2007-09-27 19:23:44, csütörtök
|
|
|
Örmény húsos krumplisgombóc
Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg sertéshús (dagadó), 80 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 1 fej fokhagyma, 3 tojás, só, őrölt bors, 20 dkg vaj, kapor.
A húst a hagymával együtt ledaráljuk, sóval és őrölt borssal ízesítjük ás 3-4 dkg vajon átpirítjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, forrón áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Két tojást felverünk, hozzáadjuk a burgonyához, beletesszük a lisztet, ízlés szerint sózzuk és tésztává dolgozzuk. Lisztes kézzel tyúktojás nagyságú gombócokat formálunk belőle. Ujjunkkal lyukat nyomunk bele, egy teáskanál húsos tölteléket teszünk mindegyik közepébe. Összezárjuk, felvert tojásba forgatjuk, s bő, forró vajban kisütjük. (Olajat is használhatunk.) Az eredeti örmény recept szerint friss kaporral hintik meg tálalásnál. Adhatjuk gombamártással, bármilyen zöldmártással, vagy egyszerűen csak tejföllel.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|