Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Népi játék!
  2007-09-25 19:25:12, kedd
 
  GYURCSÁNY POKOLRA JUT!

A Magyar Nemzetért Mozgalom előadásában a
Kossuth téren

2007.09.29-én és 10.06-án du. 5 órától.

Gyurcsány Ferenc bűnös. Ítéljen a nép! A pokol ördögei is ott lesznek. utána:
KOSSUTH TÉR - PARLEMENT!

Hogyan tovább.
2007.09.29-én

Előadók:
Bóna Mária Ilona - Paktum és annak következményei. - Takács András, hogyan tovább, Vass István NaHÖK, Balogh Béla MNM,



valamint

2007.10.06-án is

Előadók:
Dr. Drábik János, Nemzeti pénzpolitika, - ifj. Hegedűs Lóránt, Református lelkész, - Dr. Bakos Batu Szent Korona, - Bóna Mária Ilona - Paktum és annak következményei. - Takács András, hogyan tovább, Horváth Anita, Szekszárd, Bózsa Attila, Pécs, Kociha Tünde, Békéscsaba.
2007.10.13-án és 19-én ( 5 h )
is fellépünk a Gyurcsány Pokolra jut előadással.
A Műsor után további neves előadók jönnek.

Infót a jelzett honlapon találsz, de folyamatosan terjesztjük szórólapon is.

Hogyan tovább? Ez a kérdés foglalkoztat mindnyájunkat. Erre keressük a választ.
Szólj mindenkinek - Terjeszd az eseményt mindenhol!

Bővebb infó: http://magyarnemzetertmozgalom.hu
..MERT A SZÍV GYŐZNI FOG!..
_______________________________________________________________
SZERVEZŐK: Balogh Béla 06-20/916-0029, labbel1@t-online.hu
Mayer József - Kamarás Gergely - Molnár László - Molnár Pál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szociális Kerekasztal munka...
  2007-09-25 17:43:05, kedd
 
  A Szociális Kerekasztal munkamegbeszélést tart október 5-én, pénteken 16 órakor a
Nőszövetségben: Bp. VI. Andrássy út 124. I. emelet.
Napirenden:

- az egészségüggyel és a TB-vel kapcsolatos népszavazások kiírásához szükséges aláírások
összegyűjtésében való részvételünk megszervezése (korábbi határozatainknak megfelelően),
- tanácskozásaink rövid értékelése (szept. 11. és szept. 27.): Igazságosabb és testvériesebb
társadalomért, Demokrácia Kerekasztal,
- részvételünk szervezésének előkészítése a malmői Európai Szociális Fórumon.

se
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Orlai Sándornak
  2007-09-25 13:51:31, kedd
 
  Nyílt levél Orlai Sándornak az Árpád talpasai c. írására


Az ,,Árpád talpasai" című írását bemásoltam a blogomba, http://furaila.blog.xfree.hu mert annak minden sorával egyetértek, KIVÉVE AZ ALÁBBI BEKEZDÉSBEN MEGFOGALMAZOTTAKKAL!!!


"Jó példa erre Érd, ahol egy hiteltelen embernek úgy sikerült összevesznie a fideszes önkormányzattal, hogy szóba sem állt velük. A Polgárok Háza elé kért szombatra engedélyt, pedig előre felvilágosították, hogy a hónapokkal előbb bejelentett esküvők miatt ott nem lehetséges a rendezvény.
Erre éhségsztrájkot kezdett a Polgármesteri Hivatal lépcsőjére ülve, mire az arra járó rendőr igazoltatás után elvezette. (Orlai Sándor)"



Tisztelt Orlai Úr!

Ön ebben a bekezdésben olyan gondolkodásmódot fogalmazott meg, amitől beteg a magyar társadalom!!!
Mert az bizony beteges gondolkodásra vall, ha elvitatja a kompetenciát egy EMBERtől, aki - egy civil szervezet (MNM), ha úgy tetszik a nép fiaként, a nép nevében - élére áll egy kulturális rendezvény megrendezésének.
Vegye tudomásul, hogy BALOGH BÉLA e kulturális eseményt, mint "ÁRPÁD VÉREI"-nek egyike - jogosan szerette volna a hivatalos, ,,legitim" intézményvezetők (egyház- polgármesteri hivatal- helyi pártvezetők) HELYETT MEGSZERVEZNI!!!

Tette ezt, úgy, hogy a RENDEZVÉNY LEBONYOLÍTÁSÁNAK FELTÉTELEIT MEGTEREMTETTE, miközben a magát legitim hatalomnak tartó hatósággal és azok képviselőivel is meg kellett küzdenie!!!

Ön - a fenti bekezdésben megfogalmazott írása alapján - ELVITATJA BALOGH BÉLÁTÓL, MINT HONFITÁRSÁTÓL, AZ ÁRPÁD VÉREI című kulturális rendezvény MEGSZERVEZÉSÉNEK JOGÁT!!!

Ráadásul, Balogh Bélát, mint MAGYAR POLGÁRT - aki ezek szerint ugyanolyan ÁRPÁD-VÉRE, mint Ön - lekicsinylő módon "hiteltelen ember"-nek nevezi!

Szerintem, nem ,,hiteltelen", hanem "HIHETETLEN EMBER" BALOGH BÉLA!

HIHETETLEN, hogy ennyi intrika, ellenségesség és rosszindulatú gáncsoskodás ellenére is sikeresen megtartotta az ÁRPÁD VÉREI című kulturális programot, méghozzá ott, ahova eredetileg tervezte.

Szívből gratulálok Balogh Bélának és nagyon-nagyon büszke vagyok arra, hogy bevett a szervezők csapatába és nem vitatta el tőlem azt a jogot, hogy hozzájárulhassak a rendezvény sikeréhez!!!

Merthogy sikeres volt a 2007. augusztus 18-i -
"ÁRPÁD VÉREI, NEMZETI ÖSSZEFOGÁS 5. ÁLLOMÁSA ÉRDEN"
azt örömmel állíthatom!!!


De, hogy ebben sem Önnek, sem a csatolt írásában, kompetensként megemlített intézmény- és pártvezetőknek nem volt semmi , de SEMMI KÖZÜK - az akadályozáson kívül - az is biztos!!!

Bp. 2007. szeptember 25.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árpád véreiről 2007-ben
  2007-09-25 13:27:35, kedd
 
  Ritka esztendőt élünk, mert 1100 éve halt meg Árpád, a magyar honfoglalás vezérlő fejedelme, 1000 éve született Szent Imre, első királyunk korán meghalt fia, és 800 éve született Árpádházi Szent Erzsébet, Endre lánya.

Ehhez képest a hivatalos Magyarország képviselői szinte tudomást sem vettek minderről.

Az egyház is csak Szent Erzsébet évet hirdetett, Szent Imréről mintha ők is megfeledkeztek volna, talárt azért, mert Imre halálának évéről nincs hivatalos adatunk, az 1007. esztendőt csak valószínűsítik.

Szent István ünnepének napján minden róluk kell, hogy szóljon.

Hiszem kevés olyan ország van, amelyiknek ezer éves történelme van.

Hol volt ezer éve Németország?
Hol Szlovákia?
Hol Belgium?
Hol az Égyesült Államok?
Oroszország?
Románia?
Szerbia?

S az említett országok mégis ezerszer többet tesznek múltjuk, történelmük tanításáért és ápolásáért!

A globalizáció szolgálatába szegődött balliberális értelmiségi és politikusi gárda tervei között nem szerepel a történelemoktatás, még az érettségi tárgyak közül is törülni akarták — szerencsére ez nem sikerült.

A magyar mondakincset viszont minden erejükkel a mesék birodalmába száműzik, Anonymussal és más gesztaíróinkkal egyetemben.

Sajnos hozzájárul az is Árpád véreinek komolytalanná válásához, hogy olyanok próbálnak Árpád hátára ülve belovagolni a magyar közéletbe, akiknek más módon ez nem sikerülhet.

Hiteltelen, tárgyalóképtelen, frusztrált politikus-önjelöltek öltöznek kacagányba és így fosztják meg komolyságától az ünnepet.

Jó példa erre Érd, ahol egy hiteltelen embernek úgy sikerült összevesznie a fideszes önkormányzattal, hogy szóba sem állt velük. A Polgárok Háza elé kért szombatra engedélyt, pedig előre felvilágosították, hogy a hónapokkal előbb bejelentett esküvők miatt ott nem lehetséges a rendezvény.
Erre éhségsztrájkot kezdett a Polgármesteri Hivatal lépcsőjére ülve, mire az arra járó rendőr igazoltatás után elvezette.

Ekkor levélben és internetes honlapon, majd a Magyar Világ c. újságban nekiesett a városvezetésnek, hazaárulónak és a rendezvény megakadályozójának nevezve őket, miközben csak át kellett volna vennie a kész területfoglalási engedélyt két másik, közeli helyszínre. Nem egymással kell harcolnunk, van elég ellenfél a másik oldalon.

Az érdi városvezetés sokszorosan bebizonyította kompromisszumkészségét.

A választásokkor T. Mészáros Andrást támogatta a MIÉP és a Jobbik is, most közösen lobbiznak a szocialista Jánosi György országgyűlési képviselővel és a szabaddemokrata Csőzik László alpolgármesterrel, és sorolhatnám a példákat.

A jó ügyért mindenkivel össze lehet és össze is kell fogni, csak úgy sikerülhet eredményt elérni.

Orlai Sándor
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
...igazságos területrendezést
  2007-09-25 03:07:10, kedd
 
  Magyar Gárda és sok minden más

Nagy port kavart mostanában a Magyar Gárda létrehozása, nemcsak Magyarországon, hanem az összes Közép-kelet Európai Államban. Lássuk, mik is zavarták meg ennyire az állóvizet.
Magyarországon az 1989-es úgynevezett rendszerváltás óta folyik a demokrácia építése, amelynek eredményét láthatjuk és tapasztalhatjuk a saját bőrünkön, nap mint nap. Mi is történik itt valójában demokrácia címszó alatt? Talán kezdjük a legelején.

A Magyar Királyságot 1920 július 4-án Trianonban az akkori fejlette demokráciák vezetői szétdarabolták, aminek eredményeképp Magyarország elvesztette területének 2/3-át. Így kialakulhattak azok a bizonyos nemzetállamok, amelyek léte igencsak ingovány talajon állt, és áll a mai napig. Talán nem is ezzel, hanem az úgynevezett béke előkészítőivel kellene foglalkoznunk, hiszen valami nagyon kellett, hogy mozgassa a szálakat a háttérből. Mert mivel lehetne magyarázni azokat a tényeket, hogy az az államot és nemzetet akarták eltakarítani, amelynek igen csekély köze volt az I. világháborúhoz. A büntetés elsősorban Németország és az Osztrák Magyar Monarchia érdemelte volna, de nem a Magyar Királyság, és ez kulcsfontosságú tény.

Később politikusok és értelmiségiek a választ keresve kérdezték, hiszen nagyon félre lettek vezetve. Később úgy nyilatkoztak, hogy ezt valamilyen módon rendezni kell hiszen ez a kialakult helyzet egy újabb világháború gócpontja lehet - nem is jártak messze az igazságtól. A második világháború kitörésére újra bűnbakot kellett keresni, és milyen furcsa, hogy újra Magyarországot találták a fő bűnösnek, hiszen a németeket nem ítélték el kollektívé csak a hatalmi elöljárókat Nünbergben. De mi történt már megint, hogy újra mi húztuk a rövidebbet.

Horthy Miklóst nevezik meg, mint háborús bűnöst, pedig valójában az újkori magyar történelem legnagyobb politikusa, hiszen nem tett mást csak igazságos területrendezést hajtott végre, és tízen valahány év alatt a háborús bűnökkel vádolt Magyarországot sikerült a szó legszélesebb értelmében talpra állítania. Majd ezek után tudjuk, jött az átkos kommunista rendszer, amely a mai napig uralja a nemzetünket, de már nem egyedül, hanem egy másik nagyon veszélyes elemmel, az önmagukat liberálisnak mondó tőkésrend vezetőivel.

Nos, így érkezünk el 1956-hoz, amikor a magyar nemzet leakarta rázni magáról a vörös piócát, de önmaga ezt nem tudta megvalósítani, azokkal a fejlett és liberális gondolkodású demokraták pedig megint csak mosták kezeiket, és süketnéma álarcot vettek fel, hiszen csak egy nemzetet aláznak és gyilkolnak. Az írás elején említett 1989 hozta meg számukra az igazi kihívást és egyben behívást is. Hiszen jöttek és jönnek csőstül, de nem felszabadítóként, hanem kizsákmányolóként. Ha tehát valaki félkatonai szervezetekkel ijesztget, akkor annak meg van nyomós oka, hiszen nemhogy kárba vész az az alázatos 18 év, ami alatt megpróbáltak birkává tenni. Ők azok, akik veszéllyel riogatnak pedig ők a legnagyobb veszély erre a magyar nemzetre. Mindig azt halljuk azoktól a képviselőinktől, akiket mi választottunk, persze demokratikusan, hogy jobb a békesség nem érdemes firtatni a múltat a sérelmeket. Ezzel talán még egyet is lehetne érteni, ha nem a mi bőrünkről lenne szó, de mégiscsak gyomorforgató dolog az, hogy miközben mi megmaradásunkért küzdünk, addig ők tönkretehetik az oktatást, az egészségügyet, a nemzeti vagyon nagy részét egymás köreinek osztják szét, s elvárják, hogy lenyeljük az a békát szó nélkül, amit elénk tesznek. Azt szeretnék, hogy ezek után egy legyintéssel lépjük túl azon, ha egy miniszterelnök a saját országát prostituáltnak nevezi vagy ha ugyanez az ember nem tudja, hogy miért is a magyar nemzet egyik szimbóluma a szent korona.

Felháborítónak és arcátlannak tartja, hogy ezek után utcára vonulnak az emberek, és azt kívánják, hogy takarodjon a kizsákmányoló tőkéseivel együtt. Én, mint felvidéki magyar azon már nem is csodálkozom, hogy itt a 21. század elején azért vernek meg valaki, mert magyarul merészel beszélni, írni, gondolkodni. Abszurd, de lehetséges, hogy nekünk kell majd elnézést kérni a szlovákoktól a Benes-dekrétumokért, kitelepítésünkért és jogfosztottságunkért.

Nos, Magyar Gárda. Miért is bánt ez valakit? Anélkül, hogy egyáltalán tudná, hogy mi is az ő feladatuk, mi olyan visszataszító bennük, az árpapád-sávos lobogó, a nemzeti vonulat, netalán az irritálja a tisztelt urakat, hogy magyar? Előrevetítenek egy víziót, ami az ő agyszüleményük, mert ők azt hiszik, hogy ennek a szervezetnek ugyanaz a célja és feladat, amit ők és elődeik tettek ezzel a magyar nemzettel. Igen félnek, de hagy féljenek. Mi pedig mindegy, hogy az gárda, mozgalom, vagy más szervezet tegyük a dolgunkat, és ha ez ahhoz vezet, hogy ők ettől agyvérzést kapnak, hát tegyék.

Bedécs László
www.rimaszombat.polgarinfo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...masírozó kóbor kutyáktól
  2007-09-25 03:01:44, kedd
 
  El Qró beszéde a népszavazás másnapján, avagy mire jó a referendum?
2007-09-24. 17:18:42 Kuruc.info


Népszavazás? Kit érdekel!
Részletek Francesco El Qro beszédéből a népszavazás másnapján.

Magyarország végletekig igazságos és demokratikus kormánya meghajlik az elsöprő népakarat előtt és visszavonja valamennyi nemzetellenes intézkedését!

Ennek megfelelően nem lesz vizitdíj!
Helyette az igazságosságnak és a reformoknak megfelelően bevezetjük az orvoslátogatási hozzájárulást, melynek összege 500.- forint alkalmanként. Mert bátrak vagyunk és megcsináljuk! Nem ijedünk meg az Árpád-sávos zászlók alatt masírozó kóbor kutyáktól!

Senkinek nem kell tandíjat fizetni.
Helyette bevezetjük a felsőoktatási adót, melynek összege - az igazságosság és a reformok szellemében - egységesen kettőszázezer forint félévenként. Egyetlen rászoruló, tehetséges kínai diák sem szorulhat ki az európai színvonalú felsőoktatásból. Nekik ingyenes lesz a tanulás. Nem ijedünk meg a hőbörgő szélsőséges magyar diákok fáklyáitól!

Nem privatizáljuk az egészségbiztosítást.
Helyette olyan biztosítási reformot hajtunk végre - az igazságosság jegyében -, melyben azok a biztosítók vehetnek részt, amelyekben a külföldi érdekeltségű társaságok legalább 51 százalékban tulajdonosok. Éljen a szabad piac! Nem ijedünk meg mindenféle kamarák, vagy kamrák (még) élő-láncaitól! A kamerák velünk vannak...

Nem adjuk el az Anyaföldet.
Csak olyan társaságok vásárolhatnak termőföldet Magyarországon, amelyekben a külföldi tulajdon aránya eléri, de inkább meghaladja az 50 százalékos arányt. Nem ijedünk meg a túlfinanszírozott, szántás-vetés helyett félpályákat milliárdos traktorokkal lezáró kulákoktól, akiket az ellenzék bujtogat és fizet!

Gyógyszert csak a gyógyszertárból!
Visszavonjuk azon intézkedésünket, amely lehetővé tette egyes gyógyszerek forgalmazását a gyógyszertárakon kívül. Helyette olyan gyógyszertárakat kívánunk létrehozni, melyekben a külföldi tőke meghatározó mértékű. Az igazságosság és a verseny érdekében az egészségbiztosítók csak ezekkel köthetnek szerződést. Nem ijedünk meg még Cser Ágitól sem! Kicsin..., izé, megcsináljuk!

Mi van még?
Mindegy, mindent visszavonunk, helyette kissé (nagyon) megemeljük az adókat és a járulékokat, az illetékeket, mert ez így igazságos és reform, meg minden.
Lassan mondom, hogy a szélsőjobboldallal összekacsintó ellenzék vezetője is megértse: nem lesz semmilyen áremelés! Csak amit Brüsszel előír, meg konvergencia, meg felzárkózás, meg dübörgő garázdaság, izé, gazdaság, meg reform, meg bátorság, meg igazságosság. Mert mi vagyunk a Bátorság Kormánya!

Ja, és eszünk ágában sincs lemondani.

Páncélautóban nem ijedünk meg senkitől! Még a vekkerektől sem! Hadd csörögjenek!

Hiszen jól tudjuk; a vekkerek csörgése nem hallik az égig...

Lejegyezte:
Bíró László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Legyetek szilárdak, rendíthete
  2007-09-25 02:52:16, kedd
 
  1Kor 15,57-58
"De hála az Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus
által! Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek,
buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy
fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban."

Sokan szeretnék azt, hogy a rendelkezésükre álló ido olyan lenne, mint egy
sportmérkozés, ahol, ha nagy a baj, idot lehet kérni, s a legtöbb esetben
kapnak is a felek. S aztán megújult erovel, vagy akár más taktikával
folytathatják tovább a mérkozést.
Nekünk azonban nem adatott ilyen lehetoség. Akár tetszik, akár nem, az ido
megy tovább, és nem áll meg, és nincsen haladék. Akár bölcsen, akár
pazarlóan használjuk fel azt.

Az Isten országáért munkálkodónak ad Isten tehát belátást.
Itt egy olyan szó szerepel, ami azt jelenti, hogy félre húzza Isten a
függönyt.

Apokalipsis, leleplezés.

Elhúzza a függönyt, beömlik a fény, s az ember, ha hívo ember, megérti az
Isten akaratát. Átlátja a történéseket. A dolgok mögé lát. Mint amikor
tényleg elhúzunk egy függönyt, és kilátunk az ablakon, vagy éppen belátunk
valahova, és látjuk azt, hogy odabent mi történik.
Ad belátást Isten például a válaszokra is, hogy jó döntést tudjunk hozni,
hogy kialakuljon a saját véleményünk és meglátásunk, amit nem befolyásolhat
sem a híradó, sem a napkelte, sem a mega-reklámok, sem a szövegek, sem az
ígéretek.
Mert a hívo ember biztosan így tesz: négy éven át figyelt.

Mi az, amit ígértek, és mi az, ami abból valósággá lett?
Hova jutott az ország pénzügyileg, erkölcsileg és lelkileg?

A János 10-ben azt olvassuk, Jézus ezt mondta:

"Az én juhaim hallják az én szómat."

Megértik, hogy mi az én akaratom. Vagy a Jób 34-ben van egy nagyon fontos
igevers.

Ezt kéri Jób:

"Taníts meg arra Istenem, amit én nem látok."

Kérhetünk arra nézve vezetést, amit nem látunk.
Megint mondom, fontos, hogy a dolgok mögé lássunk. Ne csak azt lássuk, ami a
szemünk elott van, hanem lássuk meg a valóságot, meg az igazi igazságot,
hogy leleplezodjön a hamisság, és nyilvánvalóvá legyen a valóság és az
igazság.

Adjon Isten belátást a dolgok mögé.

A 32. Zsoltárban azt ígéri:

"Bölccsé teszlek, és megtanítlak az útra, amelyen járnod kell. Szemeimmel
tanácsollak téged."

Ha nincs mindjárt eredmény, vagy ha úgy tunik, hogy talán értelmetlen is,
mert nincs pozitív következménye.
Az Isten szerint való módon akarunk élni, vagy a világ szerint való módon?

Istenünk, dicsoítünk azért, mert egyedül te tudod, hogy mi jó és mi rossz.
Egyedül te tudod azt is, hogy mi igazán jó nekünk, és mi az, ami ártana.
Istenünk, köszönjük neked hálás szívvel azt, ha van kenyér az asztalon.
Könyörgünk most azokért, akiknek mindez nincsen.
Köszönjük, Úr Jézus, hogy te nem vagy személyválogató. Ma is úgy akarsz
velünk bánni, ahogy az a legjobban szolgálja a mi érdekünket, üdvösségünket.
Kérünk, segíts, hogy így hozzuk magunkat eléd! A mi dolgainkat, a saját
életünket, mások fogyatékosságait, buneit, vagy éppen nehézségeit.
Könyörgünk hozzád saját nemzetünk békességéért. Adj nekünk éberséget, hogy a
gonosznak minden ravaszságát észrevegyük. Szentlelkeddel adj mindig
olyanokat, akik tudják orvosolni a bajt. Könyörülj rajtunk, hogy ne mi
legyünk a bajkeverok, és otthon se miattunk támadjon feszültség és
békétlenség, hanem hadd áradjon rajtunk keresztül a te békességed. Adj
nekünk bölcsességet és elegendo szeretetet ahhoz, ha békét kell teremteni.
Könyörgünk hozzád azért a sok feszültségért, gyulölködésért, ellenséges
indulatért, ami áthatja ezt az országot.
Könyörgünk hozzád nemzetünk jövojéért.
Kérünk, Urunk, segíts, hogy így vigyük eléd a bénaságainkat, meg mások béna,
tönkretett, istentelen életét.
Köszönjük, Urunk, hogy azzal a hittel hozhatjuk mindezt eléd, hogy
hihetetlen dolgokat tudsz tenni, hogy nálad minden lehetséges, még a
lehetetlen is.
Köszönjük, hogy neked bátran elmondhatunk mindent, s majd adott idoben és
alkalommal, ahogyan azt a te akaratod akarja, be fogod teljesíteni a mi
reménységünket, meghallgatod a mi imádságunkat, és megadod azt, amiben
reménykedünk. Légy áldott ezért, hogy te ilyen csodálatos vagy ma is, hogy
aki hozzád fordul, semmiképpen el nem küldöd magadtól.
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tüntetés a benesi dekrétumok e
  2007-09-25 02:47:28, kedd
 
  Benes=Hitler=Sztálin
Tüntetés a benesi dekrétumok ellen

A magyar- és németellenes szándékkal 1945-ben meghozott benesi dekrétumok sértik az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának minden egyes pontját.

Az Európai Unió terjeszkedési szándékának és a magyar állam tétlenkedő-kiváró politikájának következtében Szlovákia úgy válhatott az Európai Unió tagjává, hogy nem kellett hatályon kívül helyeznie a gyilkos szándékú benesi dekrétumokat.

A mai kisebbségellenes szlovákiai kormány ahelyett, hogy az európai értékekhez igazodott volna, elérte, hogy a szlovák parlament 2007. szeptember 20-án kimondta a benesi dekrétumok sérthetetlenségét. Ez ellen a kihívóan kisebbség- és magyarellenes határozat ellen mindnyájunknak tiltakoznunk kell!

A Magyarok Világszövetsége, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Nemzettel a Hazáért Összefogás Közössége, a Turul Szövetség, a Trianon Társaság és további csatlakozó szervezetek tüntetésre hívják mindazokat, akiknek számít az igazság, a tisztesség és a méltányosság, és akik megálljt akarnak parancsolni a magyarellenességnek.

A tüntetésre 2007. szeptember 25-én, kedden 18:00 órakor kerül sor Szlovákia budapesti nagykövetsége előtt (Stefánia út 22-24.)

Budapest, 2007. szeptember 24.
MVSZ Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szlovákiai közélet szégyene
  2007-09-25 02:45:00, kedd
 
  "Slota a szlovákiai közélet szégyene"
2007. szeptember 24. 16:40

A szlovákiai közélet szégyenének nevezte Ján Slotát hétfőn kiadott sajtóközleményében a Magyar Koalíció Pártja (MKP).

Közleményében az MKP arra reagált, hogy a szlovák kormánykoalícióhoz tartozó nacionalista párt (SNS) vezetője a hét végén egy cseh lapnak azt nyilatkozta: még a németek sem hajtottak végre annyi elvetemült gaztettet a II. világháború alatt, mint amennyit a magyar fasiszták követtek el Dél-Szlovákiában.

Az MKP szerint ez a hangnem egy demokratikus társadalomban teljességgel elfogadhatatlan. A magyar párt ismételten nyomatékosan hangsúlyozza, hogy az ilyen kinyilatkoztatások megtűréséért a Robert Fico kormányfő irányította legerősebb kormánypárt, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) a felelős, az, amelyik koalíciós partnerévé emelte a Slota vezette Szlovák Nemzeti Pártot (SNS).

"Ján Slota, az SNS elnöke az egész demokratikus világban rontja a Szlovák Köztársaság jó hírnevét. Ma már nyilvánvaló, hogy Slotát sem a Smer-SD, sem Fico miniszterelnök nem képes féken tartani" - áll a közleményben.

MTI - fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balassa Zoltánkassai történész
  2007-09-25 02:22:45, kedd
 
  A Benes-dekrétumok érvénytelenségéről

Balassa Zoltán, kassai helytörténész, a téma kutatója eljuttatta szerkesztőségünkbe véleményét a Benes-dekrétumokkal kapcsolatban.

A Benes-dekrétumokkal kapcsolatban kívánom leszögezni azt a megalapozott véleményemet, hogy mind a magyar, mind a szlovákiai magyar és az európai politika rosszul és felkészületlenül hadakozik ezekkel a dekrétumokkal. Igaz a szlovák törvényhozás becsomagolva közelítette meg a kérdést, amikor a háború utáni törvények sérthetetlenségét emelte törvényerőre, de ezáltal még távolabb került a jogállamiságtól, mint korábban.

A Benes-dekrétumok alapján törvénybe iktatott háború utáni törvények mind érvénytelenek!

Miért?

Az I. Csehszlovák Köztársaság Alkotmánylevele meghatározta, mikor emelkedhet egy javaslat törvényerőre. Csak akkor, ha a kétkamarás csehszlovák törvényhozás ezt elfogadja. Képviselő viszont csak az lehet, akit megválasztottak. Rögtön a háború után a parlament tagjait kinevezték, majd később tartottak ugyan parlamenti választásokat, de csak egy kamarát választottak meg. Tehát ilyen alapon minden, amit az új, már "népi-demokratikus" alkotmány elfogadásáig (1948) megjelent a törvénytárban, az egyszerűen eleve érvénytelen, mivel ellentmondott az akkori alaptörvénynek úgy formálisan - amint ezt vázoltuk - úgy tartalmilag is. A csehszlovák alkotmány ugyanis tiltotta a faji, nyelvi, vallási stb. megkülönböztetést.

Mindennek ellenére a szlovák jogrend részét képezi legalább 73 jogszabály, ill. törvény, mely diszkriminatív jellegű, melyek a benesi dekrétumokra vezethetők vissza és 1945, valamint 1948 között fogadták el őket.

1948-ban az ENSZ elfogadta az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. Ezt Csehszlovákia is ratifikálta. Azóta több olyan nemzetközi dokumentum született, mely tiltja az etnikai alapon való megkülönböztetést. Mivel Szlovákia Csehszlovákia egyik jogutódja, törvényből adódó kötelezettsége lenne, hogy törvénytárából törölje az 1945 után elfogadott és sérelmezett törvényeket, mert máskülönben letér a jogállamiság útjáról. Erre kötelezi saját alkotmánya is, nem beszélve a méltányosságról.

Felvidék Ma - Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 246 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 577
  • e Hét: 1414
  • e Hónap: 10018
  • e Év: 45959
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.