Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Megbuktatták az MSZP egyik vez
  2007-10-25 21:03:03, csütörtök
 
  Megbuktatták az MSZP egyik vezéralakját
2007. október 25. 19:45 | Forrás: STOP


Keller László

Saját képviselő társai buktatták meg váratlanul és mondhatni villám gyorsan, az üvegzseb program fő baloldali képviselőjét. Keller László szerint a háttérben az áll, hogy a régi polgármester szeretné irányítani a várost, másrészt az ő polgármestersége alatt egy ingatlan panama ügyre is fényderült. Így egyértelmű volt, hogy neki mennie kel. A sürgősségi feloszaltási szavazást egyébként kisebb úrias beszólások is megelőzték.




Nem húzták az időt a törökbálinti képviselők. A városi politikusok 10 tagja ugyanis váratlanul a feloszlatását kezdeményezte a törökbálinti önkormányzatnak. Az erről szóló sürgősségi indítványt minősített többség, azaz a helyi képviselők többsége aláírta és megszavazta. Kora délutánra pedig meg is buktatták az MSZP egyik vezéralakjának számító Keller Lászlót, mint polgármestert.

A baloldal üvegzseb programjának a vezéregyénisége, így többé már nem irányítja Törökbálintot, és javában készülhet, a januári időközi önkormányzati választásokra.
"Mit mondhatnék, azokat kellene megkérdezni, akik ezt a feloszlatást kezdeményezték. Viszem továbba dolgokat az új szavazásig. Nem tudom, hogy induok-e ezen még nem is gondolkodtam.

Az tény, hogy eddig jól működött a polgármesteri hivatal. Az ügyek 90 százalékában egyhangúlag mindent megszavaztunk. Azt tudom már régóta, hogy a régi ex-polgármester mindenáron vissza akart kerülni a város vezetői székébe. Sajnos a Fidesz vezetőinek az akarata is érvényesülni tudott itt Törökbálinton és ez is közrejátszott ebben a fura feloszlatásban. Ráadásul fény derült egy kétes ingatan ügyletre is, ahol sorozatos törvénysértéseket követtek el épp azok, akik most ellenem szavaztak. Ez a Tó-Park beruházáshoz köthető és lehet, hogy az útjukban voltam."- nyilatkozta Keller László polgármester a STOP-nak..

A Fidesz-KDNP képviselői által kezdeményezett feloszlatás így bizony igen súlyos csapást mért a törökbálinti polgármesterre, és a kormányzati képviselőkre egyaránt. 10:5 arányban maradtak alul a szavazásban Kellerék, amely egyben a mandátumuk és Keller László polgármesteri karrierjének a végét is jelentette.

"Valóban igaz, hogy a törökbálinti képviselőtestület feloszlatta magát. Az indítvány azért került elő, mert nem működött elég hatékonyan a Polgármesteri Hivatal Keller úr vezetése alatt és éltünk alkotmányos jogainkkal. Sajnos a polgármester behozta a nagy politikát a városba ami elrettentő volt. Lelassult mindent. Sajnálatos, hogy Keller úr mindig személyeskedett az ellenzéki képviselőkkel, ez is oka annak, ami most történt Törökbálintotn.

Az új polgármesteri választások január környékén várhatóak, addig Keller úr ügyvivőként marad, akárcsak mi képviselők is. Mi szerettünk volna közösen dogozni a baloldali polgármesterrel de ezt épp ő maga akadályozta meg."- nyilatkozta a STOP-nak, Géczy Krisztián a FIDESZ-KDNP törökbálinti politikusa.

Mint az már ismeretes, a 2006-os önkormányzati választáson az MSZP-s jelölt, Keller László lett Törökbálint polgármestere, az önkormányzatban azonban fura helyzet alakult ki, mert az ellenzék került többségbe. Ez nemcsak Törökbálintra igaz, hanem több száz településre.

A mostani önfeloszlatás érdekessége az, hogy Kerepestarcsán is hasonló szavazást kezdeményeztek az ellenzéki képviselők és kis híján a tervük sikerült csupán egyetlen egy szavazattal maradtak el a helyi polgármester megbuktatásától. Így az már csak egy költői kérdés, hogy vajon egy új politikai jelenségnek és egy sorozatos önkormányzati feloszlatásnak a kezdetén vagyunk- e, vagy csupán ezen egybeesések tényleg csak a véletlen és a sors fura és egyben groteszk fintorának köszönhető.

Szerző: -cst-
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jövő héten döntenek a gyűlöl
  2007-10-25 20:49:30, csütörtök
 
 
A jövő héten döntenek a gyűlöletbeszédről
2007-10-25 15:25 hírTV

Kétnapos ülést tart a jövő héten az Országgyűlés - mondta el Szili Katalin a Házbizottság csütörtöki ülése után. A képviselők többek között várhatóan döntenek a polgári törvénykönyv gyűlöletbeszéddel kapcsolatos módosításáról. Az Országgyűlés előreláthatóan november 5-én, 6-án és 7-én tárgyal a közélet megtisztításával kapcsolatos három törvényjavaslatról, amit az MSZP nyújtott be.

A polgári törvénykönyvhöz benyújtott módosító javaslat kiegészítené a Ptk.-t azzal, hogy a hatályba lépés után a személyhez fűződő jog megsértésének számítana, ha valaki "faji hovatartozásra, nemzeti vagy etnikai kisebbséghez való tartozásra, vallási vagy világnézeti meggyőződésre, szexuális irányultságra, nemi identitásra" tesz sértő megnyilvánulást.

Általánosítás esetén is lehetne jogi lépéseket tenni

Lehetővé tenné a változtatás a jogi lépéseket akkor is, ha az adott kisebbség tagját nem személy szerint ér atrocitás, hanem általában azt a kisebbséget, amelyhez tartozónak vallja magát. A képviselők emellett hétfőn várhatóan szavaznak a termőföld védelméről szóló törvényjavaslatról és a szolgálati nyugdíjjal kapcsolatos törvénymódosításokról is.

Az előzetese tervek szerint november 5-én, 6-án és 7-én tárgyalnak a képviselők a közélet megtisztításával kapcsolatban benyújtott három szocialista törvényjavaslatról, amelyek a képviselői javadalmazások nyilvánosságáról, a pártfinanszírozás átalakításáról és a közpénzek átláthatóságáról szólnak. A Fidesz ugyanakkor kezdeményezte azt is, hogy képviselők mellett legyen nyilvános a kormánytagok javadalmazása is. Az adótörvények módosításáról várhatóan november ötödikén lesz zárószavazás, egy héttel később pedig a jövő évi büdzsé részletes vitája lesz és szavaznak a képviselők a Jövő Nemzedéke Ombudsmani poszt létrehozásáról is.
FH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hováth Ágnes az egészségbiztos
  2007-10-25 20:48:26, csütörtök
 
  Hováth Ágnes az egészségbiztosítók ügynöke
2007. október 25., 16:37

A betegellátás nem lehet kiszolgáltatva az üzleti érdekeknek, hiszen az üzlet számára a profit a fontos s nem a betegellátás - húzta alá csütörtöki sajtótájékoztatóján Pesti Imre.

A politikus kitért arra, hogyan is nézett ki az egészségügy átalakítását célul kitűző törvény "vitája": a kormány kijelentette, hogy mindenképpen végrehajtja az egészségügyi szolgáltatás átalakítást, s semmiféle valós egyeztetés nem volt e témában sem a társadalommal, sem a pártokkal, sem pedig az érdekképviselettel.

Még Draskovics Tibor is kijelentette: mindaz, amit a kormány a több-biztosítós modelltől vár, csupán fikció, feltételezés, semmilyen valós alapja az elvárásoknak nincs - emlékeztetett a fideszes honatya.

A politikus megjegyezte: ilyen profitorientált több-biztosítós modell - mint amilyen nálunk is be akar vezetni a kormány - Európa még két országában létezik, Szlovákiában és Hollandiában. Azonban - mint mondta - Szlovákiában megbukott a rendszer,éppen most szándékoznak teljes egészében megszüntetni. Hollandiában pedig 2006-ban vezették be, és az első év tapasztalatai alapján mondhatjuk, hogy ott 600 millió eurós veszteség keletkezett.

Pesti Imere kijelentette: korábban a biztosítótársaságok 10 pontban foglalták össze, hogy milyen feltételek mellett vennének részt a magyar egészségbiztosításban. Ezen feltételeiket pedig - húzta alá a politikus - a kormány mind teljesíteni fogja. Ennek következtében pedig várhatóan megszerzik a biztosítótársaságok az 1600 milliárdos egészségügyi alap feletti teljes rendelkezést, megszerzik a teljes magyar egészségügyi vagyont, a teljes magyar adatvagyont, illetve a beszállítói kapacitás feletti uralmat is - sorolta a várható következményeket. Tehát - szakmai vélemény, hangsúlyozta a politikus - a biztosítók a befektetéseiket 1-2 év alatt vissza tudják szerezni.

Ezért kijelenthetjük - fogalmazott -, hogy a miniszter asszony a biztosítók ügynökeként viselkedett, hiszen felvállalta a magyar társadalommal szemben a biztosítók érdekeinek képviseletét.

Az egészségügy átalakításáról szólva a képviselő kijelentette: társadalmi egyetértés nélkül, egy, a parlamenti küszöböt alig átlépő kis párt ráerőltette akaratát a nagyobb kormánypártra és a parlamentre is.
(fidesz.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hídblokád és a buzdító média
  2007-10-25 20:45:08, csütörtök
 
  A hídblokád és a buzdító médiahekk - ki nyilatkozik a rendőrség helyett?
A rendőrség lecsap, nem mérlegelhet
Hírszerző információ 2007-10-25 12:52

Egyelőre nem tudni, ki és miért adott ki a BRFK nevében sajtóközleményt arról, hogy a rendőrség nem avatkozik bele a péntekre meghirdetett, kuruc.info-féle hídblokádba, ha egyszer igen, hiszen ezt írja elő a törvény. A Nemzeti Nyomozó Iroda egyelőre nem nyomoz az ügyben. Az álközlemény mindenesetre néhány radikális jobboldali portálon korábban már alkalmazott érveléssel dolgozik.

"Elég volt! Nem csak Gyurcsány és bandája országrontásából, de a műellenzék és a 'Kossuth tériek' pótcselekvéseiből is. Elég volt a sok beszédből, jöjjenek a tettek!" - hirdeti napok óta a kuruc.info. A náci portál szerkesztősége akcióba lép: "Október 26-án - ami a 17 évvel azelőtti taxisblokádhoz hasonlóan pénteki napra esik - reggel 8 órától lezárjuk az Erzsébet hidat. Aki akar, velünk tart!"

A Népszava információja szerint például a kuruc régi barátja, a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló, a városban 22-én is illegálisan szónokló Budaházy György is ott lesz a hídon pénteken.

Szerda este aztán téves hír látott napvilágot arról, hogy a rendőrség nem fog beleavatkozni a kuruc.info által péntekre szervezett hídlezárási akcióba.

A Független Hírügynökség (FH) által kiadott, később hamisnak bizonyult hír a strasbourgi Emberi Jogi Bírósági egyik ítéletével és a taxisblokád idején alkalmazott eljárással magyarázza a rendőrség visszafogottságát. Az FH egy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság emailcíméről elküldött, a rendőrség nevében írt közleményre alapozta a híradást.

Strasbourgra hivatkoznak

Az álközleményben a kuruc.info-n korábban már Gaudi Nagy Tamás által felsorakoztatott érvek köszönnek vissza: "Ha megvalósítják a lezárást, az olyan polgári engedetlenségi akció lesz, amibe a rendőrség szakmai döntése alapján nem lehet erőszakkal beavatkozni. Ebben az évben július 17-én a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága olyan ítéletet hozott, amiben elmarasztalták a Magyar Államot, mert a 2002-es hídfoglaláskor aránytalanul korlátozta az emberi jogokat a rendőri beavatkozással."

Az álközlemény értelmezése szerint tehát a be nem jelentett tüntetés is jogszerű, ha megőrzi békés jellegét.

"1990-ben, a taxisblokád idején Barna Sándor, a főváros akkori rendőrkapitánya nem hajtotta végre a belügyminiszteri utasítást, és nem oszlatta fel a tüntetést. A rendőrség közlése szerint a kettős mérce alkalmazásának vádját azzal szeretnék elkerülni, hogy a rendőrség nem szól bele a politikába" - olvasható a hamis közlemény szerzőjének másik fő érve.

A hamis BRFK-közlemény, amely több ezer résztvevőt jósolt a pénteki hídblokádra, még egy csütörtöki sajtótájékoztatót is ígért a címzett médiumoknak.

A BRFK néhány órával később cáfolta a közleményt. "A BRFK feljelentést tett az ügyben, a Nemzeti Nyomozó Iroda fogja kideríteni, hogy ki küldött a rendőrség címéről hamis közleményt" - mondta lapunk kérdésére Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

A rendőrség oszlatni fog

"Ha mégis sor került a hídblokádra, akkor a szükséges erőkkel, határozottan fogunk fellépni" - fogalmazott a szóvivő. A rendőrség jogi álláspontja nem változott: a pénteki blokádot spontán demonstrációként kezelik, amiről a gyülekezési törvény egészen pontosan rendelkezik, tehát nincs is mérlegelési lehetősége a rendőrségnek. Egy brüsszeli döntés Magyarországon nem jogforrás, amíg nincs törvénybe iktatva, addig az itthoni jogszabályok irányadóak. "A tiltott demonstrációt a rendőrség fel fogja oszlatni" - tette hozzá a szóvivő.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a feljelentést már megkapta, de feljelentés-kiegészítést rendelt el, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező 15 napban még információt gyűjt az álközleményről. Az NNI csak ezután dönti el, hogy nyomozást indít-e, és ha igen, milyen ügyben - mondta Horváczy Emese, a nyomozó iroda szóvivője.

"Az európai jogrendbe a német alkotmánybíróság döntései által megalapozott szemlélet épül be, amely szerint lehetőleg be kell jelenteni a tüntetést, de ha annak spontán és békés jellege van, akkor indokolatlan a beavatkozás" - mondta a Hírszerzőnek Schiffer András ügyvéd. A Társaság a Szabadságjogokért jogásza szerint mind a spontán, mind a békés jelleg kulcsfontosságú, hiszen a polgároknak joguk van azonnali eseményekre ily módon reagálni.

A kuruc akciója azonban valószínűleg nem ilyen eset - mondta Schiffer András, hiszen az nem spontán, "ha egy hete tudom, hogy meg fogom bénítani a várost", a szervezőknek megvolt a lehetőségük arra, hogy bejelentsék a megmozdulást. A rendőrség joggal avatkozik be pénteken, hiszen a magyar jogszabályoknak elsőbbségük van az uniós joggal szemben - mondta lapunknak a jogvédő, hozzátéve: "az kétségtelen, hogy a magyar jogszabályok nem mindenben felelnek meg az uniós sztenderdnek."

(Forrás: Hírszerző, FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az OCÖ felelős a tolvaj halálá
  2007-10-25 20:43:45, csütörtök
 
 
Az OCÖ felelős a tolvaj haláláért

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a Magyar Köztársaság törvényeinek betartatása érdekében tett cselekedetnek minősíti a természetvédelmi őrökre baltával támadó fatolvaj lelövését, amennyiben az eset kapcsán jogszerű fegyverhasználatot állapít meg a rendőrség.

A Jobbik egyúttal visszautasítja azokat az OCÖ részéről megfogalmazott alaptalan vádakat, amelyek a Magyar Gárda szellemiségét és a Gárda mögött álló politikai erőket okolják a cigány származású bűnöző haláláért.

A Jobbik szerint az esetnek valóban vannak felelősei, de azok az Országos Cigány Önkormányzat, valamint a cigánybűnözőket indirekt módon támogató politikusok és újságírók sorai között keresendők, akik a cigánybűnözés ellen fellépőket rasszistának igyekeznek beállítani. Ez a hozzáállás további törvényszegésekre ösztönzi és bátorítja a megélhetésüket munkavégzés helyett a többségi társadalmon való élősködésből elképzelő cigány rétegeket, akik a bűnözésben így is nyolcszorosan felülreprezentáltan Magyarország egyre nagyobb területeit terrorizálják.

Bíber József Tibor, a Jobbik alelnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma már nem lopják a lovakat, h
  2007-10-25 20:42:49, csütörtök
 
 
Ma már nem lopják a lovakat, hanem áron alul "adják"?
Gyanús árverés Somogysárdon
2007. október 21. DéliLap

Húsáron mérték ki a versenylovakat! Áron alul "adták el" a somogysárdi bázis lovait, 50-60 ezer forintért, azaz húsár alatt. A Kapospont birtokába jutott jelentésből az derül ki, hogy a legtöbb ló beteges, sánta volt. Az egykori dolgozók viszont ezt cáfolják: néhány éve ugyanis még lovasversenyekre jártak velük. Azt mondják, mindegyik állat törzskönyvezett volt, értékük többszöröse az eladási árnak. A sárdiakat az árverés közelébe sem engedték.

A mostani valóság. Üresek az istállók. És gaz lepi a lovasügetőt. 250 év hagyománya ért véget .
- Én csak annyit tudok mondani, hogy nem most kellene kapkolódni.
Az Országos Rendőrfőkapitányság lovasbázisának egykori dolgozói felháborítónak tartják, hogy szinte széthordták a kastély berendezéseit a lovakkal együtt. A település lakói várták az árverést. Állításuk szerint esélyük sem volt egyes bútorok megvételére.
Elekes Tibor:
- Sokan várták, hogy mikor lesz. Mire szó volt róla csak az alja maradt. Meg mindent elvittek a büdös francba.
A Kapospont birtokába jutott jelentésből kiderül: a legtöbb lovat 60, 150, 250 ezer forintért adták el.
- Ebből mi igaz? Semmi
A lovasbázis volt dolgozói azt mondják: ezek a lovak nem ennyit érnek.
Csifra Zoltán, kovács:
- Ez nem igaz, itt bajnokságra is mentek ki, itt magyar bajnokságra, a military versenyekre minden minőségi ló volt, az biztos.

- Ennek nagyon szűkített önköltségét láthatják itt. A ló korára és az elhasználódás fokra tekinetttel.
A lovas szakember úgy véli: alacsony áron keltek el az állatok.
Tuska Pál, Magyar Military Szakbizottság:
- Más kérdés, a piacon, hogy jelentkeznek-e kereslet mert itt most kínálat volt csak. Gondolom az árat, ami miatt alacsonyabb lehett, hogy az eladás sürgőssége az idő faktor az rövid volt. Itt hogy ne kelljen még tovább tartani, mert az még drágább lett volna.
A lovak, a Somssich- korabeli bútorok bútorok, a szerszámok értékesítésével 41 millió forint folyt be a rendőrség számlájára. Szakértők szerint töredéke a lehetségesnek. A faluban az a hír járja, hogy valakinek nagyon fáj a foga a kastélyra, potom pénzért. Szerettük volna megkérdezni az ORFK-t is. Adásunkig azonban nem válaszoltak levelünkre.
A település polgármestere azt mondja: tárgyalnak arról, hogy az önkormányzat megkaphassa a bázist. Ez az egyetlen lehetőség, különben a hatalmas munkanélküliség miatt elnéptelenedik a falu.
Csikós Nagy Márton, polgármester, Somogysárd:
- Azt szeretnénk, ha rálátásunk lenne beleszólási lehetőségünk abba, hogy milyen ember kapja meg. Mert mi azt szeretnénk, hogy olyan ember kezébe kerüljön, aki a legtöbb embert foglalkoztatja. Ez a falu jövője.
Ígéretet kaptak arra, hogy jövőre a vagyonigazgatóságtól megvásárolhatják a kastélyt.
(hírtv, kapospont)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gőgös Zoltán távozzon!
  2007-10-25 20:41:42, csütörtök
 
  Gőgös Zoltán távozzon!
2007. október 25., 12:29 fidesz.hu

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) továbbra is Gőgös Zoltánnak, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárának távozását sürgeti az újfehértói állami földeladás ügyébe való beavatkozása miatt. Erről Budai Gyula, az agrár-érdekképviselet szövetségi igazgatója tájékoztatta az újságírókat csütörtökön Budapesten.

A szövetségi igazgató megismételte a Magosz korábbi álláspontját, miszerint arra kérik Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy az agrártárca az állami földeladás ügyében érintett államtitkárát mentse fel tisztségéből. Emellett a sajtótájékoztatón Budai Gyula azt is megismételte: továbbra is várja Gráf József, az agrártárca vezetőjének válaszát arra a levélre, amelyet egy hete küldött hozzá, hogy a kérdéses földügy részleteit tisztázza a miniszter.

Budai Gyula bejelentette azt is, hogy a jövő héten keresetlevelet nyújt be a bírósághoz Szolnoki Ferenc képviseletében, ő az a vállalkozó, akinek érvényes pályázatát érvénytelenítették amiatt, mert, mint a minisztériumban fogalmaztak, magasabb, birtokpolitikai szempontok alapján a korábbi bérlő, az Agro-City Mezőgazdasági Zrt. maradhatott birtokon belül.

Obreczán Ferenc, a Magosz főtitkára jelezte: továbbra is kérik az állami földek eladási tilalmának bevezetését, valamint azt, hogy öt évre visszamenőleg hozzák nyilvánosságra kik és mennyiért jutottak állami földekhez.

A sajtótájékoztatón az újságíróknak kiosztották azt az agrártárcánál írott belső feljegyzést, amelyben a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) többek között arról tájékoztat, hogy a tárca államtitkára elsősorban "a földbirtok-politikai irányelvek teljesülésének oldaláról felülvizsgálta az érintett pályáztatási folyamatot, s konzultációt folytatott az értékesítésre kiírt területek használójával az Agro-City Mezőgazdasági Zrt. képviselőjével. Előbbiek nyomán az államtitkár a felsorolt értékesítési egységek érvénytelenítését látja indokoltnak".

A Magosz vezető tisztségviselői kijelentették, hogy állnak mindenféle jogi eljárás elé. Budai Gyula megjegyezte továbbá azt is, hogy az NFA ellenőrző bizottságában ő a gazdálkodók érdekeit képviseli. Így minden olyan ügyletet a nyilvánosság elé tár, amely nem felel meg a jog támasztotta követelményeknek.
(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dübörög a metróépítés: draszti
  2007-10-25 20:40:07, csütörtök
 
  Dübörög a metróépítés: drasztikus költségcsökkentés és késések
2007. október 25., csütörtök 11:19 InfoRádió

Ismét kitolja a főváros a 4-es metró átadásának határidejét, az építkezés költségeit pedig 18 milliárd forinttal csökkentik. Így számos, a közlekedésfejlesztéssel együtt tervezett beruházás meghiúsul.

A fővárosi közgyűlés elé került előterjesztés szerint várhatóan elmarad a Thököly út átépítése, valamint a Keleti pályaudvar szomszédságában lévő Bethlen Gábor utca sétáló utcává alakítása.

A költségeket ugyanis csökkenteni kell, méghozzá 18 milliárd forinttal. Szintén nem épülne meg egy P + R parkoló a Kelenföldi pályaudvarnál, valamit egy autópálya-csomópont Kelenföldön. Emellett egy szökőkút és egy parkrendezés is kicsúszna a tervekből, és csökkenne a mozgólépcsők száma is.

Emellett fél évvel elhalasztják a metró átadását, így az utasok nem 2010 decemberétől, hanem csak 2011 júniusától használhatnák azt.

Minderre azért van szükség, mert a metróépítést jelentősen támogató Európai Unió tanácsadó testülete, a Jaspers szerint az építkezés társadalmi, gazdasági megtérülése a jelenlegi költségvetés mellett nem biztosított. A szervezet szerint a 10 százalékos beépített tartalék kevés az általuk kiszámolt 17,2 százalékos várható költségtúllépés fedezetére. A főváros ezért újraszámolta a megtérülési adatokat, és arra jutott, hogy csökkenteni kell a beruházás összegét, lehetőleg a kapcsolódó felszíni beruházások esetében.

Az új számítások szerint a költségcsökkentés érinti a Kelenföldi állomásnál a BKV felvételi épületét, a tervezett P+R parkolót, és a M1-M7 csomópont kialakítását. A Fővám téri állomásnál várhatóan nem lesz szökőkút és park, 2 mozgólépcsővel kevesebb lesz, és a Corvinus Egyetem előtti területrendezési terv is változik.

A Kálvin téri állomásnál kimaradhat a Kiskörút rendezése, egy Baross utcai lépcsővel kevesebb lehet. A költségcsökkentés leginkább a Keleti pályaudvar térségét érinti, mert kimaradhat a projektből a Thököly út átépítése és a Bethlen Gábor utca sétálóutcává alakítása. Az alapberuházás esetében a vonalalagutakon spórolna a főváros 2 milliárd, a járműtelepen pedig 1,2 milliárd forintot.

Az uniós testület szintén kockázatosnak tartja a beruházás 2010-es befejezését.

Az új dokumentumok alapján október végéig lezárják az egyeztetést az uniós szervekkel, a támogatási kérelem pedig várhatóan november végén kerül a kormány elé. Magyarország 260 milliós támogatást vár a 4-es metró megépítéséhez.
Hanganyag: Tenczer Gábor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai Krisztina: Nyílt levél
  2007-10-25 19:06:01, csütörtök
 
  Morvai Krisztina: Nyílt levél Gyurcsány Ferencnek és tettestársainak
2007. október 25. 13:16 MNO

Morvai Krisztina:
Most talán meg fog lepődni ön, Gyurcsány Ferenc. Szeretnék valamit megköszönni önnek és tettestársainak. Csodát tettek velem. 44 évesen, önök által, európai világpolgárból MAGYAR EMBER lettem. Magyar állampolgárból magyar szívű, magyar hazafi lettem. Önök nélkül talán soha nem éreztem volna meg a különbséget, s önök nélkül ez a felemelő csoda talán soha nem történhetett volna meg velem. Szívből kívánom önöknek, hogy éljék meg ugyanezt a változást. Isten segítse önöket abban, hogy meghallják a lelkiismeretük parancsát. Hogy képesek legyenek átmenni egy valódi belső átalakuláson. Hogy megváltozzanak. Hogy megtérjenek. Isten segítse önöket ebben. S Isten áldja, óvja és vezesse MAGYARORSZÁGOT. A HAZÁNKAT. Mert nekünk csak ez az egy hazánk van.

Magyar Nemzet, 2007.október 25.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztrájk-ellenes sötét reakció
  2007-10-25 18:38:58, csütörtök
 
  Sztrájk-ellenes sötét reakció

csütörtök, 2007. október 25. .

forrás: szdsz.hu

Kiváltságaikat féltő szakszervezeti vezetők a vasúti reform ellen




A liberális minisztériumok azért vállalkoztak az oktatás, az egészségügy, a vasúti közlekedés átalakítására, hogy a veszteséget veszteségre halmozó, adóforintokból finanszírozott rendszerek erőltetett fenntartása helyett az állampolgárok értékarányos szolgáltatást kapjanak. A jelenleg zajló közlekedési reform célja az, hogy a vasúti személyszállítás legyen utasbarát és korszerű.

Az adóforintjainkból milliós juttatásokat élvező szakszervezeti vezetők a vasút korszerűsítése helyett saját előjogaikat féltik. A szakma kiváltságosai minden olyan változást elleneznek, ami az utasok érdekében átalakítaná a vasúti személyszállítást. Szakmai érdekképviselet helyett a Mozdonyvezetők Szakszervezetének (MOSZ) egyes vezetői a populista hangulatkeltést választották. Szándékaik szerint órákra megbénítják az ország vasúti közlekedését, még mielőtt döntés született volna abban a kérdésben, ami ellen tiltakozásra buzdítanak.

Súlyos a felelőssége a szakszervezet vezetőinek: kiváltságaik védelmében sok ezer utast arra kényszerítenek, hogy elkéssenek munkahelyükről vagy az iskolából. A liberálisok arra kérik a MOSZ vezetését, hogy az önérdek-érvényesítés találjon vissza a szakmai érdekvédelem feladatához.

http://www.szdsz.hu/hu/szdsz/hirek/20071024mav

******************

"Az adóforintjainkból milliós juttatásokat élvező szakszervezeti vezetők "

ezt írják, miközben a háromszorosára fogják emelni a képviselői fizetéseket (jelszó: a közélet megtisztítása)? - az "adóforintjainkból" mellesleg.

Elmennek a kurva anyjukba!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 477
  • e Hét: 2135
  • e Hónap: 18928
  • e Év: 151845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.