Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
mai idézet
  2007-11-01 17:40:14, csütörtök
 
  Márquez: búcsúlevele.

"Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám.
Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok. Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem azért, amit érnek, hanem azért, amit jelentenek. Keveset aludnék, többet álmodnék, hiszen minden becsukott szemmel töltött perccel hatvan másodperc fényt veszítünk.
Akkor járnék, amikor mások megállnak, és akkor ébrednék, amikor mások alszanak.
Ha Isten megajándékozna még egy darab élettel, egyszerű ruhába öltöznék, hanyatt feküdnék a napon, fedetlenül hagyva nemcsak a testemet, hanem a lelkemet is.
A férfiaknak bebizonyítanám, mennyire tévednek, amikor azt hiszik, az öregedés okozza a szerelem hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést!
Szárnyakat adnék egy kisgyereknek, de hagynám, hogy magától tanuljon meg repülni.
Az öregeknek megtanítanám, hogy a halál nem az öregséggel, hanem a feledéssel jön.
Annyi mindent tanultam tőletek, emberek!
Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.
Megtanultam, hogy amikor egy újszülött először szorítja meg parányi öklével az apja ujját, örökre megragadja azt.
Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga lenézni egy másikra, amikor segítenie kell neki felállni.
Annyi mindent tanulhattam tőletek, de valójában már nem megyek vele sokra, hiszen amikor betesznek abba a ládába, már halott leszek.
Mindig mondd azt, amit érzel és tedd azt, amit gondolsz.
Ha tudnám, hogy ma látlak utoljára aludni, erősen átölelnélek, és imádkoznék az Úrhoz, hogy a lelked őre lehessek.
Ha tudnám, hogy ezek az utolsó percek, hogy láthatlak, azt mondanám neked, "szeretlek", és nem tenném hozzá ostobán, hogy "hiszen tudod".
Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy sosem felejtelek el.
Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek, sem fiatalnak.
Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz.
Ezért ne várj tovább, tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra, és amikor túlságosan elfoglalt voltál ahhoz, hogy teljesíts egy utolsó kérést.
Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz, mondd a fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mondd nekik, "sajnálom", "bocsáss meg", "kérlek", "köszönöm" és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket ismersz.
Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért.
Kérj az Úrtól erőt és bölcsességet, hogy kifejezhesd őket.
Mutasd ki barátaidnak és szeretteidnek, mennyire fontosak neked."

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
mai recept
  2007-11-01 10:35:01, csütörtök
 
  QUICHE LORRAINE

HOZZÁVALÓK:
liszt,
vaj,
tojássárgája,
só,
füstölt szalonna,
nyers sonka,
hagyma,
sajt,
tejföl,
szerecsendió

Összegyúrok húsz deka lisztet hat deka vajjal, egy tojássárgájával, sóval meg annyi vízzel, hogy rugalmas tészta legyen belőle, kinyújtom és kibélelek vele egy pie-formát, majd félig megsütöm. Közben kiolvasztok némi kockára vágott füstölt szalonnát, megpirítok rajta negyed kiló laskára vágott nyers sonkát. Az egészet a tésztára szórom, visszamaradt zsiradékjában megdinsztelek egy fej hagymát, ami a sonka tetejébe kerül a zsírral együtt. Szeletelt sajttal fedem be az egészet, és két tojássárgájával elkevert egy pohár tejföllel leöntöm; a tejfelbe mehet só, szerecsendió stb., ahogy épp gondolom. Addig sütöm, amíg a teteje meg nem kocsonyásodik. A formában megy az asztalra. (Váncsa István szakácskönyve - Ezeregy recept című könyvéből)
SACHER-TORTA (A BÉCSI SACHER-SZAKÁCSKÖNYV RECEPTJE SZERINT)

HOZZÁVALÓK:
13 dkg vaj,
11 dkg porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
6 tojás,
13 dkg főzőcsokoládé,
13 dkg liszt,
20 dkg sárgabaracklekvár,
A bevonathoz:
20 dkg cukor,
1 dl víz,
15 dkg főzőcsokoládé

A tésztához a megpuhított vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, valamint habverővel hozzákeverjük a megolvasztott, de már kihűlt csokoládét. A 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Végül ugyanolyan elővigyázatosan belekeverjük a lisztet is. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beletöltjük a tésztát. A tetejét elsimítjuk. Előmelegített, forró sütőbe téve közepes lángon sütjük. A sütés első 10 percében kisujjnyi rést hagyunk a sütő ajtaján, hogy a sütőből a gőz eltávozhasson. Ezt követően a sütő ajtaját becsukjuk, és a tésztát még kb. 1 órát sütjük tovább, mérsékelt lángon. (Akkor sült át eléggé, ha az ujjunk hegyével könnyedén megnyomva a tésztát, az rögtön visszanyeri alakját.) A tésztát formában hagyjuk kihűlni, majd késsel körül vágjuk és kiborítjuk a formából. A papírt lehúzzuk, a tortát két lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a kissé felmelegített sárgabaracklekvárral, és ráillesztjük a felső lapot. Ezután bevonjuk a csokoládémázzal. Ez utóbbihoz a cukrot vízzel 56 percig forraljuk, majd félig kihűtjük. Eközben a csokoládét megolvasztjuk, és összekeverjük a már langyos cukorsziruppal. Addig keverjük, amíg sima, de sűrű és még folyékony marad. (Ha túl sűrűnek találjuk, hozzáönthetünk még egy kevés cukros vizet. Az öntet hőfoka pedig akkor jó, ha ajkunkhoz érintve azzal kb. azonos hőfokúnak érezzük: a túl meleg csokoládé nem lesz fényes.) Ezután a mázat rögtön a tortára öntjük, a tetejét és az oldalát késsel elsimítjuk. Tortatálra helyezzük, és néhány óráig "pihentetjük", hogy az ízek jól összeérjenek, a Sacher-tortát díszítés nélkül szokták az asztalra tenni. Minden szelet torta mellé 1-1 kanál cukrozatlan tejszínhabot tesznek a tányérra, és egy tálban külön is kínálnak hozzá habot, amiből mindenki tetszése szerint vehet. (Halász Zoltán: Ínyencek könyve című művéből.)
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 100 db bejegyzés
e év: 767 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1025
  • e Hét: 1899
  • e Hónap: 6303
  • e Év: 38032
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.