|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2007-10-26 07:31:11, péntek
|
|
|
Mi a különbség egy korsó sör és a WC között?
Húsz perc.
Mi a különbség a hasmenés és a halál között?
Semmi. Ha menni kell, hát menni kell.
Mi a különbség a szegény és a gazdag svájci között?
A szegénynek saját kezüleg kell lemosnia a Mercédeszét...
Mi a különbség a pekingben talált ember csontváz, és a mellette lévő agyagedény között?
Semmi, mindkettő egy kinai váza...
Mi a különbség a telefonos kisasszony és a makaróni között?
A telefonos kisasszony telefonál, a makaróni meg üres fonál.
- Mi a különbség az elmebeteg és az idegbeteg között?
- Az elmebeteg azt hiszi, hogy 2x2 az 5. Az idegbeteg tudja, hogy 4, de ez szörnyen idegesíti.
|
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2007-10-26 07:23:46, péntek
|
|
|
Mindenféle zöldséget vékonyra összecsíkozunk (én sárgarépát, zöldséget, zöldbabot, zellert, karalábét és gombát tettem bele), pici olajon delikáttal megpárolunk.
Ezután vízzel felengedjük. Puhára főzzük a zöldségeket, citromhéjat reszelünk bele, sóval, borssal ízesítjük, majd tejszínes, vagy tejfölös habarással picit besűrítjük. Egy citromlevét belefacsarjuk.
Kicsit savanyú ízhatást kell elérnünk.
Én levesgyöngy-levesbettétel tálaltam, de lehet pirított zsemlekockával is vagy betét nélkül. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2007-10-26 07:17:14, péntek
|
|
|
"Legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után."
(Cicero) |
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
2007-10-26 07:13:57, péntek
|
|
|
Szilvaízes kifli
Hozzávalók:
300 g liszt, 20 g élesztő, 20 cl tej, 2 db tojás, 50 g vaj, 100 g cukor, 20 g só, 40 g zsír, 100 g dió, 100 g vaniliás porcukor, 400 g szilvaíz.
Elkészítés:
Szokásos kelttésztát készítünk, amit lisztezett gyúródeszkára helyezünk. Kisujjnyi vastagra kinyújtjuk és háromszög formákat vágunk. A tésztaformák közepébe elhelyezzük a szilvaízt, és kifli formára feltekerjük. A sütőtepsit zsírral vékonyan megkenjük és sorban elhelyezzük a felcsavart kifliket, amiket felvert tojással megkenünk, durvára vagdosott dióval megszóruk és középmeleg sütöben pirosra sütünk. Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2007. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
177 db bejegyzés |
e év: |
767 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 129
- e Hét: 4357
- e Hónap: 8761
- e Év: 40490
|
|
|