Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Ezek még a 301-es parcella hal
  2007-10-23 11:45:59, kedd
 
  Molnár Tamás: A NAGY OKTÓBERI SZOCIALISTA RINYA


2007.10.22.

Ezek még a 301-es parcella halottait is körbekerítik!

Nincs itt semmiféle válság! Az erőszakkal elcsendesített utca nem igazolja vissza az ellenzék által gerjesztett válsághangulatot -hazudja megint szemünkbe Gyurcsány, a nemzeti ünnep előtti cinikus nyilatkozatában. Nincs itt válság ,,csak" lezárt és kiürült utcák vannak, vaskordonnal eltorlaszolt és elnéptelenedett terek, végletekig fokozott karhatalmi jelenlét van.

Szirénázva száguldozó rendőrautók, sikátorokban parkoló vízágyúk és rabomobilok jelzik ezt a halálos ölelésű, könnygázfelhőbe burkolódzó utcai nyugalmat. A modernizált ÁVH által megszállt Budapest szinte a mennyei béke tere lett, ahol a válságnak semmiféle nyoma nincsen! Hetek óta buta rendőrfőnökök és válogatott, címeres titkos-szolgák riogatnak, fenyegetnek és üzengetnek a békétlen lakosságnak. ,,Nem engedjük, hogy a tüntetők végigvonulgásszák a várost!" -nyilatkozza kigyúrt magyarsággal Kardos Imre a Köztársasági Őrezred tanult parancsnoka. Burány szerint nem ismétlődhetnek meg a tavalyi események, ezért most ifjabb Gál, a ,,Hídi csatát" szétverő főrendőr operatív fia irányítja az eseményeket. Mellette a fősumák Szilvásy emberei is bevetik a megfélemlítés és dezinformáció összes fegyverét. Összefirkált és felkötelezett, besült Molotov-koktélokkal színpadiasan megrongált MSZP irodák jelzik, a közvetlen politikai irányítás alatt álló rendvédelmiek titkos és nyálkás útjait. Jelzik a posztkommunista új rend, kifényezett viperás nyomait.

A háborús állapotok, a ki- és bejárási tilalmak kapcsán sokan elcsodálkoznak és megdöbbennek. Értetlenül állnak az elhazudott rendszerváltás -pártállami időket idéző-, elnyomó kellékei előtt. Elszörnyülködnek a nemzeti ünnep biztosítására szánt ötvenmilliós költségvetés hallatán, ahol izraeli vízágyúk és német páncélozott luxus limuzinok fedezik a régen bevált orosz típusú, bolsevik módszereket. Elszörnyülködve látják, hogy tizenhét keserves év elteltével itt szinte semmi sem változott. A szervezkedő antikommunistákat -begyűjtés és megveretés előtt-, most is köztörvényes bűnökkel vádolják, nyomon követik és lehallgatják. Október forradalmi ünnepétől zsigerileg fél a szocialistának csúfolt, brutális hatalom. Ilyenkor összerezzen minden pártállami, nagypofájú mameluk. Ilyenkor minden évben beindul a nagy októberi kommunista rinyázás! Ilyenkor megijednek, mert felrémlik előttük a bosszúálló tömeg iszonyú kísértete. Gyurcsány -akit ma sokkal jobban gyűlölnek, mint Rákosit, Gerőt és Münnich-et együttvéve-, semmit sem tanult a múlt bűneiből. Minden egyes megnyilvánulásával tovább feszíti a felajzott társadalmi húrt. Azt képzeli, hogy szuronyok és gumibotok árnyékában, lovas rendőrök kardlapozása mellett felépíthető ez a megregulázott és elátkozott Gyurcsányokrácia. Hát, nem! Magyarország ellenáll! Magyarország ellenáll, bár már nyomaiban sem mutatja egy civilizált és demokratikus jogállam képét! Alapvető alkotmányos és emberjogi tekintetben sokkal inkább hasonlít Putyin Oroszországához, mint az unió nyugat-európai államaihoz.

1956-nak talán legnagyobb tanulsága, hogy a politikai bűnöket -bár törvényi eljárás keretében sajnos általában nem büntethetők-, előbb-utóbb számon kéri a népítélet. Lehet, hogy most a szokásosnál csendesebb lesz ez a félelmekkel megzabolázott ünnep, de a véreskezű kormányfő felett biztosan ítélkezni fog a történelem. Biztosak lehetünk benne, hogy amíg él (sőt, még azon túl is!), sohasem lesz nyugalma ebben a kifosztott hazában! Hiszünk benne, hogy a magyar föld, a magyar emlékezet kiveti magából az eszelős diktátorokat.

Molnár Tamás
ÚDK

Ui: Az ÚDK szeretné megtudni azoknak az ,,56-os veteránoknak" a névsorát, akik együtt ünnepeltek a véreskezű kormányfővel. Minden fórumon be kell mutatnunk azokat, akik jelenlétükkel ismételten legitimizálják a véreskezű utódpárt első emberét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az önreklámozás és a virtuális
  2007-10-23 11:41:55, kedd
 
  Lőrincz Miklós: Az önreklámozás és a virtuális kormányzás bűvöletében, a valóság fogságában


207.10.22.
"A gyermekszegénység elleni küzdelem, a többgyermekes családok támogatása, a kultúra és az oktatás forrásainak bővülését tartja fontosnak a 2008-as büdzsében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök." (Napi Gazdaság, szeptember 26.)

Amióta miniszterelnök úr bevezette a trükközést és az igazság ki nem fejtését a kormányzati rutingyakorlatok közé, lehetetlen szóban vagy írásban, vagy akár a Parlamentben is békésen rendezni közös bajainkat. Jobb bele sem gondolni, a gyurcsányi út hová vezet. Nemigazországhoz.

Miniszterelnök úr 4 röpke esztendő alatt 6 alkalommal hirdetett programot. Amúgy hitelesen. Aztán jönnek az olyan kiszfrázisok, hogy : "Kevesebből adunk többet!" Kinek?

Már dübörögne a reformkapkodást népszerűsítő kampány, ha bizonyos kiskunhalasi ügyek nem borzolnák az amúgy unalmas magyar közéletet. Most még nem indították el, a "potom" 1,7 milliárdos szócséplést! Van olyan -a legelvakultabb hívőket leszámítva -, aki fenntartások nélkül hinne a kormányfőnek? Ezek után nézzük a száraz tényeket!

Először is leszögezhetjük: a szegénység nem etnikai probléma! A másik alapigazság az, hogy a szegénység generációkon átöröklődik.

Örülök, hogy ez központi kérdés lesz. Hiszen a gyermekek támogatása: beruházás a jövőbe! A gyerekeknek joguk van az emberi élethez! A társadalmi kirekesztődés már gyermekkorban kezdődik!!

Emlékezzünk! A közelmúlt nagyreményű kormányszóvivő jelöltje blogjában megszólta kisfia óvodás társát, mert neki csak egy ruhája volt. Néha bizony a blogok visszafelé sülnek el! Meg az írójáról is sokat elárulnak.

Nem tudom, hogy miniszterelnök úr tudja-e, hogy ma a XXI. század elején a magyar gyermekek 15%-ának nincs játéka? A gyermeknek a játék olyan, mint felnőttnek a munka! 17%-a a gyermekeknek nem kap ajándékot!

Tudja-e miniszterelnök úr, hogy a gyermekek 30%-ának nincs két pár cipője? Olyan, amit a szülei vagy gondozói kifejezetten neki vettek.

Tudja-e miniszterelnök úr, hogy a gyermekek 70%-a nem megy nyaralni? 14%-uk nem vesz részt színházlátogatáson, különórán, vagy valamilyen szakkörön?

Tudja-e miniszterelnök úr, hogy a harmadik évezred elején a gyermekek 29%-nak nincs számítógépes ismerete?

Persze fel lehet nőni nyaralás, vagy számítógép nélkül is. De nem mindegy, hogy ez önkéntes lemondás, vagy csak egyszerűen nem jut rá!

Tisztelt miniszterelnök úr! Aki hátrányokkal indul el az élet rögös ösvényén, annak fokozottan kell támogatást kapnia. Ebben én egyetértek Önnel. Csak miből? A költségvetés helyzete, az államháztartás, és a gazdasági növekedésünk sem teszi ezt lehetővé! Hiszen ezen gyermekek mintegy 9%-a felnőttként gyakorlatilag 0% eséllyel indul a munkaerőpiacon.

A gyermekszegénység nem csupán jövedelemhiány. Jogfosztottság! Kitaszítottság! Az emberi méltóság elvesztése! Több, mint 800 ezer gyermek él szegénységben. Közülük sokan csak egyszer esznek naponta!!

Miniszterelnök úr! Egy gyermeknek nincs ideje kivárni a feltételek javulását, neki az adott körülmények között, tehát MOST! kellene egészségesen fejlődnie, a korának megfelelő érzelmi, értelmi és szociális érettséget elérni. Belegondolt- e Ön abba, hogy ezeknek az embereknek mit jelent egy olyan mondat: "Nem kell félni, nem fog fájni!?"

A módszer-rendszerváltozás előtt a nyugdíjasok éltek a legrosszabbul. Most a posztkommunista kapitalizmusban a gyermekek. Valljuk be: a módszerváltásnak MÁSOK a kedvezményezettjei!

Belegondolt-e Ön abba, hogy Borsodban, Szabolcsban, Baranyában, egyes vidékeken mekkora a szegénység? Belegondolt-e abba, ha elviszik az iskolákat, postahivatalokat; munkahelyeket pedig nem teremtenek, akkor ezen vidékek "gettósodni" fognak?"
Miniszterelnök úr! Tényleg most a legfontosabbak az elektronikus vagy digitális táblák? Bele gondolt-e Ön abba, hogy bizonyos bróker-ügyek, ilyen önreklámok árából hány hátrányos helyzetű gyermeknek oldhatnánk meg az étkeztetését? Vagy hányan mehetnének egyszer örömtelen életükben nyaralni?

A KSH legújabb adatai szerint 2,7 százalékkal kevesebb gyermek született! A halálozás viszont 1,2 százalékkal növekedett az év első hét hónapjában, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Tudom, régi és évtizedes probléma, hogy fogyunk.

Így még igaz is lehet, hogy kevesebből fognak többet adni!

Fájdalom, de mennyire igazak ma is József Attila sorai:

"Ha az Isten íródiák volna
S éjjel nappal mozogna a tolla,
Úgy se győzné, Ő se, följegyezni,
Mennyit kell a szegénynek szenvedni.
Aki szegény, az a legszegényebb,
Fázósságát odadja a télnek,
Melegét meg odadja a nyárnak,
Üres kedvét a puszta határnak. "

Lőrincz Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesztinger fizeti Gyurcsány he
  2007-10-23 11:39:02, kedd
 
  Lesztinger fizeti Gyurcsány helyett a vérdíjat
2007. október 23. 10:53HunHír.Hu

A különböző ügyleteiről elhíresült milliárdos MSZP-kebelbarát üzletember, Lesztinger Tamás biztonsági főnöke lett a tavalyi rendőrterror bekövetkezésének első számú főszereplője, az azóta kiakolbólított Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány. A tegnapi események tükrében ismét reflektorfénybe került a tavaly október 23-ai véres és brutális rendőri fellépés, illetve a szeptember 19-ei rendőri agresszió az ártatlan emberek ellen.

Az ügynek nincs vége, hiszen a köztársasági elnök, Sólyom László sem szeretné, ha megmaradna a rendőrök mundérján ez a fekete folt, de annyi biztos, hogy a parancsokat vakon teljesítő, önmagában viszont a politikától függően döntésképtelen megkapta az ajándékot Gyurcsánytól, amiért szétverette saját népét. Semmi utazási iroda, vagy Pintér volt belügyminiszterrel közös cég, hanem egy nagyon-nagyon jól jövedelmező állás a jutalma a pojáca kiszolgálójának. Gergényi Péter a Gyurcsányhoz is köthető Lesztinger Tamás milliárdos biztonsági főnökeként várhat arra, hogy az áremelések hatására bekövetkezik-e az éhséglázadás, és figyelhet arra, hogy Lesztinger cégeiben majd hogyan kell kezelni az elégedetlenkedő munkásokat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lidérces utazás
  2007-10-23 11:29:18, kedd
 
  Lidérces utazás





2007 október 23 - kedd, 0:24

Tisztelt honfitársaim!

Mi egy olyan járaton utazunk, ami cionista parancsra a pokol kapuja felé repíti utasait. A gép gyomrában egy nemzet, az ülések karfáját morzsolgatva, egymással nem törődve, csöndben bámulja a kivetítőkön villogó filmkockákat. Lekötik figyelmüket, hogy a hosszú út alatt ne hallják azoknak figyelmeztetéseit, akik az irányítók álarcai mögé látnak. Így a kapitány zavartalanul teljesítheti küldetését.

Döntenünk kell!

Vagy megszabadulunk a gép teljes személyzetétől, és képesek leszünk megváltoztatni az útirányt, vagy beteljesül az idegen akarat. Tudom még nem találtuk meg azokat, akire rábízhatnánk az irányítást, de mégis több az esélyünk, ha olyan emberek kezébe adjuk a gépet, akik elsősorban a lelkiismeretükre hallgatnak, mert számukra az utasok biztonsága az elsődleges szempont. Nincs sok időnk, a távolban már feltűntek a leszállást segítő jelzőfények, és körvonalazódik a komor, pusztulást hozó végállomás.

Ha tovább tétlenkedünk, nemsokára megérkezünk.

(B.L.)

http://www.l88.hu/about2520.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egész pályás letámadásra készü
  2007-10-23 11:27:27, kedd
 
  Egész pályás letámadásra készül Gyurcsány a Fidesz ellen?
2007. október 22. 17:32


MNO
Egész pályás letámadásra készül Gyurcsány Ferenc a Fidesz és az ellenzéki párt ifjúsági szervezete, a Fidelitas ellen, hogy elterelje a figyelmet a szocialistáknak egyre kínosabb Zuschlag-ügyről - értesült a Magyar Nemzet Online.

A miniszterelnök intézkedéscsomagot dolgoztatott ki munkatársaival. Ennek része egy feljelentés a Fidelitas gazdálkodása miatt, illetve vagyonosodási vizsgálat Fidesz-vezetők ellen, amelyre maga a kormányfő utasította az adóhatóságot.

Hasonló kommunikációs válasznak nevezte egyébként magát a hétpontos, köztisztasági csomagot az SZDSZ országos tanácsának vezetője két hete, a Magyar Narancsnak adott interjúban. Gulyás József bírálta Gyurcsány Ferencet, amiért nem volt bátorsága a Zuschlag-ügy után etikai vizsgálatot kezdeményezni az MSZP-ben, hanem ehelyett szétterítette a felelősséget valamennyi politikai erőre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oda a Jog, oda az Igazságosság
  2007-10-23 11:25:18, kedd
 
  Oda a Jog, oda az Igazságosság
2007-10-22 15:45 Barikád.hu


Polgári Platform (PO) Ahogyan azt a közvélemény-kutatások előre jelezték, Lengyelországban a mérsékelten jobboldali Polgári Platform (PO) nyerte a vasárnapi választásokat. Ezzel eldőlt, hogy nem folytathatja tovább a kormányzást a nacionalista-konzervatív Jog és Igazságosság (PiS). Kiesett a Szejmből az eleddig meglehetősen stabil bázist maga mögött tudó Lengyel Családok Ligája (LPR) és a hol nacionalista, hol baloldali hangokat pengető agrárpárt, a Lengyel Köztársaság Önvédelme vagy röviden Önvédelem (SRP). Kevesebb képviselőt küldhet a törvényhozásba az egyetlen baloldali párt, amely ezúttal már Baloldal és Demokraták (LiD) néven futott. Stabil bázisának köszönhetően továbbra is parlamenti párt maradt a jobboldali Lengyel Parasztpárt (PSL).





Jog és Igazságosság Már két esztendeje, 2005-ben is úgy tűnt, az Európai Néppárthoz tartozó Polgári Platform választásokat tud nyerni a 2001-es elsöprő baloldali győzelem után. Akkor azonban - nagy meglepetésre - a Nemzetek Európája Szövetséghez tartozó, nacionalista Jog és Igazságosság futott be elsőnek 27%-kal, megelőzve a 24,1%-os PO-t. Akkor harmadik erő lett az EU-szkeptikusokhoz tartozó Önvédelem 11,4%-kal és csak negyedik az addig kormányzó baloldal (SLD, 11,3%). Célba ért 8%-kal a Lengyel Családok Ligája és 7-tel a parasztpárt is. A Kaczynski-ikrek vezette PiS kisebbségi kormányt alakított, melyhez később csatlakozott az Samoobrona és az LPR is. A koalíció azonban felbomlott, és csak idő kérdése volt az, hogy mikor rendezik meg az előrehozott választásokat Lengyelországban. Az ideje ennek végül idén október 21-én jött el. Úgy tűnt azonban, hogy a helyzet akár hasonló is lehet, mint két éve. Megint enyhe PO-előnyt jeleztek nem sokkal a választások előtt a felmérések, majd némelyik hajszálnyi PiS-győzelmet. Az utolsó héten azonban nagyot fordult a világ: a PO fölényes diadalában minden cég egyetértett. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy sokak szerint a miniszterelnök-jelöltek vitáját elvesztette Jaroslaw Kaczynski. A média támadásainak kedvelt célpontját jelentő kormányfő, államfő testvérével együtt ugyan népszerűnek számít, ám a sajtó képviselői ott sem számítanak a megalkuvásokat nem kereső nemzeti érdek barátainak. Ez az idei eredményen meglátszott. Bár a rendteremtő PiS támogatottsága megnőtt, 32,2%-ot értek el, ám a rengeteg protest szavazatnak köszönhetően a PO végül 41,4%-ot gyűjtött, így folytathatja a két éve abbamaradt lengyelországi privatizációt. Szót kell ejteni a két markánsan nacionalista párt vesszőfutásáról is. Felröppentek korábban olyan hírek, hogy az Önvédelem és a keresztény-nacionalista LPR közös listán indul Liga és Önvédelem (LiS) néven, végülis kiderült: majdnem mindegy volt. A Lengyel Családok Ligája 1,3%-ot, míg az SRP 1,5%-ot ért el, össztámogatottságuk is 5% alatt maradt. Szintén csalódást keltett a baloldal szereplése. A gyakorlatilag egy listába tömörülő 2005-ös vesztesek összesen 13,2%-ot szereztek, ami a legutóbbi össztámogatottságot látva (17,7%) nem éppen acélos eredmény. Ugyanakkor majdnem egy százalékkal nőtt a kommunista rendszerben az állampárttal együttműködő, azóta jelentősen jobbra tolódó Lengyel Parasztpárt támogatottsága (8,9%).

Lengyel Parasztpárt Az ott szinte hihetetlenül magasnak számító, 53,8%-os részvétel tehát ha alapjaiban nem is rendezte át a lengyel közéletet (voltak már nagyobb bukások és felemelkedések is), azt azért elmondhatjuk: szinte biztos a kormányváltás. A mandátumokat elnézve ugyanis a 460 fős Szejmben szinte egyedül többségre került a Fidesszel egy EP-frakcióban ülő PO (209 hely). Kormányt valószínűleg a tőle jobbra, a PiS-től balra álló Lengyel Parasztpárttal (PSL) alakít (31 hely). A PiS tehát hiába növelte mandátumai számát 166-ra, csak akkor lenne többsége a parlamentben, ha a baloldallal és a parasztpárttal is összefogna. Komolynak nem nevezhető mandátumvesztéssel (2 mínusz) kell számolnia a LiD-nek, az egyetlen baloldali listának, amely átlépte az 5%-ot. A korábbi 55 helyett immáron ugyanis csak 53 parlamenti helye lesz.

Összefoglalásképpen elmondható, hogy Lengyelországban a PiS-ről szóltak a választások. A kormány két év alatt elvégzett munkája megosztotta a társadalmat. Támogatói nem tudtak olyan számban nőni, mint ellenzői, így a büntetőszavazatoknak köszönhetően a mérsékelt jobboldal győzött. Újabb kérdést vet fel, hogy a félelnöki rendszerben működő Lengyelország hogyan fog szembenézni egy államfő (PiS) és kormány (PO) közti ellentéttel.

Kovács Imre
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már most feszült a hangulat a
  2007-10-23 11:21:51, kedd
 
 
Már most feszült a hangulat a fővárosban - Október 23-a, percről percre
2007-10-23 10:50 Barikád.hu


Reggel 10 órakor keződött az 1956-os forradalom és szabadságharc 51. évfordulójára emlékező rendezvénysorozat Budapesten. A fővárosi Kossuth téren az öt legfőbb közjogi méltóság jelenlétében, katonai tiszteletadással és igen erős rendőri biztosítás mellett felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját. A környéken már most gyülekeznek a tüntetők, akik korányellenes jelszavakat skandálnak, miközben Gyurcsány a szívére tett kézzel hallgatja a Himnuszt. Tudósítónk a helyszínen van, bármi történik, a Barikádon első kézből tájékoztatjuk olvasóinkat.

11:00 Végetért az istentisztelet a Hazatérés templomában. Tudósítónk kérdésére a Gárda illetékesei elmondták, hogy nem a tömeg miatt nem mentek be a templomba, hanem mert az eredeti meghívás ellenére a rendezők mégsem engedték be őket, ezért kellett a zuhogó esőben kívül állniuk. A Nemzeti Őrsereg tagjai a templomban hallgatták az istentiszteletet. Tudósítónk elmondása szerint jelenleg 5-600-an lehetnek a Szabadság téren.

10:45 Az istetiszteletre többen kíváncsiak, mint Gyurcsányra, a templomba ugyanis egyszerűen nem fér be mindenki, több tucat ember - köztük a Magyar Gárda gárdistái - kívülről hallgatja az igehirdetést.

10:35 Tudósítónk átment a Szabadság térre, ahol a Hazatérés templomában megkezdődött az istentisztelet, több száz érdeklődő jelenlétében.

10:15 A helyszínen tudósítónk szerint mintegy 150 tüntető lehet, akik egyre hangosabban tiltakoznak KISZ-es Gyurcsány képmutatása ellen. Komoly a rendőri készültség, a környező utcákban mindenfelé csapatszállító IFÁ-k és jeletős csapaterő vonult fel. Vízágyúkról tudósítónk egyenlőre nem számolt be.

10:00 Megkezdődött a Kossuth téren a zászlófelvonás, de a tér kordonokkal van lezárva, miután a rendőrség tegnap újra műveleti területté nyilvánította azt. A belső térre csak fémdetektoros kapukon át lehet bejutni, Gyurcsány és bandája néhány diplomatával magában ünnepel. A környéken gyülekeznek a tüntetők.

Usztics Anna - Ferenczi Márton
Barikád.hu




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 5074
  • e Hónap: 8819
  • e Év: 162315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.