Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Peren kívül fizet a szélsőcion
  2007-10-07 23:16:05, vasárnap
 
  Peren kívül fizet a szélsőcionista esztéta a Gój Motorosoknak
2007-10-07. 16:04:53

A "magyar" ATV-ben György Péter "esztéta" (valójában kontraszelektált, félművelt cionista) minőségben nyilatkozott, a Civil a pályán című műsorban 2006. november 21-én, rengeteg sértést és tévedést egymásra halmozva, aminek meg is lett az ára.

Az antimagyar György Péter ámokfutása azzal kezdődött ebben a bizonyos műsorban, hogy közölte: nem érti, a Gój Motorosok hogyan képzelik, hogy belevágnak Kosáry Domokos szavába. Ez a cionrasszista György szerint a felvonulási téri '56-os megemlékezésen volt, ám a rendőrség megállapította, hogy a Gój Motorosok akkor már régen nem tartózkodtak Pesten, amikor Kosáry Domokos beszédet mondott. Mondhatni fatális tévedés György Péter részéről a dolog, de tévedni mindenki tévedhet, hibázhat is. De a magasan képzett esztéta ámokfutása koránt sem ért véget ezek után, közölte, hogy a Gój Motorosok, "ezek a megátalkodott senkik" tönkretették a magyarság egyik szent ünnepét.

A büntetőeljárás során kiderült: a magyarellenes gyűlöletkeltésben, hazudozásban élen járó György Péter megsértette a Gój Motoros Egyesület jó hírnévhez való jogát és súlyosan megsértette az egyesület becsületét.

György Péter jogi képviselője útján peren kívüli egyezséget kért, eszerint 500 ezer forintott kell kifizetnie az Egyesületnek, illetve 50 ezer forintott az egyesület jogi képviselőinek, hogy elkerülje a pert.

De nézzük csak, ki is ez a pórul járt ATV-lakó. György Péter - micsoda meglepetés - az ELTE (Eötvös Loránd Tudományegyetem) Esztétika tanszékén tanít. Sok "tudományos" munkája jelent meg, ezek közül a leginkább figyelemfelkeltő egy 1991-es: Sztálinizmus a képzőművészetben. Szellemének ezen terméke angolul és németül is megjelent. A cikk pedig elérkezett ahhoz a ponthoz, amikor nincs szükség további fejtegetésekre.

György egyébként arról is hírhedt, hogy miközben jogosan tüntető fiataloknak hazudta a Párizst nemrégiben feldúló bevándorló csőcseléket, a 2006-os őszi felkelésben rész vevő magyar fiatalokat természetesen a szokott szocionista rágalmakkal illette.

(Gubicza Eszter, Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Havas Szófia! Ki az Országbázb
  2007-10-07 23:07:09, vasárnap
 
  Havas Szófia! Ki az Országbázból !



A vörös maffia póttartalékos káderei nagyon silányak ! Havas Szófia például nem tudja ugyan, hogy létezik egyáltalán az 56-os munkacsoport a pártjában, sosem hallott róla, viszont azt tudja, hogy "amióta Horn Gyula beteg, igen jelentős mértékben föléledt ez a társaság" . Mindezt egy mondaton belül. De nem csak ostoba, mohó is! Egyszerre löki oda Semlyén Zsolt Schwarz bácsiját és Weiss nénijét a Pesti Srácok elé és rántja le 1956-ot a a mocsokba, ahova a Turult, az Árpád-sávos zászlót, a Szentkoronát, és a Szentjobb(-tetemcafat)-ot már lerángatták az előtte járók. Leköpi Magyarország erkölcsi tőkéjének létrehozóit, ő akik a pártjával együtt abból él, hogy ezt a tőkét fosztogatja. Mindezt október 6-án ! Angyal István, Bárány János, Szirmai Ottó, Gáli József ott fönt az égben ! Ha azt halljátok ettől a bolsevik bárisnyától hogy Ti, zsidó létetekre, börtönből kiszabadult nyilasok és géppisztolyos huligánok élén jártátok a házakat, zsidókra vadászva - próbáljatok megbocsátani azoknak akik a magyar Országgyűlésben ezután, csak egy percig is egy levegőt szívnak vele -

O. Árpád
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Gyurcsány Ferenc és a kormány
  2007-10-07 22:54:56, vasárnap
 
  gondola 2007. október 7. 12:25

"Gyurcsány Ferenc és a kormánya bajban van"


Az elmúlt napok során bebizonyosodott, hogy fejétől bűzlik a hal, vagyis központilag vezérelt, felülről kiépített pénzlenyúlás zajlik, az új baloldal maffiamódszerekkel lopja a közpénzeket, azaz az emberek pénzét - jelentette ki Kövér László szombaton.
Mára a Gyurcsány-kormány egészét és az MSZP-t is átszövi a korrupció és a közpénzek lenyúlásának gyakorlata. Régóta sejtette mindenki, hogy valami nincs rendjén az országban a közpénzek - sem a nemzeti költségvetés, sem az uniós források - felhasználása terén, erre utalt a gazdasági, pénzügyi és szociális válság, valamint a fejlesztések elmaradása - fejtette ki Kövér László.

Az utóbbi napok, hetek példái azt mutatják, hogy nagy valószínűséggel ezeknek a pénzeknek a jelentős részét ellopják, illetve az MSZP pártpénzévé teszik. Ezek a források azonban nem az MSZP-t, nem a kormánykoalíció pártjait, hanem az embereket illetik meg - tette hozzá -, ezért minél hamarabb olyan helyzetet kell teremteni, amely ezeket a folyamatokat megállítja és megfordítja.

Az elmúlt napok során bebizonyosodott, hogy fejétől bűzlik a hal, vagyis központilag vezérelt, felülről kiépített pénzlenyúlás zajlik, az új baloldal maffiamódszerekkel lopja a közpénzeket, azaz az emberek pénzét - jelentette ki Kövér László.

Hangsúlyozta: a Zuschlag-ügy szálai teljesen nyilvánvalóan Gyurcsány Ferencig vezetnek, az ügy kapcsán az ügyészség már kihallgatta a miniszterelnököt, Szilvásy Györgyöt, valamint a szocialista párt több vezető politikusát, így Jánosi Györgyöt, Arató Gergelyt, Újhelyi Istvánt is. Hozzátette: ezen túl azonban az is sajnálatos, hogy a kihallgatott szocialisták, élükön Gyurcsány Ferenccel továbbra is rejtegetik, titkolják tanúvallomásukat, holott az a nyilvánosságra tartozik. "A politikai hadoválás, blöffölés az hihetetlen" - jegyezte meg Kövér László. A Weiszenberger-ügy szálai pedig Bajnai Gordon minisztériumáig vezetnek - tette hozzá, ahol a kiskunhalasi MSZP-s politikus, kistérségi megbízott egy vállalkozónak arról beszélt, hogy sikeres pályázat után neki a minisztériumba kell vinnie a pályázóktól beszedett pénzt. Mindez nem csoda, ha meggondoljuk, hogy Gyurcsány Ferenc egy olyan embert bízott meg a minisztérium vezetésével, aki korábban üzletemberként "hozzákozmált" ahhoz az ügyhöz, amelyben gazdák ezreinek a pénze tűnt el - jegyezte meg a fideszes politikus.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei polgármester ügyét említve felhívta a figyelmet arra, hogy dögei polgármester is MSZP-s kapcsolataira hivatkozott a nyilvánosságra került titkos hangfelvételen. Kövér László szólt arról is, hogy egy dán cég, 260 milliós állami támogatásért cserébe ezer forintos négyzetméterenkénti áron bérli vissza Veres János pénzügyminiszter üresen álló csarnokát.

"Az MSZP, Gyurcsány Ferenc és a kormánya bajban van" - jelentette ki Kövér László Gyurcsány Ferencnek a Népszavában megjelent interjújára utalva, amelyben a miniszterelnök arról beszél, hogy "A mi ellenfeleink a morális kérdések, ha rólunk be lehet bizonyítani, hogy nem vagyunk tisztességesek, akkor bajban vagyunk".

Mint a Fidesz választmányi elnöke fogalmazott, "Az őszödi üdülős, Szalay utcás, fittelinás, nomentanás Gyurcsányi, a Hajdú-Bét-es Bajnai, a 250 millió forinttal vagy 260 millió forinttal támogatott állami beruházásból üzleti hasznot húzó Veres által uralt országban, mi sem természetesebb, minthogy alacsonyabb beosztású MSZP-s politikusok, volt országgyűlési képviselők, polgármesterek, önkormányzati képviselők, vagy éppenséggel köztisztviselők úgy érezzék, úgy gondolhassák, hogy valami azért nekik is jár".

"Nemcsak az a baj, hogy a szocialisták a korrupció, a mutyizás, az urambátyám világ, a pénzlenyúlás, az üzleti partnerek és haverok pozícióba juttatása, állami forrásokból történő finanszírozása, a nyílt, arcátlan lopás mocsarába süllyedtek, hanem az, az az igazi baj, hogy nyomják lefelé a maguk alatt lévő országot, amelynek a nyakára ültek" - emelte ki.

Kövér László megjegyezte, ha ebből a helyzetből kiutat keresünk, akkor a közélet tisztaságát megteremteni hivatott programot mindössze egy pontban kell összefoglalnunk, "és itt Bajnai úrnak, a szocialista kormány tagjának szóhasználatával kell éljünk, azt kell mondanunk Gyurcsány Ferencnek és tettestársainak: hogy húzzanak el az uniós pénzek és a nem uniós pénzek közeléből, húzzanak el az ország éléről".

A fideszes politikus gratulált az MSZP-nek, hogy a napokban ünnepli 18. születésnapját, és felhívta a figyelmet arra, hogy a 18. életév betöltése, azaz a nagykorúság teljes büntetőjogi felelősségvállalást is jelent.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szlovák miniszter: Minden kite
  2007-10-07 22:52:51, vasárnap
 
 
MR 2007. október 7. 12:53

Szlovák miniszter: Minden kitelepített áruló volt


Egyetlen magyart sem lakoltattak ki, vagy telepítettek át Magyarországra csakis azért, mert magyar volt - idézte több szlovákiai hírportál a szlovák kulturális miniszter, Marek Madaric szombaton elhangzott szavait.
Madaric, aki a Robert Fico nevével jegyzett vezető kormánypárt, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) alelnöke is, a szlovák közszolgálati rádióban az MKP elnökével, Csáky Pállal vitatkozva a Benes-dekrétumok alapján meghurcolt és a szülőföldjükről, házából, hazájából kiűzött magyarokat okolta saját pokoljárásukért, amikor azt fejtegette, hogy a felvidéki magyarok közül csak az árulókat és kollaboránsokat költöztették át Magyarországra.

A miniszter véleményéből az következik, hogy az árulók és kollaboránsok lélekszáma a százezres nagyságrendhez közeli lehetett. A II. világháború után ugyanis ténylegesen ennyi felvidéki magyar volt kénytelen elhagyni a szülőföldjét.

Csáky Pál nem titkolt ingerültséggel határolódott el ettől a szemlélettől, és arra emlékeztette vitapartnerét, hogy a hatvan évvel ezelőtt szétszakított családok épp ezekben a hetekben, a hatvanadik évforduló alkalmából számos szlovákiai magyar településen emlékeznek a szomorú eseményről: a kitelepítettek közül még élők és leszármazottaik a kényszerűen elhagyott szülőfalvaikban találkoznak és emlékeznek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsó születésnap?
  2007-10-07 22:49:00, vasárnap
 
 
Keresztúton

Nyiri János 2007. október 8. 00:00
Az utolsó születésnap?


Tizennyolc éves lett az MSZP. Ez az a párt, amely ,,tisztán" született, de 15 éves korában már érett asszony volt (copyright by Gyurcsány).

Amikor most megünneplik a párt ,,nagykorúvá válását", kénytelenek vagyunk emlékeztetni rá, hogy az MSZP minden születésnapja a kényszeres duma napja. Ennek a pártnak a lényegét lehetetlen igaz mondatokban megfogalmazni.

Ezért buknak ki az ünneplő ajkakról torz szóképek, nevetséges zöldségekkel meg talmi elméletekkel váltakozva.

Anno, 1989. október 7-én az ,,új párt születik" volt a hazugság. Semmiféle ,,új" párt nem született, csupán folytatódott a régi kommunista tradíció: amikor az egyik struktúra eljutott a zsákutca végére, amikor már nyilvánvalóan nem volt folytatás, nos akkor derült ki mindig, hogy ,,megújul a mozgalom".

Holott csupán a kígyó vedlette le az aktuális bőrét. De a lényeg, a kígyóság maradt. Éppen azért kell vedleni időnként, hogy még nagyobbra nőjön a maga lényegi valójában.

Az ellenzékiség látszólag szűk esztendeiben rendre az volt az ünnepi szöveg, hogy ez egy hamisítatlan, hiteles európai szociáldemokrata párt.

A hatalomra került MSZP egyfelől nem bánta, ha a kádári ,,aranykor" visszfénye meg-megcsillan a párton, másfelől viszont hevesen tagadta, hogy ,,jogutód" lenne. Ennek persze élesen ellentmond a Németh-kormány titkos határozata, amellyel a Kádár-párt teljes vagyonát az MSZP-re ruházta, néhány nappal az ünnepélyes megalakulást követően.

Persze elmondhatták volna az MSZP-sek, hogy a magyarországi náci szervezetek bizonyos vagyonelemeit is akkori kormánydöntésekkel (meg foglalásokkal) kapták meg 1945-ben - de hát ez kínos párhuzamokra engedett volna következtetni, némely gonosz jobboldaliak a tagság múltjára vonatkozó megjegyzéseket is megengedtek volna maguknak...

Visszatérve az MSZP önértékeléséhez, hogy a párt kvintesszenciája a kommunista lelkület, gondolkodásmód, hogy ne mondjuk, személyiség, nos ezt mindennél ékesebben bizonyítja három ember története.

Emlékezetes, hogy 1996 elején a párt kongresszusán I LOVE BOKROS feliratú pólókat osztogattak, és nyugdíjas nénikéktől sörhasú vállalkozókig a bajszos ember politikájától megnyomorított kongresszusi képviselők feszítettek mosolyogva a fehér trikókban, mellükön a párt kedvencének, a bankár Buharinnak képével.

Aztán pár hét múlva úgy lett kirúgva Bokros, hogy még a sajtóból is kitiltották (volna) a nevét, elvégre föl kellett készülni a választásokra. És a mai napig hivatalosan nem létezőnek tekintik az 1995/96-os fosztogatást, miközben Bokros lett az emblematikus figura, akit jól eltávolítottak a párt közeléből. Pedig a nagy szajrét a privatizáció hozta-vitte, amelynek fő-fő játékmestere Suchman Tamás volt.

Hasonlóan esett a történet Medgyessy Péterrel. Ma ha belenézünk az MSZP-világba, nagyjából azzal a hökkenettel találkozunk: miféle Medgyessy? Akik istenítették, mostanra törölték a memóriájukból.

Hasonlóan állunk Kovács Lászlóval. A pinológus külügyér pártelnök volt évekig, most mintha nem is létezne. Igaz viszont, Kovács mint profi apparatcsik kisajtolta távozásának ellenértékét. Most ő tölti be a legjobban fizető magyar politikusi posztot, az EU-biztosit, amelyet jutalmul kapott azért, mert pártját belevezette egy hatalmas választási vereségbe, a 2004. évi EP-választásba.

Felsorolhatnánk azokat, akiket a hajdani sztálini csisztkák mintájára kivakartak a párttablóról: Németh Miklósról, Pozsgay Imréről, Szűrös Mátyásról, másokról. De minek? Térjünk inkább a viszkető kérdésre: mi lesz holnap?

A párt 18 éves, és ezzel az 1918 óta létező magyarországi kommunista struktúrák második leghosszabb életű formációja. A probléma - marxista terminusokkal - ma a következő a mozgalom számára: megőrizni vagy meghaladni? Azaz meddig menjen a mostani éra, és mikor, miképpen lehet majd túlélni.

Gyurcsány Ferenc, miközben tönkreteszi az országot, az MSZP-t is tönkreteszi, ez ma már minden gondolkodó szocialista előtt világos. Az a kérdés, hogyan tudják úgy letenni a Gyurcsány-örökséget, hogy maga a Mozgalom (a Cosa Nostra) megmaradhasson, túlélhessen.

Ne tévesszen meg bennünket, ha netán az ünneplő MSZP nyilvánosan szerelmet vall Gyurcsánynak. Gondoljunk inkább Bokros Lajosra.

A 18 éves párt pedig, amely három éve érett asszony volt, mostanra szikár, zörgő banyává aszott. Néhány gerontofil még odavan érte, de a többségben már felülkerekedett az egészséges ösztön.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Üzenjük Horn Gyulának!" - szü
  2007-10-07 22:47:17, vasárnap
 
  "Üzenjük Horn Gyulának!" - születésnapoznak a Kádár-káderek


2007-10-07 17:21 Barikád.hu



Ma tartotta a Magyar Szocialista Párt 18. születésnapi rendezvényét a fővárosban mintegy négy-ötezer párttag és egyéb csatlós részvételével. A párt születésnapja mellett a nőtagozat megalakulásának 15 éves évfordulóját is megünnepelték.

Gyurcsány víziója I.: Büszke és tisztességes baloldal

Gyurcsány Ferenc azt ígérte, "az MSZP vezetése meg fogja védeni és meg fogja óvni a magyar baloldal tisztességét, becsületét." Kijelentette: a magyar baloldal büszke lehet arra, hogy soha nem sározódott be, tisztessége és becsületessége nem támadható, különösen nem azok által, akik ezt megpróbálják megtenni.

Nekünk ne meséljék el azok, hogyan kell élni, akik kikerültek az egyetemi padokból, és furcsa módon 15-20 év alatt meggazdagodtak. Ne merjék az erkölcs ítélőszéke elé vonni a magyar baloldalt azok, akiknek eddig az volt az egyik legnagyobb teljesítménye, hogyan lehet a pártszékház eladásából magánvagyont csinálni - hangoztatta a főiskolából kikerült pártelnök, aki 5-10 év alatt gazdagodott meg. Gyurcsány Ferenc arra szólította fel a szocialistákat, hogy legyenek önérzetesek és kérjék ki maguknak a gyanúsítást.

,,Vágjátok oda hetykén, tőletek nem fogadjuk el", mert "a mi erkölcsi mércénk nem bennük, hanem magunkban van "- közölte. Véleménye szerint a történteket (Zuschlag-ügy) nem lehet annyival elintézni, hogy védekeznek vagy magyarázkodnak, azt szeretné, ha ország-világ látná: amit tesznek, az szembefordulás 17 év rossz kompromisszumaival és féligazságaival. Álláspontja szerint azzal, hogy magukon kezdik, van erkölcsi alapjuk ezt kimondani.

Gyurcsány víziója II.: Tisztességes és becsületes baloldali politikusok

A pártelnök leszögezte: ki fogják irtani a korrupció írmagját is, de ehhez szükség van az MSZP támogatására és világos mandátumot kell kapnia a változtatásokhoz. "Szükségünk van arra, hogy megmondjátok, ebben a nagyon nehéz küzdelemben melyik oldalon álltok" - fogalmazott. Felhívta a figyelmet arra, nem nekik van félnivalójuk, hiszen a magyar baloldal politikusai tisztességes, becsületes emberek. Ha meg találunk valakit, akire ez nem igaz, akkor függetlenül a pártállásától nincs helye a demokratikus közéletben - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc az MSZP 18. születésnapja kapcsán arról is beszélt, hogy ez a párt nem legyőzhető, hibáiról meggyőzhető, érett arra, hogy az országot vezesse, programot adjon, és a választók többségének akaratával ezt megvalósítsa. Ha érti ezt a sokaság, ha ehhez támogatást ad, és megküzd érte, akkor nincs mitől félni egyikünknek sem, mert olyat tesznek, ami alkalmas lesz arra, hogy az utókor elismerését kivívja.

Nyers: "üzenjük Horn Gyulának..."

Horn Gyula betegsége miatt nem tudott részt venni az ünnepségen, ahol - mint Simon Gábor mondta - ötezren voltak jelen. Horn Gyula nevének hallatára a küldöttek hosszú tapssal köszöntötték a volt miniszterelnököt. Nyers Rezső, a párt alapítója - akit nagy tapssal fogadtak - azt mondta: "húzzunk bele, hogy kikerüljünk a slamasztikából". - majd hozzátette: "Higgyenek az öreg embernek, ki fogunk kerülni ebből a helyzetből, és üzenjük valakinek, aki nem tud itt lenni, Horn Gyulának, hogy szerezzen erőt abból, hogy itt most lelkes emberek vannak"Mint mondta, legyenek olyan fiatalok a pátban, aki tudnak élni a pénzzel és nem élnek vissza a pénzzel. (Tehát most nincsenek ilyen fiatalok?)

Lendvai ledolgozná a deficiteket

Lendvai Ildikó szerint a jobb- és a baloldal hagyományos munkamegosztását felülírta egy másik választóvonal, a haladóké és a maradóké, és az MSZP vállalta a haladás irányítását. Ma valahogy megint ránk maradt a haladás, a mozgás, a tempó, a változás, a progresszió ügyének pártképviselete - vélte Lendvai.

Mint mondta: az, hogy működik a balszárny, nem könnyű dolog, hiszen egyszerre kell megfelelni a változó világ elvárásainak és a baloldal értékeinek. Közölte: egyszerre kell mondani, hogy felelős vagy magadért, de azt is, hogy felelős vagy másokért. Egyszerre kell mondani az öngondoskodás parancsát és a törődj a többiekkel is baloldali normáját. De ugyanígy egyszerre kell mondani a gazdasági felzárkózást és a társadalmi felzárkózás parancsát; az ország költségvetési deficitjének ledolgozását és az ország szociális és erkölcsi deficitjének a ledolgozását.

"Igen, amit csinálunk, az biztosan baloldali, az életemet teszem rá" - mondta. Hozzátette: amit csinálnak, az azért van, hogy tíz év múlva is legyen értékálló nyugdíja a nyugdíjasoknak, hogy az iskola a piacképes tudást nyújtsa azoknak a fiataloknak is, akinek nincs tehetős szülői háttere, hogy ne haljon meg a Szabolcs megyei falusi ember előbb, mint a Rózsadombon élő. Ennél baloldalibb célokat nem tudunk. Amit most teszünk, az életünk talán legbaloldalibb vállalkozása - tette hozzá.

Kovács: Kitartás!

Kovács László magyar EU biztos azt kérte: tartson ki az ország a konvergenciaprogram mellett, hiszen kikerülhetetlen intézkedésekről van szó. De fontos, hogy maradjunk elkötelezettek a reformok végigvitelében, hiszen ezek hosszú távon az ország érdekeit szolgálják, mondta az EU-konform reform-kommunista.

Gulyás-szocialisták és pártrelikviák - nem a Terror Házában

Simon Gábor, a rendezvény házigazdája elmondta: az ünnepség egy nosztalgiafilm vetítésével kezdődött, volt születésnapi torta, kiállítás a párt relikviáiból, valamint politikusfórum, vetélkedő és meglepetés koncert. Az étkezésről Benke László mesterszakács négyezer adagos gulyással gondoskodott.

(MNO - barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Clinton: Az egészségügyi rends
  2007-10-07 22:19:05, vasárnap
 
  Clinton: Az egészségügyi rendszer nem lehet üzlet

MNO nyomán 2007. október 7. 15:01 gondola

A világ egyetlen részén sem működhet csak üzleti alapon az egészségügyi rendszer - hangsúlyozta Bill Clinton a Közép-Európai Üzleti Központ által rendezett gálavacsorán.

A volt amerikai elnök szerint Magyarországnak a rendszer átalakításakor azt a modellt kell választania, ami a legkevesebb adminisztrációs költséggel jár, minden állampolgárt lefed, rugalmas, és azt szorgalmazza, hogy a munkáltatók ösztönözzék alkalmazottaikat az egészséges életmódra.

-A világ egyik részén sem működhet csak üzleti alapú egészségügyi rendszer, mindenkinek szüksége van az ellátásra - hangsúlyozta Bill Clinton, a Central European Bussines Centre (Közép-Európai Üzleti Központ) által rendezett gálavacsorán. Az egykori amerikai elnök kiemelte: Magyarországnak az egészségügyi rendszer átalakításakor azt a modellt kell választania, amely a legkevesebb adminisztrációs költséggel jár, minden állampolgárt lefed, rugalmas, és azt szorgalmazza, hogy a munkáltatók ösztönözzék az alkalmazottaikat az egészséges életmódra.

Magyarország három modellt követhetne: a britet, a kanadait, illetve az európaiak egyikét. Nagy-Britanniában majdnem mindenki biztosított, az állam gyűjti be a járadékot, az egészségügyi szolgáltatók az államnak dolgoznak, aki pedig jobb ellátást szeretne, az megvásárolhatja azt. Kanadában a kormány finanszírozza a rendszert, de magánszolgáltatók vannak. A kontinentálisok közül a francia, a német, illetve a holland rendszer vegyes modell - mondta a politikus.

Bill Clinton rámutatott: az amerikai, a svájci és a kanadai egészségügyi rendszer a legdrágább a világon. Az egykori elnök szerint jelenleg egyik egészségügyi rendszer sem tökéletes. A világon mindenhol problémát jelent az egészségügyi költségek növekedése és a civilizációs egészségügyi problémák, mint például a gyerekkori cukorbetegség ugrásszerű terjedése az USA-ban és az Egyesült Királyságban, vagy az érrendszeri betegségek Indiában.

Az egykori elnök az egyik budapesti szállodában rendezett gálavacsorán mondott beszédet, a hotel előtt számos újságíró és turista várta az érkezését. Sajtóhírek szerint Clinton 50 millió forintért tartott előadást, a pénzt felesége elnöki kampányára fordítja majd.

A gálavacsorán számos üzletember mellett részt vett többek között Kóka János gazdasági miniszter, Draskovics Tibor tárca nélküli miniszter, April H. Foley amerikai nagykövet és Dávid Ibolya, az MDF elnöke is. A vacsoráért 250 ezer forintot kelllet fizetnie a résztvevőknek.

Az egykori amerikai elnök a Central European Bussines Centre (Közép-európai Üzleti Központ) meghívására érkezett Budapestre szombaton kora délután. Bill Clinton nem utazott szombat este tovább, hanem Budapesten töltötte az éjszakát, vasárnapra pedig városnézést is beiktatott a programjába.

A gálavacsora előtt Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel Magyarország uniós helyzetéről és a jövő évi amerikai elnökválasztásról tárgyalt Bill Clinton.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titokban nyúlják le az egészsé
  2007-10-07 22:17:39, vasárnap
 
  Titokban nyúlják le az egészségügyi befizetéseket

2007. október 7., 17:20

Egyértelmű, hogy pénzlenyúlásról, az egészségügyi vagyon elsinkófálásáról van szó - jelentette ki sajtótájékoztatóján Pesti Imre a kormány által bevezetendő több-biztosítós rendszerre vonatkozóan.

Az elmúlt napokban, hetekben a médiában folyamatosan korrupciós ügyekről, MSZP-s lenyúlásokról, jelentős támogatások elsinkófálásáról hallottunk. Az utóbbi időben figyelmet kapott technológia, "know how", - amit most már Zuschlag személyéhez kötünk - az egészségügyben a Medgyessy, illetve a Gyurcsány-kormány alatt folyamatosan jelen volt, és jelen van - szögezte le Pesti Imre. A politikus emlékeztetett: az Állami Nyomda egy tisztességtelen privatizáció keretében jutott hozzá az orvosi receptek nyomtatásának jogához, és a Közbeszerzési Döntőbizottság is megsemmisítette a korábbi döntést, amely eredményeként most 100 milliós kártérítést követelnek.

Pesti Imre felidézte az egészségügyi miniszter közvetlen munkatárásnak esetét. Miközben zajlott a patikaliberalizációs törvény előkészítése, a kabinettitkár már szervezte a maga saját patikáját. A fideszes politikus megdöbbentőnek nevezte azt is, hogy az egészségügyből megspórolt 25 milliárdból kiosztandó 10 milliárdból mindössze 130 millió forint jut a járóbeteg-ellátásra, ebből is 10 százalékot, 13 milliót elvitt az akkori államtitkár a saját cégeire. Joggal mondhatjuk: az államtitkár úr jött, látott és vitt, egészen pontosan 13 millió forintot - jegyezte meg. Pesti Imre felháborítónak tartja azt is, hogy a budaörsi szakrendelő sokkal több pontszámot, esetszámot kapott, mint Magyarország legnagyobb egészségügyi intézménye, a SOTE.

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának tagja felhívta a figyelmet arra is, hogy az egyetlen szocialista vezetésű megyében, Hevesben lezajlott a Hatvani és a Gyöngyösi kórház privatizációja. A Hatvani kórház privatizációját törvénytelennek minősítették, és 30 millió forintra büntették az önkormányzatot. Ugyanilyen "technológiával" történt a Gyöngyösi kórház privatizációja, és ott is elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság az önkormányzatot. Nem véletlen, hogy ezek éppen az egyetlen szocialista kötődésű megyében történnek - jegyezte meg.

A képviselő kitért a kormány által csütörtökön titokban megkötött alkura is. A szakma és a sajtó kizárásával megegyezés történt a több-biztosítók kapcsán a biztosítók és a kormány között. A licitálásokkal 50-100 milliárd forint bevételhez jut a kormányzat. Ez az összeg megegyezik azzal, amennyit 1 év alatt visz ki a kormányzat az egészségügyből. Ezért - az egészségügy költségvetéséhez képest -jelentéktelen összegért pazarolja el, és juttatja a biztosítók kezére az egészségügyi közvagyont a Gyurcsány-kormány - hangsúlyozta a politikus.

A biztosítók és a kormány olyan megállapodást kötöttek, amely garantálja a cégeknek a hasznot és azt, hogy egy esetleges kormányváltás után is erős maradjon a társaságok pozíciója - hívta fel a figyelmet Pesti Imre. A demokratikus szabályokat felrúgva előre eladják a jövőt is - nyomatékosította a képviselő. Leszögezte: egyértelmű, hogy pénzlenyúlásról, az egészségügyi vagyon elsinkófálásáról van szó. Joggal mondhatjuk, hogy az élet valamennyi területén egy központilag vezérelt rendszerben működő, maffia-módszereket alkalmazó közpénzeket lenyúló technológia él, és viszi el a hazai és uniós forrásokat, magánzsebekbe juttatva ezeket - tette hozzá.

A Fidesz egészségpolitikusa emlékeztetett: maga az SZDSZ-es Horn Gábor mondta, hogy a több-biztosítós rendszerrel újabb megszorítások következnek, és 30-40 kórház bezárása várható. A kormány ismét hazudik, ismét titokban hoz olyan döntéseket, amelyek hosszú távon befolyásolják a magyar emberek életét - húzta alá. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség semmilyen tekintetben sem támogatja a több-biztosítós rendszert, és ha módja van demokratikus eszközökkel megakadályozza ennek kiterjesztését - szögezte le Pesti Imre.
(fidesz.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Járai: Csak a szavazat- és pén
  2007-10-07 22:16:25, vasárnap
 
  Járai: Csak a szavazat- és pénzszerzés érdekli a kormányt




A kormány azért hangoztatja folyamatosan szociális érzékenységét, hogy nyílt társadalmi konfliktusok nélkül nyithassa meg az utat a globális tőke előtt - közölte Gazsó Ferenc a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület XIII. Polgári Gondoláján, ahol jelen volt Járai Zsigmond, a jegybank ex-elnöke is.


Hivatali éveinek történeteivel szemléltette a Nemzeti Bank volt elnöke, hogy szerinte az MSZP-SZDSZ-koalíciót csak a hatalom megtartása és - ahogy Járai Zsigmond fogalmazott - a tűzhöz közel ülők gazdagodása érdekli. A volt jegybankelnök szerint, a második Gyurcsány-kormány kizárólag ott akar privatizálni, ahol arra nem lenne szükség, így az egészségügyben és az oktatásban. Megismételte, hogy az eladósodott Magyarországon a bürokrácia tovább nehezíti a vállalkozások működését, a szociális ellátórendszert pedig, szerinte kifejezetten ösztönzi a munkakerülést.

Járai Zsigmond közölte: nem jó a reform, mert tehetségtelen és hozzá nem értő társaság csinálja, ez világosan látszik. Nem vonják be a társadalom széles rétegeit. ,,Egészségügyi reformot úgy gondolom, hogy csak orvosokkal lehet közösen csinálni. Oktatási reformot, csak pedagógusokkal és hozzáértőkkel, de gazdasági reformot is csak olyan szakértőkkel lehet csinálni, akik ismerik más országok tapasztalatait. De a kormány nem ezt csinálja. Tehát van néhány ember, aki kitalálja, hogy mit kellene csinálni, azonban a valóság ismerete nélkül."

Gazsó Ferenc, az MSZP társadalompolitikai tagozatának tiszteletbeli elnöke elmondta: a szocialista képviselők többsége - vele együtt - tisztában van azzal, hogy a kormány azért hangoztatja folyamatosan szociális érzékenységét, hogy nyílt társadalmi konfliktusok nélkül nyithassa meg az utat a globális tőke előtt.

Az Egészségügyben és a Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Cser Ágnes pedig arról beszélt, hogy a nyereségérdekelt egészségbiztosítással veszélybe került az egészségügyi közvagyon.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Odavágásra szólít fel Gyurcsán
  2007-10-07 22:15:27, vasárnap
 
  Odavágásra szólít fel Gyurcsány
2007-10-07 15:50 hírTV

Vágjatok oda hetykén - vázolta fel a követendő stratégiát a párt 18. születésnapját ünneplő rendezvényén Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök annak az MSZP-nek, amelyre az elmúlt hetekben egyre több korrupciós ügy árnyékába vetül. Gyurcsány szerint az MSZP legyőzhetetlen.

Az ünnepségen Simon Gábor választmányi elnök elismerte: lehet, hogy nem tökéletes amit csinálnak, de mivel nagykorú lett a párt, így minden tettükért felelősséget kell vállalniuk. A Fidesz viszont a felelősséget kérte számon a kormánypárton. Az MSZP-nek el kell számolnia azzal, hogy 5 év alatt a térség éllovasából sereghajtóvá züllesztette Magyarországot - tette hozzá Szijjártó Péter szóvivő.

Gyurcsány Ferenc azt ígérte, az MSZP vezetése meg fogja védeni és meg fogja óvni a magyar baloldal tisztességét, becsületét; a pártelnök-miniszterelnök erről az MSZP 18. születésnapján beszélt Budapesten. Kijelentette: a magyar baloldal büszke lehet arra, hogy soha nem sározódott be, tisztessége és becsületessége nem támadható. A kormányfő kiemelte: a szocialisták nem takargatják a bűnt és nem udvaroltak az ügyészségnek, hogy ne jusson el egyetlenegy ügy sem a vádemelésig.

Gyurcsány Ferenc arra szólította fel a szocialistákat, hogy legyenek önérzetesek és kérjék ki maguknak a gyanúsítást. "Vágjátok oda hetykén, tőletek nem fogadjuk el", a mi erkölcsi mércénk nem bennük, hanem magunkban van - közölte.

Szerinte a Zuschlag-ügyet nem lehet annyival elintézni, hogy védekeznek, vagy magyarázkodnak, azt szeretné, ha ország-világ látná: amit tesznek, az szembefordulás 17 év rossz kompromisszumaival és féligazságaival. Álláspontja szerint azzal, hogy magukon kezdik, van erkölcsi alapjuk ezt kimondani.

A pártelnök azt mondta, hogy ki fogják irtani a korrupció írmagját is, de ehhez szükség van az MSZP támogatására és világos mandátumot kell kapnia a változtatásokhoz. A kormányfő szerint miért ne használnák ki ezt a pillanatot arra, hogy "kiszellőztessék és megújítsák" Magyarországot, vagyis megtegyék, ami a dolguk.

Az MSZP tudja a dolgát és megoldja a gondokat - jelentette ki a választmány elnöke a párt 18. születésnapi rendezvényén Budapesten. Simon Gábor elismerte: lehet, hogy nem tökéletes amit csinálnak, de mivel nagykorú lett a párt, így minden tettükért felelősséget kell vállalniuk.

Nyers Rezső, a párt alapítója azt hangsúlyozta, hogy legyenek olyan fiatalok a pártban, aki élni és nem visszaélni tudnak a pénzzel.
(MR)

*** ***********

Gyurcsány: "AZ MSZP büszke lehet arra, hogy sikerült megőriznie a becsületét"
2007. október 7., vasárnap 16:30 InfoRádió

A baloldalnak kell felszabadítania Magyarországot a hazugságok alól, őszinteség és tisztesség dolgában nem lehet megalkudni - fogalmazott a miniszterelnök az MSZP 18. születésnapi ünnepségén. A párt frakcióvezetője úgy vélte: a kormány jelenlegi intézkedései az MSZP "legbaloldalibb" lépései közé tartoznak.

Az MSZP büszke lehet arra, hogy mindig sikerült megőriznie a becsületét, ezután is óvni kell a magyar baloldal tisztességét - mondta Gyurcsány Ferenc. "A magyar baloldal tisztessége és becsülete nem támadható, és különösen nem azok által, akik ma ezt megpróbálják megtenni. Nekünk ne meséljék el azok, hogyan kell élni, akik kikerültek az egyetemi padokból, és furcsa módon 15-20 év alatt meggazdagodtak. Nekem ne papoljanak tisztességről azok, akik a pártjuk pénztárnokát ültették az APEH elnöki funkciójába" - jelentette ki a kormányfő.

Világos felhatalmazás kell

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a pártnak szembe kell fordulnia az elmúlt 18 év féligazságaival és kompromisszumaival. Olyan kompromisszumokkal, amelyek nem építették az országot, hanem rombolták. "Tiszta, átlátható, felelős és demokratikus közéletre van szükség" - fogalmazott a pártelnök. Ehhez a korrupció írmagját is ki fogják irtani - tette hozzá.

A miniszterelnök úgy vélte: a pártnak és a frakció vezetésének nagyon világos felhatalmazásra és támogatásra van szüksége ahhoz, hogy folytassa az elkezdett változásokat. A magyar baloldalnak kell felszabadítania Magyarországot a hazugságok alól - hangsúlyozta az MSZP elnöke. "Őszinteség és tisztesség dolgában nincs miért és nincs kivel megalkudnunk, ebben nem alkuszunk. Végig fogjuk csinálni, bármi áron."

"Az MSZP nem legyőzhető"

A miniszterelnök kiemelte: a szocialista párt nem legyőzhető, érett arra, hogy programot adjon az országnak, és azt meg is valósítsa a választók felhatalmazásával.

Az ünnepségen felszólalók mindegyike kitért a szocialista párt körüli letartóztatásokra. Nyers Rezső, az MSZP első elnöke úgy fogalmazott: a pártban olyan fiatalokra van szükség, akik élni tudnak a pénzzel, és nem visszaélni. Hozzátette: az MSZP ki fog kerülni ebből a helyzetből. "Húzzunk bele abba, hogy kikerüljünk a slamasztikából" - jelentette ki.

Lendvai: Az MSZP vállalja a felelősséget "zűrös helyezetekben" is

Lendvai Ildikó, a párt frakcióvezetője szerint az MSZP mindig szembe tudott nézni a problémákkal, és felelősséget tudott vállalni a "zűrös helyzetekben" is. Hozzátette: az MSZP jelenlegi intézkedései a párt legbaloldalibb lépései. "Felelős vagy magadért, de felelős vagy másokért is. Egyszerre kell mondani az öngondoskodás parancsát, és a törődj a többiekkel is baloldali normáját. De ugyanígy egyszerre kell mondani a gazdasági felzárkózást és a társadalmi felzárkózás parancsát, az ország költségvetési deficitjének ledolgozását és az ország szociális és erkölcsi deficitjének a ledolgozását" - jelentette ki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4117
  • e Hónap: 7862
  • e Év: 161358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.