2007-09-02 07:58:33, vasárnap
|
|
|
Most ébredtem. 3/8. Ez nagyon ritka, hisz 10 óra tájékán fekszem, és 6-kor ébredek.
Eszembe jutott, hogy adós vagyok a recepttel.
Padlizsánkrém
Hozzávalók: 1-0 padlizsán, zöldpaprika, paradicsom, fokhagyma, hagyma, vaj, mustár, bors, csipetnyi őrölt pirospaprika.
Elkészítése: A padlizsánokat a zöldpaprikát és a paradicsomot meggrillezem, lehúzom a sült héjukat, az így kapott masszát (barnás, pirosas) egy mélyebb tálba teszem. A vajat korábban konyhameleg helyen tartottam, hozzáadom. Sót, borsot, ízlésnyi zúsott fokhagymát, egy kis fej reszelt hagymát teszek hozzá, fakanállal jól összedolgozom. Krémszerű anyagot kapok, ezt kósolgatom, beleteszem a pirospaprikát. A végén habosra turmixolom, üvegben, vajasdobozba teszem, a tetejét diszítem petrezselyemlevéllel. Amikor kihűlt, piritósra kenem, s tejet iszok hozzá.
Nagyon finom. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|