Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Lovas István - Sajtófigyelő
  2007-11-15 23:39:57, csütörtök
 
  Lovas István - Sajtófigyelő
2007-11-14. 14:27:22

INFORMATION CLEARING HOUSE Informationclearinghouse.info

Eric Margolis, a világszerte ismert újságíró - az Afganisztánról és Pakisztánról szóló A világ tetején címû könyv szerzője, a terület kiváló ismerője - hosszabb cikkben elemzi a legfrissebb pakisztáni eseményeket. Írása így kezdődik: ,,A pakisztáni növekvő válság minimum is ideiglenesen késlelteti George Bush elnök és Dick Cheney alelnök azon tervét, hogy megtámadják Iránt.

E fontos dél-ázsiai nemzet nem csupán kulcsfontosságú amerikai szövetséges a nyugatellenes muzulmán csoportokkal szembeni konfliktusban, de az Egyesült Államok azt is tervezte, hogy az irányítása alatt álló három pakisztáni légitámaszpontot használja az Irán elleni légitámadásokhoz". Margolis - aki Benazír Buttótól kezdve más, kulcsfontosságú pakisztáni politikussal is rendszeres kapcsolatban áll - azt írja, Buttó elmondta neki, ismét gyilkos merényletet kísérelhetnek meg ellene Pervez Mussaraf elnök-tábornok, tehát az amerikai támogatást élvező államfő szövetségesei.

Margolis szerint senki sem hisz abban sem, hogy Musarraf ezúttal tisztességes választást tart - hiszen már eddig is minden olyan választást, amelyet 1999-es puccsa óta az országban megrendeztek, csalással végződött. Musarraf népszerûsége 8 százalékon áll. ,,Amerikai lakájként széles körben gyûlölik és tudja, hogy bármilyen tisztességes választáson veszítene. Éppen ezért ugyanolyan ,,demokratikus választásokat" tervez, mint amilyeneket az amerikai támogatást élvező egyiptomi és algériai katonai diktatúrák tartanak".

Margolis saját forrásai szerint a 619 000 fős hadseregben egyre nő a nyugtalanság. Az afgán határ mentén elterülő Északnyugati Határtartományban a tálibbarát és az üzbég szövetségesek egymás után kerítik hatalmukba a városokat. A megtámadásukra kirendelt katonaság nem hajlandó tüzelni rájuk. A Pakisztán szívében fekvő Szvat völgye pedig két hete már az iszlamista erők kezére jutott. A főtisztek hûségét eddig a CIA kívánta megvásárolni Musarrafon keresztül eljuttatott csillagászati összegekért.

Hivatalosan 9/11 óta Washington Pakisztánt 10,6 milliárd dollár segélyben részesítette. Ténylegesen ennél jóval több pénzről van szó. Egyes források szerint havi 1 milliárd dollárról. Csakhogy ebből a közép- és alsó kategóriába tartozó katonatisztek semmit nem láttak, mert a pénz eltûnt a felső katonai és politikai vezetés mély zsebeiben. A cikk így fejeződik be: ,,Bárki, aki még azon tûnődik, hogy a muzulmán világban miért gyûlölik olyannyira a Nyugatot, elég, ha Pakisztánra tekint, ahol a 'demokrácia' és a 'terrorizmus-ellenesség' nevében Washington és London a diktatúra, az intrika és az erőszak boszorkányitalát keverik".

[Forrás: Magyar Nemzet]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bokros: nem a szájam íze szeri
  2007-11-15 23:26:31, csütörtök
 
  Bokros: nem a szájam íze szerinti az egészségbiztosítási reform A kérdés: lesz-e verseny?
2007-11-15. 21:03:22

Amennyiben nem történik meg az egészségbiztosítási reform, vagy működésképtelen modellt alkotott a kormány, az akár 20 évre is lejárathatja a reformot, és minden marad a régiben - véli a volt pénzügyminiszter.

"Nem a szájam íze szerint alakul az egészségbiztosítási reform" - mondta a Hírszerző kérdésére Bokros Lajos, a Patika Egészségpénztár által szervezett konferencián. A volt pénzügyminiszter szerint ugyanis elképzelhető, hogy egy befektető sem fog beszállni a több-pénztáras rendszerbe, főleg akkor, ha megszavazzák az MSZP módosító javaslatait.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szocialista politikusok változtatnának a pénztár operatív irányító testület összetételén, a működési költség mértékén, az osztalékfizetés módján, illetve szeretnék elérni, hogy a fejkvóta és biztosítási csomag meghatározása a parlament felügyelete alá kerüljön. Információink szerint az MSZP hétfőn nyújtja be módosító javaslatait.

Vagy most, vagy 10 évre lejáratják a reformot

A Közép-Európai Egyetem professzora szerint az egészségügyi reform ugróponthoz érkezett, most fog eldőlni, hogy a rossz kompromisszumsorozatot követően működésképtelen, vagy jó, versengő rendszert vezetnek be. "Ha nem döntünk most, vagy az előbbi következik be, akkor az 10-20 évre lejáratja az egészségügyi reformot. Mert utána senki sem akar majd a reformról hallani" - hangsúlyozta előadásában Bokros.

A volt pénzügyminiszter hibaként rója fel a kormány egészségbiztosítási törvénytervezetének, hogy agyonszabályozza a versenyt és a biztosítókat. "Az intézkedések zöme korlátozza a versenyt a pénztárak és a szolgáltatók között. Ha pedig nem tudunk versenyt teremteni a szolgáltatók között, akkor csak a vízfejet növeljük anélkül, hogy a hatékonyságot elértük volna" - véli a közgazdász, aki előadásában nem mondott példát arra, hogy a törvénytervezet miért korlátozza a biztosítókat és a versenyt.

Bokros Lajos ismét annak a véleményének adott hangot, hogy csak a versengő biztosítók képesek az ellátás színvonalát emelni, s kikényszeríteni a szolgáltatók versenyét. "Az OEP-nek nem lehet az egyik kórház kedvesebb a másiknál. Nem ez a dolga. Az állami pénztár egy felosztó-kirovó rendszer, amely kezeli az egészségügyi alapot" - hangsúlyozta.

Bokros javaslata nem teljesült

A volt pénzügyminiszter télen egyébként egy osztott, ötpilléres finanszírozási modellt javasolt a kormánynak. Elképzelése szerint az egészségügyi ellátást egy képzeletbeli mátrixban kell ötfelé osztani úgy, hogy a mátrix oszlopaiba a különböző szolgáltatások - megelőzés, háziorvosi ellátás, járóbeteg-ellátás, kórházi ellátás, rehabilitáció - kerülnének, soraiba pedig a finanszírozási források kerülnének, mint a költségvetés, az OEP, kötelező magánbiztosítók, önkéntes pénztárak, és a betegek önrésze.

Bokros Lajos a szolgáltatások közül egyedül a megelőzést tartaná meg állami finanszírozásban, minden más egészségügyi szolgáltatást a többi finanszírozna. Az OEP az ötpilléres rendszerben továbbra is fedezné az egészségügyi ellátások minden szintjét, de csak bizonyos százalékban, és csak a legolcsóbb ellátási formákat. A kiadások egy részét azonban minden esetben a kötelező magánbiztosítók fedeznék.

Viszont amennyiben a beteg nem a legolcsóbb ellátást akarja, akkor a pluszkiadásokat a saját maga által választott önkéntes magánbiztosítója állná. A volt pénzügyminiszter szerint azonban a vegyes finanszírozási rendszerben is szükség lenne vizitdíjra.

[Forrás: http://www.hirszerzo.hu/cikk.bokros_nem_a_szajam_ize_szerinti_az_egeszsegbiztosit asi_reform_.49591.html]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Koncesszioba adott ország!
  2007-11-15 23:19:32, csütörtök
 
  Koncesszioba adott ország!

csütörtök, 2007. november 15. lanchidradio.hu

Miért a multik viszik el(ki az országból) az
Eu-s fejlesztési pénzeket.

http://www.llanchidradio.hu/egyre_rosszabb_helyzetben_a_kis_es_kozepvallalkozasok _20071109
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Slotát sokkolták Kövér kijelen
  2007-11-15 22:53:49, csütörtök
 
  Slotát sokkolták Kövér kijelentései
2007. november 15. 21:59


MNO
A Magyar Gárda és az interneten gyűlölködést terjesztő portálok felszámolására képtelen Magyarország megszűnik demokratikus állam lenni - jelentette ki csütörtökön Pozsonyban a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt alelnöke, Anna Malíková Belousovová.

A szélsőséges magyarellenessége és vezetőinek gyűlöletkeltő kijelentései miatt Európában szalonképtelennek minősülő SNS alelnöke ezúttal Kövér László Szlovákia címére elhangzott esztergomi kijelentése miatt kelt ki Budapest ellen, mondván: elnökét, ,,Ján Slotát szó szerint sokkolta, hogy Kövér félfasiszta kormánynak nevezte a pozsonyi koalíciót".

(mti)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merre tovább Magyarország (Per
  2007-11-15 22:46:25, csütörtök
 
  Merre tovább Magyarország (Peresz után)?

2007-11-15 22:36 Barikád.hu


Kik állnak a háttérben?Kik állnak a háttérben?Az elmúlt napok egyik legsúlyosabb politikai eseménye Simon Perez Izraeli államfő bejelentése Magyarország felvásárlásáról. A tény, hogy egy idegen ország politikusa kinyilvánítja, hogy több országot is befolyása alá helyezett nálunk úgy látszik nem mozgatja meg politikusaink fantáziáját, nem veri ki a biztosítékot. Sajnos ez nem lehet véletlen. Ezzel a tudomásulvevő elhallgató csönddel a politikai elit bizonyítja, hogy nem célja a nemzet irányítása, nem célja a nemzet megtartása. Korunkban a határok védelmét másként kell értelmezni, mint pl. a középkorban. A szabját, kardot felváltja a média hatalma. Nemzeti, politikai összetartozásunk ma fontosabb, mint valaha. Persze nem a nagykoalícióról ábrándozó debreceni polgármesterre, vagy a belváros újfeleséges, újbarátnős, terndi polgármesterére gondolok, hanem kevert népünk mély magyarságtudattal átitatott nemzeti többségére. Mert létezik ez a tömeg és többségben is van csak a politikai kontraszelekció következtében nem lel vezérre. Nem találjuk azt a vezetőt, aki országunk nemzetiségeinek -sváboknak, tótoknak, szlovákoknak, románoknak, zsidóknak, stb. és persze a magyaroknak az érdekében tiltakozzon a hivatalos idegen megszállás ellen.

Ma sokan csak a múltban mernek kotorászni, ott is csak óvatosan. Trianonozni néha már szabad még a kormányoldalon is, de a párhuzamot a jelen és a múlt között még az ellenzék sem vonja meg. Az 1920-as országcsonkítás és a XXl. századi megszállás 2007-es bejelentése közti hasonlóságot nem boncolgatja egy politikus sem. Pedig Perez úr bejelentése, ha igaz annak tartalma komoly muníciót biztosíthat a magyarság számára szabadságharcának megindítására. Feltételezve, hogy az izraeli államfő nem hazudik és tényleg az ország újfajta gyarmatosításán törik a fejüket az Izraeliek, nekünk kötelességünk a szükséges válaszlépések megtétele (szigorú vízumkényszer, kereskedelmi embargó Izraellel szemben, stb.). Ez a külpolitikai kötelességünk, de van tennivalónk bőven a belpolitikában is. Meg kell ugyanis vizsgálnunk, hogy mi vezetett oda, hogy egy idegen állam kijelentheti, hogy Magyarország felett képes ellenőrzést gyakorolni. Ez ugyanis politikai kapcsolatok nélkül nem történhetett volna meg.

Szálasit sem nevezte volna ki a kormányzó miniszterelnöknek, ha a németek meg nem fenyegetik. Még talán nem késő, hogy elkerüljük a megszállt országokban szükségszerűen kialakuló etnikai feszültségek kibontakozását. A megszállókat ugyanis egyik országban sem szeretik. Nyelvüket nem szívesen veszik át, fajuk ellen uszítanak s az ország bajait a fejükre olvassák, majd véres forradalmaktól sem visszariadva minduntalan megpróbálják kiűzni őket és helytartóikat. Emlékezzünk csak vissza a kötelező orosz nyelv oktatására. Hány éven át ,,tanultuk" a szovjetet és hányan tudtak érettségi után ebédet kérni oroszul? Már a kisgyermekek is utálták a megszállóknak a nyelvét. Kis forradalom volt úgy megúszni az orosz órát, hogy nem készültünk fel rá.

Hogy ne kerüljön sor még egyszer a forradalomba torkolló véres kiűzetési kísérletekre, még most üzenjük meg Peresz úrnak, hogy kívül tágasabb, illetve szívesen látjuk őt és országának lakóit bármely szállodában, vagy emlékmű előtt, de a megszállásról szőtt álmait felejtse el. A jó politikai kapcsolatok fenntartása érdekében azt is megkérhetnénk tőle, hogy magyarországi segítőtársait is nevezze meg, hogy mielőbb kezdeményezni lehessen kiutasításukat az országból hazaárulás címén. Az ország megszállásában való tevékenyen részvétel bizony nem tekinthető bocsánatos bűnnek. Álomnak tűnik mindez és naívság? Világos számomra és gondolom mindannyiunk számára, hogy Peresz úr fenti kéréseknek nem fog és nem is akar eleget tenni, sőt...

De az ország politikusaitól igenis elvárhatjuk, hogy legalább hazánk függetlensége érdekében, nagykoalícióban hozott döntéstől sem visszariadva nyilvánítsák nemkívánatos személynek fent nevezett urat. Ennek a mikéntjéről Soros György urat is megkérdezhetik a politikusok, hiszen ő számos országban élvezi a potenciális börtönlakó szerepét. Ami azt jelenti, hogy ha beteszi a lábát pl. Nagy Britannia és más országok területére, akkor bíróság elé állítják és börtönbüntetésre ítélik.

Wolf Gábor

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai 780 milliónyi uniós tám
  2007-11-15 22:38:25, csütörtök
 
  Bajnai 780 milliónyi uniós támogatás visszafizetését rendelte el

Lánchíd Rádió, cs, 2007-11-15 22:35



780 millió forint uniós támogatás visszafizetését rendelte el Bajnai Gordon. A
területfejlesztési miniszter elismerte: az összeg egy részét valószínűleg vissza
kell utalni az Európai Uniónak. Az eddig feltárt visszaélések ellenére Bajnai
továbbra is állítja: nem lehet az EU-támogatások lefölözéséről beszélni.

Negyvenhat gyanús uniós pályázatot nézett át újra a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
az idei év első kilenc hónapjából. Mindegyik ügyben azt vizsgálta, hogy
szabálytalanul használták-e fel az egyenként több mint 10 ezer eurós pályázati
forrásokat. 29 esetben már beigazolódott a gyanú, ezért az ügynökség 780 millió
forint visszafizetését rendelte el.

A területfejlesztési miniszter szerint ez nem jelenti azt, hogy a támogatásokat
lefölöznék, hiszen megtalálták a szabálytalanságokat és visszavették a pénzt, így
,,nem tudta elvinni aki akarta". Hozzátette: amit időben találtak meg, az
Magyarországon maradhat, ám többit valószínűleg vissza kell adni az uniónak.

Bajnai Gordon korábban soron kívüli vizsgálatot rendelt el a kiskunhalasi Disco
Magic Kft.-nél. A hónap elején a Hír Televízió számolt be arról, hogy a magáncég
elavult, évek óta nem forgalmazott fény- és hangtechnikai berendezésekre költötte
az elnyert 25 millió forintot. Ha valóban szabálytalanság történt az uniós
támogatás felhasználásában, a cégnek a teljes összeget vissza kell fizetnie.

A szintén a Hír Televízióban bemutatott Weiszenberger-videóból megismert Rózsa
Motelnél újabb helyszíni vizsgálat lesz. Hivatali visszaélés gyanújával indított
viszont nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészség a dögei önkormányzat
iskolafelújítási beruházása miatt. A község 2005-ben kapott 225 millió forint
támogatást, amiből a gyanú szerint 20 milliót visszakért a falu első embere az
építési vállalkozótól.

(hírTV)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP: a rossz hangulat és a na
  2007-11-15 21:47:50, csütörtök
 
  MSZP: a rossz hangulat és a nagy pofon esélye

Megnyilatkozások a szocialista párt országjárásának fórumain
Népszabadság • Tudósítóinktól • 2007. november 15.



Simon Gábor

Kritikus, esetenként keserű megnyilatkozásokra került sor a szocialista párt Nagy Párbeszéd elnevezésű országjárásának szombathelyi állomásán. Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke közölte: másutt is hasonló, szókimondó segítő szándékkal találkoztak, a párt tanulni akar a tapasztalatokból.

Az MSZP ma rosszabb helyzetben van, mint amikor 7,5 százalékos támogatottsága volt a pártnak - fogalmazott egy felszólaló a napokban azon a fórumon, amit az MSZP országos választmánya elnökségének részvételével tartottak Szombathelyen. A rendezvényre annak az országjárásnak a keretében került sor, amelynek az a célja, hogy a nagyobbik kormánypárt tapasztalatokat gyűjtsön a most zajló folyamatokról.

A fórumon szó esett helyi problémákról, Simon Gábor, az MSZP országos választmányának elnöke pedig a schengeni határrendszerrel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozva kifejtette, hogy a parlament foglalkoztatási bizottságának elnökeként magyar-osztrák-szlovén foglalkoztatási paktum létrehozását szorgalmazza. Cél az is, hogy Ausztria jobban nyissa meg munkaerőpiacát, s hogy a hiányszakmákban közös képzésre kerülhessen sor.

A lakossági fórum részvevői azonban főként a szocialista párt helyzetével foglalkoztak: a felszólalók ellentmondásokat, vezetési hibákat tettek szóvá. Szabó József például azt kifogásolta, hogy a reformokról nem az emberek számára is érthető nyelven folyik a kommunikáció. Kovács János helyi lakos - miután azt kérdezte, hogy vajon a legfelsőbb vezetésben lévők tisztában vannak-e azzal, hogy ki mire képes - úgy látta: a vezető pozíciók betöltéséhez alkalmassági vizsgára lenne szükség.

Kopcsándi Ferenc szerint jelenleg rossz a hangulat az MSZP köreiben, egymást szidják az emberek. Ha a pártvezetés nem változtat a rossz hangulaton, akkor - miként fogalmazott - “nagy pofont kaphatunk" az európai parlamenti választásokon. György István úgy vélte: az energiafüggőség csökkentésével lehetne “jól politizálni". Ezért fontosnak tartja az alternatív megoldások mihamarabbi alkalmazását.

Egy fizikai munkás arról beszélt, hogy ő a kutyafuttatóban is úgy érzi, mintha politikai fórumon lenne, ugyanis mindenki politizál. Az a baj - folytatta -, hogy az ott lévő fideszsesek mindent tudnak mindenkiről, rendszeresen támadják a baloldaliakat. Hozzátette: az egyszerű ember a gyengeséget látja, meg a széthúzást a vezetésben. Úgy vélte: a pártfinanszírozást nyílt pénzügyi támogatókkal lehetne megoldani, mert a tagság bizonyára nem tudja eltartani az MSZP-t.

Simon Gábor a vita végeztével azt mondta: érdemi felvetéseket hallott, a megszólalók nem csak bírálni akartak, a fórum jövőt féltő polemizálásként értékelhető. Hozzátette: a megoldásokat a realitások talaján kell megkeresni, s ez a kormány és a szocialisták feladata. A választmányi elnök úgy fogalmazott: az MSZP megpróbálja tisztességesen végigvinni, amit vállalt, ehhez széles támogatás kell, kéri, hogy azt ne vegyék el tőlük.

A választmányi elnök a fórumot követően tudósítónk kérésére elmondta: a mintegy másfél hónapja tartó Nagy Párbeszéd elnevezésű - eddig már több száz települést érintő - országjáráson gyakran tapasztaltak a szombathelyihez hasonló kritikus, egyben segítő szándékú megnyilvánulásokat. Simon Gábor úgy fogalmazott: a rendezvények légköre arra vall, hogy a részvevők szinte kötelezőnek érzik az őszinteséget, a kritikát az ország sorsával, az MSZP és a koalíció helyzetével és saját helyi gondjaikkal kapcsolatban.

A párbeszéd során elhangzottak egy részét az országos elnökség ülésein is fövetik, adott esetben a párthoz köthető korrekciók szándékával. Később összegezni fogják az országjárás tapasztalatait.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar sarija
  2007-11-15 21:21:42, csütörtök
 
  Csontos János: Magyar sarija
2007. november 15. 10:50


MNO
http://www.mno.hu/portal/527578


Csontos János: A két kormánypárt közül a liberálisabbnak mondott érzékeli inkább a totális erkölcsi válságot a kormányzásban. Nem hiszem, hogy túlságosan izgatná őket a népi bölcselem igazságtartalma, miszerint aki hazudik, az lop is - annál inkább a számukra igencsak aggasztó közvélemény-kutatási adatok, ahonnan nézve a parlamenti küszöb olyan magasan van, mint clochard-nak az Eiffel-torony teteje. Ilyenkor mindig előkerül, hogy talán mégis fel kéne mondania az SZDSZ-nek ezt a szennyes koalíciót; s a 19. születésnap kapcsán emlegetve van a boldogult Solt Ottília is, aki bizonyára viszolyogva fordulna el ettől az akarnok, harácsoló bagázstól. Mindeközben az uniós pályázatvirtuóz Wekler Ferenc állítólag családostul bujkál valahol a déli végeken - csak remélni tudom, hogy nem a koalíciós társ felbőszült aktivistái elől. A szabad demokraták szociális érzékét jól mutatja az a példatár, amely a Fodor Gábor által melegebb vidékre elküldött hajléktalantól a Kóka-féle feketemunkásokig terjed. Tényleg esedékes volna hát a Szegényeket Támogató Alap újjászervezése - többek között az SZDSZ antiszociális forradalma ellen. Ha Magyarországon holnaptól bevezetnék a sariját, félő, hogy csupa félkezű miniszter jelenne meg a kormányüléseken.

(Magyar Nemzet, 2007. november 15.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyíltan Gyurcsány ellen már a
  2007-11-15 21:16:31, csütörtök
 
  Nyíltan Gyurcsány ellen már a szocialista képviselők is

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=11028

Belföld

Vannak olyan szocialista képviselők, akik módosító inditványaik elfogadásához kötik az egészségbiztosítást átalakító törvényszerkezet módosítását. Így már nemcsak az SZDSZ-szel, hanem saját pártelnökükkel is szembekerültek.


Az érintett képviselők azt szeretnék elérni, hogy a leendő pénztárak kisebbségi tulajdonrészeinek megvásárlására kifizetett tízmilliárdokat csak egészségügyi célokra lehessen felhasználni. Gyurcsány és holdudvara ezt az összeget inkább az államháztartási hiány csökkenésére fordítaná, ezzel foltozgatva a költségvetés lyukacsos zsákját.

A képviselők, akik benyújtották az indítványt ragaszkodnak hozzá, hogy a mérleg a javukra dőljön, hiszen ameddig ez a kérdés nem tisztázott, addig további beadványokról nem is érdemes vitázni.

Emlékezzünk pár héttel ezelőtti írásunkra! Sinkó Eszer (SOTE) már megvilágította ezt a kérdéskört. Ő már akkor felvetette, hogy a reformok ebben a formában nem pozitív változásokat, hanem az egészségügy teljes ellehetetlenítését eredményezik majd.

Azáltal, hogy a magánbefektetők pénzt tesznek a rendszerbe, azzal nem az ellátás színvonalát emelik majd, hiszen így semmiféle plusszforrás nem lesz. Kérdés persze, hogy hányan lesznek azok a politikusok, akik az általuk legfontosabbnak nevezett módosító indítványok nélkül valóban nem szavazzák majd meg a törvényt.

A Magyar Nemzet információi szerint a szocialisták vasárnapra elkészülnek a módosító indítványokkal. Az is lehet, hogy annyi módosítási javaslat születik majd, hogy újraírják vele az egész törvényt...

Mindenképpen szeretnék beleiktatni, hogy a majdani pénztárak kisebbségi tulajdonrészének eladásából származó bevételt csak az egészségügyre lehessen költeni. Az is cél, hogy a magánbefektetők ne kapjanak nagyobb befolyást annál, mint amennyi tulajdoni részesedésükből következik.
Javasoljni fogják, hogy a rendszer ne 2009 közepén induljon be ténylegesen. A fejkvótaszámítást is módosítanák, és mindenképpen a parlament hatáskörébe utalnák az alapcsomag tartalmáról szóló döntést.

Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP: az ország teljesítményét
  2007-11-15 21:09:24, csütörtök
 
  MSZP: az ország teljesítményét becsmérli Orbán Viktor

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=11027

Belföld

Magyarország teljesítményét, külpolitikai szerepét becsmérlő, lenéző mondatok azok, amelyeket Orbán Viktor, a Fidesz elnöke mondott washingtoni látogatása során - közölte Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese csütörtökön az MTI-vel.


A Fidesz elnökének szavai érthetetlenek. Magyarország teljesítményét, külpolitikai szerepét becsmérlő, lenéző mondatok ezek - írta közleményében a kormánypárti politikus. Az egyhetes látogatáson az Egyesült Államokban tartózkodó Orbán Viktor kedden az MTI-nek azt mondta, hogy Washingtonban "látják, hogy Magyarország leszakadófélben levő ország". A Fidesz-elnök szerint Washingtonból szemlélve érthetetlen a magyar kormány Oroszország-politikája, és az, hogy Budapest továbbra is Nyugat és Kelet közötti hídszerepet szánja Magyarországnak, miközben az ország NATO- és EU-tag.

MTI , gondola
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1008 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.