Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
17-én Wittner Mária felolvasás
  2007-11-16 21:30:02, péntek
 
  A rendőrség oszlatásra készül

A Magyar Önvédelmi Mozgalom információi szerint újabb törvénytelenségre készül szombaton a BRFK. Mintha 1987-et írnánk, hiszen 2007. november 17-én egész nap fokozott megfigyelés alá helyezi a rendőrség a Batthyány-örökmécsest, 17 óra előtt elképzelhető, hogy műveleti területté nyilvánítják az emlékmű környékét.

Aki a nap folyamán mécsest, gyertyát, virágot visz ki, készüljön fel, hogy igazoltatni fogják, a rendőrség törvénytelen adatgyűjtést végez.

A BRFK sajtóügyeletese elmondása alapján, annak ellenére, hogy be nem jelentett békés demonstrációra készül a Magyar Önvédelmi Mozgalom, ami az EU-ban nem oszlatható fel, a magyarnak nevezett rendőrség máshogy fog eljárni.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom ezért minden magyar testvérünknek felhívja a figyelmét, hogy hiába van velünk az igazság, bármi megtörténhet szombaton.

Kisebb csoportokban közelítsük meg az emlékművet, békés szándékkal 17 óra fele. Aki tud -önvédelemből -hozzon fényképezőgépet, videokamerát.

Magyar Önvédelmi Mozgalom
2007. november 16.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazánkban Fehér Gárda 1949-ben
  2007-11-16 21:24:02, péntek
 
  Volt egyszer egy Fehér Gárda
Eduardo, cs, 2007-11-15 14:13 Jobbik.Net

Dokumentumfilm készült az 1949 nyarán kibontakozó kommunistadiktatúra-ellenes alföldi szervezkedésről, az úgynevezett Fehér Gárda működéséről. A Baté Szilveszter rendezte művet november 15-én, csütörtökön este hat órakor a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeumban mutatják be először.

A történetírás számára mindmáig "szűz terület" a magyarországi Fehér Gárda mozgalom története, amelyről dokumentumfilmet mutatnak be a napokban Hódmezővásárhelyen. Az Emlékpontban önálló kiállítóteremben is megemlékeznek a bátor ellenállókról, a szélesebb közvélemény mégis szinte alig tud arról, hogy az ötvenes évek elején számos parasztember vállalta a veszélyt, hogy tegyen valamit a kegyetlen vörös diktatúra ellen.

A Fehér Gárda titkos, antikommunista szervezkedés volt, az egész hálózatot csak a vezetők látták át, egy-egy összekötő négy emberért volt felelős, a többieket nem ismerte. Láncszerűen épült fel a mozgalom, a fehér gárdisták szűk körű gyűléseket tartottak, és készültek arra, hogy ha kitör a forradalom, élére állhassanak az eseménynek. Vannak olyan vélekedések is, hogy a szervezkedés korai előrejelzése volt a hat év múlva kitört népfelkelésnek.

A parasztság kifosztása, a beszolgáltatás és a padlássöprés, az erőszakos téeszesítés, a kulákság elleni hadjárat, a megfélemlítés és az ÁVH terrorja váltotta ki azt az elégedetlenséget, amely a Fehér Gárda ellenállási mozgalom elindításához vezetett. Az Orosháza-Hódmezővásárhely közötti pusztán jöttek létre az első szerveződő egységek 1949-ben. A mozgalom főként a tanya lakóit ölelte fel, de Orosházán, Békéscsabán, Makón, Maroslelén és különösen Hódmezővásárhelyen városi-falusi sejtjei is voltak.

Természetesen a kommunista állam nem tűrhette egy ilyen ellenállás kiteljesedését, az Államvédelmi Hatóság besúgóhálózata segítségével göngyölítette fel a mozgalmat. 1950 őszén sorban tartóztatták le a szervezkedés tagjait. A harminc vádlottból két vezetőt, Blahó Jánost és Kovács Istvánt halálra ítélték, 1951. március 30-án ki is végezték őket. Huszonkét embert Kistarcsára internáltak. A Fehét Gárda mozgalom dél-alföldi történetéről Baté Szilveszter készített dokumentumfilmet, amelyben megszólnak a még élő fehér gárdisták és Kovács István mennyasszonya, Ravasz Mária Ilona is.

Vasban is szervezkedett a Fehér Gárda

(...)

A vasi Fehér Gárda a nyugati határszélen, Rátót és Gasztony térségében szerveződött a hatósági terror ellen. A kommunista hatalmaskodások ellen lázadók a Rába partján működő vízimalomban gyűltek össze. Azt tervezték, hogy felveszik a nyugati hatalmakkal a kapcsolatot és a világ elé tárják, hogy milyen állapotok vannak Magyarországon.

A szervezkedést - árulás miatt - hamar felgöngyölítette az ÁVH. Aki tudott, átszökött a határon, de a molnárt és fiát a demokratikus államrend megdöntésére irányuló szervezkedés miatt elítélték és felakasztották.
(MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gének lázadása
  2007-11-16 21:21:23, péntek
 
  Gavallér János: Helyzetjelentés a gén-frontról

A kósza szellemi szinten tartott véreb-testőrséggel körbevett vagyon, inogó törött lábú szék benyomását kelti olykor, mint például, ha szembe kerül a joggal és a törvényekkel. Mindenki tudja, sejti, hogy 10-20 év alatt tisztességesen milliárdossá válni nem lehet. Magyarországra természetesen nem érvényesek az általános törvények, itt lehet.

Globál-manna hullt az égből, s aki jól tartotta (járatta) a száját, annak zsebei megteltek lehetőségekkel. S garanciát vállalt a kimaradt, bátortalan tisztesség a falkában harácsoló álságos jogcsavarintásokra.
Megérkezett az ember, az ilyen is és az olyan is, a visszaköszönő hibák bűvös erdejéhez. A múlt hétfejű sárkányával kell most már megküzdeni,
hogy egy csöpp hit éljen még a törvények erejében. Fel kell hát tüzelni élőt és holtat, hogy a dolgok örökké szemlesütve ne kóboroljanak!

Nincs jól az, kiált a harács, hogy úgy gondolják kiknek nem jutott, hogy őket is megilleti a vagyon! Ott és akkor osztották a javakat, ahol és amikor ők a vállukra vették a változtatás zászlaját: Kiabáltak, de mi tettünk a történelmi változásért, szétosztottuk a gondokat és most már a felelősség közös. Mi saját vagyonunkkal vállaljuk a terheket, s nem a szélbe trombitálva vártunk a világ csodájára: Törvényeket alkottunk és ahol a törvény ott a jog. Felvettük a gyűlölet kemény bekecsét, és hogy vannak kiknek nem jutott, ők akarták a magántulajdon szentségét!

Nincs jól az, töpreng a becsület, hogy úgy gondolják kiknek jutott, hogy övék a törvény ereje. Úgy kerültek bábhelyzetbe, hogy maguk fogták és szabták a bábruhát és a szabóság ajtajára hatósági pecsét került: Ide belépni csak a titokjáratokon keresztül, élő lelkeket gázolva lehet! Vagy bábruhára esküt tenni, hogy soha semmilyen körülmények között a ruha származását (jogcsalafintaságot) el nem árulom! Évekre ágyaztak azok, kik álmot próbáltak lelkeinkre bocsátani és csattogtatják a jog ostorát:
A magántulajdon szentségét!

Közben:
A jóléti társadalmakban tüntetések garmada; Franciaország és Németország bénulva kivár, hogy a közerejét fitogtató sztrájkolok 20-30%-os bérköveteléseiből talán a bénultság társadalmat próbáló felháborodása kiutat tud mutatni. Világpiaci árak vannak a munkaerőpiacon is, és ők már érvényesítik, szakosodott monopol helyzetüket, minden szakma egy tröszt. A jogharmonizációban a mi trösztjeink vajon emberközpontúak?

A vadkapitalizmus gyökereit szopogató elitünk tisztában van azzal, hogy a vadon nőtt sarjak életképtelenek és az éltető gyökerek elapasztják a nedveket azon élőlényekben, melyek felrúgják a természet törvényeit?
A bíróságok korrupciós ügyek tucatjaival van leterhelve és a társadalom elemzői, magyarázzák a hazugság létjogosultságát, azaz a kisember bűne, hogy hazudik a jog. Mert annak van joga ki nagyobb hazug és ott a többség, ahol a hiszékenység, így emberek, reklamációnak helye nincs!
Vagy nem hazudik minden hatalomvágyba szerelmes haszonjog? Van a világnak oly szeglete, hol nem csatázik a szó az ember igazáért: a fennálló társadalmi rend megváltoztatásáért? Másképp hogyan változik a világ?

Tömött libák a szülőanyák, hogy kotlanak!

Újkorba léptünk: A globalizált manipuláció korába és itt nem kell az érzés, a vágy, egy új front nyílt, a gének lázadása!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vissza kell vonni az egészségb
  2007-11-16 21:18:45, péntek
 
  Szakadás előtt? - A szocialisták tovább feszítik a húrt
Fidesz: vissza kell vonni az egészségbiztosítási törvényjavaslatot
2007. november 15. 13:32 MNO

A szocialisták a többi között a saját értékrendjük alapján fogalmazzák meg az egészségbiztosítási törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványaikat - jelentette ki Kökény Mihály csütörtökön. Mint mondta, politikai egyeztetésekre is szükség lehet még. A Fidesz szerint vissza kell vonni a javaslatot, és társadalmi vitára kell bocsátani.

Mint azt a Magyar Nemzet megírta, nemcsak az SZDSZ-szel, hanem saját pártelnökükkel, Gyurcsány Ferenccel is szembekerültek azok a szocialista országgyűlési képviselők, akik a módosító indítványaik elfogadásához kötik az egészségbiztosítást átalakító törvénytervezet megszavazását. A legsúlyosabb ellentétet az okozza, hogy míg az érintett képviselők szeretnék elérni, hogy a leendő pénztárak kisebbségi tulajdonrészeinek megvásárlására kifizetett tízmilliárdokat csak egészségügyi célokra lehessen felhasználni, addig Gyurcsány ezt a pénzt inkább a költségvetés lyukainak betömködésére fordítaná. Lapunk információi szerint a szocialisták várhatóan vasárnapra elkészülnek a módosító indítványokkal. Elképzelhető, hogy a korábban vártnál jóval több javaslatot terjesztenek elő, azaz tulajdonképpen megpróbálják újraírni a törvényt.

Az MSZP-frakció által az egészségbiztosítási törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványok közül néhányról még szükség lehet politikai egyeztetésre. Erről Kökény Mihály, az MSZP országgyűlési képviselője beszélt csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. A szocialista képviselőcsoport négy fontos elv alapján fogalmazza meg módosító indítványait: saját értékrendje, a koalíciós megállapodás szelleme és tartalma, a működőképesség biztosítása alapján, illetve hogy olyan rendszer legyen, amely megfelel az alkotmányosság követelményének - közölte a parlament egészségügyi bizottságának szocialista elnöke. Megjegyezte: az MSZP-frakció korábbi döntése érvényben van, vagyis támogatják az egészségbiztosítás átalakításának koncepcióját, de a törvényjavaslatot módosító indítványokkal javítani szeretnék.

Kökény beszélt a demokratikusan működő pártról is

Kökény azt mondta: a módosító indítványok jelentős része szakmai kérdésről szól, kisebb része olyan, amelyben esetleg még politikai egyeztetésre szükség van. Hozzáfűzte: úgy gondolja, meg fognak egyezni. Elmondta: a módosító indítványok még nem készültek el, ezért arról korai beszélni, milyen szakmai, technikai megoldásokat tartalmaznak. Arra a kérdésre, hogy biztosítani fogja-e a frakció a törvényjavaslat elfogadásához szükséges többséget, Kökény közölte, az előterjesztés zárószavazása december 17-én lesz, addig több mint harminc nap van. Az a törekvés - folytatta -, hogy módosító indítványaik révén a meghatározott elveknek megfelelő javaslatot fogadjanak el. A szocialista szakpolitikus szerint az egészségbiztosítási rendszer átalakításának nincs alternatívája. Kökény úgy vélte, egy demokratikusan működő pártban nem szokatlan, hogy a képviselőknek van önálló véleményük, és azt megosztják a nyilvánossággal.

A Magyar Orvosi Kamara elnökének szerdai nyilatkozatával kapcsolatban közölte: a kamara elnöke egy nyolc évvel korábbi munkáját idézte, az a kritika, amit a dokumentumban megfogalmaztak, a Fidesz akkori javaslatára vonatkozott. Az a modell, amit szerdán a parlamentben előterjesztettek, nem a versengő, profitérdekelt biztosítókról szól, hanem egy társadalombiztosításról és több pénztárról, magánszereplőkkel - fogalmazott.

A költségvetés megtorpedózásával zsarol az SZDSZ?

Ne szavazza meg az SZDSZ a jövő évi költségvetést, ha az MSZP módosító indítványaival megtorpedózza a biztosítási reformot - a Népszava információi szerint "egyesek ezt is elfogadhatónak tartanák, ha ezzel meg lehetne gátolni a szocialista módosító indítványok elfogadását."

Pesti Imre: A törvényjavaslat az SZDSZ és a biztosítók érdekeit szolgálja

Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője újságíróknak azt mondta: a törvényjavaslat nem szól másról, mint hogy "minden hatalmat a biztosítóknak", és ennek egyetlen célja a koalíció egyben maradása és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök politikai érdekeinek kiszolgálása. A fideszes úgy vélte, a törvényjavaslat merénylet a magyar társadalom ellen, egyértelműen az SZDSZ és a biztosítók érdekeit szolgálja. Pesti szerint nyereségérdekelt, több-biztosítós rendszert épít ki a kormányzat.

Az ellenzéki képviselő szerint ez az egészségbiztosítási rendszer nem ad választ több fontos kérdésre, így a finanszírozás, a népegészségügyi program, a hálapénz, a várólisták kérdéseire. Véleménye szerint a biztosítóknak sehol a világon nem érdeke a népegészségügyi programok támogatása, mert azok eredménye csak évtizedek múlva látszik. Ugyancsak nem érdekeltek a biztosítók a várólisták megszüntetésében - fűzte hozzá.

A politikus azt mondta, az előterjesztés korlátozza a szabad orvosválasztást a járóbeteg- és a kórházi ellátásban. A biztosítók döntik el, kit, hol és milyen módon kezeljenek - tette hozzá. A fideszes képviselő közölte: ezen a javaslaton módosító indítványokkal nem lehet javítani, az lenne a helyes, ha a kormány visszavonná és társadalmi vitára bocsátaná.

(MTI, MNO, Népszava)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lampert szerint meg kell szünt
  2007-11-16 21:13:27, péntek
 
  "A szülők nem kegyetlenek" - Lamperth Mónika magára maradt
Sem pártja, sem a szülők, sem a civilek nem támogatják
Balogh Beáta 2007-11-15 12:50 Hírszerző

A szociális miniszter szerint meg kell szüntetni a szülők szabad iskolaválasztáshoz való jogát, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek is esélyt kapjanak a jó minőségű oktatásra. Javaslata az MSZP-n és az SZDSZ-en belül sem talált egyöntetű támogatásra. Bár a felvetett problémát senki sem vitatja, a javaslattal mégsem értenek egyet sem a szülők, sem a civil szervezetek, mert úgy érzik, alkotmányos jogaik sérülnek. Lamperth Mónika mellett egyedül az Országos Cigány Önkormányzat állt ki.

Mint arról korábban beszámoltunk, Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter az MSZP pedagógus-konferenciáján azt javasolta, hogy a szülők szabad iskolaválasztási jogát korlátozni kellene. Legfőbb érve az volt, hogy a hátrányos helyzetű térségekből a jobb módú szülők elviszik/elutaztatják gyermekeiket más, jobbnak ítélt iskolákba, így az ott maradt hátrányos helyzetű gyerekek rosszabb minőségű oktatásban részesülnek.

A miniszter aggasztónak találja azt is, hogy az elvándorló diákokat követik a pedagógusok is, akik a jobbnak ítélt oktatási intézményekben próbálnak meg a későbbiekben elhelyezkedni. Lamperth javaslata nem aratott osztatlan sikert sem az MSZP-n, sem az SZDSZ-en belül, az ellenzék pedig nem tekinti jónak, még tárgyalási alapnak sem.

"A magyar iskolarendszer fontos értéke a szabad iskolaválasztás. (...) Ezernyi más eszköz lenne arra, hogy a különbségeket csökkentsük. Fejleszteni lehetne a hátrányos helyzetű térségek iskoláinak eszközparkját, az ott tanítóknak jobb körülményeket lehetne biztosítani" - mondta Horn Gábor a Népszabadságnak.

Uniformizáló javaslat

A felvetés egyedüli támogatója ez idáig az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), szerintük ugyanis a szabad iskolaválasztás gyakorlata "a szegregált oktatás melegágya", ezért hónapok óta kérik az oktatási minisztériumot, hogy az intézmények ne kapjanak fejkvótát azon gyerekek után, akik nem a lakhelyük szerinti iskolában tanulnak.

Az oktatási szakértők többsége azonban ellenzi, hogy a szülőktől megvonják a szabad iskolaválasztás lehetőségét, szerintük ugyanis a szülők mindent megtesznek azért, hogy gyermekük a legjobb képzésben részesüljön, és ettől még a fejkvóta megvonása sem riasztaná el őket.

Szocializmus egy tárcánál

Volt szakértő, aki attól tartott, nálunk is felerősödhetnek a finnországihoz hasonló társadalmi jelenségek: mint megtudtuk, ott a szülők nem válogathatnak az állami intézmények között, éppen ezért "indokolatlanul nagy" az igény a magániskolákra. Ennek következtében a skandináv országban a nem állami iskolákban nagyon magas színvonalon oktatnak, míg az állami iskolákban a magyarországinál állítólag jóval alacsonyabb színvonalon folyik a tanítás.

Hangsúlyos érvként hallottuk azt is, hogy ha megszüntetik a szülők választási lehetőségét, akkor a tanintézményeknek felesleges megalkotniuk saját pedagógiai programjukat. Ennek hiánya azonban uniformizál, és ez a rendszerváltás egyik alapelvét húzná keresztül.

"Örvendetesnek tartjuk, hogy Lamperth Mónika az esélyegyenlőség növelését célzó indítvánnyal állt elő, de a javaslata teljesen idegen a jelenlegi oktatási rendszertől, amely mellett kiállunk" - mondta a Hírszerzőnek Kerpen Gábor. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint fontos, hogy a szülők a gyermek szükségleteinek megfelelően választhassanak iskolát, és ha a tehetősebb szülőket megfosztják ettől a lehetőségtől, akkor magániskolákba fogják íratni a gyermekeiket, ami még jobban kiszélesítheti a szakadékot a szegények és gazdagok között.

A szülők nem kegyetlenek

Kerpen Gábor úgy látja, mások a szükségletei a felső középosztálybeli szülőknek, és másra van szüksége egy olyan családnak, ahol a társadalmi integráció megteremtése az elsődleges feladat. "A finanszírozás a kulcsa mindennek, a kormánynak forrásokat kell rendelnie a célzott esélyegyenlőségi programokhoz, kisebb osztályokat kell létrehozni és emelni kell a falusi iskolák tárgyi eszközökkel való ellátását" - emelte ki az elnök.

Figyelemre méltó adat, hogy az állami iskolák száma folyamatosan csökken, míg a magániskolák száma nő. A folyamat mögött nem az állami iskolák oktatási színvonalának hanyatlása áll, hanem a helyi önkormányzatok tesznek meg mindent, hogy iskolafenntartási kötelezettségüktől szabaduljanak, ugyanis így költségvetést takaríthatnak meg - tudtuk meg a szakértőtől.

"A szülők nem kegyetlenek és nem örömükben viszik el a gyerekeiket máshová. Ha helyben, a falusi iskolákban megkapnák a megfelelő szintű oktatást, nem utaztatnák őket a nagyobb városokba tanulni" - mondta lapunknak a Szülők Egyesülete a Gyermekekért Alapítvány vezetője. Simonné Toldi Ágnes szerint a javaslat alkotmányos jogokat sért, bevezetéséhez a legmagasabb szintű jogszabály módosítására lenne szükség, ugyanakkor éppen érvénybe lépése növelné az esélyegyenlőtlenséget.

A szülők úgyis kijátsszák?

Szakemberek szerint a szülők szabad iskolaválasztási jogának eltörlését csak a közoktatási törvény megváltoztatásával lehetne elérni. Ha mégis sikerülne elfogadtatni a parlamentben, valószínű, hogy a jómódú szülők megtalálják a módját annak, hogy kijátsszák a jogszabályt.

"A körzetesítés bevezetése nem nyújt megoldást a problémára, mert a hátrányos helyzetű családok általában olyan összefüggő, szegregált környezetben élnek, ahol a környezetükben hozzájuk hasonlóan mindenki hátrányos helyzetű" - mondta lapunknak Liskó Ilona oktatásszociológus, akit "nagyon meglepett" Lamperth kijelentése: "úgy tűnik, mintha az MSZP-én belül nem egyeztetnének egymással a szakpolitikusok."

Mint elmondta, a szegregált iskolák nagyon rossz tárgyi feltételekkel oktatnak és az oktatás színvonala sem kielégítő (egy 2004. évi felmérés alapján a szegregált iskolák felében a szaktantárgy egy részét nem szaktanár tanította). "Egyetlen európai ország nincs, ahol az alapszintű oktatás szintjén ilyen nagy különbségek lennének" - mondta lapunknak a szociológus.

Liskó Ilona egyetért az oktatási tárca jelenlegi álláspontjával, amely szerint nem a szülők választási jogát korlátozzák, hanem az iskolák szelekciós gyakorlatának megszüntetésére törekszenek. Ennek értelmében a szabályozás már most tiltja, hogy a nagyobb településeken az iskolák válogathassanak a diákok között, csak a törvényi előírások betartásának ellenőrzését kellene komolyabban venni.

Kapcsolódó cikkek
* Kétségbeesett szülők: mi lesz a fogyatékos gyermekek utaztatásával?
* Senkinek nem kellenek: kívül rekedt az iskolarendszeren 40 roma gyermek
* "Senkinek sem nézzük a származását" - kétmilliárd forint a hátrányos helyzetű gyermekek oktatására
* Az SZDSZ szerint hülyeség Lamperth ötlete
* Fidesz-SZDSZ "koalíció" a szabad iskolaválasztásról
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor ideje van a szólásnak
  2007-11-16 21:10:16, péntek
 
  Tóth Gy. László: A hallgatás csendje
2007-11-15 13:49 Barikád.hu

A hosszúra nyúlt, fájdalmas és kínos csend után ideje van a szólásnak. A reményteljes időknek vége. A Magyar Köztársaság Országgyűlése és kormánya alkalmatlannak bizonyult legfőbb feladatának ellátására, a magyar nemzet konkrét és erkölcsi védelmére, önállóságának biztosítására valamint az ország jó hírnevének megóvására.

Magyarország ma egy felvásárolt ország. A helyzetet súlyosbítja, hogy a felvásárlás valódi okairól, a felvásárlók céljairól és segítőiről nem tudunk semmit. Több hete már, hogy elhangzott egy nem cáfolt állítás, de a magyar nép szabadon választott hivatásos képviselői a mai napig nem követeltek magyarázatot, nem kérdeztek, és nem tiltakoztak.

Hallgatnak. Mintha nem tudnának a történtekről.

Gyurcsány Ferenc kormányfő és Göncz Kinga külügyminiszter nyilvánvalóan taktikázik, hiszen sokkal nagyobb bennük a globalista erők iránti bizonyítási vágy, mint a szülőföldjük iránti elkötelezettség. A neoliberális, nemzet- és keresztényellenes szabad demokraták által vezérelt posztkommunista MSZP-SZDSZ kormánykoalíció tagjainak viselkedése elfogadhatatlan, de mégiscsak érthető és magyarázható. Az MSZP tagjai politikai és erkölcsi bűnszövetkezetbe tömörültek, amikor bizalmat szavaztak a szalonképesek világából a balatonőszödi beszéddel végleg kiiratkozó Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek. A közös bűn összetartó ereje növeli az elszántságot és a csoporthoz tartozás tudatát. A baloldali és liberális értelmiség jelentős része hűségnyilatkozatokban fejtette ki véleményét. Nemzeti baloldal csak néhány zavaros gondolkodású jobboldali széplélek fejében létezik.

De miért hallgat a nemzeti elkötelezettségű jobboldal? Miért maradtak csendben a polgári, jobboldali parlamenti pártok elnökei és frakcióvezetői? Miért maradtak el a nemzetközi sajtótájékoztatók, a magyarázatot és bocsánatot kérő és követelő nyilatkozatok? Miért nem próbálkozott meg senki a helyzet tisztázásával? Vagy tényleg felvásárolt ország lennénk, kézben tartott pártokkal? Ha így van, akkor szembe kell néznünk a gyarmati státuszunkból következő helyzettel.

Mi az igazság? Mit gondoljunk Simon Peresz, izraeli államelnök október tizedikén a tel-avivi Hilton Szállodában, a Kereskedelmi Irodák Szervezetének közgyűlésen elhangzott mondatairól? Mire gondolt Izrael legfőbb közjogi méltósága, amikor ezt mondta: "Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, kivívtuk a gazdasági függetlenségünket: felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot. (...) Manapság gyarmatok létesítése nélkül is lehet birodalmakat alapítani."

Félreérthető gondolatmenet ez? Aligha. Inkább dicsekvés, esetleg elszólás. Gyermeteg próbálkozás az elhangzottakat jóindulatú kijelentésnek minősíteni. Ezt olyan ember mondta, akit illik komolyan venni. Jó lenne tudni, mit szólnak mindehhez a magyar zsidók? A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének máskor oly aktív és sokszor fölöslegesen agresszív vezetői most miért hallgatnak? Miért nem próbálnak tiszta vizet önteni a pohárba?

Hogyan történhetett meg, hogy néhány kisebb politikai csoportosuláson és befolyásos értelmiségi személyen kívül, senki nem tette fel a kérdést: az izraeli cégeknek mi a céljuk Magyarország felvásárlásával? Köztudomású tény, hogy az Izraelből beáramló tőke elsősorban az ingatlanpiacon és a tömegkommunikáció, azaz a tudatipar területén tevékenykedik, de jelenlétük a félkatonai őrző-védő cégek között is meghatározó.

Mi a magyarázata a jobboldal teljes bénultságának? A hatvan évvel ezelőtt az európai zsidósággal szemben a nácik által elkövetett szörnyű genocídium irracionális következményeként ma nem beszélhetünk nyilvánvaló tényekről? Olyasmiről, aminek semmi köze a holokauszthoz?
A demokratikus politikai jobboldal képviselői félnek az antiszemitizmus megalapozatlan vádjától? Vagy a parlamentben ülő képviselők ennyire problémamentesnek tartják, ha izraeli cégek felvásárolják az országot?
A nemzeti értékek és érdekek védelme nem nacionalizmus és nem antiszemitizmus. Az önvédelem minden nemzet egészséges reflexe. Vagy akkor is ekkora lenne a megalázó és szégyenletes csend, ha Románia vagy Oroszország államelnöke tenne hasonló kijelentést?

Itt az ideje tehát a szólásnak. Ezzel egyidejűleg újra kellene fogalmazni a politikai jobboldal és a nemzet egymáshoz való viszonyát. A kettős állampolgárságról 2004. december 5-én tartott, és szégyenletes eredménnyel végződött népszavazás után több Fideszes vezető nyilvánvalóvá tette, hogy valójában nem értett egyet sem a kettős állampolgárság intézményével, sem a kezdeményezéssel. Ezt követte az a nemzetárulással egyenértékű lépés, amikor a parlamenti magyar jobboldal 2005. szeptember 26-án megszavazta Románia feltétel nélküli csatlakozását az Európai Unióhoz. A meglévő ambivalenciát sürgősen meg kell szüntetni. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség legfőbb feladata a nemzeti érdekvédelem ellátása. Ha történelmi küldetésének bármilyen okból nem képes eleget tenni, akkor viszont nincs már rá szükség: létezése indokolatlan.

Magyarország polgárainak alanyi joga ismerni minden olyan tényt, információt és folyamatot, ami a jövőjüket befolyásolhatja. Joguk van hozzá, mert eddig ez volt a hazájuk. Történelmi idők óta itt beszélték a magyar nyelvet, itt virágzott a magyar kultúra, és mi magyarok itt voltunk otthon. Őseink sokszor vérüket adták e hazáért. Ez az a föld, amelyik soha nem eladó. És nem felvásárolható.
Vagy mégis?

A mulasztás jóvátehetetlen, a kihívás nagy, az idő sürget. A verbális radikalizmus önmagában semmit sem ér. Szembe kell nézni a helyzettel, gyorsan ki kell egyenesedni, különben mindannyian belesüllyedünk a késői kádárizmus kisszerű, piacosított, liberalizált, és értékmentesített világába.

Tóth Gy. László
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Garuba igaztalan vádjai
  2007-11-16 21:08:24, péntek
 
  A BUKOTT KÉPVISELŐ FELJELENTETTE DURAY MIKLÓST

Peter Gabura független (miután kirágták anyapártjából) és Ján Slabý (SNS) parlamenti kollégája feljelentést tettek az országos ügyésznél Duray Miklósra a Hírextra-netlapon nyilatkozott interjúja miatt, írja a Pravda internetes portálja.

A büntető feljelentés tárgyát Duray megnyilvánulása képezi, miután az említett portálnak azt találta mondani, hogy Szlovákiában utcai fasizmus dúl, mely kijelentés a feljelentők szerint felér az úszítással, a szlovák nemzet gyalázásával, az etnikai- faji gyűlöletkeltéssel és összeférhetetlenséggel..

Gabura azt hiszi, hogy Duray visszaél kisebbségi státuszával, amelyet arra használ fel, hogy nacionalista ellenszenvet szítson és megsértse a szlovák nemzetet. A büntető feljelentést helyes lépésnek tartja, amely hozzájárulhat a szlovák-magyar kapcsolatok javításához.

Gabura azzal is vádolja Durayt, hogy felsorakozott azon Orbán Viktor mögé, aki a nemzeti nacionalizmus téziseit képviseli olyan kijelentéseivel, hogy a mindenkori magyar kormány nemcsak Magyarország, hanem a Kárpát-medence összmagyarságának kormánya is. Ehhez példaként a Szlovákiában történt Malina Hedvig-ügyet és a Benes-dekrétumok körüli hercehurcát hozta fel példaként. "Ezek összmagyarsági kérdések", idézte Duray szavait Gabura, amelyeket kiemelten fájlal.

Ján Slabynak pedig az okoz gondot, hogy az MKP kétségbe vonja a trianoni és verszaillei békenyilatkozat dokumentumait, amelyek a második világháború után véglegesen állandósították a határvitákat. (FENET)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kukoricaintervenciós kritérium
  2007-11-16 21:04:45, péntek
 
  Az Európai Bíróság igazat adott Magyarországnak
2007. november 15., csütörtök 10:35 InfoRádió / MTI

Részlegesen megsemmisítette az Európai Unió elsőfokú bírósága Luxembourgban csütörtökön kihirdetett ítéletében az Európai Bizottságnak a kukoricaintervenciós kritériumok szigorítására irányuló rendeletét.

A magyar beadvány kifogásait megerősítve a testület úgy ítélte meg, hogy a brüsszeli bizottság, mivel az érintett termelőket nem tájékoztatta megfelelő időben a kukorica fajsúlyára vonatkozó új kritérium tervezett bevezetéséről, megsértette e mezőgazdasági termelők jogos bizalmát.

Az Európai Bizottság tavaly október 18-án november elsejei alkalmazási kötelezettséggel fogadta el azt a vitatott rendeletet, amely a korábbi minőségi követelmények (törtszem, túlhevült szemek és nedvességtartalom) szigorítása mellett új kritériumot - a fajsúlykövetelményt - vezetett be a kukoricára vonatkozóan.

A meghatározott fajsúlyérték azonban átlagos időjárású években a magyar termés 90 százalékát kizárná az intervencióból, miközben Magyarország az Európai Unió kukoricaintervenciós rendszerének legnagyobb termelője.

A kormány ezért nyújtott be keresetet a uniós bíróságnak, azzal a törekvéssel, hogy vonják vissza a fajsúlykövetelményt.

Lehoczki Balázs, a bíróság sajtóosztályának munkatára az InfoRádióban elmondta azt is: probléma volt, hogy a bizottság az intervenciós felvásárlási időszak kezdete előtt 12 nappal hozta meg döntését, amikor a gazdák már régen meghozták az idei évi gazdasági döntéseiket.

Ítéletében a luxembourgi székhelyű bíróság megállapította, hogy a megtámadott rendelkezések "azáltal, hogy a kukorica fajsúlyára vonatkozó új minőségi követelményt tizenkét nappal a rendelet alkalmazhatóságának kezdete előtt vezették be, vagyis olyan időpontban, amikor a termelők már elvetették a kukoricát, és a termés fajsúlyát már nem tudták befolyásolni, hátrányos következményekkel jár az érintett termelők beruházásaira, mivel alapvetően megváltoztatták a kukoricára vonatkozó intervenciós feltételeket".

A bíróság azt is megállapította, hogy bár a rendelet szerint a korábban alkalmazott minőségi követelmények szigorítása azért volt szükséges, hogy az intervenciós termékeket a minőségromlással szemben ellenállóbbakká és a későbbi felhasználásra alkalmasabbakká tegyék, "a rendelet nem mondja ki világosan és kifejezetten, hogy a fajsúlykövetelmény bevezetése mennyiben irányul a kukoricára vonatkozó minőségi követelmények szigorítására is".

Így "a rendelet nem hivatkozik arra, hogy a fajsúly a kukorica egyik minőségi kritériumát képezi, és nem fejti ki, hogy ez a tényező mennyiben tekinthető relevánsnak a kukorica minőségének értékelésekor".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polgárok Háza-program
  2007-11-16 21:03:04, péntek
 
  Bevándorlás és demográfiai katasztrófa az Európai Unióban és Magyarországon
Civil Akadémia a Polgárok Házában
2007. november 22.

A Szövetség a Nemzetért Alapítvány Civil Akadémiájának következő előadásaira november 22-én, csütörtökön este 18 órakor kerül sor a Polgárok Házában. (1089 Budapest Visi Imre u. 6.)

Előadók:
1. Lóránt Károly közgazdász, az Európai Parlament szakértője, a Magyar Nemzet szakírója "Demográfiai helyzet és bevándorlás az Unióban" címmel,
2. Baranyi Károly, a Nemzeti Pedagógus Műhely elnöke "Demográfiai kérdés itthon: a kézenfekvő megoldás" címmel tart előadást.
A Civil Akadémia nyitott, előadásaira a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak.
legrady@polgarokhaza.hu
M: 06 30 577 2002
viki40@beltav.hu (otthon)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Betörtek a Nemzeti Hírújság sz
  2007-11-16 21:01:18, péntek
 
  Közlemény a Nemzeti Hirújságtól

2007. november 15-ére virradóan ismeretlen tettesek betörtek a Nemzeti Hírújság szerkesztőségébe ellopták az újság előállításához szükséges számítástechnikai eszközöket ezért a lap 36. számát nem tudjuk elkészíteni.

A Nemzeti Hírújság megjelenése bizonytalan ideig szünetel. Olvasóink megértését kérjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 160
  • e Hét: 296
  • e Hónap: 1243
  • e Év: 37184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.