Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Simon Peresz: Izrael fölvásáro
  2007-10-11 21:46:48, csütörtök
 
  Simon Peresz: Izrael fölvásárolja Magyarországot

Simon Peresz egy tel-avivi gazdasági fórumon kijelentette, hogy Izrael gazdasági mutatói kitűnőek, s az izraeliek az egész világon befektetnek, fölvásárolják például Lengyelországot és Magyarországot. A zsidó állam elnöke végre kimondta azt, amit mi már régen tudunk: Magyarország területén új honfoglalás folyik.

Simon Peresz izraeli államelnök október 10-én beszédet mondott Tel-Avivban a Kereskedelmi Irodák Szervezetének éves közgyűlésén. A Máárív héber nyelvű izraeli napilapból megtudjuk, hogy Peresz az összejövetelen kijelentette: "A súlyos pangást, a háborút, a Gázai övezetből történt kivonulást és egyéb válságot kiheverve manapság Izrael precedens nélküli gazdasági eredményeket ér el. Az izraeli gazdaság virágzik", mondta Simon Peresz.

Az izraeli államelnök ezután kijelentette: "Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Nézzék meg, mekkora birodalmat épített ki magának rendőrség és katonaság nélkül Bill Gates, s azt is láthatják, hogy micsoda ereje van neki. A kormányok ezzel szemben nem képesek realizálni az erejüket, van költségvetésük, de nincs pénzük. A kormányok tehát képtelenek az eredményes működésre, de a cégeket nem kötik gúzsba a korlátozások", hangsúlyozta Peresz.

"Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek precedens nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, fölvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot", mondta Simon Peresz izraeli államelnök.

Hering József

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/5117
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Országos sztrájkra készülnek a
  2007-10-11 21:44:34, csütörtök
 
  Országos sztrájkra készülnek a vasutasok
2007.10.11 16:19

November 21-én egy országos kiterjedésű sztrájkot helyezett kilátásba a LIGA Szakszervezet - írja a hirado.hu.

Egyrészt az egészségbiztosítás területén bevezetendő több-biztosítós modell ellen, másrészt pedig a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényjavaslat ellen - közölte Gaskó István a LIGA Szakszervezetek elnöke, a hirado.hu kérdésére válaszolva.

Gaskó elmondta, hogy több szervezet - autóbuszvezetők, vasutasok, orvosok - jelezte, csatlakozni kíván hozzájuk a november 21-i tüntetés kapcsán. Továbbá közölte: a szakszervezetek felkérik a magyar állampolgárokat, civil-, és társadalmi szervezeteket és más szakszervezeteket, hogy csatlakozzanak a LIGA Szakszervezetek november 21-i akciójához. Mint mondta, cél a társadalmi szolidaritás megtartása, mert véleményük szerint ez csorbulni fog, az új egészségügyi rendszerben.

(NAPI Online)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen manõvert készít el
  2007-10-11 20:57:34, csütörtök
 
 

Milyen manővert készít elő a Zuschlag-ügy újabb fordulata?



Belföld

A Magyar Narancsnak adott interjúban Gyurcsány elismerte: tavasz óta tudott a Zuschlag-ügyről, és hogy sok Zuschlag-ügy lehet még az országban.


,,Hogy számviteli fegyelem megsértése vagy ehhez hasonló szabálytalanságok lehetnek Zuschlag János körül, arról először tavaly beszéltek nekem. Az, hogy itt egy egészen más típusú ügy van, számomra is, az idén tavasszal lett ismert" - közölte Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök az ügyben történt ügyészi meghallgatásáról annyit mondott el a lapnak, hogy a meghallgatás első felében a pályázati mechanizmusról kérdezték részletesen és alaposan, a másik felében pedig az ügyészeket az érdekelte: mit gondol Gyurcsány Ferenc az adott ügyért felelős akkori helyettes államtitkár, Ocsovai Tamás nyilatkozatairól, miszerint ő mindent csakis utasításra tett, függetlenül attól, ki volt a miniszter.

Gyurcsány azt állította, hogy sem neki, sem környezetének nem volt tudomása arról, hogy Zuschlag János "talicskával tolja ki az aprópénzt" a vezetése alatt álló minisztériumból, és ha beigazolódik, hogy ez igaz volt, akkor őt becsapták, átverték. Miniszterként hetente egyszer találkozott az illetékes bizottságok és munkacsoportok vezetőivel, mindig szabályozott körülmények között, és soha nem volt hajlandó egyedi ügyekről beszélni velük. Szerinte az is teljesen kizárt, hogy ,,akár a miniszter, akár alatta két szinttel bárki" naprakészen ismerjen 7-800 civil szervezetet. "A belső és külső ellenőrzés nem tárt fel szabálytalanságot. Ráadásul azok a civil szervezetek, amiket most fiktívnek neveznek, a miniszterségem előtti években, az Orbán-kormány alatt már kaptak pénzeket" - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy visszamenőleg darabonként megnézik az egykori ifjúsági és sportminisztérium pályáztatását.

A lap kérdésére válaszolva elismerte, hogy sok Zuschlag-ügy lehet még az országban. Szavai szerint ,,annyi, amennyi rossz kompromisszum van az önkormányzatokban, és mindenhol, ahol a közszféra jelen van".

A Fidesz közleménye szerint ez is egy beismerő vallomás

Gyurcsány Ferenc beismerő vallomást tett. Egy lapinterjúban elismerte, hogy már tavasszal tudott a Zuschlag-ügyről. Ez a tény sok mindent bizonyít és megmagyaráz. Ezzel teljesen világossá vált ugyanis, hogy Gyurcsány Ferenc a legkevésbé sem gondolja komolyan a ,,közélet kifehérítését" célzó törvénycsomagját, hiszen azt kezdeményezhette volna már tavasszal is. Gyurcsány Ferenc lelepleződött: abban reménykedett, hogy az őszödi beszédhez hasonlóan ezt a botrányt is sikerül titokban tartani. Mai nyilatkozata alapján teljesen egyértelmű, hogy kizárólag azért lépett elő figyelemelterelő ,,közjogi javaslataival", mert mostanra fogyott el körülötte a levegő; végzetesen meggyengült pártjában, frakciójában és a kormányban is.



fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szülinapra
  2007-10-11 20:53:52, csütörtök
 
  Szülinapra

http://fusz.hu/node/6761

2007.10.09.

Hölgyek esetén elnézően mosolygunk, ha letagadnak pár évet. Ők már csak ilyenek, így szeretjük őket! Egy cég ennek ellenkezőjét teszi, inkább idősebbnek akar látszani, hogy patinával vonja be röpke létezését. Egy valami magára adó párt hasonlóképpen kommunikálja létezését: minél öregebb, annál hitelesebbnek látszik.

Térjünk vissza a hölgyekhez néhány szó erejéig. Az életkor kezdete a születéssel kezdődik, éveink számát innen datáljuk, ekkor kapunk nevet is. Ezután jön a cseperedés időszaka, a baba már felfigyel, ha nevén szólítják, és ez végigvonul - leányok esetében - a hajadon kor végéig. Ezután jő a nász, melynek köszönhetően az ara felveszi férje nevét, így lép be a házasságba. Ettől azonban ő még annyi idős, amennyi, a férje nevének viselésétől nem fiatalodik meg. Egy válás majd új házasság esetén a hölgy ismét új névvel kerül be a nyilvántartásba, de az életkorában most sem áll be változás.

Nagykorú lett a Magyar Szocialista Párt. Legalábbis szerintük. Esetükben azonban nem vagyunk olyan elnézőek, mintha ezt egy középkorú asszonyka füllentené, mivel a történelem nem igazolja állításukat. Mondjuk ki: ordenáré hazugság, amit állítanak életkorukról a szocialisták. A születés nem 1989-ben történt, akkor csupán nevet változtattak, mint a frissen házasodott menyecske. Az előzményeket próbálják elmaszálni, ezzel az úgynevezett szülinappal.

Mikor és milyen körülmények között is történt a világrajövetel?

A Magyar Kommunista Pártot (MKP) a Szovjetunióból hazatérő kommunisták által megalakított Központi Vezetőség hozta létre, ennek tagjai voltak Farkas Mihály, Gerő Ernő, Nagy Imre, Révai József. 1945 februárjának végén, az illegalitásban működő Központi Bizottság is csatlakozott a kezdeményezőkhöz, és a párt főtitkára Rákosi Mátyás lett. 1945. novemberében ez a párt megmérette magát a választásokon, ahol tekintélyes17 %-ot söpört be.

1948. június elején a Magyar Kommunista Párt és a kilúgozott Szociáldemokrata Párt frigyéből született meg a Magyar Dolgozók Pártja elnevezésű förmedvény. Az 1949-es kékcédulás választásokat csalással nyerték meg. 1956-ig kitelepítések, munkatáborok, gyilkosságok, és még ki tudja mennyi bűn közepette tartották félelemben Magyarország polgárait. Ez alatt az idő alatt felgyülemlett keserűség robbantotta ki az 1956-os forradalmat, mely úgy tűnt, elsöpri a trágyát hazánkból.

Nem így lett. Az MDP néhány jeles tagja (Kádár János, Münnich Ferenc, Apró Antal, Biszku Béla, Kállai Gyula, Marosán György) 1956. novemberében új kormányt hozott létre, mely addig példátlan módon a magyar történelemben, egy idegen hadsereggel verette szét a forradalmat. Ezzel kimerítették a hazaárulás fogalmát. A hatalom átvétele után újjászervezték a kommunista pártot Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) néven, majd 1957 tavaszán megalakították a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetséget (KISZ), az utánpótlás számára. Ami ezután következett azt terrornak nevezik a világ bármely szegletében. Kivégzések, életfogytiglani börtönbüntetések, megaláztatások, megfélemlítések kísérték az MDP-ből átkeresztelkedett MSZP további életútját. Az úgynevezett konszolidáció utáni években a ,,nyitás a világra" jegyében teljes mértékben eladósították az országot. Miután már fizetésképtelenné vált hazánk eljátszották a rendszerváltás nevű színdarabot, melynek egyik epizódjaként előadták a nagy átvedlési jelenetet: az MSZMP többsége elhatárolódott a múlt bűneitől és egy ,,tiszta pártot" hoztak létre Magyar Szocialista Párt néven. Jogfolytonosan. A vagyont, a kapcsolatokat persze átvették a ,,Munkás"-sal kiegészített előző bagázstól, akik tulajdonképpen ugyanazok voltak. Mint az asszonnyá lett hajadon, aki más nevet vesz fel.

A nagykorú bűnlajstroma

Ismételjük csak át, mennyi minden terheli a magát nagykorúnak beállító MSZP lelkiismeretét (ilyen nincs):

Választási csalás(ok)
Gyilkosságok
Zsarolás
Megfélemlítés
Munkatáborok üzemeltetése
Egyéni szabadságjogok korlátozása
Hazaárulás
Az állam vagyonának hűtlen kezelése
Lopás, sikkasztás
Folyamatos hazudozások

Tekintélyes a lista, pedig nem teljes! Ilyen múlttal egy jobb demokráciában életfogytiglan közügyektől való eltiltás lenne a legenyhébb büntetés. Ünnepelni kellene? Ugyan mit, a bűnbeesést vagy a bűnben lubickolást?

Egy kérdésem azért még lenne a végére: ha már 18 évesen ennyi minden szárad a lelkükön, mire számítsunk a nyugdíjas korukban?

Törőcsik Attila

Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lehet a színfalak mögött? M
  2007-10-11 20:50:54, csütörtök
 
  Mi lehet a színfalak mögött? Mennyit érek én, és mennyit te?


2007.10.10.

Élők vagyunk, de picit már műanyagok. Feldolgozandók. Bakelit szagúak.

Napjainkban a politikusoknak nincs nagyobb szerepük egy átlag ember életében mint egy kirakatbábunak. Elmegyünk melletük négyévente, megbámuljuk milyenek a kirakatrendező által ráagatott ruhák, jól állnak -e rajtuk, ápolt szakállúak és hajuak -e, aztán elmenet még elolvassuk a kirakatszövegeket hogy mivel leszünk jobbak, vagy éppen mennyivel ha "magunkévá" tesszük.

Kirakatban is megvan a jobb, a bal és a közép. Bár a színvilág lehet változó, és a bábuk is sokszor forgolódnak jobbról barla, balról jobbra, (utóbbi megfigyelhetőbb volt a 80-as évek végén és a 90-es évek elején amikor a divatdizájn oly nagyot változott és eladhatóbbak lettek a "jobboldali" sarkok a jobb megvilágítás miatt. Azt hogy melyik oldal sarkaiban mennyi a kosz, azt nem vesszük észre, elég erős a kép amit a fekete, szürke, sík és ilyen olyan képcsöves dobozokból kapunk szépen megfogalmazott megrágott információként amit nekünk csak mentenünk kell agyunkban különösebb gondolkodás nélkül. Aztán vásárláskor, ami jelen esetünkben 4-évente esedékes, szépen elballagunk a pénztárhoz ahol elmondhatjuk egy szavazattal a véleményünket. Én is, te is, és az is aki lopta a ruháját, az is aki kapta és soha nem dolgozott érte és azok is akik soha nem foglalkoztak még a "divattal" mert gyermek korok óta az anyjuk, vagy a színes fali kábeles (tv) dobozok öltöztették.

Elmondhatjuk azt a véleményt ami kialakult, egy hét alatt, két hét alatt, a kampány alatt, aztán 4-évig nem megyünk a bolt közelébe.Mert nem fényes, nem kérik hogy oda menjünk, sőt nem is akarják. Úgy érezzük hogy most semmi nem múlik rajtunk. Alapesetben a bábuk is pihennek. De valaki talán nem. A kirakat rendezője. Aki etet téged az új ruhákkal, az oldalakkal, és hogy bent az üzletben lévő oldalak ott a bal és a jobb oldalon azok nem ugyanahoz az üzlethez, és nem ugyanahoz a kirakatrendezőhöz tartoznak. Közben talán felhördülünk baráti körünkben hogy neked hogy van pofád ebben a ruhában járni, mikor ez már hatvan éves divat, és már sokszor fáztunk benne. Sálja fojtott is akasztott is... S közben ő, a hördülő talán észre sem veszi hogy az ő új ruháját is barátjáéról mintázták, ugyanabban a boltban.

Folyt köv.

Drahos T. Gergő

Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félelem
  2007-10-11 20:04:15, csütörtök
 
  Félelem
Megyeri Dávid
2007.10.11 00:01


Magyar Nemzet

Mind világosabbá válik: a megfélemlítés nem csupán járulékos eleme a jelenlegi kormányzatnak, hanem központi szervező elve, politikájának tartóoszlopa. Másként fogalmazva: a fenyegetés-provokáció- hisztériakeltés-megtorlás ördögi köréből nemigen tudnak, s nem is igen akarnak szabadulni a jelek szerint. Amikor összeállításunkhoz elkezdtük gyűjteni az utóbbi öt esztendőben regnáló balliberális hatalom alatti agresszív megnyilvánulásokat, magunk is meglepődtünk, milyen nagy számban özönlenek a felháborító esetek.

Nem is lehet lezárni a lajstromot, hisz mindennap újabb és újabb tanújelét adja a milliárdos-miniszterelnök és köre, hogy nem hajlandó lemondani a félelemkeltésről. Egy volt sportminisztériumi helyettes államtitkárnak és egy főszerkesztőnek adreszszált fenyegető telefonok, az MSZP-s spionhálózat nyíltan, büszkén vállalt kiépítése már a jelen antidemokratikus kormányzati abszurditásainak sorát gyarapítja. A beteg logikának megfelelően ezek a félelemgerjesztő próbálkozások csak szaporodni fognak. A minden várakozást alulmúlóan borzalmas születésnapi MSZP-dáridón a kormányfő támadásra biztatta a jobbára már inkább kímélendő korú nyugdíjas élcsapatot, vágjanak csak oda hetykén (?), ha bárki rossz szót merészel szólni a szeplőtelen szocialista pártról. És vajon nem érzi-e fenyegetőnek az egyszerű állampolgár, ha a kormány feje szerint nem lehet 15-20 évi becsületes munkával egy lakásra valót előteremteni? Nem ijesztő-e mindenki számára, ha már az is kipellengérezendő, megtorlandó bűnnek minősül, ha bárki úgymond gazdag kerületben lakik? Főként, ha egy olyan személy mondja, aki nem egyszerűen lakik, hanem holokauszt-túlélőktől elzabrált luxusvillában székel egy ,,gazdag" kerületben, mivel ő az egyik leggazdagabb ember az országban. Persze az akar leginkább félelmet kelteni, aki gyenge, és maga is fél. A félelem inspirálta Gyurcsányt a népszavazási kezdeményezés meglebegtetésére is. Ugyanis ha egy miniszterelnök a biztos (?) parlamenti többség birtokában sem bízik sem frakciójában, sem pártjában, s ezért a néphez kíván interpellálni - az nagyon tarthat saját képviselőtársaitól. Egy freudi elszólása is ezt a gyanút erősíti.

A pártelnök-kormányfő az ,,istenadta" népet emlegette, mint legfőbb döntéshozó fórumot, ahová majd fordulni fog. Csakhogy Arany János művében a walesi bárdokat lángsírba küldő, s bűnei következményeitől rettegő Edward szájából hangzik el a népre a hírhedtté vált lekicsinylő kifejezés: ,,S a nép, az istenadta nép, / Ha oly boldog e rajt', / Mint akarom, s mint a barom, / Melyet igába hajt". ,,Felköttetem a lordmajort, / Ha bosszant bármi nesz" - mondja aztán a hallucinációktól gyötört zsarnok, s folytathatná vele együtt Gyurcsány. Hisz őt is bosszantja minden véleménynyilvánítás - immár pártján belül is. Odáig jutottunk, hogy sokan félnek nem kormánypárti lapokat olvasni, vagy a Hír TV-t nézni - mert attól tartanak, hogy munkahelyükön megtudják ezt a ,,devianciát". Aki más állásponton van, mint az újbaloldali oligarchia, átkerül a megbélyegzendő ,,szélsőséges" kategóriába, és könnyen az utcán találhatja magát. Mintegy véletlenül az APEH is gyakorta rászáll az ilyen renitens elemekre. A kormányzati álmoskönyvek semmi jót nem jósolnak az olyan vállalkozóknak sem, akik nem paríroznak. Egy abszurd, új pártállami jogrend látszik kibontakozni: nem a hatóságoknak kell bizonyítaniuk a bűnösséget, hanem a megvádoltnak kell bebizonyítania az ártatlanságát. A félelemkeltés pedig már nem is eszköz, hanem cél. Olyan siralmas lenne tehát a jövendőnk, mint a jelenünk? Ez lesz a ,,szép, új világ"? Nem valószínű, hiszen nem csupán a közvélemény-kutatási és a gazdasági mutatók romlanak - még katasztrofálisabbak, mint Medgyessy Péter idején -, hanem a miniszterelnök is siralmasabb formát mutat. Csődöt mondtak mindenben, félnivalójuk tehát csak nekik lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Koalíciós vita a cigánypolitik
  2007-10-11 20:02:48, csütörtök
 
  Roma és nem roma gyerekek ,,egy osztályba zárva"
Koalíciós vita a cigánypolitikáról
2007.10.11 15:41


MNO
Tatai-Tóth András szocialista parlamenti képviselő szerint nem az íróasztalnál ülő politikusoknak kell eldöntenie, hogyan lehet eredményesen együttnevelni a különböző társadalmi rétegek gyermekeit. A politikus ezt csütörtökön mondta, miután a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) tiltakozott egyik nyilatkozata miatt. Az SZDSZ értetlenül fogadja, hogy az oktatási tárca hallgat az ügyben.

Tatai-Tóth András közleményében azt írta: mondanivalóját félreértették, mivel abból nem következnek az alapítványnak az ő pedagógiai elveire és "kirekesztő szándékára" vonatkozó megállapításai. A kormánypárti politikus közölte: a Népszabadságban megjelent nyilatkozatának lényege éppen az, hogy ne politikusok íróasztalnál határozzák meg, miként lehet eredményesen együttnevelni a különböző társadalmi rétegek gyermekeit.

A politikus, aki az MSZP-frakció oktatási munkacsoportjának vezetője, azt írta: nem konzultációs előadásokat kívánnak szervezni a "téveszmék" terjesztésére, hanem azoknak a pedagógusoknak a tapasztalatait, véleményét szeretnénk megismerni, akik minden nap végzik azt az integrált nevelő és oktatómunkát, amit a törvényekben előírtak számukra.

Sok olyan jelzést kaptunk, hogy az integráció elrendelése után nem dőlhetünk elégedetten hátra, mert a gyermekek egy tanterembe terelése önmagában nem garantálja a sikert és az integrált nevelés feltételeit kevés iskola tudja biztosítani - vélekedett Tatai-Tóth András.

Tatai-Tóth nem ért hozzá?

A Roma Polgárjogi Alapítvány szerdán tiltakozott Tatai-Tóth Andrásnak az oktatási szegregáció kérdésében tett, a Népszabadságban megjelent nyilatkozata miatt. A képviselő a cikkben azt mondta, "a szocialista munkacsoport azt támogatja, hogy ne lehessen a roma és nem roma gyermekeket erőszakkal egy osztályba zárni". Az alapítvány szerint pedagógiai szakmai szempontból teljes hozzá nem értésről tanúskodik a megnyilatkozás, "hiszen bizonyított, hogy az elkülönítés mindig alacsonyabb színvonalú oktatást eredményez".

Horn: Miért hallgat az oktatási tárca?

Az SZDSZ értetlenül fogadja, hogy bár egy nap eltelt a szocialista politikus kijelentésének megjelenése óra, az Oktatási Minisztérium azóta is hallgat - írta Horn Gábor közleményében. A liberális párt ügyvivője szerint a legutálatosabb előítéletekre támaszkodik a szocialista oktatáspolitikus azon kijelentése, miszerint "meg kell teremteni, hogy például matematika- és fizikaórán a lemaradtak ne tartsák fel társaikat, de mondjuk testnevelés- és rajzórán együtt lehessenek".

Horn Gábor hozzátette: eszerint a romák szellemileg nem, csak fizikailag lehetnek érettek. "Az SZDSZ a leghatározottabban elhatárolódik ettől a kijelentéstől, és az általa megjelenített szemlélettől. Az SZDSZ ragaszkodik a kormányprogram vállalásához, amely kimondja, hogy a kormány fellép a szegregációval szemben" - írta közleményében az ügyvivő.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: nincs az a felzárkóztató oktatás, amely többet érne annál, mint amikor, lerombolva a falakat, romák és nem romák együtt tanulhatnak. Semmilyen vizsgálat nem támasztja alá azt a vélekedést, hogy az osztályokban lévő roma gyerekek visszatartják a többieket. Éppen ellenkezőleg: tény, hogy az integrált oktatás segíti egyedül a felzárkózást - szerepel Horn Gábor közleményében.

(mti)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újraosztás: kettővel kevesebb
  2007-10-11 19:56:22, csütörtök
 
  Újraosztás: kettővel kevesebb magyar képviselő az EP-ben
2007.10.11. 16:14

Az Európai Parlament (EP) csütörtökön megszavazta azt az előterjesztést, amely újraosztja a tagországok között az EP-mandátumokat. A döntés értelmében hazánknak a korábbi 24 helyett kettővel kevesebb képviselői hely jut.

A francia néppárti Alain Lamassoure és a román szocialista Adrian Severin EP-képviselő előterjesztése azon alapult, hogy az uniós állam- és kormányfők idén június 21-22-én Brüsszelben tartott értekezletükön felkérték az EP-t: októberéig álljon elő a saját jövőbeli összetételére vonatkozó javaslatával, annak figyelembe vételével, hogy az EU reformszerződésének tervezete szerint a képviselői helyek számát a mostani 785 helyett 2009-től 750-ben maximálnák. Az EP által most elfogadott Lamassoure-Severin javaslat értelmében Magyarországnak a jelenlegi 24 helyett 22 EP-képviselői mandátum jut majd. A szavazás előtti vitában Lamassoure elmondta: jobb lett volna olyan matematikai megoldást találni, amely automatikusan alkalmazható lett volna a későbbi bővítések esetén is, erre azonban a szűk határidő nem adott módot.

Severin azt emelte ki, hogy a tervezett új rendszer jobban figyelembe veszi a demográfiai realitásokat, és a szolidaritást is erősíti a kisebb és nagyobb országok között. Ingo Friedrich néppárti német EP-képviselő - a nizzai szerződésben rögzített mandátumarányokra utalva - azt mondta, hogy a németek az egyetlenek, akik kevesebbet kapnak Nizzához képest, de beletörődnek, mert hiszik, hogy Európa érdeke fontosabb.

-Dolgoznunk kell azon, hogy hosszú távú, logikus rendszert alakítsunk ki, és lezárjuk ezt a végtelen vitát - mondta. Az olaszok - így például Luca Romagnoli (Identitás, Hagyomány, Szuverenitás képviselőcsoport, szélsőjobb) - elégedetlenek az új arányokkal. Szerintük azok inkább a nagy bevándorló tömegeket vonzó országoknak kedveznek. Andrew Duff liberális brit képviselő frakciója nevében támogatásáról biztosította a javaslatot. Azt mondta, megérti az olaszok statisztikai felvetését; el kell választani egymástól az állampolgárságot, a tartózkodási helyet és a szavazati jogot, de ez rendkívül bonyolult, a nemzeti szuverenitást érintő ügy, amit nem lehet megoldani egy hét alatt.

Johannes Voggenhuber zöldpárti osztrák képviselő azt mondta, frakciója nem szavazza meg a jelentést, mert az a tisztességes eljárás alapelveit sérti, és történelmi egyenlőtlenségeket állandósít. Irena Belohorská független szlovák képviselőnő szerint a csökkenő arányosságot az EU intézményeibe történő munkaerő-felvételnél is alkalmazni kellene, ami jelentősen növelné az új tagállamokból érkező munkatársak számát. Az Európai Parlament összetételéről végső soron a tagállami kormányokat képviselő Európai Tanácsnak kell döntenie, mégpedig egyhangúlag. A csütörtöki szavazás tehát nem mondta ki még a végső szót: az uniós állam- és kormányfők október 18-19-én, Lisszabonban tartanak csúcstalálkozót a reformszerződésről, előtte a külügyminiszterek október 15-én Luxembourgban egyeztetnek.

(mti, mno)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hurrrrrrrrrá, ócsulunk
  2007-10-11 19:50:45, csütörtök
 
  Hurrrrrrrrrá, ócsulunk

....Az egyhangúlag elfogadott előterjesztés értelmében 2008-tól a távhődíjban az alapdíj 48 százalékról 35-re csökken, míg a hődíj aránya 52-ről 65 százalékra nő.
Így a téli hónapokban emelkedik a fűtésszámla, viszont enyhébb időben és nyáron kevesebbet kell fizetni, mert csökken a rendelkezésre állási díj. A tízszázalékos kedvezményt azok vehetik majd igénybe, akik csatlakoznak a Főtáv ökoprogramjához." ...

Tegnapi hir a Főv. Önkormányzat rendkivüli közgyüléséről.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
40 százalékkal drágább áram vá
  2007-10-11 19:33:16, csütörtök
 
  40 százalékkal drágább áram vár a közintézményekre jövőre?
2007. október 11., 08:32 fidesz.hu

A lakossági fogyasztókon kívül mindenkinek majdnem negyven százalékkal többet kell majd fizetnie jövőre az áramért. Vagyis többek között az iskoláknak, a kórházaknak, a pékségeknek is. A kormány szerint nem lesz ekkora áremelkedés, de ha mégis, akkor kiépítenek egy kompenzációs rendszert.

Az európai unió szabályozási rendszerének lényege az, hogy aki nem a lakásában használja az áramot, annak jövőre már a piaci áron kell megvennie az energiát. Az általános iskolák áramszámlája jövőre 38 százalékkal fog nőni, de 31 százalékkal nő az egyetemek és a vízszolgálató művek számlája is. Az élemiszergyártóknak 27 százalékkal többet kell majd fizetnie a villamos energiáért; a pékségeknél ez a növekedés várhatóan 34 százalékos lesz, a kórházak áramszámlája pedig jövőre 37 százalékkal fog nőni. Ha az állam nem kompenzálja valahogy a nagyfogyasztókat, elképzelhető ekkora áremelkedés - mondta Boross Norbert.

A kormány cáfolja, hogy ennyivel nőne majd a nagyfogyasztók villanyszámlája. 30-40 százalékról biztosan nem kell beszélnünk, hiszen ez az iskolákat, közintézményeket éppúgy terhelné, mint a közembereket. Semmiképpen sem célja a kormánynak, hogy ezt engedje - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő.

A szabadpiaci árak valamennyire a kisfogyasztókat is érintik majd. A Magyar Energia Hivatal becslése szerint jövőre ezért körülbelül 5-10 százalékkal nő a lakossági áramár. Ma egy átlagos család körülbelül 5000 forintot fizet az áramért havonta, jövőre ez akár 5500 forintra is nőhet.

Valamilyen kompenzációs rendszer lesz - ezt ígéri a kormány. De hogy ez pontosan mekkora árcsökkentést jelent, és hogy kik kaphatják meg - vagyis a kórházak és az iskolák, vagy csak a magánszemélyek - ezt a gazdasági tárca sem tudta megmondani.
(lanchidradio.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.