Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Minden napra egy lopás
  2007-09-30 22:37:50, vasárnap
 
  KOT KOT, KOTKODÁCS
Minden napra egy lopás


Közelebb törtetem magam a húsosfazékhoz, körülülöm a bőségtálat, s lelki szemeim előtt felsejlik, amint a farok csóválja a médiát. Ilyenkor ünnep közelegvén, van mire büszkének lennünk. Új neveket mormolok magamban, ismerkedem a játszó személyekkel: Zuschlag, Weiszenberger és a titokzatos vállalkozó, a halasi Rózsa Motel egykori tulajdonosa: F. Károly. Nem őrültem meg, vagy ha igen, akkor nem most, és nem ezért.



Megint lopásról jönnek a hírek, s mint az ilyenkor szokás, rendes, tisztességes, ki tudja mi módon kiszivárogtatott információk alapján. Lopják az uniós pénzeket, mondta a minap a Felcsút SE elnöke, de akkor még nem vettük komolyan. Általában nem szoktuk komolyan venni a Felcsút SE elnökét, mégpedig azért nem, mert egy normális országban csak a komoly dolgokat szabad komolyan venni. Ám ezúttal a szokásosnál több tartalom volt ebben a rövid, összetettnek nem mondható mondatban: úgy látszik, tényleg lopják, bár jelenleg csak arra van bizonyíték, hogy lopni akarják. Amiben, mondjuk meg, nincs semmi rendkívüli: ahol pénz van, ott lopás is van, de legalábbis szeretne lenni. Sok pénz sokak fantáziáját indítja meg, márpedig az EU nem kevés eurót szán mostanság Magyarországnak.
Így került képbe a Weiszenberger nevû, halasi illetőségû kistérségi megbízott, valamint F. Károly, aki egy belga tükör mögül titkos felvételeket készített. Hogy mi a belga tükör, azt az átlagos olvasónak egyáltalán nem kötelező tudnia, mi magunk sem hallottunk korábban ilyenről, ám most már nem csak azt tudjuk, hogy mi az, de azt is, hogy nem volt érdemes megtanulnunk. Merthogy, mint kiderült, a Rózsa Motelben nincsenek és nem is voltak belga tükrök. (Na jó, ha már felcsigáztuk a nagytekintetû olvasótábor érdeklődését: a belga tükör egy olyan szerkezet, amely az egyik oldalról nézve tükörnek tûnik, a másik fele felől viszont ablak, vagyis átlátható, miáltal egy elrejtett kamera segítségével kiválóan lehet mögüle titkos felvételeket készíteni).
Hogy azért valami érthető is legyen ebben az írásban, arról van szó, hogy a Hír TV - fennállása óta nem először - közzé tett egy titkos videó felvételt. A rövid, ám hatásos képeken Weiszenberger úr éppen azt magyarázza a lapzártakor még csak F. Károlyként elhíresült vállalkozónak, hogy ő tudja, miként lehet az uniós pénzekből húsz millió forintot szerezni. Ebből, mondja Weiszenberger, ötmilliót vissza kell osztani a minisztériumnak. Több pénzt is lehet kapni, mondta a felvételen Weiszenberger, de ahhoz már a János is kell. Hogy ki lehet a titokzatos János, azt jelenleg nem lehet biztosan tudni, de sejthető, hogy a kiváló Weiszenberger által elővezetett történetben nem Kádárra, de még csak nem is az előző pápára, hanem Zuschlagra kell gondolnunk.
Vannak persze gondok ezzel a kazettával. És nem csak az, ami rajta van: legalább ennyire aggályos, ahogyan előkerült. Az ominózus felvétel ugyanis nem mostanában, hanem még két évvel ezelőtt, 2005-ben készült, és egy ügyészségi házkutatás során foglalták le F. Károly vállalkozónál.
F. Károly ugyan cáfolja, ám más hírek viszont arról szólnak, hogy egy ideig milliókért árulta a kazettát. Konkrét üzletkötésről nem tudunk, ami viszont biztos, hogy szeptember végén a Hír TV nyilvánosságra hozta a felvételt.
Miért éppen most lett aktuális? Joggal kérdezhetnénk ilyet, ha nagyon naivak lennénk, olyanok, amilyenek már egy jó ideje nem vagyunk. Mert ugye jóhiszemûen akár azt is gondolhatnánk, hogy a derék sajtómunkások azért most hozták nyilvánosságra a felvételt, mert most került hozzájuk. Ha azonban elhinnénk ezt az agyament verziót, nyeretlen kétévesek lennénk, valamint teljes joggal vonulhatnánk be valamelyik még meglévő elmeosztály egyik szabad ágyára.
Merthogy a Hír TV semmit sem tesz véletlenül. Nyáron nem lehet forradalmat csinálni, akkor az emberek Olaszba', Törökbe', vagy éppen az újra felfedezett Balatonnál üdülnek. Az meg nyilván a véletlennek tudható be, hogy a Felcsút SE elnöke, akkor még senki sem tudta miért, tavaly egész nyáron arról beszélt, hogy a kormány hazudik. Mintha csak megágyazni kívánt volna a szeptember közepén nyilvánosságra kerülő hangfelvételnek. Hogy mire az emberek hazajönnek a nyaralásból, és már az iskolakezdés sokkján is túltették magukat, tudják mihez kötni a kiszivárogtatott kazettát.
A forgatókönyv most megint hasonló: a Felcsút SE elnöke egy Fidesz-közeli rádióban megemlítette, hogy Magyarországon ellopják az Uniós pénzeket. Ekkor még senki sem sejtette, hogy kerül a csizma az asztalra, miről beszél a sportvezető. Majd, alig néhány nap múlva, ki tudja mi módon, előkerült az uniós pénzek ellopásáról szóló - nem azt bizonyító! - kazetta.
Ha sajtócézár lennék, megemelném a kalapom a Hír TV oknyomozói előtt. Megemelném, de közben azért erősen fognám, mert nem bíznék meg teljesen e derék sajtómunkások becsületességében: szakmai tudásuk dicséretes, hiszen, mint már annyiszor, ismét azt láthattuk, hogy mindig ott vannak, ahol történik valami.
Sőt: ahol ők ott vannak, ott mindig történik valami!
És ez utóbbi azért már egy kissé elgondolkodtató. Azt mondjuk, nem gondolnám, hogy a mi köztársasági elnökünknek foglalkoznia kellene a dologgal, ott vannak neki a bazsarózsák, meg a nemzet egysége, a helyében én sem tudnék egyszerre kettőnél több dologra koncentrálni. De azért valamelyik, harcos ombudsman, megkérdezhetné: hogyan kerülhet egy ügyészség által lefoglalt kazetta a Hír TV-hez? Miként lehet az, hogy tavaly, a TV székház előtti randalírozás idején a Hír TV kamerái minden esetben ott voltak, ahol éppen történt valami? (Másképpen: ahol ők voltak, ott mindig történt valami).
Ha bármelyik ombudsman venné magának a fáradságot, talán kinyomozhatná, vajon mitől volt a Fidesz-közeli Magyar Nemzet annyira jól értesült a brókerbotrány idején? Hogy az ügyészségnél elzártan kezelt Kulcsár-vallomásokat miként volt képes szinte hamarabb közölni, mint ahogyan azok elhangzottak?
,,Lopnak a bőség kosarából" - írta Utassy József költő. Nem most, még 1969-ben. Akkor, amikor még senki sem sejthette, hogy majd valamikor egy Zuschlag nevû politikusra hivatkozva a Weiszenberger névre hallgató kistérségi megbízott a Rózsa Motel sosemvolt belga tükre előtt tisztességtelen ajánlatot tesz F. Károly vállalkozónak.
Körülülöm a húsosfazekat, s ha merném, nagykanállal merítenék a sûrûjéből. Egy belga tükör takarásából magyarul bámulom, amint egy mániákus farok egykedvûen csóválja a Hír TV-t és a Magyar Nemzetet.
Hamarosan a sötétség.

Egy út áll előttem: melyiken induljak?


Föld S. Péter

http://www.nepszava.com

Forrás: Amerikai Magyar Népszava Szabadság



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már elnézésünket kérjük!
  2007-09-30 22:30:26, vasárnap
 
  MEGINT HAZUDOTT

Már elnézésünket kérjük!


El lehet kezdeni tanulni a bocsánatkérő szöveget! Gyûjtögetni hozzá a szavakat, ismerkedni a szükséges kifejezésekkel, gyakorolni az ilyenkor szokásos gesztusokat. Kiderült, hogy a Felcsút SE elnöke, fogalmazzunk visszafogottan, tévedett, amikor azt mondta, hogy az Unióból érkező pénzek nagy részét ellopják. Akkor sem mondott igazat, amikor később kissé visszakozott: talán túlzott, mondta a Felcsút SE elnöke, amikor azt állította, hogy a pénz nagy részét, lopják el. Lehet, mondta, hogy csak a felét, vagy a kisebbik részét. Ez sem igaz - jelenleg ugyanis még egyetlen egy olyan uniós centről sincs tudomásunk, amely igazolhatóan el van lopva.




Szoktak pénzeket lenyúlni ebben az országban, mindkét politikai oldal prominenseinek van gyakorlata az ilyesmiben. Senki normális ember nem állítja, hogy ahol pénz van, ott nem próbálnak meg lopni. A kísértés nagy, s ha a kockázat látszólag kicsi, akkor az emberi lelemény mindenre képes.

Általában nem könnyû bocsánatot kérni, bevallani, hogy tévedtünk, hazudtunk, megtévesztettünk. A Felcsút SE elnöke számára ez nem csupán nehéz, de úgyszólván kivitelezhetetlen. Õ akkor sem kért bocsánatot, amikor 1998-ban, kormányra kerülve, első miniszterelnöki ténykedéseként azzal vádolta meg az övét megelőző kormányt, hogy párttársait titkosszolgálati eszközökkel, közpénzen és törvénytelenül megfigyelték. Jogerős bírósági határozatot kapott arról, hogy ez nem felel meg a valóságnak.
Senki sem várta az akkori miniszterelnöktől, a Felcsút SE jelenlegi elnökétől, hogy látványosan lobogtassa a bírósági végzést, és világgá kürtölje: emberek, képzeljétek, most már papírom is van arról, hogy hazudtam!
Ezt nem várhattuk, de annyi azért illendő lett volna, hogy legalább halkan annyit rebegjen: elnézést! És, hogy tudja, hazudozási ügyekben ettől kezdve van mire szerénynek lennie.

Ha a Felcsút SE elnöke nem is fog most elnézést kérni, azért a párt kommunikációs vezetője ezt megtehetné. Már csak azért is, mert a piros egyenpulóveréről elhíresült Szíjjártó Péternek van némi gyakorlata az ilyenben. Két évvel ezelőtt, a dicsőséges Magyar Vizsla szárnyalásakor, már tett egy bejelentést, miszerint politikai ellenlábasuk a magyar demokrácia történetében példátlan csalást követett el: meghamísított egy faxot, minek folytán az a látszat keletkezett, hogy a Magyar Vizsla levonatait nyomdába adás előtt a Fidesz központban korrigálták.

Pedig dehogy, mondta akkor Szíjjártó, és a később a fején megsebesült Révész Máriusz.
Pedig dehogynem! Mert kiderült, hogy tényleg onnan faxolták. Akkor sikerült ezért bocsánatot kérni.

Ha minden igaz, Weiszenberger László, a szocialisták volt kistérségi megbízottja, még csak nem is csaló, amint azt egy videó felvételen látni és hallani lehetett. Szeretett volna csaló lenni, de ehhez sem volt eléggé tehetséges. Még kisstílû szélhámosnak sem mondható, leginkább úgy lehetne őt leírni, hogy egy olyan ember, aki nem létező hatalmával szeretett volna létező pénzekhez hozzájutni. Talán hozzá is jutott valamennyihez, jelenleg ezt sem tudni biztosan - ha szerencsénk lesz, akkor a nyomozás végére ez is kiderül.
Most csak annyit lehet tudni, hogy ha loptak is, nem onnan, nem azok, és nem azt, amiről a Felcsút SE elnöke beszélt. Vagyis az F. Károly tulajdonában lévő Rózsa Motel nem uniós forrásokból, hanem területfejlesztési alapból kapott támogatást. És ma még az sem kizárt, hogy teljesen szabályosan.

A Felcsút SE elnöke megint hazudott. Nem először, és bizonyára nem utoljára. Enyhítő körülmény lehet a számára, hogy talán most valamelyest vétlen a dologban - a hírtévések, akarva, akaratlanul megvezették.
Hogy szándékosan vitték-e az ingoványos talajra az örök és megbonthatatlan vezért, vagy véletlen balesetről van szó, azt a Fidesz belső ügyeit jobban ismerők bizonyára ki fogják majd deríteni. Lehet, hogy jót akartak a Felcsút SE elnökének, de az sem elképzelhető, hogy bizonyos Fidesz-közeli köröknek elegük van már belőle, és egy ilyen botlással akarták kitörni a nyakát.
Hogy sikerül-e, ma még nem tudhatjuk.

Amit tudni lehet: a Felcsút SE elnökének környezetében el lehet kezdeni tanulni a bocsánatkérő szöveget.
Gyûjtögetni hozzá a szavakat, ismerkedni a szükséges kifejezésekkel, és gyakorolni az ilyenkor szokásos gesztusokat.

2007.09.29.

Föld S. Péter
E-mail: presssajtomedia@gmail.com

Forrás: PR Herald (Média Press)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a valódi rendszerváltás lén
  2007-09-30 21:58:36, vasárnap
 
  Mi a valódi rendszerváltás lényege?



Minden olyan személy leváltása a posztjáról aki valamilyen országos,megyei városi intézmény, hivatal,vezetője tisztségviselője volt, ahol nem csak tisztán szakmai hanem politikai jellegű döntéseket is hoztak.Az igy leváltott személyek életük végéig közfunkciót ne tölthessenek be. Ilyen formán mindazon személyek akik akár csak egyetlen napot is voltak pl. országgyűlési képviselők bármely párt részéről azok a továbbiakban nem választhatók ujra,és nem nevezhetők ki semmilyen közintézmény élére.Minden más csak elmaszatolása a politikai hatalomátmentésnek.

********************************

Sólyom levelet kapott

Tisztelt Köztársasági Elnök úr !

A rendszerváltásba vetett hitünk meggyalázásával, a jogállamiság sárbatiprásával a politikai elit - élén Elnök Úrral - mindmáig hivatkozhatott arra, hogy alkotmányos keretek között élünk, egyszersmind a jogállamiság véd meg bennünket a nemzet- és államellenes támadásoktól. A Zuschlag- és a Kabai-ügy kipattanása óta azonban világossá vált, hogy a magyar állambiztonságot az MSZP bűnszövetkezetre emlékeztető, maffia módszereket alkalmazó politikus csoportjai alapjában ásták alá azzal, hogy hivatalukkal visszaélve rendszeresen fosztogatják az államkasszát, miközben Magyarországon 3,5 millió ember a szó szoros értelmében éhezik.

Az, hogy a rendőrség, az ügyészség és a bíróság igazságszolgáltatási gyakorlata mindmáig nem juttatta végérvényesen rács mögé az igazi bűnözőket azt jelzi, hogy Magyarország nem jogállam. Az ügyészség ezért nem tudta - sőt most már látszik, hogy nem is akarta - a 2006. október 23-i, valamint az azt követő törvénytelen rendőri túlkapások rendőrbűnözőit vád alá helyezni, holott más esetben az ügymenet gyorsítása érdekében a hamis tanúk állításától sem riadnak vissza. A bíráskodást pedig minden szónál jobban minősíti az a tény, hogy a rögtönítélő bírák 90 %-ban téves ítéleteket hoztak a 2006-os megmozdulások vádlottjaival szemben. Dolgozhat persze kitűnően az ügyészség vagy a bíróság, ha volt már olyan köztársasági elnök, aki egy jogerősen elítélt olajbűnözőt elnöki kegyelemben részesített...

Elnök Úr tehát hiába védelmezi az Alkotmányt, ma már három alkotmánybíró is azt vallja meggyőződéssel, hogy a jelenlegi Országgyűlés törvényellenesen működik, mert hazugsággal, csalással és megszámlálhatatlan mennyiségű lopott pénzzel kerültek hatalomra.
Ezúton több százezer magyar honfitársammal együttérezve szólítom fel Köztársasági Elnök Urat arra, hogy hétfőn kezdjen tárgyalásokat a parlamenti pártokkal az Országgyűlés - Európában nem szokatlan - feloszlatásáért, és új választások kiírásáért. Egyidejűleg haladéktalanul nevezzék meg a 17 éve az Önök segédletével nyakunkra ültetett titkosszolgálati ügynökhálózatot is. Bár Ön két hete elmondott beszédével legitimálta a csalással hatalomra került és hatalmát erőszakkal megtartó, ezért illegitim kormányt és parlamentet, engedje meg hogy úgy véljem: az illegitim képviselők szavazatával megválasztott Köztársasági Elnök is illegitim nemcsak a magyar nemzet szemében, de a még érvényben lévő Alkotmány szerint is.

Miután Lakitelken elhangzott, hogy az alapintézmények sebezhetősége és az országban erőszakkal hatalmon tartott ügynökhálózat miatt siklott ki a rendszerváltás, itt az idő és a lehetőség arra, hogy Köztársasági Elnök Úr ne adjon lehetőséget a további jogsértéseknek, teremtse meg a jogállamiság feltételeit, oszlassa fel az Országgyűlést és számolja fel a rendőrállamot Magyarországon!

Balogh Gyula
A Nemzeti Szövetség elnöke

Kiadó: Magyar Nemzeti Szövetség

(Forrás: OS)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU megvonhatja a támogatáso
  2007-09-30 21:56:34, vasárnap
 
  2007-09-30 17:56
Nógrádi: Az EU megvonhatja a támogatásokat

A Fidesz szerint az uniós pénzeket felülről irányított maffiapolitikai
módszerekkel tünteti el a kormány. Nógrádi Zoltán, az Új Magyarország
Fejlesztési Terv végrehajtását felügyelő eseti bizottságának fideszes tagja
ezért az európai uniós pénzek elosztását felügyelő parlamenti eseti bizottság
rendkívüli ülésének hétfői összehívását javasolja. A képviselő szerint
Weiszenberger Lászlónak, az a kifejezése, hogy "nekem van egy kvótám", azt
jelenti, hogy nem egyedi esetről, hanem hálózati működésről van szó.


Veszélyes pálya ez - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Nógrádi Zoltán,
az Országgyűlés Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtását felügyelő
eseti bizottságának tagja. Azonnal ki kell vizsgálni a fejlesztési források
elosztásának rendszerét, különben még az is előfordulhat, hogy az Európai
Unió megvonja a támogatásokat Magyarországtól - mondta Nógrádi Zoltán.

Hozzátette, a többi európai tagállamban parlament által elfogadott
törvényekkel és nem kormányrendelettel szabályozzák az eljárás rendjét. Mint
mondta, a videofelvétel most már túlmutat eddigi jelentőségén, és egy
szervezett hálózatra enged következtetni, amelyben minden szereplőnek
megvan a lehetősége arra, hogy befolyásolni tudja a fejlesztési támogatások
elosztását. A kérdés az, hogy az uniós pénzek milyen módon vándorolnak
vissza a minisztériumokba vagy esetleg pártkasszákba, és a ki a központi
vezérlés kulcsfigurája - mondta Nógrádi Zoltán.

Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint Nógrádi Zoltán saját pártelnökét hozza a
legkellemetlenebb helyzetbe. Daróczi azt mondta, a Fideszes képviselő tudja,
hogy amit állít, az nem igaz, hiszen már kiderült, hogy nem uniós pénzről
beszélget egy vállalkozó és Weiszenberger László a rejtett kamerás felvételen.

hírTV, FH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fico Gyurcsány barátja, de a m
  2007-09-30 21:45:36, vasárnap
 
  Fico Gyurcsány barátja, de a magyarokkal örök harag?


A Magyar Koalíció Pártja (MKP) által előterjesztett magyar-szlovák megbékélési nyilatkozat kezdeményezését Robert Fico szlovák miniszterelnök provokációnak minősített a Le Monde című francia lapban. Fico szerint a szlovák nép nem hajlandó békülni a magyarokkal, bár neki Gyurcsánnyal továbbra is baráti a viszonya.



A miniszterelnök kijelentette: ,,a szlovák-magyar kapcsolatok ezeréves történetének ismeretében egyértelmű, hogy az elképzelés nem megvalósítható, mert a szlovák társadalom nem hajlandó rá".

A Le Monde szerint a szlovák kormányfő - aki hazájában eddig soha nem látott népszerűséggel büszkélkedhet - ,,megpróbál javítani a róla kialakult képen külföldön, ahol a populistákkal és nacionalistákkal kötött szövetsége rossz hatást keltett, és ahol a magyar kisebbséggel való feszültségek fellángolásától tartanak".

,,Pártunkat azért büntetik, mert volt bátorságunk koalícióra lépni a Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) és a Néppárttal (HZDS), a választók akaratának megfelelően" - vélekedett Fico. Véleménye szerint ,,ezek a pártok teljesen legitimek, demokratikusan jutottak be a szlovák parlamentbe, és egyetlen katasztrófa sem következett be azok közül, amelyeket egyes Kasszandrák jósoltak... El kell ismerniük inkább, hogy olyan szociáldemokrata politikát követünk, amely elvárható egy NATO- és EU-tag közép-európai országtól".

A párizsi lap kommentárja szerint a szlovák kormányfő minimalizálja az utóbbi hónapokban érzékelhető nacionalista feszültségeket. Annak ellenére, hogy a szlovák parlament szeptember 20-án határozatban szentesítette a felvidéki magyarok és a németek második világháború utáni kitelepítését lehető tevő Benes-dekrétumok érinthetetlenségét, Fico hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnökkel való viszonya ,,baráti és dinamikus".

A szlovák kormány és a Magyar Koalíció Pártja (MKP) között ezzel szemben a viszony a Le Monde szerint ,,viharos". Az MKP által mindkét országnak elfogadásra beterjesztetett szlovák-magyar megbékélési nyilatkozatot egyfajta bocsánatkérés formájában a történelem során mindkét oldalon elkövetett igaztalanságokért Fico ,,provokációnak" minősítette a lapnak és hozzátette: ,,a szlovák-magyar kapcsolatok ezeréves történetének ismeretében egyértelmű, hogy az elképzelés nem megvalósítható, mert a szlovák társadalom nem hajlandó rá".

(MTI)

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=7809
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kopaszi gát: panama vagy terül
  2007-09-30 21:36:59, vasárnap
 
 


2007-09-30 19:45
Kopaszi gát: panama vagy területfejlesztés?

A 11. kerület szocialista polgármestere tisztességesnek és szakszerűnek nevezte, hogy az MSZP közeli vállalkozónak, Leisztinger Tamásnak adta el a kerület a Kopaszi gátat - amellyel szerinte kétmilliárdot és egy megújult közparkot nyertek. A helyi Fidesz viszont azt állítja: az önkormányzat 6-8 milliárdot bukott az üzleten.






A Kopaszi gát értéktelen harminc hektáros terület volt a Duna partján - ezt állítja a 11. kerület szabad demokrata alpolgármestere. Lakos Imre ezért ügyes üzleti húzásnak nevezte, hogy a kerület vezetése mindössze másfél milliárd forinton vitte be a telket az MSZP közeli vállalkozó Leisztinger Tamással közös ingatlanfejlesztő cégbe. Az Öböl 11 Kft.-ben nem sokáig volt benne az önkormányzat, Leisztinger Tamás kivásárolta üzletrészüket kétmilliárd forintért. Majd a cég háromnegyedét továbbadta egy portugál befektetőnek, sajtóhírek szerint tízmilliárd forintos áron. A kerület szocialista polgármestere azonban tisztességesnek és szakszerűnek nevezte az üzletet és politikai támadásról beszél.

A helyi ellenzék szerint az önkormányzat 6-8 milliárdot bukott - azt állítják: a Kft.-ben lévő üzletrészért nyolc és fél milliárdot is kaphattak volna. A Leisztinger Tamás és az önkormányzat között kötött szerződésben három módja volt annak, hogy az önkormányzat hogy tud kiszállni ebből az üzletből.

A három közül Molnár Gyula két alkalommal is a legrosszabbikat választotta, tehát az önkormányzat számára legkevésbé előnyös változatot választotta a kiszállásra. Hiszen eladhattuk volna Leisztinger Tamással közösen a portugálok számára az önkormányzati üzletrészt is, ebben az esetben megkaptuk volna a valós árat. De mi nem ezt tettük, hanem fél évvel korábban bagóért odaadtuk Leisztinger Tamásnak ezt a nagyon értékes földterületet.

Schneller már feljelentést tett

Az Öbölpanama ügyében Schneller Domonkos korábban már feljelentést tett az ügyészségen - különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint hivatali visszaélés miatt, ismeretlen tettes ellen.

hírTV



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra 50-es évek: Jobban cenzúr
  2007-09-30 20:55:04, vasárnap
 
  Újra 50-es évek: Jobban cenzúráznák az MTV-t a szocialisták


2007-09-30 15:23 Barikád.hu Belföld

Rudi Zoltán lehet az első tévéelnök a rendszerváltás óta, aki kitölti hivatali idejét, igaz, második ciklusra aligha számíthat. A szocialisták tapolcai frakcióülésükön számon kérték az MTV delegáltjaitól a televízióban uralkodó tűrhetetlennek érzett állapotokat.

Jobbra tolódó hírműsorok, a reformok elmagyarázására képtelen és azok iránt közömbös hírszerkesztőség - ez volt a fő gond, de konkrét ügyek is szóba kerültek. Felháborítóan nagy problémák ezek...

-Így például Krizsó Szilviának az Este című hírmagazinban másfél hete készített Gyurcsány-interjúja, amelyben nem hagyata, hogy a miniszterelnök arról beszéljen, amiről ő akar.
Barikád.hu: Minek? Úgysem mondana igazat...

-Valamint Pállfy István híradós elszólása a kőröshegyi völgyhíddal kapcsolatban, miszerint az gyönyörű, csak épp teljesen fölösleges.

A szocialistákkal ellentétben az ORTT panaszbizottsága nem talált kivetnivalót a kiszólásban.

Ettől függetlenül az egyik MSZP-s delegált a kuratórium ülésén továbbra is Pálffy fejét követelte Rudi Zoltán MTV elnöktől - ami már csak azért is példátlan, mert a tévé tulajdonosi jogait gyakorló közalapítvány kuratóriumának semmi köze nincs ahhoz, hogy ki van a képernyőn. Erre persze a Fidesz is felvette a kesztyűt: jelezték, hogy ők meg Orosz József közszolgálati jelenlétéről mondanának le szívesen.

Egy hete a tévé közéleti főszerkesztősége levelet küldött Gyárfás Tamás Nap-kelte főnöknek, amennyiben Orosz, Aczél Endre és Bakáts Tibor nem tesz eleget a közszolgáltatási szabályzatban foglalt összeférhetetlenségi követelményeknek - ez Aczél és Orosz esetében a Klubrádióból való kivonulását jelentené - úgy e héttől nem jelenhetnek meg a televízió képernyőjén. Ez hatott: hétfőtől Orosz és Aczél már nem vezetheti a Nap-keltét.

Arra, hogy miért éppen most lett időszerű Oroszék felszólítása, a Heti Válasz szerint egy válasz adódik, Rudinak szüksége van a fideszesek rokonszenvére.

Bár az elnök mandátuma csak jövőre, március 4.-én jár le, a médiatörvény értelmében a kuratóriumnak november elején lehetősége van még egy ciklussal meghosszabbítani a megbízatást.

Mivel az öt kormánypárti és öt ellenzéki delegált kétharmados szavazati aránnyal dönthet a hosszabbítás mellett, az esély eleve kicsi - de nem teljesen reménytelen. - írja a Heti Válasz.

(Heti Válasz - barikád.hu)




Burmai párhuzam
2007-09-30 12:15 Barikád.hu Aktuális Publicisztika Könnygáz, gumibotozás, vízágyúk, oszlatás, lövetés...
Ismerős valahonnan? Nos, ezen események most kivételesen nem Demszkygrádban történnek, hanem egy távoli helyen. Távoli, s mégis oly közeli...

A dél-kelet-ázsiai Burmában. Ahol immár évek óta egy Kína pártfogásával ténykedő katonai diktatúra tartja elnyomásban, s mérhetetlen szegénységben a népet. Ám az istenadta nép eddig tűrt. A napokban azonban a jobbik, bátrabb részét az ELÉG VOLT! érzése tömegesen, tízezrével az utcákra hajtotta. A tiltakozások élére kezdettől, mintegy spirituális vezetőkként a hatalmas tiszteletnek örvendő buddhista szerzetesek álltak. Ahogy egyikük nyilatkozta: "Az életünket is hajlandóak vagyunk kockáztatni a népért". E rövid mondathoz nem kell semmit hozzáfűzni.

S bár az elnyomó karhatalom, akárcsak Budapesten, lényéből adódóan kegyetlen, brutális eszközökkel igyekszik szétverni a tüntetéseket, százak letartóztatásával megfélemlíteni a tömegeket,de az embereknek már nincs mit veszteniük, az életükön kívül. A rettentő, permanens kilátástalanság, nyomor a lelkükből kiölhette a maradék illúziókat is. Így aztán nagyon úgy néz ki, a folyamat megállíthatatlan, a diktatúra, csak idő kérdése és összeomlik, rendkívül biztató jel, hogy a hadsereg egyes tisztjei már megtagadják a tűzparancsot, nagyon helyesen nem hajlandók népükre lőni! A többi immár a tüntetők kitartásán, bátorságán, s Istenbe vetett rendületlen hitén múlik. A béna ENSZ-re, s a cinkos nagyhatalmakra hiába várnának...

A burmai nép, ha végigviszi a nemes ügyet, s kivívja a győzelmet, talán számunkra, az őszödi hazugságban végvonagló magyarságra is lelkesítően hathat. A népi lelkület mélyén szunnyadó szabadságvágy ugyanis mindig erősebb a mégoly sátáni zsarnoksággal szemben is! A vértanúk, hősök százait, ezreit pedig majdan legszebb imáiba foglalja a hálás utókor...

Szabadságot Burmának! Szabadságot Magyarországnak!

Sánta Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közös Édesanyánk a Haza. Ha ni
  2007-09-30 20:38:37, vasárnap
 
 
Közös Édesanyánk a Haza. Ha nincs Haza, mi sem vagyunk!

Tisztelt Honfitársaim!

"Mi mindnyájan egytestvérek vagyunk. Közös édesanyánk a haza, aki igen gazdag volt, de magának semmit sem hagyott, hanem minden vagyonát köztünk, fiai közt osztotta fel.
Kinek többet, kinek kevesebbet adott, de mindet olyan feltétellel, hogy ha rászorul szüksége pótlására, többet vagy kevesebbet visszaadni tartozzunk.
Ezt igen jól tudták a mi nagyapáink és szépapáink. Ha a haza megszorult, azonnal talpra ugrottak, kardot rántottak a jó anya oltalmára; ha pedig pénz kellett, megnyitották erszényeiket és tüszőiket. Ők még nagyon jól tudták, hogy amit bírnak, azt oly kötelességek mellett bírják, hogy a hazát gyámolítsák.
De mi, unokák, kezdtük ezt felejteni.

Elhitettük magunkkal, hogy amit bírunk, az a mienk, ahhoz a hazának semmi köze. Elhittük, hogy annak tőkéje, kamatja miénk, örökkön-örökkévaló időig, azt tőlünk soha senki el nem veheti.
Azt hittük, hogy mind a világ végéig békesség lesz; kiszámítottuk, hogy mennyit fiadzik egy forintunk száz esztendő alatt. A hazára pedig, aki mindnyájunknak közös édesanyja, semmi gondunk sem volt: elcsaptuk, magára hagytuk: éljen, ahogy tud. A haza élt is, úgy ahogy; - de nem erősödött, csak tengődött, sőt naponkint gyengült, ...
A hazának sok szüksége volt; sokszor felszólított bennünket, fiait és leányait: de mi elutasítottuk ajtónk elől, vagy legfeljebb hitvány fillérrel szúrtuk ki a szemét, mint valamely koldusnak.
Háládatlan fiak! Háládatlan leányok!
De nemcsak hálátlanok: esztelenek is azon felül.
Nem gondoltuk meg, hogy ha a haza nem lesz, akkor mi sem leszünk;
Édes anyátok, a haza, nem koldul, nem könyörög tőletek, csak jelenti, hogy szüksége van segítségetekre: segíttek-e rajta vagy nem?

De a nemzet nem fog meghalni, a nemzet megvédi magát minden erőszak ellen, a nemzet nem irtózik a szent harctól, melynek neve - forradalom.
A nemzet fel nem lázadt soha, de szent jogait és szabadságát, hazája függetlenségét, ha a törvények már semmit sem érnek, fegyveres kézzel, forradalom útján is ki fogja vívni.
És a Nemzet lázadó még akkor sem lesz!"
Írja, Arany János a Segítsünk a Hazán című írásában, 1848. június 18-án!

Halhatatlan írónk, kinek magyar nyelven írt szép-míves költészete örök érvényű, bízván, remélve megbocsát nekem, hogy veszem magamnak a bátorságot, és tovább fűzöm leírt sorait.


A Haza mi vagyunk! A Haza nem a hatalom.

Itt és most, egy Önmagára ébredt, saját történelmét, annak helyét és szerepét felismerő, Önön és Nemzeti önbecsülését visszaállító, a közös összefogás akaratából megszülető erkölcsi forradalom újra indítása, cselekvő véghezvitele
elodázhatatlan parancs. Erkölcsi parancs mindazok számára, akiknek az "itt élned, halnod kell" ugyanazt jelenti, mint Vörösmarty Mihálynak.

A Haza mi vagyunk, a többség, a megőrző, a fenntartó többség mi vagyunk.
A parlamenti pártok az elmúlt tizenhét év alatt bebizonyították, és ezt látni, tudni kell, hogy alkalmatlanok a Nemzet, a magyarság eszmei, gyakorlati, gazdasági érdekképviseletére, szolgálatára, a félreértések elkerülése végett ezen megállapításom minden egyes parlamenti pártra vonatkozik. Mert tizenhét éve már, mert hatvannégy éve már, a magyar nemzet érdekeit a mindenkori diktatórikus hatalom nem tudta, nem akarja képviselni.
Ha mi nem váltjuk le azt a tizenhét éve -hatvannégy éve regnáló politikai elitet, ők maguktól nem fognak odébb állni. Ők nagyon jól érzik magukat ott, ahol vannak. Összefogás, önszerveződés, cselekvés, nem a pártokért, a Hazáért.

Azt kell, kellene felismernünk, hogy mi vagyunk a "párt", mi, akik megtartják, fenntartják, akik eltartják a Hazát, akik a minden napok küszködései ellenére itt vagyunk. Mi vagyunk a haza. Mi tudjuk, Édesanyánk a Haza.

Nekünk a ma, a holnap erkölcsi forradalmát kell előkésztenünk.
De meg kell kérdeznem tavaly ősszel miért nem voltunk ötszázezren -egy millióan a Kossuth téren? Hát mi kell még ahhoz, hogy egy történelmétől,
Nemzeti, erkölcsi öntudatától megfosztott nép, amelyet Önérzetében sértett
meg, egy köztörvényes bűnöző, ne engedje tovább a hazugságot és a törvénytelenséget? - és lásd minden, folyik tovább, mintha semmi sem történt volna. Hát tényleg nem történt semmi? Hát tényleg nem akarjuk megállítani a magyarok kiirtását? Hát tényleg nem vesszük, nem akarjuk észrevenni, hogy a magyarok direkt és indirekt kiirtásáról, felszámolásáról van szó?
Összefogás, önszerveződés, cselekvés, nem a pártokért, a Hazáért.
A cselekvő, a túlnyomó többség - mi magunk- forradalma nem késhet,
mert most van soha, a holnapra várás súlyos katasztrófához vezet.
A szeretet és a szellem forradalmát kell megvívni, s bármilyen nehézséget is ró ránk, alkotmányos, a jog adta keretein belül.
Összefogás, önszerveződés, cselekvés, nem a pártokért, a Hazáért.

A jelenleg érvényben lévő alkotmánynak - amely a magyar történelmi alkotmányhoz mérten csak alaptörvény - a 2-ik paragrafusának 2-ik bekezdése szerint a nép gyakorolja a hatalmat közvetve, valamint közvetlenül.
Elérkezett az idő, a többség akaratának kinyilvánításhoz, alkotmányos jogunk érvényesítéséhez. Ezért mindenkinek tenni, tenni, cselekednie kell.

Nagy-nagy múlhatatlan összefogásra, Nemzeti egységre, a becsületes többség egységére van szükség, hasonlóan, mint 1956-ban a forradalmunk és szabadságharcunk ideje alatt. Nincs más reményünk, mint hitünk, mint a több tízezer-éves magyar történelem és hagyomány rendszerünk, kultúránk. Nincs más reményünk, csak magunk, megőrző Istenünk, oltalmazó Máriánk kinek szeretetét és védelmét, soha senki el nem veheti tőlünk.


Ha Haza nincs, mi sem vagyunk!

A Haza követel, ezért mi visszaköveteljük a Hazát, a magyarság eredetét, több tízezer éves történelmét, kulturális hagyományát, nyelvét, népművészetét.
Visszaköveteljük az elrabolt és jogtalanul idegen kézbe átjátszott nemzeti
vagyont. Követelésünk fundamentuma a Szent Korona és annak tana, valamint
az erre, évszázadokon keresztül szervesen építkező magyar történelmi alkotmány. Összefogás, önszerveződés, cselekvés, nem a pártokért, a Hazáért.

Magyarország a Szent Korona és Mária országa, ezt minden egyes magyar állampolgárnak kötelessége tiszteletben kell tartani.

A Létezés, az Élet, felelőség. Aki ide született, aki a magyar nyelvet beszéli, aki ennek a véráztatta földnek a kenyerét eszi, az felelőséggel tartozik az Ősöknek, mert nélkülük nincs Haza, az felelőséggel tartozik a jelennek, a jövőnek, mert egyszer mindenkinek el kell számolnia.
Mit tettél Hazánkért? Mit teszel most Édesanyánkért, a Hazánkért?

A kereszt-keresztségében született emberiség - mi magunk-, a keresztet hordozva vállaljuk mindazt a felelősséget, amely egyedi és megismételhetetlen, egyetemes emberiségében őrzi meg a fényben született ősiséget, a magyar történelmi hagyományt.

A magyar jövőt, megmaradásunk folytonosságát, őrizzük meg a Szent Korona és a Szent Korona tanra épülő magyar történelmi hagyomány és kultúra vállalásával, és annak jelenkori természetes tovább éltetésével!

Édes anyánk, a haza, nem koldul, nem könyörög tőlünk, csak jelenti, hogy szüksége van a segítségünkre: segítünk-e rajta vagy nem...?

Hiszem és vallom Magyarország feltámadását!
Akarom.
Budapest, 2007. szeptember 29. Jelenczki István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: A maffiapolitika elural
  2007-09-30 20:36:44, vasárnap
 
  Orbán: A maffiapolitika eluralta a közéletet
fidesz.hu nyomán 2007. szeptember 30. 13:04 gondola

Nem lehet ezt az országot sohasem úgy tönkretenni, hogy ha a polgári, nemzeti erők összefognak, akkor közös erővel ne tudnák azt újra felemelni - jelentette ki Orbán Viktor a Lakiteleki Találkozó 20. évfordulóján.

"Lakitelek történelmi helyszín,és mondjuk ki büszkén: az egész közép-európai történelem szempontjából sorsdöntő események zajlottak itt" - kezdte beszédét Orbán Viktor a lakiteleki rendezvény záróelőadásán. Mint mondta, Lakitelek volt a meghatározó indító pontja annak a folyamatnak, amely elvezette Magyarországot az 1990-es, első szabad választásokig, majd tovább a NATO és az Európai Unióba történő csatlakozásig. "Vagyis elvezetett minket oda, hogy Magyarország hosszú idő után újra a nyugati világ része lett" - mutatott rá a Fidesz elnöke.

"A magyarság történelmének egyik súlyos válságába sodródott. Népmozgalmi erejében megroppant, önhitében és tartásában megrendült, kohéziójának kapcsai tragikusan meglazultak, önismerete megdöbbentően hiányos. Összeomlással fenyegető gazdasági válságnak néz elébe. A magyar etnikumot példátlan széttagoltság sújtja, nemzetünknek nincs közösen vállalható jövőképe" - olvasott fel egy idézetet Orbán Viktor a hajdani Lakiteleki Nyilatkozból, hozzáfűzve: ezek a gondolatok ma is szóról szóra aktuálisak, és sokakban felveti azt a kérdést, hogy nem volt-e hiábavaló a rendszerváltás és a rákövetkező 17 esztendő.

Orbán Viktor ezzel szemben úgy véli, hogy nem szabad a keserűségnek és csalódottságnak komolyan helyet adni a gondolatainkban, mert "ha nem a demokratikus megoldást kerestük volna a rendszerváltáskor, akkor ma Magyarország a mainál is is kilátástalanabb helyzetben lenne. Egyszerűen azért, mert akkor nem tudnánk többé ragaszkodni a demokráciához, akkor ma már senki sem tudná megmondani ebben az országban, hogy ki az, aki demokrata és ki az, aki nem, ki az, aki tisztességes és ki az, aki nem, kire számíthatnak az emberek és kire nem" - mutatott rá.

Mint mondta, a rendszerváltók sok tekintetben naívak voltak, de nem amiatt, hogy józan megoldásokat kerestek, hanem azzal, hogy azt hitték: a negyven év alatt felépített diktatúrát néhány év alatt le lehet bontani. "Nem vettük észre, hogy nem egy nagy fába vágtuk a fejszénket, hanem egy hatalmas erdőbe" - mondta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke kijelentette: ma is velünk van az alapvető kérdés, hogy Magyarország a Kelethez vagy a Nyugathoz tartozik-e. "Sötét korszakban élünk ma Magyarországon, hiszen napról napra újabb és újabb bizonyítékok kerülnek felszínre. A maffiapolitika korában él ma Magyarország. Ez a tény azt mutatja, hogy még nem sikerült véglegesen visszakapaszkodnunk a nyugati demokráciák világába, a múlt erői újra és újra igyekeznek visszahúzni bennünket" - jelentette ki Orbán Viktor. Hozzáfűzte: mi nem a nyugatiak, hanem magunk miatt akarunk a Nyugathoz tartozni, mert függetlenek és erősek akarunk lenni. Magyarországnak nincs semmi keresnivalója Keleten, mert ott semmilyen babér nem teremne országunknak, csak alárendeltség és kiszolgáltatottság.

Mint mondta, Európában új európai politika születését láthatjuk, és most zárul le a "Nincsen jó és rossz, csak attól függ"-korszak. Európa arra készül, hogy más szellemi alapokra építkezzen, s mondja ki országról országra, hogy van jó és rossz, van igaz és hamis, van helyes és van helytelen. Egész európa rájött arra, hogy a szélsőséges liberálizmussal nem lehet célba érni,és a pénz nem mér mindent jól, s így az egészséget, a kultúrát és az oktatást nem lehet piaci elvre helyezni.

Orbán Viktor elmondta, hogy a Keresztényszociális Unió hétvégi, müncheni kongresszusán - amelyre ő is meghívott vendég volt - Angela Merkel kancellár asszony úgy fejezte be a beszédét, hogy "büszke vagyok arra, hogy németnek születtem, büszke vagyok arra, hogy Németországban élhetek, és szeretem a hazámat." A Fidesz elnöke leszögezte: ahhoz, hogy egy ilyen gondolatot ki lehessen mondani, Németországban a jobboldal győzelmére volt szükség, s ez az új hangulat, ez az új hang Európában.

Rámutatott arra is, hogy Oroszország újabb megerősödése és soha nem látott gazdasági ereje miatt is változás történik Európában, és az Unióban ma már másképp tekintenek a szovjet időkből itt maradt elvtársakra, azok hálózataira, és az Oroszországhoz hasonló politikai jelenségekre. Ez egy valóságos kihívást és fenyegetést jelent Európa számára, amely Közép-Európából kiindulva elérheti az Uniót és a szövetségek katonai erejét is. "Európában, bizony, elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt már mindenki kezdi veszedelmesnek látni" - mutatott rá Orbán Viktor.

Mint mondta, Közép-Európában új küzdelem kezdődik, és új harctereken folyó küzdelem indul meg a diktatúra maradványainak lebontásában. Az elmúlt másfél-két esztendő során lelepleződött egy politikai folyamat, amely nem csak politikai hazugságokról, vagy az aktuális kormány lelepleződéséről szól, hanem sokkal többről. Néhány évvel ezelőtt arról igyekeztek meggyőzni Magyarországot, hogy egy fontos generációváltás kezdődött meg a baloldalon, egy fiatalabb, korszerűbb, nyitottabb és európaibb a réginél. "Mostanra kiderült, hogy az új baloldal valójában nem más, mint egy újfajta milliárdos klikk, amely bevezette Magyarországon a maffiapolitikát, amely pillanatnyilag teljesen eluralta a közéletet. Ez az új baloldal lényege és semi több" - jelentette ki Orbán Viktor.

Hozzáfűzte, hogy az új baloldal három tekintetben mutatta meg az igazi arcát: lerombolta a rendszerváltás erkölcsi fundamentumait, tönkretette a gazdaságot, és elindította a hatalommal való visszaélés politikáját. Egyfajta Zuschlag-modellt építenek ki, amelynek az a lényege, hogy központilag szervezik meg a Magyarország és a magyar polgárok erőforrásainak ellopását. Azokat a pénzforrásokat is maffiamódszerekkel tüntetik el, amit a magyar emberek életszínvonalának emelése, Magyarország történelmi léptékű felzárkózása érdekében küldenek az Unióból.

"Ezért jutottunk oda, hogy 20 évvel a Lakiteleki Találkozó után az ott elhangzott mondatok tekintélyes része igaz. Magyarország ma szociális válságban tengődik. Lehet, hogy a cél nem az, hogy Magyarországon szociális válságot idézzenek elő, de pontosan tudják, hogy annak a maffiapolitikának a következménye, amit folytatnak, szociális válsághoz vezet. És ez a tény hidegen hagyja őket" - mutatott rá a Fidesz elnöke.

Mint mondta, a szociális válság nem rövid lejáratú válság, hanem olyan történelmi korszak, amellyel hosszú évtizedekig kell számolnia egy nemzetnek, ha egyszer belesüllyedt. Társadalmi csoportok végzetesen lecsúsznak, összeforraszthatatlanul kettészakad a társadalom, a törvény elgyengül, a feketegazdaság elhatalmasodik, elfogy a közbiztonság és megszűnik a közellátás. Mindezek következtében pedig a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy tömeges elvándorlás indulhat meg Magyarországról, a legjobb erőink hagynak itt bennünket, és azok, akiknek a munkája tartaná felszínen ezt az országot. Orbán Viktor rámutatott: a szociális válság azt jelenti, hogy Magyarország újra a Kelet felé halad. Az olyan országok felé, mint Oroszország, ahol a legtöbb Rolles Royce-ot adják el, de ahol a szegénytenger a legszélesebb.

A Fidesz elnöke kijelentette: ezért aktuális ma Lakitelek. Ha van valahol magyar koncepciójú Nyugat, ha vannak olyanok, akik értik azt a mondatot, hogy "csak akkor lehetsz jó magyar, ha európai vagy", akkor az a lakiteleki sátorban összejöttek közössége, a nyugatos gondolkodású, nemzeti elkötelezettségű erő. Azok, akikből kialakult az a politikai nemzedék, amely Magyarországon véghezvitte a rendszerváltoztatást, akik az ország nyugatos kultúrájú és nyugatos vonzódású gondolkodói. Azok, akik kimondták: Magyarország ahhoz a Nyugathoz tartozik, ahol a keresztény kultúrára, és a "szabadság-egyenlőség-testvériség" eszméjére épül a demokrácia, nem pedig arra a keleti típusú áldomokráciára, ahol a hatalom önkénye működik, s ha érdekei úgy kíváják, akár erőszakkal is.

"Szeretném Önöket, itt, Lakitelken meggyőzni arról, hogy méltóan a húsz évvel ezelőtti történések szelleméhez, nyugati megoldást válasszanak Magyarország számára. Ne engedjék, hogy a magyar nemzeti oldalt belelökjék, vagy belecsalják egy olyan helyzetbe, amellyel kiírjuk magunkat a számunkra éppen kedvezően most megújult európai fősodrásból. Ezért én egy olyan megoldást javaslok a helyzet megoldására, ami nyugati. Ez a népszavazás. Ahogy mi nevezzük: a szociális népszavazás" - jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor leszögezte: azt nem tudja megmondani, hogy pontosan hogyan fog bekövetkezni a válság megoldása. De hogy be fog következni, azt tudja. Azt is, hogy miért. Azt is, hogy nagyjából mikorra tehető, amikor be fog következni. "Akkor, amikor egy katarktikus, megtisztító erejű élményen mennek át Magyarország polgárai, s ami egy új kezdetet tesz lehetővé. És ez nincs már messze. Ez a pillanat akkor következik majd be, amikor sokmillió magyar egyszerre rájön, hogy nincs egyedül. Ez lesz a népszavazás elsöprő győzelmének a pillanata, amikor mindenki rájön, hogy mi a népakarat" - mondta a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor emlékeztetett rá, hogy a mostani ünneplés éppen Szent Mihály napjára esik. Szent Mihály napjakor alakult meg a Medgyessy-kormány utáni első kormány. "A jelekből tudni kell olvasni. Mifelénk Szent Mihály napjára van egy mondás, és aki ezen a napon alakít kormányt, nem hiszem, hogy ki tudja vonni magát a hatása alól. Ez a mondás úgy hangzik: Szent György napján, kihajtáskor mindenki lehet pásztor, de Szent Mihály napján, behajtáskor csak az pásztor, aki elszámol. Meglehet, hogy az elszámolás a mi ízlésünk szerint kicsit halasztódik, de abban mindannyian hihetünk, hogy el fog következni. Magyarországon a dolgok nem mehetnek így tovább" - szögezte le.

Orbán Viktor több eseményre is emlékeztette a jelenlévőket. Többek között arra, hogy alig három évvel az 1987-es Lakiteleki Találkozó után elmentek az oroszok Magyarországról, nem volt többé kommunista diktatúra, és szabad parlamenti választások voltak. 1994-ben, amikor a rendszerváltó erők egyike átállt az előző rend híveinek és utódainak táborába úgy tűnt, hogy az egész polgári oldal jövőjének befellegzett 20-30 évre. De már 1996-ban létrejött a Polgári Szövetség, és 1998-ban megnyerte a választásokat. "Higgyenek abban, hogy 2008 tavaszán ismét be fog következni egy változás, amely alapvetően változtatja meg a hangulatunkat, és egy új kezdetet indít el Magyarországon" - mondta Orbán Viktor.

Hozzáfűzte: a polgári oldalnak nem azt a kérdést kell feltenni, hogy tudnának-e valamit kezdeni a helyzettel, hanem a helyes kérdés úgy hangzik, hogy újra meg tudnák-e tenni? Hiszen a polgári oldal a Bokros-csomag után egyszer már kivezette az országot a fenyegető szociális válságból, miután visszaadta az alanyi jogon járó családi pótlékot és a GYED-et, és eltörölte a tandíjat.

"A helyes kérdés tehát az, hogy megtudnánk-e ezt újra tenni? És erre a válasz az, hogy meg tudjuk tenni abban az esetben, ha Önök éppúgy hisznek abban a gondolatban, amiben én. Hogy nem lehet ezt az országot sohasem úgy tönkretenni, hogy ha a polgári, nemzeti erők összefognak, akkor közös erővel ne tudnák azt újra felemelni" - jelentette ki Orbán Viktor.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fundamentalizmus-alapozta poli
  2007-09-30 16:20:27, vasárnap
 
  Csapó Endre

Fundamentalizmus-alapozta politika



Megjelent a Magyar Élet 2007. szeptember 20-i számában.



Jó lesz elkerülnöm Falvi Elemér barátomat, aki tiszteletre méltóan allergiás
(magyarul túlérzékeny) az idegen szavakra, de a fundamentalizmus címszóra az
Akadémia ,,Idegen szavak és kifejezések szótára - 1973" hat sornyi
magyarázata címként nemcsak túl hosszú, de a szó mai, mindennapi értelmezése
már meghaladta a szótári magyarázatot.

Egy újságcikkel közelítjük írásunk tárgyát:

,,A mai USA-ban nem sok vigaszt találna Karl Popper - állítja Gara LaMarche,
az OSI, Soros György Open Society Institute-jának az Egyesült Államokat
érintô programokért felelôs igazgatója. Állítását arra alapozza, hogy a
radikális jobboldal az elmúlt néhány évben ellenôrzése alá vonta a
szövetségi kormányt és sok állam kormányát is. A fundamentalista papok és
híveik felszámolják a hatvanas évek kulturális, társadalmi és politikai
vívmányait, sôt most már - a társadalombiztosítás és a bíróságok körüli
küzdelemben - a roosevelti New Dealt veszik célba."

Dörzsölheti szemeit legalább egymillió magyar polgár, akit radikális
jobboldalinak bélyegzett a budapesti liberális híripar, mert kiment az
utcára politizálni, és most, lám mit olvas, hogy a megbélyegzô honi
liberálisok túlszeretett Ámerikájában dúl a radikális jobboldal, mégpedig
szövetségi kormányszinten. És dúlnak a fundamentalista papok, akik - láss
csodát - nem is muzulmánok. Jó lesz hát megtudni, mit is takar ez a szó,
amit az utóbbi évtizedekben csak becsmérlô értelemben hallottunk.

,,A fundamentalizmus olyan vallási jelenség, amely mindhárom monoteista
vallásban: az izraelitában, a kereszténységben és az iszlámban is
fellelhetô. Az is helyes észrevétel, hogy a vallás és a politika mindhárom
világvallásban jelentkezô sajátos keveredése és összefonódása is
fundamentalizmus. A politikai érzelmekkel és indulatokkal összekeveredett
hitvallás félelmetes és veszélyes szellemet engedhet ki a palackból akár a
Közel-Keleten, Amerikában vagy Magyarországon. Mindhárom monoteista
világvallás a kinyilatkoztatás vallása, s ezért mindegyikben a szent
könyvnek (héber biblia, az ó- és újszövetségi Szentírás, Korán) központi
szerepe van. A szent iratokhoz való viszony, azoknak isteni tekintélye,
inspirációja és értelmezése mindegyik vallásban a hitélet alapjának,
»fundamentumának« tekinthetô. A fundamentalizmus ezért elsôsorban
hermeneutikai (bibliaértelmezési) kérdés. Az elnevezés egy XX. század eleji
észak-amerikai protestáns mozgalomra utal, amelynek képviselôi Fundamentals
(Alapelvek) címen traktátusokat jelentettek meg, s a modernizmus
ideológiájával szemben védelmükbe vették mindenekelôtt a Biblia
tévedhetetlenségét és a hagyományos dogmatikai tételeket." (Evangélikus
Élet, 2006/39 - Mi is a fundamentalizmus?)

Nos, ebben a hivatalosnak tekinthetô magyarázatban a fundamentalizmus még
nem a bennünk fészkelô ördög, de ha mégis úgy igaz, hogy fundamentalista
papok és híveik felszámolják a hatvanas évek kulturális, társadalmi és
politikai vívmányait, akkor azért jó lesz odafigyelni erre a veszedelemre.

A fent említett LaMarche úr arról panaszkodik, hogy: ,,Miközben sok más
ország, ahol a Soros-hálózat működik, felszámolta az elnyomást, és most már
olyan problémákkal küszködik, mint például az erôszak, korrupció és
egyenlôtlenség, amelyek gyakran együtt járnak a demokráciával, az Egyesült
Államokban a nyílt társadalom alapintézményeit fenyegeti támadás, alapvetô
szabadságjogok forognak veszélyben."

Felmerül a kérdés az Egyesült Államok igazgatásának ilyen szokatlan
jelzôkkel illetésekor, hogy: mennyi lehet ezeknek a szavaknak a
valóságtartalma? Az amerikai társadalomban fennálló nagy arányú vallásosság?
Amit mifelénk klerikális reakcióként osztályoztak? Ebben van is annyi
igazság, hogy az Egyesült Államokban nem juthatna vezetô politikai állásba
egy magát ateistának valló személy. Bush elnök újraválasztásában nagy
szerepe volt az ô vallási buzgósága hírének. Olvassuk, hogy republikánus
létére ,,nemcsak az evangelista-fundamentalista jobboldal szavazatait kapta
meg, hanem a hagyományosan inkább demokrata párti katolikusokét is". Kiállt
az abortusz és a ferde hajlamúak, meg a klónozási kísérletek ellen - ami
Európában egy politikusnak a bukását eredményezné. Michael Novak, az
American Enterprise Institute politikai és vallási tanszékének vezetôje
írja, hogy: ,,Amerikában újabban a vallás vált az egyik legfontosabb
politikai megosztó tényezôvé. Bárki is akarja vezetni az amerikaiakat, hálát
kell mutatnia a Mindenhatónak, és ki kell fejeznie iránta érzett
elkötelezettségét. Amerikában el lehet választani egymástól az államot és az
egyházakat, de nem lehet elválasztani a vallást a nemzeti élet szövetétôl.
Clinton elnök például sokkal gyakrabban beszélt a vallásról, mint George W.
Bush... (...) Ez egy normális, és egy elnök számára majdhogynem kötelezô
magatartás."

Az persze más kérdés, hogy mit hisz az elnök, lényeg a külcsiny, de az sem
baj, ha világmegváltó mániája van, mint volt a trianonos Wilsonnak. Az
Egyesült Államok elnökei Roosevelttôl fogva, Reagan elnököt is beleértve
nyíltan-titkon a Szovjetunió támogatását űzték, de kénytelenek voltak
megjátszani a kommunistaellenességet a közvélemény nyomására, de nem
politikai okból, hanem mert a Szovjetunióban üldözték a vallást.

Bush elnök lehet hogy megjátsza magát, de már túlzásba is viszi a vallási
mánia felmutatását. ,,Isten engem választott a nemzet vezetésére" -
jelentette ki a dallasi Keresztény Ifjúsági Centrum (CYC) 2003. november 1-i
nagygyűlésén, és miközben szónokolt, két zászlót húztak föl mögötte,
amelyeken felirat hirdette: ,,King of Kings, Lord of Lords". A következô év
nyarán egy farmerekkel tartott magántalálkozón a pennsylvániai Lancaster
megyében ugyancsak megerôsítette: ,,Biztos vagyok benne, hogy Isten beszél
rajtam keresztül".

Az iraki háború ,,országunk legmagasabb szintű erkölcsi hagyománya" - így
rikkantott George Bush 2003 elején - ,,A hit segítségére számítok a nemzet
legkomolyabb problémáinak megoldásában." Majd: ,,Imádkozom a békéért" -
hangoztatta közvetlenül az iraki háború elôtt.

Az amerikai The Progressive februári számában ,,Bush Messiás-komplexusa" cím
alatt megjelent írást közli az Élet és Irodalom, amelynek elsô bekezdése így
szól:

,,A 2000-es elnökválasztási kampány idején George W. Bush azt mondta, hogy az
Egyesült Államoknak »szerényen« kell viselkednie a világban. Mára a
szerénységet felváltotta a küldetéstudat. Megérzéseiben megerôsödve,
fundamentalista hitelvektôl felvértezve, a világtörténelem legerôsebb
hadseregét maga mögött tudva, és a Kongresszus által állított korlátoktól
megszabadult Bush ma úgy érzi, hogy puskacsôvel »kiüldözheti a gonoszt a
világból«. Az isteni küldetésbe vetett hit szinte sugárzik az elnök
nyilvános kijelentéseibôl, és az oly hízelgô írásokból is, mint amilyen Bob
Woodward ,,Bush at War" vagy David Frum ,,The Right Man" című könyve.
Nevezhetjük ezt messianisztikus militarizmusnak. Elutasította a »keresztes
hadjárat« kifejezést, de valójában igazi keresztes hadjáratba kezdett. Bush
korábbi beszédírója, Frum szerint »a háborúban (...) keresztes lovag lett
belôle«."

Tehetünk egy megállapítást: a vallással megigazolt politika táptalaja az
engesztelhetetlenségnek, a küldetéses militarizmusnak - ez ma a
fundamentalizmus szó jelentése.

A vallás szerepe a politikában, a modernizáció üteme ellenére, nem szűkül,
ellenkezôleg sok helyen meglepô növekedést mutat. Az emberi társadalom
mintha védekezne a homogenizálódás ellen. Az emberek mintha nem akarnának
feloldódni a szuperállamok sokmilliomodik egyedeként, és a nemzetegységek
feloldását követôen újra vallási kötôdéseket keresnek. Ez kedvez a
szektáknak, nemzeti vallásoknak. A régi nagy egyházakon belül is létrejönnek
vallási kisközösségek, növekvô az érdeklôdés a keleti vallások iránt.
Legveszélyesebbek a misztikumokra hajlamosakat megcélzó szekták. Az USA déli
államaiban burjánzó szekták Jézus második eljövetele vágyából
Izrael-kultuszt gerjesztenek.

Ami a fundamentalizmust illeti, minden szellemi irányzatnak megvannak a maga
bigottjai, a társadalom néhány százalékára ilyen értelemben biztosra lehet
számítani. Jelen korunkban ennek a rétegnek érvényesülési idôszaka van. Az
iszlám fundamentalizmust kiprovokálta a nyugati hatalmak
ásványolaj-érdeklôdése. A figyelem most az amerikai világrendezôi
vállalkozások fundamentalizmusra utaló jegyeire terelôdik. A magyarországi
szabaddemokraták, akiknek Mekkája Washington, Medi-nája New York,
elgondolkodhatnak a világ folyásáról, amikor olvassák Mészáros István
írásait.

Tamás Gáspár Miklós marxista filozófus így mutatja be a Népszabadság
olvasóinak nagynevű elvtársát:

,,1956-ban - magyarok százezreivel együtt - Mészáros István is elmenekült a
szovjet megszállás és a kádári megtorlás elôl. Elôbb Olaszországban, majd
Angliában élt és tanított. Azt is mondhatnánk, hogy marxista maradt. Ám
inkább újra marxista lett, másképp. Nyugaton volt alkalma '56 tanulságait
levonni: ezek a tanulságok távol tartották mind a keleti posztsztálinista,
mind a nyugati tôkés rendszerek apológiájától. Évtizedeket töltött Marx és
Lukács elmélyült újragondolásával, s ami a lényeges: »a tôkerendszer«
módszeres analízisével. Két alapvetô munkával »szakította be az asztalt«: az
egyik a leginkább misztifikált marxi fogalom, az »elidegenedés« kibontása
(Marx's Theory of Alienation, London, 1970, számtalan utánnyomás és
fordítás). A másik sokak szerint a fô mű, a méreteiben is hatalmas Beyond
Capital (London, 1995). A tôkén túl: ez azt is jelenti, hogy A tôke című
könyvön túl."

Mint látjuk, nagy szellemi tekintély, a szovjet fiaskót túlélô, a
globalizmusban csak szegény rokonként eltartott marxista tudományosság egyik
kiválósága. ,,A militarizmus és az eljövendô háborúk" című irásából
szemelgetünk:

,,Eléggé nyilvánvaló, hogy minden olyan próbálkozás, amelyik bármely szinten
katonai beavatkozással igyekszik megoldani alapvetô társadalmi problémákat,
veszedelmekkel és mérhetetlen szenvedéssel jár. Ha pedig közelebbrôl
szemügyre vesszük a katonai kalandok történelmi vonulatát, ijesztôen
kiviláglik, hogy ezek egyre nagyobb intenzitással egyre nagyobb méretet
öltenek, a helyi összecsapásoktól a huszadik század két szörnyűséges
világháborúján át az emberiség potenciális megsemmisítéséig, ha a jelenkorba
érkezünk."

Az Egyesült Államok oly nagy mértékben egyedüli gyôztesként került ki a
második világháborúból, hogy hatalmában állhatott volna példamutatásával és
mérhetetlen gazdasági erejével és fölényével saját országa átrendezésén
kívül a világ összes országaival olyan szerkezetet elfogadtatni, ami a
további háborúk kizárásával gazdasági, tudományos, művészeti, kulturális
versengésekre alapozott, békés, világrendet képezhetett volna, aminek
alapján joggal megkövetelheti a világ többi részétôl az emelkedett emberi
együttélés elveihez a csatlakozást. És méltó lett volna a jelszóra, amit
hirdetett, amikor belépett az elsô világháborúba: War to end War! Nem, a
mérhetetlen nagy hatalommal inkább a megízlelt militarizmus útját folytatta,
és a háború végére létrejött atombombákat, minden stratégiai kényszer
nélkül, infantilis erôfitogtatásból vétlen és védtelen japán városokra
ledobta. A háborús gépezet és a nagy haszontermelô hadiipar működtetését
biztosító politika műhelyeiben olyan világpolitika készült, amely - a
Szovjetunió partnerségében - a háborúk sorozatát eredményezte a XX. század
teljes második felére. A XXI. századot a World Trade Centre épületét ért
merénylet indította el, mint a világrendezés háborús megoldásának új
korszakát.

A cél Mészáros István megfogalmazásában így hangzik:

,,Washington 2001. szeptember 11-ét követôen leplezetlen cinizmussal
erôszakolja rá agresszív politikáját a világ többi részére. Az állítólagos
irányváltásnak a »liberális toleranciától« affelé, amit ma »a szabadság
és a
demokrácia elszánt védelmezésének« hívnak, az szolgál igazolásul, hogy azon
a napon az Egyesült Államok világméretű terrorizmus áldozatául esett, s erre
válaszul elengedhetetlen volt megindítani egy meg nem határozott és
meghatározhatatlan - ám valójában önkényesen, a legagresszívabb amerikai
körök kényének megfelelô úton-módon meghatározott - »háborút a terror
ellen«."

Annak a bibliás hiedelmű amerikai nagymesternek, führernek szolgálatára
elétárulkozó hitetlen, a Szent Koronát becsmérlô, a hazát kiárusító
Gyurcsány Ferenc meglátogatta az amerikai világhatalmi érdekekért Irakba
rendelt magyar katonákat, az egyik amerikai támaszponton lefényképeztette
magát hadügyminiszterének és katonáinak társaságában, fején rohamsisakkal,
kezében géppisztollyal, golyóálló mellényben. Reszkessetek terrorista népek!

Értehetô, hogy nem tetszett a világ-átalakítóknak Orbán Viktor, akit Charles
Gati (egykori Gáti Károly) USA elnöki tanácsadó több mint két órán keresztül
mindhiába gyôzködött, hogy - akkor mint miniszterelnök - ne vonja ki
katonáit Irakból. A szocialista miniszterelnök viszont jövô évre megemelt
létszámú katonai részvételt ígért a kapitalista terjeszkedésnek, mégpedig
közvetlen harcászati feladatokra. Bush még csak elhiteti USA
polgártársaival, hogy a hazát védi Irakban, de Gyurcsányról tudják a
magyarok, hogy amerikai nagytôkések üzleti érdekeiért küld meghalni magyar
fiatalokat. A jelszó lehetne: Világ fundamentalistái egyesüljetek!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 923 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.