2007-09-26 07:26:43, szerda
|
|
|
Padlizsános-cukkinis csirkecomb
Hozzávalók :
* 1/2 kg padlizsán
* 1/2 kg zsenge cukkini
* só, bors
* 8 nagyobb alsó csirkecomb
* 4 ek. olaj
* 1 közepes fej hagyma
* 4 gerezd fokhagyma
* 4-5 zsályalevélke
* 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
* 10 dkg sütőkolbász
* 1 kis ág rozmaring
A padlizsánokat és a cukkiniket megmossuk, hámozatlanul kisebb kockákra vágjuk. A padlizsánt fél órára besózzuk, majd leöblítjük, kinyomkodjuk.
A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük, elősütjük a felforrósított olajban, majd sütőedénybe fektetjük, és meghintjük sóval, borssal.
A csirke sütőolajában megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a cukkinit és a padlizsánt, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprózott zsályát, sózzuk, borsozzuk, a szegfűszeggel ízesítjük és a csirkecombok mellé-köré halmozzuk. A kolbászt megmossuk, megszurkáljuk, a zöldség tetejére tesszük és előmelegített, forró sütőben (200 ´C) az egészet pirosra sütjük. A kolbászt felkarikázzuk, a zöldség, illetve a hús tetejére rendezzük, végül rozmaringgal díszítve a sütőedényben tálaljuk.
Párolt rizs, puliszka illik hozzá.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|