Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Gyere el, nézd meg ...!
  2007-10-05 16:59:10, péntek
 
  Gyurcsány a belvárosban pokolra jut

A Magyar Nemzetért Mozgalom szervezésében 2007.10.04-én vonulást szervezünk a belvárosban. A vonulás célja, hogy a két nappal későbbi Gyurcsány pokolra jut népi játékot népszerűsítse mégpedig úgy, hogy két huszár fogságában Gyurcsány Ferencet végig vonszolják vasláncon a belvároson.

Gyülekező 2007.10.04-én 17:30-kor a Nyugati téren. Indulás 17:00 órakor a Blaha Lujza térre, ahonnan tovább viszik az Astoria, majd a Deák térre, hogy metróval jussanak el a Moszkva térre. Innen indulnak vissza a Kossuth térre. Ez nem tömegdemonstráció, bár a csatlakozást nem tiltjuk meg senkinek.


Gyere el, nézd meg az emberek reakcióját.
GYURCSÁNY FERENC
Mennybe vagy pokolba?

Gyurcsány Ferenc meg mondta: lesznek tüntetések, de majd megunják. Azt is tudtunkra adta, reméli, hogy az emberek tanultak az őszi eseményekből és befogják a szájukat.

Barátom. Egy szavad nem lehet hiszen nagy a jólét. HA MAGYAR VAGY várunk játékunkra.
GYURCSÁNY POKOLRA JUT!
Népi játék a Budapesti Kossuth téren
A Magyar Nemzetért Mozgalom előadásában
2007.10.06. - 2007.10.13. - 2007.10.19. du. 5 órától.
EMLÉKEZZÜNK AZ ARADI VÉRTANÚKRA!

2007.10.06-án (5 h)
Dr. Drábik János, - ifj. Hegedűs Lóránt, Református lelkész, - Dr. Bakos Batu Szent Korona, - Bóna Ilona Mária - Takács András, hogyan tovább, - Pécsi szónok, - Éliás Tibor, opera énekes, Lengyel Károly, Sinkovits Vitay András, Vass István, Balogh Béla.

2007.10.13-án és 19-én (5 h)
is fellépünk a Gyurcsány Pokolra jut előadással. A Műsor után további neves előadók lesznek. Infót a jelzett honlapon találsz, de folyamatosan terjesszük szórólapokon is.

Hogyan tovább! Ez a kérdés foglalkoztat mindnyájunkat. Erre keressük a választ, hogy visszaállítsuk a Kossuth tér HITÉT.

Szólj mindenkinek - Terjeszd az eseményt mindenhol.
Bővebb infó: http://magyarnemzetertmozgalom.hu
..MERT A SZÍV GYŐZNI FOG!..
SZERVEZŐK: Balogh Béla 06-20/916-0029, labbel1@t-online.hu
Mayer József - Kamarás Gergely - Molnár László - Molnár Pál

A rendezvény támogatója: B.Z. & D.T. Autójavító Érd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Függetlenségi nyilatkozat ...
  2007-10-05 16:57:23, péntek
 
  A magyar nemzet függetlenségi nyilatkozata
1849. március 19. - 2007. október 23.


Egy évvel a csodálatos március 15-e után megszületett a magyar függetlenségi nyilatkozat, amely visszavette Magyarország szabadságát, visszaadva a Szent Korona államainak, államalapító és államalkotó nemzeteinek szerves egységét. Nemcsak megfosztotta minden hatalomtól az elnyomó, gyarmatosító Habsburg-Lothringeni házat és helytartóit, hanem száműzte is őket Magyarországról, ugyanezzel fenyegetve azokat, akik őket ismét hatalomra segíteni akarják.

Egy évvel a csodálatos szeptember 17-e után - ugyanazon okból, a megsemmisítésünkkel fenyegető szenvedhetetlen iga tűrhetetlensége miatt - a 907-es szabadságmegőrzés, valamint az 1848-49-es és 1956-os szabadságharcok hagyományait folytatva vissza kell szereznünk és ki kell nyilatkoznunk függetlenségünket.

Követelnünk kell, és ki kell vívnunk a Szent Korona Országa egységének visszaállítását, és nemcsak megfosztani kell minden hatalomtól az elnyomó gyarmatbirodalom helytartóit, hanem száműzni is kell őket Magyarországról, ugyanezzel fenyegetve azokat, akik őket ismét hatalomra segíteni akarják.


1849. március 19.


1. Magyarország a vele törvényesen egyesült Erdéllyel és hozzá tartozó minden részekkel és tartományokkal egyetemben szabad, önálló és független európai státusnak nyilváníttatik, s ezen egész státus területi egysége feloszthatatlannak s épsége sérthetetlennek kijelentetik.

2. A Habsburg-Lothringeni ház, a magyar nemzet elleni árulása, hitszegése és fegyverfogása által, nemkülönben azon merény által, miszerint az ország területi épségének eldarabolását, Erdélynek, Horvátországnak, Szlavóniának, Fiaménak és kerületének Magyarországtóli elszakítását s az ország önálló státuséletének eltörlését fegyveres erőszakkal megkísérteni, evégett idegen hatalom fegyveres erejét is a nemzet legyilkolására használni nem iszonyodott, saját kezeivel szaggatván szét úgy a Pragmatica Sanctiót, mint általában azon kapcsolatot, mely kétoldalú kötések alapján közötte s Magyarország között fennállott - ezen hitszegő Habsburgi s utóbb Habsburg-Lothringeni ház Magyarország, a vele egyesült Erdély és hozzá tartozó minden részek és tartományok feletti uralkodásból ezennel a nemzet nevében örökre kizáratik, kirekesztetik, a magyar koronához tartozó minden címek használatától megfosztatik s az ország területéről s minden polgári jogok élvezetéből számkivettetik.

Aminthogy ezennel trónvesztettnek, kirekesztettnek és száműzöttnek a nemzet nevében nyilváníttatik.

3. Midőn a magyar nemzet elidegeníthetlen természetes jogainál fogva az európai státuscsaládba önálló és független szabad státusként belép, egyszersmind kinyilatkoztatja: hogy azon népekkel, melyek vele ezelőtt egy fejedelem alatt állottak, békét s jó szomszédságokat alapítani s folytatni, és minden más nemzetekkel barátságos kötésekkel szövetkezni elhatározott akarata.

4. Az ország jövendő kormányrendszerét minden részleteiben a nemzetgyűlés fogja megállapítani, addig pedig, míg ez a fentebbi alapelvek nyomán megállapíttatnék, az országot egész egyetemes kiterjedésében a nemzetgyűlés minden tagjainak egyajkú felkiáltásával s közmegegyezésével kinevezett kormányzó elnök Kossuth Lajos fogja a maga mellé veendő miniszterekkel úgy saját magának, mint az általa nevezendő minisztereknek személyes felelősségük és számadási kötelezettségük mellett kormányozni.

És e határozatainkat adjuk tudtára a művelt világ minden népeinek, azon erős meggyőződéssel, hogy a magyar nemzetet, mint a független önálló nemzetek sorában egyik testvéröket, azon barátsággal és elismeréssel fogadandják, mely barátságot és elismerést a magyar nemzet nekiek ezennel általunk felajánl.

És adjuk tudtára Magyarország s a vele egyesült Erdély, és hozzá tartozó minden részek és tartományok lakosainak azon kijelentéssel, hogy az említett egy és oszthatlan magyar álladalom minden hatóságai, községei, városai, kerületei, megyéi és polgárai, szóval minden egyesek s testületek, a trónvesztett Habsburgi s utóbb Habsburg-Lothringeni ház iránti hűség s engedelmesség kötelességei alól teljesen és tökéletesen feloldva vannak, sőt attól a nemzet nevében eltiltatnak, s mindaz, ki a nevezett házból netalán a királyi hatalom bitorlójául fellépni merészkedő egyént tanáccsal, szóval vagy tettel gyámolítaná, honárulási bűnt követ el.


2007. október 23.


1. Magyarországot szabad, önálló és független államnak nyilvánítjuk. Kijelentjük, hogy Magyarország területi egysége feloszthatatlan s épsége sérthetetlennek.

A szabad, önálló és független Magyarország követeli a Szent Korona államterületét, államalapító és államalkotó nemzeteit erőszakkal szétszakító nemzetközi szerződések azonnali felülvizsgálatát, a nemzetközi joggal ellentétes rendelkezéseinek eltörlését, az eredeti állapot visszaállítását.

2. Az 1944. március 19-e óta hatalmat gyakorló pártok vezetői a magyar nemzetet elveszíteni, annak szabadságát örökre elvenni akarták. Ezt a magyar nemzet elleni árulással, hitszegéssel és fegyverfogással, nemkülönben azon merénylettel követték el, hogy az ország önállóságának eltörlését fegyveres és politikai erőszakkal kísérelték és tették meg, evégett idegen hatalom fegyveres erejét is a nemzet legyilkolására használni nem iszonyodtak, saját kezeikkel szaggatva szét úgy a Szent Korona eszme természetes értékrendjét, mint általában azon kapcsolatokat, melyek két- és többoldalú kötések alapján idegen országok s Magyarország között fennállott. Ezért minden hitszegő pártvezetőt, minden pártvezető családtagját és mindaz, aki támogatásukat elfogadta, Magyarország nevében örökre kizárjuk, kirekesztjük, minden cím használatától és vagyonától megfosztjuk és az ország területéről, valamint minden polgári jogok élvezetéből számkivetjük.

Ez alapján ezeket a személyeket a nemzet nevében hatalomvesztettnek, kirekesztettnek és száműzöttnek nyilváníttatnak.

3. Amikor e nyilatkozat alapján a magyar nemzet elidegeníthetetlen természetes jogainál fogva a világ szabad nemzeteinek családjába önálló és független állapotban belép, egyszersmind kinyilatkoztatja, hogy azon népekkel, melyek vele ezelőtt egy diktatúra alatt gyarmati sorban éltek, békét s jó szomszédságokat alapítani s folytatni, és minden más nemzettel egyenrangú félként kötött, kölcsönösen előnyös szerződésekkel kapcsolatot fenntartani elhatározott akarata.

4. Magyarország Alkotmánya a Szent Korona eszme szerinti Szabadság Alkotmánya. Törvénykönyveit és az ország jövendő kormányrendszerét minden részleteiben a Szent Korona Önigazgatási rendszere szerint létrehozott Nemzetgyűlés fogja megállapítani. Addig pedig, míg ez a fentebbi alapelvek nyomán megtörténik, az országot egész egyetemes kiterjedésében az Alkotmányozó Nemzetgyűlés minden tagjainak egyhangú akaratnyilvánításával és közmegegyezésével megállapított Alaptörvény alapján, az Alkotmányozó Nemzetgyűlés minden tagjainak egyhangú akaratnyilvánításával és közmegegyezésével kinevezett kormányzó tanács fog kormányozni, amelynek tagjai a Szent Korona eszme iránymutatása szerint, személyes felelősségük és számadási kötelezettségük mellett végzik szolgálatukat.

E határozatainkat tudtára adjuk a világ minden népének, azon erős meggyőződéssel, hogy a magyar nemzetet, mint a független, önálló nemzetek sorában egyik testvérüket, azon barátsággal és elismeréssel fogadják, mely barátságot és elismerést a magyar nemzet nekik ezennel általunk felajánl.

És tudtára adjuk határozatinkat a Szent Korona - Magyarországon vagy a világ bármely pontján élő - minden tagjának azzal a kijelentéssel, hogy az egy és oszthatatlan magyar állam minden hatósága, községe, városa, kerülete, megyéje és minden polgára, szóval minden személy és testület, a diktatúra kiszolgálása okán állampolgári jogaiktól megfosztott személyek iránti hűség és engedelmesség kötelességei alól teljesen és tökéletesen feloldva vannak, sőt attól a nemzet nevében el vannak tiltatva, s mindaz, aki a nevezett hazaárulókat, vagy a hatalom diktatórikus bitorlójául fellépni merészkedő egyéneket tanáccsal, szóval vagy tettel segíti, honárulási bűnt követ el.

Kelt Szegeden, 2007. szeptember 22-én.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Legyen vége már!
  2007-10-05 16:55:08, péntek
 
  Szőnyi Bartalos Mária
Magyarország
LEGYEN VÉGE MÁR!

Hiteltelen az egész kormány már az emberek szemében.

Bárkit neveznének ki miniszterelnöknek a kormányzó pártok tagjai közül Gyurcsány leváltása után, olyan mértékben hiteltelen lenne személyében, mint Gyurcsány ma az emberek szemében. Az emberek azt tartják, hogy aki Gyurcsány mellé állt, az a nép ellen tette le a voksát. Elveszítette már előre úgy az MSZP tagsága, mint az SZDSZ tagsága a nép bizalmát.
Ezért azt javaslom, hogy oszlassa fel a parlament önmagát és egy szakértői ideiglenes kormány vegye át az országunk irányítását.
Legyen vége a pártoskodásoknak! A baloldali politikusok húzódjanak háttérbe, és azok irányítsanak, akik értenek is a kormányzáshoz minden szinten.
Legyen vége már ennek az országromboló időszaknak!
Ne nevezzenek ki soraikból, de holdudvarukból sem miniszterelnököt, mert nem fogadja el a nép!

ELÉG VOLT!

Elég volt a kormány rágalmaiból!
Mert - Varga Domokos György szavait idézve - "...mi soha, de soha nem üldözzük a zsidót, soha nem üldözzük a cigányt, soha nem üldözzük a baloldalt! De nem tűrjük többé a csalást! Nem tűrjük többé a hazudozást, az önzést, a kivételezést, a gyűlölködést, és nem tűrjük többé, hogy csak azért, mert valaki zsidó, mert valaki cigány, mert valaki baloldali, mert valaki ezért vagy azért másságnak, kisebbséginek, hátrányos helyzetűnek, régi elvtársnak, újgazdagnak, vagy bármi másnak számít, ezért önző módon másokat, akár egy egész nemzetet kifoszthasson; hogy egy egész nemzetet becsaphasson; hogy brutális népveréséért másokat börtönbe juttathasson, maga pedig minden csalást, mint önkényt büntetlen megúszhasson; s végül azt sem hagyjuk - bárki legyen is az -, hogy valaki a szóval, az igével hókuszpókuszoljon, a maga beteges, a nép gyűlöletétől elboruló elmével bűntetlenül és igaztalanul másokat vádolhasson gyűlölettel, fasizmussal, szélsőségességgel."

ELÉG VOLT A TŰRÉSBŐL!
Gyurcsány Ferenc! Mondjon le!
Szakértőkből álló kormány lépjen a mai dilettáns kormány helyébe!

Komárom-Szőny, 2007. október 3.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esetl. kormányfőcsere esélyei
  2007-10-05 16:51:14, péntek
 
  Menni vagy nem menni?
2007-10-04 01:12:33 elnök

Már a baloldalon is mind többen vetik fel: Gyurcsány Ferenc sorsa megpecsételődött, s csak idő kérdése, hogy pártja mikor cserél miniszterelnököt.

A kormányfő azonban erős adukat tart a kezében. A sort Lengyel László kezdte. "Gyurcsány nem mehet egy évig, mert valakinek végig kell vinnie a megszorítások és a reformok első, nehéz csomagját. De utána mennie kell, mert nem konszenzust, hiteles együttműködést, hanem súlyos összeütközést hozott" - írta tavaly szeptemberben a Népszabadságban.
A közgazdász idén augusztusban már azt is körülírta, hogy a szocialistáknak milyen utódot kellene Gyurcsány helyébe állítaniuk. "A párt hatókörét meghaladó táborból, lehetőleg szakpolitikust kell miniszterelnöknek választani" - írta ugyancsak a Népszabadságban.

A kormányfőt korábban Antall József valóságos baloldali reinkarnációjának láttató Debreczeni József sem venne már mérget rá, hogy Gyurcsány a jövő embere. "Jelenlegi pozíciója biztos - a jövője bizonytalan...

Ám ha marad is az ország miniszterelnöke - a nemzeté már aligha lehet" - vélekedett májusban az Élet és Irodalomban a kormányfő életrajzírója, egyértelművé téve: a miniszterelnök eljátszotta a lehetőséget, hogy az MDF-kormány fejéhez méltó államférfivá váljon.

EGY HIÚ PÁVAKAKAS
Ugyanitt augusztusban Tamás Gáspár Miklós filozófus - aki a politikust gőgös, hiú pávakakasnak nevezve - értekezett Gyurcsány bukásáról,
Bugyinszki György pedig a szeptember 8-i Népszabadságban engedte meg magának a következő mondatokat: "A balliberális értelmiségnek két - szerintem téves - premisszája van a kormányfő helyzetéről szóló vitákban. Az első szerint, ha ő bukik, automatikusan jön Orbán.
Ez a parlamenti erőviszonyokat ismerve egész egyszerűen badarság...

A másik gyakran hallott érv szerint Gyurcsány személye a garanciája annak, hogy ne szaladjanak el újra a költségvetési kiadások" - írja a publicista, megállapítva: a fiskális fegyelem fenntartásához már nincs szükség akkora bátorságra, mint a bevezetéshez kellett.
A sorok közt tehát az áll: minden feltétel adott a kormányfő cseréjéhez. Kéri László a múlt héten ugyane lapban verte el a port Gyurcsányon kormányának tehetetlensége miatt, majd megállapította: "A média érzékelési küszöbéig hallhatóan keresik már az utódját."

A jelek szerint tehát nemcsak a jobboldal reményeiben, hanem a baloldalon is formálódik az a forgatókönyv, melynek értelmében a szocialisták ugyanúgy miniszterelnököt cserélnének menet közben, mint tették ezt Medgyessy Péterrel.

Egy ilyen kikényszerített melegváltás esetén a pártban elsősorban Kiss Péter kancellária- és Veres János pénzügyminisztert, esetleg a honvédelmi tárcát vezető Szekeres Imrét tartják esélyes kormányfőjelöltnek, ám ha Gyurcsány Ferenc önszántából adná át a stafétabotot, talán Bajnai Gordon önkormányzati miniszter is szóba jöhet.

A helyzet azonban több szempontból sem vethető össze a 2004-es állapotokkal. Akkor ugyanis egy olyan politikus állt a kormány élén, aki nemhogy nem volt tagja az MSZPnek, de sem a pártba, sem annak parlamenti frakciójába nem volt beágyazva. Gyurcsány Ferenc ezzel szemben a baloldal megkerülhetetlen alakja lett, aki jelenleg vetélytárs nélkül vezeti pártját és kormányát. Igaz, hogy népszerűségi mutatói alulmúlják Medgyessy 2004-es adatait, ám míg Gyurcsány megszorításokkal vitte mélypontra a szocialistákat, elődjének támogatottsága egy kétéves osztogatássorozat ellenére olvadt a töredékére.

MAJDNEM SZÉGYEN
A miniszterelnök a múlt héten felettébb magabiztosan nyilatkozott az Indexnek: szerinte pártjának nincs semmi oka, hogy ne vele fusson neki a 2010-es választásoknak. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kelljen megvívnia a maga belső harcait - különösen, hogy a szocialisták már többször tanújelét adták: készen állnak rá, hogy élükre állítsanak egyes helyzeteket, vagy éppen megleckéztessék egyik-másik társukat.
Ez történt akkor is, amikor a politikus még sportminiszterként felelt egy ellenzéki interpellációra, s a fél MSZP-frakció elutasította a választ (Gyurcsányt Szili Katalin házelnök igen szavazata mentette meg a teljes megszégyenüléstől.) Egyébként is, a parlamenti frakció az a hely, ahol adott esetben más erőviszonyok alakulnak ki, mint a párt egyéb testületeiben.
Amikor a szocialisták 2004-ben Medgyessy Péter utódját keresték, az országos választmány ülésén Kiss Péter 103, Gyurcsány Ferenc 99, Veres János pedig 31 szavazatot kapott; ezzel szemben a képviselőcsoportban Kissre kilencvenen, Veresre nyolcvanan, Gyurcsányra pedig mindössze 73-an voksoltak.

A helyzet akkor éleződne ki, ha az MSZP második vonala összefogna Gyurcsány ellen. Ekkor azonban nem lenne elegendő a párt közvéleményét a kormányfőcsere gondolatához szoktatni, de többséget kellene teremteni a parlamentben is. Ahogy pedig már tavaly a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor lapunknak nyilatkozva felhívta a figyelmet: "A miniszterelnök és pártja egymás foglyai. Gyurcsánynak a parlamenti MSZP-frakcióban van húsz embere. Ha a szocialisták jobbnak látnák nélküle folytatni, bármikor leválthatják. Ő viszont a híveivel meg tudja akadályozni, hogy új kormányfőt válasszanak." Ha azt feltételezzük, hogy kormánypártiak és ellenzékiek a papírforma szerint viselkednek, vagyis a baloldal a csere mellett, a jobboldal pedig ellene szavaz, akkor azt kell megállapítanunk, hogy egy ilyen döntés 18-20 vokson múlik. (A koalíciónak 35-tel több képviselője van, mint az ellenzéknek; ha ennek mintegy fele átszavaz, oda a fölény.)
A miniszterelnököt csak úgy lehet leváltani, ha egy füst alatt az utódjára is javaslatot tesznek - vagyis a váltást másfél tucat képviselő már meg tudja akadályozni.

HÚSZ SZAVAZAT
A Heti Válasz ezt a ma még hipotetikus helyzetet modellezve összeállította annak a húsz politikusnak a névsorát, akik a miniszterelnök feltétlen híveként alkalomadtán a posztján tarthatnák Gyurcsány Ferencet. Bár a "Gyurcsány-gárda" tagjai közt nem feltétlenül csak MSZP-képviselőket kell sejtenünk, a listán - a párt erőviszonyainak tisztázása végett - kizárólag szocialistákat szerepeltetünk. A lajstromban olyan személyek kaptak helyet, akik a miniszterelnök lekötelezettjei, vele függelmi viszonyban állnak, s akiknek elköteleződése nem lehet kétséges. A válogatáskor különös súllyal vettük figyelembe, ha valaki Győr-Moson-Sopronból - a politikus itt volt megyei pártelnök - került a parlamentbe, vagy éppen a kormányfő támogatására szerveződött MSZP-platform, a Magyar Progresszív Társaság vezetői közt foglal helyet.
A névsor a mindenkori helyzet függvényében bővülhet, illetve módosulhat, sok múlhat az ellenzék viselkedésén is, és az sem biztos, hogy a miniszterelnök a párt nagyobb részének ellenében, körömszakadtáig ragaszkodna a székéhez.

A tanulság azonban ettől még nem veszti érvényét: Gyurcsány Ferencnek a parlamentben van legalább húsz embere, akik adott esetben meg tudnák akadályozni a kormányfőcserét, vagy még inkább azt, hogy a kérdés egyáltalán napirendre kerüljön.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint nem fogadta Hillert ...
  2007-10-05 16:44:27, péntek
 
  A Pápa megint nem fogadta Hillert
2007-10-03 15:59:55 elnök

Ismét sikertelenül próbálkozott bejutni XVI. Benedek pápához az egyházi ügyekért is felelős Hiller István.

A tárca sajtóosztálya szerint Hiller valóban elutazott Vatikánba, de arról szó sem volt, hogy az egyházfőt is meglátogassa. Másodszor sem jött össze Hiller István személyes találkozója a pápával.

Az Index több - hazai és külföldi - forrásból megerősített információja szerint a miniszter a múlt héten a diplomáciai csatornákat megmozgatva igyekezett elérni, hogy fogadja őt XVI. Benedek. Úgy tudjuk, a miniszter több egyházügyi munkatársát is kivitte Rómába, ám miután kiderült, hogy a kihallgatás elmarad, nélkülük utazott haza.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium sajtóosztálya az eddig be sem jelentett vatikáni látogatással kapcsolatban azt válaszolta, hogy a miniszter nem tervezett - sem most, sem korábban - találkozót a pápával. "Hiller István a vatikáni magyar nagykövetség szervezésében szeptember 28-án, pénteken hivatalos látogatást tett a Vatikánban." - áll az OKM írásos válaszában, amelynek szószerinti közlését kérte a sajtóosztály. Hiller "mint a magyar egyházügyekért is felelős szakminiszter folytatott szakmai megbeszélést Tarcisio Bertone bíboros államtitkárral és Zenon Grocholewski bíborossal, a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció prefektusával.

A szaktárca vezetője találkozott Gianfranco Ghirlanda-val, a Pápai Gergely Egyetem rektorával, Kovács Gergellyel a Kultúra Pápai Tanács munkatársával valamint Francesco Buranellivel, a Vatikáni Múzeumok főigazgatójával. Hiller István a Római Magyar Akadémián a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést adományozta Giordano Caccia-nak, a Szentszék államtitkársága asszesszorának, valamint Pietro Parolin prelátus, a Szentszék államközi kapcsolatok titkárhelyettesének. Sem korábban, sem a mostani program előkészítése során, sem az alatt nem volt szó arról, fel sem merült, hogy Hiller István miniszter látogatást tegyen XVI. Benedek Pápánál. Kezdeményezni sem lehet a látogatást, ugyanis a vatikáni protokoll szerint szakminisztert nem fogad a pápa.

A látogatás célja kizárólag a két állam közötti hivatalos szakmai megbeszélés, konzultáció volt." A miniszter tavaly nyáron már tett egy kísérletet, hogy legfelsőbb szinten tárgyalhasson a Vatikánnal kötött szerződésről. A választások után egy ideig napirenden volt a szentszéki megállapodás megújítása. A miniszter azonban akkor is hiába utazott Rómába. A tárca később azt állította, hogy Hiller a kérdéses időpontban volt ugyan Rómában, de nem kezdeményezett soron kívüli találkozót vatikáni vezetőkkel. Az Indexnek nyilatkozó, de nevük elhallgatását kérő forrásaink azért furcsállják a felsőszintű kapcsolatfelvételre tett próbálkozásokat, mert közben a kormányzat látványosan elhanyagolja a katolikus egyházzal kapcsolatos protokolláris kapcsolattartást.

Az egyházügyekért is felelős tárca a magyar egyházat kihagyva igyekezett eredményt elérni a Szentszéknél, holott nem képviseltette magát a pápa szeptemberi ausztriai látogatásán sem. XVI. Benedek pedig a magyar vonatkozásai miatt itthon is ismert kegyhely 850 éves jubileumára zarándokolt Máriacellbe. Az OKM nem vett részt a katolikus egyház legutóbbi akciójának, a városmissziónak záróaktusán sem, jóllehet az eseményen Hagyó Miklós, budapesti szocialista alpolgármester is megjelent.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felnőtt egy generáció?
  2007-10-05 16:32:02, péntek
 
  A kérdőjel nem véletlen a mondat végén. Bizonytalanság! Kétkedés! Mikor? Kik
ők? Vajon, ha felnőttek hol vannak? Mint ahogy kétkedve mondjuk mostanában:
a rendszerváltozás óta..

Volt egyáltalán, vagy csak szeretnénk azt hinni. Másik ország, más
kultúrával, ez Kína. Ott jártamkor először azon döbbentem meg, mennyire
gyerekes a gondolkodásuk, a viselkedésük. Azóta más szemmel nézem az embert,
az egyént, kíváncsi vagyok, mennyire felnőtt a felnőtt. Döbbenetes a
tapasztalat. Inkább hazudnak maguknak, semhogy elismerjék tévedésüket. Nem
egyszerűen szemet hunynak, hanem tagadják a nyilvánvalót, amit megélnek,
tapasztalnak.

Meg akarnak győzni sokakat, jól döntöttek, így könnyebb. Bár pusztulás
szinte mindenhol, rombolás mindenfelé, de azt jól ki kell világítani, hagy
ragyogjon, így könnyebb. Ha kiáll valaki közülük, lerántják a mocsárba,
pusztuljon a szomszéd tehene is. Szélsőséges, tolvaj az is, netán feltűnési
viszketegségben szenved, vagy csak egyszerűen nem normális, így könnyebb
elviselni a középszerűséget, hisz ő se különb. Oda se kell figyelni, majd
abba hagyja, kit érdekel.

Itt nem felnőtt egy generáció, hanem degenerálódott a felnőtt nemzedék is!
Tisztelet a kivételnek.

De hol a kivétel? Hol vannak a kiemelkedő teljesítmények a közéletben?
Valahogy nehéz észrevenni, róluk nem szólnak a hírek, a tudósítások, a
médiák. A múlt dicsőségéről hallhatunk eleget, de mindig van aki szerint az
a múlt nem volt dicső, sőt illik szégyellni.

A múlt dicsősége....hát igen. A történelem mutat példát bőven, dicsőt is és
elfeledett, elpusztultat is. A legnagyobbakból ma már, csak feltárandó
kőhalmok, építmények őrzik és jelzik, annak idején virágzó városok, államok,
kultúrák, emberek éltek itt, akiknek érdekes módon nagyságuk lett vesztük.
Voltak kiket elpusztítottak és voltak kik saját magukat pusztították el. Az
inkák, az egyiptomiak, az ókori Róma, a nagy magyar, vagy német birodalom. A
párhuzam kísérteties néhány területen. Mint például a monumentális
építkezések, vagy, ahogy ma hívnánk: "beruházások". A gigantikus építmények
elkészültek minden korban, bármi áron. Rabszolgamunka, éhezés nem gátolhatta
a megalomán beruházókat már annak idején se.

Emberáldozat nem számított, olcsó az élet, mint most is. Az elpusztítása az
olcsó, mert a fenntartása bizony drága. Szeretném felhívni a figyelmet
néhány apró hasonló momentumra. Nem a háborús dúlások, fosztogatások voltak
a fő okok, hanem a kiállás hiánya, amely megvédte volna a sajátját, hisz
milye volt a rabszolgának az új monstre építmény, ha nem a gyűlölete tárgya.
Az egyén építette, vérezte, könnyezte, de nem élvezte! Védeni már nem volt
hajlandó. Miért védte volna a legyengült, megtizedelt, az eltiport, a
semmibe vett, a beteg, az éhes, a kifosztott? Ők nem! Ők megszöktek inkább,
sőt ellenálltak a zsarnokaiknak. Mert abból volt bőven. Na ez, nem változott
a történelem során! Újra és újra feltűnnek, rátelepednek népekre,
országokra, nemzetekre, néha kontinensekre is. Falakat építtetnek maguk
köré! Zsoldosokkal védetik magukat. Azután, ahogy a történelem már
számtalanszor megmutatta, veszítenek és elvesznek a múlt ködében. Nem marad
más utánuk, mint néhány feltárandó kőkupac és szitok.

Feltűnnek..néha varázslók, néha vallási vezetők, néha katonai vezetők, néha
csak a pénz vezetői, amiből befolyást szerezhetnek mások felett. Soha nem
építenek, csak építtetnek. Sajátos a nyelvezetük, ma már szinte csak ez
maradt nekik. Sokak számára nehezen érthető és értelmezhető, hisz ez a cél.
Rasszista, populista, nacionalista, monetáris, konvergencia, reform,
tohavudu, demokrácia, pártokrácia, diktatúra, pártokratúra, köztársaság. A
múlt hibáiból vannak, kik soha nem tanulnak, hisz elfelejteni, sőt eltörölni
szeretnék. Attól még, az megtörtént. A szereplők nem változnak, csak az idő.
A végeredmény se változhat, hisz a történések is kísértetiesen megegyeznek.

Mennyi idő kell még a felnőtté váláshoz, ha az évezredek kevésnek
bizonyultak !

Dobrovics József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kossuth és Rákóczi szobra közö
  2007-10-05 16:13:44, péntek
 
  Reálpolitika Rákóczi és Kossuth szobra között

A reálpolitikus a társadalom nagy ingyenélője. A reálpolitikus kielemzi a sajtóhíreket, simulékony módon keresi a média jóindulatát, ph semleges radikalizmusával segíti az félrevezetett közvélemény vakrepülését. Óva int mindenfajta meggondolatlanságtól. Számára a meggondolatlanságot és a provokációt a határozott tettrekészséget jelenti. A reálpolitikusnak az esemény, pláne a váratlan esemény maga a katasztrófa.

Teljesen mindegy mi a történés célja és értelme: először mélyen elítéli, ritkábban hallgat. Vár. Sunnyog néhány órát, majd látva a sajtóvisszhangokat csendben visszaúszik a fősodorba. Széttárt kezekkel mentegetőzik ha kell, ugyanazt az eseményt egekig dicséri, később publikál, elemez, ha kell mea culpázik, megbocsájt és várja a megbocsájtást. Utólag jótanácsokat osztogat, mert a tettek mezején tehetetlen és szánalmas. Elhatárolódik azzal, hogy nem tudta mi történik, pár nap múlva azonban dicsekszik és babérokra tör.

A reálpolitizálás nagy ajándéka hogy felmenti a gyávát tehetetlensége alól, lehet hívatkozni rá, hogy mi miért nem sikerült, titokban együtt lehet örülni az áldásos status quo-nak. A reálpolitikus tündöklése a legbiztosabb jele a társadalom gyengeségének, mindannyiunk lustaságának, mert magabiztos és tudja: nem kergetjük világgá. Hagyjuk szájhősködni egy radikális társadalmi változás küszöbén. Egyesek vélt sérthetetlenségükben önmagukat a forradalmi eseményekek politikai szárnyának mondják, majd ugyanazok-mint olvashattuk az MNB 2006 Orbán Viktornak címzett petíciójában,- nem győznek dicsekedni, hogy alig tudták békés mederben tartani az eseményeket a Kossuth téren szeptember 17-én.

A reálpolitikus taktikusan jobb- és baloldali politikai hullákon köszörüli a nyelvét, mert tudja, azokat lehet szapulni, ugyanakkor ingyenreklámot is biztosít számára, számukra. A reálpolitikus legjobb barátja a reálpolitikus. Nyilvánosan egymás torkának ugranak, majd öt perc alatt elsimítják egymás között a "félreértést" egy pohár kristályvíz mellett. A reálpolitikus pártfüggetlen. Legyen jobboldali, baloldali, kommunista demagóg vagy Kossuth téri moderátor. Mindegy. Nem az ország sorsa érdekli, hanem önmaga dicsősége és a hatalom. Akármilyen hatalom.

Ezért veszélyes, mert a gátlástalan demagógiájával kiírtja a nemzet önvédelmi reflexeit. Nem mer, nem is akar kockáztatni magasabb célokért, mert abba tehetségtelensége miatt belebukhat, esetleg elveszítheti vagyonát. A reálpolitikus a média kedvence, mert következmények nélkül lehet idézni és félremagyarázni mindazokat a súlytalan mondatokat, amelyekkel operál.

Mondjuk ki bátran: A forradalom nem politika, hanem személyes, korlátok nélküli áldozatkészség. A forradalom rövid és katartikus, ott nincs taktikázás és sunnyogás.

A taktikázás és sunnyogás tette azzá a Kossuth téri eseményeket, amivé lettek. Rákóczi Ferenc és Kossuth Lajos szobra között.

Ha visszatekintünk a történelemben, és ha csak a realitásokat vesszük alapul, már régen múltidő lenne a magyar a Kárpát-medencében. Nekünk az évszázadok során nemcsak a hódítók ellen kellett megküzdenünk, hanem a realitások és a javunkat akaró "reálpolitikusok" ellen is. Minden bátor kezdeményezésnek a gátja, ha addig merünk nyújtózkodni, ameddig a takarónk ér. Vigyázzunk, mert ha megjelenik egy színpadautó szalmakalappal, és hangosbeszélőn figyelmeztet egy barátságos alak, hogy rövid a takaró, akkor az vagy reálpolitikus vagy áruló.

Tatár József
Rendszerváltó Fórum
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üvölts Te is, Magyar!
  2007-10-05 16:10:56, péntek
 
  Vagy, csak a magyar nacionalista és fasiszta?!

Hallgat a magyarság, mint aki becsinált. Pedig ennyi igazságtalanság és gazemberség nem sok nemzettel történt a világtörténelemben, mint velünk. Nem sorolom - mindenki tudja, akit érdekel - hogy mi minden törtent, csak az elmúlt néhány évszázad alatt is, velünk.

Csak 1848-tól nézve az eseményeket: a győztes szabadságharc leveretése orosz seregek által / a nagy Nyugat nem segített /, aztán a Kiegyezés, Magyarország másodhegedűs szerepe az Osztrák-Magyar Monarchiában, Magyarország bekényszerülése az I. világháborúba, a tanácsköztársasági idegenlelkű, rablógyilkos horda rémuralma, TRIANON, mely a világ legaljasabb nemzetirtása, országrablása volt, máig ható és a magyarságot pusztító, nemzetközi aljasság!

A II. világháború, párizsi béke, amely szentesítette újra Trianont. Szovjet horda beözönlése, gyilkolva, rabolva, lányokat, asszonyokat százezrével megerőszakolva. Szovjet és kommunista rémuralom, 1956, győztes szabadságharc és annak elárulása Amerika és a Nyugat által. A többi: a mai nyomor, aljasság, erőszak, az ország, a nép kirablása, már csak ezek következménye.

Ennek ellenére, a magyarság csak hallgat és tűr, szégyenkezve lehajtja fejét, amikor bűnös nemzetnek titulálják aljas szandékból, haszonleső lélekkel és/vagy az országunk elrablását és kivéreztetését így akarva jogosnak festeni.

Az összes utódállamban szinte, másodrendű éllampolgárok a magyarok, emberi jogaiktól, életlehetősegüktől, nyelvhasználati joguktól megfosztva élnek. Számtalan esetben testi épségük, sőt, életük is veszélyben van. A szomszéd országrablók határtalanul nacionalisták, minden erejükkel a magyarság ellen törnek és ebben még a saját kormányunk is csendestárs, mert nemhogy nem áll ki népe mellett, hanem még összekacsint az ellenünk vétkezőkkel.

Mindenki tudja: van egy nép a világon, amely minden alkalmat megragad, minden időben süvolti az elszenvedett sérelmeit. Meg is van a busás haszna belőle, akkora, hogy közönséges halandó nem is képzeli. Mi pedig szemérmesen hallgatunk, nem állunk ki saját érdekeink és jussunk érdekében! Pedig ha valakinek, hát a magyaroknak van miért üvölteni, a világ népeinek, főleg nagyhatalmainak lelkiismeretét felrázni, a máig tartó irgalmatlan Holokausztunkért, amelyért nemhogy hatalmas kártérítéseket nem kaptunk, hanem még mindig csak bűnösök vagyunk, a Benes-dekrétumok szerint is és a ránk bűnöst kiáltó álságosok szerint is.

Mindez történhet 2007-ben, az EU-ban és akkor, amikor a nagyhatalmak mindig demokráciáról és szabadságról fröcsögnek. Úgy látszik, csak nekünk magyaroknak nem jár a csodás szabadság és az emberi jogokkal-élettel teli demokrácia, szerintük!

Hát üvöltsünk mi is, mint azok, akik abból jól profitálnak, hogy ránk is felfigyeljen a nagyvilág!!!
Minden szinten, mindenhol és mindenkor!

Az ellenzék bizonyos elemei, a Köztársaság Elnöke, a képviselők nagy többsége pedig, arcukat eltakarva szégyenkezzenek, mert a kezükben a lehetőség belföldön és az ENSZ, EU, EP színpadán tenni, minden erejükkel, teljes szívükkel, a rájuk bízott hazáért, bennük bízó nemzetért.

Mert a dolgozó nép okos gyülekezetét és az országot kötelesek legjobb tudásuk és lelkiismeretük szerint szolgálni, annál is inkább, mert a szégyentelenül magas jövedelmük nem ajandék, hanem jó munkáért jár/na/ csak! Nehogy valakivel elhitessék, hogy mindössze ennyi, amire képesek!

Különben is: ahol 4 éven keresztül gátlástalanul garázdálkodhat egy bűnöző kormány és ahol idejük lejárta előtt a csapnivaló képviselőket sem lehet kiebrudalni, ott demokrácia nincs, csak bűzlő ganéjdomb!

Te pedig üvölts Nemzetem, mert néma gyereknek nem csak a szája nem, de semmi sem jár!

Adjon Isten - Szebb Jövőt!

Pásztorfi István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szent Korona Tan
  2007-10-05 16:09:05, péntek
 
  Lajdi Tamás: Rengnum Marianum katonája
(A Szent Korona országa a Mennyei Ország)


A Szent Korona Tan: abszolut megváltoztathatatlan és megingathatatlan, nem ember által alkotott törvényeken nyugszik, nem siet megvalósulni, nem kapkod, ugyanakkor sosem késik el érvényesülni. Szellemisége mindig akkor válik tömegeket megmozgató napi gyakorlattá, amikor a húr a magyar hangszeren pattanásig feszül. Tehát akkor, amikor szükséges. Ekkor mindig történik valami jelentős esemény a Szent Koronával kapcsolatban is, mely mintegy isteni jelzésként halad a sorssal szembenéző magyarság történelmi vándorútján. A Magyar Szent Korona dicsőségének felkelése, majd testének romlása, egyértelműen és prófétikus módon, megelőzi a magyar nemzeti sors párhuzamos változásait, alkalmanként pedig saját sorsának fordulataival -utólag- reagál a magyar lelki süllyedésre, nyomorodásra. Ez a megszentelt Személy hordozza ugyanis a nemzet számára az áldást, s a nemzet Istentől való elfordulásaikor ez az áldásos sugárzás is csökken. Olyan jelenség ez, mint amikor az ember hátat fordít a fénynek s az árnyékra koncentrál, s a fény jelenléte látszólag megfogyatkozik a számára e pillanatban. József Attila fogalmazza meg ezt a pszihózist, egy 2 soros versében, melyben így fogalmaz: "Az Isten áll a hátam mögött, s én megkerültem érte a világot." Mert amennyiben -allegóriával élve- a nép alkotja a testet, a nemzet a lelket adja hozzá, a Korona-eszme érvényre jutása hordja magában az áldásos élet lehetőségét a magyar nemzet számára.

A Szent Korona azon elv alapján működik, melyet történelmi szükségszerűségnek nevezünk: se nem korábban, se nem későn, mindig mindent a megfelelő időben. Ez a szó foglalja magában tán leginkább a Korona kisugárzási elvét, hogy "sem előbb, sem utóbb", hanem pontosan akkor, amikor a kibácsátott energia, a kilőtt nyíl, a legoptimálisabb módon, a legrövidebb úton és a legkevesebb súrlódással, pontosan a célkereszt közepébe talál. Ezért ez a szükségszerűségi elv annak az embernek a számára, aki a múltat csak szubjektumán átszűrve, tehát minden objektivitást mellőzve raktározza el, s a jelent éppen csak megéli, a jövőt pedig előre nem láthatja, érthetetlen, kiszámíthatatlan dolognak tűnik. Ha a magyar "történelmi szentek" (önmagában különös fogalom) sorát vizsgáljuk, rajtuk keresztül méginkább nyilvánvalóvá válik ez a misztikus szisztéma, amelyben a magyar nemzet életét folytatja. Ezeknek a szenteknek a szentsége ugyanis mind a római egyház, mind a keleti orthodoxia szentségi gyakorlatától eltérő alapokon nyugszik.

Árpád-házi szentjeink ugyanis nem kereszténységük, nem a valamelyik egyházhoz tartozandóságuk, hanem a dinasztiában mindig újra felbukkanó, felülről kapott küldetésük teljesítése miatt szentek. Ez az életszentség tehát soha nem az egyházzal, az egyház által tanítottak betartásával, hanem minden esetben a Magyar Szent Korona által képviselt és közvetített apostolsággal áll összefüggésben. Ez alapján mintegy szentenciaszerűen definiálhatjuk a következőket : Szent István, László, Erzsébet, Margit s a többi Árpád-házi szentünk szentsége, egyrészt Turuldinasztiabeliségük, másrészt magyar népiségük, nemzeti létük adottsága, következménye, melyet a római kereszténység is akarva-akaratlan el kell ismerjen, mert e szakralitás mögött meglehetősen nagy erő, hatalom és az egész Egyház, illetve az emberiség számára szóló jelentés és jelentőség áll. Mivel adottságról van szó, azt valakitől kapták. Ha valakitől kapták, s ha ez nem az emberi szférából, hanem "felülről" jött, akkor Istentől jött, s ha ez a dinasztiabeli szentség a Magyar Szent Korona szentségével áll szoros összefüggésben, akkor a Magyar Szent Korona maga kell, hogy az a személy legyen, akitől az életszentség jön, tehát ebben a szent ereklyében benne él Isten személye, Isten létszentsége.

Történelmünk jeles időszakaiban ugyanígy bukkanhatunk Szent Koronánk szentségi jelenlétének jelentős vonatkozásaira. Amikor 1608-ban az elmebeteg Habsburg Rudolf helyett a magyarság II.Mátyást választja királyul, a Pozsonyba összesereglett magyar nemesség és köznép hatalmas tömegei szinte eksztatikus örömben kiáltozzák: "Légy üdvözölve hazánknak isteni ereje! Győzelem pecsétje! Krisztus képe!", minden magyar lélek és élet, mint a napraforgó tányérja a Napra, a Magyar Szent Korona eszmeiségére hangolódik. De hiszen ezen a szakrális tárgyon látható elölnézetben "Krisztus képe"! Mind a magyar, mind az európai germán hagyomány azt tartja, hogy a "Magyar Szent Koronát angyal hozta az égből", s például az 1931-ben nyomott ezüst kétpengős is ezt a csodálatos eseményt ábrázolja. Mi tudjuk, hogy ezt a szellemi lényt a keresztény hagyomány Gábrielnek nevezi, akinek nevében benne foglaltatik az ős-szkíta, a mai történelemtudományban "phöniciainak", "kánaánitának" nevezett hithagyomány ÉL-jének, azaz Élő Istennek, Jézus Istenének a neve, ami mutatja, hogy ez a név nem a zsidó vallási tradicióból nőtt ki. Gábriel angyal (görög angelos = küldött) az arkangyali karból Isten jó híreinek közvetítője. Ő viszi el Máriának is a szeplőtelen fogantatás örömhírét, de ő hozza el a magyaroknak a magyar-táltos apostolság Szent Koronáját is, mely események nagyjából megegyeznek egymással, ti. ebben az aktusban is Jézus születik a világra. De erről még később bővebben szót ejtünk a dolgozat folyamán.

Másik hagyományunkról a XVIII. sz. legelején nyilatkozik meg egy jezsuita prédikátorunk, Csete István, aki elmondja a Magyar Szent Koronát illetően: "Elsőben, hogy apostoli, másodszor, hogy angyali ajándék, harmadszor, hogy Szűz Mária kezében és szabad hatalmában áll annak adni, akinek tetszik..." Mindezekből nyilvánvaló, hogy Szent Koronánk és rajta keresztül magyar történelmünk, az abban élő és megnyilvánuló emberi tapasztalat alapján, melyet vitatni lehet, de megcáfolni soha, szentséggel átitatott, nem e földről származó, és ami a legfontosabb, mindeme vonásai alapján: Isten Mennyei Birodalmának erejét hordozó tárgy. Amikor tehát a Magyar Szent Koronánkban hittel bízó magyar ember a saját jövője jobbra fordulásában reménykedik, amikor ennek a meggyőződésnek az útján sorsára indul, tudnia kell/kellene, hogy jó törekvései biztonságosan célba is érnek, de az előtte álló út hossza és a körülötte zajló időjárási viszonyok meghatározása nem az ő kezében vannak. Ebben a szentségben rejtezik Istentől kapott erőnk, tehát ez a személy a magyar élet irányítója, a magyar életerő forrása. Jelenléte azonban nem csupán a magyar életre van kihatással az emberi világban. A Magyar Szent Korona egyben, a gonosz-, a Sötétség Fejedelme fölötti győzelemnek biztosítéka, letéteménye is, tehát világtörténelmi és egyben üdvtörténeti szerepe és feladata is van. Ennél fogva Koronánk magába foglalja a reményt is, amely nélkülözhetetlen a továbbéléshez, a feltámadáshoz, az ember arcának porból való felemeléséhez. Mi tehát ennek a Koronának a végső titka?

A Teremtő Isten képét hordja magán a Korona "koponyatetején", ahol az értelem hatalma nyugszik. Ez a tárgy hatalmas jelentőséget kap majd a történelem végső fázisában, amikor a mindent megrengető társadalmi-természeti detonáció nyomán felszálló porból Isten felemeli a hullott, porba taszított emberarcot a napfénybe.

Az Üdvözítő ezen az ábrázoláson mindenféle ember alkotta hivatalok, szervezetek, egyházak fölött álló módon, mindenféle teológiai tanítást, dogmatikus rendszert mellőzve van jelen egy trónuson, melynek egyik oldalán a Hold, a másik oldalán a Nap áll, amely az isteni mag körül tehát a világmindenség belső rendje újra rendeződik. A Magyar Szent Korona többek között annak a pillanatnak a várakozását is megjeleníti, amikor a világmindenség erői és törvényei megrendülnek, s az anyagnak a pusztulásra hangolódott futása irányt vált, s a kozmosz törvényei átrendeződnek. Amikor a visszatért Fény mintegy "korona-abroncsba" fogja a világot, s helyreáll az Isten Országának egykor volt mértéke a világban, és kinyílik az Élet Könyve, hogy a tavaszi, megéledő szél fúvásában felolvassák az élők neveit. Akkor fény önti el a világot, mely megszüntet minden árnyékot, szennyet, bajt, félelmet, ferdületet, keserűséget. Ennek az Új Rendnek, a fölre szálló Mennyei Birodalomnak ad evilági, történelmi realitást a Magyar Szent Korona létezése.

A Magyar Szent Korona hatalmát illetően el kell mondanunk, hogy szentsége nem evilági törvénykezés függvénye. Árpád-házi Szent Erzsébet kivételével, akit a Szentszék avatott szentté a római kánon alapján, minden már Árpád-házi szentünket, magát Szent István királyt is, a Magyar Szent Korona címén avatták szentté. Hogy ez milyen mértékben múlta felül a római kánonjogot is, arra kiváló példa, hogy a Magyar Szent Korona örökös szentségi jogán az azzal beavatott magyar király vétójoggal rendelkezett a pápaválasztást illetően is. I.Ferenc József császár magyar királlyá koronázása nyomán egy alkalommal élt is ezzel a jogával. Így a Magyar Szent Korona egy - a római egyház által kinyilvánítható szentségnél - jóval magasabbrendű törvényt jelenít meg, melynek megszentelő hatalma, király híján, az egész magyar nemzetre, azaz a Szent Korona minden tulajdonára eredendően születési jogon kiterjed. Aki ennek tudatában él, annak hazája már a Jézus által megigért Mennyei Ország.


Az "Ébredés" c. sorozatban jelent meg
Lajdi Tamás: Regnum Marianum katonája (I.rész) c. füzete,
melyből készült e kivonat.

A füzet csak megrendelés útján kapható itt:
Ambrus Pál
Tel.: 66 / 440 267
Email: brusman@freemail.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zas Lóránt: Hazátlanul
  2007-10-05 16:05:40, péntek
 
  (Az Ősmagyar Egyháznak,
in memoriam Vágó Pál)
Hazátlanul bolyonghatsz,
hatvanhat éved súlya terhes,
aki a túlsó partra ér
közelebb kerül a végtelenhez.
Aki minden nap jelre vár,
fülét a csendre ne hegyezze,
orkánok, vérpiros hegyek
ölén zajjal van eljegyezve.
Táltos ő, fehér varkocsa
haragvó széltől bomlik.
Fejénél Napküllő, Madár.
A Seregek Ura volt itt
és megáldotta, hogy legyen
ébresztő hang, delejes álom,
ősöktől kapott értelem,
imára kulcsolt kéz, villám távol.
Azóta vár, szemeit égre nyitja,
sámándobokra, a nagy kagán
szavára. Jurtája, szive tiszta.
Csak akkor tér nyugatról vissza.
Almavölgy, 2004. január 30.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 276 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 192
  • e Hét: 1572
  • e Hónap: 2519
  • e Év: 38460
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.