Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
A Moody's meredeken visszamin
  2007-09-05 22:59:53, szerda
 
  A Moody's meredeken visszaminősítette az FHB-t

2007. szeptember 5. szerda 00:00


Agresszív mértékben, négy fokozattal az eddigi elsőrendűről a közepes befektetői sáv alsó szélére rontotta kedden az FHB Jelzálogbank hosszú távú devizabetéti besorolásait a Moody's Investors Service. A Moody's az indoklás szerint annak nyomán minősítette le az FHB-t, hogy az ÁPV Zrt. nemrég a másodpiacon étékesítette az FHB Jelzálogbankban birtokolt, 50 százalék plusz 1 szavazatnyi állami részvénypakettet.

http://mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6709&Itemid =44
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyjából törvényesek
  2007-09-05 22:37:37, szerda
 
  2007. szeptember 5. szerda 00:00
http://mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6707&Itemid =44


Nagyjából törvényesek


Nagyjából törvényesek voltak az olajügy iratmegsemmisítései, mondja Szilvásy, bár igaz, hogy sok dokumentum tartalmát nem ismerjük. Most persze nekem értenem kellene ezt a mondatot, hogy nagyjából, és hát, persze, értem is, mert itt élek, és - koromnál fogva - erre vagyok szocializálva, de azért ez - nem mentség. A gyerekeim, az unokáim előtt. A szemükben egyikünk sem lesz különb... A lemondott szakszervezeti vezetőket perrel fenyegeti a közlekedési vállalat, az, amelyik sztrájktörőket toborzott, s amelyik egy nagyon furcsa bérmegállapodást fogadtatott el az előzőleg állásukban is fenyegetett buszvezetőkkel. (,,Kapunk 6000 bruttót, az kb. 3000 nettó. Elvesznek napi 20 percet (ami esetenként több is volt, de ezt hagyjuk). Havi 20 nappal számolva ez mínusz 7 óra. Durva átlaggal ez mínusz 7000 (pótlékokkal együtt). Mennyi is akkor az emelés?") - kérdi egyikük, s hát, valóban, mennyi is az annyi? Túl azon, hogy a kevesebb pihenőidőt csak akkor vehetik igénybe, ha van váltó, de nincs, s ezért a jövőben még inkább túlhajszoltak lesznek. S a felvetésekre az a válasz, hogy perrel fenyegetik a különvéleményüket lemondással alátámasztott szakszervezeti vezetőket. Nem értem. Persze, értem, mert, de azért - ez nem mentség...

Nem az fogja elősegíteni egy gyerek pályáját, ha van vezetékes gáz az iskolában, mondja Magyar Bálint. Hozzátette: ez nagyjából olyan, mintha 100 évvel ezelőtt arról vitatkoztak volna, hogy minek könyvet adni a diáknak akkor, amikor még a fűtés sincs megoldva az iskolákban. A politikus az iskolák digitalizálását az oktatás csendes forradalmának nevezte... A kérdés, persze, különösebb szellemi megterhelés nélkül adódik: helyettesítheti-e a könyvet egy digitális oktatótábla? Mert olyan evidenciákba most azért ne menjünk bele, hogy sapkában, nagykabátban, s hát persze kesztyűben van-e értelme digitális felületeket böködni...? S higiéniát követelni ott, ahol nincs melegvizes kézmosási lehetőség. Nem ragozom: számomra merő cinizmus Magyar kijelentése, de, persze, lehet, hogy ezzel csak én vagyok így. És nem értem a lényeget. Amit értek, hogyne, mert itt és így, mint azt fentebb írtam, ám ez mégsem mentség...

S ez csupán három kérdés az elmúlt napokból. Ami, hát, nem igazán kérdés. Mert el lehet vitatkozgatni róluk, felháborodni meg hárítani, ahogy jól esik, úgy, ahogyan például arról: nyolc százalékkal nőtt a csecsemőhalandóság, egy év alatt. Tudom, már mondtam, elnézést, de valahogy nem hagy nyugodni ez a legalább kéthetes napihír. Vannak friss események is, beomlott a metrógödör meg a mentőszolgálat, igaz, s hát a fentebbiek; engem mégis ez a nyolc százalék nyugtalanít. Egy őrült rendszer megtestesülését látom ebben; hogy elveszik a falvainkat, felszámolják a kistérségeket, tervezhetetlenné teszik a lakáshoz jutás rendszerét, megbízhatatlanná a munkahelyi perspektívákat, devalválódnak a diplomák, értelmetlenné válik lassan a továbbtanulás, lehetetlenné a megélhetés, s egyfajta olyan irracionális kalandvággyá a gyermekvállalás, amelyen belül immár nyolc százalékkal nőtt a megszületendő gyermek áldozattá válásának lehetősége. Egy őrült rendszer értelmetlen áldozataként végzi - nem csendes, hanem elnémított tanújaként a huszonegyedik század eleji magyar reformkórnak.

Amelyet egyszer valaki majd összesít, talán. Mivel járt mindez, hány áldozattal, mennyi hirtelen halállal, vagy lassú szenvedéssel. S megszületik a szentencia is: nagyjából törvényesek voltak a dolgok. Nagyjából. Igen. Értem, pontosan, hogy ez mit jelent, mert itt, és így. Élek. Ahol nagyjából törvényesek a dolgaink - itt, Pannóniában...

Tamási Orosz János


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kettős mérce "ÉKKÖVEI!"
  2007-09-05 22:35:11, szerda
 
  A kettős mérce "ÉKKÖVEI!"


Emlékeztető!



Kossuth díjjal Kitüntetett személyek, 1996 Millecentenáriuma alkalmából.



Többek között: Esterházy Péter

Petri György



Esterházy Péter:



Így gondozd a magyarodat, című írásából:



,,Was für ein magyar, mit akar ezekkel, a magyarokkal?"



,,Az összement magyart a savó leöntése és Trianon után túrónak használjuk"



,,Kezdő magyarbarát, inkább kan magyart tartson, ne szukát"



,,...nehogy megrohadjon a magyar"



,, A csokorba kötött magyart szétbontjuk és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fás szárúak, mert azokat törjük, vagy kalapáccsal szétzúzzuk."



,, a magyar emlős, a magyar sötét, ahova Európa ugrik"



,, magyar az új, nincs. Az új semmi, az árnyék"



,,Ki tartson magyart? Tanácsosabb fajtatiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart"



,,olcsó magyarnak, híg a leve"



,,A magyartartás csak akkor gazdaságos, ha törzsállományunktól szaporulatot nyerünk, és azt fölneveljük"





Mit tippel a tisztelt olvasó, ha Esterházy a magyar szó helyett zsidót írt volna, mit kapott volna Kossuth díj helyett....?





Petri György

Örök hétfő c. verseskötetéből Apokrif című verse:



Zakatol a szent család Isten tömi Máriát

József nem tud elaludni

Keres valami piát.

Nem lel, fel kel. Pizsamára

Húz fel inget és gatyát,

Lemegy a Háromkirályba,

Hogy egy fröccsöt legalább-

-,,megint Isten"- ,,Az hát megint"

Sóhajt, nagyot húz és legyint:

-,,különben

Múltkor kivertem a huppot

Ha az orrom előtt dugtok.

- de így megmondtam Máriának

Legalább tartsd a pofád,

Úgy is szól, mint a földrengés

Mindig az a rohadt ágy

közben - de komolyan- ne haljak

több ha-ha-hahalleluját".



Hasonló hangvételű írásaiért Spíró György, Nívó díjat kapott.



A Kossuth Díjat átadta: Horn Gyula Miniszterelnök

Magyar Bálint Kultuszminiszter

Göncz Árpád Köztársasági Elnök



Petri György könyve 1981-ben jelent meg az ,,AB" független kiadónál.



Az ,,AB" független kiadó felelős szerkesztője pedig nem más volt, mint,

DEMSZKY GÁBOR:

Budapest jelenlegi Főpolgármestere.



Újra kiadva 1989-ben.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány dodzsemezik
  2007-09-05 22:26:29, szerda
 
  Gyurcsány dodzsemezik


"A közvélemény-kutatók azon kérdésére, egy MSZP vagy egy Fidesz-kormány a jelenlegi vezetőivel, esetleg egy, a jelenlegi pártoktól független, új politikai éra hatalomra kerülése oldaná meg az ország jelenlegi gondjait, az állampolgárok 30 százaléka inkább valamilyen szocialista vezetésű kormányt tartana elfogadhatónak. Az Orbán Viktor által vagy nélküle vezetett Fidesz-kormány elfogadottsága ezzel szemben 24 százalék."

Ez friss. Azok a bizonyos közvélemény-kutatók pedig, akik ezt kihozták, még csak nem is állnak megátalkodott kommunisták hírében: a Századvég-Forsense felméréséből való az idézet.

Reménykedjünk. Abban mondjuk, hogy az adatfelvétel időpontja még a hőgutás nyárra esett. Talán a kíméletlen időjárási viszonyok borították meg a sok magyar elme egyensúlyát, s csupán ezért vélekedett úgy honfitársaink harminc százaléka, hogy a szocialisták képesek kormányozni. Esetleg abban, hogy "az ország jelenlegi gondjait" kitétel nem is Magyarországra vonatkozott a kérdéssorban, hanem mondjuk Nigériára. Így máris érthető lenne az eredmény: magunk is befizetnénk rá, hogy megnézhessük amint Gyurcsány Afrikában szenvedélyes igazságbeszédekkel helyreállítja a közbizalmat, valamint bio- és technopoliszokat emel a sivatagban.

Reménykedni tehát, reménykedni! Úgy járkálni ugyanis az utcán, hogy azt kell gondolnunk: minden harmadik, aki szembejön, minimum vak - nem tesz jót a közérzetnek. Márpedig ha ez az eredmény normál hőmérsékleten burjánzott ki a magyar társadalomból, kénytelenek vagyunk így róni az utcákat.

Mi ugyanis a kormányzás, mi kell hozzá, mit teljesít ebből a Gyurcsány-féle kabinet? Ne próbálkozzunk okoska politológusok szlengjeivel, nézzük csak a lehető legegyszerűbben. Vegyünk egy autót, és kezdjük el kormányozni. Szükség van ugyebár egy célra. Egy pontra, ahová el akarunk jutni. Lehet persze anélkül is, csak azt dodzsemezésnek hívják, gyerekeknek ajánlott, saját szórakoztatásukra. Na, Gyurcsányék épp ezt teszik: dodzsemeznek. Praktikus, mert bedobták az érmét - négy évre prolongálva a szórakozás - aztán mennek, jól érzik magukat, semmi kötöttség. Szóljon, aki tudja, milyen államot képzel el Ferencünk - a modern, európai, ilyesmi blabla viszont nem ér.

Egy valódi autó viszont sokkal rosszabb. Nem csak a cél meghatározásával kell vesződni, de például ki kell kalkulálni azt is, mekkora az út, ahhoz mennyi benzin kell, az meg pénzbe kerül, hát szerezni kell azt is, meg tankolni... Na, ez sem megy. Hogy mennyire nem, mutatja: a tavalyi költségvetési deficit potom 40 százalékkal vert rá arra, amit a parlament elfogadott előirányzatként.

Szerencsére a nagy magyar vidámparkot úgy alakították ki, hogy a dodzsemezők mindig jól érezhessék benne magukat: ilyen esetben elég például módosítani az előirányzatot, és tessék, máris nem olyan nagy a különbség. Ez történt tavaly is, lásd friss ÁSZ-jelentés. Dodzsemes Ferike megoldja. Aztán lehet tovább száguldozni önfeledten, leszorítani a pályáról az összes többi kisiskolást, lehet vígan kiabálni teli tüdőből, hogy a dodzsem valójában menő sportkocsi, a kis, kör alakú pálya meg végtelen szupersztráda. Miért ne lehetne, ha egyszer a pályát körbeállók is elhiszik. Még akkor is, ha már vattacukor se jut.

Stumpf András

hetivalasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MDF, mint képregény
  2007-09-05 22:23:29, szerda
 
  Az MDF, mint képregény

Nem akarok én értekezni a Magyar Demokrata Fórum utódpártjaként működő Magyar Demokrata Fórumról vagy a Magyar Demokrata Fórum álnevű pártról vagy a Magyar Demokrata Fórum elnevezésű MSZP/SZDSZ Zrt.-ről (Tréfa! mielőtt fel tetszenének jelenteni...) stb. - kinek melyik tetszik. Noha erre előbb-utóbb még sort kell kerítenem, úgy is, mint egykori "lakiteleki" résztvevőnek; mint egyik hajdani alapítónak, akinek két számjegyű volt a pártigazolványa, amelyet az azóta kizárt és "megélhetési politikusnak" bélyegzett Lezsák Sándor írt alá; mint Antall József valahai főhivatalnokának; mint rendszerváltoztató magyar állampolgárnak, akit megloptak. Három nyár középi, nyár végi képről szeretnék futólag beszámolni, sajtófotó mindegyik. Véletlenül megörökített gesztusok.

Az elsőn Antall József utóda látható, napjaink népszerű politikai guruja, a Horn-Boross-tandem beltagja, amint "köszönti a parlamentben" a "gazdasági miniszternek" mondott, egyébként nehezen azonosítható egyént. Az előbbi áll, balját mint a pulzust tapintó orvos az utóbbi baljának csuklóján pihenteti, kisujj eltartva. Az utóbbi sem a balját, sem a nem látszó jobbját nem nyújtja, pink színű ingének gallérját tapogatja, a volt miniszterelnöknek (az MDF elnöknő sármos ősz rajongójának) zakózsebét szemléli, fogsorának zárására sem ügyelve. És nem áll föl, fogadni a köszöntést. Mert minek is... Aki áll, az a lemondott egészségügyi miniszter, jelentős orvos és vállalkozó. Ő elmélyülten mobilozik háttal az exminiszterelnöknek. Mert ugyan mit is nézzen rajta...

A másik kép Somlóvásárhelyen készült, az MDF "hagyományos szabadság napi megemlékezésén". Itt az átlós szerkezet érdemel figyelmet: az elnök asszony szemét takaró napszemüvegben a jobb sarok tetejéről a bal sarokba néz, ahol semmi nem látszik, és valami olyasmit közöl, hogy "a kommunizmus visszaosont a populizmus álarcában". Ez a mai penzum, amit kiosztottak rá. A háromfős közönség egyike sem néz a karizmatikus vezérnőre (nővezérre). Itt van még a volt miniszterelnök is, természetesen, a hibás perspektíva miatt a feje kétszer beleférne az elnöknő tenyerébe, aki gyűrűjét birizgálja, a miniszterelnök arcán vigyor vagy vicsor. Viszont eltakar három darab közönséget. Senki nem néz senkire. Mintha ez volna a természetes. A legújabb kép alig egy-két napos, azon a gárdaügyi, nemzetközi sajtótájékoztatón készült, amelyet az MDF elnök asszonya talált ki. Sokak szerint csak közvetítette az ötletet - ki tudja. (Ő.) És ami az ún. magyar politikai elit lejáratásának minden eddiginél sikeresebb alkalma lett. Amint ez előre kalkulálható volt. Az asztal földrajzi középpontjában az MDF-es nőelnök, jobbjáról a szónok kelhetett föl, balján a miniszterelnöknek mondott illető. Aki hátat fordít az elnöknőnek, arcán a kevesek által elviselhető grimasz, amit ő - vélelmezhetőleg - gúnymosolynak szánt. A nőelnök a maga kiüresedett kommunikációs terében, mi más tehet, előre és lefele néz.

NB. "Hölgynek soha nem fordítunk hátat", tanította atyám. De arra nézve nem adott instrukciókat, hogy egy olyan sajátos mozgásmódú és kapcsolatrendszerű politikai tényező, mint akit ma az MDF elnökének mondanak, igényt tarthat-e az efféle lovagias bánásmódra.

Alexa Károly

magyarhirlap.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Az angolok mindent elloptak a
  2007-09-05 22:19:51, szerda
 
  Az angolok mindent elloptak a náciktól

2007-09-05 09:45 Barikád.hu



A második világháborút követően angol elitalakulatok módszeresen keresték fel azokat a német tudósokat, akikben ,,fantáziát" láttak, hogy szép szóval, vagy ha úgy nem ment, erőszakkal telepítsék át őket a csatornán túlra. Aki nem volt hajlandó együttműködni az angol tudományos-gazdasági élet fejlesztésében, könnyen internálótáborban találhatta magát.

,,A T-Force tagjai bejelentés nélkül megjelentek a német tudós lakásánál vagy éppen az irodájában, és közölték a kutatóval, hogy nemsokára szükség lesz rá. Az elitcsapat tagjai nem azonosították magukat, nem mutattak fel meghatalmazást vagy elfogatóparancsot, és arról sem szóltak egy szót sem, hogy milyen célból fogják a tudóst nemsokára felkeresni. Pár nap múlva aztán a tudóst az éjszaka kellős közepén a lakásáról hurcolták el, kit erőszakkal, kit szép szóval - jobb esetben családjával együtt." Ez a beszámoló akármilyen hihetetlennek tűnik is, de a Brit Nemzeti Archívumból került elő a The Guardian című brit napilap beszámolója szerint.

Nem vetették meg

,,Kikényszerített evakuáció" - ez volt a neve annak a tervnek, amelynek köszönhetően csak Angliába legalább 500 német tudóst telepítettek át a második világháborút követően nem feltétlenül a meggyőzés finom módszerével, ahogy az a terv nevéből is jól kiolvasható. Történészek előtt az már eddig is ismert volt, hogy a német tudományos élet viszonylag sok képviselője hagyta el hazáját a világháborút követően, ám az eddigi elképzelések szerint mindezt önként, elsősorban valamilyen gazdasági előnyt szem előtt tartva tették. A szövetséges hatalmak sem vetették meg ezt a gyakorlatot: becslések szerint összesen mintegy 1500 német tudós bukkant fel a háborút követően az Egyesült Államokban, Franciaországban vagy éppen Angliában.

Wernher von BraunWernher von BraunIlyen volt többek között a német csodafegyver, a náci Németország V2-es rakétaprogramjának kifejlesztője, Wernher von Braun is, aki közismert módon a NASA-nál komoly szerepet játszott abban, hogy 1969-re elkészülhetett az Apollo 11, az első olyan űrhajó, amely asztronautákat szállított a Holdra. Míg azonban az Egyesült Államok legtöbbször, a már akkor is sokak által áhított amerikai állampolgársággal csábította el a német tudósokat, a franciák pedig sokszor előnyös szerződéseket kínálva édesgették magukhoz a nácikat is kiszolgált tudósokat, addig a britek a meggyőzés módszere mellett az erőszakot sem vetették meg - olvasható a The Guardian cikkében.

Együttműködés vagy internálótábor

Az Egyesült Királyság külügyminisztériumának még 1947 júniusának végén is olyan feljegyzést kellett készítenie a védelmi minisztérium részére, amelyben arra szólítja fel a haderőt, hogy hagyjon fel a német tudósok kényszerű evakuálásával. Áprilisban ugyanis a védelmi minisztérium még egy 290 fős listát állított össze, amelyeken az önként távozni nem akarókat írták össze Angliába történő szállításuk végett. Amelyik német tudós a kényszer ellenére sem volt hajlandó együttműködni a brit hatóságokkal, vonakodott tudományos kapacitását a brit nemzetgazdaság és tudomány fejlődésére fordítani, azt nem ritkán internálótáborba való szállítással fenyegették meg.

A T-Force elitalakulat könnyűfegyveres tagjai két brit kormányszerv részére állították elő a német tudósokat: vagy a British Intelligence Objectives Sub-Committee (más néven Bios) vagy a Field Information Agency (más néven Fiat) vette ,,kezelésbe" a kényszerűen evakuált tudósokat. A nemzeti archívumból előkerült dokumentumok arról tanúskodnak, hogy a hadiipar mellett olyan szakértőket is elraboltak, akik a víz alatti szonártechnológia, az infravörös technológia vagy éppen az elektromikroszkóp fejlesztésének területén mutattak fel jelentős eredményeket korábban. Nem volt ritka az sem, hogy az ellenállást tanúsító német tudóst ultrabolya fénnyel vakították meg átmenetileg, hogy megtörjék.

A vállalatvezetőket sem kímélték

A The Guardian beszámolója szerint ugyanakkor nemcsak a német tudományos életet érintette a különleges brit bánásmód: a brit gazdasági élet jeles szereplői ugyanis informális utakon azt is elérték, hogy német iparvállalatok vezetőit is elrabolja a különleges egység. A célt nem is leplezték: technológiai titkokat, ipari titkokat kívántak kicsikarni a német vállalatvezetőktől. A brit napilap arról ír, hogy angol vállalatok ily módon próbálták meg megtudni például a 4711 eau-de-cologne parfüm különleges receptjét, ahogy a különféle bányászati technológiákról is ezen az úton próbáltak többletinformációt beszerezni.

Ha valamelyik német vállalatvezető nem volt hajlandó üzleti titkokat elárulni, úgy finom módszerekkel ugyan, de házi őrizetben tartották, nem engedték családját a közelébe, és addig tartották fogva, míg meg nem tört. A szerencsésebb vállalkozók és tudósok, akik esetleg nem, vagy csak kisebb ellenállást tanúsítottak, némi fizetést is kaptak szolgálataikért, bár családjukat abból az összegből ugyancsak nehezen tudták volna eltartani.

Az intelligencia evakuálásának persze egy idő után már más célja is volt: ahogy a dokumentumokból kiderül, 1946 végén már az is igen fontos szempont lett, hogy a német tudósok ne kerüljenek az oroszok kezére. A kialakuló hidegháborúban a nyugati szövetségesek korán felismerték, hogy az Oroszországba deportált német intelligencia veszélyes lehet a későbbiekben a nyugati hatalmakra.

(National Geographic, barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Magyar Gárda- nem feltételezés
  2007-09-05 22:16:49, szerda
 
  Magyar Gárda- nem feltételezésekből kell kiindulni

2007-09-05 10:41 Barikád.hu


Dr. Gatter László

Rossz lenne, ha egy bírósági döntést befolyásolhatnának a feltételezések - mondta Gatter László, a Fővárosi Bíróság (FB) elnöke a Magyar Gárda bejegyzésével kapcsolatban a Magyar Televízió szerdai Nap-kelte című műsorában.

A bíróságnak tényeken alapuló, a jogszabályoknak megfelelő döntést kell hoznia. Rámutatott arra, hogy a Magyar Gárda alapszabálya megfelel a hatályos törvényi rendelkezéseknek. Ugyanakkor hozzáfűzte, mivel formai hibák voltak a bejegyzési kérelemben, ezért hiánypótló végzést hozott a bíróság. A bíróság regisztrációs tevékenységet folytat, a működés ellenőrzése már nem feladata - jegyezte meg az FB elnöke.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke Magyar Gárda néven alapított egyesületet. A szervezetet tíz alapítóval jegyezte be júniusban a bíróság. Önmagukat hagyományőrző és kulturális egyesületként jelölték meg, amelynek célja a "nemzeti önvédelem kereteinek" megteremtése.

(MTI, barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP-SNS: tiltva legyen a Tria
  2007-09-05 21:40:13, szerda
 
 


MSZP-SNS: tiltva legyen a Trianon-ellenesség!
2007-09-04 23:06 Barikád.hu


Nem tudják hol a határ

Úgy nézz ki közös álláspontra jutott a magyarországi szocialisták pártja (MSZP) és a Felvidéken megszerveződött soviniszta Szlovák Nemzeti Párt.

Felvidéki böffenet

Augusztus elején már hírt adott az Új Szó arról, hogy büntetőjogi felelősségre vonással fenyegeti Ján Slota a Szlovák Nemzeti Párt elnöke azt a személyt vagy pártot, aki vagy amely kétségbe vonja a Beneš-dekrétumokat és a trianoni békeszerződést. ,,Aki a II. világháború utáni európai elrendezést kétségbe vonja, annak börtönben a helye. Ott majd töprenghet ezen" - mondta Slota még augusztus elején.

Csonka-országi döbbenet

Szerdán a magyarországi szocialisták terjesztenek törvényjavaslatot a budapesti Országgyűlés elé, amelyben a párizsi békeszerződésre hivatkozva alkottak. A jogszabálytervezet alkotóinak nem titkolt célja, hogy fellépjenek a Magyar Gárda és hasonló szervezetek ellen.

Az egyesülési jogról szóló törvény módosítását javasolja Szabó Zoltán és Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselői. Szabó Zoltán ezt szombaton Budapesten sajtótájékoztatón jelentette be. A kormánypárti képviselők a párizsi békeszerződés egyik pontjával javasolják kiegészíteni a kétharmados egyesülési törvényt. A képviselők azt is javasolják a bejegyzést akkor is meglehessen tagadni, ha a benyújtott alapító nyilatkozat, alapszabály, választott jelszó és szimbólum ismeretében a bíró okkal következtet arra, hogy a szervezet létrejötte a párizsi békediktátum negyedik cikkét sértené.

A párizsi diktátumra hivatkoznak a magyarországiak

Szabó Zoltán szerint a jelenlegi szabályozás értelmében az egyesülési jog gyakorlása nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével, nem valósíthat meg bűncselekményt. Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére és kizárólagos hatalomgyakorlásra.

Ennek ellenére ezeket a szabályokat kiegészítenék az 1947-es párizsi diktátum egyik pontjával. A diktátum II. fejezetének 4. cikke egyébként így szól:

"Magyarország, amely a Fegyverszüneti Egyezmény értelmében intézkedett magyar területen minden fasiszta jellegű politikai, katonai avagy katonai színezetű szervezetnek, valamint minden olyan szervezetnek feloszlatása iránt, amely az Egyesült Nemzetekkel szemben ellenséges propagandát, ideértve a revizionista propagandát, fejt ki, a jövőben nem engedi meg olyan e fajta szervezeteknek fennállását és működését, amelyeknek célja az, hogy megfossza a népet demokratikus jogaitól".

Gumiszabály

Amennyiben tehát a törvényjavaslatot elfogadják, tilos lesz revizionista propagandát kifejteni. E törvény alapján szabaddá válik az út minden olyan szervezet betiltásához, amely Nagy-Magyarországot ábrázolni merészeli, amely Trianon-megemlékezéseket szervez, amely kétségbe vonja Magyarország jelenlegi határainak igazságosságát és esetleg változtatni akar rajta. Így feloszlathatják akár a Jobbik Magyarországért Mozgalomért Mozgalmat is. Az OVB gyakorlatától már nem idegen ez a nézetrendszer, erről többet alul a kapcsolódó cikkben.

A barikad.hu csütörtökön azonban mindenképpen megjelentett egy írást: Vesszen Trianon címen.

Az MSZP-t még nem közösítették ki az európaiak

Az Európai Szocialisták Pártja amelynek frakciójában az MSZP képviselői ülnek, felfüggesztette a Smer szlovák szociáldemokrata kormánypárt tagságát, amiért együttműködik a soviniszta, magyarellenes SNS-el, akinek elnöke Jan Slota részegen kilátásba helyezte, hogy tankkal rohanja le Budapestet. Az MSZP tagságának felfüggesztése még nem történt meg.

Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén: Szilvásy ne küldje utc
  2007-09-05 21:35:24, szerda
 
  Semjén: Szilvásy ne küldje utcára a provokátorait

2007-09-05 11:01 Barikád.hu



Semjén ZsoltSemjén ZsoltA Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint ,,a társadalom szociális ellehetetlenülése és a kormány ámokfutáshoz hasonlítható politikája" következtében számítani kell arra, hogy ősszel békés utcai tiltakozások lehetnek, ám zavargások csak akkor, ,,ha Szilvásy György titokminiszter utcára küldi provokátorait". Semjén Zsolt ezt az MTI-nek adott interjúban mondta.

Ha Szilvásy György nem küldi ki provokátorait, akkor nem zavargások lesznek, hanem békés tiltakozások a tarthatatlan helyzettel szemben - vélekedett a KDNP elnöke arra a kérdésre, ,,forró őszre" számít-e.

Az ellenzéki politikus nyilvánvalónak nevezte, hogy ,,tavaly ősszel a Magyar Televízió székházánál provokátorok is voltak, amelynek hátteréről a titokminisztert kellene megkérdezni". Mint mondta, hasonló gyanút vet fel Budaházy György elfogásának időzítése, az, hogy a hivatalos szervek éppen a március 15-i Fidesz-rendezvény idején tették közzé fogva tartásának pontos helyét is. De a Teve utcai rendőrszékházra leadott lövések is ebbe a körbe tartozhatnak, hiszen az elkövetők kilétét azóta is homály fedi - mondta Semjén Zsolt.

A pártelnök-frakcióvezető hangsúlyozta: az embereket jogfosztották, az országot pedig kifosztották. A jogfosztottságra példának az október 23-i ,,rendőrterrort" és az egészségügy vonatkozásában szerzett jogok elvételét, a kifosztásra az állami tulajdon maradékának eladását és az ,,elszabadult államadósságot" említette.

Vajákosság

Semjén Zsolt közölte: az egészségügy átalakítása kapcsán a KDNP ősszel folytatja eddigi politikáját, hiszen a kereszténydemokraták ellenzik a társadalmi szolidaritáson alapuló nemzeti kockázatközösség felszámolását, az egészségügy üzleti alapokra helyezését. Emberek halnak meg annak a vajákosságnak a következtében, amit Horváth Ágnes művel - fogalmazott Semjén Zsolt.

Emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban levélben fordult a biztosítótársaságok anyavállalatainak vezetőihez, és egyértelművé tette: a KDNP kormányra kerülése esetén a Fidesszel együtt visszaállítja a társadalmi szolidaritásra épülő társadalombiztosítást. Arra a felvetésre, hogy a társaságok felé intézett kezdeményezés mennyire lehet hatásos, Semjén Zsolt azt mondta, hogy a KDNP bojkottot hirdetett azokkal a biztosítótársaságokkal szemben, amelyek részt vesznek a profitérdekeltségű több-biztosítós rendszerben. Semjén Zsolt azt mondta: a bojkotthoz nemcsak a KDNP szimpatizánsai csatlakoznak majd, hanem olyan baloldali elkötelezettségű emberek és szervezetek is részt vesznek az akcióban, akik ellenzik a több-biztosítós rendszer bevezetését.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: a KDNP nincs az ellen, hogy az üzleti biztosítók megjelenjenek Magyarországon, mert az elfogadható, ha a gazdagok lehetőséget kapnak kiegészítő egészségügyi szolgáltatások megvásárlására, ,,de ezt nem a mindenkire kiterjedő, szolidaritáson alapuló társadalombiztosítás helyett, hanem felett tehessék csak meg."

A vasárnap védelme

A KDNP-frakció őszi terveiről Semjén Zsolt elmondta: a Munka Törvénykönyvét módosító törvényjavaslatot nyújtanak be a vasárnapi pihenőnap védelme érdekében. Rendkívüli jelentőségűnek nevezte a magyar politika történetében, hogy ehhez a kezdeményezéshez számos civil szervezet és szakszervezet mellett a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) is csatlakozott.

A kereszténydemokrata frakció törvénymódosító csomagot tervez a családi adózás és a nyugdíjak ügyében is. Ennek célja, hogy a gyereknevelést az adórendszer és a nyugdíjszámítás rendszere egyaránt elismerje.

Miért ne vonulnánk ki? Mi változott?

Semjén Zsolt szerint egy év után bebizonyosodott, hogy nagyszerűen bevált a Fidesz-KDNP-frakciószövetség, és ez a parlamenti kivonulások esetében is érzékelhető, hiszen a Fidesz és a KDNP frakcióvezetője együtt néz szembe a kormányoldallal, így ,,kiegyensúlyozottabb a helyzet".

Arra a kérdésre, hogy a KDNP továbbra is kivonul-e a parlamenti ülésteremből, ha Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszél, Semjén Zsolt azt mondta: ,,miért ne vonulnánk ki? Mi változott? Gyurcsány Ferenc a maga teljes morális illegitimitásával csak még mélyebbre süllyedt". A KDNP elnök-frakcióvezetője szerint a kivonulás praktikus szempontból is bevált, hiszen Gyurcsány Ferenc népszerűsége eddig nem látott alacsony szintre került és ,,az MSZP is középpárti státuszba csúszott le".

Arra a megjegyzésre, miszerint a Fideszben lehet hallani olyan véleményt, hogy a frakciószövetségen belül a kényes dolgokat a kisebbik ellenzéki párt mondja ki, Semjén Zsolt azt mondta: a Fidesz ,,széles gyűjtőpárt", míg a KDNP ,,keresztény világnézeti párt", ezért bizonyos kérdésekben nem mondhat mást, mint ami a keresztény tanításból következik.

A pártelnök példaként említette, hogy a KDNP nem fogadhatja el az eutanáziát, és a keresztény tanítás alapján házasság is csak férfi és nő között lehetséges. Ezért ellenzi a KDNP az azonos neműek házasságát, és ugyancsak ,,a természet törvénye" alapján ellenzi, hogy az azonos neműek gyermeket fogadjanak örökbe. ,,A történelemben bizonyított normákhoz tartjuk magunkat" - jelentette ki Semjén Zsolt.

(MTI, barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így hallgat le mindenkit az FB
  2007-09-05 21:30:34, szerda
 
  Így hallgat le mindenkit az FBI

* Index - ugyelet@mail.index..hu

| 2007. szeptember 3., hétfő 08:05

Több száz oldalnyi dokumentáció látott napvilágot az FBI telefonlehallgató hálózatáról. A DCSNet félmilliárdba került, Windows alatt fut, és tetszőleges telefonbeszélgetésbe belehallgathatnak vele az ügynökök.

Az információszabadságra vonatkozó amerikai törvényre (Freedom of Information Act) hivatkozva bíróság kötelezte az FBI-t, hogy tegye nyilvánossá lehallgatóhálózatának dokumentációját. A közel ezeroldalnyi információ az Electronic Frontier Foundation jogvédő szervezet weboldaláról [1] tölthető le.

http://www.eff.org/flag/061708CKK/

A Digital Collection System Network nevű globális lehallgatórendszer a vezetékes, mobil- és internettelefon-szolgáltatók központjaiból nyeri az információkat, a szolgáltatók tudtával és beleegyezésével. A hálózat három részből áll: a Red Hook, azaz vörös horog néven is ismert DCS-3000 a kimenő és bejövő hívások számait rögzíti, a Digital Storm, vagyis digitális vihar kódnevű DCS-6000 a beszélgetések és sms-ek tartalmát vizsgálja, a DCS-5000-et pedig a terror- és kémelhárításban használják, és továbbra is titkosak a részletei. A DCSNet szoftverei kivétel nélkül Windows alatt futnak.

A mobil a fő célpont

A rendszert 57 FBI-os lehallgatóközpontból vezérlik Alaszkától Puerto Ricóig, amelyeket egy privát, titkosított hálózat köt össze. A DCSNet kezelése roppant egyszerű, egy ügynök néhány kattintással bekapcsolhatja a beszélgetések rögzítését bármelyik telefonon az országban, továbbküldheti azokat az adott nyelv szakértőjének, vagy - ha mobilról van szó - lekérheti a készülék földrajzi pozícióit, amit a cellainformációk alapján ad meg a rendszer. A hívott számok listái a DCS-3000-ből minden nap végén az ügynökség Telephone Application Database adatbázisába kerülnek, ahol adatbányász algoritmusok kutatnak benne gyanús hívások után. A lehallgatások túlnyomó része (a legutóbbi, 2005-ös adatok szerint több mint 90 százalék) mobiltelefonokra irányul.
Lehallgatási törvény

A DCSNet gyökerei a Clinton-adminisztráció idejébe nyúlnak vissza. A kilencvenes évek elején, az internet, a mobiltelefonok és a digitális technika fejlődése egyre nehezebbé tette kommunikációs csatornák lehallgatását, ami egyre inkább pánikkal töltötte el az ezzel foglalkozó szervezeteket.
Már nincs szükség a telefonok
bedrótozására a lehallgatáshoz

1994-ben a kongresszus megszavazta a Communications Assistance for Law Enforcement Act nevű törvényt, ami arra kötelez minden amerikai telekommunikációs céget, hogy kizárólag olyan berendezéseket használjon, amelyek kompatibilisek az FBI lehallgatótechnológiájával. A CALEA előtt egy lehallgatáshoz az FBI-nak bírói végzést kellett felmutatni a telefontársaságnál, ami ezután telepítette a lehallgatókészülékeket a telefonközpontban a megfelelő vonalakra. Ma az ügynökök néhány kattintással rácsatlakoznak a telefontársaság rendszerére, és ott valós időben hallják a tetszőleges telefonvonalon zajló beszélgetéseket.
Kemény dió a Skype

Ugyanez a technológia működik a VoIP-alapú telefontársaságoknál, mint például a Vonage is. A peer to peer technológiát használó szolgáltatásokkal (mint például a Skype) egyelőre nem bír a rendszer, hiszen ezek éppen arra alapulnak, hogy nem halad át minden kommunikáció egy központon - ahová be lehetne ékelni a lehallgató technikát -, hanem az interneten át direktben kapcsolódik össze a beszélgetés két végén álló két számítógép (vagy éppen telefon).

Félmilliárdos számla

A DCSNet nem olcsó mulatság: a teljes rendszer kiépítése eddig félmilliárd dollárjába került az amerikai adófizetőknek, és évi közel negyvenmilliót kóstál a fenntartása. Ráadásul a CALEA kimondja, hogy a kormány köteles fizetni a régi telefonközpontok lehallgatás-kompatibilissé tételét, így a számla egyre csak nő. Az elmúlt három évben több mint másfélszeresére emelkedett a lehallgatások száma - és mivel minden egyes lehallgatásért fizet az FBI az érintett telefontársaságnak (egy harminc napos lehallgatás tarifája 2200 dollár), ez is súlyos költséget jelent.

Még aggasztóbbak a rendszer biztonsági rései. Bár az FBI szerint a DCSNet tökéletesen biztonságos, a napvilágra került dokumentumok között van egy olyan, 2003-as dátumú belső vizsgálat jegyzőkönyve is, ami gyenge jelszókezelésre és a vírusirtó szoftverek hiányára figyelmeztet. Ráadásul a DCS-3000 felhasználói adminisztrátori jogot kapnak a Windowshoz, ami azt jelenti, hogy a gépbe bejutó hacker automatikusan bejut a lehallgatórendszerbe is.


Szabadság eszménye, Amerika? nevetnem kell! Diktatúra ez a javából!
És nem is kérdéses, kik üzemeltetik!
Az a nép, amelyiket tilos kritizálni!
Na, melyik az...?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 923 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.