Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Már kezdődik az ellenkampány
  2007-09-08 21:10:32, szombat
 
  Már kezdődik az ellenkampány

A Fidesz hat népszavazási kérdésére és Kálmán László nyelvésznek az azokkal teljesen ellentétes három kérdésére is igent mondanának a választópolgárok - ez derül ki a Medián közvélemény-kutatásából. Az egymásnak ellentmondó eredmény elbizonytalaníthatja a közvéleményt, ez pedig a kormány érdekeit szolgálja.



A cél az, hogy a választópolgárok elbizonytalanodjanak

A felmérésből kiderül, hogy a Fidesz-KDNP hat és az azokkal teljesen ellentétes, a kormány álláspontját képviselő Kálmán László által benyújtott három kérdésre is igennel válaszoltak a megkérdezettek.

A Fidesz-KDNP-nek a kórházi napidíj eltörlését célzó kérdését 74, a vizitdíjasat 71, a tandíjellenes kezdeményezést pedig 64 százalék támogatta.

Különös eredmény született az ellenzéki szövetség és Kálmán László ugyanarról feltett kérdéseiben: a Fidesz-KDNP kórház-privatizációt tiltó kezdeményezését a megkérdezettek 71, Kálmánnak az azt lehetővé tevő felvetését pedig 51 százaléka támogatta.

A földkérdésben a jobboldali pártoknak a családi gazdálkodók elővásárlási jogát biztosító kérdését 64, míg Kálmánnak a földterület megművelőjét segítő kezdeményezését 61 százalék támogatta.

Szinte hajszálnyira ugyanaz lett az eredmény a gyógyszerforgalmazásról: az egymással ellentétes kérdésekre ötven-ötven százalék adott igen választ.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője elmondta: az Alkotmánybíróságnak a népszavazási kérdésekkel kapcsolatos döntéséig nem kívánják kommentálni az ilyen felméréseket.

Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője szerint a kormány demokratikusnak látszó, valójában már pártállami időket idéző módszerekkel akarja sikertelenné tenni a voksolást.

Még meg sem született az Alkotmánybíróság döntése, az azonban már nagyon jól érzékelhető, hogy ez a most nyilvánosságra hozott felmérés már a népszavazási kampány része - mondta lapunknak Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet politológusa. Szerinte az ellentmondó kutatási eredmény azt mutatja: a Fidesznek egyértelmű üzenetet kellene közvetítenie arról, hogy mi is lesz a népszavazás következménye.

Pindroch Tamás

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=135093
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány bizonyítottan azonos
  2007-09-08 20:52:32, szombat
 
  Gyurcsány bizonyítottan azonos Jézus Krisztussal

http://index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/gyurcsphotos/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét figyel a nagy testvér
  2007-09-08 20:44:00, szombat
 
 
Ismét figyel a nagy testvér

Külföldre vezethetnek a titkosszolgálatok átszervezésének szálai.

Magyarország nemzetbiztonsági szempontból minden korábbinál támadhatóbbá vált az után, hogy átszervezésre való hivatkozással nemrég lefejezték a főigazgató nélkül maradó Nemzetbiztonsági Hivatalt. A kockázat nagyságát jelzi, hogy a példa nélküli tisztogatást levezénylő, az NBH főigazgató-helyettesi posztját alig fél éve betöltő személyről szakmai körökben úgy tartják: titkosszolgálati kapcsolatai Moszkvával szorosabbak annál, mint ami elfogadható egy NATO-tagországban.

A szolgálatok átszervezése során hét csúcsvezetőből hatot menesztettek. Elbocsátották az összes főosztályvezetőt, osztályvezetőt. Mindez akkor történt, amikor a Nemzetbiztonsági Hivatalnak nincs kinevezett főigazgatója, az első számú vezetőt nemrégiben ugyancsak kurtán-furcsán eltávolították. Ebben a helyzetben elképzelhető, hogy a szolgálatok legalább fél évig működésképtelenek lesznek.

Titkosszolgálati szakértők szerint a teljes személycserére és átszervezésre nincs szakmai magyarázat, egy ország kizárólag akkor nyúlhat hozzá ilyen kapkodva a szolgálatokhoz, ha súlyos dekonspiráció történik. Most azonban ilyenről nem tudni. Logikusnak tűnnek a feltételezések, hogy a leváltási hullám a kancelláriaminiszteri posztról távozó Szilvásy György utólagos bosszúja volt. Korábban nyílt titok volt, hogy nincs minden rendben Szilvásy és az NBH viszonyában.

A nemzetbiztonsági vezetők nem a területet irányító miniszterhez voltak lojálisak - bizonyos jelekből erre lehet következtetni. Ezt a gyanút erősítheti több balul elsült ügy, például a Magyar Nemzet újságírójának zaklatása vagy éppen az Egymásért Egy-Másért Alapítvány milliárdos botrányának váratlan napvilágra kerülése.

Nemzetbiztonsági szakértők szerint azonban a valódi politikai szálat másutt kell keresni. Az teljesen világos, hogy az MSZP-n belül sokan nem nézték jó szemmel a titkosszolgálatok összevonásának tervét, amelyet a miniszterelnök erőltetett. Miután az utóbbi hónapokban Gyurcsány Ferenc helyzete a párton belül politikailag meggyengült, egyértelművé vált, hogy a teljes összevonás helyett legfeljebb átszervezésre kerülhet sor, s ezzel az összevonást előíró kormányhatározatot végleg megfúrták. Megfigyelők az eredményt Szekeres Imre MSZP-elnökhelyettes, honvédelmi miniszter és a katonai lobbi sikerének tartják, bár hozzáteszik: szakmailag elfogadhatatlan, hogy a főigazgatói poszt betöltése előtt kerüljön sor ilyen mértékű átszervezésre, mert ezzel a leendő vezetőt kész helyzet elé állítják. Más persze a helyzet, ha éppen ez volt a cél.

Az NBH közelmúltban leváltott főigazgatójáról, Galambos Lajosról szintén azt tartották, hogy Szilvásy György helyett inkább Kiss Péter MSZP-alelnökhöz volt lojális. Érdekes módon minden előzmény nélkül nevezték ki februárban Galambos helyettesének Laborc Sándort, és ő intézkedéseivel többször szembement főnökével, a nyár elején pedig a sajtó már kész tényként beszélt a főigazgató várható menesztéséről. A helyzet innen válik érdekessé. Laborcról ugyanis csak annyit tudni, hogy kiváló Távol-Kelet-szakértő. Moszkvában, a rendőrtiszti főiskola állambiztonsági szakán végzett a nyolcvanas évek második felében, ezt a köznyelv egyszerűen csak KGB-egyetemként emlegeti. Az, hogy a szoros KGB-kapcsolat mivel jár, nem kíván sok magyarázatot, miként az a tény sem, hogy Laborc egykori évfolyamtársai közül ma szinte mindegyik magas beosztású orosz titkosszolgálati vezető. Szakértők szerint egy NATO-tagországban az ennyire szoros KGB-kapcsolat elfogadhatatlannak számít, s ezt minden valószínűség szerint az Egyesült Államok sem nézte jó szemmel. Hogy pontosan milyen diplomáciai lépések történtek a háttérben, hivatalosan nem tudni, az azonban valószínű: bár Laborc vezényelte le a szolgálatok átszervezését, az NBH első számú vezetőjévé már nem tudják kinevezni.

Nemzetbiztonsági ügyekben járatos szakértők figyelmeztetnek azonban: hazánk viszonya Oroszországhoz láthatóan megváltozott, noha engedékenységünk ellenére a legagresszívebben éppen a KGB-utódszervezetek lépnek fel Magyarországgal szemben. Erre egyébként a Nemzetbiztonsági Hivatal tavalyi évkönyvében - név nélkül ugyan - utaltak is: "A Hivatal régóta érzékeli, ám a legszélesebb körök számára csak az elmúlt időszakban vált egyértelművé a Magyar Köztársaság és az Európai Unió energiabiztonságát érintő ellenérdekelt hírszerző tevékenység. Kimutatható, hogy egyes, szénhidrogénforrások birtokában levő országok gazdasági vállalkozásai következetes üzleti tevékenységet fejtenek ki a piaci szegmens több elemének birtoklása, ellenőrzése érdekében. (...) Döntéseiket megalapozott ismeretek birtokában hozzák, miközben célzatosan formálják a befogadó országok közvélekedését, kialakítva, erősítve a szándékaik, kezdeményezéseik iránti fogadókészséget. A formailag gazdasági vállalkozásként működő cégek éppúgy lehetnek az állami érdekérvényesítés eszközei, mint a diplomácia, a hadsereg vagy a - velük szorosan együttműködő - hírszerző szolgálatok. Intenzív információgyűjtő tevékenység mutatható ki egyes, globálisan vezető szerepre törő országok titkosszolgálatainak tevékenységében is" - áll a magyarországi kémelhárítás helyzetét taglaló beszámolóban.

Ha visszatekintünk az elmúlt másfél évre, nem kerülheti el figyelmünket a Kék Áramlat és a Nabucco gázvezetékekkel kapcsolatos, Európát megosztó magyar álláspont, vagy éppen a Molt ért ellenséges üzleti akció hátterében rejtve maradó valódi szándék és szereplő.

Mh-információ

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=135154
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schizophrenia
  2007-09-08 20:26:25, szombat
 
  SCHIZOPHRENIA

Otthon vannak, vagy nincsenek otthon?



Az Országgyűlés által elfogadott

,,A biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól" (továbbiakban Gyftv.) 2006. évi XCVIII. törvény 44-45. §. előírja minden orvosnak, hogy egy minősített számítógépes program segítségével kell az azonos hatóanyagú gyógyszerek közül a legolcsóbbat felajánlaniuk a betegeknek.



30/2007. (VI. 22.) EüM rendelet az egészségügyi dolgozók rendtartásáról

I. Az etikus magatartás általános elvei

I.1. A beteg jólléte mindenekelőtt: ezt az elvet sem a társadalmi, sem politikai nyomás, sem az adminisztrációs kötelezettségek, sem kereskedelmi érdekek nem sérthetik.



Az orvosi eskü szövege
,,Én ...... ............ esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Orvosi tudásomat a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítom. A hozzám fordulók bizalmával, kiszolgáltatott helyzetével visszaélni nem fogok, titkaikat fel nem fedem. Egyenlő figyelemmel és gondossággal gyógyítok minden embert. Tudásomat és gyakorlati ismereteimet állandó képzéssel magas szinten tartom, de ismereteim és képességeim korlátait is tudomásul veszem. Az orvosi működésemmel kapcsolatos etikai követelményeket tiszteletben tartom. Arra törekszem, hogy az orvostudomány, valamint a Semmelweis Orvostudományi Egyetem jó hírnevét öregbítsem és megbecsülését előmozdítsam."



-Mi a probléma? - Kérdezhetné bárki.

Elég sok gond van itt. A fenti szabályok csak egy kis részét képezik az egészségügyi tevékenységre vonatkozó jogi szabályozásnak. Mögöttes jogszabályként természetesen mindenhol ott van még a BTK, a PTK, az Egészségügyi Törvény, néha bizony meglepő eredményeket produkál az eléggé hullámzó kontinuitású bírói gyakorlat, a felelősségbiztosítási szabályok, és sok minden egyéb elv is.

A helyzet az, amint az indító felsorolásból is látszik, hogy a gyakorló orvosnak egymásnak nyilvánvalóan ellentmondó szabályoknak kellene megfelelnie.

A törvényi szintű szabályozás egyrészt garantálja a beteg csaknem korlátlan jogait a tudomány mindenkori állásának megfelelő legmagasabb szintű ellátáshoz, ugyanakkor korlátozza, nyíltan korlátozza az orvost abban, hogy ezeket a költségvetés teherviselési képességének mértékén túl is alkalmazhassa.

A rendeleti szint bátran kötelez minket arra, hogy kizárólag a beteg érdekeit tartsuk szem előtt.

Az eskü mai szövege sikamlós, igyekeztek a lehető legsemmitmondóbb formába belegyömöszölni, mégis a társadalom, a sajtó állandóan ezt kéri rajtunk számon, nyilván azért, mert a limonádé valódi szövegét nem is ismerik.

Ám egy etikai eljárás során az esküt is keményen számon kérhetik.

Az esküben azonban kizárólag az etika betartása szerepel. Nincs benne gazdasági megfontolásoknak helye.

Ha a betegnek drága terápiát, korszerű gyógyszert biztonságosan hosszú kórházi kezelést biztosítok, megbüntethetnek a pazarlásért. Az EBF, és az OEP elsősorban. És meg is büntetnek.

Ha a betegnek olcsó gyógyszert, kevés diagnosztikus vizsgálatot, és -egy esetleges bírói megítélés szerinti!- túl rövid megfigyelést nyújtottam, akkor bizony az elvárható gondosság hiánya miatt itt marasztalnak el, büntető- vagy polgári jogi következményekkel, vagy akár mindkettővel sújtva,

Egyszerűen nem várható el a gyakorló orvostól, hogy munkavégzés közben ne a betegen, a gyógyításon, a valódi eskü betartásával törje a fejét, hanem mindenféle fiskális megfontolások megzavarják a lehető legjobb gyógyító teljesítmény nyújtásában.

Hogy olyan mennyiségű felesleges, de kötelező adminisztrációs terhet varrjanak a nyakunkba homályos körvonalú jogalkotók, háttérminiszterek, névtelen senki közgazdászok, amik a gyakorlatban lehetetlenné teszik a beteg etikus ellátását.

A miniszter rendtartása kifejezetten arra ösztönöz, hogy az ellátás fontosabb, mint az adminisztráció, ugyanez a jogalkotó papírhegyek gyártására kötelezi a szolgáltatókat, és hiba esetén bünteti is őket.

Melyik ujjamat harapjam?

A jogi szabályozást olyan szinten kellene összhangba hozni az etikával és a beteg érdekeivel, hogy ne lehessen konfliktus ezek között. Ha a társadalom ezeket az egyre jobban szorító, ellentétes irányú hatásokat nem hozza egyensúlyba, hatalmas vesztese lesz az orvosok felé irányuló magas szintű etikai elvárások, és az ezt a tevékenységet könyörtelenül korlátozó pénzügyi forráshiány közötti egyensúlyvesztésnek.

Nem lehet két istent szolgálni. Vagy a beteg, vagy a pénzügyminiszter.

Van persze még egy lehetőség, beismerni azt, hogy az eskü is és az azt megalapozó etika is hamis.

Akkor mondjuk ki bátran, és mentsük fel a gyógyítókat ezek terhe alól...

Éljen a szolgáltatás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány a kirekesztés ellen!
  2007-09-08 20:02:20, szombat
 
  Gyurcsány a kirekesztés ellen! Komolyan!

2007-09-07 15:45 Barikád.hu


Gyurcsány Ferenc megvédi a zsidóságot - de kitől kell?Gyurcsány Ferenc megvédi a zsidóságot - de kitől kell?A zsidó újév alkalmából a szolidaritás megerősítéséről írt Gyurcsány Ferenc magyarországi miniszterelnök. Szerinte a testvériség a köztársaság alapértéke, és sajnos a gyűlöletkeltő ideológiák újra meg újra felütik a fejüket.

Nos, Gyurcsány Ferenc állításával nehéz lenne vitába szállni, bár valószínűleg nem egyre gondol a többség és a kormányfő. Szerinte ugyanis megerősödtek a nyíltan hungarista és nyilas eszmék előtt tisztelgő csoportok (bár kapásból egy ilyet is nehéz lenne mondani). Ennek kapcsán aggodalmat érezhet a zsidó közösség. Minden bizonnyal félelmetes is, mikor rendbe hoz néhány fiatal egy temetőt. A miniszterelnök kijelentette, az állam a közösség minden tagját megvédi a kirekesztéstől.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csapody is beállt bégetni a ny
  2007-09-08 19:59:32, szombat
 
  Csapody is beállt bégetni a nyájba

2007-09-07 10:07 Barikád.hu


Csapody Miklós is a Gárdával foglalkozik az ország bajai helyettCsapody Miklós is a Gárdával foglalkozik az ország bajai helyettA 168 óra - szokásához híven - ismét több oldalon keresztül foglalkozik a Magyar Gárdával. Ezúttal már nem csak volt kommunista történészeket és a baloldal képviselőit kérdezték meg, de a magát ellenzékinek mondó MDF egyik vezető személyiségét is. Csapody Miklós pedig a baloldali szólamot fújja.

Ezen nem kéne meglepődni. Dávid Ibolya nemrég Magyarország ellenségének nevezte Vona Gábort, a Jobbik és a Magyar Gárda elnökét. Ezt követően várható volt, hogy előbb-utóbb az MDF más vezetői is megszólalnak majd, jelezve, hogy 56 temetőt takarító és emlékművet helyrehozó ember veszélyt jelent a társadalomra nézve. Egy idézet: "Pedig nyilvánvaló, hogy itt a csendes többség megfélemlítésére tettek kísérletet." Buják Attila, az újság munkatársa, már odáig ment el, hogy feketeruhás SS-parádénak nevezte a Gárda-avatást. Csapody szerint a harci kedvet és a zűrzavart kell növelni. Buják Attila egyetlen dolgot felejtett csak el megkérdezni: mikor lesz hivatalosan is a koalíció tagja az MDF.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurkovics Tibor: Melyik gárda
  2007-09-08 19:40:22, szombat
 
  Gyurkovics Tibor: Melyik gárda?

2007-09-08 09:25 Barikád.hu


- Te, János!

- Mondjad - sóhajtott föl János a díványon heverve. Aludni vágyott volna, de Julcsa felkiáltása kizökkentette a kellemes bódultságból.

- Én nem ismerem ki magam. Annyi gárda lett hirtelen.

- Csak egy van: tiltakoznak is ellene, de egyelőre úgy néz ki, hiába.

- Ez most melyik?

- Ez a magyar.

- És a magyar ellen tiltakoznak? Vagy van olyan, ami nem magyar?

- Van. Ezért a magyar már nem kell.

- Miért? Mert magyar?

- Lehet. De aki a tagja, az nem utazhat Amerikába. - Nem értem.

- Én sem. De lehet, hogy nem is akarnának oda utazni. Egyáltalán honnan tudják, hogy ki tag és ki nem tag?

- Biztos beírják a személyi igazolványba.

- Ma már csak lakcímkártya van. Azon, pedig csak a lakcím van. Ezért is hívják annak.

- Nem vagyok teljesen bugyuta. Ennyit én is sejtettem. De valóban honnan tudják, hogy ki tagja?

- ,,...Minden módon számon tartanak..."

- Mi van az adatvédelemmel?

- Milyen védelemmel? Hisz mindent tud rólunk a rendőrség, a katonaság, a belügy a külügy, a vámügy, a ...

- ...az Isten. Régen anyám azt mondta: el ne lopd a léniát, Isten szeme mindent lát.

- Ez igaz, de valószínű, csak az nem lát mindent. Azt sem látja, hogy miért üldözik most pont ezt a gárdát.

- Azt mondtad azért, mert magyar.

- Nem csak azért. Volt már Magyarországon sokféle gárda. Az egyik legutolsó még az előző, a rendszerváltás előtt feloszlott.

- Valami kommunista gárda volt?

- Az. A KISZ hozta létre, és bizony igencsak komolyan vették magukat. De bántani nem merte senki őket. Nem úgy, mint ma, amikor demokrácia van. Ma szabad gyalázni mindent és mindenkit.

- Már tudom melyik volt az! Még volt egy indulójuk is. Nem is értettem. Valami olyasmiről szólt, hogy tűzvonalba ifjú gárda.

- Jól emlékszel, eléggé militáns jellegű volt az indulójuk. A szövege és a dallam is.

- Mintha ez lenne egy új tévé sorozat címe is! Valami tűzvonalat hirdetnek folyton, mint új magyar műsort. Innen lopták?

- Ugyan már! Csak ez olyan ,,blikkfangos cím", ahogy mondják szakmai körökben.

- De azért csak ismerte, aki készítette a tévéjátékot. Talán még énekelte is... Mit mondtál? Milyen is az a gárda, amelyik nem magyar?

- Mit is? Talán francia, vagy olasz...

- Na még csak az kell, hogy fasiszta... és helyben is vagyunk.

- Mindegy. Ne olvass folyton butaságokat. Ez a lényeg. Aztán ,,előre a végső leszámolásra".

- Csak az a kérdés ki, kivel számol le?

- Ez a kérdés: választhatok!

Gyurkovics Tibor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még a vártnál is kisebb a GDP
  2007-09-08 19:36:35, szombat
 
  Még a vártnál is kisebb a GDP növekedése

2007-09-07 11:46 Barikád.hu


Kóka Pannon Pumájának eltörhetett a lábaKóka Pannon Pumájának eltörhetett a lábaDübörgő gazdaság, sikeres ország, Pannon Puma - rég tudjuk, hogy mindez nem igaz, azonban még az elemzők egy részét is megdöbbentette a KSH által pénteken közzétett II. negyedéves GDP-növekedési adat: a várt 1,4% helyett mindössze 1,2%-kal növekedett a bruttó hazai össztermék az előző év azonos időszakához képest.

Ugyanakkor az előző negyedévhez képest mért, szezonálisan kiigazított adatok alapján csak 0,1%-os bővülést tud felmutatni a kormány, amely példátlanul alacsony a régióban. Mindez azt mutatja, hogy a megszorítások - túl azon, hogy céljukat eleddig nem érték el - nagyobb növekedési áldozattal járnak, mint azt előzőleg várni lehetett. Elemzők nem zárják ki, hogy a további reform-megszorítások beindulásával ez az adat még romolhat. Sokan az évi 2%-os növekedést is féltik, ráadásul nem egy szakember azt mondja, ha a nemzetközi környezet nem lenne ilyen kedvező, a magyar gazdaságban recesszió állna be.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rákosi szelleme ismét kísért a
  2007-09-08 19:34:44, szombat
 
  Rákosi szelleme ismét kísért a szőlőtőkék felett
2007-09-08 19:22 Barikád.hu


Kultúránk pusztításának újabb mérföldkövéhez érkeztünk: a hevesi munkaügyi ellenőrök helikopterből figyelik a legendás bortermő vidékeken szüretelők számát. Egyenesági rokonság kivételével minden segítő - baráti - kezet bírságolnak, aki munkakönyv nélkül vesz részt a több száz éves múltra visszatekintő szüreti mulatságokban.

,,Annak a folyamatnak vagyunk tanúi jelen esetben is, mely még 1999-ben kezdődött, és célja a hazai házi bortermelés teljes felszámolása. A Mátraaljai és az Egri borvidék munkaügyi ellenőrzés hulláma pont a kalákában szüretelés hagyományát lehetetleníti el, mely tradicionálisan a nyarat lezáró legnagyobb társasági esemény." - Árulta el kérdésünkre egy hevesi borász.

Az ellenőrök tömegesen keresik fel a hegyoldalakat, ahol minden ott tartózkodótól bejelentést, és munkakönyvet kérnek. Mivel a környék jellemzően magán pincészetek, kisebb, saját célra művelt szőlők termővidéke, ezért a munkát családok és meghívott barátaik végzik. Ez viszont nem kibúvó a hatóság előtt, aki egyenesági rokonságot leszámítva minden segítséget természetbeni juttatásként könyvel el, melyet a jogszabályok szerint 44 százalékos járulék terhel.

A Rákosi-féle ,,padlássöprést" tetézik a hatóságok feltűnő megjelenésükkel, helikopteres felderítőútjaikkal. Ez általános felháborodást váltott ki a gazdákból, akik kérik képviselőiket, hogy emeljék törvényerőre a munkaügyi jogszabályok különleges esetre vonatkozó módosulását, mely a hagyományok tiszteletének adna helyet. Ilyen több Európai Uniós államban is található, például az ausztriai grinzingi kultúrája esetében is.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhatárolódás
  2007-09-08 19:31:21, szombat
 
  Elhatárolódás

Ugró Miklós
2007. szeptember 8. 0:01


Magyar Nemzet
Sajnos nem jegyeztem fel a történelmi dátumot, hogy a jó Nyakó mióta cipeli a szót, de a sok év alatt igazán elismerésre méltó teljesítményt nyújtott. Mert nem lehet könynyű 20-25 szavas szókinccsel a legnagyobbik kormánypárt üzeneteit közvetíteni. Igaz, amennyi mondanivalója az MSZP-nek van, annak szabatos megfogalmazásához a 20-25 szó bőven elegendő.

Ha Nyakó majd kiadja az Összegyűjtött szóvivéseim című életműkötetét, nem kell sok papírt pazarolnia. Ha az a mondat, hogy ,,A Fidesz (Orbán Viktor) határolódjon el a szélsőjobboldali pártoktól, egyénektől, jelenségektől, kijelentésektől", szerepel benne, akkor minden benne lesz.

Egy biztos, a Fidesz nem hivatkozhat arra a történelem ítélőszéke előtt, hogy nem szólították fel időben, elégszer, kellő eréllyel az elhatárolódásra. Magára vessen, hogy a nyomatékos felhívásoknak nem tett eleget. Pedig már nagyon vártuk, mi történnék, ha egyszer, véletlenül, mégis... Féltünk, valami szörnyű kataklizma jövend, valami soha nem volt, váratlan esemény, mondjuk Lendvai Ildikó átpártol a Kósáné fodrászához, Gyurcsány csak a tisztességesen szerzett vagyonát tartja meg, s beáll kolduló barátnak, Veres János tekintetében megcsillan az értelem fénye - na jó, az utóbbi tényleg akkora képtelenség, hogy inkább bekövetkezett a Fidesz elhatárolódása.

A Magyar Gárdától elhatárolódott a legnagyobb ellenzéki párt több vezető személyisége is, ám feszült várakozásainkban csalódnunk kellett, nemhogy a Veresében, egyáltalán senkinek a tekintetében nem gyúlt fény, Nyakó és párttársai egyszerűen tudomást sem vettek az eseményről, mintha mi sem történt volna, hajtogatták tovább: a Fidesz (Orbán Viktor) határolódjon el a Jobbiktól, a gárdától, a szélsőjobbtól. (Legalább azt mondaná, hogy ,,határolódjék el"! Mégiscsak ikes ige.)

A baloldalt nem szokták elhatárolódásra felszólítani. Mert minek...? Nyakó azzal rázza le magáról az ez irányú kezdeményezéseket, hogy folyamatban lévő ügyekről nem nyilatkozik. A lezárult ügyekhez meg már nincs mit hozzátennie. Ám az esetek nagy többségében az MSZP az elhatárolódásnak egy speciális változatát alkalmazza. Hazudik. A meg nem történt eseményeket valóságosnak állítja be, a tényeket letagadja, rágalmakat kohol, bizonyítékokat elhallgat vagy hamisít. Az MSZP tizennyolc éve nem kíván elhatárolódni az MSZMP-től, népszavazás kötelezi, mégsem hajlandó elszámolni az örökölt, rablott vagyonnal, helyette váltig azt hazudja, számtalanszor megtette.

Hisztérikusan követeli a szélsőségektől való elhatárolódást, miközben azokat kiáltja ki a lehető legszélsőségesebbeknek, akik számon kérik rajtuk a nemzeti vagyon elsíbolását. Ugyanis ha a haladás elkötelezettjei belemancsolnak a közpénzekbe, az a baloldali ,,értékrend" szerint nem tekinthető szélsőséges cselekedetnek.

Az MSZP nem érzi szükségét a Zuschlag Jánostól való elhatárolódásnak sem. Akkor sem tette, amikor nevezett politikai üstökös a holokauszton idétlenkedett, akkor csak kivonták Budapestről, Bács-Kiskun megyében megfelelt így is. Ahogy most sem határolódik el, hiszen ,,csak" 80 millióval nem tud elszámolni, az meg a szocialisták szintjén tanulópénz. Igaz, a nyomozás során a gyanú gyorsabban fejlődik, mint a magyar gazdaság, és a kezdeti, számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújáról a bűnszövetkezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének gyanújára kerekedhet, tovább hizlalva egy kis okirat-hamisítással, esetleg egy kis hűtlen kezelés gyanújával.

Az is körvonalazódik, hogy Zuschlag egyre kisebb pont a történetben. Ám ha levetkőzzük (szélső)jobbos elfogultságunkat, akkor nem történt több, mint ezúttal nem sikerült törvényes keretet adni annak a mindennapos folyamatnak, amikor közpénzek landolnak kormány közeli szervezeteknél, baloldali zsebekben. Aki ezen fennakad, ezt szóvá teszi, az szélsőséges, hovatovább nyilas-náci-fasiszta, akitől el kell határolódni.

P. S. Gyurcsány Ferenc elveivel ellenkezik, hogy pályázatok elbírálásába, közpénzek szétosztásába beleszóljon. Hamarosan kiderülhet, hogy a kormányfő hű maradt-e elveihez.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 923 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3999
  • e Hét: 9731
  • e Hónap: 20842
  • e Év: 174338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.