fidesznek sem a Magyar politikában. Egyértelmű jelét fogja ennek látni a következő választási kudarccal....

Budapest 2007 augusztus 28

Tisztelttel:
Dancsok Zoltán

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5422
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Demszky szerint túlfizetettek
  2007-08-29 22:20:27, szerda
 
  [origo], MTI 2007. augusztus 29. 14:08

Demszky szerint túlfizetettek a buszsofőrök

http://www.gondola.hu/cikkek/55717

Nem ad pénzt a főváros a BKV-nak a szakszervezetek által követelt béremelésre. Demszky Gábor főpolgármester szerint a BKV járművezetői a legjobban fizetett dolgozók közé tartoznak, ezért nem ért egyet a sztrájkkal, és rendes közlekedést vár szeptember 4-én.

A tarifák drasztikus emeléséhez, a dolgozók tömeges elbocsátásához vezetne a BKV szakszervezetei által követelt további 6 százalékos béremelés - jelentette be Demszky Gábor főpolgármester szerdán. A főpolgármester szerint a BKV-nál a járművezetők a legjobban fizetett dolgozók: tavaly 35 százalékos béremelést, az idén pedig már január 1-jétől 15 ezer forintos emelést kaptak, ami átlagosan 7 százalékos bérfejlesztésnek felel meg.

Jelenleg Magyarországon a közalkalmazotti szférában és a közszolgáltatások területén sehol sincsenek olyan jól fizetett dolgozók, mint a buszsofőrök - fogalmazott Demszky Gábor. Az Országos Érdekegyeztető Tanács 5,5 és 8 százalék között határozta meg az idei bérfejlesztést, és a BKV-nál az egyik legmagasabb, 7 százalék valósult meg. Egy BKV-buszsofőr átlagbére 220 ezer forint, míg egy Volán-buszvezető ugyanennyi munka és túlóra után mindössze 170 ezer forint bruttó bér kap. A fuvarozók átlagosan 139 ezer forintos fizetést kapnak - tette hozzá.

Demszky Gábor kijelentette: miután a szakszervezeti vezetőkkel csütörtök délelőtt egyeztetett, nem akar és nem tud tarifát emelni és további dolgozókat elbocsátani. - Mindenkinek meg kell értenie, hogy hiába követel több bért - akár sztrájkkal, akár anélkül -, sem a főváros, sem a cég nem tudja előteremteni az ehhez szükséges pénzt.

A BKV jelenleg hitelképtelen, a követelt 6 százalékot pedig csak hitelből tudná finanszírozni. A cégnek pillanatnyilag 73 milliárd forintos banki tartozása van - a főpolgármester szerint ebből is látni, hogy a BKV-t könnyű tönkretenni, hiszen a csőd szélén áll.

Antal Attila, a BKV vezérigazgatója az [origo] kérdésére elmondta, a városvezetéshez hasonlóan abszurdnak tartja a szakszervezetek követelését. Reméli ugyanakkor, hogy meg tudnak állapodni a jövő keddi sztrájk idejére az elégséges szolgáltatásokról, így legalább a metróközlekedés 30 százalékát és a felszíni közlekedés egy részét is tudja működtetni a saját dolgozóival. Antal Attila elmondása szerint 10 százalékos béremelés 15 százalékos tarifaemeléssel járna.

Demszky a felelős

A BKV Zrt.vezérigazgatóját és Budapest főpolgármesterét terheli a felelősség a sztrájkhelyzetért- közölte Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) elnöke szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az ASZSZ nyomatékosan felszólítja Antal Attilát és Demszky Gábort, hogy folytassanak valódi, felelősségteljes és eredményes tárgyalást a konfliktus békés lezárása, az érintett munkavállalók munkájának ellenértékét kifejező béremelés érdekében. A BKV Zrt. vezetése - személy szerint a vezérigazgató úr - bértárgyalási álláspontja tarthatatlan. A törvényességet sértő intézkedései (sztrájknévsor, toborzás) nagymértékben lerontotta a megállapodás esélyét - áll a közleményben.

Demszky Gábor magatartása, tétlensége is akadályozza a megállapodás létrejöttét, ezért a konfliktus miatti felelősségben kénytelen osztozni a város főpolgármestere. A közlemény rámutat, hogy amennyiben záros határidőn belül nem születik megállapodás, szeptember 4-én üzemkezdettől, délután 13.00 óráig sztrájkolnak a BKV Zrt. munkavállalói.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az antifasiszta veszély
  2007-08-29 22:09:25, szerda
 
  Seszták Ágnes: Az antifasiszta veszély
2007. augusztus 29. 10:56



MNO
Seszták Ágnes:

Ezzel a nagy antifasiszta viselkedéssel sem kellene kérkedni. Az elvtársaknak eddig az volt a szerencséje, hogy csak igen szűrve kerültek be alapművek a Gulagról és a táborokról. Ma már bőven olvashatunk baloldali szerzőktől is vadonatúj információkat, amelyek nem vágnak egybe az egyoldalú - nácik és áldozataik - szovjet blokkban honos paradigmával. Eddig csak szóbeszédből hallottuk, hogy a koncentrációs táborokban a kommunisták igyekeztek minden tisztséget megszerezni maguknak. Ez egyfelől dicséretes volt, mert adott a túlélésre némi esélyt, másfelől a táborlakók rettegtek a sztálinista kommunistáktól, akik habozás nélkül küldték halálba trockista vagy jobboldali elhajló elvtársaikat, de adott esetben elvtársaik mentésére vétlen áldozatok nevét írták a halállistákra. Felhívott engem egy idős úr és következőket mondta: ,,Az összes elhatárolódást követelő antifasisztának üzenem: Először el kellett határolódnom Schlachta Margittól. Aztán Kovács Bélától, aztán Kéthly Annától, Nagy Ferenctől. Később Tildy Zoltántól, Mindszenty Józseftől és Grősz Józseftől. Majd Nagy Imrétől és bandájától, Tóth Ilonától. Minden alkalommal kiderült, hogy hazudtak nekem, mert ezek az emberek nem voltak sem bűnösök, sem hazaárulók, sem gazemberek. Hát ezért nem határolódok el Wittner Máriától." Mit mondhatnánk erre? Az Ifjú Gárdát szegény Alekszander Fagyejev hatszor írta át, mert Sztálinnak nem voltak eléggé antifasiszták a szereplők. Végül a szerző öngyilkos lett. Többek közt nem bírta regényeinek nyomasztó hazugságait.

(Magyar Nemzet, 2007. augusztus 29.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Ü n n e p
  2007-08-29 22:04:43, szerda
 
  Bayer Zsolt:

Ü n n e p


Kezdetben volt a Szent István-kultusz. Mert Szent István az államalapító. És mentek a magyar jobbágyok, és emlékeztek. Azután Mária Terézia hazahozatta Raguzából (a liberálisok kedvéért: Dubrovnik) a Szent Jobbot, s lett körmenet.
Azután a Bach-korszakban betiltották az egészet. A Bach-huszárok is azt hitték, be lehet tiltani egy nemzet lelkét. Ezek mindig azt hiszik.

Horthy végül megcsinálta a nemzeti ünnepet. Az igazit. Tisztavatással, tüzijátékkal, ökörsütéssel. újra elindult a körmenet, és a református kormányzó ott állt az élén. És feltámadt Szent István, és persze az államalapítás.

Rákosi betiltott. Körmenetet is, Szent Istvánt is, államalapítást is. S lett helyette új kenyér (ez akart lenni a régi aratóünnep), s persze alkotmányunk ünnepe. ("Gusztus húsz, kotmányunk ünnepe" - lásd még: Tímár Péter Egészséges erotikáját...) Azután meg így maradt. Kádár is így szerette. Innen érdekes az egész, persze. És innen sok minden érthető.

Ha valaki el akarja törölni az egész múltat, annak felettébb megnehezül az élete. Ha pedig valaki szerint az egész emberi kultúra és történelem célja és értelme az ő létrejötte, - nos, annak a legnehezebb. Mert az egyedül marad, végtelen magányban, a végtelen időben. S innen érthető például, miért állnak ezek a szerencsétlenek állandó harcban minden szimbólummal, ünneppel, minden történelmi alakkal, minden zászlóval. ("Dózsa Görgy is kommunista volt, csak nem tudott róla" - Balogh Imre tanár úr szíves közlése 1977-ben, a Virányos úti Kelen József Általános Iskolában. De ki is az a Kelen József?)
Innentől lesz érthető a Szent Korona utálata. Innentől érthető az ünnep szomorúsága.

De hát, ha valaki nem csupán saját magáért szereti az emberi kultúrát és történelmet, s tudja, hogy semmi ő a végtelen időben, az azzal is tisztában vam, hogy mindig eljön az antitézis pillanata. Mindennek tagadása és megtagadása annak, ami van.

Ma pedig operatív törzs vigyázza az ünnep egyetlen fontos mozzanatát, az esti tüzijátékot - holnap pedig majd lesz megint ünnep. Ünnep. És államalapítás, és Szent István.

Ezek a szerencsétlenek megforgatták az egész világot. Holnapra.

Mi meg majd visszaforgatjuk. Holnapra.

(Magyar Nemzet Képeslap)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dühönghetünk: egy éve jobban é
  2007-08-29 21:48:23, szerda
 
  Dühönghetünk: egy éve jobban éltünk
2007-08-29 16:25 Barikád.hu



A Központi Statisztikai Hivatal első féléves jelentése szerint a GDP csupán 2%-al haladta meg a tavalyit, azonban a keresetek reálértéke 6,4% alacsonyabbak, mint a 2006-os esztendőben ilyenkor. Rontja a gazdasági helyzetet, és a közhangulatot, hogy a fogyasztói árak alig nyolc hónap alatt 8,5%-os emelkedést mutatnak.

A KSH jelentése szerint 2007 első félévében megtorpant a gazdasági növekedés. Az ipari termelés az első félévben 8,3 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. Az építőipari termelés 4,0 százalékkal csökkent, a mezőgazdasági felvásárlás 12 százalékkal nőtt. A külkereskedelmi termékforgalom továbbra is gyors ütemben bővül, az export dinamikája meghaladja az importét.

A foglalkoztatottság lényegében nem változott, a munkanélküliség alig csökkent. A keresetek reálértéke viszont 6,4 százalékkal alacsonyabb, mint 2006 első félévében volt, a kiskereskedelmi forgalom 1,6 százalékkal csökkent. A fogyasztói árak az első hét hónap átlagában 8,5 százalékkal emelkedtek, az ősz pedig további jelentős áremelkedést hoz az emelők szerint. Az államháztartás pénzforgalmi szemléletű, helyi önkormányzatok hiánya nélküli - a Pénzügyminisztérium előzetes adatai alapján - a január-júliusi időszakban 913 milliárd forint volt, némileg kevesebb, mint a megelőző év azonos időszakában.

A magyar gazdaság 2007 január-júniusában az elmúlt évekre jellemző ütemnél lényegesen mérsékeltebben fejlődött. A GDP - a KSH és az Ecostat közös gyorsbecslése szerint - 2007 I. félévében 2,0 százalékkal nőtt, több mint 2 százalékponttal kisebb mértékben, mint egy évvel korábban. A munkanapok eltérő számát kiküszöbölő index alapján 2,1 százalékos növekedést ért el a gazdaság. (Az ily módon számított növekedési ütem 2005, illetve 2006 I. félévében egyaránt 4 százalék feletti volt.) 2007 eddig eltelt időszakán belül is megfigyelhető a 2006 IV. negyedévében megindult ütemcsökkenés. Az I. negyedévben 2,8 százalékkal, a II.-ban - előzetes adatok szerint - 1,4 százalékkal nőtt a GDP az előző év azonos időszakához képest. (A II. negyedévihez hasonló mérsékelt növekedési ütemet utoljára 1996-ban mértek.)

MNO - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsánynak gőze sincs a fasi
  2007-08-29 21:42:12, szerda
 
  Gyurcsánynak gőze sincs a fasizmusról - Szeteynek fáj a háromszög
2007-08-29 19:09 Barikád.hu



Túl a barátságon: Első az üzlet

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/19889_6.jpg

A Lánchíd Rádió honlapja egy hírhez mellékelve olyan fotómontázst közölt, melyen az államtitkár az auschwitzi tábor kapujában virít, mellkasán a náci Németországban a homoszexuálisokat jelképező rózsaszín háromszöggel. A kormány teljes támadást indított a Fidesz ellen.

Megkoronázódni látszik az elmúlt hetek fasisztoid botránya-sorozat, mely bizony igen sötét fellegeket kavart a legnagyobb ellenzéki párt égboltjára. Ezúttal a márciusban indult - és hozzájuk mind befektetői, mind szakmai gárda szempontjából közel álló - Lánchíd Rádió verte ki a biztosítékot. Portálukon a reggeli órákban megjelent egy kép, melyen a ,,coming outjáról" ismerté vált Szetey Gábor látható Auschwitz kapujában, háromszöggel zakóján. (Mely ráadásul bal helyett, a jobboldalra van helyezve...)

A kép híre hamar bejárta a kormányzatot, mely délutánra teljes névsorával beállt Szetey mögé, és szankciókkal fenyegette meg a polgári rádióadót. Válaszol a ,,lánchídasok" közleményben kértek bocsánatot, eltávolították a képet, és a vétkes szerkesztő munkaviszonyát azonnali hatállyal felfüggesztették, aki ráadásul Fidesz színekben önkormányzati képviselő.

Ismerve a jelenlegi közhangulatot, napokon keresztül erről fog regényeket írni a teljes hazai sajtó, melynek remekműveiben mázsaszámra szórják majd a sarat a Fideszre, hogy miként is merészel egy ilyen szélsőséges, kirekesztő, meleg-ellenes médiumot a holdudvarában megtűrni. A párt holnapra ígérte hivatalos állásfoglalását.

Nap kérdése: Gyurcsány honnét privatizálhatta a történelemérettségiét?

Gimnáziumi laborsegédből kormányfőig magát feltornázó Gyurcsány Ferenc újabb tanúbizonyságát tette annak, hogy fogalma sincs róla mit beszél. Nyilatkozata szerint: ,,a rózsaszín háromszög maga a fasizmus". Kommentálhatatlan hülyeségén érződik, hogy a még elfogult pártállami történelemkönyvek helyett is inkább a legvéresszájúbb cipészből lett kommunista ideológisták munkáit bújta. Vajon mit is jelképezhetett a rózsaszín háromszög 1922 és 1939 között (a fasizmus ideje alatt)? Csak talán nem egy rózsaszín háromszöget!? Akárcsak a sárga rombusz, amihez érdekes mód a közgondolkodás sárga rombuszt párosított!
Németországból, és a csatlósává süllyedt országokból tömegével költöztek a meleg, zsidók és cigányok Olaszországba - a fasizmus hazájába -, mert ott retorzió nélkül élhettek. Igaz nem vonaglottak az utcán, és felsőbbrendűségükkel se kérkedtek, mint egyes csoportok ma hazánkban.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gerillákat képeznek ki az MSZP
  2007-08-29 21:35:42, szerda
 
  Gerillákat képeznek ki az MSZP ifjai
2007-08-29 20:37 Barikád.hu


Gerillák: Ők az MSZP gárdistái. Mi megijedtünk. Ön?

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/fiatalbaloldal.thumbnail.jpg
http://www.fiatalbaloldal.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fnHid=108 150

Csapatépítő paint-ballozáson vettek részt a miskolci FIB-esek (MSZP ifjúsági szervezete) egy júliusi hétvégén Miskolcon a Factory Sport Arénában.

,,A jelenlévő közel 50 tag közül harminc-ketten vettek részt az üldözős játékban, ahol kicsik, nagyok, lányok, fiúk, sőt még önkormányzati képviselők is vadászhattak egymásra az elhagyott Vasgyár-épület zegzugos pincéiben. A rendezvényen részt vett Varga László, a FIB elnöke, Rózsa Endre elnökhelyettes és Pápai Gábor, volt miskolci elnök, most országos elnökségi tag. Közülük csak egy bizonyult elég bátornak, hogy a föld alatti barikádokon lövöldözzön a sokszor csípős festékpuskával. Hogy ki volt az? Nos, azt nem mondjuk meg. Azt azonban igen, hogy velünk volt Fedor Vilmos alpolgármester, aki ugyan nem harcolt, csak a felszínen osztogatta a hasznos taktikai utasításokat. Annál inkább gerilláskodott viszont Dr. Bistei Attila önkormányzati képviselő, aki egy kis fejsérüléssel úszta meg a hősies küzdelmet. Neki külön köszönjük, hogy vérét adta a FIB-ért. A képzelt háború után bográcsozással és sütkérezéssel ért véget az egész napos FIB program Miskolcon a Factory Arénában." - írta Furdi Erika a FIB miskolci elnöke.

Felmerül a kérdés bennünk, hogy egy párt ifjúsági szervezete miért pont a gerillaháborúk lemodellezésével épít csapatot, ez mennyire szerencsés és mennyire kelthet félelmet egy politikai alapon szerveződő félkatonai jellegű rendezvény.

A Fiatal Baloldal honlapjára feltett beszámoló alább érhető el, elképzelhető, hogy a megriadt bátor vörösök időközben törlik a tartalmat, sebaj a monitorról készült képet lementettük.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 353 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.