Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Bayer Zsolt: nincs itt az idej
  2007-09-15 23:11:19, szombat
 
  MTI 2007. szeptember 15. 20:00
Bayer Zsolt: nincs itt az ideje a forradalomnak


Nincs itt az ideje a forradalomnak, így maradnak az alkotmányos keretek és meg kell nyerni a népszavazást - jelentette ki szombaton Bayer Zsolt publicista, a Budai Várban tartott kormányellenes tüntetés főszónoka. Úgy fogalmazott: "ha ezt a népszavazást elveszítjük, akkor mi magunk legitimáljuk az őszödi gazember hatalmát". A közíró szerint ma látszatvilágban élünk. A forradalom lehetőségéről szólva úgy fogalmazott: forradalmat nem lehet csinálni, az jön magától. Bayer Zsolt a békés, vidám és passzív rezisztenciára példaként említette, hogy ha bevezetik az ingatlanadót, akkor "mosolyogva, derűsen, mi majd nem fizetjük be az ingatlanadót". A Bayer Zsolt előtt felszólaló szónokok Gyurcsány Ferenc és kormánya reformintézkedéseit bírálták, különösen az oktatás és az egészségügy területeit érintő reformokat. Papp Lajos szívsebész egyebek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány rossz intézkedéseinek hatására évente több száz orvos és nővér hagyja el az országot.

A Szent György téren tartott tüntetés programja az első szónokok elhúzódó beszédei miatt jelentősen csúszott, a fő szónokokra várók emberek közül sokan, mintegy ezren, már akkor elhagyták a helyszínt, amikor Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság társelnöke szó szerint elismételte mindazt, amit nem sokkal korábban mondott el a Hősök terén a boldog Magyarországról szóló álmáról.

"Unalmas a rendezvény" - mondták többen az MTI tudósítójának azok közül is, akik a Hősök teréről jöttek át árpádsávos zászlóikkal Budára, az elnöki palota elé. A kormányellenes tüntetés jó egy órával később ért véget a tervezettnél. Az emberek többsége este hét óra után békésen elhagyta a Szent György teret.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kosaras Péter Ákos
  2007-09-15 22:46:06, szombat
 
  Továbbítom:

Kosaras Péter Ákos (1162) Üzenek

Kedves Ismerőseim és Barátaim!

Az ellenem lezajlott sajtóhadjárat és lejárató kampány következményeként, felmentettek - mint ismeretes - igazgatóhelyettesi beosztásomból, majd közös megegyezéssel a tanári állásom is megszűnt. Az azóta eltelt időben, egyetlenegy vizsgálatot -VÉGRE ÚGY, HOGY BESZÉLTEK IS VELEM - folytattak le ellenem. Ezt a Rendőrség tette. Már lezárult. BŰNCSELEKMÉNY HIÁNYÁBAN MEGSZÜNTETTÉK AZ ELJÁRÁST! Kommentálni nem kívánom az elmúlt eseményeket, azok önmagukért beszélnek. Örömmel látnám, ha mindenki rájönne, BŰNÖS CSAK OTT VAN, AHOL BŰNCSELEKMÉNY VAN!



szeptember 15., 22:28
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Legyen öszö(d)tök - gondola ko
  2007-09-15 22:41:25, szombat
 
  Legyen öszö(d)tök - gondola kommentár Kiről szól az öszödi beszéd?
2007-09-15. 11:52:49

A magyar intelligencia - mely jobbára már külföldön állomásozik - számára a hírhedett öszödi események a magyar társadalom és a magyar állam megrendülésének, a politikai rendszer szellemi és erkölcsi mélyrepülésének a szimbólumai. Az autonóm módon gondolkodni tudó állampolgárok, a politikai, információs és tájékoztatási szakemberek értik, és már elég jól megtudják becsülni a történtek valószínű, vagy lehetséges motivációit.

A kiszivárogtató

A történtek - és a főszereplő nyilatkozatai - fényében elsősorban Gyurcsánynak állt érdekében a kiszivárogtatás, csak másodsorban következik az MSZP (de csak a párt viselkedését meghatározó, korábbi rossz reflexek miatt). Színesítik a közzétételt a titkosszolgálati bűnözésre utaló körülmények, dehát ezek csak úgy általában utalnak az MSZP-re. Tulajdonképpen az a gyanús, hogy túl volt szervezve a dolog. Semmiképpen ne lehessen eljutni a kivitelezőkig, de lehetőleg mindenki legyen gyanús. (Ne feledjük, milliárdokat költött a magyarországi baloldal érdekcsoportjai által arra is, hogy a média belesulykolja a társadalomba: Gyurcsány egyenlő Orbánnal, a Fidesz pedig ugyanolyan mint az MSZP.)

A piszkos kampány és a piszkos politika azonban nem Gyurcsánnyal és Öszöddel, hanem Medgyessy-vel, az izraeli és amerikai politikaimarketing-tanácsadókkal, illetve az importált botránypolitizálással, a médiapártként viselkedéssel kezdődött. Ha ez lenne a döntő, akkor az öszödi beszéd csak Gyurcsányról szólna.

Ki a főhős és az áldozat?

Azonban az importált politikai kommunikációs technológia, a professzionális politikai marketing, az ellenőrzött politikainapirend-képzés csak a mai magyar modellben működik ilyen hatékonysággal. Abban a magyar modellben, amelyben a média közszolgálatinak mondott része a baloldali médiauszály (MTV, Népszabadság, Népszava), a kereskedelmi média pedig a bulvárban tobzódó kommercializálódásban él, kizárólag a botrányokra fogékony. Magyarországon tehát a média rendszerkritikai szerepe megszűnt. Ráadásul a baloldali rezsimek által működtetett piszkos demokráciában, a magyar állam autonóm, az esetleges szakmai vétóra jogosult szervezetei összeroskadóban vannak. Működési költségeiket elvonta a Medgyessy-(majd a Gyurcsány-)rezsim, a szakembereik egzisztenciális függésben élnek: vagy együttműködnek (legalább is nem bírálnak), vagy mehetnek nyugdíjba, esetleg külföldre.

Ezért aztán biztosak lehetünk benne, Gyurcsány nem egy unikum, hanem csak a megfelelőnek látszó ember abban a szomorújátékban, amit a magyarországi baloldal ad elő, mindannyiunk kárára. Ezért az öszödi beszéd az MSZMP_MSZP-ről szól. Vagy mégsem?!

Mert ez nem minden. Gyurcsány és az MSZP túlélte ezt a botrányt, aminek a társadalomra és a magyar értelmiségi elitre nézve két súlyos konzekvenciája van. Egyfelől az írástudók felelősségét viselő, a tájékoztatás társadalmi tükör szerepét gyakorló magyar elitnek egyszer számot kell adni arról, hogy miket írtak össze a botrány kapcsán, Gyurcsány mentegetésére, a helyzet mentésére, a liberálisok hatalmi helyzetük megtartására. Másfelől, miket mondott Gyurcsány a magyar tudós, szakértő pápákra?!

Média: utánjátszók

A Figyelő.hu "Ma is rejtőzködnek a szivárogtatók" (2007. szeptember 14., Munkácsy Márton) címmel azt tárgyalja /1/ még mindig, hogy "ma sem lehet biztosan tudni, ki és miért szivárogtatta ki Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön elhangzott beszédét. Annyi biztos, hogy mindkét politikai oldalon van, akinek érdekében állhatott ez. Egyedül a miniszterelnöknek nem jött jól, hogy kikerültek a szavai." Hát, ha eltekintünk a kontextustól (melynek felismerésére egy év állt rendelkezésre), akkor talán vitát lehetne nyitni ilyen alapon. De nem is erről van szó. A szöveg további olvasása leplezi le a tényleges tartalomgenerálást.

"Nem árt azonban megjegyezni, hogy öt nappal korábban ismeretlenek ugyancsak egy CD-t juttattak el a Budapest Rádió szerkesztőségébe, amelyen egy, magát a "Demokrácia Harcosai" nevű, általa országosnak minősített szervezet tagjának nevező férfi azt mondja, ha a kormány 2006. szeptember 20-ig nem mond le, "szembe kell néznie a nép haragjával, ezzel olyan láncreakciót indít el, amely felett már nem gyakorolhat hatalmat." Hozzáteszi: készen állnak arra, hogy Párizshoz hasonlóan lángba borítsák Budapest utcáit." Idézi fel a Figyelő.hu.

Vagyis ennyiben módosult az öszödi beszéd kontextusa. A Figyelő szerint már akkor, a levegőben volt fasiszta, terrorista fenyegetés, és csakis ebben a feszült légkörben eshetett meg az a "böszmeség", hogy Gyurcsány elküldte a búsba az egész magyar értelmiséget. Mert hogy, valójában ez volt a beszéd lényege. Nem az volt a vezető tartalom, hogy elk-k, vagy hogy az MSZP és Gyurcsány össze-vissza hazudozott, hogy elcsalták a választásokat, hogy eltüntettek 5.000 milliárd forintot választási célokra azért, mert az MSZP-nek nem lehetett nem kormányra kerülni az uniós csatlakozás idejére, az uniós források felett diszponálás hatalmi szükségszerűsége miatt.

A titkok titka frakcióülés

Gyurcsány Ferenc mondotta a következőket, az öszödi frakcióülésen: "Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel. Hogy a maga biztosság mögött ott van az őrlődés és a gyötrődés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik a nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt. És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. /.../

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.

Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? /.../

Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib....ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. /.../

Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak.

Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint. Oda jön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Ferikém olvasom a Sárközi-tanulmányban, hogyha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani. Mondom: Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten. Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány." /2-3/

Szájmarketing

Az öszödi beszédet majdnem szó szerint megismételte Gyurcsány a parlamentben. Az eredeti szövegből való kiszólás is sokat mondó. "Értem az ellenzék szándékát e vitanappal. Ki ne értené, aki itthon volt tavaly, szeptember 17-ét követően... Sokakkal együtt pontosan tudom, hogy nem a beszéd valódi tartalmáról, üzenetéről akarnak ma disputát folytatni, csupán hozzám ragasztani egy rossz, dehonesztáló jelzőt. Önöket nem a beszéd érdekli, Önöket én érdeklem. Meg szeretnének buktatni. Meg a kormányt. Elsöpörni a baloldalt! Tisztelt Ház! Az őszödi beszéd egy túszul ejtett beszéd." /4/

1. Ma is rejtőzködnek a szivárogtatók. 2007. szeptember 14., Munkácsy Márton, fn.hu
2. Az MSZP öszödi frakcióülésének felvétele. Index.hu, 2006. 09. 17., 21:12 | Frissítve: 2006. október 02., hétfő 09:48
3. Öszöd után, szabadon. 2007-05-28 23:53:02, blogtika.blogter.hu
4. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felszólalása az őszödi beszédről tartott parlamenti vitanapon. 2007-06-14, eurostra.hu

[Forrás: http://www.gondola.hu/cikkek/55921?fr=nemzetihirhalo]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kéri: Megbukott a kormányprogr
  2007-09-15 22:38:03, szombat
 
  Kéri: Megbukott a kormányprogram, döntsön Gyurcsány!
2007-09-15. 11:55:03

Gyurcsány Ferencnek el kell döntenie, hogy a kormányzást vagy a pártelnökséget adja át másnak - mondta Kéri László politológus egy szocialista konferencián. Úgy vélte: a kormányfő a 48 ponttal elismerte, hogy megbukott a kormányprogram.

Az elmúlt 16 hónap mulasztásai és halasztásai után meg kell találni a kormányzás helyes ritmusát - ezt ajánlotta a szocialista-liberális kormánynak Kéri László, aki ezt az elkövetkező néhány hónap legfontosabb feladataként jelölte meg.

A politológus pénteken Balatonszemesen a Baloldali Önkormányzati Közösség (BÖK) tanácskozásán elemezte a belpolitikai helyzetet, nem titkolva, hogy szkeptikus a kormány és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szocialista pártelnök eddigi teljesítményét illetően, a kormányzati kommunikációról pedig lesújtó a véleménye.

- Van mit korrigálni bőven - fogalmazott Kéri László, aki úgy vélekedett: most már szakpolitikai szinten kellene elmondani, mit, hogyan fognak csinálni, nem pedig újabb prioritásokkal, újabb pontokkal előállni, mint azt legutóbb a miniszterelnök tette a Parlament őszi ülésszakának nyitónapján. - Ezzel implicite elismeri, hogy nem tudták megvalósítani a kormányprogramot - jegyezte meg a politológus. Annak a véleményének adott hangot, hogy a miniszterelnöknek egyrészt át kell gondolnia, hogy lehet-e "ezekkel az emberekkel" pótolni a hiányosságokat, véghez vinni a strukturális változásokat, vagy sem, s "akkor meg kell szabadulnia azoktól, akik hátráltatják".

Másrészt az is nyilvánvalóvá vált - folytatta, hogy a kormány és az MSZP vezetése együtt nem megy. Gyurcsány Ferencnek szerinte most az a dilemmája, hogy vagy át kell adnia a kormányzást másnak, vagy a pártban kell keresni valakit maga helyett.

Kéri László kitért arra is, hogy noha a Fidesz elnöke továbbra sem tekinti legitimnek a kormányt, s Orbán Viktor változatlanul a kormánybuktatást tartja elsődleges prioritásnak, amelyhez a pártelnök szerint az esélyt és lehetőséget egy sikeres népszavazás ad, "ez csak Orbán Viktor interpretálásában van így". Nincs valós alapja, hogy megbukik a kormány - tette hozzá.

A politológus szólt arról is, nem számít "forró őszre", nem gondolja az, hogy megismétlődnek az egy évvel ezelőtti események. Akkor három olyan tényező egyedi, egyszeri együttállásáról volt szó, mint az 1956-os forradalom 50. évfordulója, az önkormányzati választás és az őszödi beszéd - indokolta véleményét. Apropó persze mindig akad, de ez már komolytalan - vélte.

Kéri László nem hagyta szó nélkül Sólyom László legutóbbi parlamenti felszólalását, s annak fogadtatását sem. Erről úgy vélekedett: mindenki mást kapott, mint amit várt. Szerinte mindkét oldal gyanakvással figyeli a felszólalásait.

A köztársasági elnök az elmúlt másfél évben elérte, hogy minden szavának súlya van. Annak is, amit nem mond - jelentette ki, majd hozzátette: tudomásul kell venni, hogy 2005 nyara óta van egy harmadik pólus, Sólyom László, aki minden fontos alkalommal megjelenik, és elmondja a véleményét. Olyan, mint egy iskolaigazgató, aki egy rossz tanulókkal teli országban osztályfőnöki órát tart, ahol elmondja az alkotmányjogi leckét - vélte a politológus.

[Forrás: http://www.mno.hu/index.mno?cikk=429976&rvt=2]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Késő népi bánat
  2007-09-15 22:34:30, szombat
 
  Késő népi bánat

Antall József szobra vörös festékkel leöntve - megrendítő, mély értelmű szimbóluma annak az indulatokkal teli zűrzavarnak, amely a rendszerváltás értékelésében máig, sőt az utóbbi időben egyre inkább mutatkozik. Nem arról van szó, hogy Antall szerepéről sokféle értékelés forog közkézen, hiszen ez természetes. Egy olyan földindulásszerű társadalmi változás, amely a nyolcvanas évektől hazánkban is lejátszódott, s amely egész társadalmak életét forgatta ki sarkaiból, használhatatlanná téve milliók évtizedes kínlódással és szüntelen kényszerű alkalmazkodással kikísérletezett egyéni és csoportos életstratégiáit, mások (kevesebbek, de így is tömegek) előtt ellenben soha nem remélt lehetőségeket nyitott meg (s mindez ráadásul egy kulturálisan sokszorosan széttagolt országban), szükségszerű az értékelések végletességéhez vezet.

Aki szobrot érdemel

Csak elítélni lehet a szoborrongálás vandalizmusát, ám az a maga primitivitásában egyértelmű álláspontot képvisel: ez az ember nem érdemelt szobrot. S ez az álláspont civilizáltabb formában is egyre markánsabban megfogalmazódik. Nem az úgynevezett baloldalon, ahonnan életében oly brutális támadások érték Antallt, hanem az úgynevezett jobboldalon, főként az MDF alapítói körében. A kritikák két fő vonulata különíthető el: Antall elorozta a pártot alapítóitól, s ráadásul az általa vitt kormányzati politika a nemzet problémáit nemhogy megoldotta volna, inkább súlyosbította őket. E két kritika egyenként is, együtt pedig különösen elegendő arra, hogy az MDF alapítói ne kívánjanak Antallnak szobrot állítani. Kérdés persze, hogy e bírálatok mennyire megalapozottak. Az antalli politika, főként a gazdaságpolitika ellentmondásaira (a hazai vállalkozásokat és piacukat szétzúzó keményen neoliberális Kupa-Kádár-program), nem egyszer súlyos következményeire (milliók állásvesztése, a nemzeti vagyon jelentős részének külföldi kézbe kerülése) ezúttal csak utalni tudunk; erről már több komoly elemzés ismeretes. Kevesebb szó esik az első "vádpontról".

Az, hogy Antall "ellopta" az MDF-et, annyira nyilvánvaló, hogy apologétája, Debreczeni József sem vonja kétségbe, csupán helyesli: "Antall korszerű nyugati értékeket valló jobboldali politikus volt [...] elnökké választása után megpróbálta ilyenné formálni az MDF-et is, amelynek megalapításában és megszervezésében valóban döntő szerepe volt a népieknek." Debreczeni visszaigazolja Bíró Zoltán egyik markáns állítását is: "Attól a gondolattól valóban irtózott, hogy az országban ez a (ti. népnemzeti) vonulat vegye kezébe a dolgokat."

Égett a vágytól

A történet tehát arról szól, hogy egy értelmiségi csoport létrehoz egy tízezer fős tagságú, az ország átalakításában megkerülhetetlen, a küszöbön álló parlamenti választások megnyerésére toronymagasan esélyes szervezetet, s kialakít egy koncepciót az átalakulás mikéntjéről, majd sajátos módon a feje fölé emel egy olyan politikust, aki irtózik ettől a koncepciótól, annak kidolgozóit és vezető képviselőit mindvégig igyekszik távol tartani későbbi kormányától, s folyamatosan jelentős erőfeszítéseket tesz, hogy rájuk és az egész szervezetre kényszerítse a saját koncepcióját. (És persze az embereit. Antall ugyanis egy jól körülírható, a féllegális politikai szalonokban már régóta szolidan szervezkedő elitcsoport reprezentánsa.) Roppant érdekes megvizsgálni, hogy e szürreális eseménysor miért következhetett be. Mindkét félben volt rá fogadókészség. Az MDF-et mint tömegmozgalmat létrehozó értelmiségi vezetők haboztak vállalni a kormányzati politikai cselekvést, Antall ellenben égett a vágytól, hogy ezt tegye, ám nem volt hozzá szervezete.

Az elfoglalt párt karaktere

Debeczeni is leírja: Antall eleinte "inkább a kisgazdapárt újjászervezésén dolgozik. Vezetőként szóba kerül a kereszténydemokratáknál is, de végül egyik dologból sem lesz semmi. Mindkét alakulatról gyorsan kiderül, nem alkalmasak rá, hogy a rendszerváltás meghatározó politikai erejévé váljanak. [...] Ezek után fordul Antall érdeklődése az MDF felé, ahova be is lép. Az immár tízezer tagot számláló MDF első országos gyűlésén fel is szólal, az elnökségbe is jelöltetné magát, de kudarcot vall." A magyar átmenet "demokratikus" jellegét igen jól jellemzi ez a történet. Az ember naivul azt gondolná, hogy az azonos gondolkodású emberek társulásaiból jöttek létre a különböző pártok, a valóságban azonban az történt, hogy az elit különböző csoportjai kerestek meglovagolható tömegmozgalmakat. (Orbán Viktor pályája kivétel: személyes karizmájával és a helyzet változásával együtt fejlődő koncepciójának széles körű elfogadtatásával a semmiből a milliós támogatottságú néppártig szisztematikusan építette fel szövetségét.)

Az MDF alapítói a "demokratikus ellenzék"-nek való alávetettséget még elkerülték, ám az egykori úri konzervatív elit sikeresen meglovagolta őket. A hoppon maradt Hálózat taktikai antikommunizmusával toborozta össze az SZDSZ-t, amelyről a tagságot később hosszadalmas munkával választották le.

Gyurcsány szinte lekopírozta Antall módszerét. Volt koncepciója és ambíciója, de nem volt pártja. Az SZDSZ-ben nem látta az esélyt, hogy az államreform meghatározó politikai erejévé váljon, belépett hát az MSZP-be. Először nem aratott sikert, politikatechnikai talentuma azonban később hatott. Győzött, aztán olyan programot hajtott végre, amely köszönő viszonyban sincs az elfoglalt párt karakterével. Látjuk, a rendszerváltás visszatérő eleme, hogy a politikai technokraták saját céljaikra hasznosítják az övékétől merőben eltérő törekvésű, de szervezetlen tömegmozgalmak energiáit. Ha e mozgalmak reprezentánsai felismerik, hogy csak használták és kihasználták őket, talán nem kellene csodálkozni, hogy rossz néven veszik. Legalább a jus murmurandi jogát ne vitassuk el tőlük...

krómer istván

magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar rendőrhöz
  2007-09-15 22:34:01, szombat
 
  A magyar rendőrhöz

2007-09-14 13:17 Barikád.hu



Tudom, hittél abban, hogy a magyar nem bántja a magyart. Hallottam tőled a Szabadság téren. Tudom, hogy megijedtél, és félni kezdtél összevert társaidat látva a TV ostroma után. Tudom, hogy bűntudat bánt, amiért hagytad összeveretni őket, és te végignézted pár száz méterről, a Nádor utcából ezredmagaddal... Tudom, azóta már tudod, hogy ez "csak politika" volt. Tudom, utálod Gergényit és suttyónak tartod... Tőled tudom.

Tudom, hogy október 23-án a szíved bosszúért kiáltott a TV-nél megsérült bajtársaidért. Szépnek tartom a bajtársiasságod, de akkor, ott melléjük állni még a parancs ellenére is, szebb és igazabb lett volna.
Tudom, már azt is tudod, hogy játszik veled a politika.

Tudom, azt gondolod, hogy most a bosszúban rajtunk, tüntetőkön a sor. Hisz nekünk nem csupán bajtársainkat, de szüleinket, gyermekeinket, szerelmeinket, barátainkat vertétek véresre, aláztátok meg, vagy tettétek egy életre nyomorékká. Én ezért nem ítéllek meg, mert ítélkezni Isten dolga. De megkérdezlek: te megérdemelnéd a kegyelmet? Tudod, gaztetteid ellenére még mindig közénk tartozol, és mi még mindig vigyázunk rád. Ha nem így lenne, már rég halott lennél; ha csak a vízágyú kezelőszemélyzetére, parancskövető társaidra vagy kenyéradóidra lennél bízva. Csak mi vigyázunk rád.

Magyar nem ölhet Magyart!

Azt is tudom már, hogy ismét ott vannak köztetek az ügyeletes szócsövek. Laktanyákban, folyosókon, irodákban; ahogy mindig is megjelentek az események előtt. Mindenre van kész válaszuk, és sugárzik belőlük az indulat és a gyűlölet. Te pedig átadod magad az érzésnek. Kiállni a saját elveidért sosem volt erősséged, ezért lettél rendőr. (Ne érts félre! Nem megbántani akarlak, de ez így van;... ilyennek is kell lennie.) Zuhansz a gyűlölettel, és a szócsövek elérik, hogy mire az utcára érsz, már nem is látsz, csak pusztítani akarsz. Csontot törni, elpusztítani a nyomorod “okát", engem, aki miatt hetek óta nem láttad a gyermeked, szerelmed.

Biztosan én vagyok az oka? A ügyeletes szócsövek persze ezt mondják. Ők mindent meg tudnak magyarázni.

DE ÉN NEM NEKIK ÍRTAM EZT A LEVELET.

Ez a levél hozzád szól, Magyar Rendőr!

Hozzád, aki megérted, hogy miért nem félek a viperádtól és miért nem maradok majd aznap otthon. Elárulok valamit. Járja köztünk egy mondás: “Aznap még a fájdalom is édes." Tudom, hogy ugyanúgy szereted a hazád, mint én, és megvéded az indulatoktól. Ez így helyes! Tedd!

Azt is tudom, hogy sok társaddal együtt legszívesebben a túloldalon állnál aznap. Ezért ne is várd tőlem, hogy otthon maradjak, mert érted is megyek az utcára aznap százezred magammal. Nem szeretném, hogy csalódj bennem, és így önmagadban. Helyetted is átélem majd `48 eszméit, belélegzem a szabadság előszelének szemet és torkot maró illatát. Eléd állok majd egyenes derékkal és magasra emelt fővel. Szemben az elnyomás eszközével:Veled.

Tudom, az élet néha furcsa.

Én nem azt akarom, hogy tagadj parancsot vagy ne légy “lojális a céghez". Arról sem beszélek, hogy ne lépj fel ellenem, ha olyat tennék, amivel megszegem a törvényt.

De az esküdet ne felejtsd el! Szolgáld a törvényt, a rendet, és védd az életet. Ha így teszel, én is vigyázni fogok rád!

Közel a nap, mikor megmérettetik majd hit és erény. Én a szabadságban hiszek, a te erényed pedig a rend. Egyik sem ér semmit a másik nélkül.

Ezért egy dolgot kérek tőled, Magyar Rendőr!

Mielőtt megütsz, nézz majd a szemembe, és lelkiismereted szerint cselekedj, mert az a legmagasabb törvény!

Ne akard elpusztítani a saját vágyaid!

Legjobbakat:

A Tüntető

(Forrás: Internet)

http://barikad.hu/node/7701
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Egy év történelem
  2007-09-15 22:06:09, szombat
 
  Bayer Zsolt: Egy év történelem
2007. szeptember 15. 10:31



MNO
Bayer Zsolt: Ez a nép mi vagyunk. Nincsen másik nép. A mifajtánk is ez a nép. Szoktam ezt tapasztalni, amikor felém vakkan a kérdés: miért nem áll valaki az élre, miért nem adja ki valaki a jelszót, miért nem vezeti valaki a népet a barikádokra? (És olyan jól tudom, kire gondolnak, szegények...) Azért nem, felebarátaim, amiért 1956-ban sem vezetett senki senkit. Azért nem, mert a forradalomhoz mindössze nemzet kell, vezér alig. Ilyen egyszerű a válasz. Meg aztán, kérdem a lánglelkűeket: és ugyan mi lenne mindjárt a forradalom után? A második napon? Erre a kérdésre kérem a válaszokat, aztán majd meglátjuk...

Ám jó, ha tudjuk, hogy a forradalom képtelensége nem egyenlő a beletörődéssel. A forradalom képtelensége még nem öli meg a lelket. Sőt... Amikor elköltözik a valóság, és nagyra nő a bűn, a mocsok, olyankor megnő a lélek árfolyama. Akiben van lélek, az a túlélő. A gulagot, Auschwitzot soha nem az erősek élték túl. Hanem akik nem adták oda a lelküket. Most, amikor egy esztendő alatt visszacsempészték nekünk megtagadottnak hitt negyven évünket, most, amikor a legképtelenebb gazemberek röhögnek az arcunkba, egészen közelről, lihegve, most, amikor ellopják az életünket, most két dolgunk is akad. Nem odaadni a lelkünket. Ez az egyik. Nem elfáradni, és nem hazamenni. Ez a másik. Nem elhinni, hogy ez megváltoztathatatlan. Na jó, akkor ez a harmadik.
(Magyar Nemzet, szeptember 15.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha meglesz a kritikus tömeg, m
  2007-09-15 22:05:02, szombat
 
  Ha meglesz a kritikus tömeg, megdöntik a kormányt + Képriport
2007. szeptember 15. 19:00


Néző László
A kormány megdöntésére készülnek hétfő este az egykori Kossuth téri tüntetőkből alakult szervezetek - tájékoztatta az MNO-t Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórum vezetője. Ha elegendő ember gyűlik össze a hétfő esti tüntetésen, akkor beindítják az úgynevezett ,,Y"-tervet. Hogy ez pontosan mit jelent, az egyelőre titok.



Nézze meg képgalériánkat!
(Fotó: Néző László)
Kormánydöntésre készülnek hétfő este a Kossuth téri tüntetők, akik az őszödi hazugságbeszéd kiszivárgásának évfordulóján ,,vonulásos tüntetést" tartanak a Corvin köztől a Kossuth térig. Amennyiben megfelelő számú demonstráló jelenik meg, alkalmasnak tartják az időpontot arra, hogy menesszék a kormányt - ismertette Fáber Károly az MNO tudósítójával a Hősök terén. A Rendszerváltó Fórum vezetője azt várja, hogy a tüntetők ,,kritikus tömege" elsöpri majd a hazug Gyurcsány-kormányt.

Arra a kérdésünkre, hogy egészen pontosan hogyan képzelik el a kormány megdöntését, azt válaszolta, hogy kidolgozott elképzelésük van az akció végrehajtására, ez az úgynevezett ,,Y"-terv. Ez viszont annyira titkos, hogy még Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője sem ismeri, pedig ő és szervezete szorosan együttműködik Fáberékkal. A Hősök terén Fáber Károllyal együttsétálgató Gonda, aki magát egyébként néptribunusnak tartja - mint mondta, őt nyolcvanezer ember választotta meg a Kossuth téren -, kicsit óvatosabban fogalmazott az MNO-nak. Az ő céljuk is a kormány megdöntése, de ő ezt akkor tartja megvalósíthatónak, ha a rendőrség is átállna az ő oldalukra. Gonda szerint a mostani kormány politikája éppúgy megnehezíti a rendőrök életét is, mint bárkiét az országban. A rendőrök sem tudnak megélni, családjukat eltartani havi százezerből - fejtegette. Így nekik is érdekük lenne a Gyurcsány-kormány távozása. Azzal mindketten egyetértettek, hogy alkotmányos eszközök a kormány megdöntésére nincsenek a kezükben, de ez, mint mondták, az alkotmány hibája, nem az övék. Gonda sajnálkozva emlegette Sólyom László köztársasági elnöknek a Magyar Nemzetben megjelent interjúját, amiben az államfő kijelentette: a mostani alkotmánnyal nincs különösebb baj. Elég nagy baj az - tette hozzá Gonda -, hogy több millió ember akarata ellenére még mindig Gyurcsány Ferenc a kormányfő.

Morvai: A kormánynak le kell mondania

Délután felszólalt a rendezvényen Morvai Krisztina is. A Civil Jogász Bizottság társelnöke úgy fogalmazott: olyan ellenállásról álmodott, ahol az emberek felmondják háztartási és egyéb biztosításaikat azokkal a biztosítókkal, amelyek ,,orgazdaként" belépnének az egészségügybe, ahol a becsapott szocialista és liberális szavazók levélben szólítják fel országgyűlési képviselőket a lemondásra.

Szerinte a kormány lemondását az is indokolná, hogy tavaly októberben Budapest utcán 14 ember szemét lőtték ki a rendőrök gumilövedékkel, viperákkal védtelen embereket vertek.

Gaudi Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi tagja szerint jól állnak a tavalyi tüntetések, zavargások során letartóztatott személyek védelmével, az őrizetbe vett hetven ember egyharmada már szabad. Hozzátette: sokan még börtönben ülnek, köztük az a fiatal rendőr, aki részt vett a tüntetésekben.

A Debrecenből érkezett csoport tagjai közül felszólalt Nagy Attila orvos, aki annak idején azzal tette ismertté nevét, hogy megtagadta a frissen bevezetett vizitdíj szedését. Arra buzdította rendelőintézeti kollégáit, hogy hasonlóan járjanak el, mivel - a háziorvosokkal ellentétben - nem kényszerülnek erre, mivel egy fillér sem kerül hozzájuk vissza a beszedett díjakból.

A Pannon Nemzeti Gárda biztosít

A rendezvény biztosítását a Pannon Nemzeti Gárda vállalta, nemzeti karszalagos aktivistáik fekete pólót viseltek. Az egyik felszólalót kijavították, amikor az összekeverte őket a Magyar Gárdával. Hozzátették azonban, hogy ők is nemzeti érdekeket képviselnek, ami pozitív dolog, bármilyen gárdáról legyen is szó.

A Hősök terén összegyűlt demonstrálók egykébként 10 perces szónoklatokat hallgattak, amelyek egyöntetűen a kormány menesztését követelik. Helyszíni jelentések szerint a téren 4-500 ember gyűlt össze. többségük Árpád-sávos zászlókat lengetett. A demonstrálók úgy tervezik este a Hősök teréről a Vértanúk terére vonulnak.

(MTI/MNO)
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=430078&rvt=61
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végrehajtást rendeltek el az M
  2007-09-15 22:03:25, szombat
 
  Végrehajtást rendeltek el az MSZP szóvivője ellen
2007.09.14. 15:49

A Fővárosi Bíróság végrehajtást rendelt el Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP szóvivője ellen, és már a behajtási folyamat is elkezdődött - írta a pénteki Magyar Nemzet.

A csütörtökön elkezdődött végrehajtásra azért kerül sor, mert a politikus nem fizette ki azt a negyedmilliós kártérítést, amit tavaly februárban ítélt meg a Fővárosi Táblabíróság Papcsák Ferenc fideszes politikus rágalmazása miatt. Mindemellett Nyakó István bocsánatkérési kötelezettségének sem tett eleget - olvasható a cikkben.

A bíróság egy miskolci végrehajtót jelölt ki a peres ügy anyagi rendezésének céljából, ugyanakkor a felmerülő bér- és egyéb költségeket Nyakó István köteles fizetni.

A lapnak nyilatkozva a politikus úgy fogalmazott, semmilyen értesítést nem kapott fizetési kötelezettségének határidejéről, teljesítésének módjáról, s nem érti, mi miért történik. Kijelentette: amennyiben hivatalosan és időben megkeresték volna, már régen rendezte volna erkölcsi és anyagi adósságát. Ugyanakkor azt is közölte: telefonon már váltott néhány mondatot Papcsák Ferenccel, bár konkrét megegyezés nem történt a megbeszélés során. Állította, nem akart borsot törni mások orra alá, már rendezte volna tartozását, ha kap csekket vagy felszólítást és címet, ahová elküldhetné a kamatokkal terhelt negyedmilliót. Mint hozzátette: internetes bocsánatkérési kötelezettségét is teljesíti.

MTI - fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Deport '56: Az ötvenes évek sz
  2007-09-15 22:01:37, szombat
 
  Deport '56: Az ötvenes évek szelleme kísért
2007.09.15. 14:49

Az 56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-'56) tökéletesen tisztában van az 1956-os forradalom, és annak ötvenedik évfordulóján történtek közötti különbséggel, ám ennek ellenére érdemesnek tartja felhívni a figyelmet néhány kísérteties hasonlóságra.

"A társadalmi feszültségek kritikus szintre való növekedéséhez 1956-ban szükség volt egy Rákosira, 2006-ban pedig szükség volt egy Gyurcsányra. A Magyar Rádió ostromához szükség volt egy Gerő-beszédre, a Magyar Televízió tavalyi ostromához pedig szükség volt egy Gyurcsány-beszédre. Fél évszázad alatt a hatalmi arrogancia nem sokat változott. Mindkét intézmény vezetése megtagadta egy petíció beolvasását, nem törődve azzal, hogy ezáltal kiprovokálja az épület ostromát.

Mint tudjuk, az ötvenes években hazudtak éjjel és hazudtak nappal, a miniszterelnök őszödi beszédéből pedig megtudhattuk, hogy ez ma sincsen másképpen" - fogalmaz HunHír.Hu-hoz eljuttatott közleményében Szerdahelyi Szabolcs, a szervezet elnöke.

hunhir.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 923 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 459
  • e Hónap: 14651
  • e Év: 147568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.