Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
Lendvai: „Számunkra az ő
  2007-09-19 22:45:30, szerda
 
  Lendvai: ,,Számunkra az őszödi korszak véget ért..."


Ezt jelentette ki az MSZP frakcióvezetője, az MTI címe szerint. Hogy mit jelent az ,,őszödi korszak", annak csak Lendvai ILdikó a megmondhatója. Alighanem Gyurcsány hazugságbeszédére gondolhat, annak máig kiható következményeire, amelyeket az MSZP szívesen lerázna magáról, mint kutya a vizet. Személy szerint sem szereti már hallgatni az erről szóló közleményeket, cinkos helyeslését, leginkább befogná a fülét, párnába fúrná a fejét? De lehet, hogy Gyurcsány üdülőmanipulációjára utal, mert elege van a lopásból, a miniszterelnökéből és pártelnökéből, annak korábbi ügyeiből, Fittelinástól, mert ő egy igazi ,,szocialista". Ez azonban kevésbé valószínű a ,,kurva ország" szerű miniszterelnöki megnyilvánulások nyilvánossá kerülésének egyéves évfordulójának küszöbén. Bár még ez is meglehet. Mit lehet tudni a nagy helyezkedőnél.

A professzionális hasbeszélő annyi pártelnökét, miniszterelnökét szolgálta ki, Kádártól Grószig, Horn Gyuláig, Kovácson át, Medgyessytől Hilleren át Gyurcsányig, akik egymással homlokegyenest más politikát vallottak, hogy ha ez nem lenne tragikus, akkor vígjátéki lenne. Fogalmazhatunk úgy is, Lendvai számára főként tragikomikus.

Mint egykor a színház környezetében forgolódó, ott ,,cserepedett" ember, még életében megérheti, hogy a politikai szélkakas mintapéldányaként megírják róla a cenzorkától az áldemokratig (hogy más jelzőt ne használjunk) terjedő, jól ráillő színházi szerepet, és valamely kortársa színésznő nagy élvezettel el is fogja játszani.

Vagy az is lehet, hogy a Gyurcsányhoz fűződő őszödi korszak végét jelentette be? Hogy személy szerint elege van Gyurcsányból? És jöhet az új segg? Már bocsánat, de valóban ezt tette két évtizede a mindenkori pártelnökökkel, ha érthető a jelkép.

Vagy így jelentette be a Gyurcsányra szóló kilövési tilalom feloldását, amúgy a régi a szovjet (és balkáni) gyakorlat szerint? Becsomagolva, selyemzsinórt küldve?

Ennél a nőnél már ez sem kizárható.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénztárnyitás
  2007-09-19 21:32:40, szerda
 
  Élő Anita, itthon@hetivalasz.hu

7. évfolyam 38. szám, 2007.09.20.

Pénztárnyitás


Pénztárnyitás - A Bokros Lajos vezette biztosítótársaság is részt vehet az egészségbiztosítás privatizációjában. A bankár tavaly, a Gyurcsány-kormány megalakulásakor alapította meg az Új Pillér Egészségpénztárat. A társaság ahhoz a patikapénztár-csoporthoz tartozik, amely jelen volt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár feldarabolásáról szóló egyeztetésen. Folyt.

Zárt ajtók mögött folynak az egyeztetések a több-biztosítós egészségügyi modellre történő átállás részleteiről. Múlt héten a tárgyalásokra a biztosítók képviselőit is meghívták, ám hogy pontosan kiket, azt homály fedi. Nincs névsora a kormányszóvivői irodának, sem az MSZP-, sem az SZDSZ-frakciónak, de még az Egészségügyi Minisztériumnak sem, legalábbis lapunk - és a többi médium - érdeklődésére nem adták ki a lajstromot. Így az újságírók a fotóriporterek felvételei alapján próbálták azonosítani, melyik az a nyolc biztosítótársaság, melynek képviselői múlt csütörtökön megjelentek Kiss Péter kancelláriaminiszter dolgozószobájában.



HATCSILLAGOS PÉNZTÁR

A legkönnyebben a csapat hölgytagját, Lukács Mariannát lehetett felismerni. Az ötven legsikeresebb hazai üzletasszony között nyilvántartott Lukács Marianna vezeti a Patikapénztár-csoportot, amely második legnagyobb az önkéntes pénztárak hazai piacán. A pénztár alapítói között ott volt Matejka Zsuzsanna, az egészségügyi miniszter kabinetfőnöke - igaz, ő néhány hónap után, még 2001-ben kilépett onnan. Ennél érdekesebb, hogy a Patika-csoportnak van egy Új Pillér nevű "hatcsillagos" önkéntes egészségpénztára is, amely tavaly júniusban, vagyis a második Gyurcsány-kormány megalakulása idején jött létre. Az Új Pillér elnöke Bokros Lajos, aki még tavaly áprilisban Csillag István volt gazdasági miniszterrel, Bauer Tamással, Mihályi Péterrel, az SZDSZ egészségügyi szakértőjével a "versengő magán-egészségbiztosító pénztárak felállítását" szorgalmazta. Így most az a helyzet állt elő, hogy a Bokrosféle társaság cégcsoportjának vezetője a koalíciós tárgyalóasztal egyik oldalán, egykori szerzőtársai (Csillag, Mihályi) pedig az asztal másik oldalán ültek.

A tavalyi tervek szerint a pénztárak a több-biztosítós modell indulása előtt egy évig toborozhatnák ügyfeleiket. A kormány reformelképzeléseinek az egészségbiztosításra vonatkozó része ugyanakkor egy évet csúszik, és az eddig mindenre rábólintó szocialisták a jelek szerint egy ponton ellenállnak - azt szeretnék, ha az SZDSZ eltekintene a toborzástól. Időközben Bokros Lajos étvágya is megnőtt: tavaly még ötezer forintnak megfelelő minimális járulékkal számolt, idén viszont már tízezer forintos havi díjat és efelett tízszázalékos jövedelemarányos járulékot szedne. Területi kötöttségektől mentes, magántulajdonban lévő kötelező pénztár - ez Bokros elképzelése az egészségbiztosítás jövőjéről.

Az MSZP tehát elfogadja a több-biztosítós modellt, így az SZDSZ keresztülviheti az akaratát. Vita csak azon van, hogy az országot öt-hét nagy biztosítási régióra osszák-e fel, vagy pedig sok kis térségre. (Akár így lesz, akár úgy, a társaságokban az állam többségi tulajdonos maradna, az üzleti biztosítók legfeljebb 49 százalékos tulajdonrészt vásárolhatnak.) Az MSZP az első, a nagy régiós változatot támogatja, az SZDSZ pedig - legalábbis augusztus óta - az utóbbit. Korábban a párt vezető szakértői azt szerették volna, hogy az új biztosítók ne regionális elven, hanem országosan szerveződjenek. Mihályi Péter, az SZDSZ programalkotója nyár elején még azt mondta lapunknak: nem tart a területi különbségektől, mert regionális szinten ezek kiegyenlítik egymást.

A jelek szerint a koalíció szeretné az egybiztosítós-többbiztosítós vitát lezárni, és a közbeszédet a "magyar tarka" kontra "pannon párduc" témára terelni, mintha a több biztosítóra való áttérés már a parlamenti vita megkezdése előtt eldöntött tény lenne. A közvélemény nehezen fogadja el a biztosítási rendszer privatizációját - erre utalt a civilszervezetek élőlánca és szeptember eleji tüntetése az Országház előtt. A civilek és az ellenzék a modellváltás káros voltáról szeretnének beszélni, a kormány pedig a kistérségi biztosítók hátrányainak ecsetelésével akarja a nagytérségi üzleti társaságok mellé állítani legalább a szakmai közvéleményt.

HÉTSZERES KÖLTSÉG

A csütörtöki tárgyalások után az érdekelt cégek nevében nyilatkozó, az Uniqa biztósítót képviselő Juhos András sem párducokról, sem tehenekről, sem toborzásról nem ejtett szót. Fontosnak tartotta viszont az egészségügy valós értéken történő finanszírozását, illetve a tulajdonosi jogok tisztázását. Alig néhány hónappal a modellváltás előtt azonban a kormány még csak lépéseket sem tett, hogy a beavatkozások teljes árát megtérítse a kórházaknak. Enélkül - és például az amortizáció elszámolása nélkül - csak fokozódik majd az ellátórendszerben ma is tapasztalható zavar.

A biztosítók azért is óvatosak, mert a már létező, ügyfélkörrel rendelkező társaságoknak nemcsak üzleti lehetőséget, hanem kockázatot is rejt a társadalombiztosítás privatizációja. Egész más a helyzet az új biztosítókkal: a Bokros Lajos vezetése alatt működő Új Pillér nem kockáztatja az ügyfélkörét. Az SZDSZ talán éppen azért ragaszkodik a sok kistérséghez, mert így nem kell egy nagy régiót megnyerniük, elég kisebb társaságokba beszállniuk. S ha minden úgy alakul, mint a nyugdíj-biztosítási reformnál, akkor a kicsik később beolvadhatnak a nagyobbakba, a fúzióval pedig mindegyik jól jár.

LIBERÁLIS GYŐZELEM

Az MSZP-ben az egybiztosítós rendszer hívei megadták magukat, viszont igyekeznek lassítani az átmenetet, korlátozni a társaságok közötti versenyt, és átláthatóbbá tenni a rendszert. Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke azzal magyarázza lapunknak a nagyobb régiók kialakítását, hogy így legfeljebb a fővárosban éri meg ügyfeleket toborozni, a Dél-Dunántúlon logikátlan lenne Északkelet-Magyarországról klienseket szerezni.

Ennek következtében viszont lesz hét magán-egészségbiztosító, hétszeres adminisztrációval, hétszeres költséggel, és lényegi verseny csak a fővárosban és a nagyobb településeken várható, hiszen ott a legtöbb társaságnak van már irodaháza. Persze mindez még mindig jobb - ha nem is sokkal -, mint a teljesen átláthatatlan rendszer.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga Mihály: Veres János hazu
  2007-09-19 21:30:22, szerda
 
  Varga Mihály: Veres János hazudik!

2007-09-19 20:36 Barikád.hu

Veres nem a szavahihetőségéről híresVeres nem a szavahihetőségéről híresVeres János a 2008-as költségvetés tervezetének tárgyalása során kijelentette: ,,Jövőre nem kell számottevő megszorításokra számítani". Állítását azzal igazolta, hogy szerinte az adósságállomány ugyanakkora marad, mint idén, de a befektetői bizalom erősödésének hatására várhatóan csökken az ország kamatterhe. Varga Mihály, a Fidesz alelnöke ugyanakkor veres szavahihetőségét kérdőjelezte meg és hangsúlyozta az új nyugdíjszámítási rendet és az ingatlanadót.

Veres János álmaiban többek között 2009 évi csupán 3%-os infláció és a maastrichti kritériumot teljesítése áll. A pénzügyminiszter elmondta a kormány jövő héten, szerdán véglegesíti a jövő évi költségvetés tervezetét, és pénteken nyújtják be a parlamentnek. Kérdésre válaszolva elmondta: a jövő szerdai kormányülésen tárgyalják a 2008-as adótörvényeket is, amelyek lényege, hogy egyszerűsíti a bevallást. Hozzátette: az adók mértékében szolid mértékű csökkenés várható.

A kormány jövő évi költségvetési javaslatai között nem szerepel és nincs is szándékában a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj emelése - reagálta Veres János, de mint azt már tudjuk, az hogy nem szerepel a tervezetben még nem jelent semmit.

Varga Mihálynak egészen más elképzelései vannak a 2008-as évről. ,,Ilyen költségvetési terv mellett egyre nagyobb lesz a munkanélküliség aránya, folytatódik a pénzromlás és a 4,1 százalékos hiánnyal 2008-ban is Európa legrosszabb helyzetű országa leszünk".

A Fidesz alelnöke emlékeztetett arra, hogy aki 2008-ban megy nyugdíjba, kevesebb járandóságot kap majd, ráadásul az ingatlanadó valamelyik formája is 2008-ra tehető, a tandíjbevezetésről pedig már ne is beszéljünk. A nyilatkozat végén varga Mihály veres Jánost egész egyszerűen hazugnak titulálta.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kis történelem... majd a végef
  2007-09-19 21:16:42, szerda
 
  Egy kis Dél-felvidéki kabaré.

2007.09.15
Kis történelem... majd a végefelé elérkezünk a mába...



Szerző:Kartel pali (a ParaBarak blogtárjából -happy megj.)

Készült:2007, szeptember 12 - 17:23

A történelem során családunk feje fölött párszor átvitték a határt. A Magyar királyság állampolgáraiként éltek dédszüleim, majd hirtelen állampolgárságot változtatva a Csehszlovák köztársaság állampolgáraivá váltak. Ilyen joghelyzetben várták a Beneš féle végső megoldást. A német és magyar kissebséget érintő végső megoldást. A kilakoltatást nevezte így munkáiban Beneš. Szerencsére nem állt mögötte egyik nagyhatalom sem, így az elképzelése csak (hála istennek) papíron maradt a két világháború között. Szüleim is állampolgárságot változtattak. Ők csehszlovákként születtek, majd Magyarország állampolgáraként várták dédnagyapáim hazatértét az orosz frontról. Hazaérkezésükkor épp állampolgárság nélkül voltak. Polgári szabadúszók. A Beneš travel jóvoltából Csehországba utaztak egy hosszabb társasutazásra. Beneš dekrétumok formájában törvénybe öntötte eddigi elképzeléseit. Én már állampolgárok gyerekeként születtem, és így megkaptam a Csehszlovák állampolgárságot. Azóta azonban, hűen a családi tradícióhoz, én is állampolgárságot változtattam, és most szlovák állampolgár vagyok. Nehéz követni, de ez a magyar valóság Dél-Szlovákiában. Az átkos idejében internacionalista indíttatásból hallgatni kellett róla.

1989 november 17. Kormányfőnknek semmitmondó, nekünk jelentős dátum. Úgy gondoltuk, hogy a szabadság eljövetelével hangosan lehet majd beszélni erről a tragikus évszázadról, amit feljebb kicsit ironizálva ecseteltem. Mi az igazság? Az inernacionalizmust felváltotta a nacionalizmus. Fröcsögő, fasisztoid szlovák politikusok kérték számon tőlünk a múltat. Azoktól, akiktől éppen bocsánatot kellett volna kérniük. Mondjuk a benesi dekrétumokért. A kilencvenes évek végén politikai reprezentánsaink kormánytényezővé váltak. Akkor féltek felhozni, parlamenti többséggel a hátuk mögött azt, amit ellenzékiként akarnak elfogadtatni. Tovább mentek. Közép - Európai magyar-szlovák ölelkezést akarnak. Nem baj, hogy sem a magyar, sem a szlovák parlament nem hajlandó erre. A dekrétumok újra mellékvágányon várják jobb sorsukat. Dédapáink, akik megjárták a Don melletti kanyar poklait, továbbra is állampolgárságtól megfosztva, mint az emberiség alja, háborús bűnösként nyugodhatnak sírjaikban. Az állampolgárságot azóta megkaptuk, de háborús bűnös bélyegünket hordjuk a mai napig. Kolektíve , mint magyarok, háborús bűnösök vagyunk. És, hogy ne legyenek ilúzióink, Mečiar kijelenti, hogy a denacizáció (nagyon furcsa szó) a magyarok körében még nem ment végbe. Uraim, nácik vagyunk! Kolektíven, minden. Az egyik dekrétum ezt világosan kimondja. Eltörölve nem lesz. Az MKP megbocsájtást kér. Oda-vissza. Nem akarok megbocsájtani. Megbocsájtani csak egyenrangú emberként tudok. Eltörölt benesi dekrétumokkal, az autonómiánk beiktatásának napján. Ennyi.

Most visszatérek a mondanivalóm címéhez. Ma egy furcsa honlapot mutatott az egyik haverom. Először viccnek hittem, de Bósza nevét látva már tudtam, hogy komoly. Újra állampolgárságot kreálnak nekünk. Dél-felvidéki nép leszünk. Ez így jó nekünk. A honlapon így olvastam. Csehszlovák, majd szlovák megszállásról. A hatalom dölyfössége miatt most illegálisan akarnak majd jót nekünk. Lesz kormányunk, hírügynöségünk, meg kiharcolt jogaink. Nekünk, a Dél-felvidéki népnek. Már parlamentünk is készül. Ez nem kabaré, vagy fantasy. Komoly emberek elképzelései. Mit mondjak végezetül? Remélem, hogy a psychiatrián találkozom velük, amikor már elegem lesz a sok jóakaróból, és egy Dunába ugrásnál valaki megment. Ha nem, tegyetek a síromra egy szál rózsát az autonómiánk első évfordulóján. Kösz.


http://commora.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kézikönyv liberálbolsi nickek
  2007-09-19 21:10:23, szerda
 
  Kézikönyv liberálbolsi nickek számára:


Kedves fiatal elvtársam!


Kérlek engedd meg, hogy néhány útmutatással eligazítsalak, mielőtt erre a nehéz, göröngyös de a Párt számára nélkülözhetetlen útra lépsz.

Először is láss tisztán: a Párt számára egyrészt utánpótlást jelentenek a felnövekvő fiatalok. Másrészt nagyon fontos, hogy a többfrontos ideológiai harcot még a téves, nacionalista, esetleg klerikális reakciós szocializációs hatások végzetesen romboló hatása előtt megnyerjük.

Ha nem viszolyognék ettől a szótól még azt is mondhatnám: keresztes háborúba mész. Maradjunk hát az osztályharc kifejezésnél. Azonban tudd: elvtársaid, - akik közül itt az indexen már van, aki közel 70.000 hozzászólással vitathatatlan tekintélyt vívott ki magának - itt vannak és vállvetve küzdenek veled. Védő és mindenhová elérő kezünk óvja őket és téged is óvni fog. Emlékezz nazarene elvtársra, akinél sajnos időnként hiányzott az önuralom és 5 évvel ezelőtt megsértve minden konspirációs szabályt bebukott egy jobboldali nick elleni hacker támadást. Annyira magabiztos volt, hogy a támadást munkahelyének szerveréről intézte és sajnos az is napvilágra került (hiába pofázok a konspirációs szabályok betartásáról), hogy az elvtársaink által megfuttatott honlapját a bank szerverén helyezte el. Még az Index is letiltotta őt véglegesen - végül is a véglegesből 6 óra lett. Nazarene elvtársból azóta informatikai igazgató lett, hála Juszt elvtárs és a médiában dolgozó többi feddhetetlen elvtársunk hathatós közreműködésének. Kénytelen voltunk a frontvonalból visszavonni, mert személye már inkább kontra produktívvá vált a Párt számára. Mindezt azért mondtam el mert feladatodat csak akkor tudod a Párt számára elvégezni, ha kellő osztályöntudat és elhivatottság él benned feladatod iránt. A jobboldali görények miatt ne aggódj. Egyrészt az ellenük folyó háború taktikai részét most átadom neked, másodszor azok a kezek, akik téged vigyáznak rájuk pöröly erejével sújtanak le. A legkisebb, ismétlem a legkisebb inkrimináló sértegetés, rasszista, antiszemita megnyilvánulás esetén a moderátorok vasökle lesújt. Ezért nagyon fontos, hogy provokációid jól megtervezettek legyenek! A fenti technikának köszönhetően a jobboldali nickek rövid pályafutást tudhatnak magukénak. Kimoderálás, belefáradás, rezignáció.


Kezdjük tehát a kiképzést.


1. Lecke: Tematizáló technikák

Van ami létezik, van ami nem. Van ami van, van ami nincs. Ez így talán homályos a számodra, de ha ezt a technikát elsajátítod, már félig nyert ügyed van. Kicsit hétköznapibban fogalmazva: az a téma, amit te és a Párt témának tart, amit te negligálsz az nem létezik.

Nagyon fontos, hogy a Párt szempontjai szerint te tematizáld a topicokat is és a topicokon belüli információáramlást is. Ebben nagy segítséget kapsz a médiában dolgozó elvtársainktól. Amiről nem beszélnek a kereskedelmi adók: AZ NINCS!!! Elnézést hogy kiabáltam fiatal elvtársam, de nagyon fontos, hogy ezt megértsd! Arról folyhat csak beszélgetés, amit mi fontosnak tartunk. Ha egy-két megátalkodott jobboldali, reakciós kutya esetleg mégis elcsatangol a kijelölt útról (Ó, generalisszimusz miért nincs ma Gulág?!), akkor következik a második technika:

2. Lecke: Negligálós és anullációs technikák

Drága elvtársam! Tehát a fasisztoid, irredenta, soviniszta, reakciós, antiszemita kis görény nem hajlandó arról beszélni, amiről mi. Mi a teendő? Tanuld meg: ha te nem érsz fel a feladathoz, a feladatot kell hozzád méretezni. Először is: kérj tőle forrásmegjelölést. Jól jegyezd meg: reakciós sajtótermék, műsor, gazdasági és/vagy politológiai szakember véleménye számodra nem hiteles, nem mérvadó egész egyszerűen elfogadhatatlan. Miután a kis tetű ezek után nem tud, vagy nem akar forrást megjelölni, jöhet a második ütés (stílusosan bal horog), amikor személyében támadod meg. Nyugodtan élhetsz a gyanúperrel: 12 éves és apuci éppen bekapcsolva felejtette a pc-t. Finom kis oldalvágások: egyébként tudod melyik az Enter gomb? Nagyon fontos, hogy az általa felvetett kérdéseket ezen technikák alkalmazása után semmiképpen ne vedd fel! Két okból: 1. Ha először sem láttad át mit mond másodszor sem fogod. Jól jegyezd meg: te tévedhetsz, a PÁRT SOHA!!! 2. Ha már negligáltad a személyt utána számodra megszűnik potenciális vitapartner lenni. Ilyenkor általános technika, hogy az elvtársi nickek egymás között egy-két mondatos párbeszédekben lényegében teljesen megsemmisítik a nicket is és az általa elmondottakat is.

3. Lecke: Süketszoba

Ezt a módszert akkor alkalmazzuk, amikor a kis fikát előkészítjük a provokációs időszakra. Süketszobában a lényeg, hogy elbeszéljen melletted. Ő komcsizik, privatizál, 50-es évek stb.stb, te beszélj elvtársam Csurka Pistáról, Orbán bányáról, szőlőtőkékről, lengessed a Lop-Stop táblát, beszélj klientúráról és Kövér köteléről. A lényeg az, hogy egyrészt belebonyolódjon a magyarázatba. Hiszen a kis naiv azt hiszi, valamit rosszul fogalmaz és ezért nem érted. A 3-4- akár tizedik bővített hozzászólásában biztos találsz rést is. Ilyenkor is elvtársi segítségre számíthatsz. Hiszen kívülről nézve ti megértitek egymást, lehet, hogy vele van baj? Akkor amikor kezd neki derengeni, hogy szívatóra tették, akkor lehet bevetni a 4 módszert:

4. Lecke: Provokáció.

Mindenképpen el kell érni, hogy ideges legyen. Felháborodott. Akik valamiféle polgári-keresztényi etikán szocializálódtak azok nagyon fel tudnak háborodni. Tévesen azt hiszik, hogy te tényleg beszélni akarsz velük.

Tévedés. Mi nem akarunk"ezekkel" beszélni. Az ifjúság ideológiai befolyásolásán kívül egyetlen szempont van csak: a jelenlét. Súlyos, mintaszerű elvtárs-nickekkel átszőtt lehengerlő jelenlét. Soha ne legyen illúzója, ha ide belép, főleg, ha 200 évvel ezelőtti hóbortos eszményekkel hozakodik elő, akkor a PÁRT fog vele szembe jönni.

Amikor erre ráébred, akkor egy-két szúrás és kimoderálás előtti - mi elvtársi körökben csak úgy hívjuk - premoderációs szakaszba lép. Ilyenkor a moderátor már készíti a terepet az dühöngő reakciós likvidálására.

5. Lecke: Támadás

A legalapvetőbb támadási technika, hogy folyamatosan védekezésre kényszeríted a reakciósokat. Ehhez az operációs művelethez elengedhetetlen egy állandó ellenségkép lebegtetése. A Miép leépülése után a Fidesz és Vitya lépett elő mint ellenségkép. A permanens kereszttűzben egyrészt felmorzsolódnak erőik, másrészt a harc összekovácsolja elvtársi erőinket. A támadás előkészítésében elvtársi erőink tematizálják a kérdést, vizualizálják az ellenségképet, kiszorítják az intellektuálisan gyenge nickeket. A makacs ellenállókat elvtársi erőink a fenti módszerek bevetésével elszigetelik és felmorzsolják.


Annyit tudj, drága elvtársam: mi mindenről tudunk és azzal is tisztában kell legyél, hogy szolgálataidért a Párt óvni és védelmezni fog. De ha egyetlen egyszer ideológiai megingást tapasztalunk megismered a vasököl súlyát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A féregnyúlvány-gyulladás hasz
  2007-09-19 20:49:27, szerda
 
  A féregnyúlvány-gyulladás haszna


"Államtitkár úr, az SZDSZ továbbra is kitart a korábban megfogalmazott három feltétel mellett: ne legyen monopolhelyzet a biztosítók között, a biztosítási egységek már működő rendszerhez igazodjanak, és a magánbiztosítóknak megérje befektetni?" (Rábai Balázs interjúja Vojnik Máriával, az egészségügyi bizottság szocialista tagjával és Horn Gábor koalíciós egyeztetésért felelős államtitkárral, MR1 Kossuth rádió, szeptember 18.)

Itt van például a vakbélgyulladásom, amelynek nem is ez a neve. De mielőtt tudományosan is belebonyolódnék az ügybe, bedisputáznék a hon(mostoha)anya és hon(mostoha)atya beszélgetésébe úgy szociálisan egy balhorgot, vagyis kérdőjelet: miért is célozta meg a kormánykoalíció épp azt az amerikai magánbiztosítási rendszert, amelyről rég kiderült, hogy bizony még az Egyesült Államokban sem vált be?

De vissza a vakbélhez, mert legfontosabb az egészség! Mint tudjuk, a vastagbél kezdeti szakaszából türemkedik ki a hat-nyolc centiméter hosszú, ceruza vastagságú "képlet": ő a vakbél. Neve helyesen: féregnyúlvány. Gyulladása a gyors lefolyású - akut, heveny - hasi megbetegedések gyakori formája. Kosztolányi Dezső óta latin neve is közismert: appendicitis. Hajlamosít rá nem csupán az irodalom, hanem a vak tasakban pangó béltartalom, a tasak falában és környezetében lévő sok nyirokcsomó. A reggeli sietségben benyelt fogkefe, a magvastól beszürcsölt őszibarack az Új egészségügyi abc körültekintő tájékoztatása szerint nem hajlamosít féregnyúlvány-gyulladásra. Mint notórius fogkefenyelőnek és őszibarackmag-beszürcsölőnek, ezt olvasva, nagy kő esett le a szívemről. Remélem, nem bele a féregnyúlványomba! Mert a szívkő meg, ki tudja, hátha épp gyulladást okoz. Megnyugtató azonban - bár erről se Vojnik Mária, se Horn Gábor nem beszélt -, hogy féregnyúlvány-gyulladás esetén a gyulladásos folyamat csak a féregnyúlványt érinti. Akkor jön csőstül a baj, ha a féregnyúlvány a gyulladás következtében átlyukad. Ezt szokták köznyelven a közbetegek perforált vakbélnek emlegetni. Ilyenkor aztán sápadok, szorongok, fáj az egész alhas és felépítmény, hányingerkedek, a végén elkezdek haldoklani is. Mert a hasamban tályog feszül, s begyullad a hashártyám. Majd az ereimre is gondosan ráterjed a lob. Ami a végső csapás, mert a baktériumok a vérárammal tovasodródnak a szervezetemben, és általános vérmérgezés alakul ki. És már csak azon töprengek, miközben a lélek kiszáll belőlem, miképpen érhetném el, hogy a magánbiztosítóknak mindebbe megérje a befektetés.

Zelei Miklós, főmunkatárs

magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Czakó István: Kedves Lovas Ist
  2007-09-19 20:37:50, szerda
 
  Czakó István: Kedves Lovas István, Kedves Olvasók!


2007.09.17.

Nyilvánosságra hozom Orbán Viktornak szept 9-én elküldött magánlevelem nagyobbik részletét, mert szervesen kapcsolódik Lovas István Pokorni úrnak írt nyílt leveléhez.

Ebben a levélben éppen ezt a számítgató, pitiáner politizálást, magatartást próbáltam megértetni a FIDESZ elnökével. Sajnos, ez az út a biztos vesztéshez vezet, mert a kormány mára olyan vérszemet kapott, hogy gátlástalanul gázol végig országunkon, honfitársainkon, rajtunk!

A levélrészlet:

"Mélyen Tisztelt Elnök Úr!

Csak így, személyes levélben írok Önnek. Sokat gondolkoztam, hogy nyílt levelet írjak-e, de látva a sok fontoskodót, a magánlevél mellett döntöttem.

Elnök Úr!

Tisztelem, hogy a demokrácia szabályai szerint akar eljárni, de gazemberek ellen nem mindig lehet lovagiasan küzdeni. Nem azt mondom én ezzel, hogy gazember módján járjunk el, de igenis, keményebb, radikálisabb eszközöket kell bevetnünk. Nem igazán kedvelem Bayer Zsoltot - alapító Fideszesként többet várnék tőle -, de abban igaza volt, hogy a patkányt agyon kell csapni a lapáttal, mert különben felszalad a nyelén és belénk mar!

Mivel Ön személyesen tett bizonyságot, hogy megtért hívő ember (remélem, ez igaz is!), ismernie kell a Szentírás azon igéjét, ami a Jelenések könyvében (Jel 3: 14-22) van megírva:

Levél a laodíceai gyülekezethez:

"A laodíceai gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja az Ámen, a hű és igaz tanú, Isten teremtésének kezdete:

Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró!
Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból.
Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, meggazdagodtam, és nincs szükségem semmire; de nem tudod, hogy te vagy a nyomorult, a szánalmas és a szegény, a vak és a mezítelen: tanácsolom neked, végy tőlem tűzben
izzított aranyat, hogy meggazdagodj, és fehér ruhát, hogy felöltözz, és ne lássék szégyenletes mezítelenséged; és végy gyógyító írt, hogy bekend a szemed, és láss.
Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg!
Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem.
Aki győz, annak megadom, hogy velem együtt üljön az én trónusomon; mint ahogy én is győztem, és Atyámmal együtt ülök az ő trónusán.
Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek!"

Mélyen Tisztelt Elnök Úr!

Az ellenzék mai viselkedése, kommunikációja langymeleg! A Pokorni Úr-féle langyos, sőt nem is ellenzéki viselkedésre nincs szüksége a mai magyar társadalomnak. Egyre fenyegetőbb létezési gondok feszítik a társadalmat. Ilyen viszonyok között nem az úriembert kellene adni, hanem őszintén felvállalni, hogy szakadék felé halad az ország.

Gyurcsány hitleri ámokfutása (a fasizmussal való fenyegetése Hitler rémképét idézte eszembe! Ugyanaz az őrült tekintet, ugyanazok a gesztikulációk és hanghordozás!). Igenis, félek, hogy ez az őrült ámokfutásával szétrombolja maradék életerőnket is. Tudom, meg kell járnunk a poklot. Ezzel fizetünk azért, mert hagytuk, hogy a neobolsevik, neoliberális maffia a fejünkre telepedjen. De az elhívott vezetőknek az a dolguk, hogy a nemzet élére álljanak. Nincs itt már miért szív-bajoskodni....

Czakó István"

Sajnos, levelemre mind a mai napig nem érkezett válasz. Elvégre mi, a magyar nép egyszerű emberei nem lehetünk okosak. Majd megmondják nekünk, mi a helyes. Már pedig bizonyos vagyok abban, hogy a népszavazós-langyos, tehetetlen politizálás gyengíti az ellenzéki oldalt!

Czakó Isván, FÚSZ, 2007.09.17.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor most van demokrácia, vag
  2007-09-19 20:35:33, szerda
 
  Molnár Oszkár, országgyűlési képviselő (FIDESZ), polgármester (Edelény):

"....már nem hiszek abban, hogy Magyarország egy demokratikus ország,..."
(Forrás: Nemzeti Hírháló, 2007-09-19)

Orbán Viktor, elnök (FIDESZ)

"A Fidesz elnöke az őszödi Gyurcsány- beszéd évfordulóján tartott rendezvényen elmondta, a kormány a demokrácia felségterületén kívül helyezkedik el, hozzátette, ha pártja nem lenne, már demokrácia sem lenne Magyarországon."
(Forrás: Nemzeti Hírháló, 2007-09-19)

Akkor most van demokrácia, vagy nincs demokrácia?

Tisztelt Képviselő Úr, Polgármester Úr,

E gondolatok előrebocsátásával és annak hangsúlyozásával, hogy nagyra értékeljük a maradék nemzeti vagyon védelme érdekében tett intézkedéseit mellékelten küldöm a csatolt anyagokat tájékoztatásul ill. belátása szerinti további szíves felhasználásra.

Javasolt olvasási sorrend:

Az Élőlánc által 2007-09-08-ára szervezett tüntetés alkalmából a tüntetés szervezőihez írt levelünk.
Nem elég a kormányváltás c. írásunk
Jelenleg nincs Alkotmányunk c. írásunk
A legitimitásról c. írásunk

Mint ismeretes a maradék nemzeti vagyont (kb. 2%) érintő vagyontörvényt a petició és a tüntetés ellenére 2007-09-10-én megszavazták.

Miért csak azt követően kaptak észbe miután a nemzeti vagyon 98%-át a FIDESZ aszisztálása mellett az elmúlt években már kiárusították?
Mi a sorsa az Ön beadványának?
Nem lenne jobb a nemzeti vagyont holmi szuperholding, Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., vagy amit Ön is javasol egy költségvetési szervezet helyett a Szent Koronára bízni, Neki visszaadni?
Mindezek ellenére mit kívánnak tenni a maradék nemzeti vagyon kiárusításának megakadályozása érdekében?
Mit kívánnak tenni kiemelten a termőföld idegen kézbe kerülésének megakadályozása érdekében, amelynek 2007 január 1-el való szabad prédává válását épp az Orbán kormány, Martonyi János külügyminiszter által aláírt götteborgi megállapodás teszi lehetővé?
Mit kívánnak tenni az elherdált nemzeti vagyon visszaszerzése érdekében hivatali idejük hátralevő részében?

Üdvözlettel,

Feledy István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a Kossuth téri, s valam
  2007-09-19 20:29:37, szerda
 
  Üzenet a Kossuth téri, s valamennyi nemzeti radikális szervezet részére

Kedves Barátaim!

(1919)
"Horthy a nemzeti hadsereg élén november 16- án vonult be a fővárosba. A Gellért téren Bódy főpolgármester köszöntötte Horthyt. Válaszbeszédében Horthy tetemre hívta a magyar fővárost, amely ...... ........megtagadta ezeréves múltját, sárba rántotta a Szent Koronát, a nemzet színeit, és vörös rongyokba öltözött." (Nagyatádi Szabó István emlékkönyv 132 - 133. oldal. Magyar Mezőgazdasági Kiadó Budapest, 1995).

Nem tudom, Önök hogy vannak vele, magam részéről úgy látom, hogy Budapest ezt az "öltözékét" azóta is hűségesen megőrizte, bárhogy változott is az európai divat. Más lapra tartozik, hogy később Horthy maga is hozzájárult ehhez, mert nem jött rá - legalábbis nem időben vette észre - hogy kik azok, akik folyamatosan gondoskodnak a vörös textíliák utánpótlásáról. De most nem erről akarok beszélni, sokkal inkább arról, hogy a jelenben mit jelent a mi számunkra ez az egész.

Jelenti mindenekelőtt azt, hogy egy bevallottan - abszolúte indokolt és jogos, sőt létkérdést jelentő - sötétvörös, gengszter kormányt buktató demonstrációra szóló meghívással minimum 500-600 ezer, vagy milliós tömeg helyett, jó ha Önök 5-6 ezret tudnak mozgósítani. Sajnálatosan ezt a parányi csoportot sem tudják értelmesen mozgatni. Megkockáztatom a kijelentést, hogy Önök közül többen nem is akarják. Sőt! Ám mai mondanivalómhoz ennek részletezése sem tartozik.

Jelenti azt, hogy - megelőzendő a nemzeti mozgalmak teljes lejáratódását, nevetségessé tételét - ezeket az eddig teljesen eredménytelen tüntetősdi, petíciózásdi játékokat sürgősen abba kell hagyni (Most, hogy "hivatalosan is" kettészakadtak, egyik csoportjuk úgy tűnik belátta, hogy az ilyen akciókat át kell engedni a parlamenti ellenzéknek, ha az egyáltalán élni akar velük)!

Jelenti azt, hogy sikerekre csak akkor számíthatunk, ha az egész ország egységesen (a magyar vidék is) megmozdul a vörös rabiga levetése érdekében. Ebből következően...

...jelenti azt, hogy ki kell menni az emberek közé, s fel kell építeni egy erős várat istenhitből, hazaszeretetből, a nemzet jövője iránti felelősségérzetből és szabadságvágyból! Itt aztán kapkodásnak, lufi eregetésnek helye nincs!

Jelenti azt, hogy észre kellene venni, kitől-mitől retteg a vörös rém! Egyértelműen a Magyar Gárdától és a Magyarok Világszövetségétől (közvetve a Turul madártól, az Árpádsávos lobogótól és a Szent Koronától). Ha ez így van - márpedig igenis így van - akkor Önök közül mindazoknak, akiknek drága a szabadságunk és nemzetünk jövője, lelkiismereti- és kutya kötelessége ezeket a szervezeteket támogatni, s nem kifogásokat keresni, mert olyanokat mindig lehet találni. Lehet fanyalogni a Jobbik miatt, Patrubány, vagy Rácz Sándor öltözéke, vagy kijelentései miatt. Lehet maszatolni őket, lehet a múltjukban vájkálni, lehet ellenük acsarkodni, de aki ezeket teszi, az egészen biztosan a másik oldalon áll.

Nem akarok nagy szavakat, csöpögős hazafias jelszavakat használni! Ehelyett azzal fejezem be: itt az ideje, hogy elváljék a vér víztől, s hogy ebben a totális zűrzavarban, sötét káoszban is pontosan meg tudjuk különböztetni a barátot az ellenségtől még akkor is, ha egész hálózatok dolgoznak azért, hogy ez ne következhessen be!

Reménykedve józan ítélőképességükben, tisztelettel üdvözli Önöket:
Kerecsensólyom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvtársak és elvtársnők! "Hogy
  2007-09-19 20:27:18, szerda
 
  Egy év telt el az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése óta!


2007.09.19.

Elvtársak és elvtársnők! "Hogy is van ez?"

Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint a Magyar Szocialista Párt vezetői, a választások előtt, előre megfontolt szándékkal össze-vissza hazudoztak és ilyen hazug ígéretek alapján nyerték azt meg.

Minden civilizált jogrendszerben alapelv, hogy a megtévesztéssel kötött szerződés érvénytelen, semmis. Az érvénytelen, semmis társadalmi szerződésre alapított hatalomgyakorlás illegitim. Ha az Országgyűlés ezt az illegitim kormányt támogatja, akkor az országgyűlés is illegitim. A Rendőrség, ha végrehajtja a jelenleg törvénytelenül hatalmat bitorló bűnbanda utasításait szintén illegitim! Bűntársává, cinkosává silányul és megszűnik Magyarország rendőrsége lenni. Egy hatalmat bitorló illegitim kormány parancsainak végrehajtását, a Rendőrség tagjainak nem csak lehet, de kötelességük is megtagadni. A nürnbergi perek óta, nem lehet arra hivatkozni mentő körülményként, hogy felsőbb parancsot hajtott egy katona, vagy egy rendőr végre, tehát nem ő felelős a teteiért és azok esetleges következményeiért!

Miután az MSZP vezetői beismerték, hogy szándékosan félrevezették és megtévesztették a választókat, a tavaly áprilisi parlamenti választások eredménye érvénytelen, semmis!

Magyarországnak jelenleg nincs törvényes kormánya. Huszonhárom óra ötvenkilenc perc.

MSZP szavazók! Mikor fogjátok végre észrevenni, hogy ki vagytok rabolva, le és hülyének vagytok nézve, pártotok össze vissza, hazudozó, az ország dolgait "elkqró", de saját maguknak milliárdos vagyonokat összeharácsoló, KISZ-es múltú vezetői által.

Ma Magyarországon, egy szerencsétlen több mint fél évszázadon át kizsigerelt agyondolgoztatott, megkínzott, félrevezetett, agymosott nép felébresztéséért, vagy továbbra is rémálomban tartásáért folyik a harc. Országszerte és kis helyi szinteken is.

Egy velejéig romlott, gátlástalan, alattomos, a hazugsággal szerzett hatalom és becstelen módon, csalással szerzett vagyon megtartása érdekében, bármikor bármire, aljas rágalmazásra, hazugságra, emberölésre képes, jól szervezett csapattal állunk szemben. Nekik fél évszázados múltjukból és habitusukból kifolyólag sokkal nagyobb a felkészültségük és ebből fakadóan az esélyük, mint egy alapjában véve becsületes, jóindulatú, másokról is ugyanezt feltételező, a másik fél cinikus, gátlástalan aljasságát felfogni se képes, gyakran egymás között is civakodó csapatnak.

Hazug, hányingert keltő és visszataszító a Gyurcsány Ferencek, Kiss Péterek, Szilvásy Györgyök, Kóka Jánosok, Kovács Lászlók, Lendvai Ildikók, Medgyessy Péterek, Horn Gyulák, Szekeres Imrék, és társaik aggodalma a létminimum alatt élőkért, az esélyegyenlőségért, és a jogállamiságért.

Orrunknál fogva vezettek minket át a Szovjet uralmú "banán" Népköztársaságból az amerikai uralmú "banán" Köztársaságba.
Nevetséges "esélyegyenlőségi" és "szegénypárti" szólamokat hangoztatva tönkretették az országot, miközben milliárdos vagyonokat harácsoltak össze maguknak. Mekkora a különbség a "Közös" és a "Háztáji" eredményei között! Elvtársak és elvtársnők! "Hogy is van ez?"

Korrupciós ügyeket titkosítanak, nyújtanak a végletekig és kennek el. És a "Nép" az "Istenadta 'Dolgozó' Nép" még mindig nem vette észre, hogy a rövid néhány év alatt összeharácsolt sokmilliárdos vagyonok és a szegénységbe, teljes kiszolgáltatottságba taszított milliók között ok és okozati kapcsolat van. Hiénák és sakálok módjára estek neki mindannyiunk közös vagyonának és egymás között maguknak privatizálták azt! Ezt azok az emberek tették velünk, akiknek adott helyzetüknél fogva lehetőségük és kötelességük is lett volna ezt megakadályozni.

De egy sem volt közöttük, aki megálljt kiáltott volna!

És most ugyanazok az emberek hoznak nevetséges cinikus döntéseket, becstelen módon szerzett milliárdos vagyonaik (hamis és ingatag) biztonságából egyre kétsébeejtőbb filléres gondjainkkal kapcsolatban. (Gázáremelés, gyógyszerárak, tandíj vizitdíj, stb.) Emberek! Itt már nem csak nemzeti vagyonunkról, több tízezer-milliárd forintról van szó, hanem puszta létünkről, megmaradásunkról is!

Egy rettenetes múltú, nevét emiatt többször is megváltoztató párt:
BÉKEPÁRT,
KOMMUNISTÁK MAGYARORSZÁGI PÁRTJA,
MAGYAR KOMMUNISTA PÁRT,
MAGYAR DOLGOZÓK PÁRTJA,
MAGYAR SZOCIALISTA MUNKÁS PÁRT,
MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT,
SZABAD DEMOKRATÁK SZÖVETSÉGE,
második és harmadik generációs nomenklatúrájának eszement, őrült, remélhetőleg utolsó ámokfutása történik most a szemünk előtt!

MAGYAR SZOCIALISTA MILLIÁRDOSOK PÁRTJA /MSZMP/
Fohász!

És vérgőzös, gyilkos múltunkat végképp eltörölni! Agymosott, Rabszolga Nép most (ÚJRA) indulj velünk! Negyven évig megint:

Higgyetek nekünk!

Ha majd mindnyájan földönfutókká lesztek téve és teljes reménytelenségbe taszítva, amikor már csak az alkohol és az öngyilkosság között választhattok, milliárdos vagyonaink eredetével kapcsolatban akkor se tegyetek fel kellemetlen kérdéseket! Ti csak:

Higgyetek Nekünk!

Amikor már megint suttogni sem mertek majd saját hazátokban és a "csengőfrász" újra mindennapi valóság lesz Magyarországon! Akkor is:

Higgyetek Nekünk!

Ha majd megint az Andrássy út 60, vagy valami hasonló intézmény pincéiben lesztek bebörtönözve és embertelen brutalitásba züllesztett őreiteknek az lesz utasításként a falakra írva, hogy:
"Ezeket az embereket ne csak őrizd! Gyűlöld is!" Akkor is:
Higgyetek Nekünk!

És, ha, majd megint egy új 301-es parcella jeltelen tömegsírjaiba dróttal hátrakötött kezekkel, arccal lefelé fogtok kerülni:
akkor is! és ott is! higgyetek nekünk!

40+4+4+? év szennyét, mocskát, gyilkosságait, harácsolásait, csalásait, sikkasztásait, pénzmosásait, hazugságait akarják most az elvtársak itt-ott megnézni, megmosolyogni, egy "Na és!" -sel végleg lezárni; a még létező aktákat is megsemmisíteni és utána makulátlan, tiszta lappal a kezükben újra elölről kezdeni mindent.

Ha hagyjuk, hogy ez megtörténhessen, megérdemeljük sorsunkat, ami, végkifejletében, katasztrofálisabb lesz, mint eddigi történelmünk összes veresége és vesztessége együttvéve.

Lévay Atilla

(Nemzeti Hírháló)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 923 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 45
  • e Hét: 378
  • e Hónap: 14570
  • e Év: 147487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.