Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Mindenkinek a mi országunkra f
  2007-09-13 21:49:42, csütörtök
 
 

Mindenkinek a mi országunkra fáj a foga???
Mi PEDIG TŰRJÜK! SZÉGYEN!!!



Frattini: Magyarországnak égető szüksége van bevándorlókra



Belföld
Az Európai Uniónak lazítania kell az emigránsokat befogadó politikáján, és a következő 20 évben mintegy 20 millió szezonmunkás előtt kell megnyissa kapuit- foglamazott Franco a Financial Timesnak. Frattini, az Európai Bizottság igazságügyekért felelős biztosa A politikus szerint Magyarországnak mint öregedő nemzet égető szüksége lesz a bevándorlókra.


Frattini a szombati Lisszabonban megrendezésre kerülő A munkaerő törvényes áramlásáért szervezett konferencián nyilvánosságra hozza a miniszterek előtt álláspontját az európai bevándorlásról. A politikus szerint a bevándorlókra nem fenyegető veszélyként, hanem kulturális jelenségként kell tekinteni, melynek lehetőségeit ki kell aknázni. Frattini arra hívja fel a figyelmet, hogy az Európai Uniónak fel kell vennie a versenyt Kanadával, Ausztráliával és az Amerikai Egyesült Államokkal, és arra kell összpontosítania, hogy bátorítsa a munkaerő piac mobilitását.

Statisztikák szerint, míg a szakképesítés nélküli bevándorlók 85 százaléka az Európai Unióba megy és 5 százalékuk az Egyesült Államokba, addig a szakképzett munkaerő 55 százaléka az Egyesült Államokat választja úti célul, míg 5 százalékuk az Uniót. Frattini ezt az arányt szeretné megfordítani. Mint megjegyezte: ,,Minden képzett munkaerőre szükség van, s a feladatunk az, hogy a munkanélküliek hiányát pótoljuk". Frattini hozzátette: az öregedő nemzeteknek mint Németország, Olaszország és Magyarország égető szükségük van bevándorlókra.

Frattini jövő hónapban az Európa Tanács elé viszi az úgynevezett Kék kártya ötletét is, amit az amerikai Zöld kártya mintájára hoznának létre. Szakképesített munkavállalók kérvényezhetnék a kártyát, amely 2 éves letelepedési engedélyt is biztosítana, s meghosszabbítható lesz. A javaslat értelmében 5 év, egy EU-s tagországban eltöltött idő után, végleges letelepedési engedélyt is kaphatna a bevándorló.

A szakképesítés nélküliek számára azt javasolja Frattini, hogy írásban szabályozzák, hogy mit értenek a ,,szakképesítés nélküli" fogalom alatt, illetve az ezen fogalom alá eső bevándorlók számára külön munkaközvetítő irodákat nyitna.

Az Európa Tanács máris hozzákezdett a munkához: 10 millió eurós beruházással egy információs centrumot hoztak létre Malin, ahol érdeklődni lehet spanyolországi és franciaországi munkák iránt.

Frattini tart attól, hogy ,,korszakalkotó" ötletét hogyan fogadják a nemzeti kormányok. Ha a Tanács zöld utat ad a kezdeményezésnek, akkor előreláthatóan 2030-ra megduplázódik az Európában élő bevándorlók száma.

The Financial Times-barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz-kampány a Magyar Gárda
  2007-09-13 21:41:46, csütörtök
 
  Fidesz-kampány a Magyar Gárda ellen + kirúgással fenyegették meg a helyet biztosító kultúrházigazgatót, beszállt a MÁV is

2007-09-13. 01:20:12

A Kuruc.info hírportál szerkesztőségét arról tájékoztatta egy felháborodott fideszes olvasó Szolnokról, hogy a párt kampány SMS-számáról negatív üzenetet kapott: "Tudomásunk szerint vasárnap Szolnokon Magyar Gárdával kapcsolatos találkozó lesz, kérünk ne vegyél részt rajta!" A kormány helyett tehát jobb célpontot talált magának a Fidesz.

A Magyar Gárda két napja hirdette meg országjáró programját, hogy elmondhassa igazát, miután a fősodratú médiában szinte csak a vádaknak van helye. Vona Gábor, a Jobbik elnöke hiába hívta augusztus végén nyilvános vitára az MSZP, az SZDSZ és az MDF elnökét, hogy kiderüljön, "ki hazudik". Akkor azt mondta: "Jöhetnek együtt, és külön-külön is". Arra az újságírói kérdésre, hogy a Fidesz elnökét, vagy parlamenti képviselőit miért nem hívta ki vitára, Vona Gábor úgy válaszolt: "embereknek, pártoknak, szervezeteknek lehet véleménye, de aljas rágalmakat nem fogalmaztak meg". Tehát kissé túlzottan is megbocsátó volt, nem kívánta visszatámadni Orbánékat. Hogy hova vezetett ez, láthatjuk: a Fidesz - újabb energiákat, pénzt is áldozva rá - SMS-ekkel kezdett ellenkampányba. Ideje lenne móresre tanítani őket...

Amúgy a Fidesznél nem szokatlan, hogy a pártközpontból tagjaik, szimpatizánsaik magánügyeibe is beleszólnak, ráadásul a nemzet érdekeivel szemben. A tavaly őszi megmozdulásokban például sorozatban adták ki bizalmas felszólításaikat, gyakran szintén SMS-en, hogy senki ne vegyen részt a Kossuth tériek tüntetésein, mert az nem egyezik a Fidesz céljaival.

Legújabb fejlemény, hogy Szolnokon a fideszes városvezetés megfenyegette a vasútállomás melletti Csomóponti Művelődési Központ igazgatóját: ha a kulturális egyesület már meghirdetett lakossági fórumának helyt adnak, kirúgják. Az intézményvezető ezután visszatáncolt a Magyar Gárdával való megállapodástól. Vonáék azonban nem hátrálnak meg, már meg is találták az új, magántulajdonban lévő helyszínt: Ibiza klub (diszkó), Tiszaliget 1.

http://kuruc.info/r/2/16305/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány újra megfutamodott (
  2007-09-13 21:37:15, csütörtök
 
  2007-09-13 12:55
Gyurcsány újra megfutamodott (+videó)

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=174976

A Covinus Egyetem épületavatóján Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is részt vett. Beszédében a diáksághoz szólt, ám az érintettek ezt nem hallgathatták meg, mert nem engedték be őket az intézménybe. Stábunk meg akarta kérdezni a miniszterelnököt a Zuschlag-botrányról, ám Gyurcsányak sürgősebb dolga akadt.



Az egyetem új épületbe a diákokat sem engedték be - az érintettek sem tudják, miért. Azzal az indokkal utasították ki őket, hogy az épület "le van zárva". Közben a Corvinus Egyetemen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mondott beszédet.

"Olyan hallgatók kellenek, akik a pénzükért több és jobb tudást akarnak kapni, akik azt mondják, hogyha már fizettem, azért már elvárok és követelek valamit. Ebbe az egyetembe, ebbe az épületbe, ebbe kellett és kell a hallgatók hozzájárulása" - hangoztatta.

A Corvinus Egyetemen a könyvtári beiratkozás külsősöknek 6700 forint. A miniszterelnök tréfásan megjegyezte, lehet hogy lesz népszavazás arról, hogy töröljék el könyvtári beiratozási dijat.

Közvetlenül az eset után kiszúrták a hírTV stábját és ezt közölték a biztonsági személyzettel. Riporterünk meg akarta kérdezni Gyurcsány Ferencet a Zuschlag-botrányról, ám ő sietve távozott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gárdák körgyűrűjében Magyarors
  2007-09-13 20:28:51, csütörtök
 
  Nem vagyunk kuriózum: Gárdák körgyűrűjében Magyarország

2007-09-10 09:33 Magyar Gárda

Nacionalista gárdák veszik körül Magyarországot. A Szlovák Testvériség (Slovenská pospolitost) Polgári Társulás a politikusok bejelentései ellenére létezik és működik, vezérük, Ivan Sykora küldöttségével a ,,testvérszervezetek" közül Romániában a Noua Dreapta képviselőivel, Szerbiában pedig a Srpski Obraz vezetőivel tárgyalt. Egyetértettek a három nemzet legnagyobb veszélye, ,,közös és évszázados ellenségük, a nagymagyar sovinizmus" értékelésében, ami által ,,az ellene folytatott harc új dimenziókat kapott".

A szuverenitás vadhajtásai
A főképpen orosz- és kommunistaellenességükről ismert radikális nacionalista szervezetek és az idegengyűlöletükről elhíresült szkinhedek hozzátartoznak az ukrán mindennapokhoz is. A szuverenitás vadhajtásainak tartott csoportosulásoknak azonban nincs számottevő társadalmi támogatottságuk - állítja Olga Balakirjeva, a társadalmi kutatásokkal foglalkozó intézet igazgatója. A közismert szociológus szerint Ukrajnában egyszerűen elképzelhetetlen, hogy a szélsőséges elveket képviselő politikai csoportosulások bekerüljenek a parlamentbe, és aktív szereplői legyenek a politikának. A függetlenné válás hajnalán még magukat az ukránokat is megriasztották az Ukrajna az ukránoké! jelszóval fellépő, gomba módra elszaporodott radikális nacionalista szervezetek. A kilencvenes évek elején Ungvárra is gyakran átrándultak a nyugat-ukrajnai megyékből az UNA-UNSZO fekete egyenruhába öltözött legényei, akik nyilvánvalóan a félelemkeltés szándékával masírozgattak a város utcáin, aminek a megye akkori vezetése úgy vetett véget, hogy katonasággal megerősített ellenőrző pontokat állított fel a hágókon. Aztán véget ért az úgynevezett romantikus korszak, jött a kijózanodás időszaka. Fokozatosan leépült és elsorvadt a rendszerváltásban elévülhetetlen szerepet játszó Ukrán Népi Mozgalom (RUH) is, amely ezeknek a militarizált, félkatonai szervezeteknek a létrejöttét inspirálta. Köztük az Ukrán Nacionalisták Egyesülete-Ukrán Nemzeti Önvédelem (UNA- UNSZO) társaságot, amelynek születésénél állítólag az ukrán Biztonsági Szolgálat vezetői is bábáskodtak.
Székely Gergely (Ungvár)

Aktív a román gárda
Rendkívül aktív tevékenységet folytat Romániában a hét évvel ezelőtt alapított Noua Dreapta (Új Jobboldal) elnevezésű szélsőjobboldali nacionalista szervezet. Az önmagát nemzeti, szociális és keresztény mozgalomként meghatározó, többnyire fiatalok alkotta tömörülés a két világháború között tevékenykedő fasiszta Vasgárda szellemi örökösének tekinti magát. Éppen ezért tagjai többek között a romániai legionárius- és vasgárdista mozgalom alapítóját, Corneliu Zelea Codreanut tekintik példaképüknek. A Noua Dreapta jelképe a kelta kereszt, amely általában zöld háttérrel szerepel a szervezet lobogóin és transzparensein, utalva a Vasgárda színére. Európa-szerte szélsőséges, antiszemita csoportokkal tart fenn kapcsolatokat (tagja a szélsőjobboldali csoportok ernyőszervezetének, az Európai Nemzeti Frontnak); a pozsonyi Slovenska Pospolitosttal például a ,,magyar szeparatizmus visszaszorítását" tűzték ki maguk elé. A Noua Dreapta első számú célpontjai a Romániában számottevő lélekszámban élő kisebbségek: a romák, a magyarok, a homoszexuálisok, a kisebbségben élő vallási csoportok. A jelenkori román vasgárdisták az elmúlt években többnyire azáltal hívták fel magukra a figyelmet, hogy fizikailag bántalmazták a Bukarest utcáin a Gayfest parádén felvonuló homoszexuálisokat és leszbikusokat. Tavaly a román rendőrség a Noua Dreapta számos tagját őrizetbe vette erőszakos fellépése miatt, de valamennyien megúszták enyhe pénzbírsággal. A szervezet az idén továbbment: júniusban melegellenes tüntetést rendezett a román fővárosban, amelyen szép számmal jelen voltak az ortodox egyház papjai is. A homoszexualitás, az abortusz, a globalizáció és az EU mellett a csoport határozottan elutasítja az erdélyi magyarok autonómiatörekvését is. Ezekben a napokban például a fiatal román jobboldaliak olyan szórólapokat terjesztenek, amelyben leszögezik: Székelyföld román terület, és mindig is az marad. Sőt a Noua Dreapta áprilisban bűnvádi feljelentést tett a Kolozsvárott koncertező Kárpátia rockegyüttes ellen a zenekar ,,Trianon-ellenes" dalszövege miatt. A román hatóságok pedig mindeddig kísérletet sem tettek a szervezet betiltására.
Rostás Szabolcs (Kolozsvár)

A Szlovák Testvériség él és működik
A Szlovák Testvériség (Slovenská pospolitost) Polgári Társulás a politikusok bejelentései ellenére létezik és működik, a szlovák főügyészség a Szlovák Testvériség Nemzeti Pártot tiltotta be a tavalyi parlamenti választások előtt - tájékoztatja híveit nyilatkozat formájában a ,,Vezér" a társulás honlapján. A nyilatkozat annak kapcsán született, hogy a szlovák kormánypárti politikusok közül többen is azzal érveltek a Magyar Gárda elleni határozott fellépés mellett, hogy ezt ők is megtették a ,,fasiszta elveket valló Szlovák Testvériséggel".
A honlapon - amelyet legutóbb szeptember 4-én frissítettek - az is olvasható, milyen munkát végeztek az előző hetekben. Vezérük, Ivan Sykora vezetésével a társulás küldöttsége augusztus elseje és ötödike között ,,hivatalos" látogatást tett Romániában és Szerbiában, ahol találkoztak az ottani szlovák kisebbség képviselőivel, akiknek elmondták, a szlovák kormánytól semmi jót ne várjanak, ,,mert a kriptokommunista és cionista érdekeket képviselő politikusok számára csak addig érdekesek, amíg azoknak egyéni hasznuk származik belőlük". A társulás testvérszervezetei közül Romániában a Noua Dreapta képviselőivel, Szerbiában pedig a Srbski Obraz vezetőivel tárgyalt a ,,Vezér", akikkel egyetértettek a három nemzet legnagyobb veszélye, ,,közös és évszázados ellenségük, a nagymagyar sovinizmus" értékelésében, ami által ,,az ellene folytatott harc új dimenziókat kapott".
Neszméri Sándor (Pozsony)

Még nincs betiltás
Nemzeti Arcvonal, Vér és Becsület, Rasionalisti, Obraz, bőrfejűek. Ezek azok a szervezetek, amelyeket a szerb belügyminiszter és a vajdasági képviselőház biztonságügyi bizottsága újnáci csoportoknak nevezett meg még annak idején a parlamentnek készült jelentésében.
A Nemzeti Arcvonal titkos soviniszta szervezet tagjai erőszakos cselekményektől sem riadtak vissza, ám a tavalyelőtti támadásuk óta - amikor is benyomultak az Újvidéki Egyetemre, és ott fizikailag bántalmazták az éppen zajló tanácskozás résztvevőit - tartózkodnak az ilyen nyílt ,,hadművelettől". A felháborodást követően a rendőrség ugyanis begyűjtötte őket, a bíróság pedig hosszabb-rövidebb börtönbüntetésre ítélte a verekedőket.
Szerbiában is tevékenykedik (és Szerbián kívül még tizenhat országban) a Vér és Becsület. Ám sem ennek, sem pedig a magát rasszistának deklaráló Rasionalistinek, sem pedig a kimondottan klerikálfasisztának tartott Obraznak nem volt nagyobb baja a hatóságokkal, kivéve a bőrfejűek igen agresszív csoportjait, amelyek még az említett szervezetekkel is ellentétekbe keverednek.
A háború, a nacionalista propaganda, a nemzeti sérelmekként megélt vereségek kedveztek a szélsőségesen nacionalista - magukat hazafiasnak képzelő - szervezetek létrejöttének. A soviniszták tevékenysége különösen a soknemzetiségű és többvallású Vajdaságban lehet igen veszélyes. Nem véletlen tehát, hogy éppen a vajdaságiak kezdeményezik betiltásukat, erőszakos fellépéseik meggátolását, amit Újvidék hivatalosan is kért Belgrádtól, ám a betiltás azóta sem történt meg.
Sebestyén Imre (Újvidék)

(mno.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elszállt a bizalom
  2007-09-13 20:22:09, csütörtök
 
  Elszállt a bizalom

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=135434
Álláspont
Erőteljes "rokonszenvhiányban szenved" az Egészségügyi Minisztérium vezetője. A felmérések szerint Horváth Ágnes - akárcsak elődje, Molnár Lajos - a politikusok népszerűségi listájának a legvégén áll. Persze megmaradt hívei azzal érvelhetnek, hogy a reformereknek a megújulási folyamat elején természetszerűleg alig terem babér - az általános elismerést majd a későbbi sikerek hozzák. Sajnos azt kell mondanunk, hogy a két miniszter eddigi tevékenysége egyáltalán nem vetíti előre a közmegelégedést a reform későbbi szakaszában.

Sok kórház és gyógyítási profil terv- és ésszerűtlen felszámolása; a végeláthatatlan várólisták egyes műtéteknél; a progresszivitási díj megvonása a csúcsintézményektől - mind megannyi bizonyítéka a kapkodó spórolási rohamoknak, amelyek semmiképpen sem szolgálják a betegek érdekeit. Igaz, a miniszter büszkén nyilatkozik az intézkedések nyomán megtakarított ötvenmilliárd forintról - az így keletkező többlet újraelosztása azonban nem felel meg sem az állampolgárok jogos igényeinek, sem a szakmai követelményeknek. A pénzből nagyobb mértékben részesülnek az "együttműködő" - ügyesen spóroló - intézmények és a súlyponti kórházak, de ezzel nem szűnnek meg a tejesítményvolumen-korlátok. Vagyis bizonyos számú beteg ellátása után a "létszámon felüliekért" továbbra sem fizet az egészségbiztosítási pénztár, a várólistákon pedig egyre nő a gyógyításra szoruló és fokozatosan reményvesztő emberek száma.

A több-biztosítós modell erőltetésével az Egészségügyi Miniszérium - és a mögötte álló SZDSZ - tovább növeli az ellenérzéseket. Az ilyen irányú kísérletek már több országban csődöt mondtak. A reformötlet mögött világos a valódi szándék: nem a jobb ellátás a cél, hanem a profitgarantált piacteremtés az üzleti biztosítóknak.

Az egészségügyi kormányzat válságát jelzi, hogy a tárca szabad demokrata államtitkára is kilépett, és nehezen lesz szakember, aki pótolni tudná. Már a koalíciós partner, a szocialista párt soraiban is megfigyelhető a bizalomszint folyamatos zuhanása. Úgy tűnik, sokak türelme véget ért, és az MSZP-n belül egyre inkább felerősödik a vélemény, amely szerint ezt a minisztériumot ki kell vonni az SZDSZ hatásköréből - így még az újabb minisztercsere sem elképzelhetetlen.

Véleményünk szerint az egészségügy zuhanórepülésének megállításáért a koalíciós válság kockázatát is vállalnia kell a nagyobbik kormánypártnak. Megengedhetetlen, hogy tizenhét évvel a rendszerváltozás után a betegek ellátása ilyen mértékben romoljon Magyarországon. A folyamat megfékezése fontosabb akármilyen koalíciós megállapodás betartásánál.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hatmilliárdos pályázat nyert
  2007-09-13 20:19:38, csütörtök
 
  A hatmilliárdos pályázat nyertesét titokban tartják


http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=135396
Markológépekkel, dózerekkel zajlik régészeti feltárás címén a dabasi Tesco építkezésének előkészítése - értesült lapunk megbízható forrásból. A régészeti feltárást az a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat végzi, amelyet az idén tavasszal Hiller István - a megyei múzeumok tiltakozása közepette - állított fel miniszteri rendelettel.

Zsoldos Attila, a Pest Megyei Múzeum régésze, aki tegnap jegyzőkönyvben rögzítette a feltáráson tapasztaltakat, lapunknak elmondta: a régészeti feltárás teljesen szakszerűtlenül, kézi feltárás nélkül zajlik az Árpád-kori templom megtalált romjait övező temető és település helyén. A szakszolgálat régésze a helyszínen tartózkodott, és azt figyelte, hogy felbukkan-e valami, amikor a homlokrakodó letolja az egy méter magasságú humuszt, és azt, hogy a géppel felmarkolt talajból előkerül-e régészeti szempontból értékes tárgy. Kézi feltárást nem végez a szakszolgálat, így nem meglepő, hogy egy korabeli lakóház nyomain kívül nem is találtak eddig semmit.

A Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálatot azért hozták létre, hogy gyorsabban, szakszerűbben, hatékonyabban és áttekinthetőbben végezze el a megyei múzeumok helyett a nagy építkezések előtti régészeti feltárást. Első nagyobb munkáját a szakszolgálat nyáron, az M31-es út nyomvonalán egy hat lelőhelyes, 14 kilométeres szakaszon végezte a Nemzeti Ingatlanfejlesztő Zrt. megbízásából. A Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának bruttó 180 milliós ajánlatával szemben kapta meg a munkát bruttó 304 millióért, vagyis drágábban.

A szakszolgálat három, csaknem húszmilliárdos összértékű közbeszerzési pályázatot írt ki a nyáron. A lőszermentesítésekre, a geodéziai vizsgálatokra, valamint a gépi- és kézi feltáró földmunkákra kiírt pályázatokat - információink szerint - augusztus 10. körül el is bírálták, ám eddig csak a lőszermentesítésre és a geodéziai mérésekre kiírt pályázat eredményét hirdették ki. Utóbbit az a konzorcium nyerte meg, amelyben egy olyan régész is érdekelt, aki tagja a szakszolgálat tanácsadó testületének. A gépi és kézi feltárásra kiírt közbeszerzési pályázat szépséghibája, hogy szerepel benne a feladat elvégzésére szánt közpénz összege, a hatmilliárd forint. Kérdés, nem abban kellene-e versengeni, hogy ki vállalja olcsóbban a munkát? Ennek a pályázatnak az eredményét mindenesetre mind a mai napig nem hirdették ki.

Kérdéseinkre, többnapos időpont-egyeztetés után, ma személyes beszélgetés keretében ígért választ Virágos Gábor, a szakszolgálat megbízott főigazgatója.

Torkos Matild
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nagy gyurcsánytalanítási had
  2007-09-13 20:14:23, csütörtök
 
  7. évfolyam 37. szám, 2007.09.13.
A KOALÍCIÓ SZABADULNA SÚLYOS BALLASZTJÁTÓL, HA KÖZBEN NEM KELLENE TARTANIA A HATALOM ELVESZÍTÉSÉTŐL. EZÉRT MESTERKEDIK AZON, HOGY A KIDOBÁSRA ÍTÉLT KORMÁNYFŐHÖZ KÖSSE AZ ELLENZÉK VEZETŐJÉT.


A nagy gyurcsánytalanítási hadmozdulat

Gyurcsány Ferenc a hétvégére sebtében összegereblyézett konferencián ünnepelte a "kereken" 18 évvel ezelőtti határnyitást.

A drágán megrendelt külföldi vendégek mellett majd mindenkit felsorakoztatott, akinek nem vagy alig volt köze az eseményhez. A rendezvényen "csak" Németh Miklós volt kormányfő, Horváth István volt belügyminiszter és Horn Gyula egykori külügyminiszter nem vett részt. S nem azért, mert elfeledkeztek a meghívásukról...

A miniszterelnök lassan, de biztosan elmagányosodik. Már jobbára csak azok toporognak körülötte, akiket egzisztenciálisan magához láncolt. Csakhogy a pénz egyre kevesebb, a kitüntetéseső pedig hidegen hagyja a tömeget. S akik korábban esküdni mertek volna a kormányfőre, s esküdtek is rá, ma már minimum távolságtartóak. Lengyel Lászlónak, Tamás Gáspár Miklósnak éppúgy cikivé vált, csalódást jelent Gyurcsány Ferenc, mint a liberális Hajós Andrásnak vagy a szocialisták megannyi reprezentánsának.

Megkezdődött a nagy gyurcsánytalanítási hadmozdulat.

Merő véletlen lenne, hogy a szabad demokraták frakcióvezetője épp a minap szúrta ki tűjével a miniszterelnök hatalmasra fújt fasizmusléggömbjét?

Merő véletlen az is, hogy a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium működését leleplező, 2007. május 3-án felvett ügyészségi jegyzőkönyv épp most, az őszödi beszéd évfordulóján szivárog ki? Most, amikor a minisztérium már rég nem létezik, és süllyesztőben a dokumentumai?

S merő véletlen lenne, hogy a Népszabadság épp most írja egész oldalas publicisztikájában, hogy ha Orbán nem lenne, akkor a szocialisták "kiértékelhetnék az elmúlt egy évet, és levonhatnák a politikai tanulságokat is?" Azaz elzavarhatnák a miniszterelnököt?

Kicsi ennek az esélye. Gyurcsány Ferenc két tűz közé került. Az eddig pénzosztással s a dübörgő gazdasággal kábított tömeg, s az irracionális osztogatást finanszírozó, s mostanra jussát akaró befektetői kör közé. És számára nincs jó megoldás. Hitelességét képtelen visszaállítani, s így még a szükséges reformoknak is pocsék propagátora.

A szombati Népszabadságban hiába üzeni könyörgőre fogva, hogy most már minden jó lesz, csak adjanak időt a következő választásokig. S egyórás parlamenti beszédében hiába szed pontokba végeláthatatlan számú ígéretet - az adórendszer átalakításától egészen a pityerétszomolányi buszmegálló vakolásáig -, ha hazaérve már senki sem hiszi el, amit mondott. (A kormány ez év nyaráig vállalt feladatainak a felét sem volt képes elvégezni...)

Hiába. Hit, hitel, bizalom eljátszva. A lapok nélküli blöffön pedig a kártyatársak is csak bosszankodnak. A koalíció szabadulna súlyos ballasztjától, ha közben nem kellene tartania a hatalom elveszítésétől. Ezért mesterkedik azon, hogy a kidobásra ítélt kormányfőhöz kösse az ellenzék vezetőjét, mondván: az egyik alkalmatlan, a másik szalonképtelen. (A hisztérikus fasisztázásnak ez ad értelmet.)

Csakhogy a kormányfőként jelesül vizsgázó Orbán Viktor összes hibája, gyengesége ellenére sem az, akinek láttatni szeretnék a kormánypártiak. Őt fasisztának kell hazudni ahhoz, hogy az országot bizalmi és gazdasági válságba sodró Gyurcsánnyal egy lapon lehessen említeni.

A kölcsönös vezéráldozat ötlete hamvába holt. Gyurcsánynak egyedül kell mennie. Ha már a szocialistáknak is teher.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félénk értetlenség az Árpád-sá
  2007-09-13 17:55:13, csütörtök
 
  Balogh T. Gyöngyvér 2007. szeptember 13. 02:00

http://gondola.hu/cikkek/55897


Félénk értetlenség az Árpád-sávok körül


Igazi európai humanistaként nyilatkozott a köztársasági elnök az Árpád-sávos zászló ügyében. A Parlamentben személyes hitelességgel mondta el: ,,A holokauszt az emberiség egyetemes példázatává emelkedett, mint mítosz örök érvényű lett, s azoknak, akik ott voltak, mindig jelenvaló. Az áldozatok emlékezése önazonosságuk része, és gyermekeiké is. Ha ezt végre megértené a magyar társadalom, ha belegondolna, mi történt, nem jutna eszébe senkinek viccelődni. A halottak iránti, és a túlélők fájdalma iránti tiszteletből ne az Árpád-sávos zászlót válassza jelképül, aki ki akarja fejezni ellenzékiségét, vagy aki magyarságához nem tartja elegendőnek a nemzeti zászlót! Legyen emberséges, gondoljon arra, mit okoz ezzel. Ezt a félelmet csúfolja meg az is, aki eszközül használja.".

Legyen emberséges...

Igen, ezt a kérést nem lehet - legalábbis tiszta lelkiismerettel nem lehet - visszautasítani.

A túlélőket - bizony, már idős emberek lehetnek - valóban fölzaklathatja a látvány, szörnyű emlékeket idézhet fel bennük. Elemi emberi kötelesség, hogy ezeket az idős embereket megkíméljük a szörnyűségek újabb lelki átélésétől.

Magam már gyermekkoromban ismertem ilyen házaspárt. Lenyűgözően rendes, kiváló emberek voltak. Méltósággal viselték a haláltábor jelét karjukon. Már régóta nem élnek.

Az az érzésem, hogy ha ma látnák az Árpád-sávos zászlókat, csöndes szomorúság töltené el őket, de nem hangoskodnának.

Nem bélyegeznék meg azokat a fiatalokat, akik tudatlanságból, elkeseredésből, félresiklott indulataik miatt félremagyarázható jelképeket használnak.

Kímélni kell azokat, akik abból az idős nemzedékből még élnek. Európában ennyit igazán megtehet minden demokrata - vagy nem demokrata is - az embertársaiért.

Ami mégis egy kicsit zavaró lehet: ha a televízióban egy negyvenéves hölgy azt nyilatkozza, hogy neki összeugrik a gyomra az Árpád-sávos zászló látványától.

Bizony, ez nem egyéb, mint lódítás, mégpedig a hisztérikus fajtából.

Ez a hölgy tíz éve még azt sem tudta, hogy Árpád-sávos zászló létezett-e egyáltalán a magyar történelemben: akár a régmúltban, akár a félmúltban.

A propaganda, a hisztéria nem lehet ok arra, hogy egy történelmi zászlót kivonjunk a forgalomból. Az emberi megértés csak a valódi szenvedőket illeti meg. A hisztérikákat és a megtervezetten hisztériakeltő populistákat nem.

Másfelől van még néhány zavaró tény az Árpád-sávos ügyben. Nevezetesen az, hogy a nyilasok zászlója nem Árpád-sávos volt, hanem - kapaszkodjunk meg - vörös.

Vörös.

Még akkor is, ha ezt a vöröset nem a nagy Szovjetunióból vették át, hanem az akkori német mintáról. Ott is vörös volt a zászló, közepén fehér körben a méltán gyűlöletes jelképpel. Itt is vörös volt, szintén jogosan megvetett jelképpel a közepén.

Az Árpád-sávokra emlékeztető csíkok - legalábbis a rémuralom legutolsó időszakáig - nem zászlón, hanem karszalagon tűntek fel, ott is egy ráadás vörös sávval, tehát nem az igazi Árpád-sávok voltak a karszalagon sem. Mindamellett ha ma valódi Árpád-sávos karszalagok tűnnének fel, azok méltán keltenének megbotránkozást, viselőik joggal kapnának megvetést embertársaiktól. Még akkor is, ha eme viselők azzal védekeznének, hogy az Egyesült Államok zászlóján is Árpád-sávok díszlenek.

Mindent egybevetve: a hazai Árpád-sávok elleni felháborodás akkor lenne igazán őszinte és zavartalanul megérthető, ha egyben a vörös zászló elleni felháborodás is kifejezést kapna. A félelem ugyanis nem lehet szelektív. Ha az Árpád-sávok riadalmat keltenek, akkor - ebben az esetben - a vörös zászlónak is pánikot kellene kiváltania.

Ha csak az Árpád-sávok keltenek riadalmat, és a vörös zászló nem, az a riadalom csak ritka esetben lehet őszinte. A gyakoribb esetben nem más, mint populizmus. Mégpedig veszélyes populizmus. Amit kerülni kellene.

Mindamellett a köztársasági elnökkel csak egyetérteni lehet a kérdésben. A magyar államfő ugyanis nem hisztériát keltett - mint azt őellene föllépve néhány perccel, pár órával később a fizetett, populista hiszterizálók tették a Parlamentben, majd a képernyőn.

A Magyar Köztársaság elnöke ,,kért".

Kért.

Sólyom László - kérte a köztársaság állampolgárait.

Európaiként, demokrataként - emberként.

Igen, ez az a hangvétel, amelyre oda kell figyelni, ez az az emberi forma, amely nem dacot vált ki, hanem megértést ébreszt; nem reakciót indít el, hanem gondolkodásra serkent.

Érdemes a füleket hegyezni az elnök szavaira. És megfontolni azokat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriási szakadék a szavak és a
  2007-09-13 17:53:47, csütörtök
 
  InfoRádió nyomán 2007. szeptember 13. 12:11

Óriási szakadék a szavak és a tények között


Gyurcsány Ferenc nem mondott igazat azzal, hogy "túl vagyunk a nehezén", a következő időszakban ugyanis a költségvetési hiányt még tovább kell csökkenteni - közölte Tölgyessy Péter az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikai elemző arról is beszélt, hogy a Fidesznek meg kellene újulnia.
Mostanra fizette meg az ország a választások árát, hiszen a költségvetési hiány ebben az évben annyi lesz - valamivel 6 százalék fölötti - mint 2005-ben - mondta Tölgyessy Péter politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. A szakértő hozzátette: Magyarországon minden választás után így történt, az új kormány pedig azzal kezdte a munkáját, hogy erre a 6 százalékos szintre csökkentette az elszaladó hiányt.

Tölgyessy Péter úgy véli, hogy a neheze még hátra van, szemben azzal, amit a miniszterelnök állít, hiszen a tapasztalat az, hogy sokkal nehezebb a hiányt a jelenlegi szintről lejjebb vinni, mint 10-ről 6 százalékra csökkenteni. "Gyurcsány Ferenc szeret drámai hangon megszólalni, és amikor a választások után előállt az új programjával, úgy jelent meg a közvélemény előtt, mint akit csak az érdekel, hogy a legfontosabb területeket, az egészségügyet, oktatást, közigazgatást, rendbe tegye" - emlékeztetett a politikai elemző.

Hozzátette: a miniszterelnök első beszéde a parlament őszi ülésszakán azt sugallta, hogy Gyurcsány Ferenc lemondott erről. "Mindegyik magyar miniszterelnöknél nagyon elkülönült a beszéd és a tények, de most aztán irtózatos távolság van a szavak és a tények között" - jelentette ki Tölgyessy Péter. Mint mondta: bár már másfél év eltelt a választások óta, olyasmi, amire azt lehetne mondani, hogy átfogó, átgondolt és az egész rendszert megmozgató reform, egy sem született.

"A jobboldalnak az egyik alapproblémája, hogy ugyanazokkal a szavakkal ugyanazon a kapun akar bejönni, ahol kétszer már nem sikerült" - mondta Tölgyessy, aki szerint a baloldal részben azért nyerte meg az utolsó két választást, mert sokkal inkább képes volt a megújulásra, mint a jobb.

A politikai elemző hozzátette: a magyar jobboldalnak, és főleg a Fidesz vezetőinek egyik legtipikusabb hibája a "nagymellényűség"; már egy kis győzelem esetén is elbízzák magukat. A jobboldalnak át kellene gondolnia a dolgait, ez azonban nagyon nehéz akkor, amikor ekkora az előnye a baloldallal szemben, illetve ennyire radikalizálódott a közönsége - fűzte hozzá.

Tölgyessy Péter úgy véli: bár a jobb- és baloldalt is sokan elutasítják, nincs mód arra, hogy új politikai erő szerveződjön. "Hatalmas a morgás és az elégedetlenség, de a kritikus tömeget ez nem éri el és nem tud megszerveződni" - mondta.

"Orbán Viktor már két választást elveszített, történelmi a felelőssége" - jelentette ki Tölgyessy Péter, aki úgy véli: a legnagyobb ellenzéki párt is újra és újra belekerül abba a hazugságcsapdába, amibe Gyurcsány Ferenc is, és nem mondják meg, hogyan oldanák meg a problémákat, csak megvalósíthatatlan, ám rokonszenves dolgokat ígérnek.

Ebből akár vereség is lehet a következő választásokon, de kerülhet Orbán Viktor is olyan helyzetbe, mint Gyurcsány Ferenc: "ott a hatalom, de nem sokat ér, mert olyan programot vár az ország, amit nem lehet megcsinálni" - mondta a politikai elemző.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Gyurcsány Ferenc ismételten h
  2007-09-13 17:52:40, csütörtök
 
  gondola 2007. szeptember 13. 17:09
"Gyurcsány Ferenc ismételten hazudott"


Közlemény

Gyurcsány Ferenc ismételten hazudott. Nem először állítja azt, hogy vége a megszorításoknak. Ezzel szemben a kormány jövőre ismét emeli az adókat, növekedni fog a villany ára, 8 százalékkal csökken a nyugdíj, és tovább tart a reálbér-csökkenés. Mindez a kormány alkalmatlansága és Gyurcsány Ferenc hazugságai miatt van. A kormány intézkedései, pénzelvonásai ellehetetlenítik az önkormányzatokat, amelyek egyre kevesebbet tudnak költeni útépítésekre, iskola- és kórházfenntartásra.

Budapest, 2007. szeptember 13.

Szijjártó Péter,
a Fidesz szóvivője
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 923 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.