Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Dübörög a Hankóka buli!
  2007-09-24 23:19:55, hétfő
 
  Dübörög a Hankóka buli!
Szittyamagyar, h, 2007/09/24 - 22:23

http://szentkoronaradio.hu/node/14587


A gumiabroncsot gyártó Hankook több mint 30 koreai munkavállalót illegálisan
foglalkoztatott, emiatt több mint 16 millió forint bírságra számíthat a cég -
számolt be az MTV Híradó hétfőn.

A tudósítás szerint az abroncsgyárban azzal védekeztek, hogy egy ilyen nagy
beruházás esetében óhatatlanul előfordulnak hibák, amelyeket rövid időn belül
orvosolni fognak. A munkaügyi ellenőrzés során kiderült, hogy 32 embert
munkavállalási engedély nélkül foglalkoztattak. Így személyenként 524 ezer forint
bírságot kell kifizetnie a cégnek.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség Közép-Dunántúli Munkaügyi
Felügyelősége 8 millió forintra bírságolta a Hankook Tire Magyarország Kft.-t a
magyar munkarend és a Munka Törvénykönyve előírásainak súlyos megsértése miatt -
jelentették be szeptember 21-én.

Jankó Zoltán regionális igazgató az MTI-nek akkor elmondta: az átfogó munkaügyi
vizsgálat során megállapították, hogy több alkalmazott 12 órát meghaladóan,
15-16-18 órát is dolgozott folyamatosan, ami ellentétes az előírásokkal. A
szabályok szerint a napi munkaidő 8 óra, a rendkívüli munkavégzés ideje napi 4 óra
lehet. Ezen túlmenően a Hankook több esetben nem tartotta be azt az előírást, hogy
két munkanap között a dolgozóknak legalább 11 óra pihenési időt kell biztosítani.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter ezt követően úgy nyilatkozott: a
gazdasági tárca a hatályos jogszabályok szerint fog eljárni és megvárja a vizsgálat
végét (érdekes, a teljes MSZP meg a Zuschlag-vizsgálat végét várja - a szerk.)

Az MTI, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kommunikációs főosztályán a
következő tájékoztatást kapta: a hatályos jogszabályok értelmében a támogatási
igény benyújtásának időpontjában kell rendezett munkaügyi kapcsolatokkal
rendelkeznie egy cégnek, aminek a Hankook annak idején megfelelt.

Amennyiben a társaság ezt követően kap munkaügyi bírságot, ez nem jár a gazdasági
tárca által a beruházáshoz nyújtott fejlesztési támogatás visszafizetésével.

Mint ismert, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter 2005-ben az évtized
üzletének nevezte azt a szerződést, amelyet Szöulban írt alá Hankook koreai
gumiabroncsgyára.
A beruházást amiatt is sokan bírálták, mert összesen 26 millió állami támogatást
kapott. Egyedi kormánydöntéssel 15,881 milliárd forintnyi vissza nem térítendő
támogatást adtak a koreai befektetőnek, emellett legfeljebb 10 milliárd forintnyi
fejlesztési adókedvezményben részesülhet a cég, amely két alapból összesen 500
milliót kapott felnőttképzésre és szakképzésre.

(STOP-Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megállapodtak az egészségbizto
  2007-09-24 23:07:33, hétfő
 
  Megállapodtak az egészségbiztosításról - jöhet a karvalytőke
2007/09/24 - 22:38

http://szentkoronaradio.hu/node/14588

Politikai egyezség született az egészségbiztosításról - jelentette be Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa hétfőn este. Elmondta: a pénztár alapegysége a megye lesz, a közép-magyarországi régióban (Budapest és Pest megye) pedig négy pénztár alakulhat meg.

Politikai egyezség született az egészségbiztosításról - jelentette be Kökény Mihály, a szocialista párt szakpolitikusa hétfőn este, miután véget ért a koalíciós pártok megbeszélése. Elmondta: a rendszer alapegysége a megye lesz, a közép-magyarországi régióban (Budapest és Pest megye) pedig négy pénztár alakulhat meg. Az adott pénztár azért a megyéért lesz felelős, ahol alapítási jogot szerzett, de biztosítottakat ,,toborozhat" a megyén kívül is. Szabályozni kívánják azonban azt, hogy területi monopóliumok ne alakulhassanak ki. A megállapodás mind a szakma, mind a koalíciós pártok igényeit kielégíti - fogalmazott Kökény.

Korábban Kóka János liberális pártelnök az SZDSZ-frakció hétfői ülését követően kijelentette: meg kell egyezni. A szocialista frakció áldását adta arra, hogy megyénként legyenek pénztárak, ami lényeges eltérés a képviselőcsoport korábbi álláspontjához képest - ezt pedig Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese mondta a nap folyamán.

Kordon és demonstrálók

A Kossuth teret minden irányból kordon veszi körül, autóval nem lehet a térre behajtani. A 2-es villamos is megáll a tér előtt. A rendőri készültség erős. Ismert: többször is előfordult, hogy tüntetők megdobálták a törvényhozás épületéből távozó kormánypárti képviselőket.

A Parlament előtt egy kisebb csoport gyülekezett az este folyamán. A demonstrálók mobil színpadot állítottak fel, amelyről zene szól, beszédek még nem hangzottak el. A csoport tagjai két-két nemzeti színű, illetve Árpád-sávos zászlót hoztak magukkal.

(hirszerzo.hu, MNO, MTI, Polgár Info)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kulcsár Anna: Pizsamás történe
  2007-09-24 23:00:11, hétfő
 
 
Kulcsár Anna: Pizsamás történetek
2007. szeptember 24. 9:53



MNO
Kulcsár Anna: Szó, ami szó: Bajnai Gordon komoly referenciákkal bír, nem lehet véletlen, hogy a Fittelina- és a Nomentana-ügyekből jól ismert Gyurcsány Ferenc éppen őt bízta meg az uniós fejlesztések felügyeletével. Eközben az egészségügyi miniszter önérzetesen utasítja vissza a korrupció gyanúját. Szerinte senki sem képzelheti komolyan, hogy az ő apósának a cége csak azért nem fog a megérdemelt támogatáshoz hozzájutni, mert a családi kapcsolat kimutatható. Ilyen közegbe robbant be szinte váratlanul, de mégsem véletlenül az ifjú szocialisták esete. A feltörekvő új elit - a hajdani sportminiszter, Gyurcsány Ferenc közvetlen közelében - fantomalapítványok és -egyesületek pályázatai útján szerzett pénzt politikai tevékenységéhez. Hogy ez az ügy mivé növi ki magát, még nem tudhatjuk. Azt azonban igen, hogy az eset a kormánytöbbség számára borzasztóan kellemetlen, a társadalom más körében pedig felháborodást okoz. Miközben az alávetettek filléres gondokkal küszködnek, felsőbb körökben nagy a jólét. Talán Nyugat-Európa is őket irigyli.

(Magyar Nemzet, 2007. szeptember 24.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kabai-szindróma
  2007-09-24 22:57:17, hétfő
 
  A Kabai-szindróma
2007. szeptember 24. 0:01


Magyar Nemzet
Valahol Szabolcsban egy embert rajtakaptak, majd jogerősen elítéltek. Egy embert, valahonnan Szabolcsból, még több mint fél évvel az ítélet után sem találunk ott, ahol másvalaki hasonló esetben már régen a megérdemelt büntetését töltené. Egy ember, valahonnan Szabolcsból, megteheti, hogy bolondot csinál bíróságból, rendőrségből, és egy elmegyógyintézet falai között reméli kivárni, hogy a volt igazságügy-miniszter ügyvédi irodája bebizonyítsa: a bűnös ártatlan.

Egy embert, valahonnan Szabolcsból, nem a rendőrség lel fel a búvóhelyéül választott lipótmezei kórházban, hanem lapunk munkatársa és a Hír TV riportere. Ez az ember korábban évekig Veres János pénzügyminiszter üzlettársa volt. Talán ezért van, hogy még most sem hiszi el, neki is felelnie kell tetteiért. De hát miért is hinné el, ha a hatalom láthatatlan keze a színfalak mögött érte dolgozott, sokáig meghökkentő eredményességgel.
Kabai Károly nyírbogáti vállalkozót a tavalyi önkormányzati választások előtt perbe fogta a bíróság nagy értékű adócsalásért és okirat-hamisításért. Ennek ellenére ő volt az MSZP polgármesterjelöltje, és pártja azóta sem tagadta meg vele a sorsközösséget. Akkor sem, amikor minden ügyvédi praktika és hivatali időhúzás ellenére elítélték, akkor sem, amikor nyáron elővezetési parancsot adtak ki ellene, és most sem, amikor több mint 36 óra késéssel a rendőrség kézhez kapta a bíróságtól az ellene kiadott elfogatóparancsot. Megnyugtató volna ezek után hivatalos helyről azt az evidensnek hitt kijelentést hallani, hogy adót csalni büntetlenül még a pénzügyminiszter egykori üzlettársának sem lehet, azaz a törvény előtti egyenlőség elve nem csupán alkotmányos fikció, mint a rendszerváltás előtt. Sajnos azt sem hallottuk, hogy az üzleti konkurencia megfenyegetése gengszterizmus, ami még a pénzügyminiszter családtagjainak sem megbocsátható, meg azt sem, hogy a kormánytagok saját érdekeltségébe tartozó ingatlanok hasznosítása egy demokratikus, jogkövető és erkölcsös országban nemhogy a jogszabályokba nem ütközhet, de még a jó ízlés határait sem feszegetheti. Csak az érthetőség kedvéért idézzük fel: egy munkahelyteremtő támogatással hazánkba települt külföldi vállalkozó egy Veres János érdekeltségi körébe tartozó üzemcsarnokot vett bérbe jövedelmező magyarországi tevékenységéhez.
Mindez persze nem történhetne meg Magyarországon, ha demokratikus átalakulás címszó alatt nem számoltak volna fel minden olyan kapaszkodót, ami tartást ad az embereknek. Ha a munka és tudás, az értelmes erőfeszítés helyére nem lépett volna egyik oldalon a gátlástalan ügyeskedés, másik oldalon az egészség, a család, végső soron az életfeltételek ellehetetlenítéséhez vezető reménytelenség. Ha a hatalom, a pozíció megőrzésének kényszere nem írna felül minden értéket Akkor természetes lenne, hogy a politikai befolyással rendelkező üzlettársak időben szólnak a Kabai Károlyoknak, hogy a jog és a tisztesség határainak átlépése következményekkel jár. És tényleg azzal is járna. Nem azért, hogy bűnbakként valaki elvigye a többiek balhéját. Inkább azért, hogy senkinek ne forduljon meg a fejében a gondolat: nem bízhat a bíróságban, az ügyészségben, a rendőrségben. Hogy a látszatát is elkerüljük annak, hogy vannak a törvény előtt egyenlőbbek, hogy a jog uralmát fenntartani hivatott intézmények félnek és kiszolgáltatottak, ezért csak a hatalmasok jogát védik, s közük sincs az igazságossághoz. Akkor talán Kabai Károly sem az idegösszeomlásban látná az egyetlen kiutat a maga ásta csapdából.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Senkinek nem adhat felmentést
  2007-09-24 22:54:50, hétfő
 
  "Senkinek nem adhat felmentést, hogy a politikusok sem különbek"



Belföld

A politikusoknak erkölcsi kötelességük, hogy élen járjanak az általuk megkövetelt normák betartásában - mondta az InfoRádió által megkérdezett társadalompszichológus az országgyűlési képviselők költségtérítése kapcsán. László János ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is: senkinek adhat felmentést az, hogy "a politikusaink sem különbek".


Elvben egyet lehet azzal érteni, hogy költségtérítést kap valaki, de a politikusokra is vonatkoznia kell az általuk megkövetelt szigorú elszámolásnak - mondta az InfoRádiónak László János társadalompszichológus.

Kifejtette, a társadalomban senkinek nem adhat felmentést az, hogy a "politikusok sem különbek".

Évszázadok alatt szoktak kialakulni azok a normák, hogy a szabályok betartása nem balekségnek, hanem tiszteletreméltó magatartásnak számítson - emelte ki László János. A társadalompszichológus hozzátette: ha ezt akarjuk elérni, éppen azoknak kell lépni, akiknek ebben élen kellene járni.

Meg kell nézni, hogy növeli, vagy csökkenti a politikusokkal szembeni elégedetlenséget, ha a képviselők pontosan elszámolnak minden költségükkel való - tette hozzá.

InfoRádió
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bíróság végig tudta, hol van
  2007-09-24 22:37:29, hétfő
 
  A bíróság végig tudta, hol van Kabai




Annak ellenére keresték az adócsalásért jogerősen elítélt Kabai Károlyt, hogy a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Bíróság tudta, hol van Veres János volt üzlettársa. Kabait hétfő délután szállították át a Lipótmezőről a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai épületébe.


Végig tudta a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Bíróság, hol van Kabai Károly, mégis kerestették a rendőrökkel. A bíróság szóvivője elismerte: a büntetés elhalasztásához benyújtott orvosi igazolásokból kiderült, hogy az adócsalásért jogerősen elítélt szocialista vállalkozót az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben kezelik. A szóvivő szerint ezt a sajtóval azért nem közölték, nehogy megsértsék Kabai Károly személyiségi jogait.

Már átvitték

A BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai 2007. szeptember 24-én 9.00 órakor kapcsolatba léptek az OPNI vezetőjével és K. Károly kezelőorvosával a férfi bv-intézetbe történő elszállítása miatt, majd 15 óra 44 perckor a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai átszállították K. Károly nyírbátori lakost a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai objektumába - tudatta hétfői közleményében a rendőrség.

Ismert, reggel még nem volt biztos Kabai átszállítása a bv-intézetbe, mivel - a Hír TV értesülései szerint - Kabai Károly kezelőorvosa rendkívüli bírói szemlét kért betege állapotának felmérésére.

Emlékezetes, hogy Kabait szombaton délelőtt vették őrizetbe, fél nappal azután, hogy a Hír Televízió munkatársai pénteken megtalálták a felszámolás alatt álló Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben. Kabai a hétvégét a Lipótmezőn töltötte, miután kezelőorvosa szerint a vállalkozó nem volt szállítható állapotban, igaz, péntek este maga tessékelte ki a Hír Televízió riporterét a kórteremből.

Nem is kellett értesítenie

A magyar jogrendszer sajátossága miatt a börtönbe vonulás helyett hónapokig kezeltethette volna magát az adócsalásért jogerősen elítélt szocialista vállalkozó az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, ha a Hír Televízió múlt pénteken meg nem találja.

A gyógykezelését jóváhagyó II-III. kerületi bíróságnak nem kellett vizsgálnia, hogy folyt-e vagy folyik-e Kabai Károly ellen büntetőeljárás, így - értelemszerűen - nem is kellett értesítenie a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságot, amely kiszabta a vállalkozóra a három és fél év börtönt. Minderről a Fővárosi Bíróság elnökhelyettese beszélt a Lánchíd Rádió reggeli műsorában.

A csatorna értesülése szerint Kabai Károlyt június 19-től kezelik az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, ahová saját maga kérte felvételét. Ezt az intézetnek törvényi kötelessége volt jelezni az illetékes bíróságnak, amely ebben az esetben a II-III. kerületi bíróság. A bíróságnak azért kell jóváhagynia minden beutalót, hogy ne fordulhasson elő az, hogy valakit akarata ellenére kezeltetnek elmegyógyintézetben.

Kabai Károly gyógykezelését július óta minden hónapban jóváhagyta a bíróság, legutóbb szeptember 19-én. Egy nappal azelőtt, hogy a vállalkozó felülvizsgálati kérelmét elutasította a Legfelsőbb Bíróság. Kabai ügyvédje, Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter - az ügyvédi titoktartásra való hivatkozással - a felülvizsgálati tárgyalás napján nem volt hajlandó válaszolni arra az újságírói kérdésre, hogy ő maga beszélt-e védencével, és ha igen, akkor mikor.

A szocialista párt áldozata

Kabai Károlyt, Veres János pénzügyminiszter volt üzlettársát egyébként a szocialista párt áldozatának tartja Nyírbogát polgármestere. Simon Miklós szerint az ügy nem zárult le azzal, hogy a rendőrség őrizetbe vette az adócsalás miatt 3 és fél évre ítélt nyírbogáti vállalkozót. Úgy látja: Kabai ügyében minden nehezen, vontatottan ment. Szerinte az elfogatóparancsot már sokkal korábban ki kellett volna adni a férfi ellen, a jogerős ítéletet pedig a rendőrségnek kellett volna végrehajtania.

(hirtv.hu, MNO, police.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Író Kilencek, Élő Magyar Ír
  2007-09-24 22:24:46, hétfő
 
  AZ ÍRÓ KILENCEK ELNÖKÉNEK NYILATKOZATA

Az Író Kilencek, Élő Magyar Írók, Költök Nemzetközi Köre Tagjai nem érthetnek egyet Szlovákia Parlamentjének döntésével, amely szerint a Benes dekrétumokat nemhogy hatályon kívül helyezte volna a parlament, hanem megerősítette érvényben maradását. Ez a politikai mozzanat nem a két ország közötti megbékélést erősíti, hanem a kollektív bűnösség elvét hozza újra felszínre, ami nem lehet Európában egyetlen országnak sem az érdeke.

Felhívjuk az Európai Únió figyelmét arra, hogy a készülő Alkotmányban mondja ki: Európa tagállamaiban élő emberek azonos alapvető emberi jogokkal rendelkeznek.

Kérjük az Európai Únió tagállamait, hogy szólítsák fel Szlovákiát és Csehországot a Benes dekrétumok hatálytalanítására.

Az Író Kilencek érintett tagsága nevében:

Szőnyi Bartalos Mária
Író Kilencek elnöke, Magyarország

www.irokilencek.hu
2007. szeptember 23.

Kapják e-mailben

- Célintézmények:

Európai Únió
Európa Parlament
Magyar Köztársaság Parlamentje
Szlovák Köztársaság Parlamentje
Magyarok Világszövetsége
ENSZ

- Célszemélyek:

Magyar Köztársasági elnöke: Sólyom László
Magyar Köztársaság miniszterelnöke: Gyurcsány Ferenc
Magyar Köztársaság külügyminisztere: Göncz Kinga
Szlovákia köztársasági elnöke: Ivan Gašparovič
Szlovákia miniszterelnöke: Robert Fico

Kapják továbbá: Magyar Köztársaságban működő parlamenti pártok és más civil szervezetek, mozgalmak elnökei.

Petícióhoz csatlakoznak:

1. Gyöngyös Imre - Író Kilencek alelnöke - Új Zéland
2. Lénárd József - Író Kilencek - Magyarország
3. Kelemen Patrícia - Író Kilencek - Kanada
4. Sándor Gyula - Író Kilencek - Magyarország
5. Péteri Attila Árpád - népművelő - Magyarország
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Slota: "Valamiféle magyarok it
  2007-09-24 22:18:59, hétfő
 
  Slota: "Valamiféle magyarok itt Közép-Európában nem ugrálhatnak"
2007-09-24. 18:18:10

Ján Slota, a nacionalista Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökének állítása szerint a németek sem hajtottak végre annyira "elvetemült tetteket" a II. világháború idején, mint a magyar fasiszták Dél-Szlovákiában.

"Elnézést, de a németek szó szerint talán kevésbé elvetemült tetteket hajtottak végre, mint a magyar fasiszták Dél-Szlovákiában" - jelentette ki a szlovák kormánypárti politikus egy interjújában a hét végén, amelyet a cseh CTK hírügynökségnek adott.

A Lidové Noviny című konzervatív cseh napilap, amely hétfőn idézett az interjúból, a nacionalista szlovák politikus állításával kapcsolatban megjegyezte, hogy Slota kijelentése "szöges ellentétben van a történelmi tényekkel".

"A szlovákok az átadott területeken - hasonlóan, mint a csehek a Szudétavidéken - ugyan kemény asszimilációnak voltak kitéve, de a magyar "megszállás" idején a szlovák lakosság körében nem került sor nagyobb számú emberveszteségre" - írja a lap szerkesztője Lubos Palata.

Slota a CTK-nak adott interjújában ismét egyetértését fejezte ki azzal, hogy Csehországból a II. világháború után kitelepítették a szudétanémeteket.

"Én természetesen egyetértek a cseh nemzet döntő többségével, hogy az, amit a háború után tettek, azt helyesen tették" - jelentette ki a szlovák nacionalisták vezérének tartott politikus, s egyben felszólította a cseh politikai élet képviselőit, hogy támogassák Szlovákiát. "Össze kell tartanunk. Valamiféle magyarok itt Közép-Európában nem ugrálhatnak és nem teremthetnek olyan feszültséget, amely valami nagyon rosszba csaphat át. Ezt Közép-Európában senki nem akarja" - mondta Slota.

A Szlovák Nemzeti Párt elnöke egy korábbi nyilatkozatában, a Lidové Noviny tavaly júliusi számában megjelent interjújában nyíltan jelezte: irigyli a cseheket, hogy elűzték országuk területéről a németeket, s ezért ma már nincs olyan problémájuk velük, mint a szlovákoknak a magyarokkal Szlovákiában.

[Forrás: http://fidesz.hu/index.php?CikkID=84848]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A párizsi béke 60. évfordulójá
  2007-09-24 22:16:23, hétfő
 
  A párizsi béke 60. évfordulójára
"Mint kígyó sziszegett az egész mezőny".

Miért volt II. Trianon a párizsi béke?


Az Imrédy Béla magyar miniszterelnök halálos ítéletét kimondó perben a közvádló szerepét betöltő Sulyok Dezső, akit abszolút választási győzelmének birtokában pártja - a Kisgazda Párt - miniszterelnökké jelölt, 1946. február 8-án beszédet mondott a Nemzetgyűlésben. A jobboldali elhajlással nem vádolható politikus követelte, hogy a párizsi béketárgyalásokra utazó magyar küldöttség kérje a trianoni béke néprajzi tévedéseinek helyreigazítását és a magyar határok mentén idegen impériumok alatt egy tömbben élő magyaroknak az általuk lakott területekkel együtt Magyarországhoz való visszacsatolását. Beszédének ez a része viharos erejű, vad ellenkezést váltott ki a kommunistákból. Sulyok így ír erről: "Mint kígyó sziszegett felém az egész mezőny, melyben kommunisták ültek. Elneveztek sovinisztának, háborús izgatónak, revizionistának ."

Ezek után a kisgazda többségű, de mégis kommunisták uralta "magyar" kormányt olyan delegáció képviselte a párizsi béketárgyalásokon, amelynek tagjai - igen kevés kivétellel - nem értették a dolgukat, vagy nem akarták Magyarország érdekeit védeni.[ii]

Fontos iratokat, melyek egészen új megvilágításban tüntették volna fel a magyarság háborús szereplését, a külügyminisztérium egyik szobájából, ahol össze voltak gyűjtve, egy kommunista külügyi tisztviselő utasítására kihordták egy WC-helyiségbe. Ott egymásra szórták, és hónapokon keresztül hagyták pusztulni anélkül, hogy bármit is felhasználtak volna belőlük a magyar nép igazának megvilágítására.[iii]

A békét letárgyalták. Egy csomó magyar marxista az állam pénzén néhány hónapig jól élt Párizsban, és annyit ártottak népünknek, amennyit csak tudtak.[iv]

1947. február 10-én a Szövetséges és Társult Hatalmak elfogadtatták Magyarországgal azt a békét, amely Trianonhoz képest újabb színmagyar területektől fosztotta meg az országot, és a Szovjetunióval szemben 200 millió USD, Csehszlovákiával és Jugoszláviával szemben 100 millió USD hadisarc megfizetésére kötelezte. Az ország haderejét 66.000 főre korlátozta, ebbe beleértve a határőrséget és a folyami flotillát is.[v] A nyugati szövetségesek hadait Magyarország elhagyására kötelezte, viszont a Szovjetuniónak csapatok állomásoztatását engedélyezte mindaddig, amíg az Ausztriában állomásozó szovjet csapatok ellátása ezt szükségessé tette. Ausztriából 1955-ben vonultak ki a szovjet csapatok, Magyarországról 1991-ben, miután 1956 őszén hadüzenet nélkül újból hadszíntérré változtatták az országot.

De nézzünk a békeszerződés szövege mögé.

1. A II. világháborúban hadat viselő népek közül arányaiban a legnagyobb emberveszteséget a magyar nemzet szenvedte el: összlélekszáma 15%-át. A háborús cselekményekben 780.000-en hunytak el, szovjet hadifogságban 300.000-en, a holocaust megsemmisítő táboraiban Magyarországról és Észak-Erdélyből együttesen 300.000-en. Kárpátalján meggyilkoltak és elhurcoltak 100.000 magyart. Délvidéken lemészároltak 40.000 civilt, Felvidéken "eltűnt" 200.000, Erdélyben 270.000 magyar. Összesen több, mint 2 millió lélek![vi]

2. A Szovjetuniót Hitler oldalán elsők között fegyverrel megtámadó, és a zsidótörvények elfogadásában élenjáró Szlovákia - amelynek parlamentjében e törvények ellen egyedül az ötven évvel ezelőtt mártírhalált halt Esterházy János szavazott nemmel - a győztesek oldalán ülhetett tárgyalóasztalhoz.(!?) Ezt az általa soha nem remélt és kizárólag a békekonferencia magyarellenességével magyarázható helyzetet kihasználva újabb területi igényeket jelentett be. Miután éléskamrának már Versailles-ban megkapta a színmagyar Csallóközt, most Párizsban újabb öt magyar települést követelt magának Pozsony alatt, hídfőállásként a Duna bal partján: Rajka, Bezenye, Dunacsúny, Horvátjárfalu és Oroszvár. És a békecsinálók ez utóbbi hármat oda is ítélték neki.[vii]

3. A magyar nemzet legdurvább arculcsapásaként a csehszlovák küldöttség hivatalos jegyzékben kérte a békekonferenciától a Szent Korona eltávolítását Magyarországról, és ENSZ protektorátus alá helyezését egy távoli országban, hiszen amíg Magyarországon van, a nemzet ereje megtörhetetlen.[viii] Ez a javaslat alighanem csak azért nem került be a béke végleges szövegébe, mert akkor már a Szent Korona az országtól távol, az amerikai hadsereg fogságában volt, és maradt még több mint negyven éven át.

4. Miután 1946. januárjában és februárjában az embertelen és jogtalan lakosságcsere során, csattogó hidegben, a Duna befagyott jegén áthajtottak több tízezer felvidéki magyart, Magyarország a kitelepített magyarok ottmaradt vagyonával fizette ki a Csehszlovákia számára megítélt hadisarcot, és a párizsi békében kötelezettséget vállalt a kárpótlásukra. 2007. február 10-én telt hatvan éve, hogy a kommunista, majd a "rendszerváltó" Magyarország - alkotmányos kötelességét elmulasztva - nem kárpótolta azt a százezer áttoloncolt felvidéki magyart, akiknek ottrekedt vagyonával fizette meg azt a hadisarcot, amelyen a tízmilliós összlakosságnak kellett volna osztoznia.

Azt, hogy a "rendszerváltó" Magyarország mily távol áll a jogállamiságtól, jól érzékelteti az Alkotmánybíróság két semmibe vett határozata. A taláros testület először a 37/1996. számú határozatában mondta ki a kárpótlás elmaradásának alkotmánysértő voltát, és 1997. június 30-ig adott határidőt az Országgyűlésnek a mulasztás pótlására. Hét év múltán, a 45/2003. számú határozatával az Alkotmánybíróság megállapította a továbbtartó alkotmánysértést, és 2004. június 30-ig szabott új határidőt annak megszüntetésére. Máig tartóan - mindhiába! A jogosultak többsége talán már nem is él.[ix]

5. A párizsi béke - a trianonitól eltérően - nem rendelkezett az elcsatolt magyarok állampolgárságáról. Így tehát mindazok, akik 1938 és 1941 között visszanyerték magyar állampolgárságukat, a párizsi békét követően is megőrizték azt. Sem az 1945. januári moszkvai fegyverszüneti egyezmény, sem a párizsi béke, sem az 1948-as magyar állampolgársági törvény nem fosztotta meg őket magyar állampolgárságuktól. Gondoskodott erről azonban a kádári rendszer, amely 1961-ben Csehszlovákiával, majd a Szovjetunióval, végül pedig 1979-ben a ceausescui Romániával kötött olyan kétoldalú államközi egyezményt, amely a trianoni formulával élve automatikusan megvonta a magyar állampolgárságot azoktól, akik egy éven belül nem telepedtek át Magyarországra. Egy kivétel azonban akadt. Az egykori Jugoszláviával ilyen államközi egyezmény soha sem született. Így tehát a Bácskában, Dél-Baranyában és Muravidéken élő délvidéki magyarok máig magyar állampolgárok. Lappangó magyar állampolgárságuk tény, amit hatvan év múltán is szenvtelenül tagad a "magyar" állam.[x]

6. A párizsi béketárgyalásokon nem esett szó a magyarság ellen 1944. őszén elkövetett genocídiumról, az emberiség ellen elkövetett, soha el nem évülő bűncselekményekről. Nem esett szó a szolyvai Magyar Auschwitzról, ahol darált üveget kevertek a tábor lakóinak eledelébe, ily módon gyalázatos kegyetlenséggel meggyilkolva és egyetlen tömegsírba temetve 18.000 magyar hadi- és polgári foglyot.[xi] Nem esett szó a Délvidéken ártatlanul megkínzott és lemészárolt 40.000 magyar hadifogoly katonáról, katolikus papról, védtelen polgárról.[xii] De hallgattak az Erdélyben Szárazajtán, Gyantán, Magyarremetén, Kishalmágyon kivégzett polgári lakosokról, a földvári haláltábor áldozatairól is. Miként hallgattak a Felvidéken dobsinai otthonukba utazókról, akiket a prerovi állomáson kiszállítottak a vasúti kocsikból, majd a mintegy 200 asszonyt és gyermeket halomra lőtték, és amikor a töltények elfogytak, a még élő gyermekeket megfojtották, vagy lapáttal agyonverték.[xiii] És hallgattak arról a kilencven, harci cselekményekben még részt nem vett, tizenéves csíki leventéről, akiket Pozsony mellett Ligetfaluban tarkólövéssel gyilkoltak meg - a háború befejeztével, útban hazafelé.[xiv]

Csonka-Magyarország fővárosát, Budapestet négy hónapig ostromolták a szovjet csapatok, míg hatvankét évvel ezelőtt, az 1945. február 10-én, a budai várból indított kitöréskor két nap alatt 60.000 várvédő vesztette életét.[xv] A megszálló szovjet csapatok lerombolták a magyar állam szimbólumát, a Szabadság téren álló Ereklyés Országzászlót, és végigprédálták az országot, megerőszakolva közel egymillió magyar lányt és asszonyt.[xvi]

A párizsi béke aláírásának estéjén Mindszenty József hercegprímás szentségimádásra hívta Budapest népét. Ő maga a Szent István Bazilikában vezette a szentórát. Tízezrek mondták utána - sírva és zokogva - az alábbi imát:

"Mindenek Mindenható Teremtője, Alkotója, Ó Nagy Isten! Amitől gyötrelmes napokon és vergődő éjszakákon tartottunk, rettegtünk, hogy földi igazságban emberi megértésben és emberi érzésben a mi reménykedésünk dőre és kába lesz: az ítélkező nemzetek határozatából országunkra, népünkre - épp ebben a kegyetlen pillanatban - az újabb országcsonkítás is elkövetkezett. Most írják alá Párizsban a magyar békét, a világ-békemű legnagyobb parcellázását címerben, földben, lelkekben, házakban, temetőkben, iskolákban, templomokban, a Nagyasszony és Szent István ezeréves örökségében. Akik aláírták, élvezik a pillanat történelemszerűségét, az aláírók a történelembe, a tollak a múzeumokba kerülnek; de mi tudjuk, hogy ezek a tollak gyémánttűknél sebezőbb vastollak, amelyek millió szívek táblájára írnak. Szívek vére, szemek könnye buggyan, serked és csordul nyomukban. Sóhajok szállnak, életek vonaglanak."[xvii]

Eközben, "mint kígyó sziszegett a kommunista mezőny", ha arra kérték, ne hagyja szó nélkül az országcsonkítást. Vajon tudták-e ezt Márton Áron püspök és társai, akik börtönt és mártíromságot is vállalva emlékiratot juttattak el a párizsi béketárgyalásokra, olyan megoldást kérve, hogy az elcsatolásra ítélt magyarok többsége Magyarországon élhessen?! [xviii]

Párizsban a békét letárgyalták és aláírták, de az a magyarság életében hatvan év múltán is élénken hat, mint elhúzódó méreghatás. A ma élő magyarok többsége tudja és érzi, Trianon magyarellenes diktátum volt. A párizsi béke sokakban úgy élt, mint béke-szerződés. Hatvan év múltán ki kell mondanunk:
Diktátum volt a párizsi béke is: II. Trianon.

Pedig a trianoni "békét" rabló jellege, és szörnyű igazságtalansága miatt sohasem ratifikálták a nagyhatalmak, sem a Szovjetunió, sem az Egyesült Államok. Magyarország szétszaggatását a nagyhatalmak a párizsi béke, a II. Trianon nyomán pecsételték meg.

Budapest, 2007. február 17.
Magyarok Világszövetsége
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csatlakozási lehetőség a kolle
  2007-09-24 22:15:21, hétfő
 
 
Csatlakozási lehetőség a kollektív bűnösség elvét hordozó Benes Dekrétumok elleni petícióhoz:
www.fw.hu/nemzetihirhalo/peticio




*** ***********

Benes=Hitler=Sztálin
Tüntetés a benesi dekrétumok ellen

A magyar- és németellenes szándékkal 1945-ben meghozott benesi dekrétumok sértik az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának minden egyes pontját.

Az Európai Unió terjeszkedési szándékának és a magyar állam tétlenkedő-kiváró politikájának következtében Szlovákia úgy válhatott az Európai Unió tagjává, hogy nem kellett hatályon kívül helyeznie a gyilkos szándékú benesi dekrétumokat.

A mai kisebbségellenes szlovákiai kormány ahelyett, hogy az európai értékekhez igazodott volna, elérte, hogy a szlovák parlament 2007. szeptember 20-án kimondta a benesi dekrétumok sérthetetlenségét. Ez ellen a kihívóan kisebbség- és magyarellenes határozat ellen mindnyájunknak tiltakoznunk kell!

A Magyarok Világszövetsége, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Nemzettel a Hazáért Összefogás Közössége, a Turul Szövetség, a Trianon Társaság és további csatlakozó szervezetek tüntetésre hívják mindazokat, akiknek számít az igazság, a tisztesség és a méltányosság, és akik megálljt akarnak parancsolni a magyarellenességnek.

A tüntetésre 2007. szeptember 25-én, kedden 18:00 órakor kerül sor Szlovákia budapesti nagykövetsége előtt (Stefánia út 22-24.)

Budapest, 2007. szeptember 24.
MVSZ Sajtószolgálat
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 923 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 150
  • e Hét: 483
  • e Hónap: 14675
  • e Év: 147592
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.