Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Mesél a tarjáni erdő...
  2007-09-25 22:33:28, kedd
 
 
Mesél a tarjáni erdő...

2007. szeptember 25.
http://magyargarda.hu/node/65


2007. szeptember 15-én, szombaton kezdetét vette a Magyar Gárda ,,Csakazértis" országjárása.

A ,,turné" sajnos nem zökkenőmentes, mert a városvezetők, sajnos pártállástól függetlenül, ,,csakazértsem" biztosítanak helyszínt az egyesületnek. Az elmúlt napokban ismét felerősödött az augusztus elején kezdődött hisztériakeltés a Gárda ellen, amelynek régi-új eleme a lakossági fórumnak helyet biztosító közintézmények és egyházi iskolák vezetőinek megfenyegetése.

A Magyar Gárda bemutatkozásának első állomása Salgótarján volt. A jobboldali vezetésű városban egyetlen közintézmény sem adott helyet az egyesület vezetőinek, hogy megismertethessék az emberekkel a Gárda létrejöttének valódi okait, s válaszolhassanak a rágalmakra.

Ilyen előzmények után nem meglepő, hogy szombaton délelőtt a külvárosi, szebb napokat látott Gól Presszó tulajdonosa is kihátrált korábbi ígérete alól, s személyes biztonságára hivatkozva visszamondta a Gárda megyei szervezőjével való megállapodását.

A bemutatkozó fórumra végül romantikus körülmények között, egy erdei tisztáson került sor. A sajtó képviselői (TV2, MTV, MTI, Független Hírügynökség) kitartóan követték a Gárda szimpatizánsait az erdei utakon, s korrekt tájékoztatást nyújtottak a vadregényes kalandról. A közszolgálati televízió tudósítója azonban némileg csalódottan vette tudomásul, hogy semmilyen rendkívüli eseményről nem tud beszámolni, hisz még egy árpád-sávos zászló sem került elő az érdeklődők zsebéből.

A Gárda vezetője még aznap délután Tiszafüreden folytatta a nemzeti egyesület népszerűsítését. A Tisza menti városban a helyi művelődési központ adott helyet a rendezvénynek. Az érdeklődők elmondták, hogy a környéken is élénk kampány folyik a hatalom részéről a Gárda lejáratására, sőt, nem ritka, hogy az igazoltató rendőr kérdései között a ,,mit gondol a Magyar Gárdáról" kezdetű is szerepel...

Képek a rendezvényekről később.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varsói értekezlet a Benes-dekr
  2007-09-25 22:30:33, kedd
 
  Varsói értekezlet a Benes-dekrétumokról: Gyurcsányék küldöttje kussolt
2007-09-25. 20:55:40

Az EBESZ varsói értekezletén tegnap, 2007. szeptember 24-én csupán a Magyarok Világszövetsége elnökségének tagja, a délvidéki Rácz Szabó László beszélt a benesi dekrétumok újabb csúfos megerősítéséről, ami ellen az MVSZ az egész magyar nép nevében tiltakozik. A budapesti kormány jelenlévő képviselője semmit sem szólt, annak ellenére, hogy az ülés egy órával a tervezettnél hamarább zárult hozzászólások hiányában. Szlovákia képviselője hosszasan részletezte a nemzeti kisebbségek helyzetének "példás" rendezését, külön kiemelve a cigányok integrációjára tett erőfeszítéseket. A felvidéki magyarokat meg sem említette.

Rácz Szabó László másodiknak szólalt fel. Kijelentette, hogy a magyarság helyzete a Délvidéken egyre rosszabb, a magyarokat ott másodrangú polgárként kezelik. Figyelmeztetett arra, hogy a szerb bíróság rasszista módon viszonyul a magyarokhoz. Példának hozta fel a temerini fiúk esetét, akiket bizonyítékok, tanúk, meghamisított laboratóriumi eredmények alapján 10-15 év börtönbüntetésre ítélt egy olyan bíró Újvidéken, akit azóta hatalmi pozíciójának kihasználása, és viselkedése miatt büntetőjogi eljárás alá vontak. A fiúk elleni büntetést jóváhagyó másodfokú bírói tanács egyik tagja pedig 8 éves jogerős büntetését tölti, hasonló bűntett miatt. A szerb bíróság még ennek ellenére sem hajlandó újratárgyalást kezdeményezni az ügyben. Ellenpéldaként hozta fel a magyarkanizsai esetet, ahol magyar embert öltek meg bizonyíthatóan előre megfontolt szándékkal és ennek ellenére a büntetés első fokon csak 5 év 10 hónap. Rácz Szabó László elmondta, hogy a temerini esetben senki sem halt meg és a sértett tartós sérülést sem szenvedett.

Beszélt arról, hogy azért is rossz a magyarok helyzete, mert erőszakosan telepítik a szerbeket a magyarlakta helyekre. A telepesek munkát, házat pénzt kapnak. Míg a magyarok körében 50%-os a munkanélküliség, addig a szerbek 5-10%-a munkanélküli. A jól fizető munkahelyeket mind szerbek kapják. Említette, hogy ez a 80%-ban magyarok lakta településeken is így van. Újabb betelepítést készítenek elő Koszovóból. Tovább romlik a helyzet, mert ezzel elüldözik a magyart.

A magyar kormány képviselői is jelen voltak az ülésen, de nemzeti kisebbségekkel szemben elkövetett igazságtalanságokat tárgyaló szekción nem beszéltek, pedig felszólalások hiányában az értekezletet egy órával a tervezett időpont előtt befejezték.

Budapest, 2007. szeptember 25.

MVSZ Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bicskanyitogató
  2007-09-25 22:19:48, kedd
 
  Bicskanyitogató
2007. szeptember 25. 15:34HunHír.Hu-információ

A legfrissebb információk szerint a kormányfő gyors menesztése érdekében, az MSZP frakcióból indult ki a korrupció gyanújával megvádolt Zuschlag-ügy kiszivárogtatása. Egyre több szocialista honatya útjában áll ugyanis a jelenlegi miniszterelnök, akinek idő előtti eltávolítása ma már elsőrendű közérdek.

Öt téma, amelytől azonnal kinyílik a bicska az állampolgárok zsebeiben.

1. A legfrissebb információk szerint a kormányfő gyors menesztése érdekében, az MSZP frakcióból indult ki a korrupció gyanújával megvádolt Zuschlag-ügy kiszivárogtatása. Egyre több szocialista honatya útjában áll ugyanis a jelenlegi miniszterelnök, akinek idő előtti eltávolítása ma már elsőrendű közérdek. Az alapítványi botrányok hamarosan elérhetik az egykori sportminisztert Gyurcsányt is, aki mindeddig sikeresen kihúzta fejét a nyaka körül tekeredő, kusza korrupciós hurkokból. Ha az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag beszél, úgy nagy szívességet tesz az országnak. Az ÚDK szerint az eljáró hatóságoknak illő lenne mielőbbi vádalkut kötni a terhelő vallomásokért cserébe!

2. Az ingatlanadó bevezetésével kapcsolatban tanulmányt készítetett a Pénzügyminisztérium. A szerzők szerint egy húszmillió forintos ingatlan után, akár évi ötvenezer forint illetéket is fizethetne a megsarcolt tulajdonos. A drámai mértékű elszegényedés miatt, valószínűleg nem sokan bírják majd befizetni az újabb adóterhelést, és így az ingatlanok könnyen a könnyű prédára várakozó lakásmaffia birtokába kerülhetnek. Az adóelkerülés érdekében az is könnyen előfordulhat -akárcsak a befejezetlen romházakkal tele lévő Egyiptomban-, hogy a tulajdonosok tudatosan évekig késleltetik félkész otthonaikra a lakhatási engedély beszerzését. Az ÚDK (a luxuspaloták kivételével), semmilyen formában nem támogatja az ingatlanadó bevezetését!

3. A kormányfő Gyurcsány szerint, a pedagógusok nem maradhatnak továbbra is a nemzet napszámosai. A kormányfő álszent nyilatkozata közvetlenül a drámai szeptemberi tanévkezdést követően hangzott el, melynek során közel tízezer pedagógus került az utcákra, és kormányzati presszió okán több száz oktatási intézményt bezártak. A pedagógus átképzések elmulasztása, és a megnövekedett kötelező túlórák kifizetésének elmaradása okán keseregjen inkább az álnok kormányfő! Ha van, aki szegény sorsú napszámossá és szerencsétlen földönfutóvá tette a pedagógus társadalmat, az éppen a jelenlegi kormányzat! Szétszórt, üres szavak helyett a fizetésemeléseken túl, elsősorban vissza kellene állítani a tanítók és tanárok társadalmi megbecsülését! Az ÚDK kiemelten preferálná az ellehetetlenített magyar pedagógusokat!

4. Teljes, ötpárti egyetértés és ellenállás bontakozott ki Gyurcsány Ferenc javaslatával szemben, amely -propaganda jelleggel ugyan-, de jelentős mértékben szabályozná és szigorítaná a parlamenti képviselők jelenlegi javadalmazási gyakorlatát. A képviselők a mostani gyakorlat szerint, évi másfélmilliárd forint adómentes illetéket vesznek fel az államtól -költségtérítés címén-, amiről nem kell bizonylatot adniuk. Miközben az állampolgárok naponta szembesülnek a feketegazdaság visszaszorításával és a pénzügyi fegyelem szigorításával, a törvényhozók mintegy megtestesítik a kéz kezet mos, maffia-országbéli botrányos, pártállami előnyöket. Fejétől bűzlik a hal! Az ÚDK követeli a parlamenti képviselők nyilvános és teljes vagyoni elszámoltatását, a költségtérítések drasztikus szigorítását!

5. A Fidesz előterjesztette az olcsóbb állammal kapcsolatos nagyvonalú elképzeléseit szerénység, átláthatóság, kötelességtudat címszavakkal. A beterjesztés finoman fogalmazva is nevetséges. A Fidesznél a szerénység jellemzi a nagyképűséget, amely minden más jobboldali pártot megsemmisíteni igyekszik. Az átláthatóság jellemzi a ködösítést, amely az égbeszökő párt- és önkormányzati korrupciót eltakarja. A kötelességtudat pedig nyílván Orbán Viktort jellemzi, aki évekig be sem járt a törvényhozásban meglévő munkahelyére. Gratulálunk! Az ÚDK az erős, ám puritán állam feltétlen híve. Azé az államé, ahol nem válnak szét szépen hangzó, ám üresen csengő szavak, a közéletben rejtegetett gazember tettektől.

Molnár Tamás
ÚDK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haderő(le)építés
  2007-09-25 22:15:30, kedd
 
  Haderő(le)építés


Volt már Magyarországon haderő-leépítés: a trianoni békediktátum (1920. június 4.) katonai előírásai harmincötezer főnyi haderőt engedélyeztek. Összesen 1750 hivatásos tiszt és 2333 hivatásos tiszthelyettes - ahogy akkor még nevezték: altiszt - teljesíthetett szolgálatot a haderőben. Ez a létszám azonban még egy erősen megcsonkított országnak is kevésnek tűnt. A békediktátum katonai előírásainak többségét azonban - így az engedélyezett létszámot is - a korszak politikai és katonai vezetése kijátszotta.

Hogyan? Például az addig kettős alárendeltségben működő, katonailag szervezett, közbiztonsági őrtestületet, a magyar királyi csendőrséget - amely szolgálati alkalmazását tekintve a belügyminiszternek, kiképzését, felszerelését, kiegészítését stb. tekintve a honvédelmi miniszternek volt alárendelve - csak a belügyminiszternek rendelték alá. A folyamőrség - későbbi nevén magyar királyi Honvéd Folyami Erők - szintén a belügyminisztérium alárendeltségébe került.

A honvédelmi minisztérium bizonyos ügyosztályait más tárcák "rejtették". A lényeg az volt, hogy a megkötések ellenére is minél nagyobb haderő vagy legalábbis annak a kerete álljon az ország rendelkezésére.

Akik a puskát viszik

Magyarország anyagi helyzete azonban az 1920-as évek végéig nem tette lehetővé az engedélyezett, harmincötezer fős haderő fenntartását. A hivatásos tiszteket és altiszteket azonban ennek ellenére jelentős számban, különböző formában "rejtették", kiemelve őket az 1750, illetve 2333 főnyi állományból. Úgy vélték ugyanis, hogy a hivatásos tisztek és altisztek kiképzése igényli a legtöbb időt és pénzt, de az ő hiányuk ugyanakkor meghatározó jelentőséggel bír a honvédelem szempontjából.

A nagy gazdasági világválság (1929-1931) hatása a honvédséget sem kerülte el. A takarékosság jegyében főleg az altisztektől és a tizenkét évi kötelezőjüket leszolgáló legénységi állományúaktól váltak meg. (Az altiszti kar átgondolatlan csökkentése a második világháború időszakában is éreztette a hatását. Kevés volt a jól képzett, világháborús tapasztalattal is rendelkező tiszthelyettes.)

A békediktátum által engedélyezett haderőnek szervezetszerűen több mint a nyolcvan százalékát a legénységi állományú katonák tették ki, azaz azokból állt a honvédség döntő többsége, akik "a puskát viszik".

Tízezerrel kevesebb

A mai, alig valamivel több mint huszonötezer főnyi haderőben milyenek ezek az arányok? Hányan "viszik a puskát"? És hányan mondják meg, hogy miként vigyék? Mert ha azt mondjuk, hogy a gyaníthatóan fordított arányok egy nagyobb, majdan kiépítendő haderő miatt alakulnak így, akkor még érthető is lehetne a dolog. De hol a majdan kiépítendő haderő?

Egykoron kiderült, hogy alacsony "zsoldért" nem túl sokan jelentkeztek katonának. A kevés számú jelentkező miatt az akkori katonai vezetés az úgynevezett "K toborzás" (gyakorlatilag sorozás) mellett döntött, azaz igyekezett minél több férfiemberrel kötelezően megismertetni a katonaéletet, és elsajátíttatni az alapvető katonai ismereteket. Úgy vélték, ha netán történne valami - mondjuk, a kisantant államok (Csehszlovákia, a Román Királyság, a Szerb-Horvát-Szlovén, majd később a Jugoszláv Királyság) hadereje támadást indítana -, akkor az ország legfeljebb abban reménykedhetne, hogy a Nemzetek Szövetsége (Genf) - másik nevén a Népszövetség - talán megálljt parancsolna nekik.

Erre azonban nem lehetett és nem is lehet alapozni. Sokkal inkább lehet és kell konszenzuson alapuló honvédelmi politikát folytatni - ha ma valaki "nagyon" szakértő, akkor biztonságpolitikát mond -, olyat, amely minden eshetőségre felkészít.

A sorkötelezettség magyarországi megszűnése nem jelenti egyben a hadkötelezettség teljes megszüntetését, de lényegét tekintve mégis csak azt hozta magával. (Maradt ugyan egy sajátos törvényi megfogalmazás, amely különleges helyzetben lehetővé teszi a hadkötelezettség visszaállítását; de csak abban az esetben, ha már "helyzet van".)

Kiérlelt koncepció nélkül

Vajon képes lenne-e a hadköteles mindennemű előképzés, felkészítés nélkül katonává válni? Gyaníthatóan nem.

Megoldást jelenthet a nálunk már nem létező tartalékos képzés. Ennek fenntartása lehetne a talán mindenkinek elfogadható megoldás. Tartalékos szervezetek vannak. Tagjaik, de főleg vezetőik, többségükben nyugállományba vonult tábornokok és tisztek, illetve lelkes egykori tartalékosok. A NATO-tagországok többségében és számos európai semleges államban létezik a tartalékos szervezet, illetve van tartalékos állomány, s az a haderő szerves része. Ezek a tartalékosok több-kevesebb rendszerességgel szolgálatot is teljesítenek, hogy fenntartsák, illetve frissítsék a meglévő katonai tudásukat, ismeretüket.

A svájci példa, úgy vélem, "csodálható", de egyben álom is: Magyarországon vajon melyik intézmény, vállalkozás vezetője volna büszke arra, hogy munkatársai, beosztottai közül az adott évben már többen és több hetet szolgáltak a haderő kötelékében?

Ma azt látjuk, hogy nincs kiérlelt honvédelmi koncepció. A politikai pártok napjainkban "gárdákról", civil szerveződésekről, őrző-védő cégekről vitatkoznak. A honvédség meg csak vegetál. Igaz, vannak bemutatók, toborzások, hagyományőrző rendezvények, koszorúzások, amelyek a múlt dicsőségéről szólnak, de az még nem jelent honvédemet!

Netán eljön az idő, amikor a Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényben azt olvashatjuk majd, hogy a haza védelme ennyi meg ennyi milliárd forint, felelős: Lloyd Biztosítótársaság? Kár lenne.

Már csak azért is, mert az önálló magyar haderő létrejötte 1848-49-ben, majd 1868-ban is egy ország egészének, Magyarországnak a közös akaratát tükrözte. Ennek az önálló haderőnek az elsorvasztása sok érdeket szolgálhat, de nemzetit biztosan nem.
Szakály Sándor

magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigányok terrorizálják Árapata
  2007-09-25 22:14:00, kedd
 
  Cigányok terrorizálják Árapatak község népét
Édua, k, 2007/09/25 - 03:23


Terrorizálják Árapatak község népét — jelentette ki Dumitru Marinescu polgármester az önkormányzati vezetők tegnapi munkaülésén a megyeházán.

Igen elszaporodtak a mezőről való lopások, esetenként a termény nyolcvan, kilencven, sőt, száz százalékát is elhordják a mezőről. Ráadásul már állatokat is lopnak. Igencsak felduzzadt a cigány közösség, már a lakosság 70 százalékát annak tagjai teszik ki, évente közel 150 gyerek születik, idén hét első osztály indult az iskolában. Odáig fajultak a dolgok, hogy már a rendőrőrs ablakát is bedobták — mondotta a polgármester, hozzátéve: ,,ezek semmitől sem félnek". A rendőr előtt tépik szét a bírságolási jegyzőkönyvet. Mindemellett csupán bírságból kétmilliárd régi lejnyi törlesztenivalójuk van, de azzal sem törődnek. Őt is megfenyegették, hogy házát felgyújtják. A lopásokat főleg 14—15 évesek követik el. Őket küldik, mert tudják, hogy a kiskorúak más elbírálásban részesülnek. Elharapódzott az erőszak, senki nem intézkedik, s nem kell csodálkozni, ha itt is bekövetkezik az Apáca-jelenség — tette hozzá az elöljáró.

(Mint ismeretes, 2007. augusztus 22.-ére virradó éjszaka több száz helyi magyar és cigány verekedett össze Erdélyben, a Brassó megyei Apáca településen. A cigányok lucernát loptak, amikor tetten érték őket a szántóterület tulajdonosai. A két tolvaj megpróbált elinalni a sötétben, de a kárvallottak nem hagyták, mire emezek kővel kezdték dobálni őket. A hangoskodásra többen felfigyeltek a faluban, és rövidesen kb. 150 személy személy gyűlt össze a helyszínen, ahol kövekkel és botokkal dobálták egymást, illetve többen összeverekedtek. A konfliktus hírére rövidesen 130 csendőrt vezényeltek a helyszínre, akik kb. két óra alatt állították helyre a rendet. Az apácai lakosság 55 százaléka cigány, 45 százaléka magyar nemzetiségű.)
(Háromszék - barikad.hu - Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Védegylet tiltakozik: ne pri
  2007-09-25 21:30:16, kedd
 
 
Belpolitikai Napló

A Védegylet tiltakozik: ne privatizálják átgondolatlanul a vízközműveket

2007. szeptember 25. 19:37

A privatizálás a nemzetközi tapasztalatok alapján rendkívüli társadalmi problémák forrása lehet, de itthon is okozhat gondokat - közölték

Az új vagyontörvény a regionális vízközműveket kivonja a tartósan állami tulajdonban maradó cégek köréből, ezért a Védegylet nyílt levélben fordult Fodor Gábor, környezetvédelmi és vízügyi miniszterhez, hogy a szektorban lehetőleg ne szülessenek átgondolatlan privatizációs lépések - tájékoztatta a civil szervezet az MTI-t kedden.

A közlemény szerint a vízközművek privatizálása a nemzetközi tapasztalatok alapján rendkívüli társadalmi problémák forrása lehet, de itthon is okozhat gondokat, ahogy ezt a részben privatizált Budapesti Vízművek körüli sorozatos botrányok is jelzik.

A civil szervezet kifejti, hogy a vízközművek eladása pusztán közgazdaságtani szempontból sem feltétlenül kívánatos: a vízközmű természetes monopólium, ahol a verseny nem valósítható meg, a vízfogyasztás pedig megkerülhetetlen. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) azt állapította meg, hogy az önkormányzatok a magánszereplőknél gyakran olcsóbban tudnak fejlesztési forrásokhoz jutni.

A szervezet nyílt levelében ezért többek között arra kéri az ágazat legfőbb irányítóját, hogy a vízközművek további átgondolatlan értékesítése előtt készüljön átfogó értékelés az eddigi privatizáció hatásairól és mielőbb szülessen meg a magánszektor bevonását szabályozó, a hozzáférést, az elérhetőséget és a minőséget garantáló vízközmű törvény és vízközmű-hatóság.


hirado.hu/MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kivonták a Zara táskáit a forg
  2007-09-25 21:26:06, kedd
 
  Jack Corn 2007. szeptember 23. 16:54

Kivonták a Zara táskáit a forgalomból


A spanyol Zara áruházlánc több hetes késés után kivonta a forgalomból a gyerekeknek készített horogkeresztes hátizsákokat. Egy angol honleány vette észre.

A hírügynökségi jelentések eltitkolták, hogy az ügy hátterében a Fidesz, a Jobbik, a Magyar Gárda, Orbán Viktor, Vona Gábor és Semjén Zsolt áll.

A világ egyik legnagyobb divatárut forgalmazó cége az Inditex, és ennek a spanyol leányvállalta a szinte minden plázában megtalálható, elsősorban a fiataloknak árusító Zara butikhálózat. A jó hírnévbe azonban a hétvégén nemzetközi feltűnést kiváltó kellemetlenség vegyült, miután egy angol honleány felháborodova vitte vissza a boltba a hátizsákot, és sírva kérte vissza a 78 dolláros (14 ezer Ft) vételárat. A 19 éves Ráhelnek azért eredtek el a könnyei, mert a tarisznya-szerű hátizsákon két helyen is nagyméretű horogkereszt díszelgett.

"Mikor visszaadtam a zsákot, akkor az eladó szinte sokkot kapott" - állította Ráhel egy angol lap riporterének.


A horogkeresztet (az angolok az Indiában használt szankszrit nyelvű swastika szót [jelentése: jónak lenni] vették át, németül hakenkreutz, de a görögök és a trójaiak is használták tetraskelion vagy gammadion néven) a német szocialisták maroknyi, ám hangos és erőszakos fiatalokból álló baloldali csoportja (nem ez a Fiatal Baloldal.... amiről itt szó van, az egy korábbi, másik fiatal baloldal volt) az 1920 augusztusában tartott salzburgi pártkongresszusán választotta jelképének. (Képünkön a jelképet eltávolítottuk.) Akkor egy bajszos őrült (nem a Sztálin, a másik) azt gondolta, hogy ha a hinduk, a buddhisták, az egyiptomiak, a görögök, az afrikai bennszülöttek és az észak-amerikai indiánok által több mint 3,000 éve használt horogkereszt arra felé jó volt a reményt jelentő napsugár, az erő, a gazdagság és jó szerencse szimbólumának, akkor neki és a szocialista csapatának is megfelel, de az ideggyenge vezér, mint oly' sok másban, ebben is nagyot tévedett.

A hírügynökségek a Zara-blama világgá kürtölése során az erős magyar diplomáciától, a tehetséges magyar külügyminisztertől és ettől a hazugság jelképévé vált ideggyenge magyar szocialista vezértől tartva mind eddig eltitkolták, hogy a zsákokon a piros körben fehér alapon zöld horogkeresztes divatárut valószínűleg nem a rabszolgaként dolgoztatott indiai, indonéz, malajziai vagy kínai gyerekmunkások, hanem a színek alapján inkább az SZDSZ és az APEH karmaiban vergődő magyarok készíthették. A sikert sikerre halmozó NNI és NBH ügyes félrevezetésével megvalósított hátizsák-hadművelet pedig minden bizonnyal a fasiszta, náci, antiszemita Orbán Viktor és a Fidesz műve.

Nem is lehet másé, tiszta sor, a Fideszt a fasiszta, náci, antiszemita Jobbik segíthette, és az árut a fasiszta, náci, antiszemita Magyar Gárda ökrös szekereken vihette át a csalagúton a brit bevásárló központokba, az első szekér bakján maga a sátán, Vona Gábor ült. Az sem vitás, hogy a fasiszta, náci, antiszemita Semjén Zsolt nem csak hogy mindenről tudott, de egész végig falazott is nekik - más magyarázat nincs, nem is lehet, hiszen ehhez hasonló igaz sztorikkal már 18 éve etet minket a független szoclib sajtó, jól illik a sorba.

Az évezredes népi motívumokkal díszített hátizsákokat az Inditex és a Zara a világ 66 országában található 3,330 üzletéből az éj leple alatt kivonta, és szóvivőjük tegnap a történteket azzal magyarázta, hogy: "cégünk nem tudott arról, hogy a táska sarkaiban horogkeresztek bújnak meg." A szóvivő még tegnap is fedezte a Fideszt, mert egy szóval sem árulta el, hogy Orbánék milyen mélyen "benne vannak" ebben a fasiszta, náci és antiszemita horogkeresztes-szatyros ügyben.


Kép:

http://www.gondola.hu/cikkek/kep.php?oid=10653082&ct=image%2Fjpeg
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Galádságok galádsága
  2007-09-25 21:19:33, kedd
 
  Zsuppán András, itthon@hetivalasz.hu

7. évfolyam 38. szám, 2007.09.20.
Galádságok galádsága

Tömegeket vitt az utcára az Élőlánc Ökopárt, amikor múlt héten tüntetést szerveztek a nemzeti vagyon tervezett kiárusítása ellen. Lányi András írót a jogtalan privatizációról, a néma Fideszről és a hangos szélsőjobboldalról kérdeztük.

- Az Élőlánc a maradék nemzeti vagyon kiárusításával vádolja a kormányt. Ők viszont azt állítják, épp most fejeződött be a privatizáció.

- A nemzeti vagyontörvény roppant sunyi jogszabály, mivel valóban kimondja, hogy a privatizáció korszaka lezárult, másrészt viszont megteremti a további magánosítás feltételeit. Ráadásul ebből a törvényből nem derül ki, hogy mit lehet eladni a nemzeti vagyonból és mit nem; csak ha a szakemberek összevetik más hatályos jogszabályokkal, akkor tudják kibogarászni, tulajdonképpen mi vált eladhatóvá. Ahhoz sem vették a fáradságot, hogy megmondják, pontosan mit töröltek a védett törzsvagyonból.



- Hogy tömje be Gyurcsány Ferenc a költségvetésen tátongó lyukakat, ha nem tud hozzányúlni a közvagyonhoz?

- Mindannyiunk "drága Bolgár ura" mondta az Élőláncról, hogy teljesen meg akarjuk kötni a kormány kezét. Igen, hát persze! A kormány kezét számtalan módon meg kell kötni, hogy a demokráciából ne a kevesek uralma, vagyis oligarchia legyen. Megértem, hogy a kormány a rettenetes költségvetési hiány szorításában a vagyon feléléséhez menekül, de ezt nem szabad megengedni neki.

- Az eddigi kormányok mind szabadon gazdálkodhattak a nemzeti vagyonnal. Pont most kell ezen változtatni?

- Az állami vagyont kezelő cégek vezetőit valóban a kormány nevezte ki eddig is. 1990 óta folyamatosan alkotmánysértő állapot van, csak ezt senki nem tette szóvá, mert nagyrészt mindenki egyetértett abban, hogy az állami vállalatok privatizációjára szükség van, még ha nem is abban a formában, ahogy ez végül történt. A legutóbbi években ment át a privatizáció a tilosba: az üzleti vagyon elfogyott, most már csak a valóban fontos közvagyon maradt.

- Attól még, hogy a nemzeti törzsvagyon kiárusítása kártékony, miért lenne alkotmányellenes?

- Természetellenes állapotnak tartom, hogy az államkincstár kulcsa a mindenkori kormányra van bízva. A nemzet vagyona fölött a nemzetet képviselő testületnek, vagyis az Országgyűlésnek kellene rendelkeznie - ez következik a hatalmi ágak szétválasztásának ősi jogelvéből. A nemzet vagyonát jól látható helyre kell tenni, nehogy ellopják. Ellopni pedig csak a mindenkori kormány tudja. Lehetetlen, hogy az előző nemzedékek alkotásait, a jövendő nemzedékek örökségét egy négy évre felhatalmazott pasi a saját aktuális gazdaságpolitikai céljaira felhasználja.

- Miután Sólyom László visszaküldte az Élőlánc által erősen bírált vagyontörvényt, az Országgyűlés szocialista többsége egy némileg módosított változatot fogadott el. Apró részsiker?

- Éppen ellenkezőleg, ez a legnagyobb galádság, hiszen rálőcsölték a felelősséget a köztársasági elnökre. Nem elég, hogy a mostani végrehajtó hatalom kinevez egy irányító testületet a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. élére, nem elég, hogy ez a tanács parlamenti jogkört von magához, még ráadásul a köztársasági elnökkel legalizáltatják a hat évre szóló döntésüket, miközben jól tudjuk, hogy Sólyom Lászlónak semmilyen eszköze nincs ezeknek a kinevezéseknek a megtagadására.

- Sejti, hogy mit szeretnének ezzel a törvénnyel eladhatóvá tenni?

- Az állami ingatlanokban működő közintézmények az új törvény szerint bérleti díjat fognak fizetni a vagyonkezelő cégnek. Ez talán a legsötétebb oldala a törvénynek - nem alkotmányellenes, csak galádság. A jövő évi költségvetésben mondjuk ugyanúgy száz piculát juttatnak majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemnek, mint eddig, csakhogy ebből húszat azonnal vissza is vesznek tőle bérleti díj címén. Ha az egyetem majd nem tudja fizetni ezt a magas "bérleti díjat" a belvárosi ingatlanjai után, akkor keressen magának egy jó kis szovjet laktanyát Tökölön, ott is lehet tanítani!

- Vajon a Fidesz miért nem fedezte fel ennek a törvénynek a jelentőségét? Miért az Élőláncnak kellett utcára vinnie az embereket?

- Azon a nyári éjszakán, amikor ez a törvény először, tulajdonképpen vita nélkül átment a parlamenten, nem látszott, hogy a Fideszt érdekelné a kérdés. Szerintem pragmatikus módon úgy gondolták, ebből a bonyolult szakpolitikai vitából nem lehet politikai ügyet csinálni. Pedig el lehet nyilvánosan magyarázni nem egészen triviális dolgokat is. Azok, akik 1988-ban a Kossuth térre vonultak, hogy tiltakozzanak a nagymarosi vízlépcső megépítése ellen, bizonyára nem voltak tisztában az eutrofizáció vagy a nemzetközi jog minden apró szakmai részletével. De a lényeget tudták: "tönkre akarják tenni a Dunát". Most is ugyanez a helyzet, az Andrássy úton végigvonuló felháborodott sokaság pontosan értette a lényeget: "el akarják adni a nemzeti vagyont".

- Aztán viszont botrányba fulladt a tiltakozás, amikor felfedezte önöket a szélsőjobb.

- Merész vállalkozás volt pont a Kossuth térre meghirdetni a tüntetésünket, de nem lehet beletörődni abba a helyzetbe, hogy az ország politikai főterét szélsőséges gyűlölködők és beépített provokátorok sajátítsák ki. A durva jelszavakat kiabáló, Árpád-sávos gyűlölködők nem lehettek többen 150 embernél. A végén ebből a kemény magból kivált az a legfeljebb húsz ember, aki dobálni kezdte a képviselők kocsiját. Miért nem azt emlegetjük, hogy napközben a többezres tömeg odaadó figyelemmel hallgatta Bencze Izabella, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság volt vezérigazgatója hosszadalmas szakjogászi előadását? Szerintem ez a Kossuth tér igazi visszafoglalása.

- A kormány szerint viszont az a kérdés: zárható közpark vagy Kossuth téri téboly.

- Erre csak annyit tudok mondani: ha nincs jobb ötletük, akkor mondjanak le. A civil társadalom mutassa meg, hogy meggyőzőbben és számosabban tud megjelenni a téren a jelentéktelen, részben a fizetésükért "dolgozó" randalírozóknál, a kormányzat pedig mutassa meg, hogy rendet tud tartani.

- Milyen érzés első számú közellenségnek lenni a szélsőjobbos portálokon?

- Volt egy pont a hétfő esti tüntetésen, ahol én - a tüntetést biztosító rendőrök tanácsa ellenére - elég goromba módon távozásra szólítottam fel a közénk vegyülő gyűlölködőket. Mindenki fáradt volt már akkor az órákig tartó várakozástól, és erőt vett rajtam a felháborodás: bent az ország házában nem lehet politizálni, mert mindig ugyanazt az unalomig ismert számtanpéldát számolják végig, hogy melyik párt van többségben, kint, a ház előtt pedig azért nem lehet politizálni, mert odajönnek az Árpád-sávosok. Hát kik ezek, hogy soha nem lehet tőlük komolyan beszélni az igazán fontos kérdésekről?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó elfelejtette Orbánt
  2007-09-25 21:17:22, kedd
 
  Dévényi István, hetijegyzet@hetivalasz.hu

7. évfolyam 38. szám, 2007.09.20.
Szijjártó elfelejtette Orbánt bajba keverni


Dévényi István: Szijjártó elfelejtette Orbánt bajba keverni - Több újságíró jelezte már, hogy Gyurcsány havi több százezer forintért foglalkoztatott kommunikációs főtanácsadója arra próbált meg rávenni egy-két médiumot, hogy keverjenek bele az ügybe néhány ifjúságpolitikával foglalkozó képviselőt a mi oldalunkról is - fogalmazott Szijjártó Péter a Magyar Nemzetben, hozzátéve: Látszik is a pánik a túloldalon. Folyt.

Már megint nem értem Szijjártó Pétert.

Itt van ez a Zuschlag-ügy. Nem olyan nagyon bonyolult: úgy néz ki, szépen megbugázták az alapítványi támogatásokat a fiatal szocialisták, ráadásul a pénz az ifjúsági minisztériumtól érkezett, ahol meg éppen Gyurcsány Ferenc ücsörgött ideiglenesen a bársonyszékben.

Meg kell kérdezni a kormányfőt, hogy tudott-e a buliról, aztán a válaszát archiválni a nyomozás befejezéséig. És akkor ismét elővenni. Kész, függöny, vastaps az ellenzéknek.

De nem ám a Fidesznél. Ott minden egy kicsit másképpen van: Zuschlag-ügyben (vagy Zuschlag-nem ügyben, ahogy a névadó szokta bilincsbe verve mondogatni) nyomatékosítani kell az izét. A valamit. A megfoghatatlant. Ezért Szijjártó Péter elárulja az őt kérdező újságírónak: Gyurcsány Ferenc kommunikációs főtanácsadója arra próbált rávenni egy-két zsurnalisztát, hogy ifjúságpolitikával foglalkozó fideszes képviselőket is keverjenek bele a Zuschlag-ügybe.

Hogy melyik főtanácsadó? Az titok. És melyik újságírókat? Azt se szabad elárulni. Csuk-csuk száz lakat, ahogy azt az óvodában mondogattuk, egyébként is, aki kíváncsi, hamar megöregszik.

És akkor lássuk a termést, amit ez a kiváló kommunikációs vetés hozott. Mert beérett ám a kemény munka, meghozta a gyümölcsét hamarost. A Népszava azzal a címmel közölte az információt, hogy a Fidesz vádol, de semmit sem bizonyít. Egy-null oda. A Híradó meg így jött ki a történettel: Zuschlag-ügy: a szálak a Fideszig vezetnek?

Még szép hogy, majd pont Zuschlagért nem a Fidesz lesz a felelős. Már csak Orbán Viktort kellett volna valahogy belekeverni az egészbe, úgy lenne igazán kerek a történet, de Szijjártó Péter ezt most elszúrta. Sebaj, van még szufla a Zuschlag-sztoriban, legközelebb majd jobban sikerül.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bauer Tamás kilépett az SZDSZ-
  2007-09-25 20:56:02, kedd
 
  Bauer Tamás kilépett az SZDSZ-ből

Népszabadság • Czene Gábor • 2007. szeptember 25.




Bauer Tamás zárt körben - az SZDSZ országos tanácsának hétvégi ülésén, Salgótarjánban - bejelentette, hogy kilép a pártból. Bauer az SZDSZ alapító tagja, korábban a párt ügyvivője és parlamenti képviselője volt.

A bejelentés közvetlen előzménye, hogy az országos tanács ülésén Bauer több határozati javaslatát is levették a napirendről. Egyik indítványa a pártfinanszírozásra vonatkozott: szerette volna elérni, hogy az SZDSZ (függetlenül attól, a többi párt is így cselekszike) tegye nyilvánossá saját gazdálkodását, a jövőben pedig csak magánszemélyektől fogadjon el adományokat.

Javasolta továbbá, hogy a választási és más politikai kampányok finanszírozására az SZDSZ hozzon létre elkülönített számlát.

Bauer írásban is összefoglalta, hogy mi vezetett a kilépéshez: a szöveget elküldte lapunknak. A döntés - állapította meg - évek óta érett, mivel ,,fontos politikai kérdések egész sorában vált számomra elfogadhatatlanná a jelenlegi pártvezetés álláspontja és gyakorlata.

A párt vezetőit, korábbi és jelenlegi kormánytagjait súlyos felelősség terheli azért a gazdaságpolitikáért, amely az előző parlamenti ciklusban a pénzügyi csőd közelébe juttatta az országot. Magam rendszeresen szorgalmaztam ennek a politikának a megváltoztatását, de eredménytelenül. A párt vezetői mindmáig nem látják be, hogy hibáztak."

Bauer úgy véli, az ,,SZDSZ maga is részese annak, hogy a magyar politikai osztály elszabotálja a közélet megtisztítását a rendszeres anyagi visszaélésektől."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 923 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 433
  • e Hónap: 14625
  • e Év: 147542
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.