Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Kötelezően ismerendő vicc Tria
  2007-10-14 22:24:13, vasárnap
 
  Kötelezően ismerendő vicc Trianonról


Trianonban tárgyalnak az országok további sorsáról a világháború után. A tárgyalás közepén jelentkezik a magyar küldött, hogy szólni kíván. Felszólítják.

- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
A többiek nem igazán értik, kérdi az elnök, szeretné-e a magyar, ha a hozzászólását jegyzőkönyvbe vennék-e.
- Á nem, nem kell. Csak úgy mondtam...
A tárgyalás folytatódik, megint szólni kíván a magyar.
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
Megint kérdik: jegyzőkönyvbe akarja-e vetetni? Mondja:
- Nem kell, csak úgy mondtam...
A tárgyalás folytatódik, a magyar megint szólásra kér engedélyt:
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
A román küldöttnek már vörös a feje, üvöltve kifakad:
- De hisz akkor még itt sem voltunk!!!
Mire a magyar:
- Na, ezt vegyék jegyzőkönyvbe...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Hirdetés és TV-csere
  2007-10-14 12:43:05, vasárnap
 
  Hirdetés és TV-csere



Fekete esernyőket vennék nagyobb mennyiségben.
Ugyanitt fekete alapon tojásmintás nagytételben eladó.
Kormányőrség, Budapest


sörög a telefon Gyurcsánynál - a mama az:
- Kisfiacskám, igazán hozhatnál nekem egy TV-t.
Hmm. Tényleg, a mama még mindig a jó öreg Videotont nézi,viszek neki
egy Grundigot.
Intézkedik, viszi a TV-t. Egy hét múlva megint csörög a mama:
- Kisfiacskám, igazán hozhatnál nekem egy TV-t.
Hmm. Igaza van a mamának, a képcsöves már nem az igazi, intézkedik és
visz a mamának egy LCD-s Samsungot. Egy hét múlva megint csörög a
mama:
- Kisfiacskám, igazán hozhatnál nekem egy TV-t.
Hmm. Hát mégiscsak én vagyok ennek az országnak a miniszterelnöke, a
mama ne nézzen akármit,meg a szeme sem a régi már, hát legyen! És
beszereztet egy óriási hipermodern plazmatévét.
Amint cipeli befelé, nem bírja megállni hogy meg ne kérdezze:
- Mama, mi van az elozo tévékkel?
- Ott vannak a kamrában.
Gyurcsány megnézi, és tényleg, az összes Tv betört képernyovel ott hever.
- Mi ez mama?
- Megmondtam neked már gyerekkorodban, hogyha hazudni fogsz, beverem a
pofádat! .
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Feloszlatják az MSZP kiskunhal
  2007-10-14 10:49:51, vasárnap
 
  2007-10-14 10:33
Feloszlatják az MSZP kiskunhalasi szervezetét

Csak hónapokkal a botrány kirobbanása után indít vizsgálatot az MSZP etikai bizottsága a maffia-bűncselekménnyel gyanúsított szocialista Zuschlag János és társai ügyében. Az etikai bizottság arról is döntött: a sorozatos csalási botrányok után és a Weiszenberger ügy miatt feloszlatják az MSZP kiskunhalasi szervezetét.

A vizsgálati eljárást a testület csak gesztusértékűnek tartja, így akarnak elhatárolódni politikustársuktól.

Teljes tagrevíziót tartanak, és új szervezeti és működési szabályzatot készítenek - a városi után pedig tisztújítást tartanak a megyei szervezetben is.

A kiskunhalasi szervezet volt elnökét - a jelenleg előzetesben lévő Zuschlagot és Weiszenberger Lászlót, a helyi szocialista frakció tagját szeptember végén zárta ki az MSZP kiskunhalasi szervezete és önkormányzati frakciója. Önkormányzati képviselői mandátumáról azonban egyikük sem mondott le.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hangot adtott fenntartásaiknak
  2007-10-14 10:46:09, vasárnap
 
  Hangot adtott fenntartásaiknak a Professzorok Batthyány Köre

Az MSZP társadalompolitikai tagozatát sem győzte meg a héten nyilvánosságra került egészségbiztosítási tervezet. A Professzorok Batthyány Körének konferenciáján elhangzott: a részleges privatizáció nem oldja meg az egészségügy problémáit. A résztvevő civil szervezetek inkább a jelenlegi egységes és országos biztosítási rendszert modernizálnák.

A kormány tervei szerint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár helyett jövőre megyénként egy, Budapesten pedig 4 egészségpénztár alakul, amelyekben 49 százalékos tulajdonrészt szerezhetnek magánbefektetők. 2009-től pedig már ezeken a pénztárakon keresztül kapják meg a kórházak, rendelőintézetek és a háziorvosok az ellátások díját.

A SOTE szakértője szerint a profitorientált cégek azzal próbálják majd meg lefaragni a költségeket, hogy kiüresítik az alapellátást.

A szakember szerint a kisebbségi tulajdonrészt szerző magáncégek túl sok irányítási jogot kaptak a pénztárakban. Például eldönthetik, hogy melyik kórházzal, rendelővel kötnek szerződést. Emellett szavazati joguk lesz azokban a bizottságokban, amelyik eldönti, hogy mennyit például kell fizetni a kórházaknak egy-egy ellátásért. A konferencián résztvevők a jelenlegi rendszer modernizálásában látják az egészségbiztosítás jövőjét. Így van ezzel az MSZP Társadalompolitikai Tagozata is, amely vasárnap mond ítéletet a biztosítási tervezetről.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete attól tart, hogy sokan biztosítás nélkül maradnak, például azok az édesanyák, akik több éve főállásban gyerekneveléssel foglalkoznak. A Magyar Rákellenes Liga vezetője pedig attól fél, hogy a daganatos betegek kezelésének egy része nem fog beletartozni a díjmentes alapellátásba.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vadnyugati lebuj a Kossuth tér
  2007-10-14 10:44:47, vasárnap
 
 
Stoffán György: Vadnyugati lebuj a Kossuth téren



Talán mondhatjuk, hogy erkölcsileg ennyire mélyen nem volt még magyar parlament az utóbbi tizenhét évben. Mind a jobboldalon, mind a balon olyan megnyilvánulásokat tapasztalhatunk, amelyek egy demokráciában, egy európai országban elképzelhetetlenek. Még csak azt sem írhatom, hogy elképzelhetetlenek lennének, mert de facto nincsenek is!



Ha ma lenne a választás, eddigi jól bevett szokásomtól eltérően nem tudnék elmenni szavazni, mert nincs olyan párt a hazai politikai palettán, amelyre tiszta szívvel és bizalommal adnám le a voksomat, amelyre rábíznám Magyarország sorsát. Ugyanis az elmúlt hetek történései korántsem azt bizonyították, hogy a jobboldalon jobbak lennének a politikusok, mint a balon. Egykutya az egész! Miért mondom ezt? Mert Gyurcsány köztisztasági pontjai kiakasztották a lelkes, a magyar nemzetért küzdő, a haza értékeit és céljait szolgáló parlamentáriusokat. Gyurcsány, a keresztapa a zsebükbe akar nyúlni. No, nem most azonnal, hiszen kellenek a tányérnyalók, kellenek a bűntársak, akik jó pénzért sem Isten, sem embert, sem magyar nemzeti érdeket nem ismernek. Ám, a színjáték tovább kell, hogy folyjék. Valami érdekeset kell mondania a jobboldalnak is, hogy hihető legyen, hogy a balga társadalom ne veszítse el birka türelmét. Hát mondtak is: Balsai képviselő úr kiállt a fideszses pulpitus elé és követelte a falusi TSZ főkönyvelő, mint pénzügyminiszter lemondatását. Balsai Ali babától követeli az egyik rabló kirúgását. Felvetődik a kérdés, hogy Balsai vaj'h mindnyájunkat néz hülyének, vagy ő maga az. A harmadik lehetőség, hogy Balsai olyan erkölcstelen, mint azok, akiktől ő követel.

Megmagyarázom: - Milyen erkölcsi alapja van a kormányzásra Gyurcsánynak és az MSZP-nek akkor, amikor választási csalással és egy sor bűncselekményt elkövetve kerültek hatalomra? Jó, a Fidesz ennek ellenére semmit nem tett, hiszen képviselői bejutottak, a pénzük megvan, a többi pedig magasról.... A néppel együtt. Ha pedig nincs jogi és erkölcsi alapja a mai fasiszta kormánynak a kormányzásra, akkor Balsai hogyan követelhet bármit is a kormány fejétől, aki elévült gazdasági bűnöző. Ha Balsai azt kéri Gyurcsánytól, hogy mentse föl a falusi főkönyvelőt - aki a jelenlegi gazdasági helyzetbe hozta az országot, mert itt nem két traktornyi tehénszart kellett elkönyvelni... máshoz meg aligha ért -, akkor Balsai elismeri Gyurcsányt, mint kormányfőt, mi több, elfogadja az öszödi beszéd gyurcsányista magyarázatát, és azt, hogy egy rabló játsszék pandúrt ebben a mélyre süllyedt országban. Magyarul tehát, Balsai ezzel a színjátékkal, amelyet a minap háborgón adott elő, nem tett mást, mint a Fidesz erkölcsi helyzetét elemezte. Ebből az elemzésből viszont az derült ki, hogy semmivel sincs magasabb erkölcsi szinten a Fidesz, mint Gyurcsány Ferenc bűnpártoló és bűnöző söpredéke, az MSZP. Partner kell ugyanis ahhoz, hogy az országot olyanná tegyék, mint a kommunista gyilkos elődök szerették volna. Kun Béla, Rákosi Mátyás, Kádár János... Gyurcsány és ez a parlamenti öt párt végül a diktáror mellet tette le a voksát és ezzel hosszú évek után engem is meggyőzött arról, hogy új politikai erő kell ebbe az országba, mert a mai parlament erkölcsi normája tokkal-vonóval megegyezik az auschwitzi kápó erkölcsi normáival. Mandátum visszaadás nincs, az összeférhetetlenség 2014-től válik aktuálissá, mert szerintük, ami ma erkölcstelen, azt elég 2014-től megszüntetni. A pénz tehát megmarad a zsebükben, ha betegek, akkor nekik ingyenes az ellátás, és hogy a nép közben megtizedelődik általuk, az ki a fenét érdekel?

Ócska vadnyugati lebuj lett a magyar parlament, amelyben megy a zsugaparti, osztják a lopott értékeket, és akinek nem tetszik, az évenként egyszer szarrá lövik az utcán, azok után, hogy meghallgatják egy ,,ellenzéki párt" demokráciáról szóló hazudozásait. Persze az előadók még a verés és a lövöldözés előtt sikeresen távoznak a helyszínről.

Társadalmi ellenkezés nem lehetséges, mert a hatvan éves asszony tíz tojását is elveszik a rendőrök, s néhány embert előállítanak, mert a diktátor öltönyét nem szabad beszennyezni.

Itt a vége a rendszerváltásnak, befejeződött... mert visszatérnek a boldog békeidők. Rákosi Mátyás, Szálasi Ferenc, Hitler és Sztálin világa. Mert akkor és ott sem volt erkölcs és demokrácia. Ma sincs már. Akkor volt ellenzék, ma az sincs, mert a jobboldal, a nemzeti elkötelezettségű tömegek(?) közé beépült a diktatúra spiclihada, ki-ki a maga módján. Az egyik nemzeti lapot ad ki, a másik titkon jelent, a harmadik fotóz, a negyedik jó pénzért járja a falvakat és ,,előadásokat,, tart arról, ami úgyis mindenki tud. És közben a diktatúra tombol, feltérképezi azokat, akik még tesznek, tennének valamit a nemzetért. Mert a rendőrnek mindegy kitől kapja az apanázst, az NBH-nak pedig az a dolga, hogy a fennálló bűnös rendszert védje. Hát védje.

Aki ma szóba áll, vitázik és egyezkedik a fennálló hatalom vezetőivel, az bűnrészes, akár jobboldalon akár a balon. Persze a folytonos gyűlölködés, amely a jobboldalról jön, szintén nem építő jellegű és nem a jövőt szolgálja. Hiszen ma a nemzeti oldalnak hideg fejjel, meggondoltan és precíz számítások szerint kellene föllépnie Parlamenten belül és kívül egyaránt. Ma tilos az esztelen fellángolás, a meggondolatlan lépések sorozata, mert ma a parlamenten kívül van az ország sorsán változtatni akaró erő. Odabent effélét nem találunk.

A vadnyugati lebuj zsugásait - mint a filmekben - úgy kell kifüstölni tisztességes seriffként, s a lakosságot is éppen úgy kell megvédeni az útonállóktól, a postakocsi tolvajoktól. Persze, náluk is van fegyver... de a harc csak most kezdődik. És most dől el, hogy a sziklák mögül egymásra, vagy a postakocsi után lovagló rabló csoportra lövünk-e. Ez már a társadalom, a seriff ügye. Egy tény: ne gondoljuk azt, hogy a vadnyugati lebujból bárki is a nép mellé áll... mert minden hamiskártyás, útonálló és gyilkos tudja, hogy bűnös. És nem kockáztatja a lebukást...

Balsai tehát behúzódott a lebuj egyik sarkába és onnan kiabál a másik asztalhoz, hogy a rablóvezér rúgja már ki azt a rablót, aki a közösből nem osztott... Ócska cirkusz, kenyér nélkül. Pedig már a rómaiak tudták, s hányszor idéztem e szégyentársulatnak: - Salus populi suprema lex! - azaz, a "A nép jóléte legyen a legfőbb törvény..."

Ők azonban egy másik nép jólétét szolgálják teljes gőzzel és nagy apanázsért... - mint ezt a napokban Simos Peresztől megtudtuk... Az előadás viszont folytatódik. Egyik asztaltól a másikig, a vadnyugati lebujból élő közvetítésben...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem fizetnek a kartellező sztá
  2007-10-14 10:32:25, vasárnap
 
  Nem fizetnek a kartellező sztádaépítők

2007-10-12 09:11 Barikád.hu


Hídépítő Zrt. - kartelleztek, nem fizetnek?Hídépítő Zrt. - kartelleztek, nem fizetnek?Nem hajlandó kifizetni a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. 32 milliárd forintos kártérítési követelést a Betonút Zrt. és a Hídépítő Zrt. Ismeretes, a Gazdasági Versenyhivatal kartellügyben hozott ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla megerősítette.

A két vállalatnak a szeptember 21-i ügyvédi levél kézhezvételétől számított 15 napon belül kellett volna átutalással befizetniük a pénzt, ezt azonban nem tették meg. A NIF valószínűleg polgári peres úton próbálja meg igazát érvényesíteni. Ugyanakkor a Betonút Zrt. támogatja a Hídépítő Zrt.-t abban, hogy törvényszegésüket követően se teljesítsék a kártérítési igényt.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Medgyessy: nem ilyet képzeltem
  2007-10-14 10:30:38, vasárnap
 
  Medgyessy: nem ilyet képzeltem
2007. október 14. 08:27 FigyelőNet, MTI

Medgyessy Péter szerint a jelenlegi magyarországi politika öngerjesztő, tartósan feszült viszonyokat teremt és a politikusok nem az emberekkel, hanem egymással vannak elfoglalva. A volt szocialista miniszterelnök hangsúlyozta: arról, ami a politika legnagyobb kihívása és lehetősége, vagyis hogy az ország miként tud élni az uniós csatlakozásból fakadó előnyökkel, szó sem esik.

Nem ilyen országot képzeltem el, amikor elvállaltam a miniszterelnök-jelöltséget, vagy amikor beléptünk az Európai Unióba. Ilyen értelemben ez nekem csalódás - fogalmazott az exkormányfő a távirati irodának adott interjújában.

Medgyessy Péter úgy vélte, az ország emberileg, fizikailag ma jobb állapotban van, mint amilyen a közérzete. Az emberek a feszültséget érzik, azt, hogy adok-kapok van, mindenki sárt dobál - tette hozzá.

Arra a vádra, hogy a tieid lopnak, nem az a válasz, hogy de a tieid még többet loptak. Ez oda vezethet, hogy az emberek minden politikust gazembernek tartanak majd, és a szélsőségek felé fordulhatnak - fogalmazott Medgyessy Péter.

Barátokat is kell gyűjteni

A volt miniszterelnök utódja, Gyurcsány Ferenc vitathatatlan érdemének nevezte, hogy új színt, bátorságot, kezdeményező készséget, újító szándékot, harckészséget, erőt és keménységet hozott a politikába, "de észre kellene vennie, hogy a politika társas műfaj, ahol muszáj barátokat is gyűjteni, nemcsak ellenségeket".

Medgyessy szerint ahhoz, hogy valaki barátokat gyűjtsön, nem kell mindig jót tenni, adni valamit, csak meg kell hallgatni a másikat.
"El kell fogadni, hogy van másik lehetőség vagy megközelítés is. Nem szabad elhinni, hogy csak én tudom az igazat" - szögezte le.

A szocialista politikus az elmúlt három évet elvesztegetett időnek tartja abból a szempontból, hogy 2006 őszéig - mint mondta - leállt a 2003-ban elkezdett gazdasági egyensúly helyreállítási folyamat, és 2004-ben nem kezdték el a már akkor előkészített egészségügyi reformot. Akkor választásokra készültek a pártok, így ezeket mindenki szívesen sutba vágta - tette hozzá.

Medgyessy Péter pozitívumként említette, hogy az elmúlt három évben felnyitották a társadalom szemét.

Nincs mindenható állam

Talán abban hibázott a miniszterelnök, hogy nem tette egyértelművé: nemcsak magyarországi, hanem európai méretű illúzió volt, hogy az állam mindent megold helyettünk és a hazugságok nem a 90-es években kezdődtek, hanem évtizedekkel korábban - jelentette ki az exkormányfő. Szerinte ha ezt a társadalom megértette volna, akkor sok "sanda szándékú" ember nem kérdőjelezné meg a rendszerváltást és nem mondaná, hogy ezt most, a Magyar Gárdával vagy tüntetésekkel kell befejezni.

Többet egyeztetne a volt kormányfő

Megfogalmazása szerint Gyurcsány Ferencnek "jók az antennái", mert érzi, hogy az embereknek rendre van szükségük, ugyanakkor a rend nemcsak "odacsapásról" szól. A kiszámítható és párbeszéden alapuló demokratikus rend megteremtése nem megy egyik percről a másikra - hangoztatta.

Medgyessy Péter a miniszterelnök hét pontjával és népszavazási bejelentésével kapcsolatban elmondta: a történteket úgy is fel lehet fogni, hogy bevált Gyurcsány Ferenc taktikája, a zsarolás, hiszen az öt párt leült tárgyalni. Ilyen esetben akár nem is szégyen a zsarolás - jegyezte meg.

A volt kormányfő ugyanakkor szégyennek tartja, ha a népszavazás intézményéből karikatúrát csinálnak, akár az ellenzék, akár a kormányzat, akár magánemberek teszik ezt.

Nem összeférhetetlen a polgármesterség és a képviselőség

A pártfinanszírozás nagyon régóta nyomasztja a magyar társadalmat, melegágya mindenfajta politikai manipulációnak és a korrupció esélyének. Az viszont butaság, hogy összeférhetetlen lenne a polgármesterség és országgyűlési képviselői munka - fejtette ki.

Medgyessy Péter saját egykori közjogi javaslatai (kisebb parlament, közös európai parlamenti lista, közvetlen államfőválasztás, kétkamarás parlament) és Gyurcsány Ferenc hét pontjának párhuzamba állításáról azt mondta: nem lehet tudni, egy kormányfő akkor tesz ilyen javaslatokat, ha érzi, hogy valami nem megy jól, vagy éppen túlzottan magabiztos.

Muszáj egyeztetni

Gyurcsány javaslataival, meg az enyémekkel is alapvetően az a baj, hogy kapkodva születettek, azokat nem tárgyalták ki, nem érlelték ki és nem egyeztették, ezért okoztak megrökönyödést - hangsúlyozta Medgyessy Péter, aki úgy látja, miniszterelnökként tett felvetései közül a kisebb parlament, az államfő közvetlen választása, valamint a második, civil kamara létrehozása ma is helytálló.

Tudom, hogy kívülről könnyebb bölcsnek lenni, hiszen én sem ezt csináltam annak idején, de miért nem tanul a következő politikai generáció az előző hibájából? - tette fel a kérdést Medgyessy Péter.

A Zuschlag-üggyel kapcsolatban annyit mondott, ostobaság lenne egy-két fiatal politikus alapján megítélni egy egész politikusgenerációt. "Azt ajánlom a politikusoknak, ne álmélkodjanak azon, hogy a fiatal politikusok egy része ilyen, mert ezt a mintát látták" - jelentette ki.

Fontos a tapasztalat

Medgyessy Péter határozottan állította, hogy már nem vállalna politikai funkciót. Azt viszont sajnálja, hogy Magyarországon nem találtak arra megoldást, miként lehetne hasznosítani az "idősebb, de energikus" politikusok kapacitását. Példaként említette, hogy a nemrégiben Magyarországon járt szingapúri miniszterelnök mesélte neki: a délkelet-ázsiai országban a volt kormányfők súlya, tekintélye, szava óriási, így tapasztalataikkal intézményesen hozzátehetnek az ügyek menetéhez.
Hozzátette: tudja, hogy a szingapúri-modell Magyarországon nem működhetne, de talán egyszer lesz erre egy jó megoldás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A versenyképesség hamis hitreg
  2007-10-14 10:29:41, vasárnap
 
  Bogár László javaslata Pénztár tárgyhoz

A versenyképesség hamis hitregetana
Több-biztosítós rendszer:
"Egészséges" verseny, vagy "beteg(es)" szándékok?!

Az elmúlt alkalommal az állam szerepének történelmi változásairól szóltunk. A kormány "egyensúly és megújhodás" tervezete a társadalom további roncsolódását hozza, hisz célja világos. A valós béreket (a munkaerő árát) végleg rögzíteni akarják a Kádár kori szinten, míg a munkaerő újratermelésének az árát, a magánosított oktatási, egészségügyi és nyugdíj-rendszeren keresztül vilgméretű piaci szintre akarják emelni. És az "öngondoskodás" hamis és szemfényvesztő jelszavával arra biztatni a társadalom vesztes többségét, hogy szíveskedjenek a "pénztárhoz fáradni", hisz a "szabadság felelősséggel jár" és "nincs tovább ingyen ebéd". És, ha a vesztes többség esetleg a nyugati szintű munkájáért kapott negyed annyi béréért nem tudná megvásárolni az ezek után már nyugati áron kínált humán-javakat, akkor ezért kizárólag csak magára vethet.

Az egyik legsötétebb játszma éppen az egészségügyben zajlik. Teljesen érthető is, hiszen az ember a saját maga és szerettei egészségéért minden anyagi áldozatra hajlandó, így ez az igazi nyerési lehetőség az ugrásra készen várakozó globális tőke számára.

A rombolás központi eleme a biztosítási rendszer magánosítása. Ha az egységes nemzeti kockázat-közösségre épülő rendszert sikerül szétverni, az egész nemzet-egészségi rendszer védtelenné és kiszolgáltatottá válik. Az EÁ a világ egyik leggazdagabb országa, de az egészség-mutatói alapján csak a 39. a sorban, és még Kuba is megelőzi két hellyel. Ennek az alapvető oka éppen az, hogy a mohó élcsapatot egyik elnök sem tudta rábírni az egységes nemzeti rendszer létrehozására, pedig többen is megpróbálták már. Így, ha ott valaki orvosi ellátásra szorul, az első kérdés nem az, hogy mi a panasza, hanem, hogy van-e, és, ha igen, milyen biztosítása. Ha a magyar társadalom még nem teljesen lepusztított része számára ez sem elég meggyőző érv az ellenállás megszervezésére, akkor a "következmények és mellékhatások" ránk omlásáért csak magunkat okolhatjuk.

A szabadelvűek két legfőbb, és hamis érve, hogy a egyeduralom helyett így majd verseny lesz, és áramlik majd be a versenyezni akaró tőke. És persze, hogy mindennek a fő haszonélvezői rövid időn belül érzékelhető módon a beteg emberek milliói lesznek. Hogy miért hamis ez az érv?

Először is az OEP nem egyeduralommal rendelkezik, mert azzal csak az tud, AKI ELAD, vagy SZOLGÁTAT. Az OEP azonban VÁSÁROL! Ez viszont nagyon is verseny-ösztönző, mert csak neki van lehetősége arra, hogy "megversenyeztesse" a szolgáltatókat. És CSAK Ő versenyeztethet, és ez a lényeg.

A több-biztosítós rendszer hívei most éppen ezt a helyzetet akarják lerombolni. Azért, mert így már egy teljesen áttekinthetetlen és ellenőrizetlen rendszer jöhet létre. A szolgáltató és a beteg most már kénytelen lesz megfizetni a magán-biztosító hasznát (nagy részét majd nyílván biztosítja is nekik a mi pénzünkből előzékenyen az állam, mint teszi 1996 óta a magánosított energetikai rendszerben). A hatalmas hirdetési költségeket, amelynek segítségével akarkák majd "elszipkázni" a "jó ügyfeleket", jöhet minden évvégén a szokásos hisztéria, mint a kötelező gépkocsi-biztosításnál.

A fényűző palotákat, és a benne dolgozó "csókosok" hatalmas fizetéseit. Mindezt azért, hogy néhány év alatt kiderüljön, a vesztes többség "senkinek sem kell", így minden eddig elképzelhetőnél nyomorúságosabb körülmények között kell hatalmas költségekért újraszervezni az állami rendszer "szegény-biztosítóját". Óriási anyagi és erkölcsi veszteségek után tíz év múlva minden sokkal rosszabb lesz, mint ma, és akkor majd annyit mondanak: bocs!

Mindezt egyébként már az előző szakaszban is végre akarták hajtani, csak azért nem sikerült, mert a két nagy érdekcsoport nem tudott egymással kiegyezni. Az egyik a szolgáltatók (kórházak) magánosítása felől gondolta szétverni a rendszert, míg a másik a biztosítók felől. Ez utóbbi győzött, de csak úgy, hogy a háttérben már meg volt a terv a kórházak "átszervezéséről" és a legnagyobb értékű "nagyszerű ingatlanok kiszervezéséről". Vagyis megint úgy helyezték fel az újabb "szivattyút" a magyar társadalom érték-mezőire, hogy csak tehetetlenül segédkezünk mindehhez. Ennek fő oka, hogy mi is hazudunk, azt hazudjuk folyamatosan magunknak, hogy demokráciában és jogállamban élünk, noha napnál világosabb, hogy ez nem így van! Ez a történet is azt igazolja, hogy a nemzetközi parancsuralomban élünk, ahol szenvtelen-gátlástalan együttműködő helyi élcsapatok a rejtett erőszak minden alakját igénybe veszik, hogy hatalmuk a felszínen látszólag ne csak törvényes, de jogos is legyen!

Az egészség-biztosítás rendszerének jövőbeli sorsa tehát döntő pont. Ha megtörténhet, akkor ez lélektanilag is azt jelzi, hogy bármi megeshet, és, hogy a nemzet, mint közösség feladta saját jövőjét. Plusz a hatalmas új "résen" keresztül a roncsoló erők behatolása tovább gyorsul.

Az is elgondolkodtató, hogy a FIDESZ népszavazási kezdeményezésébe pont ez a kérdés nem került be. Kényes kérdés, de a helyzet az, hogy egy FIDESZ-en belüli érdekcsoport 1998-ban is becsempészte a kormány munkatervébe a több-biztosítós rendszer megvalósítását. Orbán Viktor államférfiúi teljesítménye ugyan ezt meghiúsította, de az érdekcsoport most újra tettre kész, együttműködve az SZDSZ belső köreivel. Mindent eldöntő lehet, hogy OV képes lesz-e az MSZP több-biztosítóval szemben álló többségével való együtt-cselekvésre.

(hírTV - Olvasónapló)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európában újból vasfüggönyt ép
  2007-10-14 10:27:29, vasárnap
 
  Európában újból vasfüggönyt építenek?

2007-10-12 23:57 Barikád.hu


A schengeni egyezményt 1985-ben írta alá 5 ország (NSZK, Franciaország és a Benelux-államok), majd az együttműködés szabályainak meghatározó részét az 1999. május 1-jén életbe lépett Amszterdami Szerződés az európai közösségi jog részévé tette. Az Economist szerint a belső határellenőrzés nélküli rendszer kiterjesztése Európa szerte aggodalomra ad okot. Van aki úgy véli, új vasfüggönyt emel a Nyugat.

Három évvel ezelőtt a schengeni övezet 15 plusz-mínusz 2 országból állt: Anglia és Írország a határon kívül, Norvégia és Izland a schengeni övezeten belül helyezkedett el. 2004-ben a tömeges belépésekkel sok minden változásokat igényelt.

A hajdani határátkelő helyekre mozgásérzékelőket szereltek fel, több rendőrt képeztek és vezáényeltek át a keleti határrészekre. Az újdonsült tagoknak pedig rendszereiket rá kellett csatlakoztatniuk a Schengeni Információs Rendszerre, amely a nemzetközi körözéseket és autólopásokat tárolja többek között. Vita alakult ki azonban arról, hogy a régi tagok nem akarták, hogy az újonnan jövők használhassák a ,,régiek" rendszerét.

A 2004-es riadalom elmúlt, most azonban újból rettegnek a nemrég csatlakozott országoktól. Európa legaktívabb szószólója Günther Platter, osztrák belügyminiszter, aki az országon belüli katonai ellenőrző pontok felállításával akarná ellensúlyozni a keleti határok lebontását.

A magyar és a cseh politikusokat sérti a bizalom ilyen mértékű hiánya, bár Platter aggályainak tényleges forrása Szlovákia, hiszen Ukrajnával közös rövid határa sűrű erdőségeken és a Kárpátok vonulatain halad keresztül, és az új Schengen egyik gyenge pontjaként tartják számon.

Monica den Boer, a holland rendőrakadémia dékánja szerint az új határokkal kapcsolatos aggodalmak eltúlzottak, és akkor is megalapozatlanoknak bizonyultak, amikor Olaszország és Görögország csatlakozott a schengeni övezethez. Den Boer úgy véli, a biztonság valószínűleg még tovább fog javulni, hiszen lehetővé válik a határokon átnyúló rendőrségi együttműködés.

Ugyanakkor a holland rendőrakadémia vezetője is elismeri, hogy az aggályok némelyike megalapozott. Nem arra a kilenc országra gondol, amelyek decemberben csatlakoznak, nem is Svájcra és Ciprusra, amelyek jövőre tervezik a belépést, hanem a 2010-2011-es felvételben reménykedő Bulgáriára és Romániára. Az alacsony bérszínvonal és a széles körű korrupció ugyanis hajlamossá teheti ezen országok határőreit kenőpénzek elfogadására.

Az új schengeni határtól keletre a legnagyobbak az aggodalmak. A nem hivatalos határátkelőket, köztük a szlovén-horvát határ hevenyészett hídjait sorra zárják le, a hivatalos átkelőknél erősítik az ellenőrzést, ami növeli a sorokat. Ennél is rosszabb, hogy az utazóknak schengeni vízumra lesz szükségük, amely akár 60 euróba is kerülhet.

Az Open Ukraine nevű, a kelet-nyugati kapcsolatokat szorgalmazó alapítvány igazgatója szerint Ukrajnában sokan új vasfüggönynek tartják a schengeni határt.

privátbankár.hu-The Economist-barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor álruhában járja a
  2007-10-14 10:09:23, vasárnap
 
  Orbán Viktor álruhában járja az országot?
2007-10-13 23:06 Barikád.hu



Álruhában járni-kelni: Egyszer végre választást nyerniÁlruhában járni-kelni: Egyszer végre választást nyerniOrbán Viktor a magyar jobboldal megkérdőjelezhetetlen vezére a 90-es évek közepétől. Politikai zseni, született miniszterelnök, egyes - polgári - körökben több mint ember. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy megfeleljen a modernkori politikai marketing "alapanyagául". Jól kommunikál, szellemes, gyors észjárású, szenvedélyes, mindez példás magánélettel és az alulról jöttek dinamizmusával fűszerezve. Mégis egyre több helyen merül fel a kérdés: aki eddig motor volt, nem lett-e fékké? Egyértelműben megfogalmazva: Orbán Viktor legyen-e a jobboldal vezetője 2010-ben?

A válasz a "hívők" körén túl egyre inkább a nem. A Fidesz elnöke - és minden bizonnyal a Fidesz is - a polgári körök felfutásával érte el csúcsot, és a polgári körök lassú és tudatos leépítésével lépett az önsorsrontás útjára. A közvélemény-kutatások eredményei ugyan rekord méretű előnyt mutatnak, de a mélyére nézve ez inkább elkeserítő a jobboldalnak. Egyrészt nem a Fidesz tábora nőtt, hanem az MSZP-é omlott össze. Tehát nincs új többség. A régiek vannak, azok is egyre fásultabbak, reményüket vesztettek. Másrészt, és ez a döbbenetes, ha a kérdés az, hogy kire bíznák az ország irányítását, a Fideszre vagy az MSZP-re, a polgári szövetség előnye elillan. Vagyis a tényleges és nagy kormányellenesség egyáltalán nem alakult át Fidesz szimpátiává, sőt. Az pedig már csak a szerző rosszmájúsága, hogy a Fidesz ugyan 2000 óta vezeti a kutatásokat, de a választásokat mégis mindig elveszíti.

A tények mögött persze ott az ember. Valós és jogos kérdés, hogy ha nem Orbán Viktor, akkor ki? A kérdésre ráadásul egyértelmű a válasz: jelenleg nincs nála jobb. De ha ennek a gondolatnak a logikai során végigmegyünk, újabb elkeserítő konklúzió birtokába jutunk. Jobb híján kell a vezetőt követnünk a soron következő "csatába"? A jobboldal oda jutott, hogy ha nincs Orbán, akkor összeomlott? Az elmúlt 10 évben nem folyt valódi utánpótlásképzés? És ezt pont olyan ember hagyta volna figyelmen kívül, aki szereti a focit?

Kívülről nézve úgy tűnik, a Fidesz kabinetpolitikájában két - negatív - tendencia érvényesült. Antidemokratizmus és kontraszelekció. Nem hiszem, hogy létezik olyan párt még Európában, amely ennyi kudarc után is, ilyen szűk körű, zárt klub vezetésével működne. Amelyiket ne törte volna át az alulról jövő akarat. A sors furcsa fintora, hogy a Fidesz választási jelszava, a változás, épp az ötletgazdákat nem érte még utol soha. Európaiságát demonstrálandó 2002-ben és 2006-ban az egész elnökségnek le kellett volna mondania. Az egy más kérdés, hogy a párt valószínűleg Orbán Viktort választotta volna újra elnökévé (a többi elnökségi tag sorsa már kérdőjeles), de legalább a felszínen látszódott volna némi belátás, hogy az önkritika teljes hiányáról ne is beszéljünk. Csalásra és az MDF, valamint a MIÉP-Jobbik árulására fogni a kudarcot, még egy érvként elsüthető, de erre építeni a teljes kommunikációs stratégiát?!

A kontraszelekció az antidemokratizmus következménye, és valljuk be, a jobboldal 17 éves történetének rákfenéje. Torgyán, Csurka és úgy tűnik, Orbán Viktor is beleesett abba a hibába, hogy hatalmas respektjével nem élt, hanem visszaélt. Amíg ezen vezetőket szuverén, vitaképes, autonóm emberek vették körül, addig a dolog működött. Amint ezek elüldözése után mamelukok és szerencselovagok kritikátlan udvartartása jött divatba, megindult a törvényszerű leépülés. A tévedhetetlenség légkörét kialakító és az ezt megerősítőkkel magát körülvevő politikai vezető saját halálos csapdájába kerül. Egy idő után elhiszi, hogy neki tényleg mindig igaza van. Szépen lassan elszakad a társadalmi impulzusoktól, azokat csak szűrten, torzan kapja meg. Pszichopatologikus környezet, amely még a legerősebb éleslátást is elhomályosítja.

Mindezeket egybevéve és félretéve vallom, hogy Orbán Viktor valójában 2006. október 23-án süllyedt államférfiból politikussá. Neki azon az estén meg kellett volna szakítani a beszédét, elnézést kellett volna kérnie a hallgatóságtól, és oda kellett volna mennie az Erzsébet tér és az Astoria közé. Mint az ellenzék vezetője, személyesen kellett volna kérnie az illetékes rendőri vezetőt, hogy a helyszínen adjon magyarázatot neki, mi a fene történik. Vagy leüti egy felbőszült rendőr, ahogy Révész Máriuszt, vagy megmenti az övéit. De pásztor maradt volna. Ő másképp tett. Eltűnt, és ott hagyta a saját nyáját. Könnygázban, gumilövedékek között. Sajnos nem csak a szimpatizánsait hagyta ott, hanem minden bizonnyal saját jövőjének is itt fordított hátat.

Jövő híján pedig nem maradt más számára, mint a múlt. A régi pótcselekvések remixe, a baloldali szavazók meghódítására szőtt újabb és újabb sikertelen álmok, a radikális jobboldal lefojtása. Ha a népszavazási komédia is tragédiába fordul, már nincs tovább.

Itt lenne az ideje, hogy Mátyás király végre álruhába öltözzön és megismerje a népét. Különben újra Mohács jön. Csak Mátyással ellentétben ő meg is fogja élni...

Sebestyén András

barikad.hu

Kapcsolódó cikkek:
Sebestyén András: Lesz-e még Orbán Viktor miniszterelnök?
Sebestyén András: Kivel fog kezet Orbán Viktor 2010-ben?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 849
  • e Hét: 2336
  • e Hónap: 13447
  • e Év: 166943
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.