Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
Tőkés: Alamizsna Bukaresttől v
  2007-11-21 21:56:02, szerda
 
  2007-11-21 17:29
Tőkés: Alamizsna Bukaresttől vagy nemzeti érdekérvényesítés Brüsszelben?

Az erdélyi magyarságnak arról kell voksolnia vasárnap, hogy továbbra is alamizsnát koldul-e Bukaresttől vagy nemzeti érdekeit akarja érvényesíteni Brüsszelben - mondta Tőkés László. Az európai parlamenti választáson függetlenként induló püspök erről marosvásárhelyi kampányrendezvényén beszélt.



,,A demokratikus választás az nem egységbontás. Elképesztő számomra, hogy a demokrácia alapértékét, a választás szabadságát ellentétbe hozzák a nemzeti egységgel" - hangsúlyozta Tőkés László református püspök, független EP-jelölt.

A marosvásárhelyi kampányrendezvényen Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a választáson való részvételre buzdította az erdélyi magyarokat, hogy ne mások döntsenek róluk, helyettük.

,,Egy olyan szószólót küldhetnek Brüsszelbe, aki fölött bizonyosak lehetnek, hogy ugyanazt fogja mondani hétfőn is, kedden is, szerdán is, meg csütörtökön is" - véli Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

Tőkés László kifejtette: szemfényvesztés volt az RMDSZ részéről Marosvásárhelyre csődített pártkatonák előtt választási műsort rendezni, az autonómia-jelszavak pedig szerinte hiteltelenül csengenek azok szájából, akik 17 év óta csak elszabotálásában jeleskednek.

dunatv.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gaskó: Újból a munkavállalókat
  2007-11-21 21:52:22, szerda
 
  Gaskó: Újból a munkavállalókat sarcolják meg

Lánchíd Rádió, sze, 2007-11-21 21:28



Konszenzus született a magyar nép körében arról, hogy nem fogadják el az üzleti tőke bevonását az egészségügyi rendszerbe, a sztrájkolók ezért a rombolás ellen álltak ki - jelentette ki Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke szerdán a Kossuth téri kora esti demonstráción.

Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke a demonstráción elmondta, hogy az elmúlt 17 év legnagyobb kárvallottjai a munkavállalók, és most újból megsarcolják őket az egészségügyi reform és a nyugdíjrendszer átalakítása miatt. Kijelentette: a mai tüntetés nem politikai demonstráció, hanem a LIGA Szakszervezetek tiltakozása. A jelenlegi egészségbiztosítási törvénytervezet ellen rendelkezésre áll az alternatíva, amelyet a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal dolgozott ki. Gaskó felszólította a kormányt, hogy ,,vigye el a jelenlegi törvényt", és fogadja el az ő tervezetüket.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke kijelentette: néhány rongyos milliárdért adják el a befektetőknek a társadalombiztosítási rendszert. Nemcsak bírálják az egészségbiztosítási törvénytervezetet, hanem azt is tudják, mit akarnak, és felmutatta az általuk kidolgozott egészségbiztosítási törvénytervezetet, amelyet bármelyik pártnak eljuttatnak, ha kérik.

A szervezők a demonstráción egyebek mellett arról beszéltek, hogy a napokban folytatódnak a tárgyalások a kormánnyal. Azt kérték, hogyha a megbeszélések nem vezetnek eredményre, az emberek támogassák az esetleges újabb sztrájkokat.

A Kossuth téren a LIGA Szakszervezetek által szervezett nagygyűlés délután hatkor megkezdődött. A ,,szolidaritás napján" az egészségbiztosítás részleges privatizációja, a nyugdíjrendszer.

A LIGA Szakszervezetek 82 tagszervezete, egyebek mellett a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete is részt vett meghirdetett Társadalmi Szolidaritás Napja elnevezésű demonstráción.

Ugyancsak támogatásáról biztosította a LIGA Szakszervezeteket a Munkástanácsok Országos Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma is. A Parlament előtti tüntetésen képviselteti magát többek között a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), az Élőlánc, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Gyógyszerész Kamara, a Magyar Orvosi Kamara, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Védegylet is.

Fidesz: jogos az emberek felháborodása

A szakszervezetek végre valódi érdekképviseletet folytatnak - közölte Kontur Pál, a Fidesz munkástagozatának elnöke, aki úgy véli: a szerda esti Kossuth téri demonstráció az indoka az emberek elkeseredettsége.

Az ellenzéki politikus szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: végre eljött az idő, hogy az emberek merik vállalni a véleményüket és nem félnek. Kontur Pál hangsúlyozta: a Fidesz igenis szolidaritást vállal a sztrájkoló és demonstráló emberekkel és minden szövetségesétől is azt kéri, hogy emeljék fel a hangjukat a felhatalmazás nélküli kormányzás ellen.

A fideszes honatya hangsúlyozta: a kormány sem a nyugdíjcsökkentésekhez, sem az egészségügyi reformhoz, sem pedig a vasúti szárnyvonalak bezárásához nem kért és nem kapott támogatást az emberektől, így jogos a felháborodás.

(Lánchíd Rádió, FH, hírTV, MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oszlatás
  2007-11-21 21:41:43, szerda
 
  Reggel hat órától sztrájkoltak a vasutasok, este hat órakor pedig a Liga szakszervezetek által meghirdetett demonstráció kezdődött el a Kossuth téren. Tudósítóink a kívánságműsorban élőben is bejelentkeznek.
Az oszlatás helyszínéről élőben jelentkeznek tudósítóink.



A rádió IDE kattintva is hallgatható.

http://www.szentkoronaradio.com/hallgatas



21:12 - Már a hírTV is - tőlük legkevésbé várt módon - rendzavaróknak nevezi a tüntetőket.

21:05 - A Kossuth tér mellett körülbelül ötven ember gyülekezik, de jellemző rájuk a tanácstalanság.

21:00 - A rendőrök folyamatosan sokszorozzák az erejüket, miközben a tüntetők eltűntek a pesti éjszakában. Lezárták a Nagymező utcát is, pedig sehol senki a rendőrökön kívül, így újból szárnyrakapott a szállóigévé vált mondat: "A Nagymező utcában nem jár a villamos." Egyik tudósítónk egymagában bennragadt egy parkban, amit a rendőrök körbezártak kordonnal. Éljen a sajtószabadság.

20:45 - Az Oktogon felé vették az irányt a tüntetők. A 4-es villamost megállították a tüntetők.

20:43 - Az egyik kereskedelmi tv csatorna kameráját lerúgták, az operatőrt pedig elgázolták a rendőrök. Úgy tűnik a rendőrség valami miatt hergelni igyekszik a balliberális médiumok képviselőit.

20:40 - A rendőrök lezárták a Zoltán utcát.

20:35 - A tüntetők szétszóródtak a Bajcsy-Zsilinszkyn. Próbálnak néhányan barikádot építeni, de sajnos felkészületlenek a tüntetők, így nem járnak sikerrel. Meg nem erősített információk szerint Gondát elvitte a rendőrség.

20:30 - Igyekeznek bekeríteni a rendőrök a tüntetőket. A Báthory utcán és Hold utcán keresztül nyomják a tömeget a Bajcsy-Zsilinszky felé.

20:25 - A Vértanúk terén bejelentett tüntetés van, most odamentek a tüntetők a Kossuth térről. A rendőrök nagyon agresszívak, a Vértanúk terén a bejelentett tüntetést is elkezdték oszlatni. Gonda próbált tárgyalni a rendőrökkel, eredménytelenül.

20:20 - Sok a rendőr, a tüntetők fáklyákat dobálnak feléjük, eredménytelenül. Könnygázzal eddig még nem oszlattak.

20:17 - A Kossuth téren lezárták a metrókijárót. Egyik tudósítónkat nem engedték be a térre, hiába mutatta a sajtóigazolványát.

20:05 - 2-3 ezer ember maradt a téren, őket a hatalmas erőkkel kivonuló karhatalmista rendőrség felszólította a tér elhagyására. Tudósítónk a helyszínen.

19:15 - Elhangzott a Szózat, úgy tűnik, vége a demonstrációnak, ami nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a Liga legalább 50 ezer emberre számított.

19:10 - Unalmasak a szónoklatok, az emberek pedig mennek haza. Sok az idős ember, igaz hazafelé is idősebbek mennek inkább.

19:00 - Jelenleg a Magosz elnöke mond beszédet.

18:45 - A tömeg növekedett, tudósítóink szerint 6 ezren lehetnek, a rendőri biztosítás a Kossuth téren nem olyan nagy, viszont a környező utcákban nagy erők várakoznak.

18:40 - A Liga elnöke, Gaskó István mond most beszédet. Továbbra is felfokozott a hangulat, "Gyurcsány takarodj!" kiabálások hallatszanak.

18:25 - Megkérték a tüntetőket, hogy párt zászlókat ne hozzanak, tudósítónk mégis látott egy Jobbikos zászlót. Becslésünk szerint 4-5 ezren lehetnek most a téren.

18:10 - Elhangzott a Himnusz, ezzel hivatalosan is kezdetét vette a sztrájk. A Himnusz végén olyan hangos volt a "Gyurcsány takarodj!", hogy jó ideig a hangos beszélőt sem lehetett hallani.

18:05 - Megkezdődött a Kossuth téren a szakszervezetek sztrájkja. Nagyon sokan jöttek el, sok az Árpádsávos lobogó. Fákylás felvonulás lesz, a környéket már lezárták, a kettes villamos nem közlekedik a Kossuth térnél. Van kihangosítás, de alig érteni valamit a beszédekből. A hangulat, ahogyan az várható volt, kormány-ellenes.

(Szent Korona Rádió)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szolidaritás
  2007-11-21 20:58:33, szerda
 
  Szolidaritás

2007-11-21 06:18:46

Európa hangos, újra hangos... Azt már megszokhattuk, hogy a tőlünk nyugatra élő,
boldogabb, ámde öntudatosabb népek nem nagyon hagyják, hogy kibabráljanak velük az
általuk hatalomra juttatott politikusok, kormányok. Ott azért, amit Gyurcsány és
társai műveltek az elmúlt években, már régen elzavarták volna a vezetőket, illetve
zavarni sem kellett volna, mert mentek volna azok maguktól is, ahogy illik.
Franciaországban most például azért sztrájkolnak a közlekedési dolgozók, mert a
reformok következtében elveszíthetik nyugdíjjal kapcsolatos ,,apró"
kedvezményüket,a német vasutasok pedig némi béremelésért többnapos
munkabeszüntetésre is készek
voltak. Nyilván az ő problémáik nekik igencsak fontosak, de azt hiszem, a magyar
munkavállalók többsége szívesen elcserélné német kollégája bajait a sajátjaival. S
itt és most már nem csupán az őszödi szédelgőről, a kilövetett szemünkbe pofátlanul
hazudozóról van szó. A hazugság nagyjából elviselhetetlenül létrontó dolog, de
azért valahogy túléljük.

Itt azonban nem csupán hazudnak, hanem emellett olyan terheket próbálnak a
nyakunkba akasztani, amelyek sok millió ember puszta megélhetését is
veszélyeztetik. Az unióban példátlanul nagy arányú elvonások tizedelik a
gyermekvállalási kedvet, az utóbbi években megszokotthoz képest is magas
élelmiszer-, energia- és egyéb áremelések szociális válságba sodorják családok
százezreit, az egészségügyi ,,deform" pedig, az egészségünk és betegségünk
magánkézbe adása - az egyik legrosszabb halálozási mutatókkal
,,büszkélkedő"országban - a halálunkat sietteti.

Ehhez képest Magyarország mindeddig békésen tűrte, hogy a vágóhíd felé terelje
bátor pásztora. Lehet tüntetni - gondolta a rossz pásztor -, majd
megunják, éshazamennek. Meg el is lehet menni az országból - gondolta még
hozzá. S talán
joggal, mert sokan el is mentek, a tüntetések meg, ha nem értek is véget, valahogy
ellaposodtak, kiüresedtek. Elunódtak...

Most azonban valami mozdulni látszik. A vasutasok kezdték, s most ők is folytatják,
s közben egyre több szakszervezet és szövetség felismerte végre, mi a dolga. Mintha
ráeszméltek volna, hogy nekik nem a kormánynak kell lefeküdni - habár rövid
távon
kétségkívül kifizetődő foglalatosság -, hanem azoknak az embereknek,
munkásoknak,
munkavállalóknak az érdekeit képviselni, akik őket bizalmukkal kitüntették. Sőt. A
vasutasok, a pedagógusok, a fegyveres és a rendvédelmi dolgozók stb. arra is
rájönni látszanak, hogy ami velük történik, az az egész országgal történik, s ami
másokkal történik, az velük is történik. Ezért már nem csupán saját szakágazati
érdekeikért, hanem össztársadalmi célokért is hajlandók munkabeszüntetésre.

A mai országos tiltakozó akciók, sztrájkok elnevezése (társadalmi szolidaritás
napja) is mintha ezt a felismerést tükrözné. Persze a leginkább pártállami
szakszervezeti maradvány, az MSZOSZ még húzza a farát, mint a szégyenlős menyecske
a lakodalomban, de előbb-utóbb majd ők is belátják: a szép szavakkal, a mézes-mázos
ígéretekkel már semmire nem mennek. A hatalom - különösen, ha ilyen korrupt és
hazug - csak az erőből ért. Nem az erőszakból, félre ne értsék: az erőből. A
sztrájkokból leginkább, amelyek nem csupán demonstrálják az emberek akaratát, hanem
súlyos százmilliókban, milliárdokban mérhető ,,károkat" okoznak az
államnak, egy-egycégnek.

Az erőből értenek, de úgy látszik, attól rögtön meg is ijednek a hatalmon lévők.
Máris visszakoztak például a harmincnyolc vasúti szárnyvonal bezárása ügyében, s
valószínű, hogy más követeléseket is megpróbálnak legalább látszólag teljesíteni.
Riadalmuk nem is alaptalan. A mai kormányzat s így természetesen a kormány által
hozott intézkedések társadalmi elfogadottságát, támogatottságát soha nem látott
alacsony szinten jegyzik a közvélemény-kutatók. Az egyik szocialista képviselő,
Tóth Károly például már anynyira megriadt, hogy egyenesen a vizitdíj és a kórházi
napidíj eltörlését javasolta. A honatya nem a Fidesz által kezdeményezett
népszavazás aláíróívén rögzítette véleményét, hanem módosító indítvány formájában
benyújtotta ezt az Országgyűlés által most tárgyalt, az egészségbiztosítási
pénztárakról szóló törvényjavaslathoz. Indítványában azt írja: az új rendszer
bevezetésével szükségtelenné válnak ezek a ,,szemléletformáló" eszközök.

Hogy Tóth Károly milyen szemléletformálásra gondolt, nem tudni, azt viszont igen,
hogy Gyurcsány Ferenc nemegyszer elmondta: nincs ingyenebéd, s a vizitdíjjal (meg a
tandíjjal stb.) éppen ezt szeretnék megértetni Magyarország népével. A nép azonban
egészen mást értett meg: a közvélemény-kutatások s az erősödő sztrájkok azt
mutatják, egyre inkább az a ,,szemlélet" alakult ki az emberekben, hogy
ennek akormánynak mennie kell. Ilyenformán a vizitdíj és társai valóban erősen
szemléletformáló eszközök voltak. Az is nyilvánvaló, hogy az MSZP-ben egyre többen
rettegnek attól, hogy a Gyurcsány-kormány ámokfutásába belebuknak pártostól, jól
fizető felügyelőbizottsági tagságostól, titkárnőstől.

A kormány és annak feje minden látszat ellenére gyenge. Európa ,,beteg
embere" maMagyarország, de az ország ,,beteg embere" maga a
kormány. A betegségeket
jobbidejében kezelni, amíg végzetes bajt nem hoznak magukkal. Ám gyakran előfordul,
hogy az élő szervezet önmagát gyógyítja meg. Most úgy tűnik, Magyarország
immunrendszere végre felébredt, s eltávolítani igyekszik a testébe lopózó halálos
kórt.

Talán még nem késő.
Néző László
mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aprópénzre váltott jövő Mammon
  2007-11-21 20:53:19, szerda
 
  Aprópénzre váltott jövő Mammon világában? - avagy ne szárítsd a macskád a mikróban!


2007.11.20.

Legelőször a kereskedelmi televíziók megjelenésekor szembesülhettünk a logikusan elkerülendő dolog elkerülhetetlenségével. Nevezetesen azzal, hogy újból végig kelljen szenvednünk azokat az idejétmúlt idióta és bárgyú ámerikai tévésorozatokat, melyeket a tányéros tévé megjelenésekor egyszer már amúgy is látott mindenki. A szinkronos változat pedig nem nyújtott annyival magasabb élvezetet, hogy megérte volna a fáradozást.

A következő lépcsőfok már jóval súlyosabb tehertételt jelent a gondolkodó ember számára, mind lelkileg, mind pedig más egyéb vonatkozásban. Ez éppen most a szemünk előtt játszódik le. A 280 milliós Amerikai Egyesült Államok szabadjára engedett egészségügyi piacáról mintegy 44 millió amerikai nemes egyszerűséggel kiszorult. Nem képesek arra, hogy igénybe vegyék a szolgáltatásokat, lévén nem rendelkeznek semmiféle fajta egészségbiztosítással. No, mármost a kicsit is józanul gondolkodó ember, helyesbítek, az egyáltalán kicsit is gondolkodó ember azonnal belátja, hogy az olyan rendszer, ahol a lakosságnak mintegy 16%-a kiszorul az ellátásból, sok minden lehet, csak jó nem.

Az ellenzék, a szakma, a szakértők, a lakosság, a nép egy emberként teli torokból üvölti, hogy NEEEE!, ennek ellenére az 1600 milliárd nagyságú széthordható lóvé a Bilson-vatta hatékonyságával zárja el a politikum elől az elégedetlenség és tiltakozás beszüremkedő zajait.
A lóvét felmarkolni igyekvőkön kívül mindenki más érzi, tudja, látja, hogy ebből akkora nagy bukovári lesz, mint ide Lacháza, de nekünk akkor is végig kell mennünk a megkezdett úton eftársak!
Pediglen az a harci helyzet, hogy vigyázó szemünket Párizs helyett mostanság inkább a magát egykoron ,,Land of Freedom"-ként, azaz a ,,Szabadság Földje"-ként aposztrofált messzi Ámerikára kellene vetnünk, mert ahogyan azt a múlt és a jelen példáján okulva megtapasztalhattuk, kis odafigyeléssel betekintést nyerhetünk abba az innen meglehetősen siralmasnak tűnő jövőbe is, amely Mammon világában vár ránk.
Ha nem vigyázunk!
A politikai korrektség kedvéért azért mondjuk el, az európai emberrel árnyalatnyival talán nehezebb dolga van a kollektív néphülyítés eszközével operáló globalizációnak, mint a konzumidióta barom kategória feltalálójával, az ostoba amerikaival. Tudom, sovány vigasz, hogy a gyártó nem az európaiak kedvéért írja ki a mikrohullámú sütő oldalára, hogy a kedves vevő ne abba szárítsa kedvenc háziállatát mosdatás után, de ez talán mégis ad nekünk valamicske halvány reménysugarat.
Legutóbb az Észak-amerikai lapok szemléjében akadt meg a szemem egy híren. Íme:

,,Szavazati jog egy iPodért
National Review Online
A New York University diákjait nemrég egy közvélemény-kutatás keretében kérdezték arról, mennyire fontos nekik a szavazati jog - tudósít a jobboldali National Review Online. Kétharmaduk elcserélné a következő választáson való szavazati jogát egyévi tandíjért cserébe. Húsz százalékuk egyenesen azt mondta, hogy egy iPodért cserébe feladná jogát arra, hogy a következő elnökválasztáson voksolhasson. A hallgatók fele azt is elmondta, hogy egymillió dollárért cserébe örökre feladná szavazati jogát. Ugyancsak a National Review Online ír a liberálisok azon tendenciáiról, melyek a gazdagabb amerikaiak "megfejésére" irányulnak. Már jelenleg is a kereső lakosság legfelső egy százalékától származik a személyijövedelemadó-bevétel közel 40 százaléka. Az adófizetők alsó 50 százalékától ezzel szemben a bevétel mindössze 3 százaléka származik."

Hölgyeim és Uraim, ez itt a vég! Ha másutt még nem is, de Amerikában Mammon nyerésre áll.
Két dolog az, ami rettentő mód felbosszantott ennek a hírnek a hallatán. Az egyik az összegszerűség. Gondoljanak bele! Az USA ma az egyetlen szuperhatalom. Jövőbeni értelmiségéről pedig kiderül, hogy tekintélyes részük (minden ötödik) holmi pár dolláros műanyag ócskaságért, egy médialejátszó kütyüért önként és dalolva lemond emberi mivoltának egy darabkájáról.
Véleményem szerint a munka és még sok egyéb más mellett, a társadalmi élet, s annak a politika és a demokrácia útján történő formálása - még ha csak a minket megillető egyetlen voks erejére is terjed ki - az, ami igazán emberré tesz minket, de legalábbis megkülönböztet bennünket mondjuk a korlátozott kommunikációs képességekkel bíró vegetáló végbéllények funkcióját betöltő a két lábon járó mozgó fehérjehalmazoktól.
Az egyetlen voks így első ránézésre talán kevésnek tűnik, de amikor a demokrácia gyakorlása során a gondolkodás, a véleményalkotás és a mérlegelés után meghozzuk a döntést, nevezetesen, hogy hova, vagy kire adjuk a szavazatunkat, leadott voksunk egyúttal a ránk eső, egyetlen szavazat erejéig terjedő felelősséget is magunkra vállaljuk! Ez pedig nagyon fontos! Hiszen arra predesztinált, s egyúttal kötelez is bennünket, hogy felelősségteljesen hozzuk meg döntésünket.
A másik, ami nálam azonnal kiverte az oly sokat emlegetett képzeletbeli biztosítékot az a megkérdezettek személye volt. Ismételten felhívnám mindenki figyelmét, hogy itt nem a kétszázötvenedik senkit, mondjuk egy útkaparót, kérdeztek meg, hanem a jövő amerikai értelmiségét, a ma még egyetemeken tanuló ifjúságot.
Uram Isten! De hiszen már a mai kor Amerikája is borzasztó! Ezek után vajon mit gondoljunk, mit gondolhatunk a jövő Amerikájáról? Vajon milyen lelkületűek ezek a fiatalok? Ha az élet úgy kívánja, megfojtanák a saját anyjukat pár dollárért?
És íme, kedves barátaim, ismét tetten érhetjük a Magyarország Részvénytársaság tematika alatt tárgyalt korporációs metódus burjánzó terjedését, mely a részvételi demokráciát, azaz az egy fő egy szavazat irányelvet, az egy dollár egy szavazat direktívára cserélte le.
Meglehet, talán csak árnyalatnyival hozunk józanabb ítéleteket, mint a nagyvíz túloldalán élők, éppen csak egy kicsikét vagyunk bölcsebbek és kevésbé megtéveszthetők, mint az átlag amerikai, ennek a kis különbségnek azonban elégnek kell lennie ahhoz, hogy megőrizzük, továbbvigyük azt az európai szellemet, szemlélet- és gondolkodásmódot, amely a pénz helyébe az embert, Mammon helyébe pedig az Istent állítja. Ez pedig nem más, mint a kereszténység, a szeretet bölcsessége. Talán ezért van az, hogy a vén kontinenst dirigálni próbáló hatalmasságok - ki tudja, tán éppen az immáron Mammon uralma alá került ámerikai hatalmasságok sugallatára -, következetes kíméletlenséggel próbálják meg kiirtani belőlünk. (Lásd az elvetélt uniós alkotmány tervezetét, melyből szándékosan, pont az európaiak érzékenységére tekintetlenül, kihagyták a kereszténységre történő utalást.)
Most olvassuk a hírt, tehát már tudjuk, de ha nem is tudjuk, rögtön érezzük, ez az, amiből nem kérünk, ez az, amit nem szabad, ez az, ami tönkre tesz és felőröl bennünket, ha valósággá válik. Amerikában még csak a kérdésfeltevés szintjéig jutottak el. A helyzet azonban több mint aggályos.
Egy rövid idézet Csöröge barátom egyik delejleveléből:

Ebben a cikkben http://www.alternet.org/story/67723/, amely azzal foglalkozik hogy a munkások átlagos bére tekintetében az USA az OECD államok között a 15. helyen van, olvasható a következő mondat: ,,Outside of Hungary, the US has the most extreme income inequality in the OECD." Azaz: ,,Magyarországtól eltekintve az USA-ban van a legszélsőségesebb jövedelem egyenlőtlenség az OECD-ben."
Valóra váltottuk Hruscsov álmát: nem csak utolértük, de lehagytuk Amerikát. Hála néked, Qrcsány!
Mit szólsz hozzá! Hát nem dübörgünk?
Szevasz

A hatalom részéről mindenki által nyíltan tapasztalható önfeladás, a szervilis szolgalelkűség, a komprádor ,,elit" féktelen és megalázó tobzódása mondatja velem, minden bizonnyal komolyan aggódhatunk. Ha az Amerikai Egyesült Államokban, amely hozzánk képest gyakorlatilag fényévekkel előttünk jár, mind a keresetek, mind pedig a fogyasztás terén, a jövő értelmisége egy pár dolláros műanyag kütyüért lemondana a demokráciáról, vajon mi lehet a helyzet nálunk?
Bele se merek gondolni!
De Önök azért gondolkodjanak el ezen!
Isten áldja Magyarországot!

A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu
FÚSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eddig jártak
  2007-11-21 20:50:54, szerda
 
  Eddig jártak


2007.11.21.

"Egyetlen mai parlamenti pártnak sincs e tekintetben semmilyen hitele, úgyhogy helyes volna, ha mind a támogatás, mind a bírálat gesztusaitól megtartóztatnák magukat. A magyar jobboldal eszközként kívánja használni a sztrájkoló munkásokat, a kormánypártok pedig megpróbálják lejáratni és megosztani őket. Bízunk benne, hogy mindkét kísérlet hatástalan lesz" - írják magukat baloldalinak s értelmiséginek mondott közéleti emberek, keddi nyilatkozatukban. Azt is kifejtik: "A hatalmi machinációktól elhatároljuk magunkat. A tiltakozó dolgozókkal való szolidaritásunk föltétlen". Galló Béla, Krausz Tamás, Tamás Gáspár Miklós, és a többiek. Olvasgatom, böngészgetem mondataikat, és bevallom: nem értem. Nem, és nem. Most a korsót találták fel, vagy a kutat?

Csak az a biztos, hogy - addig jártak.

Mert van egy alapvető tény: ha egy sztrájknak - eredményessége tekintetében - nincs politikai-hatalmi alternatívája, akkor teljességgel fölösleges. Egy sztrájk célja, a legtöbb esetben, ellenszegülés a regnáló kurzus egy vagy több döntésével, törvényével szemben. Filozófiai úton a természetjog lényegének kifejtéséhez érnénk, de ne legyünk ennyire precízek. A lényeg: a sztrájk vagy a kormány társadalomra nézve hátrányosnak ítélt döntését vonatja vissza, vagy lemondatja a kormányt. S annak helyébe egy másiknak kell lépnie; vagy előrehozott választás útján, vagy katonai hatalomátvétel segítségével. Nos, ez utóbbit remélhetőleg kizárhatjuk - marad az előbbi. A politikai nyomásgyakorlás a politika irányítóira.

Amelynek, a plurális, többpárti demokrácia sajátosságaként, van egy politikai ellenzéke. Aki véleményt nyilvánít; s nagyon álságos azt üzenni nekik, hogy erre nincs joguk. Hogy fogják be a szájukat. Ismerős mondat, ugye? Az igazi machináció épp ez: azt megfogalmazni, hogy fiúk, sztrájkoljatok, veletek vagyunk, de a kormányt ne akarjátok megdönteni. Nevetséges. Vagy inkább szomorú. Mert ez a dokumentum több, egyenként és összeadódóan is anarchiába hullott világnézet beszédes lenyomata. Őrült beszéd, s még rendszere sincs... S az is mindegy, hogy a korsó, vagy a kút. Mert ennyi volt. Eddig jártak.

(tor)

2007. november 21. szerda 00:00 MKDSZ.hu, Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne higgyetek Tóth Károlynak!
  2007-11-21 20:49:13, szerda
 
  Ne higgyetek Tóth Károlynak! - avagy legalább hivatkozási alapunk legyen!


2007.11.21.

Ad 1: Tóth Károly 1 posztkommunista utódpárt tagja. A kis hazánkban valaha élt, és ma élő összes komcsiról, valamint azok ideológiai és egyéb más vonatkozásban is teljes jogú örököseinek számító szegfűmintás utódpárt tagjairól tudhassuk -a műminiszterelnökkel az élen -, hogy akkor is hazudnak, amikor kérdeznek.

Ad2: Láttunk mi már varjún karórát!
Emlékeznek még? Öt évre előre szóló adósságcsökkentési törvényt terjesztettek be a tisztelt Ház elé, majd szavaztak meg. Darab idő múltán, a választásokat letudva, amikor újra nyeregben érezhették magukat, egyik első dolguk volt, hogy azonnal visszavonják az adócsökkentést.
Ugyan vajon mitől tartanák vissza magukat, hogy újból eljátsszák velünk ezt a kutyakomédiát, csak ezúttal ellenkező előjellel? Megmondó-emberük révén, aki ráadásul, hogy még spontánabbul nézzen ki az egész, nem egyeztetett a pártjával, egyszer csak hipp-hopp, beterjesztik, majd azonmód meg is szavazzák, hogy visszavonják a vizitdíjat.
Amikor már elcsendesedett a vidék, leülepedtek a dolgok, vajon mennyi időbe telne újból megszavazni?

Mindazok, akik hozzám hasonlóan eleddig nem sok értelmét látták a népszavazásnak, nos most már ők is láthatják, megérthetik, nincs más út, igenis végig kell menni, ki kell hajtani a hatalomból és persze a népből is a megfelelő számú aláírás összegyűjtésével a referendum kiírását, hogy legalább hivatkozási alapunk legyen, a nép - elkerülendő az esetlegesen megképződő szocialista sunda-bundákat - jelentse ki egyértelműen és világosan, hogy ezt már pedig nem! Nemet mondunk a vizitdíjra és a többi, az emberek egészségét megsarcoló központi pénzbehajtásra! Nemet mondunk a tandíjra!
Ne hagyjuk elaltatni magunkat a szocialista szirénhangoktól, ne engedjük megmételyezni magunkat a szocialista mákonytól, hogy hát az eftársak sebtiben mégis csak meghozták a döntést, lám ők is azt akarják, amit a nép. Ergo maradhatnak a helyükön 2010 után is.
Van egy, a nép ajkán született bölcs mondás, miszerint ,,hamar munka ritkán jó"! A sebtiben hozott döntések ugyanolyan sebtiben vissza is vonhatók (láttuk mán, hogy megy az ilyesmi eftikéimnél!!!), vagy ugyanolyan sebtiben hozhatók az előzőekben már meghozott döntésekkel homlokegyenest szembemenetelő döntések is, és pillanatig se legyen afelől kétségünk, hogy eftikéim legalább ugyanolyan alapossággal és hatékonysággal, hanem még alaposabban és még hatékonyabban meg tudják és meg is fogják indokolni, hogy természetesen, mint már oly sokszor, most is csakis és kizárólag a mi érdekünkben cselekedtek.

Azonban abban az esetben, ha a nép kerek-perec kijelenti, hogy márpedig nem kér sem a vizit-sem pedig a tandíj áldatlan hatásából, egyszerűen nem marad morális alapja a mindenkor regnáló kormányzatnak arra, hogy a nép ellenében, esetleg valamilyen fondorlatos módon mégis csak visszahozza a magyar társadalom életébe ezt a megalázó sarcolást.
A szocialista nagyváros öntudatos polgára nyomatékosan felhívja mindenki figyelmét, egy percig se higgyen Tóth Károlynak és elvtársainak! Még akkor se, ha ezúttal tényleg igazat mondanak, és valóban megszüntetnék a vizitdíjat! Lehet, hogy most visszavonnák, de semmilyen biztosítékunk vagy garanciánk sincs arra, hogy nem kizárólag érdekből cselekednének így, és azt sem tudhatjuk, nem állna-e elő az adócsökkentéshez hasonló helyzet, melyhez hasonlóan az első adandó alkalommal visszaállítanák a vizitdíj intézményét.
És ne felejtsék el: a kommunista akkor is hazudik, amikor kérdez!
Isten áldja Magyarországot!

A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu
FÚSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra a Magyar Gárdáról
  2007-11-21 20:46:44, szerda
 
  Újra a Magyar Gárdáról - interjú Kulcsár Gábor H-B megyei kapitánnyal (1. rész)


2007.11.21.

- Riporter: Néhány hete felröppent egy hír, miszerint a Magyar Gárda működése nem törvényes, mert az alapszabálya nem megfelelő, illetve nem aszerint működik. Túl az újabb gárdisták felavatásán felvetődik a kérdés, mi az újabb fejlemény, feloszlatható-e a Gárda az említett okok miatt?

- Kulcsár Gábor: Pusztán annyi történt, hogy az alapító okirat nem egyezik a honlapon lévő tájékoztató információkkal, de a Gárda működése törvényes, a helyreigazítás zajlik. Mi sem bizonyítja az előző állítást, hogy az okt.21-i avatás előtt Vona Gábor és Szabó Gábor kb. 4 órát töltött (egyeztetés végett) az ügyészségen, ahol szó sem volt felfüggesztésről.

- (R): Hogyan alakult az avatás után a megyei létszám?

- (K.G.): Az októberi avatásra a felavatott 22 új tagot több százas jelentkezői létszámból válogattuk ki. Velem együtt a megyében 23 felavatott gárdista van. A szakasz Bocskai István nevét vette fel.

- (R): Mik a további tervek a létszámot illetően, és a teendők vonatkozásában?

- (K.G.): Folytatódik a további építkezés, toborzás. Büszkén mondhatom, hogy rengeteg a jelentkező, érdeklődő egyaránt. Ami a célokat illeti, hazánknak ki kell lábalnia a jelenlegi mocsárból, s ebben kíván segíteni a Magyar Gárda. Világosan látnunk kell, hogy némely etnikai csoportok fizikai, gazdasági és szellemi téren folyamatosan ártanak hazánknak, és eljött az idő, hogy megálljt parancsoljunk ezeknek a törekvéseknek.

- (R): Tudna egy példát mondani arra, hogy szándékosan akadályozták a Gárda jó szándékú törekvését?

- (K.G.): Igen, van egy konkrét, megdöbbentő eset, ami az augusztusi avatás után történt, de erről a hazai média nem adott hírt. Általában is azt tapasztaljuk, hogy a kezdeti negatív kampány után (ami mellesleg fordított eredményt hozott nekünk) most az agyonhallgatást folytatják. De visszatérek a konkrétan rossz szándékú esetre. Első jelentős akciónknak terveztük el, hogy a felavatás után a Magyar Gárda tagjai együtt elmennek vért adni. Mi etnikai, faji és egyéb különbségtétel nélkül minden rászorulónak felajánlottuk vérünket. Ezt a kezdeményezésünket az Országos Vérellátó kerek perec elutasította. Felvetődik a kérdés, hogy a magyar vér nem kell, csak akkor, ha az utcán folyik? Nagyon fontos itt megjegyezni, hogy az avatáskor az eskütétel a Szent Koronára és a magyar nemzetre történt!

- (R): Milyen képzést kívánnak tartani a tagok részére az elkövetkezőkben, hiszen ez az összetartás növelése miatt is fontos?

- (K.G.): Először is meg kell jegyeznem, hogy nagy hangsúlyt fektetünk az ifjúságra. Fontos a tagok erkölcsi és szellemi képzése, mert kiművelt és erkölcsös emberekkel tudjuk az előbb már említett törekvésünket - kilábalni a mocsárból - megvalósítani. Növelni akarjuk tagjaink hazaszeretetét, identitás tudatát, és nem utolsó sorban tevékeny szándékukat, amivel tenni akarnak hazánkért.

- (R): Van-e még valami fontos üzenete az olvasókhoz?

- (K.G.): Nagyon fontos, hogy tudják az olvasók, hogy mi nemre, fajra, felekezetre tekintet nélkül minden hazánkért aggódó és tenni akaró honfitársunkat várjuk sorainkba.

- (R): Köszönöm az interjút.

Czakó István, FÚSZ, 2007.11.21.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ETF szolidaritási üzenete
  2007-11-21 20:43:09, szerda
 
  Az ETF szolidaritási üzenete

szerda, 2007. november 21.

http://www.vdszsz.hu/

Az ETF szolidaritási üzenete


Kedves Gaskó barátom, Kedves kollégáim és kolleganőim a VDSzSz-ben!

Ma a második sztrájkot tartjátok magyar vasúti vonalak bezárása miatt, ami több mint 1200 vasúti munkahelyet érintene.
Az Európai Szállítási Dolgozók (ETF) és tagszervezetei nevében amelyek több mint két és félmillió szállítási dolgozót képviselnek Európában üdvözletünket és szolidaritásunkat küldjük a tervezett vonalbezárások elleni küzdelmetekben.

A vonalbezárások nemcsak a magyar vasúti dolgozókat és munkáját érinti, hanem az adott vonalak mentén élő lakosság számára biztosított közszolgáltatást is.

Az ETF teljes mértékben támogatja a VDSzSz és a VSz akcióját. Európai szinten, az Európai Bizottságnál, az Európai Parlamentben és az Európai Társadalmi Párbeszéd keretében azért harcolunk a vasútért, hogy fenntarthassuk a vasúti közszolgáltatást. A fenntartható közlekedés érdekében aláhúzzuk annak fontosságát, hogy a vasútnak megfelelő forrásokkal kell rendelkeznie.

A Magyar Kormány azon tervei miszerint vasútvonalakat kíván bezárni ellene van annak az európai közlekedéspolitikának amely a fenntartható közlekedést támogatja.

Sikert kívánunk megmozdulásotokhoz!

Levelet küldtünk a közlekedési miniszternek is.

Szolidaritással:

Eduardo Chagas
Fötitkár

Sabine Trier
Helyettes fötitkár
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormánytöbbség által elfogad
  2007-11-21 20:40:06, szerda
 
  A kormánytöbbség által elfogadott nyugdíjtörvény


A kormánytöbbség által elfogadott nyugdíjtörvény-módosítás hátrányai

(Szavazás a T/4094 módosító indítványairól)



1. Az 1950, 1951, 1952 és 1953-as születésű Ratkó-korszakbeli férfiakat – közel 270 ezer embert – büntet meg azzal, hogy 59 éves koruk helyett csak 60 évesen mehetnek előrehozott öregségi nyugdíjba.

Ez a négy évjárat a kormány előterjesztés szerint 120 milliárd forintos megtakarítást jelent. Egy nyugdíjas korúra vetítve a kormány előterjesztése szerint 1 millió forintot vesznek el személyenként ezektől az emberektől, akik fölépítették „a tudományos szocializmust”.

2. Ugyancsak az elfogadott módosítás értelmében a Ratkó-korszak lányai 2009. január elseje után csak 59 évesen mehetnek előrehozott nyugdíjba, ami további 20-30 milliárd forintos megtakarítást jelent.

3. Az elfogadott módosító indítványok értelmében a tavaly már a kormánypártok által megszavazott, legalább 8%-kal csökkentett induló nyugdíj mellé további büntető százalékokat is ad a kormánytöbbség azoknak, akik elmerészelnek menni előrehozott öregségi nyugdíjba.



Férfiak Nők

62 és 61 év között 3,6 % 62 és 61 év között 3,6 %

61 és 60 év között további 4,8 % 61 és 60 év között 4,8 %

Összesen: 8,4 % 59 és 60 év között további 4,8 %

Mindösszesen: 16,4 % csökkentés Összesen: 13, 2 %

Mindösszesen: 21, 2 %



Összességében megállapítható, hogy a Ratkó-korszakban születettek induló nyugdíja legalább 16,4 %-kal, de a hölgyek esetében több, mint 21 %-kal kevesebb lesz. A férfiak előrehozott öregségi nyugdíjba 60 év alatt nem mehetnek, a hölgyek pedig, a jelenlegi 57 éves nyugdíj korhatárról azonnal 59 évre ugranak. Ezzel a generációval szemben a legminimálisabb szolidaritás is hiányzik a kormánykoalícióból.



Készítette a szavazást követően 11.19. 19.25: Zentai László kabinettitkár

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1008 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 4473
  • e Hónap: 15584
  • e Év: 169080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.