2007-09-13 08:16:06, csütörtök
|
|
|
Húsos-padlizsános szósz tésztához
Hozzávalók:
40-50 dkg darált hús
1 fej vörös hagyma
2 szem paradicsom
2 (közepes) padlizsán
1 pohár tejföl
10 dkg trappista sajt
10 dkg füdtölt sajt
2 gerezd fokhagyma
feketebors
majoránna
kevés kakukkfű
só
kevés olaj
Elkészítés: Kevés olajon üvegesre párolom az apróra vágott vöröshagymát, azután ráteszem a darált húst, az összevágott paradicsomokat és a fűszereket, összekeverem, felengedem 2-3 deci vízzel, majd fedő alatt kb. fél óráig párolom. A padlizsánokat megmosom (nem hámozom meg), kb. másfél centis élű kockákra vágom, majd ráteszem a párolódó húsra, és fedő alatt az egészet megint további kb. fél óráig párolom. Ekkor a fedőt leveszem, beleteszem a párolódó raguba a pohár tejfölt, nagylukú reszelőn belereszelem a sajtokat, és belenyomom a fokhagymát. További pár percig főzöm, amíg elolvad a sajt, és a szósz kicsit összesűrűsödik.
Szarvacska tésztával tálalom. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|