Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Amikor a szocialisták még szer
  2007-09-21 23:26:38, péntek
 
  Dévényi István, hetijegyzet@hetivalasz.hu

7. évfolyam 38. szám, 2007.09.20.
Amikor a szocialisták még szerették Zuschlagot


Dévényi István: Amikor a szocialisták még szerették Zuschlagot - Vajh van még e honban, ki emlékezik Zuschlag János fénykorára? Mert volt ám neki olyanja is, nem mindig csak különböző kihallgatásokra jöttében-mentében, meg rendőrségi autók hátsó ülésére rogyva láttuk a derék politikust. Folyt.

Márpedig fontos emlékezni a szocialista titán legszebb pillanataira, mivel Zuschlag János pályafutása hű képet ad a Magyar Szocialista Párt állapotáról. Szóval, amikor az ifjú baloldali vezér csúcsra járt, akkor éppen az volt a helyzet, hogy Keller László oknyomozati fényes csillaga már igencsak lefelé áldozott, ezért kellett egy új arc, egy fedhetetlen, talpig böcsületes, kemény, határozott, de igazságos és bölcs figura. És a szocialisták felfedezték a soraikban Zuschlag Jánost.



Ő lett tehát a párt ökle. Nagyjából minden nap kiállt a kamerák elé a csaló, hazug, korrupt Fideszről értekezni, s ilyenkor nem felejtette el Orbán Viktort kioktatni tisztességből, polgárságból, demokráciából. És ez egy kiváló látlelet a szocialistákról: miközben a felszínen majd belefeszülnek a jó szándékba, hogy megóvják hazánkat a mocskos jobboldaltól, aközben odahaza megy ám a mutyi ezerrel.



És kiváló látlelet volt az is, ahogyan a Dunába lövetés Terror Háza előtti elpoénkodásába frissiben belebukott Zuschlagról nyilatkozott a Bács-Kiskun megyei szocialisták prominense: "Szeretem Jánost, de kicsit még pihennie kéne, amíg mindenki elfelejti a történteket".

Erre mondják, hogy fél siker: a szeretett János most hosszú ideig pihenni fog.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zuschlag exkluzív: politikai n
  2007-09-21 22:46:04, péntek
 
 

Zuschlag exkluzív: politikai nyomás áll a háttérben!
2007. szeptember 21. 16:20 | Forrás: STOP
nyomtat | elküld



Mindenki elfordult tőle?

A bíróság nem teketóriázott és nem is húzta az időt, alig 20 perc leforgása alatt előzetes letartóztatásba helyezték az MSZP-s kiskunhalasi képviselőt, Zuschlag Jánost. A bilincsbe vert és rabláncon vezetett baloldali politikus rettentően el van keseredve és szerinte politikai döntés áll az ellene folyó büntetőeljárás hátterében. Zuschlag úgy nézett ki a tárgyaláson akár egy hajléktalan: cipőjéből kivették a cipőfűzőt, és a derékszíját sem viselhette.

Kapcsolódó cikkek
Fidesz: Ujhelyi István tisztázza magát a Zuschlag-ügyben!
Fidesz: a szálak Gyurcsányig érnek!
Gyurcsány minden segítséget megad a Zuschlag-ügy nyomozóinak
Előzetesbe került Zuschlag János - rabláncon a politikus!
Kitálal Zuschlag ügyvédje!

Kisebb malőrrel kezdődött Zuschlag János kiskunhalasi politikus főszereplése a Szegedi Városi Bíróságon. A fiatal képviselő ugyanis, miután megérkezett a rabomobillal, a kiszállásakor megbotlott. Zuschlag végül nem törte össze magát, de ettől csak egy hajszál választotta el. Távolról azt hihette mindenki, hogy a cipőfűzőjére lépett rá a fiatal bilincsbe vert politikus, de nagyon hamar kiderült: azt elvették tőle. Így feltehetőleg csak az idegeskedésnek tudható be a kisebb megcsúszás.

Zuschlag amúgy, szó szerint, semmiféle "csókkal" nem rendelkezik a rendőrök körében. Úgy kezelik őt, mint bármelyik köztörvényes bűnözőt. Éppen ezért, a szigorú biztonsági előírások miatt vették el a cipőfűzőjét és a nadrágszíját is a politikusnak. Így picit szedett-vedett kinézetű lett az amúgy mindig is jól öltözködő MSZP- képviselő. Zuschlag a sajtó elől az előzetes letartóztatásáról döntő tárgyalásig bizony bujkált. Ez voltaképpen érthető, hisz ki szeretne megbilincselve és rabláncon bármiféle szónoklatot mondani, vagy épp szerepelni?

Eközben a bíróság épületében is zajlott az élet, hisz mindenki kíváncsi volt a béklyóba kötött kormánypárti politikusra, a takarító nénitől kezdve egészen a hivatalnokokig. Sőt, akadt olyan szemlélő is, aki a mobiltelefonjáról fotózta Zuschlagot.

A politikus előzetes letartóztatásáról döntő tárgyalás mellesleg rekordidő alatt véget ért, hisz alig 20 perc elteltével elrendelték, a még mosolygó arccal besétáló és az igazságszolgáltatás kegyeiben reménykedő képviselő 30 napos előzetes fogva tartását. Zuschlag a rossz hírek ellenére, de már kényszeredett mosollyal megpróbált nyilatkozni.


2. oldal


"Továbbra is ártatlan, ártatlanok vagyunk. Nem követtem el semmiféle bűncselekményt és úgy vélem, a politikai nyomás áll a mostani döntés hátterében. Még el sem ítéltek, de már bűnösnek kiáltottak ki. Hol van az ártatlanság vélelme, amely mindenkit megillet Magyarországon?" - nyilatkozta Zuschlag János a STOP-nak.

Az alig pár másodpercig tartott "doorstep" interjúnak véget vetettek a rendőrök, mert maguk után húzták Zuschlagot. A kiskunhalasi MSZP-s képviselő előzetes letartóztatását főként azért rendelte el a bíróság , mert a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint megpróbálta a tanúkat befolyásolni a politikus és erre nézve bizonyítékok is vannak. Kovács M. Gábor védő közölte, a döntés ellen természetesen fellebbezést nyújtottak be.


Kovács M. Gábor ügyvéd
"Ügyfelem nem tett vallomást, hogy miért, arról nem beszélhetek, mert tart a szigorú ügyvédi titoktartás. A szökés és elrejtőzés veszélye mellett a bíróság hivatkozott arra is, hogy Zuschlag szabadon engedésével veszélybe kerülhetne a nyomozás sikeres befejezése. Meg vagyunk döbbenve, ez tény. Azon kérdésre, miszerint ügyfelem valóban úgy látja-e, hogy a politika áll a mostani büntetőeljárás mögött, a válaszom igen, ő így véli. Ügyfelem azt sem érti, hogy miért fordult el tőle egy nap leforgása alatt szó szerint mindenki. Zuschlag úr nem tudja, miért hagyták egyszerűen cserben, hisz már mindenki úgy beszél róla, mint egy jogerősen elítélt maffiózóról, holott ez még sehol sincs leírva. Az ártatlanság vélelme rá, úgy látszik, nem vonatkozik, amit jogászként nagyon sajnálatosnak tartok" - mondta Kovács M. Gábor ügyvéd.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kettős mérce
  2007-09-21 22:31:38, péntek
 
  Kettős mérce


A kitüntetés a Kádár korszakban, a jutalom manapság
- régen és ma.

Hogyan mérhető az ember?

Egy idősebb férfival való beszélgetésünk kapcsán anyagi kérdésekről volt szó köztünk, meg a mai nehézségekről. Valahogy szóba került, hogy ő még a szocializmusban egyszer kapott egy kitüntetést.
Mondta, hogy ő a Minisztertanács Elnökétől kapta a dícséretet, így neki nem jutott ki az, hogy a lányát felvételi nélkül felvették volna az egyetemre. Azok akik ellenben a Miniszterelnöktől kapták a kitüntetést, sokkal jobban jártak. A gyereknek ingyen felvételi, 100%-os nyugdíj, az ő jutalmának a többszöröse anyagiakban és sokkal több jutalomszabadság járt nekik. "Hát igen ők voltak a fejesek ,én meg csak egyszerű melós."
Elgondolkodtam. Egyszeri nagyobb pénzösszeg és több jutalomszabadság, ez így még talán méltányos lett volna, de a gyerek felvételije és a 100% nyugdíj már megalázó dolgok - azoknak, akik ezt soha ,semilyen körülmények között nem érhetik el, míg másoknak az általuk hozott törvények alapján az ölükbe hullik.

Másik alkalommal negyven körüli férfi jegyezte meg , hogy milyen igazságtalan a világ.
A munkahelyükön kaptak egy hosszú listát,amin felsorolták ,hogy mi mindennek kell megfelelni azoknak, akik jutalmat kaphatnak. Majd egy oldal volt és szinte teljesíthetetlen az egyszerű kétkezi munkásokra vonatkozó rész, az irodai dolgozóknál meg csak ennyi: akit a főnöke javasol.
Erről az "akit a főnöke javasol"-ról az új Szetey féle rendszer jut eszembe, amelyben a legfőbb erény a főnöknek való megfelelés lesz és úgy lehet extra pénzhez jutni, hogy ebben lekörözzük a másikat. A verseny a főnök kegyeiért van akinek jól megy, mások az ilyen rendszerekben "meghalnak". A főnökök természetesen a nagyfőnöktől megkapják az éves , akár többszöri jutalmat is és a többi vele járó extrát.

Változó rendszerek, hasonló mechanizmusok,azonban nem teljesen azonos a mai a régivel.

Az egyszerű Tesco Dolgozó Bélát mostanában nem fogják behívni jutalmul a Parlamentbe.
Ez az akkor is csak ünnepi, virtuális átjárhatóság ma már a múlté.
Az új hierarhia pedig épül és a saját képére szabja , alakítja a szabályokat és a törvényeket is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ujhelyi: Ebből engem hagyjanak
  2007-09-21 21:59:52, péntek
 
  Ujhelyi: Ebből engem hagyjanak ki!
Színvallásra szólítja fel az MSZP alelnökét a szegedi Fidesz
2007. szeptember 21. 17:08



MNO
Ujhelyi Istvánnak színt kell vallania a Zuschlag-ügyben, be kell számolnia arról, milyen szerepet játszott az egyesületi, alapítványi támogatások odaítélésében - jelentette ki Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke a csongrádi megyeszékhelyen.

"Felszólítom Ujhelyi Istvánt, hogy a közvélemény előtt tisztázza szerepét ebben az ügyben, mert ez már nem csak egy MSZP-s belügy, hanem közügy" - mondta a politikus.

Gyimesi László emlékeztetett arra, hogy a Zuschlag-ügyben tett tanúvallomásában Ocsovai Tamás, az ifjúsági minisztérium korábbi helyettes államtitkára azt mondta, a - gyanú szerint az egyesületek és egy alapítvány által szabálytalanul felhasznált - közpénzek odaítéléséről egy szűk bennfentes kör egyeztetett és döntött, és e kör tagja volt Ujhelyi István. Ujhelyi jelenleg a Magyar Szocialista Párt alelnöke, emellett az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára.

"Egy hivatalban lévő államtitkár nem engedheti meg, hogy akár a korrupció árnyéka is rávetüljön" - jelentette ki a Fidesz szegedi vezetője. Az ellenzéki politikus azt kérte Ujhelyi Istvántól, számoljon be arról, részt vett-e, és ha igen, milyen minőségben az egyeztetéseken, asszisztált, döntéshozó volt vagy közvetített a pályázati támogatások odaítélése során.

Gyimesi László szerint a szocialista párt alelnökének el kell határolódnia a különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsított politikustársától.

Ujhelyi István a távirati irodának - megfogalmazása szerint nem a Fidesz felszólításra, hanem a közvélemény megnyugtatására - pénteken elmondta: sem az érintett egyesületek működésében, sem a pályázati támogatások odaítélésében nem vett részt. Hozzátette: ráadásul a fideszes politikus által említett egyeztetések sem zajlottak le soha.

"A Fidesz politikai ügyet akar kreálni egy folyamatban lévő, nem politikai ügyből. Ebből engem hagyjanak ki" - mondta az MSZP alelnöke.

(mti)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lássuk hát a medvét!
  2007-09-21 21:54:53, péntek
 
  Lássuk hát a medvét!


A fasiszta-veszély elmúlt, mert nem is volt. A hazugság elôbb-utóbb
szétpukkad. De az országromboló kommunista veszély nem múlt el, hanem új
alakban, megerôsödve garázdálkodik. A faltörô kos szerepére feltalált
Gyurcsány rárontott a nemzetre, nemcsak politikailag, hanem tavaly
októberben már fegyveresen is. Ezzel nagy kalandba viszi a baloldalt, mert
azt is bûnbe viszi. Gyurcsány az a fajta politikai kreatúra, aki egy
ideológiai képzeletvilág társadalomellenes diktatúrában megvalósult hatalmi
gépezetébe született bele, abban szocializálódott, akkor volt fiatal, amikor
ez az eszmeáramlat ugyan már a hanyatlás állapotában volt, de az uralkodás
eszköztárában még jelen volt a terror, vagyis a félelemkeltés, mint a
kormányzás biztonságát szavatoló módszer - ha enyhébb alakban is. Ezt vette
elô tavaly ôsszel, feltehetôen avatottabb külföldi szakértôk bevonásával,
amikor azt verte tudatba karhatalmi gépezetével, hogy az 1956-ban lezajlott
szabadságharc a reformkommunisták cselekedete volt, és annak politikai és
erkölcsi utódai a mai szocialisták és szabaddemokraták. Az ötvenéves
évforduló állami rendezvényeivel és azokat védô rendôri intézkedéseivel
figyelmeztette a ,,fasiszta csôcseléket", hogy tartsa távol magát, mert
legközelebb élessel lônek. Miután azóta már az egész jobboldali ellenzéket
fasiszta-szimpatizánsnak hirdették, a fasiszta-veszélyt szétkürtölték a
világba, a külügyminiszter utasította a külképviseleteket ennek
terjesztésére politikai körökben, a következô ütközeti terep készen áll az
idei szabadságharcos évfordulóra: minden hatósági beavatkozás
fasisztaellenes intézkedésként igazolható legyen a nagyvilág elôtt.

Ki ez az ember, aki ezt meg meri cselekedni a magyar nemzettel a XXI.
században, az Európai Unió keretében?

Apját örök elégedetlenként mutatta be egy interjúban 2003-ban: ,,...dzsentry
származású, a szélsôjobb eszméivel rokonszenvezô ember, aki a felszabadulást
összeomlásnak élte meg, akkor is forradalomnak mondta '56-ot, amikor
mindenki ellenforradalomként, vagy sehogysem beszélt róla, és aki
pusztította önmagát, a családját és mindenkit, évekre eltûnt, aztán
egyszercsak visszajött, és akkor mindenféle baj volt vele." Anyjáról sokkal
jobbat mondott: ,,hat elemit végzett, nagyon egyszerû és tisztességes
asszony, aki mindig forintra tudta, mennyi van a pénztárcájában."

,,Pápán zárkózott, zavart gyerekre emlékeznek, aki borzasztóan hadart - írja
róla Franka Tibor (Riport 2005. júl. 15). - Szívesebben volt úttörô, mint jó
tanuló. Talán a piros nyakkendô állandó használata miatt egyik tanára
elnevezte Fleto Fletovics Jemel-jánnak. Környezetében több volt iránta a
szánalom, mint az elismerés, de tévedés azt hinni, Gyurcsány KISZ-titkárnak
készült. Miután Pestrôl eltanácsolták, és a pápai Türr István Gimnáziumba
került, ugyanúgy szidta az oroszokat, Kádárt és Honeckert, mint
osztálytársai. Osztályfônöke szerint nála húsz társa is alkalmasabb lett
volna akár miniszterelnöknek is (akkor még sportminiszter volt), ezért
érthetetlen számára, Fletót milyen rakéta röpítette idáig."

,,Fletó nagy dumás volt, de állandóan hülyeségeket hordott össze, ezért a
lányok menekültek elôle - mondta egy volt iskolatársa -, odaült mellém,
kólát ittunk, beszélgettünk vallásról, az Istenrôl. Egy ilyen alkalommal azt
mondta nekem: ha van Isten, akkor az ablakról az a nagy függöny szakadjon
le, akkor elhiszi, hogy van. Aztán kisvártatva megszólalt - na látod, nem
szakadt le. Nincs Isten. Miután Pécsre került a tanárképzôbe, megnôsült, de
az sem tartott sokáig, mert a lány apja, aki orvos volt, ki nem állhatta
Gyurcsányt, elhajtotta lánya mellôl. Pápaiak, akik ismerték, osztálytársai,
tanárai azt mondják, Gyurcsány az apja linkségét örökölte, és hátrányos
helyzetét használta ugródeszkának a mozgalmi karrierhez. Az 1979-ben
megszerzett érettségi után Gyurcsány a pécsi hároméves tanárképzôbe
jelentkezett, oda is a legkönnyebb szakra, biológia-technika tanárnak, ahogy
a városban csúfolták: muskátliherélônek. A legjobb barát, aki apja
nyomdokaiba lépve szintén ügyvéd, a következôképpen értékelte Gyurcsányt: -
Amikor megtudtam, hogy Pécsen felkapott KISZ-vezetônek, megkérdeztem tôle,
nem szégyelled magad. Azt válaszolta nem, majd belülrôl bomlasztja a
Kádár-rendszert. ... Majd amikor elônyt lehetett szerezni egy bizonyos
Dialógus nevû diákcsoport beárulásával, Gyurcsány úgy lépett fel, mint hithû
ifjúkommunista, mint aki a magyar ifjúság és a marxista világnézet jegyében
száll szembe a Dialógussal. Ez hatalmi és tanári segítséggel mûködött is,
végül 1983-ban a csoportot felszámolták. "

,,Gyurcsány a tanárképzô befejezése után jelentkezett az egyetem közgazdász
szakára, levelezô tagozatra. A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) titkári
pozíciója jó tanulmányi eredményeket biztosított azoknak, akik ezen az úton
törtettek elôre. Feladatuk szerint megfigyelôk és jelentôk voltak, ilyen
levelezô tagozatokon váltak diplomás MSZMP-tagokká, pártkatonákká, ami jó
állással, gondtalan anyagi jóléttel járt. Egy hasonló elvtársa így
nyilatkozott Gyurcsányról: - fellengzôs karrierista, aki a KISZ-t
ugródeszkának használta, és aki gátlástalanul nyalt fölfelé és gátlástalanul
taposott lefelé."

,,A KISZ vezetô testülete a Központi Bizottság (KB) volt. Aki bekerült a
KB-ba, biztos lehetett abban, hogy egy életen át nem lesznek megélhetési
gondjai. Ôk voltak ugyanis az MSZMP vezetô rétegének utánpót-lása. Az
értelmiségi KB-tagok 1990 után is megtalálták számításukat. A született
demokrata Gyurcsány Ferenc 1988 és 1989 között e szervezet központi
bizottságának egyetemi-fôiskolai tanácsi elnöke volt. Gyurcsány egy
személyben felelt a felsôoktatásban tanuló diákok kommunista »neveléséért«,
megrendszabályozásáért. A legnagyobb kiskirály volt a nem is kicsi
szemétdombon. A KISZ 1989-ben megszûnt, de Gyurcsány az utódszervezet, a
Demokratikus Ifjúsági Szövetség (DEMISZ) alelnökévé avanzsált."

,,A KISZ-akol melege most is érzôdik. A DEMISZ 1989-90-ben az elôd milliárdos
vagyona fölött rendelkezett. Ez a vagyon egy év alatt egyszerûen
felszívódott, pontosabban magánkézbe került. A létrejött rendszerváltoztató
kerekasztal tárgyalásokon a DEMISZ nevében Gyurcsány írt alá. Nem sokkal az
után, hogy ellátta kézjegyével a kerekasztal tárgyalások megindításáról
szóló dokumentumot, búcsút intett a DEMISZ-nek. Új Nemzedék néven, szûk
baráti társasággal, rövidéletû mozgalmat alapított. A nemzedéki szervezôdés
és a korábbi DEMISZ- és KISZ-tagok évek múlva Gyurcsány cégénél, az Altus
Rt-nál fontos szerepet töltöttek be. Most ezek segítik Gyurcsány kormányzati
munkáját."

Ez a kormány tehát exkommunista üzletemberek kormánya. Manapság nemcsak a
politikai élet, hanem az állami cégek vezetôi, igazgatósági tagjai is
többségében a KISZ hajdani erôs embereibôl kerülnek ki. Az állami vállalatok
privatizálói is ôk voltak, és azóta is bôséggel támogatói a két utódpártnak,
azok kormányainak. Állami bankból kapott hitelbôl olcsón megvásárolták az
általuk leértékelt vállalatokat, tovább eladták külföldi tôkéseknek, sok
esetben a bank közbeiktatása sem kellett. Ma már ezeket a dolgokat nem lehet
bolygatni, mert elévültek. Véglegesen elrendezett dolog, hogy Magyarország
gazdaságilag is és politikailag is egy évtizedeken át szélsôséges politikai
bûnszövetség terroruralmának örökösei által konszolidált hatalmi rendjének
birtokává lett.

Ha elfogadjuk ideálisnak a parlamenti demokráciáról szóló elméletet,
amelyben a törvényhozás, a végrehajtás, a bíráskodás szétválasztott szervei
és a nép által közvetlenül választott államelnök személye valósítják meg a
hatalom nyitottságát és ellenôrzöttségét, nyugodtan kimondhatjuk, hogy
ideális parlamenti demokrácia talán sehol nincs, de amilyenre alakította a
kádári politikai elit a magyarországi parlamenti demokráciát, annak talán
sehol nincs párja.

A mai magyar politikai élet szerkezetében az állampolgári kívánságok csak
négy évenként érvényesülnek - mindössze egy nyomtatványra tett jel által. A
választók nem képviselôket választanak, hanem pártokra szavaznak. Hogy
melyik a jó párt, annak eldöntésében a médiának van leginkább szerepe. A
pártok népszerûségét a média dönti el. A pártok uralják a képviselôi
szavazatokat, a gyôztes párt adja a kormányfôt, aki minden posztra
(miniszter, államtitkár, stb.) pártja embereit helyezi. Tehát a gyôztes párt
vagy pártszövetség adja a kormányfôt, az államfôt, az alkot-mánybíróságot.
Ez egypárturalom a javából. Persze ettôl még lehetne az ország érdekei
szerint kormányozni.

A Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokrata Párt kormánya
diktatórikusan, és nem az ország, nem a nemzet érdekében kormányoz. A
szocialista párt belsô válságait csak úgy tudta átlépni, hogy a párt hatalmi
lépcsôzetében az idôsebb vezetôk félreálltak, és a vezetô pozíciók felé
törekvô fiatalok megelégedtek kis pozícióval, és elfogadták az üzleti élet
ultimátumát: Gyurcsány Ferenc pártelnöki diktátorságát. Neki már csak két
dologra kell figyelnie: Orbán Viktorra és a civil szervezôdésekre. Nagyon
jól tudják a baloldalon, hogy a politika, amit követnek, nem népszerû. Ez
már talán nem is érdekli ôket, ha a még hátralévô közel három évben végre
tudják hajtani a teljes átállást a neoliberalista államszerkezetre, amiben
az államnak csak nyilvántartói, adószedôi és rendfenntartói feladatai
lesznek. Vagyis teljes privatizálás. Ez most uralkodó elmélet a
közgazdaságtudomány terén, és jól tudjuk, hogy a tudományos elméletet valló
vagy vállaló politikus érzéketlen a társadalmi következményekre, és mindenre
képes. A fasisztaság fogalmát tovább lehet tágítani, és kreált esetekkel jól
szigorítható az ellenállás megtorlása. Ez a garnitúra még hasznosíthatja
marxista-leninista mûveltségét.

Az a gazdasági átalakítás, ami most konvergencia néven haramiálódik,
alapvetô változásokat teljesít a társadalom szerkezetében. A szocialista
bolsevizmus felemelte annak idején az alsó néposztály gyermekeit, hogy
pótolja az értemiségben elvégzett irtást. A liebrális bolsevizmus mindent
elkövet, hogy a mai gazdagok még gazdagabbak legyenek, és körüket ne
zavarják a feltörekvôk. Ezt célozza a gyurcsányi adópolitika,
iskolapolitika, és egészségügyi politika.

Hegedûs Zsuzsa, Párizsban élô (magát baloldalinak valló) szociológust
idézzük:

,,Az Európai Unió által biztosított fejlesztési összegeket, beleértve a
társadalmi regionális felzárkóztatásra talán megnyerhetô pénzeket is, a
miniszterelnök maga alá rendelte, ami azt jelenti, hogy rálátásunk sem lesz
arra, hogy azok a pénzek, amik a felzárkóztatásra, a legszegényebb,
leglecsúszottabb régiók felzárkóztatására, munkateremtéssel, oktatással stb.
stb. rendeltettek, ennek a nagyon sok pénznek a hovafordítására annyira nem
lesz beleszólása senkinek, hogy azt se lehet tudni, hogy milyen prioritások
mellett, ki írja ki a pályázatokat. A miniszterelnök már elmondta, hogy az
önkormányzatoknak, a legelesettebbeknek nem is segít pályázni önrészre,
tehát azok fognak kiszorulni teljesen a következô 20 évbôl, akik most is
csúsznak lefelé. És majd azok fognak mindent megkapni, mindenfajta
parlamenti, tár-sadalmi ellenôrzés nélkül, akik ma is bent vannak a
hatalomban, a gazdasági hatalomban. Tehát az ország leggazdagabb emberei. És
Magyarország elindul egy olyan harmadik világmodell felé, ahol - valóban
errôl szól az oktatási reform is - a gazdag emberek gyerekei bejutnak a
globális világba, utána lesz egy óriási szakadék, alul lesz 3 millió ember,
aki nyomorog és annak a gyerekei, és a kettô között egy egyre lecsúszó és a
perifériára szoruló középréteg, amelyiknek esélye se lesz."
*
A tudás veszélye cím alatt írja Farkas Melinda a Magyar Nemzetben:

,,A cél továbbra is az oktatási rendszer szétverése. A rombolás tudatos.
Módszeresen, egyenként zárják el a különbözô társadalmi rétegeket a tudás
megszerzésétôl. A pusztítást Magyar Bálint kezdte az évtizedek óta jól
mûködô, magas társadalmi presztízzsel bíró érettségi rendszer szétverésével.
Négy kemény évébe került, de sikerült neki. Bevezette a kétszintû
érettségit, eltörölte a felvételi vizsgát, majd elhitette mindenkivel, hogy
az alacsonyabb fokú, szégyenteljesen könnyû matúrával is be lehet kerülni a
felsôoktatásba. Azt hangoztatta, most eljött a hátrányos helyzetû gyerekek
aranykora, a valóságban azonban ezzel fiatalok tízezrei elôtt zárult be az
egyetemek kapuja. A liberális miniszter a kétszintû vizsgával párhuzamosan
drasztikusan csökkentetni kezdte az államilag finanszírozott férôhelyeket a
felsôoktatásban, így persze az alacsonyabb fokú vizsgával jelentkezôknek
esélyük sem volt, hogy bekerüljenek egy jobb iskolába. Hiller ott folytatta,
ahol Magyar abbahagyta. A tandíj bevezetése elsôsorban a magas színvonalú
gimnáziumokba járó diákokat sújtja. Gondoljunk csak bele: egy vidéki
pedagógus házaspár fizetése körülbelül annyit tesz ki, mint két gyerekük -
államilag támogatott - taníttatása. Ezzel tehát az alsó középosztályt is
elintézték. A roham azonban nem ért véget: az általános iskolák után most a
középiskolák körzetesítése következik. A nyilvánvaló szándék: kizárni azt a
szûk réteget is az állami elitképzésbôl, ahol a tehetséghez némi pénz is
társul. A gimnáziumok tehát a jövôben nem válogathatnak majd tudásszint
szerint a diákok között, azokat kell felvenniük, akik az adott körzetben
laknak. Mindezt természetesen újfent a hátrányos helyzetû fiatalok érdekeire
hivatkozva készül megtenni az oktatási kormányzat a szocialisták álbaloldali
demagógiájának »érveit« használva. Ez a károkozás tudatos. Ha az ember
tanul, ismer, tapasztal, akkor felismer, leleplez, átlát a felszínen. A
jelenlegi elit számára a fiatalok százezrei által megszerezhetô tudás
életveszélyes. Ôk tudják, miért."

*

Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kifejtette, hogy
Gyurcsány Ferenc hadat üzent az egész magyar társadalomnak, a történelmi
egyházaknak, a köztársasági elnöknek és az MSZP-nek is annak kapcsán, hogy a
kormányfô hiszterizálja az országot a Magyar Gárda ürügyén, miközben az
egyetemisták utcára vonulnak a tandíj miatt, az egészségügyi rendszer
lényegében nem mûködik, a közlekedési dolgozók sztrájkolni fognak, a
nagycsaládosok nem tudnak megélni. Szerinte a miniszterelnök pontról pontra
felrúgta a rendszerváltáskor kialakult társadalmi szerződést, amely a
demokráciáról, a szociális piacgazdaságról és a független Magyarországról
szól.
*
Dr. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke kijelentette:

,,Ma az emberek jogfosztása és kifosztása folyik. A Gyurcsány-kormány idején
az államadóság akkorára nôtt, hogy minden állampolgárnak másfél millió
forint adóssága van. Eltüntették az állami vagyont, és már privatizálni
akarják a regionális vízmûveket is, ami az ország vízkészletének 40
százalékát jelenti."
*
Kövér László a Fidesz ügyvezetû alelnöke a tôle megszokott nyíltsággal
fejtette ki, hogy rothad az államgépezetben valami, mert haramiák és
bi-torlók ülnek az államvezetôi székekben. Azok örökösei, akik egykoron arra
hivatkozva államosították a magántulajdont, hogy az állam a legjobb
tulajdonos, most azt mondják, az állam rossz tulajdonos, ezért meggyengítik
az államot. Amit maguk nem tudnak ellopni, azt idegen államok cégeinek
birtokába adják. Költségvetési pénzekbôl magáncégeket finanszíroznak. ,,A
haveroknak lehet a lét kifelé folyatni egy újabb csatornán, egy újabb
csapon, egy újabb lukon keresztül". Ha a magyar polgárok hagyják, néhány év
múlva olyan állapotban lesz a magyar vidék, mint a tatárjárás, törökdúlás
után: ,,jöhetnek hát az új telepesek, az új bevándorlók, az új honfoglalók".

A Kuruc.info internetállomáson olvassuk:

,,A magyar köztereken ismét megjelent a kontroll nélküli, félelemkeltô,
diktatórikus rendôrállami mentalitás. Eltûntek az utcákról a magyar nemzet
igazi rendôrei! Ezen a vaskordonokkal körbebástyázott háborgó gyarmaton, már
csak idegen parancsokat végrehajtó, agyilag sterilizált, szívtelen és
lelketlen ôrzô-védô viperák grasszálnak. A törvényes rend ôrei helyett a
lakosság szemében ismét megtorló gépezetté aljasultak az emberségükbôl
teljesen kivetkôzött szadista karhatalmisták. Az elnyomó, népnyúzó állam
politikai utasításait szolgai módon végrehajtók, arctalan háborús gépezetté
silányultak."

Idegen érdekek szolgálatában a helytartóság elfoglalt területként kezeli
Magyarországot, leigázott népként a magyar népet, és igás jószágként a
magyar munkást. Szomorú, hogy ilyen megvalósítható a demokrácia
dísztelezésével. Mert a magyar demokráciából hiányzik a démosz ethosza. De
már ébredezik!

Csapó Endre

Magyar Élet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megélhetési politikusok kormán
  2007-09-21 21:45:39, péntek
 
  Gorka Sebestyén a Magyar Gárdáról, az ÚDK-ról és a szakszolgálatokról. Megélhetési politikusok kormányon


2007.09.20.

Kapu: A nemrég alakult Magyar Gárda folyamatosan a támadások középpontjában áll, a betiltása is terítékre került. Milyen nemzetbiztonsági kockázatai vannak a Gárdának?

Gorka Sebestyén: Annak ellenére hogy a média rengeteget foglalkozott a Gárdával, elég keveset tudunk a céljairól, még kevésbé lehetünk képesek latolgatni a Gárda jövőbeli cselekedeteit. A Gárda esetleges betiltása elsősorban jogi jellegű kérdés. Egyes tagok esetleges akcióit például nehezen lehet egy szervezett csoporthoz kötni legyenek azok a cselekedetek, akciók törvényesek vagy nem.
Az egész a Gárda vezetőségének a hozzáállásától is függhet és az is kérdés, majdan mennyire lesz sejtszerű a szervezet felépítése. Úgy gondolom betiltásról, vagy nemzetbiztonsági kockázatról nem érdemes beszélni, ennek a kérdéskörnek a felfújásában a kormánynak és a sajtónak vitathatatlanok az érdemei.

Kapu: A kormány, a Nemezbiztonsági Hivatal és a Szakminisztérium is bejelentette: figyelni fogják a Gárda minden lépését, akcióját.

Gorka Sebestyén: Jelenleg úgy látom, elkerülhetetlen a szakszolgálatok beépülése a Gárdába. A "küldött emberek" jelenléte korábban több pártban és szervezetben is egyértelműen megfigyelhető volt: például az MDF-ben vagy a KDNP-ben. A kisgazdákat azért nem sorolom ide, mert ott nem volt ilyen egyértelmű a helyzet, az FKGP szétesése, önszétverése inkább elszállt egók eredménye volt. Fejükbe szállt a hatalom, a negatív folyamatok nagyrészt Torgyán József személyéhez köthetők. A "küldött emberek" kiszűrésére egyetlen hatékony védekezési mechanizmus van: a kezdetektől fogva ki kell jelölni egy vagy több szakértő embert, akiknek a feladata kizárólag az elhárítás. Aki a III/III-as főcsoportfőnökségnek a része volt. Sajnos általános probléma, hogy történt anno egy rendszerváltás és nem volt rendes átvilágítás. 17 év alatt a jobboldal nem volt képes kifejleszteni, kiképezni a biztonságpolitikai kádergárdáját. Ennek a mai napig isszák a levét.

Kapu: A szakértők hiányoztak?

Gorka Sebestyén: És a hanyagság. Az MDF, majd a Fidesz ezzel a kérdéssel érdemben szinte egyáltalán nem foglalkozott. A rendszerváltás idején legalább 2 évig a párton belül csak ezzel kellett volna foglalkozni. Nagyon egyszerű eszközök vannak. Akit komolyabb pozícióra jelölnek ki, legalább egy 15-20 oldalas ívet ki kell töltenie, a legrészletesebb adataival. A szakértő ezt átnézi, majd tudása és kapcsolatrendszere révén ellenőrzi. Hogy közérthetőbb legyen: akár az utolsó kocsmát is végigjárja és végigkérdezi, a végén pedig mindent megtud az illetőről a megbízhatóságát illetően. Az Egyesült Államokban a nagyköveteket - legyenek azok akár politikai kinevezettek, akár diplomaták - hat hónapig vizsgálják. Az MDF valószínűleg félt megtenni ezeket a lépéseket a rendszerváltáskor, a Fidesz pedig talán hanyag volt. Annak idején Kövér László kinevezésétől várták a keménykezűséget, ám az ő idejében is elmaradtak az általam hiányoltak. A jobboldal hemzseg a kártékony elemektől a mai napig is.

Kapu: Ilyen külső körülmények közt mekkora lehet a Magyar Gárda mozgástere?

Gorka Sebestyén: Egy működő, egészséges társadalomban óriási kéne hogy legyen a mozgástere: a parlagfűirtástól a hagyományőrzésen és a polgárőri feladatokon keresztül egészen a katonai kiképzésig. De pillanatnyilag nem ilyen országban élünk.

Kapu: Akkor mi lehetett a gárda létrejöttének a háttere?

Gorka Sebestyén: Tavaly szeptember 17.-e óta az emberek jelentős része úgy érzi: elég volt! 1957 nyara óta történt meg először, hogy magyar lőtt magyarra. Ezek komoly súlyú események voltak, a Gárda megszületése szerintem ezekre egyfajta reakció. Főleg a rendszerváltás veszteseinek valami válaszra volt szükségük, de feltétlenül valami újdonságra. Mellesleg október 23.-án véleményem szerint különleges dolgok történt: a hivatalos ellenzék képtelen volt megfelelő súlyú választ adni az eseményekre. A téli kordonbontás után is elmentek ebédelni egy jót, a vasszerkezetek pedig fél óra múlva már álltak.
A tenniakaró embereknek elegük lett minden megélhetési politikusból.

Kapu: Betöltheti ezt a nemhivatalos ellenzéki szerepet a Gárda?

Gorka Sebestyén: Sok jövőbeli tényezőtől függhet ez, de jelen pillanatban nem látom úgy. Mégpedig azért, mert a túlzott irredentizmus hangoztatásával, néhány külsőség eltúlzásával mellényúltak az alapítók. A magyar társadalomban van és mindig is lesz egy - szerintem számszerűen hat százalékos arányú - olyan réteg, amelynek szívügye Trianon, akik hajlandóak radikális válaszlépéseket adni a politikumnak. A radikális jobboldal politizálásától függően ehhez a hat százalékos szegmenshez 2010-ig csatlakozhatnak a rendszerváltás vesztesei, akik akár 15 százalékra is duzzaszthatják ezt a tábort. Nézzük csak meg a kialakuló adórendszert, a leszakadók egyre nagyobb számát. A Fidesz polgári szövetsége viszont ezeket az embereket nem tudja megszólítani. Ugyanakkor a Gárda létrehozását csendesen pártolták és csak az utóbbi időben jöttek rá, hogy mégis ki kéne hátrálniuk a radikalizmus ilyen formája mögül.

Kapu: Az Ön által említett hat százalék miért csak hat százalék?

Gorka Sebestyén: Elsősorban mert 1956 után az akkori 8,5 millió magyarból majd' negyedmillióan elhagyták az országot. Sarkosan fogalmazva úgy is mondhatom: ötvenhatban a komplett középosztály távozni kényszerült. Őket nem lehetett pótolni a mai napig sem. A jelenlegi hányatott sorsú középosztály kiszolgáltatott. Képtelenül hangzik, de jobban félnek, mint 1988-ban, a rendszerváltás idején. A hivatalos ellenzék sem képes őket támogatni, mert nagy részük- mint alább is mondtam- megélhetési politikus. Hogy csak egy példát mondjak: Európa szerte példátlan hogy az ellenzék vezetője két elbukott választás után is ugyanaz a személy.

Kapu: Azt mondják, úgy látják a hozzáértők: nincs jobb személy Orbán Viktor helyett.

Gorka Sebestyén: Az oroszok is ezt mondták, amikor Gorbacsov regnált. Aztán jött Jelcin szinte a semmiből. Őt is mindenáron marasztalni akarták. Kérdezem én: Gyurcsány Ferenc ki volt 1999-ben? Országos viszonylatban hányan ismerték? Hát Nicolas Sarkozy-ét a franciák néhány évvel ezelőtt?. Van azonban ennél a szűklátókörűségnél egy globálisabb, súlyosabb gond is, ami az előbb említetteken túlmutat. A demokrácia fogalma mára kiüresedett. Európa-szerte a mostani politikai elitek nem rendelkeznek stabil jövőképpel, ami ma népszerű és szavazatszerző aszerint kreálják a politikát. A politika egyenértékű lett például a mosópor eladásával. A közvéleménykutatások eredmény mindenhatóvá vált. Korábban az igazi államférfiak (és asszonyok), mint például Churchill, Adenauer, Thatcher, vagy De Gaulle rendelkeztek stabil jövőképpel és vállalták a népszerűtlen döntéseket is. Ma a politikusoknak ez a fajtája gyakorlatilag kihalt.

Kapu: Keményen kritizálja az állítólag messzemenően legnépszerűbb Fideszt is.

Gorka Sebestyén: A Fidesz mint párt nem működik. Nem is működhet, ha belegondolunk, hogy valójában húsz-harminc érdekcsoportnak az elegye a "polgári szövetség". Bedaráltak, akit csak lehetett az MDF nemzeti szárnyától a KDNP-ig és meggyőződésem hogy a Jobbikot is be fogják kebelezni. Nem látják, hogy 2010-ben így nem fognak választást nyerni, ahogy hasonló szituációban 2006-ban sem nyertek. Rengeteg nemzetközileg is elismert szakértő akart nekik segíteni az évek folyamán, egyikükből sem kértek az egykor a kollégiumban összeállt társaság tagjai, a vezetők.

Kapu: Pártja, az ÚDK mintha kívülről támadná az egész rendszert.

Gorka Sebestyén: Meggyőződésünk, hogy csak így lehet változtatni. Erre való kísérlet volt egyébként 2006 ősze is, a Kossuth téri tömegdemonstrációk. Többek között, mert a Fidesz az ellenzékiség követelményeinek a minimumát sem tudta felmutatni az események ideje alatt. Forgatókönyvük szerint inkább az lett volna az üdvös, ha inkább elviszi a balhét Gyurcsány Ferenc és ezzel persze minden meg is lett volna oldva. Jelen állás szerint pedig bíznak a népszavazósdiban és kivárják az újabb három évet a következő választásokig.
Ezt nem lehet elfogadni, a kormányt kívülről kell rákényszeríteni a
távozásra. 1998 környékén még a legsikeresebb posztkommunista ország voltunk, mára az utolsók, a legutolsók vagyunk. Olyan dolgokat enged meg magának ez a kormány, amelyet egy idő után már nem lehet lenyelni, nem lehet elnézni. Van egy határ. Nagyon jó példa az Egyesült Államokból az Enron esete. Ők is ugyanazt képzelték, mint a jelenlegi magyar kormányzat, mégis belebuktak. Több milliárd dollárt akartak elsíbolni a szabad piac nevében.

Kapu: Mire lehetnek képesek új pártként?

Gorka Sebestyén: Készítjük a programunkat, gyűjtjük a tagokat. Az európai parlamenti választáson már szeretnénk megmérettetni magunkat, méghozzá egy olyan programmal, amely egyedülálló lesz. Rengeteg ügyet szeretnénk felkarolni, a közeljövőben a botrányos kormányzati negyed körüli spekulációk lesznek terítéken nálunk.

Kapu: A Nemzetbiztonsági Hivatal közelmúltbeli lefejezése milyen koncepció része lehetett?

Gorka Sebestyén: Az NBH fokozatos leépítése hasonlít a honvédségéhez. A volt kommunisták ódzkodtak direkt módon használni a szakszolgálatokat. A Fidesz viszont nem vette komolyan az NBH jelentőségét. Egész egyszerűen nem tudtak mit kezdeni vele és nem volt meg az az egészséges ellenségkép ami egy ilyen szervezetnél szinte kötelező.
Később is koncepciótlanul működött. Amikor Medgyessy Péter D-209-es ügye volt, kaptam egy meghívást Washingtonba, ami épp egybeesett a magyar kormányfő látogatásával. A hivatalból szólt egy barátom nekem: a hivatalok mindenkit rámállítottak. Kíváncsiak voltak, hogy ugyan, a Gorka Sebestyén miért utazik pont akkor Washingtonba, amikor Medgyessy. Kérdem: a magyar államnak erre van pénze? Hogy egy magyar állampolgárt figyeltessen meg mondvacsinált okokból? A szakszolgálatokat manapság is ilyen célokra használják (emlékezzünk csak a TV-ostrom utáni NBH-s fenyegetésekre) és amíg ez így lesz, ki leszünk szolgáltatva a dilettantizmusnak, a szakértelem nélküliségnek és a valódi veszélyeknek. A szakszolgálatok lefejezése ugyanolyan elképzelés nélküli, mint eddigi működése volt.
*******

Gorka Sebestyén nemzetközileg ismert biztonságpolitikai szakértő. Londonban született, Magyarországot 1956-ban elhagyni kényszerült szülők gyermekeként. Édesapja, Gorka Pál a forradalom napjaiban szökött meg a Gyűtőfogházból. Itt kellett volna letöltenie életfogytig tartó szabadságvesztését egy műegyetemi titkos keresztény diákmozgalom szervezéséért. Sebestyén a demokratikus átalakulás, a védelmi és nemzeti biztonságpolitika, elsősorban a terrorizmus, nemzetközileg elismert szakértője. Korábban a Honvédelmi Minisztériumnál, és a NATO Védelmi Akadémiáján dolgozott, a Harvard University ösztöndíjasa volt. Házas, két gyermek édesapja. Amerikai feleségével együtt a Fejlődő Demokrácia és Nemzetközi Biztonság Intézetet vezetik. A tavaly őszi események után megalakult Új Demokratikus Koalíció (ÚDK) ügyvivője.

Az interjút készítette: Horváth Ádám(Kapu).

ÚDK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BENCSIK LÁSZLÓ: A Magyar Köztá
  2007-09-21 21:42:18, péntek
 
  BENCSIK LÁSZLÓ: A Magyar Köztársaság nevében


2007.09.20.

/Egyedül, de nem magányosan/

2007. szeptember

,,A Magyar Köztársaság nevében!

Kihirdetem a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság ítéletét: a felperes fellebbezését a bíróság elutasítja."

Keményen koppanó, kegyetlen szavak - a karhatalom általi kiköltöztetést jelentik a felperes számára.
Ő némán ingatja fejét, miközben a tanácsvezető bíró indoklását hallgatja, szemében csalódottság, láthatóan alig hiszi, amit hall. Válla kissé megroggyan, és az előbb még gondosan fésült frizura is mintha fénytelenebb lenne.
Bagó Andrásné Zsigai Klára tizenhárom esztendeje harcol Győr város Polgármesteri Hivatalával és az INSZOL Rt-vel (győri IKV), hogy hátralévő éveit abban a lakásban élhesse le, ahol gyermekként felnőtt, ahol idős, magatehetetlenül béna szüleit halálukig ápolta.
A legfrissebb bírósági ítélet szerint ehhez nincs joga.
A szóban forgó hajlék esetében ne gondoljon senki sokszobás, ,,rózsadombi" szintű villára, az a Győr-Sziget elnevezésű városrész egyik viharvert utcájában van, egy hatvanas években épült, soha fel nem újított, szocreál épület földszintjén, és mindössze kétszobás.
Ennek a lakásnak a bérleti jogáért folyik az évtizedes küzdelem, nem kímélve idegrendszert, pénzt és bírósági, közhivatali kapacitást.

A történet 1962-ben kezdődik, amikor az öttagú család határozatlan idejű főbérleti kiutalással tanácsi bérlakáshoz jut. Az erről szóló határozat Zsigai Lászlót, az édesapát nevezi meg bérlőként, a bérleti szerződésre azonban valamilyen oknál fogva már az édesanya, Zsigai Lászlóné neve kerül.Hivatali elírás, hanyag iratkezelés lesz jó harminc év után a konfliktus kiváltó oka.
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az édesanya - könnyítendő a család anyagi gondjain - átmenetileg elvállalja az épület házmesterségét. A munkájáért díjazást kap, de egyéb tekintetben bérlői státusza nem változik, a lakást - közös megegyezéssel - sosem minősítik át szolgálati lakássá - lakbért, vízdíjat és minden más költséget ugyanúgy fizet, mint a ház többi lakója.
Zsigai Lászlóné több éves munkaviszonya 1976-ban megszakad, mivel mozgásában korlátozottá válik, és egyre romló egészségi állapota miatt feladatkörét már nem tudja ellátni. Orvosi bizottság elé kerül, és lábával leszázalékolják. Munkáltatója a tényt tudomásul veszi.
A későbbi években az édesapa egészségi állapota is súlyosan megrendül, magatehetetlen bénaként a járásában korlátozott, rokkant feleségének gondozására szorul. A szülők életvitelének ellehetetlenülése 1993-ban arra készteti főhősünket, az időközben már önálló háztartásban élő Bagó Andrásné Zsigai Klárát, hogy gondozásuk, ellátásuk megoldása érdekében visszaköltözzön a Radnóti utcai lakásba. Napközben dolgozik, délután rohan haza a háztartást és a beteg szülőket ellátni - ez a napi programja az elkövetkezendő időszakban.
Az édesapa 1994-ben, az édesanya 1996-ban meghal. A két halálesettel rémálomszerű eseménysorozat indul be Zsigai Klára életében. Szülei halálát követően elveszti testvérét is, majd állás nélkül marad. Mindennek megtetőzéséül hirtelen és teljesen váratlanul szembetalálkozik az önkormányzat döntésével, ami szerint el kell hagynia a lakást, lévén az ő nyilvántartásuk szerint az szolgálati lakás.
Főhősünk alól ekkor kicsúszik a talaj - ezt a csapást már nem tudja lábon elviselni. Mozgásképtelenné válik, kórházba kerül, ahonnan a kezelés végeztével - állapotát véglegesnek ítélendő - tolókocsiban bocsátják el. A maradék erejét összeszedve elhatározza, hogy mégsem adja fel, összegyűjtött anyagi tartaléka terhére nemzetközileg elismert természetgyógyászati tanulmányokba kezd, és kinezológiai szakképesítést szerez. A megszerzett ismeretet és technikát saját maga gyógyítására használja fel, és kitartó erőfeszítésének köszönhetően kigyógyítja magát az orvosok által véglegesnek elkönyvelt állapotból.
A siker visszahozza önbizalmát, elhatározza, hogy a végsőkig küzdeni fog a lakásért, amiben életének jelentős részét leélte.

Nézzük, mi történt a lakás ügyében, mi vezetett ilyen bonyodalmakhoz?
A ház társasházzá alakításának folyamata, a lakások bérlők általi megvétele, még az édesanya halála előtti évben megkezdődik. Zsigai Lászlóné is benyújtja kérelmét a megvásárlásra, lánya - Bagó Andrásné Zsigai Klára - nevére szólóan. Szerződéskötés még nem történik, amikor az édesanya elhalálozik. Klára jelenti az esetet az INSZOL-nál és az Önkormányzatnál, ahol küldik őt a bérleti jogviszony folytatásának rendezésére, és felszólítják, kérjen a ház lakóitól igazolást arról, hogy életvitelszerűen itt lakott, és ők hozzájárulnak lakásának általa történő megvételéhez. A kért igazolásokat beszerezte, és benyújtotta a Polgármesteri Hivatal Lakásirodájának. A bérleti jogviszony rendezése már sokkal nehezebben megy, egy éven keresztül járja a hivatalokat, ahol nyugtatják, hosszú a kifutása az ilyen ügyintézésnek, kérik, legyen türelemmel. Később egy évre (1997. augusztus 1. - 1998. július 31.) bérleti szerződést kötnek vele, mondván, csak így tudják nevére írni a lakást. (A szerződésre rákerül, hogy a bérlő nem rendelkezik másik lakással, így lakhatását a későbbiekben sem tudja önerőből megoldani.)
A szerződés lejártát követően közlik Klárával a végleges döntést: A szóban forgó lakás az INSZOL Rt. szolgálati bérleménye, a lakásbérleti jogviszonyt nem kaphatja meg, a lakást nem vásárolhatja meg, oda a tulajdonos új bérlőt kíván kijelölni. Elhelyezéséről maga köteles gondoskodni. Ezt követően az iroda vezetője felszólítja, hogy a lakás kulcsait adja le a bérbeadónak.
Zsigai Klára ekkor már minden eszközt megragad, hogy megvédje magát a kilakoltatástól, az utcára kerüléstől. Megkeresi önkormányzati képviselőjét, a városi jegyzőt, az összes, ügyben érdekelt hatóságot, majd a sajtó figyelmét is felhívja a vele történt méltánytalanságra.
Végső elkeseredésében bírósághoz fordul. Az ügy az eltelt években, több menetben végigjárja a különböző szintű bíróságokat, még a Legfelsőbb Bíróság is foglalkozik vele.
A jogi eljárás részleteinek ismertetésére itt nincs lehetőségünk, a lényeg a következő: Bagó Andrásné Zsigai Klára álláspontja szerint a valamikori Lakásigazgatási Osztály az édesapját tekintette igénylőnek, és az ő nevére bocsátott ki határozatot, bérlőnek jelölve ki őt, míg a bérleti szerződést - tévesen - már édesanyjával kötötték meg úgy, hogy a bérlakás szolgálati lakássá minősítéséről egy szó sincs a bérleti szerződésben. (A bérlakás kiutaló határozata is azért szólt Zsigai László nevére, mivel Zsigai Lászlóné eredetileg csak ideiglenes jelleggel vállalta el a házmesterséget.). A dolog pikantériája, hogy a hivatali irattárból előkerülő bérleti szerződés példányát manipulálták, áthúzták rajta a bérlakásra utaló adatokat, és a SZOLGÁLATI LAKÁS felirattal látták el. Így a bérlő és a hivatal bérleti szerződése jelentős tartalmi eltérést hordozva vonatkozott ugyanarra a lakásra. Ennek a korábban megmásított dokumentumnak a fénymásolt példánya kísérte el az ügyet a Legfelsőbb Bíróságig, és ez volt a hivatkozási alap mindvégig a bérleti jogviszony folytatásának elutasítására. Ez támasztotta alá az Önkormányzat álláspontját, miszerint ez a bérlemény szolgálati lakás. Történt ez mindaddig, mígnem Klára édesanyjának hagyatékából elő nem került az eredeti - nem manipulált - lakáskiutaló határozat és bérleti szerződés. Erre hivatkozással főhősünk új keresetet terjesztett elő, kérte a bérleti jog elismerését, hiszen az előkerült dokumentumok bizonyították, a lakás státusza: tanácsi bérlakás.
Az eljáró bíróságok szerint ,,a perbeli jogvita szempontjából a bérleti szerződés tartalma nem releváns", és az akkor hatályos jogszabályok értelmezésére hivatkozva - igazat adva a bérbeadónak, hogy ez egy szolgálati lakás - a lakásbérleti szerződés folytatására irányuló kérelmet nem támogatják.
A legutolsó - Klára fellebbezését elutasító - megyei bírósági ítélet alapján néhány héten belül kilakoltatható, akár rendőri segítséggel az utcára tehető.

Bagó Andrásné Zsigai Klára önvallomásából: - Többször kértem méltányosságot, hogy próbálják emberi módon rendezni az ügyet. Kezdettől fogva itt laktam, úgy érzem, jogom van ehhez a lakáshoz. Érzelmi szálak is fűznek hozzá - egész gyerekkoromat itt éltem meg. Időközben minden rokonomat elveszítettem, tehát nagyon fontos számomra, hogy ebben a házban maradhassak. Sem lakbérrel, sem közüzemi díjjal nem tartozom. Az irodán tudják nagyon jól azt is, hogy önerőből nem tudom megoldani a lakhatásomat. ...Most eljutottunk addig, hogy az igazammal egyedül maradtam, mert a nem megfelelő törvények nem az igazságot szolgálják, és így nem a valós tények kerülnek felszínre. Felháborító, hogy most az szólíthat fel engem a lakás elhagyására, aki igazán a hamisítást, az önkényes iratmódosítást megtehette. ...Méltányosságra, emberi megoldásra nem hajlandó az önkormányzat és az INSZOL, csak megfélemlítenek, megaláznak rendszeresen. ...Úgy érzem, hogy ügyem mögött több olyan ember esete is van, akik hozzám hasonló helyzetbe kerültek, és nem voltak képesek sem erővel, sem kitartással végigvinni a harcot. Amit igazán felháborítónak tartok, hogy az INSZOL-nak még ma is a saját irattárában vannak a régi ügyek papírjai, nem a levéltárban, nem egy olyan rendszerben, ahová soha senki nem nyúlhat be és manipulálhat meg papírokat. Vettem a fáradságot, és elmentem a város levéltárába, kigyűjtöttem az ügyre vonatkozó jegyzőkönyveket 1960-tól. Megnéztem, hogy dolgoztak a lakáshivatalban, milyen volt a belső ellenőrzés, és milyen hibákat hoztak felszínre. Arra a pár évtizedre, amit ott végignéztem - és bizonyítani tudom, mert fénymásolatot is kértem belőle - korrupt, önkényes ügyintézések, hivatali visszaélések, manipulálások és különböző jogszabályok áthágása volt a jellemző.
...Szomorú dolog, hogy Győr városában tizenhárom évig tart egy ilyen per, szomorú, hogy olyan emberrel teszik mindezt meg, aki erején felül végigvitte ügyét, minden segítség nélkül. Pontosan azért akarják ellehetetleníteni, mert kiállt az igaza mellett, és minden körülmények között ember tudott maradni. Az ilyet - azzal a gondolkodással, amilyen világot ma élünk - el kell taposni. Én azt kérem mindenkitől, hogy fogjunk össze, mert ez az eset nem egyedi. ...Nekem tizenhárom évet vettek el az életemből, nem is éltem igazán, és ma ott tartok, hogy el kell döntenem virágot viszek a szüleim sírjára, vagy kenyeret vásárolok.

Az ügy tanulságai szerteágazóak. Foglalkozzunk most csak főhősünk - tragikus hősünk - személyével, milyen ember ő, hová lehet elhelyezni a képzeletbeli társadalmi ranglétrán?
Mindjárt az elején le kell szögezni, hogy Zsigai Klára egyetlen pillanatig nem ül tétlen, nem vár az állam gondoskodására, hanem dolgozik, tanul és tisztességgel ellátja családját. Amikor szülei már nem tudják háztartásukat önállóan vezetni, akkor őket is felkarolja, gondozza zokszó nélkül, nem kér a várostól szociális ellátást, segélyt.
Amíg tart a pénze - hét évig - ügyvéd segítségét veszi igénybe jogi küzdelmében, majd a kényszerűség ráviszi, hogy beletanuljon a polgári jogba. Ezt követően már maga írja beadványait, fellebbezéseit, és látja el saját maga jogi képviseletét.
Mérlegképes könyvelőként hosszabb ideje regisztrált munkanélküli, de nem akar segélyből élni, ötvenegy évesen közgazdász (ágazati) logisztikusként államvizsgázik, majd ,,C" típusú középszintű angol nyelvvizsgát tesz és számítástechnikai ECDL tanfolyamot végez. Lehetőségeinek további bővítésére az EU pályázatíró képesítést is megszerzi.
Zsigai Klára nem akar mást, csak dolgozni és élni. Úgy érzi, egyiket sem hagyják. Hiába rendelkezik többféle végzettséggel, pályázatait visszautasítják, személye az elbírálásoknál rendszeresen hátrányba kerül. Meg van róla győződve, hogy ő ebben a városban sosem fog munkát kapni. Összefonódásról, ellene irányuló akciókról beszél. Állítja, a város vezetése igyekszik rossz hírét kelteni. Mondhatnánk üldözési mániának, ha nem olvastuk volna Győr polgármesterének elnézést kérő levelét, melyet az adatvédelmi biztos felszólítására küldött főhősünknek. Bizonyára nem ok nélkül.
Munkát tehát nem kap, most a lakásából is ki akarják tenni.
A maga igazát keresi a bíróságokon is, holott tudnia kellene, hogy azok, az érvényes jogszabályok figyelembevételével és értelmezésével JOGOT szolgáltatnak és nem IGAZSÁGOT. (Talán Mátyás volt az utolsó, aki - úgy hisszük - törekedett az emberi, erkölcsi igazságérzetet érvényesíteni az ítélkezésben.)
Zsigai Klára tíz körömmel kapaszkodik polgári létének utolsó fix pontjába és értékébe: a lakásába. Még mindig reménykedik egy emberi megoldásban. Megfelelő kompromisszumra is hajlandó lenne, ha az számára méltányos megoldást jelentene, de ilyet idáig csak megalázó feltételekkel kínáltak fel számára.

A ,,Zsigai Klárák" itt élnek közöttünk. Lehet őket nehéz embernek nevezni, mondhatjuk rájuk, hogy szélmalomharcosok, de üdvözölhetjük őket a hazánkban olyan nehezen ébredező civil kurázsi képviselőjeként is. A megítélés változhat, de van, ami vitathatatlan: értékes emberek. Kár lenne egyért is közülük...
Kedves Zsigai Klára! Tisztelt Győr Város Polgármesteri Hivatala!
Úgy ítéljük, eljött a fegyverletétel és békekötés pillanata.

BENCSIK LÁSZLÓ (FÚSZ)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol vagy most SZDSZ?
  2007-09-21 21:39:45, péntek
 
  MOLNÁR TAMÁS: Hol vagy most SZDSZ?



2007.09.21.

A jogérvényesítés terén is igen gyenge Európai Unió teljes szégyenére, a szlovák parlament csütörtöki ülésén ismételten megerősítette az elfogadhatatlan Benes dekrétumoknak nevezett emberellenes törvényeket, amelyek alapján a második világháborút követően, a kollektív bűnösség nevében a német és magyar etnikumhoz tartozó emberek millióit üldözték el szülőföldjükről, akiknek jelentős részét ráadásul a ,,törvényesen", állami közreműködéssel kifosztottak és meggyilkoltak.
A nemzetközi felháborodással egy időben, azonnal tiltakozott az MSZP és a FIDESZ, ám a kisebbségi jogsértésekre és emberi jogokra máskor oly érzékeny SZDSZ, ezúttal is néma maradt. Szégyenletes és mindent elmond a szélsőségesen antimagyar törpepártról, hogy ismét fontosabbnak tartja a melegek házassághoz való jogát, mint a határon túl élő magyarokat érintő sorskérdéseket.
Az ÚDK követeli a Brüsszelben tartózkodó diplomatáktól, hogy azonnal követeljenek érdemi szankciókat Szlovákiával szemben, amely fasiszta törvényekre építi uniós és demokratikus legitimitását!
Az ÚDK követeli, hogy a magyar államelnök azonnal szólaljon meg ebben a felháborító kérdésben!
Az ÚDK követeli, hogy a magyar parlament pártjai azonnal hozzanak politikai és gazdasági ellenintézkedéseket a szlovák törvények megváltoztatása érdekében!

A fasiszta Benes dekrétumok elfogadhatatlanok Európa népei számára. Ez az ártatlan milliók szenvedéseit előidéző, tragédiák sokaságát okozó aljas és embertelen törvény nem kaphat helyet egyetlen demokratikus ország jogrendszerében sem!

Molnár Tamás
ÚDK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szetey egykori cége sorra nyer
  2007-09-21 21:27:05, péntek
 
 
2007-09-21 07:39
Szetey egykori cége sorra nyeri az állami megbízásokat

Szetey Gábor egykori cégét bízta meg a minisztériumi vezetők és köztisztviselők tréningeztetésével a kormányzati személyügyi államtitkárság, amelynek éppen Szetey a vezetője. Ráadásul az államtitkár egy másik volt érdekeltsége is állami megbízást kapott a közelmúltban. Négy esztendeje, a Medgyessy-kormány idején egy hasonló botrány elegendő volt Kiss Elemér kancelláriaminiszter menesztéséhez.



Szetey Gábor kormányzati személyügyi államtitkár 1993 és 1995 között tagja volt egy olyan cégnek, amelynek jogutódját éppen a Szetey vezette államtitkárság látta el két jól fizető állami megrendeléssel a közelmúltban.

A Develor Tanácsadó Zrt. még július közepén nyerte meg a minisztériumok közel ezer vezetőjének tréningeztetésére, illetve a tárcáknál dolgozó mintegy 5200 köztisztviselő oktatására kiírt tendert. A két pályázaton a társaság több mint 37,5 millió forintnyi közpénzhez jutott.

A cégbírósági adatbázisból az is kiderült, hogy a három meghirdetett pályázatból kettőt megnyerő Develor Tanácsadó Zrt. jogelődjében, a Door Kft.-ben 1993 novembere és 1995 májusa között Szetey Gábor kisebbségi tulajdonosként vállalt szerepet.

A kormányszóvivői irodán elismerték, hogy a Door Kft.-nek a kormányzati személyügyi államtitkár is kisebbségi tulajdonosa volt az említett időszakban, azonban azt állították: miután a cég új tulajdonosokkal átalakult Develor Zrt.-vé, Szeteynek semmilyen kapcsolata nem maradt a jogutód társasággal, annak ,,megbízásait, üzleti kapcsolatait nem kísérte figyelemmel".

Emlékezetes, 2003 februárjában Kiss Elemér kancelláriaminiszternek azért kellett távoznia a kormányból, mert kiderült, hogy a nevét viselő ügyvédi iroda több állami megbízást kapott. Medgyessy Péter akkori miniszterelnök a döntést azzal magyarázta: a politikusoknak az erkölcs és a jog szabályai közül mindig a szigorúbbat kell választaniuk, és nem fogja eltűrni, hogy kormánya egyetlen tagjára is a korrupció leghalványabb árnyéka vetülhessen.

Ez az elv a Gyurcsány-kormány idején már nem érvényesül, hiszen nem ez az első eset, hogy vezető kormányzati politikus egykori cége jól fizető megbízást kap, de annak semmilyen személyi következménye nem lesz. Szintén Szetey Gáborhoz köthető az a cég is, amelynek jogutódja nettó százmillió forintért félnapos fesztivált rendezhetett az Új Magyarország fejlesztési terv pályázatainak népszerűsítésére augusztus 19-én az Andrássy úton.

A Kormányszóvivői Irodán akkor is azzal próbálták kimagyarázni szorult helyzetéből az államtitkárt, hogy Szetey ma már nem áll kapcsolatban volt cégével. Ismeretes, egy dohánygyár latin-amerikai lerakatából hazacsábított Szetey fejéből pattant ki az az ötlet, hogy a jól teljesítő minisztériumi köztisztviselők együtt reggelizhessenek tárcavezetőjükkel. A kilencvenes években üzleti kapcsolat volt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szetey Gábor személyügyi államtitkár között: Szetey százezer forint névértékű üzletrészét egy forintért engedte át, illetve adta el Gyurcsány cégének, a Perfekt Rt.-nek.

(MNO)

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=176230
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szlovák gyarmatosítás a Dunánt
  2007-09-21 21:23:49, péntek
 
  Szlovák gyarmatosítás a Dunántúlon

2007-09-20 10:46 Barikád.hu


A szlovák-magyar határ térségében döbbenetes ütemben vásárolják fel a lakásokat, házakat, telkeket a szlovákok, mindebben pedig államuk támogatását, és magyar bankok hitelkedvezményét élvezik. Az övezet ingatlanai legalább 30%-al olcsóbbak, mint Pozsony környéke, ráadásul a kormányzatnak is jól jön az etnikai arányok ,,javítása".

Az új honfoglalás jele, hogy Mosonmagyaróváron, Komáromban, Lábatlanban és általánosan a Szigetközben eddig településenként havi 4-6 ingatlan cserélt gazdát, most ez a szám 23-28 közé ugrott. Mindez az árak radikális emelkedését vonta maga után, de még így is északi szomszédunk ingatlan árai alatt mozognak az összegek, így máig jó üzlet a fizetőképes és erős gazdaságú országból hazánkba vándorolni.

Mindennek politikai vonatkozása, hogy a kormányon lévő Szlovák Nacionalista Párt teljes mellszélességgel és gazdasági segélynyújtással kívánja támogatni a folyamatot. Az indok meglehetősen egyszerű: Etnikailag az ország déli része a magyar etnikum bázisa, ennek arányát a betelepülő és a határon is átköltöző szlovákok arányával kívánja visszaszorítani.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 923 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 406
  • e Hónap: 14598
  • e Év: 147515
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.