Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Felhívás szeptember 15.-re, 16
  2007-08-09 12:04:21, csütörtök
 
  Felhívás szeptember 15.-re, 16 órára a Kossuth térre-

az országos demontsrációra



Gyurcsány Ferenc és az elemi tisztesség összeegyeztethetetlenek



Egy esztendővel ezelőtt lepleződött le a Magyar Köztársaság legaljasabb, legvérlázítóbb hazugsága Gyurcsány Ferenc beismerő vallomása, melyet párttársai és bűntársai előtt mondott el. Nincsen demokratikus ország, ahol egy ilyen botrányt túl élt volna a hatalom. Sajnos csak Magyarország ilyen ország. S ez a hatalom nem csak túl élte saját hazugságát, de kisvártatva rárontott saját nemzetére és a Magyar forradalom 5o. évfordulóján olyan rendőrterrorral próbálta megfélemlíteni a lakosságot, amelyre ma már kizárólag a harmadik világ diktatúráiban van példa. Mindezek után, persze az ország, a jövőnk elrablását látva egyre többen érzik úgy, hogy nem bírják tovább elviselni mindezt. Nem bírják elviselni a hazugságot, az aljasságot, a bűnt, a lopást, a cinizmust és a közönyt, amelynek összefoglaló neve Gyurcsány Ferenc és az MSZP- SZDSZ kormány. Szeptember 15-én azokat várjuk a Kossuth térre, akik nem csak nem bírják, de nem is hajlandóak mindezt elviselni és eltűrni. Akik meg akarják mutatni, hogy nem lehet egy egész országot megfélemlíteni, akik nyugodtan akarnak majd belenézni gyermekeik, unokáik szemébe. Békésen, de határozottan, félelem nélkül, élve alapvető jogainkkal álljunk ki az igazság, a demokrácia, a szabadság mellett, és ez a kiállás egyben a Gyurcsány-kormány elleni kiállás is.

Mert Gyurcsány Ferenc és az elemi tisztesség összeegyeztethetetlenek.

JÖJJÖN, LEGYEN OTT ÖN IS!!!

Ezen felhívás szeptember 15.-re, 16 órára a Kossuth térre szól. Tekintettel arra, hogy ez egy országos demonstráció, szónokokkal, meghívott vendégekkel, műsorral történik, pénzbe kerül. Ezért kérünk mindenkit, hogy költségünk /hangosítás, színpadállítás, kivetítő, mentőautó, tilalmi táblák stb. fedezésére 1oo forintot küldjenek a következő számlaszámra 657ooo62-1o1192o2.





Megjelenésüket és segítségüket köszönjük !

Aki teheti, adja tovább minél több embernek a felhívást.





Bayer Dalma,

szervező.



Továbbította:



M.Szabó Imre

Magyarok Világa, műsorvezető-szerkesztő

Az adás megtekinthető:

www.zenittv.hu -élőben

www.mszaboimre.hu - másnap

www.tornado.extra.hu/magyarokvilaga.htm - másnap

www.mszaboimre.org - rövidesen

mobil: 30 6 327 348

ajánlom: http://oktober23bizottsag.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bojkottfelhívás
  2007-08-09 11:44:47, csütörtök
 
  Bojkottfelhívás


A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felszólítja az állampolgárokat, hogy bojkottálják azokat a biztosító-társaságokat, amelyek bekapcsolódnak a több-biztosítós rendszer magyarországi megvalósításába.



,,Felszólítjuk az állampolgárokat, hogy mindazokat a biztosítókat, amelyek tevőlegesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyógyítás (...) üzletté váljon, vagyis részt vesznek a több-biztosítós modell kialakításában, bojkottálják" - fogalmazott Nagy Kálmán országgyűlési képviselő.

Arra szólítják fel az embereket, hogy ne kössenek se élet-, se nyugdíj-, se utas-, se vagyon-, se gépjármű biztosítást azokkal a társaságokkal, amelyek a kormány által tervezett rendszer létrejöttében tevőlegesen részt vesznek. Ne vegyék igénybe ezeknek a társaságoknak pénztári és banki szolgáltatásait sem - tette hozzá a KDNP képviselője. Szerinte a felhívásukkal egyetlen biztosítót sem akarnak diszkriminálni.

Nagy Kálmán úgy vélte, a több-biztosítós modell egyenes következménye, hogy súlyos, életet veszélyeztető betegségek esetén nem szakmai döntések születnek majd, hanem ,,anyagi kérdéssé válik az életről, illetve a halálról való döntés". Ez elfogadhatatlan - jelentette ki.

A KDNP szakpolitikusa megismételte korábbi kijelentését, amely szerint ha létrejön a több-biztosítós modell, akkor kormányra kerülésük esetén visszaállítják a mai rendszert.





9 aug 2007 kl. 10.57
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazi autonómia - Az erdélyi k
  2007-08-09 08:32:16, csütörtök
 
  Igazi autonómia - Az erdélyi katolikus egyházi önrendelkezés történetéből

"Ahol a hívek maguk tartják fenn a plébániát, oda plébánost is maguk választanak, kit azután a püspök hivatali hatalommal felruház."

Erdélyi r. kat. püspöki egyházmegye autonómiája az egész róm. kat. világon páratlanul álló egyházjogi intézmény. A tridenti zsinat ugyanis a r. kat. egyház alkotmánya gyanánt megállapította a monarchiát és a rendiséget. A főhatalom a római pápában személyesül meg, a hívek pedig két rendre oszlanak: klérusra és laikusokra. Ezek közül minden hatalom a klérust illeti, a laikusok a hatalomból ki vannak zárva. A monarchikus elv ismétlődik a püspöki megyékben, hol a megyés püspök az egyházhatalmat egymaga bírja és abban még a klérus sem részesedhetik másképpen, mint a püspöktől nyert megbízás alapján. Az egész r. kat. világban szigorú következetességgel keresztülvitt rend alól az egyetlen egy kivétel az E. Az erdélyi megyéspüspököt ugyanis személyesen és egyedül a püspöki hatalomnak csak egy része illeti: a potestas ordinis, továbbá a hit, morál, szertartás, hierarchikus szervezet és a lelki igazgatás ügye. Hatalmának másik részét a püspök az alkotmánynak megfelelőleg csak az egyházmegyei klérussal és világi híveivel együtt gyakorolhatja. Ilyen ügyek: költségvetés, számadások felülvizsgálása, iskolai és alapítványi vagyon szerzése, megváltoztatása, elidegenítése, kezelése, a tanítás ügye, iskolák, nevelő intézetek, kegyúri ügyek, püspökválasztás (1827 óta ez a jog szünetel, de koránt sincs elveszve), az egyházi szükségletek fedezése, országos adó kivetése, az egyháznak politikai és polgári jogi képviselete stb. Hogy pedig a klérusnak és híveknek ez a közreműködése lehetséges legyen, a megyebeli hívek - klérus és laikusok - egy <> vannak szervezve. A státusnak szervezete három tagból áll: az egész egyházmegye, melynek organumai a státusgyűlés és az igazgató tanács, az esperességek, a hitközségek.

I. A státusgyűlés tagjai egyháziak és világiak (egyharmada egyházi, kétharmada világi), akiket a tagság részint hivataluk és tisztségeik alapján, részint választás alapján illet meg. Elnöke a megyéspüspök, de kívüle még egy világi társelnök is van, ki a püspök akadályoztatása esetében mint elnök működik is. A határozatokat szavazás útján a többség szerint hozzák s ez a püspökre is kötelező. Rendes gyűlés minden évben; az ülések nyilvánosak. Határozatainak jogerejéhez semmi felsőbb jóváhagyásra nincs szükség, mert saját autonómiája ügykörében végérvényesen dönt. Az igazgató tanács áll 8 egyházi, 16 világi tagból és tisztviselőkből. Ezeket mind a státusgyűlés a maga kebeléből maga választja. Elnöke a püspök és a világi elnök, rendes ülés havonként egyszer van, de nem nyilvános; három állandó bizottsága: a jogügyi, gazdasági és pénzügyi. Hatásköre nem csak abban áll, hogy a státusgyűlés határozatait végrehajtja, hanem önálló jogkörrel is működik.

II. Az esperesi kerület jobbára csak mint választókerület él, az esperes összehívja a gyűléseket egyházi és világi tagokból. Az esperesség közbeeső fokozat a püspöki hivatal és a községi önkormányzat között.

III. Az egyházközségeknek mint autonóm alakulásoknak szervei: a községi közgyűlés, hol minden kat. családfő az előforduló egyházi és iskolai ügyek intézésében szavazattal bír. - A községbeli egyházi és iskolai tanácsnak 6-12 tagját a közgyűlés választja három évre. Ahol a hívek maguk tartják fenn a plébániát, oda plébánost is maguk választanak, kit azután a püspök hivatali hatalommal felruház.

Az E. a történelem folyamán a közönségesen érzett szükség hatása alatt önmagától fejlődött ki. Már a protestantizmust megelőző időkben ott találjuk előzményeit. A szükség akkor vált égetővé, mikor Erdély legnagyobb része - a székelység kivételével - protestánssá lett, a kat. püspökség pedig politikai oknál fogva megszűnt. Bornemissza Pál püspök (1556) ferdinánd-párti volt és inkább elhagyta Erdélyt, mintsem meghódoljon János Zsigmondnak, Náprádi Demeter püspököt pedig a rendek utasították ki, mivel a római császár érdekében álnokul viselkedett (1601). Eképpen a katolikus püspök nélkül magukra hagyatva, kénytelenek voltak maguk gondoskodni egyházuk szükségleteiről és közigazgatásáról. Századokon át folyt ez a ténykedés, melyből az E. mint szokásjog önmagától alakult ki. Az egyházi felsőség ez ellen semmi kifogást nem tett. De mikor Erdély a Habsburg-házból származó fejedelmek uralma alá került, s utóbb III. Károly a szünetelő erdélyi püspökséget is régi jogaiba visszaállította, az E. felköltötte azoknak ellenségeskedését, kik a tridenti zsinat alkotmányának itt feltétlen érvényt akartak szerezni (jezsuiták). Ezek Bécsben kivitték, hogy az erdélyi főkormányszék kebelében egy 'Catholica Comissio' állíttatott fel, mely a státus hatásköréből mindig többet és többet ragadott magához, s ez ellen az erdélyi országgyűléseknek minden erőlködése eredménytelen maradt. Végre I. fernc József 1867. a törvényellenes Catholica Comissiót megszüntette. A visszaállított kat. státus 1868. egy 96 §-ból álló szabálytervezetet dolgozott ki, melyet tovább fejlesztettek a státusgyűlésnek jegyzőkönyvi határozatai. Így alakult ki a ma érvényes állapot.

Az E. fölötte nagybecsű intézmény. Igazi autonómia. Nem állapodik meg az állam beavatkozásának kizárásánál, hogy így a püspök hatalma annál korlátlanabb legyen, hanem a hatalomban alkotmányos és önálló részt ad úgy a klérusnak, mint a laikusoknak, alapul véve a két rendnek paritását. A kormányzottak így válnak egyszerű közigazgatási anyagból igazi alkotmányos tényezővé, mely saját egyházi szükségleteiről önmaga gondoskodik, s azokat önmaga látja el. Így éli bele a híveket közvetlenül az egyházi életbe, s ezáltal az egyházi életnek annyi közvetlenséget és gazdagságot szerez, minőt Erdélyen kívül hiába keresünk. V. ö. Bochkor Mihály, Az erdélyi katolikus autonómia (Kolozsvár, 1911); Kosutány Ignác, Egyházjog (u. o., III. kiadás, 1906).

(Révai Nagy Lexikona, VI. köt., Budapest, 1912)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ideológiák Válsága?
  2007-08-09 08:30:49, csütörtök
 
 
Ideológiák Válsága?

A múlt század végén hazánkban is beindult a fogyasztói társadalom valódi létformája, amit egy kocsmai ismerősöm "fokozatos, de biztos elhülyülésnek" titulált.

Szerinte az alkotó én és a kreatív gondolkodás legbiztosabb megszüntetője, a televízió műsorok ellustító áradata.

Szerinte a tehetségnek szüksége van a társadalmi sikerélmények sokaságára ahhoz, hogy az időt és energiát igénylő tanulási folyamatok beérjenek és ne a fogyasztói létezés, mint társadalmi szintű vegetálás legyen az uralkodó ideológia. A kocsmai beszélgetésben felvetődött kérdések tudományos szintje megkérdőjelezhető ugyan, de nem lebecsülhető, mert nem csak a szokásos témáról, a hórihorgas ripacs újabb és újabb megszorító reformjairól, hanem a világ ellentmondásairól volt szó.

Ma már világosan látszik, hogy nemcsak a kommunista (ún. marxizmus) ideológia, hanem a liberális és a konzervatív ideológiák is elbizonytalanodtak, sőt egyenesen válságba kerültek a 80-as és 90-es évekre az egész világon. A piacvezérlésű, ún. pénz-kapitalista rendszer éppen akkor jutott el a gondolatig, hogy a jóléti államok átalakítása szükségessé válik, amikor ráébredt arra is, hogy "fenntartható fejlődés" jelenlegi iránya csupán illúzió. A diktatórikus szovjet állammodellnek - teljesen váratlan - legyengülése, majd összeomlása, még a pénz-kapitalizmust is zavarba hozta, pedig azt maga a kapitalista világgazdaság segítette elő. A szovjet gazdasági és állammodell - minden hibája ellenére - olyan apróbb, pozitívumokkal is rendelkezett, ami vészesen hiányzik a mai egypólusú katonai és legalább hárompólusú gazdasági világrendből. Az "Új világrend" kialakulásával ugyanis, egy - sajnálatos módon - katonailag elbizakodott és egy gazdaságilag bekebelező szisztéma irányába indult el, aminek a pozitív hatását megkérdőjelezem, mert valójában ez egy modern gyarmatosítás.

A mértéktelen tőkekoncentrációt és a gazdaság társadalom-politikai ellenőrzésének hiányát vagy a jelentős csökkentését, álláspontom szerint az egypólusúvá vált világ modellhiányos válságkorszaka okozza. Nincs ma a világ számára olyan állammodell, amely a jóléti államok leépítése után, mintául szolgálhatna, az útkeresők számára. Német László sajátos, magyar utas koncepcióját a világ nem ismeri és nem is fogja megismerni, mert a világtrend ma a meghamisított történelem és az elhallgatott, elméletek mentén halad, egyenesen a vég felé.

1992-ben Hans Van Zon gazdaságpolitikai szakértő az Európai Bizottság megbízásából vizsgálatokba kezdett a kelet-európai országokban, majd alternatív forgatókönyveket vázolt fel a magyar, csehszlovák és lengyel átalakulást elősegítendő. Az alternatívákból nálunk a legliberálisabb valósult meg, ami azt jelenti, hogy nem a kisemberek számára "liberális" hanem a pénz-kapitalizmus számára. Így válthat egy szó értelme át pontosan ellenkezőjébe, mert ami túlzottan jó a pénzhatalomnak, az biztosan nem lesz jó a népnek! Íme a szakértő álláspontja, amely szerint a törvényi szabályozás hiányossága az ún. parazita kapitalizmust és a maffiák erősödését hozza létre. Hozzáteszi azt is, hogy a gazdasági fejlődést ténylegesen gátolja is ez az út. Az alábbi idézet jól mutatja, hogy a számunkra leghátrányosabb módon "váltottunk rendszert", tehát a parazita kapitalizmus egyedül nálunk valósult meg.

"Cél a piaci rendszer lehető leggyorsabb megvalósítása, a külkereskedelem gyors liberalizálása, az állami vállalatok eladása és az állam kivonulása a közéletből.

A kormányzat gazdaságpolitikája neoklasszikus vagy monetarista alapokra épül, főként a piac rendező erejében bízva. Az állam szerepe a piaci játékszabályok szavatolása. Válaszfal emelkedik a gazdagok és a tömegesen elszegényedő rétegek között, s a sima piaci működés társadalmi és politikai előfeltételeinek megteremtésére nem fordítnak gondot. A gazdasági racionalitás dominál a jogi és politikai megfontolások fölött. Az átmeneti folyamat vezérlésében az állam jelentős szerepét figyelmen kívül hagyják és a centrifugális erők ellenőrizetlenül működnek. Ebben a forgatókönyvben nagy a veszélye annak, hogy a törvényi szabályozás nélküli társadalom és gazdaság talaján parazita kapitalizmus jön létre, melyben a tényleges gazdasági fejlődést gátolják, és a maffia fontos szerepet játszik. A GDP kezdeti meredek csökkenése után gazdasági növekedés lehetséges ugyan, de végül is számos tekintetben az egyenleg a jólét csökkenését fogja mutatni."

Világosan felismerhető a fenti gondolatokban a mai magyar valóság. A politikai - gazdasági maffia rátelepedett az országra és európai viszonylatban szinte egyedülálló módon alakította ki azt a gengszterkapitalizmust, amelyben összefonódik a maffia és a parazita réteg.

A létező kapitalizmusnak vannak másutt is komoly hibái: a pénzpiaci magatartások gátlástalansága, a környezetszennyezéssel, sőt rombolással szembeni álérzékenység, a tradicionalitás semmibevétele és a jogrendszernek a népszuverenitást alapjaiban sértő áldemokratikus gondolkodásmódja, stb. Mindez éppen úgy a történelem szemétdombjára hajítja majd a jelenkor kapitalizmusát, mint a szovjet állam kommunizmusát. (Bennünket ez nem vigasztal ugyan, de bizakodással tölt el, hogy ez sem tart örökké, mert tudjuk: 150 év alatt sem váltunk törökké!)

Az idősebb George Bush által meghirdetett "new order" valójában a Világcsendőr szerepének, gazdasági célokra kihegyezett akciói. Ezek,a helyi tradicionális rendszereket megszüntetve, exportálják az ún.amerikai demokráciát és a kb. 40 ezer multinacionális nagyvállalattal, ún. gazdasági gyarmatosítást végeznek. A XXI.sz. első évtizede egy ideológia nélküli szakasz, ha csak nem tekintjük ideológiának a virtuális pénznek már-már istenné emelését, amelynek alaptétele, hogy: mindegy hogyan de csökkenjen a kiadás és nőjön a bevétel. Ha ezt a gondolkodást a média minden pillanatban sulykolja a nézőbe, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy ez a mohó, aljas viselkedés ma már sokak számára természetes. Ha ez a gátlástalan álideológia hatja át a gondolkodás képességétől megfosztott nézőt, akkor az már azt sem veszi észre, hogy valamitől függővé vált. (Tv, ital, vásárlás, játékszenvedély, kábítószer stb.) Nem veszi észre azt sem, hogy elveszítette identitását, értékrendjét, önbecsülését és lecsúszott hajléktalanná vagy fehérgalléros bűnözővé vált.

Ha viszont minden törekvés ellenére mégis megmaradt az identitása és értékrendje, az önbecsüléséből azonban sokat veszített, hiszen állandó lelkiismeret furdalása lesz a nem sikeres többiekkel, a hajléktalanokkal és nyomorgókkal szemben. Ezt a jövőt szánják az egész világnak, de benne nekünk magyaroknak különösképpen.

A globalizmusnak nevezett rendszer a szovjetmodellhez hasonlóan kihasználja az ember hiszékenységét és naivitását, mert elhiteti vele - mint egyénnel - hogy ő lesz az, aki a "versenyből kikerülve" a csúcsra jut majd. A szovjet modell legalább előírta, hogy a párt tagjai "különös anyagból vannak gyúrva" ezért ők az élcsapat, de a mai globalisták nem írják elő, csak sugallják. Ezek vagy nincsenek tisztában az ország valós helyzetével vagy nagyon is tisztában vannak vele, csak éppen nem akarnak tudomást venni róla, mert a vezér ripacs nagyon meggyőző. Oly annyira, hogy maga is elhiszi, amit mond. Elhiszi magáról, hogy ő és egyedül csakis ő az, aki kivezetheti a lenézett és nyüvesnek titulált országot a válságból, amibe éppen ők kormányozták bele a szélsőliberális laissez-faire-típusú forgatókönyv megvalósításával.

Sőt azóta is csak ezt hirdetik, a számunkra egyedül lehetséges útnak.
(Persze az Unió is segített, amikor az újabb megszorításokat jóváhagyta)

A nép pedig csak bámul. El sem hiszi az októberi szemkilövéseket és a békés polgárok megkínzását, a gondolkodásra már nem marad sem ideje, sem energiája. A gazdasági sikerélmények és a demokráciaélmények sorozatos elmaradása, párosulva az egyre növekvő anyagi és morális megterheléssel odavezet, hogy fásulttá válik és kiábrándulttá. Az atomizált egyén és az atomizált társadalom józan ellenállása, egészséges és természetes önvédelmi reflexei gyakorlatilag a nullára csökkennek. Nem tud önszerveződni és tud tisztán látni.
De csak addig, amíg ki nem kapcsolja a televíziókat, végérvényesen. Ha ez bekövetkezik, akkor már senkit nem fog zavarni az ideológiák válsága, elindul az önszerveződés, elkezdődik az államtól független önellátás és - éppen úgy mint 1956-ban - napok alatt létrejön egy valódi Magyarország.

Szeged 2007-07-04
Dr. Bene Gábor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balogh Bélát előállították
  2007-08-09 08:29:40, csütörtök
 
  Balogh Bélát előállították

Az érdi Árpád-Vérei találkozó kérdőjelekkel

A Magyar Nemzetért Mozgalom főtitkárát Balogh Bélát az Érdi Rendőrkapitányság rendőrei előállították, mivel az önkormányzat előtt éhségsztrájkba kezdett. A kiváltó ok, hogy a Fideszes önkormányzat becsapta az Árpád -Vérei V. (2007. aug. 18.) országos találkozójának főszervezőjét. Az önkormányzattal folytatott előzetes szóbeli megbeszélés ellenére az illetékes ügyintéző felrúgta a megállapodást és az Árpád-Vérei találkozó helyszínére vonatkozó engedélyt más területre adta meg, amely sem adottságaiban, sem nagyságában nem alkalmas a rendezvény megtartására.

Az Érdi Rendőrkapitányság ügyeletes tisztje elzárkózott mindennemű felvilágosítástól.

A rendőrség minden bizonnyal - legalábbis az EU normái szerint - törvénytelenül járt el, mivel Balogh Béla békés demonstrációt folytatott. Az, hogy a magyar rendőrség mikor milyen szempontok szerint jár el, azt nem a törvények határozzák meg, hanem a politikai széljárás, vagy a mindenkori döntést hozó rendőrök politikai beállítottsága.

További információ: 06 20 9/160-029
A közlemény hiteléül: Takács András


Tudósítás!

Értesülésünk szerint Érden botrányba fulladt a helyi önkormányzat képviselői és Balogh Béla a Magyar Nemzetért Mozgalom titkára közötti egyeztetés.

Balogh az MNM nevében az Árpád vérei rendezvénysorozat ötödik rendezvényének lebonyolítását vállalta, de vita során nem született megegyezés a területhasználatot illetően. Állítólag Balogh Béla elvesztette a türelmét, s botrányba fulladt az egyeztetés. Ezek után Balogh egy táblával kiült az önkormányzat lépcsőjére "éhségsztrájkolni".

A polgármester hívta ki a helyi rendőröket, akik előállították.

Vass István
NaHÖK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány volt üzlettársa az e
  2007-08-09 08:22:24, csütörtök
 
  Gyurcsány volt üzlettársa az egyik legismertebb szcientológus
2007. augusztus 8. 17:46

Listába szedte a száz legbefolyásosabb szcientológust a Heti válasz, a lap csütörtökön megjelenő számának elgérdekesebb megállapítása, hogy Gyurcsány Ferenc minisztrerelnök cége, az Altus Rt. résztulajdonosa volt egy olyan társaságnak, amelynek két másik tulajdonosa a szcientológiai egyház meghatározó tagja.

Bár a Nemzetbiztonsági Hivatal évről évre komolyabb figyelmeztetéseket ad a szcientológia magyarországi térnyerésével kapcsolatban, a kormány nem siet a szervezet tevékenységét korlátozó, vagy legalább kordában tartó intézkedésekkel. "Totalitárius berendezkedés", "anyagi kizsákmányolás", "gazdasági pozícióépítés", "bekerülés a politikai döntéshozó testületekbe", "a gazdasági és a politikai hatalom megszerzése" - idézi a szcientológiai egyházzal kapcsolatos nemzetbiztonsági hivatali megállapításokat a Heti válasz csütörtökön utcára kerülő száma.

A lap közzétesz egy százas listát, amelyen - a hetilap szerint - a legbefolyásosabb szcientológus van rajta. Szőnyi Szilárd írásában felhívja a figyelmet arra, hogy a listán szereplő személyek a közvélemény számára ugyan kevéssé ismertek, ám így is jelentős befolyásuk van a magyar gazdaságra.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy a szcientológiai egyház egyes képviselői nem is annyira mellékszereplői a hazai pénzügyeknek. Példaként említik Gartner Pétert, a Brüsszel Center uniós pályázati tanácsadó cég vezetőjét, aki Veres János pénzügyminiszter oldalán lépett fel egy konferencián, cégének megbízói között pedig olyan állami szervezetek vannak, mint a Miniszterelnöki Hivatal, a Külügyminisztérium, illetve dolgozott a már átalakult Nemzeti Fejlesztési Hivatalnak is.

Utalnak Tóth Imrére, a szcientológus vállalkozások szövetségének képviselőjére is, aki pedig októberben fog előadást tartani az Adó-Expó-n az Alternatív adózási rendszer az emberi tényezők figyelembevételével címmel.

A hetilap százas listáján szerepel Piroska Gyula, egykori pécsi KISZ-vezető neve is. Ő azért lehet érdekes, mert feleségével együtt övék az egyik legismertebb szcientológus cég. A vállalkozásban 1994-98 között résztulajdonos volt a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által tulajdonolt Altus Rt. A lap szerint Piroska ezekben az években ismerkedett meg a szcientológiával.

index.hu - fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 353 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1232
  • e Hét: 4996
  • e Hónap: 8741
  • e Év: 162237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.